-
Εμείς θα πάμε και για μια δοκιμη με τον 1.5 και νορμάλ λάστιχα αυτή την φορά θέλω να πιστεύω, πριν αποφασίσουμε. Το πρόβλημα με τον συντονισμό έτυχε προφανώς στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, απλά μου έκανε εντύπωση πως παρόλα αυτά το έδινα για test drive αντί να καθίσουν και να το φτιάξουνε.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Εμείς θα πάμε και για μια δοκιμη με τον 1.5 και νορμάλ λάστιχα αυτή την φορά θέλω να πιστεύω, πριν αποφασίσουμε. Το πρόβλημα με τον συντονισμό έτυχε προφανώς στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, απλά μου έκανε εντύπωση πως παρόλα αυτά το έδινα για test drive αντί να καθίσουν και να το φτιάξουνε.αυτό που περιγράφεις είναι προφανώς ανευθυνότητα...και ντροπή...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τόσα αρνητικά γράφουμε και παρόλα αυτά θα πάρεις προσφορές;
Χωρίς να κόπτομαι ούτε κατά το ελάχιστο για τις πωλήσεις της Nissan, οφείλω να παρατηρήσω τα εξής :
- Ακόμη και σε ένα τρομερά επιτυχημένο μοντέλο μπορεί να τύχει ένα 'λαχείο' σε κάποιον και να του βγει εντελώς προβληματικό.
- Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γεγονός ότι έχει βγάλει προβλήματα, αλλά αυτά - από όσα διαβάζω - αφορούν περισσότερο στις πρώτες παρτίδες και πολύ λιγότερο στις επόμενες
- Για να αξιολογήσουμε αντικειμενικά ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουμε τη συνολική εικόνα κι όχι ενός μόνο ή μερικών μόνο περιπτώσεων. Εάν δηλαδή σε 100 αμάξια παρουσιαστούν 3-4 προβληματικά και μάλιστα με θέματα που εύκολα διορθώνονται (κι όχι πχ θέματα κινητήρα που σε αφήνουν στο δρόμο...) τότε δε λες ότι το αμάξι είναι για πέταμα...
Με βάση όλα τα παραπάνω το να παρακινείς τον άλλο να απορρίψει ένα αυτοκίνητο, επειδή βρέθηκαν ορισμένα μοντέλα με προβλήματα συναρμογής δε νομίζω ότι είναι σωστή στάση. Εδώ μέσα άλλωστε και σε άλλο φόρουμ υπάρχουν και πολλοί ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες. Αυτών τη γνώμη δεν πρέπει κάποιος να τη συνεκτιμήσει ; Προφανώς αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού το ότι υπάρχουν παράπονα και μάλιστα αρκετά για ατέλειες του μοντέλου, αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει να έχει μια συνολική εικόνα προκειμένου να φτάσει στο συμπέρασμα : μην αγοράσεις το αμάξι!
Εάν ο υποψήφιος αγοραστής κρίνει μόνο με βάση τους δυσαρεστημένους δε θα αγοράσει ένα αμάξι που προφανώς του αρέσει (γι' αυτό και ψάχνεται προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε...) Κι αυτοί που το αγόρασαν και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι;
Απλά σκέψεις μου πάνω στη συζήτηση...Κάποιοι θα διαφωνούν, άλλοι ίσως συμφωνούν...
+1000
Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό. Eίμαι μέλος και στα fora QQC και petrolheads και ιδιοκτήτης ενός QQ από τις αρχικές παρτίδες (το πήρα Μάιο) και το έχω 'ταλαιπωρήσει' αρκετά με φορτώματα, χωματόδρομους, κλπ.. Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι το ταίριασμα του καπό, το οποίο ομολογώ ούτε είχα προσέξει μέχρι που το διάβασα στο forum και το οποίο είπα στο service των 15.000 και διορθώθηκε απόλυτα. Ούτε τον παραμικρό τριγμό, ούτε καν υποψία τριγμού, πιο καλή ποιότητα κύλισης και πιο άνετο και ξεκούραστο στο ταξίδι από το V40 (προφανώς γιατί είναι πιο μαλακό και με τις 17άρες). Γενικά στα fora αναφέρονται μικροπροβλήματα με τριγμούς. (Τι να πουν και οι κακόμοιροι που αγόρασαν VW, AUDI με καταναλώσεις λαδιών σε κάποιους κινητήρες και προβλήματα στα DSG, οι αγοραστές BMW με αλλαγές πολλαπλασιαστών, κλπ).
Με λίγα λόγια σε μένα είδα εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και συναρμογής, αλλά και όσοι γνωστοί ή φίλοι μπήκαν μέσα ή το οδήγησαν το εκτίμησαν. Το δε service στον Ανανιάδη μέχρι τώρα άψογο. Τώρα αν βγουν προβλήματα μετά (μακρυά από εμάς), πρώτος θα τα αναφέρω στα fora για να βοηθήσω τους ενδιαφερόμενους. Βέβαια όπως είπε και ο realzeus δεν είναι αυτοκίνητο για να απολαύσεις την οδήγηση. Πχ. το V40 και η 116 είναι καλύτερα στημένα, το Mito 155άρι πάρα πολύ καλύτερο (αλλά εκεί να δείτε τριγμούς και ατέλειες!!), και πάει λέγοντας ανάλογα τις προτεραιότητες κάθε φορά.
Καταλαβαίνω και νιώθω παρόλα αυτά απόλυτα την απογοήτευση από όσους λίγους είχαν προβλήματα. Κι εμένα μου έχει τύχει στο παρελθόν και μάλιστα σε μοντέλα που μου άρεσαν πολύ και μου είχαν όντως σπάσει τα νεύρα. Αυτά και ελπίζω να βοήθησα τους όποιους ενδιαφερόμενους.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τόσα αρνητικά γράφουμε και παρόλα αυτά θα πάρεις προσφορές;
Χωρίς να κόπτομαι ούτε κατά το ελάχιστο για τις πωλήσεις της Nissan, οφείλω να παρατηρήσω τα εξής :
- Ακόμη και σε ένα τρομερά επιτυχημένο μοντέλο μπορεί να τύχει ένα 'λαχείο' σε κάποιον και να του βγει εντελώς προβληματικό.
- Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γεγονός ότι έχει βγάλει προβλήματα, αλλά αυτά - από όσα διαβάζω - αφορούν περισσότερο στις πρώτες παρτίδες και πολύ λιγότερο στις επόμενες
- Για να αξιολογήσουμε αντικειμενικά ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουμε τη συνολική εικόνα κι όχι ενός μόνο ή μερικών μόνο περιπτώσεων. Εάν δηλαδή σε 100 αμάξια παρουσιαστούν 3-4 προβληματικά και μάλιστα με θέματα που εύκολα διορθώνονται (κι όχι πχ θέματα κινητήρα που σε αφήνουν στο δρόμο...) τότε δε λες ότι το αμάξι είναι για πέταμα...
Με βάση όλα τα παραπάνω το να παρακινείς τον άλλο να απορρίψει ένα αυτοκίνητο, επειδή βρέθηκαν ορισμένα μοντέλα με προβλήματα συναρμογής δε νομίζω ότι είναι σωστή στάση. Εδώ μέσα άλλωστε και σε άλλο φόρουμ υπάρχουν και πολλοί ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες. Αυτών τη γνώμη δεν πρέπει κάποιος να τη συνεκτιμήσει ; Προφανώς αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού το ότι υπάρχουν παράπονα και μάλιστα αρκετά για ατέλειες του μοντέλου, αλλά νομίζω ότι κάποιος πρέπει να έχει μια συνολική εικόνα προκειμένου να φτάσει στο συμπέρασμα : μην αγοράσεις το αμάξι!
Εάν ο υποψήφιος αγοραστής κρίνει μόνο με βάση τους δυσαρεστημένους δε θα αγοράσει ένα αμάξι που προφανώς του αρέσει (γι' αυτό και ψάχνεται προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε...) Κι αυτοί που το αγόρασαν και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι;
Απλά σκέψεις μου πάνω στη συζήτηση...Κάποιοι θα διαφωνούν, άλλοι ίσως συμφωνούν...
+1000 και από μένα.
Αυτό δεν καταργεί βέβαια την δυσαρέσκεια ή την απογοήτευση κάποιων που για Χ, Ψ λόγους δεν τους βγήκε αυτό που περίμεναν ή ήλπιζαν. Εχουν τα δίκια τους.
Στις δημόσιες συζητήσεις και πίσω απο την ανωνυμία είναι πιο εύκολο να κατηγορήσεις από το να εκθειάσεις. Το δεύτερο δε είναι τόσο βαρετό ενώ το πρώτο πιο πιασάρικο.Καθόλου τυχαίο για μένα ότι στα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα καταλογίζονται και τα χειρότερα σχόλια. Ολοι οι κάτοχοι δεν μπορεί να είναι ηλίθιοι όπως και όλοι ευχαριστημένοι ή όλοι μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο και να γράφουν ...
-
Τα προβλήματα της άθλιας ποιότητας κατασκευής αναφέρονται παγκοσμίως και αφορούν πολλά πολλά οχήματα.
Δεν είναι λιγες μεμονομένες περιπτώσεις. Αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο λαχείο γούστο το και καπέλο του. Απλά υπάρχουν σαφώς ποιοτικότερα αμάξια που αν μη τι άλλο δεν θα σε εκνευρίσουν από τη μέρα 1.
Προσωπικά έχω κάθε δικάιωμα να γράφω τα αρνητικά γιατί τα λουζομαι καθημερινά και δεν βαυκαλίζομαι επειδή έσκασα 26.000 για να το αγοράσω. Τα έχασα τελείωσε, μεταπωλητικά είναι ήδη για τα πανηγύρια.
Επιπλέον το επιπεδο της εδώ αντιπροσωπειας και κυρίως του δικτύου είναι πολύ χαμηλό και κάθε άλλο παρά σιγουριά σου δίνει ότι θα μπορέσεις να διορθώσεις ότι στραβο σου έτυχε. Εδώ και μέσα στο σχετικό κλειστό φόρουμ σου λένε μην πας στο Χ εξουσιοδοτημένο έλα στο Ψ στην άλλη άκρη της Αθήνας! Είναι αυτό λειτουργία δικτύου και αντιπροσωπείας; Δηλ. τι να λέει τότε και η τογιότα π.χ?Αλλωστε όταν έαν αυτοκίνητο δειχνει τόσο κακοκατασκευασμένο από τις πρώτες μέρες τι μπορεί να περιμένει ένας χρήστης μετά από μήνες ή χρόνια και για πιο σοβαρά πράγματα; Απορώ πως τεκμαίρεται ότι μηχανικά το αμάξι είναι απροβλημάτιστο όταν κυκλοφορεί λιγότερο από χρόνο και η ποιότητα κατασκευής του είναι για τα σίδερα! Εμένα αυτό με τρομάζει. Υπήρξε περίπτωση στο ελληνικό φόρουμ που τον κρέμασε στη μέση του αυτοκινητοδρόμου επειδή η βγήκε από τη θέση του ο αγωγός αέρα στο τούρμπο!!!!
Οσο δε αφορά τους χώρους μπορεί να είναι καλύτερο από το προηγύμενο αλλά και πάλι δεν εξυπηρετεί ειδικά αν έχετε μωρά. Αν δε είναι ικανοποιητικοί στο qq οι χώροι τι να πει κανείς για την Octavia π.χ. που είναι ΣΠΗΛΙΑ ολόκληρη (και το αυτοκίνητο ούτε που ακούγεται)
Προσωπική και πάλι άποψη αλλά βασισμένη σε πολλά παραδείγματα! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ να έχεις το κεφάλι σου ησυχο! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τα προβλήματα της άθλιας ποιότητας κατασκευής αναφέρονται παγκοσμίως και αφορούν πολλά πολλά οχήματα.
Δεν είναι λιγες μεμονομένες περιπτώσεις. Αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο λαχείο γούστο το και καπέλο του. Απλά υπάρχουν σαφώς ποιοτικότερα αμάξια που αν μη τι άλλο δεν θα σε εκνευρίσουν από τη μέρα 1.
Προσωπικά έχω κάθε δικάιωμα να γράφω τα αρνητικά γιατί τα λουζομαι καθημερινά και δεν βαυκαλίζομαι επειδή έσκασα 26.000 για να το αγοράσω. Τα έχασα τελείωσε, μεταπωλητικά είναι ήδη για τα πανηγύρια.
Επιπλέον το επιπεδο της εδώ αντιπροσωπειας και κυρίως του δικτύου είναι πολύ χαμηλό και κάθε άλλο παρά σιγουριά σου δίνει ότι θα μπορέσεις να διορθώσεις ότι στραβο σου έτυχε. Εδώ και μέσα στο σχετικό κλειστό φόρουμ σου λένε μην πας στο Χ εξουσιοδοτημένο έλα στο Ψ στην άλλη άκρη της Αθήνας! Είναι αυτό λειτουργία δικτύου και αντιπροσωπείας; Δηλ. τι να λέει τότε και η τογιότα π.χ?Αλλωστε όταν έαν αυτοκίνητο δειχνει τόσο κακοκατασκευασμένο από τις πρώτες μέρες τι μπορεί να περιμένει ένας χρήστης μετά από μήνες ή χρόνια και για πιο σοβαρά πράγματα; Απορώ πως τεκμαίρεται ότι μηχανικά το αμάξι είναι απροβλημάτιστο όταν κυκλοφορεί λιγότερο από χρόνο και η ποιότητα κατασκευής του είναι για τα σίδερα! Εμένα αυτό με τρομάζει. Υπήρξε περίπτωση στο ελληνικό φόρουμ που τον κρέμασε στη μέση του αυτοκινητοδρόμου επειδή η βγήκε από τη θέση του ο αγωγός αέρα στο τούρμπο!!!!
Οσο δε αφορά τους χώρους μπορεί να είναι καλύτερο από το προηγύμενο αλλά και πάλι δεν εξυπηρετεί ειδικά αν έχετε μωρά. Αν δε είναι ικανοποιητικοί στο qq οι χώροι τι να πει κανείς για την Octavia π.χ. που είναι ΣΠΗΛΙΑ ολόκληρη (και το αυτοκίνητο ούτε που ακούγεται)
Προσωπική και πάλι άποψη αλλά βασισμένη σε πολλά παραδείγματα! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ να έχεις το κεφάλι σου ησυχο!Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ. Εγώ το πούλησα 3 μήνες μετά που το αγόρασα (με πάνω από 3000 ευρώ απώλεια), όχι τόσο λόγω προβλημάτων (εμένα έχανε αέρα το δεξί πίσω λάστιχο, πρόβλημα στα dunlop που βάζει η εταιρία στο τέκνα έχει αναφερθεί και από άλλους) , οι συνεχιζόμενες αναφορές των οποίων όμως συνετέλεσαν στην επιλογή μου να το ξεφορτωθώ, άλλα και λόγο απογοήτευσις από την ποιότητα γενικότερα.! Πιστεύω ότι η Nissan πήγε να κάνει αρπαχτή με αυτό το μοντέλο και τα κατάφερε.
-
Προσωπική και πάλι άποψη αλλά βασισμένη σε πολλά παραδείγματα! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ να έχεις το κεφάλι σου ησυχο!Διαβαζω στις τελευταιες σελιδες πολυ ασχημα σχολια απο μερους σου και κυριως μια επιθετικοτητα και προσπαθεια να πεισεις ολο τον κοσμο να μην παρει το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν αυτο οφειλεται στο οτι σε κοροιδεψαν παρουσιαζοντας σου κατι διαφορετικο απο αυτο που αρχικα σου εδειξαν ή αν προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι φταιει καποιος αλλος γιατι τη δικη σου επιλογη που προφανως ειδες οτι δεν ταιριαζει στις αναγκες σου.
Αναφορικα με το δικτυο και τις αντιπροσωπειες που λες, δυστυχως ο κλαδος του αυτοκινητου ειναι απο τους χειροτερους εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.ειμαι κατοχος ενος Α3 και πιστεψε με δεν θελω ουτε να μου χαρισουν audi πλεον με το δικτυο που εχουν.θα αγορασω στο μελλον αυτοκινητο βασει του after sale service και μονο γιατι απλα ολα ειναι αναλωσιμα, αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο
-
Αν είναι πρόβλημα για κάποιον τα 2 χιλιοστά του καπό που μάλιστα διορθώνεται και το όποιο τρίξιμο στις 2565.2 στροφές μάλλον έχει πολύ ελεύθερο χρόνο να ασχολείται με λεπτομέρειες. Εγώ τα επισήμανα για να δω αν είμαι ο μοναδικός. Απολαύστε το αυτοκίνητο σας και μην ασχολείστε με χαζομάρες. Κακό πράγμα ο ψυχαναγκασμός σε κάνει δυστυχισμένο.....
-
Ο χρήστης kostasmv30 έγραψε:
Αν είναι πρόβλημα για κάποιον τα 2 χιλιοστά του καπό που μάλιστα διορθώνεται και το όποιο τρίξιμο στις 2565.2 στροφές μάλλον έχει πολύ ελεύθερο χρόνο να ασχολείται με λεπτομέρειες. Εγώ τα επισήμανα για να δω αν είμαι ο μοναδικός. Απολαύστε το αυτοκίνητο σας και μην ασχολείστε με χαζομάρες. Κακό πράγμα ο ψυχαναγκασμός σε κάνει δυστυχισμένο..... -
Σίγουρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Το γεγονός ότι έχουν αναφερθεί αρκετά προβλήματα και θέματα ποιότητας σημαίνει ότι τα έχει τα θεματάκια του. Όμως τυχαίνει και σε άλλες εταιρείες να παρουσιάζονται προβλήματα νεότητας (μικρά ή μεγάλα) κατά τα πρώτα στάδια παραγωγής γι' αυτό και υπάρχει αρκετός κόσμος που αποφεύγει να αγοράσει ένα μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε. Το κατά πόσο είναι σημαντικά ή ασήμαντα είναι θέμα υποκειμενικό. Και από την στιγμή που δεν μιλάμε για ένα φθηνό αυτοκίνητο, τα παράπονα κάποιων είναι δικαιολογημένα. Οι υπερβολές σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγονται.
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Αν είναι πρόβλημα για κάποιον τα 2 χιλιοστά του καπό που μάλιστα διορθώνεται και το όποιο τρίξιμο στις 2565.2 στροφές μάλλον έχει πολύ ελεύθερο χρόνο να ασχολείται με λεπτομέρειες. Εγώ τα επισήμανα για να δω αν είμαι ο μοναδικός. Απολαύστε το αυτοκίνητο σας και μην ασχολείστε με χαζομάρες. Κακό πράγμα ο ψυχαναγκασμός σε κάνει δυστυχισμένο.....
Ακριβώς!
-
Ο χρήστης alexchrist έγραψε:
Προσωπική και πάλι άποψη αλλά βασισμένη σε πολλά παραδείγματα! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ να έχεις το κεφάλι σου ησυχο!Διαβαζω στις τελευταιες σελιδες πολυ ασχημα σχολια απο μερους σου και κυριως μια επιθετικοτητα και προσπαθεια να πεισεις ολο τον κοσμο να μην παρει το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν αυτο οφειλεται στο οτι σε κοροιδεψαν παρουσιαζοντας σου κατι διαφορετικο απο αυτο που αρχικα σου εδειξαν ή αν προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι φταιει καποιος αλλος γιατι τη δικη σου επιλογη που προφανως ειδες οτι δεν ταιριαζει στις αναγκες σου.
Αναφορικα με το δικτυο και τις αντιπροσωπειες που λες, δυστυχως ο κλαδος του αυτοκινητου ειναι απο τους χειροτερους εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.ειμαι κατοχος ενος Α3 και πιστεψε με δεν θελω ουτε να μου χαρισουν audi πλεον με το δικτυο που εχουν.θα αγορασω στο μελλον αυτοκινητο βασει του after sale service και μονο γιατι απλα ολα ειναι αναλωσιμα, αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο
Δεν προσπαθώ να τα ρίξω σε άλλους. Έκανα μια κακή επιλογή και το αποδέχομαι. Απλα προσπαθώ να σώσω και άλλους απο το ίδιο λάθος. Δεν νομίζω να ειναι κακό αυτό.
Και εγώ είχα διαβάσει κάποια αρνητικά σχόλια αλλά νόμιζα οτι θα μιλάγαμε για παιδικές ασθένειες που με τις σωστές τεχνίκες οδηγίες θα έφτιαχναν. Εδώ δυστυχώς μιλάμε για άθλια ποιοτικά κατασκευή, σε κάποιους μπορεί να μην τα κανει, σε άλλους μπορεί να φαίνεται τόσο ανώτερο απο προηγούμενο αυτοκίνητο τους που να δικαιολογούν κάθε στραβό. Αλλοι μη ειλικρινείς που δεν θα αποδέχονταν ποτε λάθος τους κρύβονται πισω απο τη δήθεν υποχονδρια αντιμετώπιση όσων παραπονιούνται.
Έπισης μεγάλη απογοήτευση αποδείχθηκε και η εταιρεία και το δίκτυο της. Δεν μπορείς να βρεις άκρη κλπ. Μπορεί να ισχύει και σε άλλες, γιατί άλλωστε να διαφέρει η αγορά αυτοκινήτου απο το παπατζιλικι που διακρίνει όλη τη χώρα αλλά εγώ έχοντας Τογιότα για χρονια (και ακόμα εχω) ήμουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος και εχω γνωστό μου συνεργείο που εμπιστεύομαι. -
στα θεματα after sales θα συμφωνησω απολυτα με τον iceman7
ειχα και εχω toyota, και σε αυτο το θεμα ειναι μακραν πιο μπροστα απο οποια αλλη εταιρεια εχω εμπειρια στην Ελλαδα
η nissan οντως ειναι πολυ πιο πισω σε αυτη την καταταξηαυτο το 'σοκ' της μεταβασης, απο την toyota στη nissan που επαθε ο iceman7 το ειχα παθει κι εγω
ομως απο toyota σε peugeot
ακομα πιο αθλιο after sales απο τη nissanειναι τυχαιο πως και τις 2 τις ειχε ο Θεοχαρακης?
-
... και εχω γνωστό μου συνεργείο που εμπιστεύομαι.Αυτό είναι το 'κοινό' μυστικό όλων μας.
Είχα γνωστό στην Peugeot και ηταν μια χαρά κσι ας είχε θέματα το αμάξι.
Δεν είχα γνωστό στην Renault και την εκραζα. Το αμάξι βέβαια μια χαρά ηταν επι 9 χρόνια αλλά εγώ ...
Είχα γνωστό στην Nissan και ηταν μια χαρά. Συλλογή έκανα τα καπάκια στο Sunny και αυτό το Micra δεν χαλάει με τίποτα!
Δεν είχα γνωστό στην πανάκριβη Mazda και το αμάξι πήγαινε και πάει στον γνωστό στην Nissan.
Σπουδαίο πράγμα το καλό aftersales, ακόμα καλύτερο όμως το γνώριμο! -
Μόλις πριν λίγες ημέρες είχα γράψει εδώ μέσα πως ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να το επιλέγεις με βάση τα καλούδια που διαθέτει αλλά ακριβώς κατά πόσο πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας σε συνάρτηση με την τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί και τις πραγματικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψει. Επίσης είχα γράψει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να γίνει κάτι σαν το golf. Από όσα γράφτηκαν εδώ μέσα μάλλον ενισχύθηκαν οι απόψεις μου. Προσοχή δεν γράφω χαιρέκακα. Θεωρώ παρόλο που δεν αγόρασα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά ένα ομόσταβλο του, πως είναι ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο. Καλό για ταξίδι στον ανοικτό δρόμο. Καλό για τα εβδομαδιαία ψώνια του super market και της λαϊκής. Καλό για πενταμελή οικογένεια με μπαγκάζια. Ασφαλές εισιτήριο στην αυτοκίνηση για κάποιον ως πρώτη αγορά. Ως εκεί όμως. Κάποιοι γράφουν πως με κινητήρα 160 ίππων ντίζελ θα το έπαιρναν. Γιατί αλήθεια; Για να κοντράρουν στα ίσα τάχα μου μια τζουλιέτα ή μια 116; Κάποιοι το πήραν γιατί ήταν επιτυχημένο το προηγούμενο. Γιατί ήταν επιτυχημένο; Επειδή καβαλούσε τα πεζοδρόμια στην αθήνα πιο εύκολα από ένα πασάτ με την ίδια τιμή; Κάποιοι το είδαν το προηγούμενο σκληρό και ως οικογενειάρχες είχαν παράπονο στην άνεση. Γιατί τότε δεν κινήθηκαν στην προοπτική ενός στεισον της πεζώ που και άνεση περισσότερη είχε και παρόμοιες δυνατότητες; Η απάντηση είναι πως ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει γιατί έτσι... Αποδεκτό αυτό αλλά ένα αυτοκίνητο που καλείται να καλύψει ένα ευρύ κοινό, δεν μπορεί... κάπου θα έχει τα στραβά του αλλά και κάποια συγκυριακά θετικά. Σίγουρα δεν θα γίνει ποτέ αυτοκίνητο ουσίας. Δηλαδή με σαφείς προσανατολισμούς. Επειδή όμως το έχει πλέον ένας μεγάλος αριθμός οδηγών, βάσει στατιστικής θα υπάρξουν μεγάλες αποκκλίσεις στις απόψεις εκκινώντας από την καλύτερη για να πάμε στην χείριστη. Το αυτοκίνητο το είδα και μου άρεσε. Η έκδοση κινητήρα με τα 130 άλογα είναι ότι πρέπει για το αμάξωμα. Καθώς όμως ήθελα ένα όχημα με προσανατολισμούς σε ΄σκληροτράχυλα μονοπάτια, τελικά δεν το προτίμησα. Όπως δεν θα προτιμούσα για τον ίδιο λόγο και ένα rav, asx or v40. Είναι όμως ένα ασφαλές και σύγχρονο αυτοκίνητο και τα παράπονα που διαβάζω από λίγους εδώ μέσα το αδικούν πολύ. Για να διασκεδάσω λίγο τις απόψεις περί του after sales. τα αβένσις προηγούμενης γεννιάς που κατσκευάζονταν στην Αγγλία είχαν εμφανίσει σοβαρό θέμα στην πίσω ανάρτηση. Καθώς μερικές χιλιάδες επέστρεψαν μετά από κλίση του κατασκευαστή θυμάμαι μαζί με την επισκευή οι άτυχοι-τυχεροί πελάτες έπαιρναν δώρο και ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και στα καλύτερα μαγαζιά.
-
Εντάξει .... Προφανώς αν έχεις μια μάρκα 15 χρονια πρέπει μα είσαι αντικοινωνικός να μην έχεις ένα γνωστό σου συνεργείο. Ωστόσο υπήρχαν τεχνικές οδηγίες για όλα. Άμεση υλοποίηση εγγύησης, έλεγχος των κεντρικών σε τακτικά διαστήματα όλου του δικτύου με έρευνες πελατών και αξιολογήσεις.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μόλις πριν λίγες ημέρες είχα γράψει εδώ μέσα πως ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να το επιλέγεις με βάση τα καλούδια που διαθέτει αλλά ακριβώς κατά πόσο πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας σε συνάρτηση με την τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί και τις πραγματικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψει. Επίσης είχα γράψει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να γίνει κάτι σαν το golf. Από όσα γράφτηκαν εδώ μέσα μάλλον ενισχύθηκαν οι απόψεις μου. Προσοχή δεν γράφω χαιρέκακα. Θεωρώ παρόλο που δεν αγόρασα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά ένα ομόσταβλο του, πως είναι ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο. Καλό για ταξίδι στον ανοικτό δρόμο. Καλό για τα εβδομαδιαία ψώνια του super market και της λαϊκής. Καλό για πενταμελή οικογένεια με μπαγκάζια. Ασφαλές εισιτήριο στην αυτοκίνηση για κάποιον ως πρώτη αγορά. Ως εκεί όμως. Κάποιοι γράφουν πως με κινητήρα 160 ίππων ντίζελ θα το έπαιρναν. Γιατί αλήθεια; Για να κοντράρουν στα ίσα τάχα μου μια τζουλιέτα ή μια 116; Κάποιοι το πήραν γιατί ήταν επιτυχημένο το προηγούμενο. Γιατί ήταν επιτυχημένο; Επειδή καβαλούσε τα πεζοδρόμια στην αθήνα πιο εύκολα από ένα πασάτ με την ίδια τιμή; Κάποιοι το είδαν το προηγούμενο σκληρό και ως οικογενειάρχες είχαν παράπονο στην άνεση. Γιατί τότε δεν κινήθηκαν στην προοπτική ενός στεισον της πεζώ που και άνεση περισσότερη είχε και παρόμοιες δυνατότητες; Η απάντηση είναι πως ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει γιατί έτσι... Αποδεκτό αυτό αλλά ένα αυτοκίνητο που καλείται να καλύψει ένα ευρύ κοινό, δεν μπορεί... κάπου θα έχει τα στραβά του αλλά και κάποια συγκυριακά θετικά. Σίγουρα δεν θα γίνει ποτέ αυτοκίνητο ουσίας. Δηλαδή με σαφείς προσανατολισμούς. Επειδή όμως το έχει πλέον ένας μεγάλος αριθμός οδηγών, βάσει στατιστικής θα υπάρξουν μεγάλες αποκκλίσεις στις απόψεις εκκινώντας από την καλύτερη για να πάμε στην χείριστη. Το αυτοκίνητο το είδα και μου άρεσε. Η έκδοση κινητήρα με τα 130 άλογα είναι ότι πρέπει για το αμάξωμα. Καθώς όμως ήθελα ένα όχημα με προσανατολισμούς σε ΄σκληροτράχυλα μονοπάτια, τελικά δεν το προτίμησα. Όπως δεν θα προτιμούσα για τον ίδιο λόγο και ένα rav, asx or v40. Είναι όμως ένα ασφαλές και σύγχρονο αυτοκίνητο και τα παράπονα που διαβάζω από λίγους εδώ μέσα το αδικούν πολύ. Για να διασκεδάσω λίγο τις απόψεις περί του after sales. τα αβένσις προηγούμενης γεννιάς που κατσκευάζονταν στην Αγγλία είχαν εμφανίσει σοβαρό θέμα στην πίσω ανάρτηση. Καθώς μερικές χιλιάδες επέστρεψαν μετά από κλίση του κατασκευαστή θυμάμαι μαζί με την επισκευή οι άτυχοι-τυχεροί πελάτες έπαιρναν δώρο και ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και στα καλύτερα μαγαζιά.Αν μπορώ να απαντήσω στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχόλιό σου με βάση τα δικά μου 'θέλω' από ένα αμάξι αυτή τη στιγμή :
- Εμφάνιση : Μου αρέσουν τα suv σαν εμφάνιση όχι για μόστρα, αλλά γιατί μικρό αυτοκίνητο και χάτσμπακ οδηγώ συνολικά 20 χρόνια. Σεντάν μου φαίνονται τρομερά παλιομοδήτικα και συντηρητικά πια. Μια ζωή τα βλέπω να κυκλοφορούν, τα βαρέθηκα. Κάποια στιγμή θέλεις κάτι το διαφορετικό. Το QQ είναι στα μάτια μου ένα από τα 2-3 πιο όμορφα αυτής της κατηγορίας, κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που θα το έπαιρνα.
- Χώροι. Σε σχέση με ό,τι είχα μέχρι τώρα είναι σαφώς μεγαλύτερο. Ξέρω ότι με σεντάν θα είχα ακόμη μεγαλύτερους χώρους, αλλά είπαμε...δε μου αρέσουν! Έχω και τη μπαγκαζιέρα για τα ταξίδια το καλοκαίρι και νομίζω ότι θα καλύπτω άνετα τις μετακινήσεις για 4μελή οικογένεια (περιμένω τη 2η κόρη σε λίγες μέρες...)
- 'Εκτός δρόμου'. Βουνά σπάνια πάω. Αλλά έχω κόλλημα με τη θάλασσα. Δε γουστάρω μία τις οργανωμένες παραλίες, αλλά έχω βουτήξει ακόμη και από 'σχεδόν γκρεμό'. Συχνά μου έχει τύχει να θέλω να πάω σε μια παραλία με λίγο άγριο χωματόδρομο, όχι τίποτα τρομερό από δυσκολία, αλλά η 'χαμηλή' corolla μου έβρισκε στις λακούβες και γύριζα πίσω. Επαναλαμβάνω, δε μιλάω για κανένα δύσκολο δρόμο που να θέλεις τρελή τετρακίνηση, αλλά ένα λίγο πιο ψηλό όχημα που δε θα 'βρίσκει'.
- Επιδόσεις. Έχω ξαναγράψει ότι το 80% των χλμ που κάνω είναι σε επαρχιακό δρόμο όπου πρέπει να προσπερνάω λεωφορεία και φορτηγά μέσα σε ελάχιστο χρόνο εφόσον οι ευθείες είναι πολύ μικρές και λίγες! Επομένως, δε με ενδιαφέρουν οι κόντρες με julietes, θα μπορούσα άνετα να πάρω κανένα gt ή όπως διάολο τα λένε από αυτά που κυκλοφορούν (type r, cupra, focus st...) αλλά δε με ενδιαφέρει αυτό. Θέλω αμάξι για οικογένεια, όχι 'κουβά'. Αλλά στο τεστ που έκανα με τα 130 άλογα ένιωσα ότι το αμάξι δεν είχε όση δύναμη θα ήθελα. Τώρα για να προσπεράσω κατεβάζω 3η και χτυπάω για πλάκα 5.000-6.000 στροφές. Ζορίζω και το αμάξι...και μένα. Το QQ πάει καλύτερα, αλλά με αυτόν τον κινητήρα και αυτήν την καρότσα νομίζω ότι θα αναγκάζομαι να ξανακατεβάζω...
- Gadgets. Είμαι gadget-άκιας δεν το κρύβω. Και τώρα έχω car-dvd στο αμάξι με gps, tv, bluetooth (απαραίτητο για τη δουλειά μου...), κάμερα οπισθοπορείας κτλ. To σύστημα αποφυγής σύγκρουσης που έχουν πλέον όλα τα νέα μοντέλα, ομολογώ ότι θα το ήθελα. Αποφεύγεις απροσεξίες και ζημιές μέσα στην πόλη...
- Φορολογία. Είναι 1600 με ελάχιστα τέλη και έξοδα συντήρησης. Λίγα suv σήμερα κοστίζουν τόσο λίγο αφού τα αγοράσεις.
Μεγάλο αρνητικό η τιμή του...Είναι υπερτιμολογημένο. Έπρεπε να είχε 3.000 ευρώ λιγότερα. Τόσο αξίζει κατά τη γνώμη μου...
Ουσιαστικά εάν το QQ δε βγάλει προβλήματα καλύπτει το 80% των απαιτήσεών μου. Αλλά επειδή πρόκειται για νέο αυτοκίνητο και ουσιαστικά θα το παντρευτώ για καμιά 10ετία δε θέλω να συμβιβαστώ με έναν κινητήρα που δε μπορεί να μου δώσει όσα θέλω. Γι' αυτό περιμένω...
Εσύ ποιο πήρες τελικά;
-
Προτίμησα το duster καθώς το προκρίνω ως πιο σκληροτράχηλο για τις ανάγκες μου. Με αρκετές γκατζετιές αλλά και πλήρες σε συστήματα ασφαλείας ευστάθειας κλπ,που ήδη τα χρειάστηκα και με βοήθησαν πραγματικά. Ταπεινό ως μάρκα αλλά με παρόμοιο κινητήρα και φιλοσοφία ανάρτησης με το qq. Σε καμμία περίπτωση τόσο φουτουριστικό αλλά πραγματικό εργαλείο. Η θεόκοντη πρώτη αλλά και οι κοντές σχέσεις του συνολικά με κέρδισαν σε αντίθεση με πολλούς άλλους που θα το απέρριπταν. Δεν φοβάσαι να πατήσεις σε σαθρά εδάφη και νεροφαγώματα ενώ στην ΕΟ για ταξίδι είναι airbus. Από χώρους όρεξη να 'χεις... Είπες πως έχεις κορόλλα. Και εγώ είχα. Η απόκριση του κινητήρα και οι επιδώσεις του προσομοιάζουν στην 1.6 με τα 114 άλογα GLi L/B που είχα. Αν μάλιστα ο κινητήρας του duster φανεί σε αξιοπιστία αντίστοιχος του 4A-FE της ΤΟΥΟΤΑ που εφοδίαζε το 70% του στόλου της για μια δεκαετία, τότε θα πω ότι το duster θα αποδειχθεί χρυσή λίρα. Συγνώμη για τον τρόπο που τα παρουσιάζω αλλά επειδή έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα στο duster βρήκα την χρυσή τομή αλλά και την ουσία στις απαιτήσεις μου. Ακόμη όμως και τώρα που γράφω δεν κρύβω πως γλυκοκοιτάζω αυτοκίνητα σαν το qq ή το νέο freelander.
-
Με βάση το Carbyuer.co.uk πάντως, μόλις 1 στους 3 ιδιοκτήτες του QQ θα το πρότεινε σε κάποιον φίλο του.
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/nissan/qashqai/hatchback/owner-reviews#owner-reviewsΗ αναλογία για το Duster είναι 3 στους 4. Ίσως βέβαια να σχετίζεται και με το τι προσδοκίες έχει ο καθένας από το αυτοκίνητο του.
Σχετικά με την ποιότητα κατασκευής του QQ, και τα προβλήματα που αναφέρουμε, είναι κάτω από τον μέσο όρο στην ετήσια έρευνα του Autoexpress (http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/86712/best-cars-to-own-in-2014)
-
Χαίρομαι που 'διαβάζω τον ενθουσιασμό' σου για το αυτοκίνητο που οδηγείς στο κείμενό σου! Αυτό σημαίνει ότι έκανες σωστή επιλογή. Αυτό ακριβώς θέλω να νιώθω κι εγώ μόλις επιλέξω τελικά. Το duster έχει πουλήσει πολύ καλά. Βλέπω παντού να κυκλοφορούν κι έχω ένα και στη γειτονιά μου το οποίο είναι μονίμως μέσα στη λάσπη!! Δε μπορώ να φανταστώ που το πάει ο τύπος που το έχει (μου είπαν ότι έχει χόμπι το κυνήγι...). Όλες οι κριτικές λένε ότι αποτελεί μια από τις πιο 'τίμιες' επιλογές αναφορικά και με το κόστος του...Ομολογώ ότι εμφανισιακά δεν είναι του γούστου μου (όπως και τα SX4, Captur, Mokka, X1, Q3, 500Χ), αλλά η εμφάνιση είναι εντελώς υποκειμενική! Σημασία έχει να αρέσει στον ιδιοκτήτη!
Νissan Qashqai J11 [2014-__]