-
Παιδιά κακά τα ψέματα το σύστημα είναι κοροϊδία. Χάρη σε αυτό όμως είχα τέσσερα χρόνια δωρεάν τέλη, και ακόμη και σήμερα 80 ευρώ τον χρόνο. Τώρα το σύστημα της PSA είναι λίγο ιδιαίτερο ίσως για αυτό να μην επιτρέπεται. Χρησιμοποιει πυκνωτή έχει την τριπλάσια ταχύτητα από οποιοδήποτε άλλο και έχει εγγύηση για εξακόσιες χιλιάδες κύκλους. Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους να μην επιτρέπεται.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
οκ!!!!!!σε τυχόν μελλοντική αγορά να ξέρω να ΜΗΝ έχει αυτη την π@παριά......
-
Εγώ πάντως θεωρώ ότι φθείρει τον κινητήρα αν χρησιμοποιείται συχνά και πιο πολύ από το να μείνει και 2 λεπτά παραπάνω στο ρελαντί. Το ρελαντί άλλωστε είναι ένα σημείο - διαδικασία που δείχνει πολλά για την υγεία του κινητήρα.
-
Πλέον έρχεται standar στο 90% των καινούργιων αυτοκινήτων, στα περισσότερα απενεργοποιείται, ευτυχώς.
Σπύρο, αν μου επιτρέπεις το Σπύρο, δε διαφωνώ καθόλου, υπάρχει μελέτη που λέει ότι δημιουργείται πρόβλημα στη έδραση του στροφάλου, καθώς μένει πολύ περισσότερο ζεστός χωρίς κυκλοφορία λαδιού. Δε θυμάμαι που το διάβασα για να παραθέσω link
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Πλέον έρχεται standar στο 90% των καινούργιων αυτοκινήτων, στα περισσότερα απενεργοποιείται, ευτυχώς.Όπως το γράφεις φίλε. Ευτυχώς!
-
Έκανα ένα μικρό edit από πάνω. Τσέκαρε το.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάντως θεωρώ ότι φθείρει τον κινητήρα αν χρησιμοποιείται συχνά και πιο πολύ από το να μείνει και 2 λεπτά παραπάνω στο ρελαντί. Το ρελαντί άλλωστε είναι ένα σημείο - διαδικασία που δείχνει πολλά για την υγεία του κινητήρα.μέχρι και η μπαταρία που απαιτείται είναι ειδική περίπτωση...........όμως ο DASIMO έχει δίκιο καθώς γλύτωσε κάμποσα €,τουλάχιστον όπως ήταν τα πράγματα όταν το αγόραζε!
και εγω ποτέ δεν το συμπάθησα καθώς αν θες οικονομία,αυτή την αμελειτέα που προσφέρει,υπάρχουν τόσες άλλες λύσεις,όπως το''ελαφρύ'' πόδι...... -
Όταν κινείσαι μέσα στην πόλη η διαφορά δεν είναι αμελητέα. Το δοκίμασα και είχε αρκετή διαφορά. Προφανώς όσο μεγαλύτερη η κίνηση και το μποτιλιάρισμα τόσο μεγαλύτερο το κέρδος από την χρήση του.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Έκανα ένα μικρό edit από πάνω. Τσέκαρε το.Ενας λογος παραπανω να σου δίνω δίκιο!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όταν κινείσαι μέσα στην πόλη η διαφορά δεν είναι αμελητέα. Το δοκίμασα και είχε αρκετή διαφορά. Προφανώς όσο μεγαλύτερη η κίνηση και το μποτιλιάρισμα τόσο μεγαλύτερο το κέρδος από την χρήση του.Σωστά αυτά που λες, αλλά έτσι και αλλιώς όταν μένεις πολύ ώρα σταματημένος στην κίνηση το σβήνεις και χωρίς start/stop. π.χ. την Παρασκευή στην Κατεχάκη για να περάσει ο Πούτιν, 1,5 ώρα από Ηλιούπολη για Νέα Χαλκηδόνα
Έχουμε βγει λίγο
-
Απενεργοποιείται αλλα δυστυχώς είναι παντρεμένο μονο με μπαταρια AGM που πολύ απλά σημαίνει ότι αν ΔΕΝ το χρησιμοποιείς θα είσαι υποχρεωμένος να αλλάζεις μπαταρία κάθε τρία χρόνια. Αυτές οι μπαταρίες δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να κρατήσουν παραπάνω φορτίο από 10 μιζιές, κατά συνέπεια έχουν μεγάλο ρυθμό φόρτισης/αποφόρτισης......αν δεν αποφορτίζονται λοιπόν (και αυτό συμβαίνει μόνο όταν το start/stop δουλεύει) απλά πεθαίνουν ταχύτατα.....
Αυτά τα ωραία!
-
Παντως nickthetrib και φυσικά μπορείς να με λες Σπύρο, όχι ένα αλλά πολλά άρθρα γράφουν για το θέμα και αναφέρονται κατασκευαστές που προχώρησαν σε βελτιώσεις στις βάσεις με ισχυρότερα κράματα για την αντοχή στην καταπόνηση από αυτή την λειτουργία. Αυτό και μόνο όμως λέει πολλά. Κερδίζεις όσο το όχημα λειτουργεί κανονικά. Από εκεί και μετά αν υπάρξουν αστοχίες υλικού κλάφτα στην ακραία περίπτωση...
-
στην ακραία περίπτωση το απενεργοποιείς για πάντα. τώρα να πάθει ζημιά ο κινητήρας ιδιαίτερα ο ντίζελ είναι μάλλον απίθανο.
-
Φίλε Dasimo, δέχομαι να κρατά η μπαταρία μόνο 3 χρόνια το πολύ μόνο στην περίπτωση που ενεργοποιώ συστηματικά τον συναγερμό. Σε καμια άλλη. Επίσης η τόσο συχνή αλλαγή μπαταρίας ούτε τόσο οικονομική αλλά ούτε και οικολογική μου ακούγεται.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
... με μπαταρια AGM που πολύ απλά σημαίνει ότι αν ΔΕΝ το χρησιμοποιείς θα είσαι υποχρεωμένος να αλλάζεις μπαταρία κάθε τρία χρόνια. Αυτές οι μπαταρίες δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να κρατήσουν παραπάνω φορτίο από 10 μιζιές, κατά συνέπεια έχουν μεγάλο ρυθμό φόρτισης/αποφόρτισης......αν δεν αποφορτίζονται λοιπόν (και αυτό συμβαίνει μόνο όταν το start/stop δουλεύει) απλά πεθαίνουν ταχύτατα.....Δεν ισχύει αυτό (ούτε στην θεωρία των μπαταριών, αλλά ούτε στην πράξη). Αντίθετα, είναι πολύ πιο ανθεκτικές, με το μόνο πρόβλημα τους ότι είναι ευαίσθητες στην υπερφόρτιση (για αυτό και θέλουν ειδικό κύκλωμα με έλεγχο φόρτισης).
-
Μέσα στον πακτωλό off topic (σύνηθες για το νήμα ) έμεινε νεφελώδες το θέμα αν μπορύμε να δώσουμε ρεύμα με καλώδια σε μπαταρία s/s .
Επειδή το θέμα QQ και μπαταρίες FIAMM είναι γνωστό, σε όσες αντίστοιχες περιπτώσεις έχω διαβάσει σε ειδικά φόρα ποτέ δεν τέθηκε θέμα αν θα τους δώσει ή όχι ρεύμα η οδική βοήθεια ώστε να μπορούν να πάνε στο συνεργείο.
Για ασφάλεια απενεργοποιείς και το s/s για τη συγκεκριμένη διαδρομή και πας στο συνεργείο. -
Οι Fiamm πάντως είναι κορυφαίες μπαταρίες. Συνέχεια off topic mode on. Σήμερα λόγω ασθένειας θα με ανεχτειτε!![FACE WITH TEARS OF JOY]
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Από καρδιας ευχομαι περαστικά. Παρεμπιπτόντως το θέμα με τις μπαταρίες που έχει ακουστεί μήπως έχει να κάνει με τον λεγόμενο, ' χρόνο ζωής στο ράφι 'κάποιας παρτίδας που τα μέλη της τοποθετήθηκαν καποια στιγμή στα qq; Συνέπεια ενός τέτοιου γεγονότος θα μπορούσε να είναι ο πρόωρος αν κατάλαβα καλά θανατος της μπαταρίας του qq του plutare;
-
Είναι γεμάτα τα ειδικά φορά αναφορές για FIAMM μπαταρίες που τα παίζουν στα δύο χρόνια... Τόσες πολλές πια που θα σήκωνε μέχρι και ανάκληση.
-
Εμένα πάντως μίλησαμε με τον Σφακιανάκης και μου είπαν να το βάλω μπροστά με καλώδια και να τους το παω το πρωί
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νissan Qashqai J11 [2014-__]