-
Ο χρήστης costaskalas έγραψε:
Γενικά τίποτα από τα επιπρόσθετα που προσφέρονται στην Acenta δεν μου δημιουργεί την ανάγκη ώστε να πω ότι πάω σε αυτήν την έκδοση. Αυτό που ίσως μου 'κλοτσάει' και θα ήταν το πρώτο που θα ήθελα να αλλάξω είναι οι ζάντες για λόγους αισθητικής. Για λόγους απόδοσης δεν ξέρω αν θα θέλατε να επισημάνετε κάτι..?
Το κόστος αυτής της αλλαγής δεν νομίζω να ξεπερνά τα 2,200 που είναι η διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων..Αν σε ενδιαφέρουν μόνο οι ζάντες πάνε για την Energy. Να σημειώσω επίσης πως η Energy έχει απλό A/C, ενώ οι υπόλοιπες κλιματισμό. Σχετικά με το μέγεθος ζάντας και ελαστικού, προσωπικά επέλεξα το 16άρι γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση και το χαμηλότερο κόστος αντικατάστασης των ελαστικών (ακόμη και οι αλυσίδες είναι φτηνότερες ανάλογα με την διάσταση)
Από εκεί και πέρα, σκεφτόμουν ότι στο πλαίσιο των δώρων θα μπορούσα να διεκδικήσω κάποια από τα επιπλέον που έχει η Acenta όπως λόγου χάρη αυτά που αναφέραμε (αισθητήρες, προβολείς ομίχλης κλπ).
Ωστόσο για να τα διαπραγματευτώ, ήθελα να γνωρίζω πρώτα αν είναι δυνατόν αυτά να ζητηθούν κατά την παραγγελία στο εργοστάσιο ή έστω να μπουν after sale. Γι αυτό και οι ερωτήσεις!Οι αισθητήρες που θα σου βάλουν στο 99% των περιπτώσεων δεν είναι εργοστασιακοί αλλά Κινέζικοι των 10€. Παρόλα αυτά την δουλειά τους την κάνουνε. Προβολής ομίχλης μέχρι πριν ένα χρόνο δεν έβαζαν ή ήταν πανάκριβοι. Γενικά στα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα δεν υπάρχει μεγάλη ευελιξία στην επιλογή εξοπλισμού. Φέρνουν συγκεκριμένες εκδόσεις και πρέπει να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.
Πιο συγκεκριμένα, για το εμπρός κεντρικό υποβραχιόνιο αναφέρει το φυλλάδιο ότι έχει συρτάρι.
Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό... Μήπως εννοεί τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το υποβραχιόνιο?
Το μαξιλάρι γονάτου είναι αυτό το 'φουσκωματάκι' που έχει δεξιά-αριστερά του λεβιέ ταχυτήτων και το οποίο 'ασυναίσθητα' ακουμπάς το γόνατο. Στην Energy αν δεν κάνω λάθος εκεί σε εκείνο το σημείο είναι απλά πλαστικό.Κάτω από το υποβραχιόνιο υπάρχει ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος. Συρτάρι δεν θυμάμαι να έχει. Τα φουσκωματάκια τα έχει και οι Energy, στις πιο πλούσιες απλά το κομμάτι αυτό είναι φωτιζόμενο με led.
Η οθόνη 5' πολλαπλών ενδείξεων που αναφέρει στην Energy να υποθέσω είναι η ίδια με αυτή της Acenta?
Η οθόνη ενδείξεων στον πίνακα οργάνων είναι κοινή. Το μόνο που αλλάζει είναι το σύστημα Connect που μπορείς να βάλεις στο κέντρο του ταμπλό στις πλούσιες εκδόσεις και κοστίζει γύρω στο χιλιάρικο.
-
Διαβάζοντας αυτο που λέει ο axel μαλλον ως συρτάρι στο κεντρικό υποβραχιόνιο εννοείται το ενδιαμεςο ραφακι που υπαρχει (σαν διπλός πάτος) ....
Σε γενικές γραμμές δεν λείπει κατι υπεραπαραιτητο.
Αν προσωπικά μου έλειπε κατι θα ηταν ο κλιματισμός σε σχέση με το απλό Aircondition και οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες . Τα αλλα λιγο πολυ τα βάζεις ..... -
off topic [mod]
-
Έχοντας κάνει 35.000 χλμ με το 1.5 dci (J11) αναφέρω ότι μηχανικά πραγματικά δεν έχει κάνει 'κιχ'.
Τα πιο 'σοβαρά' προβλήματα που αντιμετώπισα στη διάρκεια 2 ετών και 35.000 χλμ ήταν ο θόρυβος που έχει αναφερθεί από το φίλτροκουτί και ότι χρειάστηκε αλλαγή η μπαταρία της FIAMM.
Σαν απόδοση το αυτοκίνητο μου φαίνεται το ίδιο όπως ήταν μετά το στρώσιμο και ίσως λίγο καλύτερο. Η μηχανή και ο θόρυβος της το ίδιο ακριβώς ήσυχος όπως τις αρχές, πίστευα ότι σαν ντιζελομηχανή θα ήταν πιο θορυβωδης αλλά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Πραγματικά πλέον έχει ησυχασει το κεφάλι μου με την επιλογή που έκανα γιατί παλιότερα με το VW POLO δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει 6μηνο χωρίς να ανάψει κάποιο λαμπάκι.
Άλλο ένα πρόβλημα που θυμήθηκα είναι και το φτερό του οδηγού που δεν ήταν σε σωστή θέση με αποτέλεσμα να φαίνεται κάτι χιλιοστά προς τα έξω το καπό. -
Σπύρο κανεις δεν είπε να μην ρωτάς για το dci... Εξαρχής και εγω είπα οτι ειναι το βασικό κοινό στοιχείο μας και το δικό σου και με το προηγούμενο facelift.
Στα αλλα διαφωνούμε αλλα οκ τωρα μαλλον συμφωνήσαμε!!!!!Vassar ποτε βρε πρόλαβες και τα έκανες; Να τα χιλιάσεις όμορφα με ασφάλεια και χωρις πρόβληματα!!!
Θετικό οτι δεν εχει βγει καμία πατάτα ... Το εχω ενα άγχος πάντα αυτο αναλογιζόμενος ειδικά τη συναρμογή και ποιότητα κατασκευής (γιατι ο κινητήρας μπορει να ειναι διαμάντι αλλα κατι να μην κουμπώνει λ.χ σωστα) ... Εχεις παρει καμία επέκταση εγγυησης; Εγω εχω αγοράσει την τριετή επέκταση ..αν και μεχρι να λήξει δεν βλέπω να εχω κανει τα χιλιόμετρα σου ... Μόλις 8800 σε 25 μήνες... -
axel12p έγραψε:
Σχετικά με το μέγεθος ζάντας και ελαστικού, προσωπικά επέλεξα το 16άρι γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση και το χαμηλότερο κόστος αντικατάστασης των ελαστικών (ακόμη και οι αλυσίδες είναι φτηνότερες ανάλογα με την διάστασηΜιας και το έψαξες, για τι διαφορές μιλάμε στο κόστος των ελαστικών?
trader έγραψε:
To QQ 1.5 dCi Accenta Con κόστισε συνολικά 23.000 παρά κάτι ψιλάplutare έγραψε:
Εγώ πήρα το 1.5dci acenta premium 25K.Βρε παιδιά, το 1.5d Accenta Con ξεκινά από τα 23,950 και το Premium από τα 24,600
+510 μεταλλικό
+590 έξοδα ταξινόμησης
+250 χαρτί απόσυρσηςΦτάνουμε στα 25,300 για την Acenta Con και στα 25,950 για την Premium. Πως πετυχαίνεται εκπτώσεις 2,300..!! ακόμα και 950..!! ?????? Πείτε και σε μας κανένα τιπ γιατί η εποχή είναι δύσκολη και η αγορά κρέμεται από μια κλωστή...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σπύρο κανεις δεν είπε να μην ρωτάς για το dci... Εξαρχής και εγω είπα οτι ειναι το βασικό κοινό στοιχείο μας και το δικό σου και με το προηγούμενο facelift.
Στα αλλα διαφωνούμε αλλα οκ τωρα μαλλον συμφωνήσαμε!!!!!Vassar ποτε βρε πρόλαβες και τα έκανες; Να τα χιλιάσεις όμορφα με ασφάλεια και χωρις πρόβληματα!!!
Θετικό οτι δεν εχει βγει καμία πατάτα ... Το εχω ενα άγχος πάντα αυτο αναλογιζόμενος ειδικά τη συναρμογή και ποιότητα κατασκευής (γιατι ο κινητήρας μπορει να ειναι διαμάντι αλλα κατι να μην κουμπώνει λ.χ σωστα) ... Εχεις παρει καμία επέκταση εγγυησης; Εγω εχω αγοράσει την τριετή επέκταση ..αν και μεχρι να λήξει δεν βλέπω να εχω κανει τα χιλιόμετρα σου ... Μόλις 8800 σε 25 μήνες...Δεν έχω κάνει επέκταση εγγύησης το σκέφτομαι όμως πριν φτάσω στα 3 χρόνια.
25 μήνες το έχεις; γιατί είχα την εντύπωση ότι το είχες πάρει μετά από μένα, εγώ σε μερικές μέρες συμπληρώνω 2 χρόνια. -
Ο χρήστης costaskalas έγραψε:
Βρε παιδιά, το 1.5d Accenta Con ξεκινά από τα 23,950 και το Premium από τα 24,600
+510 μεταλλικό
+590 έξοδα ταξινόμησης
+250 χαρτί απόσυρσηςΦτάνουμε στα 25,300 για την Acenta Con και στα 25,950 για την Premium. Πως πετυχαίνεται εκπτώσεις 2,300..!! ακόμα και 950..!! ?????? Πείτε και σε μας κανένα τιπ γιατί η εποχή είναι δύσκολη και η αγορά κρέμεται από μια κλωστή...
Δεν γνωρίζω που ακριβώς βρίσκεσαι, πάντως στην περίπτωση μου οι τιμές στις αντιπροσωπείες επαρχιακών πόλεων γύρω από την Θεσσαλονίκη ήταν πολύ φτηνότερες σε σχέση με τις τιμές που μου έδωσαν οι 3 αντιπρόσωποι της Θεσσαλονίκης. Με ένα τηλεφώνημα οι περισσότεροι σου δίνουν ευχαρίστως προσφορά.
-
Προσωπικά, το αγόρασα το καλοκαίρι του 2014 και η τελική τιμή ήταν 22.860 + 280 για τέλη και πινακίδες. Το χρώμα είναι λευκό, άρα δεν υπήρχε επιβάρυνση μεταλλικού. Δεν ξέρω εάν έπαιξε κάποιο ρόλο στην τιμή το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν ήδη στοκαρισμένο στην κεντρική αντιπροσωπεία. Στα τιμολόγια που έχω, δεν υπάρχει κάποια επιβάρυνση για απόσυρση και εννοείται πως δεν είχα εγώ άλλο προς απόσυρση αυτοκίνητο. Απ' ότι φαίνεται, ή βρήκαν ευκαιρία και τσίμπησαν λιγάκι την τιμή ή ίσως έχει αλλάξει κάποιος φόρος που έχει επηρεάσει την τελική τιμή. Η τιμή που γράφεις πάντως ισχύει, την τσέκαρα στη σελίδα της Nissan.
-
Ο χρήστης vassar2506 έγραψε:
Θετικό οτι δεν εχει βγει καμία πατάτα ... Το εχω ενα άγχος πάντα αυτο αναλογιζόμενος ειδικά τη συναρμογή και ποιότητα κατασκευής (γιατι ο κινητήρας μπορει να ειναι διαμάντι αλλα κατι να μην κουμπώνει λ.χ σωστα) ... Εχεις παρει καμία επέκταση εγγυησης; Εγω εχω αγοράσει την τριετή επέκταση ..αν και μεχρι να λήξει δεν βλέπω να εχω κανει τα χιλιόμετρα σου ... Μόλις 8800 σε 25 μήνες...Δεν έχω κάνει επέκταση εγγύησης το σκέφτομαι όμως πριν φτάσω στα 3 χρόνια.
25 μήνες το έχεις; γιατί είχα την εντύπωση ότι το είχες πάρει μετά από μένα, εγώ σε μερικές μέρες συμπληρώνω 2 χρόνια.Ναι δίκιο έχεις... Υπολογισα λάθος είναι 19 μήνες (1,5 χρόνο και 1ακομα μήνας).... Το έκανα και εγώ σαν έναν παππού που είχε έρθει να το δει όταν το είχα βγάλει παλι το Γενάρη αγγελία και στο πλαίσιο του παζάριου μου είπε ότι είναι τριών ετών το αμάξι 2014,2015 και ήδη 2016 [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Για την επέκταση εγγυησης σκέψου του γιατί βλέπω κάνεις χιλιόμετρα
-
axel12p έγραψε:
Σχετικά με το μέγεθος ζάντας και ελαστικού, προσωπικά επέλεξα το 16άρι γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση και το χαμηλότερο κόστος αντικατάστασης των ελαστικών (ακόμη και οι αλυσίδες είναι φτηνότερες ανάλογα με την διάστασηΟι 16αρες επηρεάζουν καθόλου την απόδοση, κατανάλωση κλπ? Λόγω βάρους κα...
Η διαφορά του κόστους των ελαστικών είναι αισθητή, πάνω κάτω?Απ' ότι φαίνεται από τότε έχουν ανέβει ένα χιλιάρικο οι τελικές τιμές και βάλε και τα υπόλοιπα...
-
Οι τιμές από το λανσάρισμα του μοντέλου μέχρι και πριν τη μείωση της απόσυρσης είχαν τσιμπησει κοντά στα 2000 ευρώ!!! Από Απρίλιο τσιμπησαν κάνα τρακοσαρι και πλέον από 1η Ιουνίου θα πάρουν ξανά την ανηφόρα λόγω ΦΠΑ και νέου υπολογισμού τέλους ταξινόμησης.
Για να δεις διάφορες στα λάστιχα ψάξε τις διαστάσεις σε μια μάρκα ενδεικτικά να δεις. Γύρω στα 150 η τετράδα πρέπει να είναι η αλλαγή τους. -
όλο γκρίνια είναι κάποιοι αλλά http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... to-qashqai
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
όλο γκρίνια είναι κάποιοι αλλά http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... to-qashqaiΘα το φτιάχνει στην Ιαπωνία; Αν ναι έχει ελπίδες να μπορεί να σταθεί ποιοτικά απέναντι στα υπόλοιπα.
-
Εγώ πάντως το βλέπω λίγο άκυρο σαν κίνηση . Δηλαδή όπως και να έχει πάλι ένα Nissan QQ θα έχεις . Πιο ποιοτικό ; οκ ναι . Αλλά πολύ πιο ακριβό . Οπότε αν θες κάτι σε premium θα πας στις κλασσικές γερμανικές ( κατά κύριο λόγο ) μάρκες .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πανεμορφο.... Δεν υπαρχει καποιος λογος που να σκεφτομαι ωστε να απορριψω το QQ για καποιο απο τα αλλα....
Μακαρι να βγει στην παραγωγη..
-
Από τη φωτογραφία το εσωτερικό δε δείχνει να είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως
-
Nissan ως σήμα και premium είναι σχήμα οξυμωρο. Έχει την infinity ο όμιλος για κάτι ποιοτικοτερο.
Η συζήτηση από μόνη της υποδηλώνει το έλλειμμα ποιότητας στο 'απλο' μοντέλο.
Παρόλα αυτά για να έχει νόημα το ολο εγχείρημα το συγκεκριμένο υπομοντελο θα πρέπει να έχει ξεχωριστή γραμμή παραγωγής και υλικά άλλης ποιότητας υφης και προέλευσης.
Περισσότερα καλούδια ή εξωτερικά και εσωτερικά διακοσμητικά θα συνιστούν απλά ένα ακόμα επίπεδο εξοπλισμού. -
Στα λόγια μου έρχεσαι iceman. Όσο ωραίο και ποιοτικό και αν είναι υπάρχει η infinity από τον όμιλο και σε τιμές το βλέπω δύσκολο να ανταγωνιστεί audi, bmw , Mercedes . Ήδη δεν είναι φτηνό το QQ οπότε τιμολογιακά που θα μπορούσε να τοποθετηθεί ; και με τι κινητήρες ;
Θα μου έκανε πιο λογικό αν σε 3 χρόνια από τώρα η τρίτη γενιά ήταν πιο premium γενικώς . Αλλά τώρα ; αν πχ θες γύρω στα 25 χιλιάδες ευρώ για μία καλή έκδοση για την premium πόσα θα θες ; 30+ ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και μένα μου φαίνεται άκυρη σαν κίνηση από την στιγμή που υπάρχει η Infinity. Ακόμη και η κίνηση της Ford με τα Vignalle μου φαίνεται άκυρη, παρά το γεγονός πως η ίδια δεν διαθέτει κάποια premium μάρκα.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]