-
Εμένα μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα τριγμό, πέραν της περιοχής του αριστερού αεραγωγού που όμως σίγουρα έχει να κάνει με την τοποθέτηση του αισθητήρα του συναγερμου ακριβώς εκεί...
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ έτσι πίστευα.
Προφανώς αναφέρεσαι στον αεραγωγό που ξεθαμπώνει το τζάμι του οδηγού και όχι τον κάθετο αεραγωγό που στέλνει αέρα στον οδηγό.
Αν πατήσεις στο μαλακό πλαστικό πάνω από τον αριστερό αεραγωγό ο θόρυβος μειώνεται;
-
Ναι αυτόν εννοώ.
Ο θόρυβος πάντως δεν μειώνεται....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γενικα το μοντέλο ήταν ανέκαθεν DIY εξ όσων διαβάζω και σε ειδικότερα φόρα. Πολλά ψιλο προβλήματα και έντονη προσωπική ενασχόληση και πατέντες από τους κατόχους. Όχι αναγκαστικά κακό αυτό αλλά σίγουρα όχι για έμενα.
-
Εντάξει δεν το λες και καλό. Δεν είναι κάτι φοβερό αλλά καλό σίγουρα όχι. Απλά άλλους τους πειράζει λιγότερο, άλλους περισσότερο και πολλούς καθόλου. Προσωπικά δεν το θεωρώ καν θέμα αξιοπιστίας (καμία σχέση με μηχανολογικό πρόβλημα) αλλά πολλές φορές είναι εκνευριστικό, ανάλογα πού εμφανίζεται, πόσο συχνά, πόσο ακούγεται κτλ.
-
+1
-
Αυτό ακριβώς, είναι η συχνότητα που σου σπάει τα νεύρα και η αίσθηση ότι 'κάτι δεν πάει καλά', παρά το γεγονός πως προφανώς από έναν τριγμό δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Η αίσθηση που έχω από το αυτοκίνητο από τότε που το επισκεύασα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με πριν
Είναι πραγματικά γελοίο να κατασκευάζουν ένα πραγματικά καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο και να έχουν δυσαρεστημένους πελάτες από κάτι τέτοιες ανόητες λεπτομέρειες.
Όπως λέει και ο iceman δεν μπορείς να περιμένεις από τον πελάτη ότι θα κάθεται να ψάχνει λύσεις για τέτοια χαζά προβλήματα.
Από την άλλη βέβαια, με τα χαζοπροβλήματα του QQ τα καταφέρνω και με ελάχιστο μάλιστα κόστος μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τα προβλήματα που μας έχει βγάλει ως τώρα το VW (παράθυρα, καπάκι μηχανής, αντικατάσταση κιβωτίου, θερμοστάτης, ασφαλειοθήκη, αντλία βενζίνης, κλπ...)
ΥΓ. Σκεπτόμενος τα χαζά προβλήματα του QQ, τα οποία κατά 99% οφείλονται στην γραμμή παραγωγής, σκέφτηκα πως αν και η Nissan εφάρμοζε την Kaizen φιλοσοφία της Toyota, τα προβλήματα αυτά θα είχαν λυθεί προ πολλού.
-
Το αστείο συχνά είναι πως κατηγορούμε εργαζώμενους, γραμμές παραγωγής και κατασκευαστές για σφάλματα που μπορεί τελικά να φταίνε τρίτοι προμηθευτές που την έχουν κάνει τη λαδιά τους... και δεν έχει γίνει άμεσα αντιληπτή στο εργοστάσιο. Στην άλφα μου ότι είχε χαλάσει ήταν της bosch. Διαπίστωσα κάποια στιγμή πως υπήρχαν γερμανικά αυτοκίνητα που προτιμούσαν την Μαρελι (χαχαχα!)
-
Σωστή η παραπάνω παρατήρηση, αλλά στην τελική είναι δουλειά του εργοστασίου να ελέγχει τους προμηθευτές του.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό ακριβώς, είναι η συχνότητα που σου σπάει τα νεύρα και η αίσθηση ότι 'κάτι δεν πάει καλά', παρά το γεγονός πως προφανώς από έναν τριγμό δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Η αίσθηση που έχω από το αυτοκίνητο από τότε που το επισκεύασα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με πριν [emoji38]Είναι πραγματικά γελοίο να κατασκευάζουν ένα πραγματικά καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο και να έχουν δυσαρεστημένους πελάτες από κάτι τέτοιες ανόητες λεπτομέρειες.
Όπως λέει και ο iceman δεν μπορείς να περιμένεις από τον πελάτη ότι θα κάθεται να ψάχνει λύσεις για τέτοια χαζά προβλήματα.
Από την άλλη βέβαια, με τα χαζοπροβλήματα του QQ τα καταφέρνω και με ελάχιστο μάλιστα κόστος μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τα προβλήματα που μας έχει βγάλει ως τώρα το VW (παράθυρα, καπάκι μηχανής, αντικατάσταση κιβωτίου, θερμοστάτης, ασφαλειοθήκη, αντλία βενζίνης, κλπ...)
ΥΓ. Σκεπτόμενος τα χαζά προβλήματα του QQ, τα οποία κατά 99% οφείλονται στην γραμμή παραγωγής, σκέφτηκα πως αν και η Nissan εφάρμοζε την Kaizen φιλοσοφία της Toyota, τα προβλήματα αυτά θα είχαν λυθεί προ πολλού.
Τελικά δικός μου είσαι και εσύ [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Το χαζο είναι ότι τα ίδια ενοχλητικά προβληματάκια συνεχίζονται ήδη και κατά τον τρίτο χρόνο παραγωγής του αυτοκινήτου, γεγονός ενδεικτικό ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. -
Μια χαρά λειτουργούν όλα.Αν θυμάμαι καλά δευτερόλεπτο και qq βγάζουν.Που να βρεθεί χρόνος για λεπτομέριες
-
Πουλάνε τώρα και χάνουν μελλοντικούς πελάτες!
Στο χωριό μου αυτό λέγεται και αρπαχτη..... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τελικά δικός μου είσαι και εσύ [emoji1] [emoji1] [emoji1]Είσαι καταφερτζής!
Ξενέρωσα γιατί σε μια απογευματινή βόλτα που έκανα, ξανά άκουσα θόρυβο από εκεί μπροστά. Όχι όπως πριν βέβαια, αλλά ξενέρωσα.
Με βλέπω να καταφεύγω σε δραστικότερες λύσεις!
-
Πουλάνε τώρα και χάνουν μελλοντικούς πελάτες!
Στο χωριό μου αυτό λέγεται και αρπαχτη.....Δεν μπορεί σε κανένα χωριό να λέγεται αρπαχτη κάτι που πρωτευει από το 2007 ως τώρα βρε Στεφανε! Και ιδίως όταν 9 χρόνια κανένας ανταγωνιστής δεν πρόκοψε ...
Και 5,6 παραπονιαρηδες 'γυρολογοι' στα φόρα δεν διώχνουν τους μελλοντικούς πελάτες. Την ζαχαρένια τους χαλούν μόνο...
Σκεψου δε το υπερκραξιμο γνωστού γερμανικού γκρουπ τι ζημιά εχει κάνει!Για την ιστορία πάντως το 2010 γκρινιαζα που είχαν cd player. To 2011 έβαλαν mp3 και usb επιτέλους. (Σύμπτωση μάλλον...) Ίσως καταφέρεις για τους επόμενους και εσύ καλύτερη ποιότητα συναρμολόγησης! lol!!!
-
Καμία ζαχαρένια δεν χαλάω. Κλάιν (πλέον) που λέτε και στη βόρεια Ελλάδα.
Ο ανταγωνισμός παγκοσμίως ειναι πια πολυ μεγάλος. Η κατηγορία ειναι πλέον mainstream και όλο και περισσότεροι θα μπαίνουν.
Loyalty ιδιαίτερο πλέον δεν πολυπαρχει, οτι πούλησε η νισσαν αυτο ηταν. Σε επόμενο αυτοκίνητο πολλοί απο τους σημερινούς κατόχους δύσκολα θα την ξανά προτιμήσουν άσχετα αν γκρινιάζουν το ίδιο ή οχι.
Και τιμές υψηλές, και μικρή εγγυηση και σπαστικες καθημερινες ενοχληςεις που αλλοιώνουν την οδηγική εμπειρία.
Η σύγκριση δεν χρειάζεται να γινεται πάντα με το κακό γερμανικό γκρουπ που όλοι αγαπάνε να μισούν ενίοτε και για άσχετους με την αυτοκίνηση λόγους. Υπάρχουν τόσοι κατασκευαστές, δεν χρειάζεται σε καθε κριτική για το κασκαι να αντιπαραθέτουμε το γερμανικό μπαμπούλα.
Σε καθε περίπτωση βέβαια μακάρι να σοβαρευτούν και να βελτιώσουν όλα οσα ενοχλούν και ας τα γευτούν οι επόμενοι. Κατι καλο θα ειναι και αυτο ακομα και αν δεν θα μας αφορά προσωπικά.
Ωστόσο πολυ αμφιβάλλω για αυτο καθώς τα ίδια συνέβαιναν και στο προηγούμενο - η χαρά του diy- μοντέλο. -
Θα χε ενα ενδιαφερων να κανεις ενα test drive το kadjar να δεις αν κι εκει σ ενοχλουν τα ιδια και γενικα αν ειναι χειροτερο ή καλυτερο σε ουσιωδη και επουσιωδη.
-
Νονε ωραία ιδέα, αρκεί να ειναι τεστ διαρκείας μιας και σε σύντομη βόλτα πολλά δεν τα αντιλαμβάνεσαι μονομιάς.
Οι πιθανότητες ειναι να ειναι καλύτερη η συναρμογή .
Με βάση οσα διαβάζω το πρόβλημα πρέπει να ειναι το εργοστάσιο του σαντερλαντ. Για το συμπαθές και σχεδόν αδελφάκι pulsar δεν εχω διαβάσει παράπονα αλλα αυτο κατασκευάζεται Ισπανία.
Βέβαια προσωπικά και σε καθε περίπτωση με ενοχλεί και η κάπως 'φθηνή' αίσθηση που δίνουν γενικά τα νισσαν σε σχέση π.χ με την 147 του αδελφού μου, τα φορντ του πατέρα και του θείου μου ή τα Τογιότα τα δικά μου. Την τελευταία εβδομάδα μου έδωσαν ως όχημα αντικατάστασης ενα πρόσφατο micra με 7500 χιλιόμετρα και η αίσθηση που μου δίνει ειναι σαν το Yaris που ειχε ο αδελφος μου απο 2000-2007.
Υποτίθεται οτι ειναι στην ίδια κατηγορία με το Yaris και το τρέχον Τογιότα εχει αίσθηση αυτοκινητου μεγαλύτερης κατηγορίας. -
Τα τογιοτα στο θεμα 'προσλαμβανουσα' ποιοτητα υλικων καμπινας εχουν κανει αλμα τη τελευταια 7-8ετια. Καταλαβαινω τι θες να πεις για τα nissan και συμφωνω.. και παλι βεβαια θα μπορουσες να εισαι χειροτερα με sx4 και vitara...
-
Loyalty ιδιαίτερο πλέον δεν πολυπαρχει, οτι πούλησε η νισσαν αυτο ηταν. Σε επόμενο αυτοκίνητο πολλοί απο τους σημερινούς κατόχους δύσκολα θα την ξανά προτιμήσουν άσχετα αν γκρινιάζουν το ίδιο ή οχι.Φοβάμαι ότι θα διαφωνήσω. Η επιτυχία μιας εταιρίας πολλές φορές εξαρτάται από την εμπορική πορεία ακόμη και ενός μοντέλου. Πολλά τα παραδείγματα από το παρελθόν έως σήμερα. Το ίδιο έγινε και με το QQ που δημιούργησε μια ολόκληρη μόδα και όρισε μια κατηγορία. Μάλιστα, με το να ομορφαίνει από γενιά σε γενιά προσελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές. Τα μικροπροβληματάκια που αναφέρεις είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην αξιοπιστία του κινητήρα και την αποδοτικότητά του. Επίσης, οι τριγμοί κτλ που αναφέρεις κατά κόρον είναι αδιάφορα για τον μέσο χρήστη που περιορίζεται στο να μπαίνει στο αμάξι, να βάζει μπρος, να ανοίγει το ραδιόφωνο και να πηγαίνει στη δουλειά του με ένα τόσο όμορφο αμάξι το οποίο δεν θα τον αφήσει ποτέ στον δρόμο και δεν θα τον τρέχει στα συνεργεία για μηχανικά προβλήματα. Δεν λέω ότι έχεις άδικο που παραπονιέσαι για αυτά που σε ενοχλούν, αλλά το ότι από όσα έχεις γράψει δεν νομίζω ότι αποτελείς τον μέσο χρήστη, ο οποίος μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν θα δώσει καν σημασία στα περισσότερα από όσα λες. Το βέβαιο είναι ότι η nissan καβάντζωσε άπειρο κόσμο με το QQ για καμιά 10ετία το λιγότερο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλά μπορούν να γίνουν : ίσως ένα επιτυχημένο facelift, ίσως ένα ακόμη πιο όμορφο αμάξι, ο νέος diesel κινητήρας με τα 160 άλογα ή και με παραπάνω, και - γιατί όχι - και η βελτίωση της ποιότητας σε αυτά που τώρα πάσχει το μοντέλο. Τότε πολλοί μπορούν να πάνε για να ανταλλάξουν το 'παλιό' με το 'καινούριο'.
Φυσικά, για να παρουσιάσω και την άλλη πλευρά, κάποιοι θα εγκαταλείψουν την εταιρία απογοητευμένοι ή οι ανταγωνιστές της εταιρίας μπορεί να κάνουν το δικό τους 'hit' και να αρπάξουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά...
Όλα αυτά κάνουν κύκλους...Μία είναι το QQ μόδα, μία το insignia, μία το yaris, μία το golf κοκ. -
Φεύγουμε παλι λίγο off topic αλλά η νισσαν ενώ μάζεψε κόσμο με το qq πολλούς δεν θα τους κρατήσει γιατί όλα μετράνε.
Εμένα τόσα χρόνια με κρατάει η τογιοτα γιατί με αφήνει ευχαριστημένο συνολικά. Όχι μόνο αξιοπιστία μηχανική αλλά και ευχάριστη οδήγηση χωρίς ενοχλήσεις.
Η μόνη μου απιστία ήταν για μια κατηγορία που η ίδια δεν έβγαζε μέχρι τώρα.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]