-
To Clio 16V υπαρχει ακομα; Ειχα και εγω το πρωτο Clio 1.4 RT (αθλιο αυτοκινητο) και ηταν ονειρο τοτε το 16V.
-
έχασα τα ίχνη του κάπου το 2008. μέχρι τότε το έβλεπα στη Γλυφάδα
-
To xsara 2λιτρο?
-
ναι. πρέπει να είναι από τα ελάχιστα που είναι σε κυκλοφορία ακόμα.
-
Τα σκοτωσαν τα τελη. Απιθανο αμαξι οπως και το 16βαλβιδο clio. Διπεταλουδο με απιστευτο ηχο, επεσε στα χερια μου καποτε για λιγα χιλιομετρα ενα 19 πρωτης γενιας με το ιδιο μοτερ.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπαρχει καποιος λογος που το club ειναι 'κλειδωμενο' προς μη μελη? Το θεωρω χαζομαρα και σε αλλα συμβαινει.Δεν το ξέρω και πράγματι συμβαίνει και σε άλλα φόρα, έτσι, όμως, χάνεται το νόημα της ενημέρωσης μέσω internet.
Το αντίστοιχο αγγλικό είναι ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους για view!ακούγεσαι πολύ ψαγμένος και ''ψείρας'', απορώ λοιπόν πως την πάτησες έτσι και πήρες το κασκάη.. είχες διαβάσει κριτικές και παρόλα αυτά έκανες την αγορά ή δεν το έψαξες ιδιαίτερα?
Καταρχήν καλοτάξιδο το QQ και χαίρομαι που έκανες συνειδητή επιλογή αλλά και που έπεσες σε καταρχήν απροβλημάτιστο κομμάτι!!
Δεδομένου ότι κάνεις χιλιόμετρα ειδικά το diesel θα σου βγει πολύ οικονομικό!Αναφορικά με το quoted δυστυχώς δεν κάνουμε πάντα καλές επιλογές (ως γιαπωνεζόφιλος αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου και για το αμάξι και για την εταιρεία) ειδικά όταν εξαρχης ξεκινάμε για εξ αντικειμένου χειρότερη/μικρότερη επιλογή από το προηγούμενο λόγω downsizing. Την εποχή εκείνη κιόλας είχα μείνει και χωρίς αμάξι, είχε καθυστερήσει να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο QGC, με αποτέλεσμα πολλά από τα στραβά να τα ανακαλύπτω μετά την αγορά διαβάζοντας και ακούγοντας!!
Ωστόσο θεωρώ υποχρέωση μου να βοηθώ τους συμφορουμίτες μου, ακόμα και αν γκρινιάζω, εφόσον προκύπτει κέρδος και νέα γνώση από τη συζήτηση.
-
Σήμερα είχα το Qashqai (J11) της γυναίκας μου, ολομόναχος. Επειδή έσκασε μπαλάκι και έπρεπε να 'πεταχτώ' μέχρι το Ντράφι, έκανα όλο τον δρόμο, που ήταν σχεδόν άδειος, με τους δικούς μου ρυθμούς και δοκίμασα το αυτοκίνητο στο στριφτερό κομμάτι, τόσο μέσα στο Ντράφι, όσο και στον δρόμο (γυαλί) Πεντέλη-Ντράφι. Αυτό που έχω να πω είναι πως το αμάξι με άφησε έκπληκτο...Δεν το περίμενα τόσο παιχνιδιάρικο, κυρίως για το μέγεθός του, όταν το θες και με τόση καλή αίσθηση και κράτημα. Αντίχτοιχη διαδρομή με το Tiguan 1.4Tsi έβγαινες ιδρωμένος και σταματούσες τις βλακείες αρκετά νωρίτερα. Πολύ βαρύ, πολύ άτσαλο... Το Qashqai βάζει τα μούτρα και ακολουθεί ο κώλος, πολύ ρυθμίσιμο. Μου θύμισε κλιο 16v που είχα. Αφού λοιπόν έβγαλα το άχτι μου και το ευχαριστήθηκα, επέστρεψα νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο (βασικά στο γκαράζ του γραφείου) και ξεκίνησα αυτό που είχα από την αρχή σκοπό... Ξήλωσα το μισό αυτοκίνητο, και τοποθέτησα οθόνη (κινεζάκι) Android 4.4.2 με dvb-t Player και πίσω κάμερα. Έχω ξανακάνει αντίστοιχη δουλειά σε άλλα αυτοκίνητα που είχα (γερμανικά, και γιαπωνέζικα), οπότε δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Ξήλωσα ταμπλό, πλαϊνά, μαρσπιέ, πόρτα πορτ-παγκάζ. Αφού μου βγήκε λίγο η πίστη, τελικά τοποθετήθηκαν όλα και συναρμολόγησα το αυτοκίνητο. Εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τα πλαστικά, ούτε είδα κάτι άσχημο σε αυτά που έβγαλα (και σίγουρα όχι κάτι χειρότερο από το Rav4 Mk3, Prius Mk3). Δεν έσπασε τίποτα, και κούμπωσαν όλα μια χαρά μετά. Νομίζω δεν έκανα κάποια ζημιά. Σε μια πρόχειρη βόλτα που το έκανα, δεν άκουσα κάτι σε τριγμό, αλλά και να κάνει κάτι ρε παιδιά, δεν θα κάτσω να σκάσω... Ένα καθημερινό αυτοκίνητο που πηγαίνει στους σκατό-δρομούς μας είναι, σιγά πια!!! Είχα και έχω και πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα και δεν είναι αθόρυβα!!! Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να μην χαλάει συνέχεια και να σου δίνει κάποια ευχαρίστηση. Το Rav που είχα το βαριόμουν απίστευτα στην οδήγηση και για αυτό το έδωσα στην γυναίκα μου και μετά το πούλησα. Το Τιγκουαν, αν και είχα πει δεν θα ξαναπάρω από το γρουπ κου-Vag, τελικά το πήρα και έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα πάντως χάρηκα που το έδωσα!!! Μέχρι στιγμής τόσο στην γυναίκα μου, το βασικότερο, όσο και σε εμένα που το οδηγώ μια στις τόσες, το Qashqai το βρίσκω πολύ καλή επιλογή. Αν αρχίσει να βγάζει ζημιές, τότε θα ξενερώσω. Είμαι με πονοκέφαλο αλλά ελπίζω να βγάζω νόημα...
Μερικές φωτο από το αποτέλεσμα...
Νίκος
-
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Κάποιες πληροφορίες για το μοντέλο, από που αγοράστηκε, κόστος και δυσκολία τοποθέτησης; Έχω το Energy και κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα καταφύγω και εγώ σε κάποια αντίστοιχη λύση.
-
Ρε παιδιά πώς κάνω quote ; Δεν το έχω βρει το στραβάδι.
-
Πριν παρω το duster, ειχα κανει test drive και το qashqai 1.5 dci. Το αμαξι ητανε πολυ καλο. Αθορυβο, σταθερο, δυνατο, μονο που καποια στιγμη βλεπω το πλαϊνο καπακι στο κιβωτιο ταχυτητων να εξεχει. Ρωταω τον πωλητη και μου λεει οτι κουβαλησανε κατι καρεκλες και κατα λαθος το σπασανε. Μου εκανε ασχημη εντυπωση, οτι το αμαξι δεν ειναι για σκληρη χρηση. Τελος παντων, θα προσεχω λιγο περισσοτερο. Ηθελα το 1.6 4χ4, να μην ειναι και ξεβρακωτο (οθονη cruise control κλπ). Ρωταω τιμη με δοσεις και μου φευγουν τα τσαουλια που λεμε και στο χωριο μου.Πανω απο 33.000. Ρωταω και για την εκδοση techna και αυτη πανω απο 30.000 . Κοιτιομαστε με την γυναικα μου , ευχαριστουμε τον πωλητη και φευγουμε κουβεντιαζωντας τι σκ@τα εχουν στο κεφαλι τους και ζητανε τοσα λεφτα για το qashqai. Μην παρεξηγηθω, το θεωρω ομορφο και καλο αυτοκινητο αλλα ποοοοολυ ακριβο για αυτο που ειναι. Η επιτυχια του οφειλεται νομιζω στην κεκτημενη δυναμικη που ειχε το προηγουμενο μοντελο και οτι αργα αλλα σταθερα θα πεσει αν δεν ριξει την τιμη του.
-
Emperor, Spi_duster, Andreas_qashsqai
ευχαριστώ πολύ γιά τις ευχές ! -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Πριν παρω το duster, ειχα κανει test drive και το qashqai 1.5 dci. Το αμαξι ητανε πολυ καλο. Αθορυβο, σταθερο, δυνατο, μονο που καποια στιγμη βλεπω το πλαϊνο καπακι στο κιβωτιο ταχυτητων να εξεχει. Ρωταω τον πωλητη και μου λεει οτι κουβαλησανε κατι καρεκλες και κατα λαθος το σπασανε. Μου εκανε ασχημη εντυπωση, οτι το αμαξι δεν ειναι για σκληρη χρηση. Τελος παντων, θα προσεχω λιγο περισσοτερο. Ηθελα το 1.6 4χ4, να μην ειναι και ξεβρακωτο (οθονη cruise control κλπ). Ρωταω τιμη με δοσεις και μου φευγουν τα τσαουλια που λεμε και στο χωριο μου.Πανω απο 33.000. Ρωταω και για την εκδοση techna και αυτη πανω απο 30.000 . Κοιτιομαστε με την γυναικα μου , ευχαριστουμε τον πωλητη και φευγουμε κουβεντιαζωντας τι σκ@τα εχουν στο κεφαλι τους και ζητανε τοσα λεφτα για το qashqai. Μην παρεξηγηθω, το θεωρω ομορφο και καλο αυτοκινητο αλλα ποοοοολυ ακριβο για αυτο που ειναι. Η επιτυχια του οφειλεται νομιζω στην κεκτημενη δυναμικη που ειχε το προηγουμενο μοντελο και οτι αργα αλλα σταθερα θα πεσει αν δεν ριξει την τιμη του.Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πέρσι που έκανα τεστ το 1600 το 4χ2 μου άρεσε πολύ ο κινητήρας και το πάτημα στο δρόμο στις ανοιχτές στροφές. Αλλά στον δρόμο για Χαλκιδική που έχει ανωμαλίες έκανε ταλαντώσεις που δεν μου άρεσαν. Σαν εμφάνιση μέσα έξω ήταν του γούστου μου αλλά για να βάλω λεντ φώτα έπρεπε να πάρω την τέκνα έκδοση και να φορτώθω τις 19αρες ζάντες καθώς και την ηλιοροφη που δεν τα ήθελα. Και όταν πας στις 30+ έχεις καλύτερες επιλογές
Σήμερα είχα το Qashqai (J11) της γυναίκας μου, ολομόναχος. Επειδή έσκασε μπαλάκι και έπρεπε να 'πεταχτώ' μέχρι το Ντράφι, έκανα όλο τον δρόμο, που ήταν σχεδόν άδειος, με τους δικούς μου ρυθμούς και δοκίμασα το αυτοκίνητο στο στριφτερό κομμάτι, τόσο μέσα στο Ντράφι, όσο και στον δρόμο (γυαλί) Πεντέλη-Ντράφι. Αυτό που έχω να πω είναι πως το αμάξι με άφησε έκπληκτο...Δεν το περίμενα τόσο παιχνιδιάρικο, κυρίως για το μέγεθός του, όταν το θες και με τόση καλή αίσθηση και κράτημα. Αντίχτοιχη διαδρομή με το Tiguan 1.4Tsi έβγαινες ιδρωμένος και σταματούσες τις βλακείες αρκετά νωρίτερα. Πολύ βαρύ, πολύ άτσαλο... Το Qashqai βάζει τα μούτρα και ακολουθεί ο κώλος, πολύ ρυθμίσιμο. Μου θύμισε κλιο 16v που είχα. Αφού λοιπόν έβγαλα το άχτι μου και το ευχαριστήθηκα, επέστρεψα νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο (βασικά στο γκαράζ του γραφείου) και ξεκίνησα αυτό που είχα από την αρχή σκοπό... Ξήλωσα το μισό αυτοκίνητο, και τοποθέτησα οθόνη (κινεζάκι) Android 4.4.2 με dvb-t Player και πίσω κάμερα. Έχω ξανακάνει αντίστοιχη δουλειά σε άλλα αυτοκίνητα που είχα (γερμανικά, και γιαπωνέζικα), οπότε δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Ξήλωσα ταμπλό, πλαϊνά, μαρσπιέ, πόρτα πορτ-παγκάζ. Αφού μου βγήκε λίγο η πίστη, τελικά τοποθετήθηκαν όλα και συναρμολόγησα το αυτοκίνητο. Εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τα πλαστικά, ούτε είδα κάτι άσχημο σε αυτά που έβγαλα (και σίγουρα όχι κάτι χειρότερο από το Rav4 Mk3, Prius Mk3). Δεν έσπασε τίποτα, και κούμπωσαν όλα μια χαρά μετά. Νομίζω δεν έκανα κάποια ζημιά. Σε μια πρόχειρη βόλτα που το έκανα, δεν άκουσα κάτι σε τριγμό, αλλά και να κάνει κάτι ρε παιδιά, δεν θα κάτσω να σκάσω... Ένα καθημερινό αυτοκίνητο που πηγαίνει στους σκατό-δρομούς μας είναι, σιγά πια!!! Είχα και έχω και πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα και δεν είναι αθόρυβα!!! Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να μην χαλάει συνέχεια και να σου δίνει κάποια ευχαρίστηση. Το Rav που είχα το βαριόμουν απίστευτα στην οδήγηση και για αυτό το έδωσα στην γυναίκα μου και μετά το πούλησα. Το Τιγκουαν, αν και είχα πει δεν θα ξαναπάρω από το γρουπ κου-Vag, τελικά το πήρα και έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα πάντως χάρηκα που το έδωσα!!! Μέχρι στιγμής τόσο στην γυναίκα μου, το βασικότερο, όσο και σε εμένα που το οδηγώ μια στις τόσες, το Qashqai το βρίσκω πολύ καλή επιλογή. Αν αρχίσει να βγάζει ζημιές, τότε θα ξενερώσω. Είμαι με πονοκέφαλο αλλά ελπίζω να βγάζω νόημα...
Μερικές φωτο από το αποτέλεσμα...
Νίκος
-
Πολύ καλή η οθόνη!!!
Για δώσε περισσότερες πληροφορίες για την αγορά της, κάτι με Android με ενδιαφέρει και εμένα. -
Πλάκα πλάκα αν μια τέτοια οθόνη κουμπώνει πάνω στο υπάρχον σύστημα θα με ενδιέφερε για να αλλάξω το connect που ειναι απίστευτη μάπα και το χρεώνουν και ένα χιλιάρικο επιπλέον
-
Πανέμορφη! Ζηλεύω!
-
-
Κάποτε οι αυτοκινητοβιομηχανίες ας σκεφτούν επιτελους την περίπτωση επιλογής αντικατάστασης των ηχοσυστηματων χωρίς να ξηλωνεις το μισό αυτοκίνητο ...
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πλάκα πλάκα αν μια τέτοια οθόνη κουμπώνει πάνω στο υπάρχον σύστημα θα με ενδιέφερε για να αλλάξω το connect που ειναι απίστευτη μάπα και το χρεώνουν και ένα χιλιάρικο επιπλέονΞηλωματα και επανατοποθετησεις θέλει. Ούτε σαν φευγαλέα σκέψη ...
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Σήμερα είχα το Qashqai (J11) της γυναίκας μου, ολομόναχος. Επειδή έσκασε μπαλάκι και έπρεπε να 'πεταχτώ' μέχρι το Ντράφι, έκανα όλο τον δρόμο, που ήταν σχεδόν άδειος, με τους δικούς μου ρυθμούς και δοκίμασα το αυτοκίνητο στο στριφτερό κομμάτι, τόσο μέσα στο Ντράφι, όσο και στον δρόμο (γυαλί) Πεντέλη-Ντράφι. Αυτό που έχω να πω είναι πως το αμάξι με άφησε έκπληκτο...Δεν το περίμενα τόσο παιχνιδιάρικο, κυρίως για το μέγεθός του, όταν το θες και με τόση καλή αίσθηση και κράτημα. Αντίχτοιχη διαδρομή με το Tiguan 1.4Tsi έβγαινες ιδρωμένος και σταματούσες τις βλακείες αρκετά νωρίτερα. Πολύ βαρύ, πολύ άτσαλο... Το Qashqai βάζει τα μούτρα και ακολουθεί ο κώλος, πολύ ρυθμίσιμο. Μου θύμισε κλιο 16v που είχα. Αφού λοιπόν έβγαλα το άχτι μου και το ευχαριστήθηκα, επέστρεψα νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο (βασικά στο γκαράζ του γραφείου) και ξεκίνησα αυτό που είχα από την αρχή σκοπό... Ξήλωσα το μισό αυτοκίνητο, και τοποθέτησα οθόνη (κινεζάκι) Android 4.4.2 με dvb-t Player και πίσω κάμερα. Έχω ξανακάνει αντίστοιχη δουλειά σε άλλα αυτοκίνητα που είχα (γερμανικά, και γιαπωνέζικα), οπότε δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Ξήλωσα ταμπλό, πλαϊνά, μαρσπιέ, πόρτα πορτ-παγκάζ. Αφού μου βγήκε λίγο η πίστη, τελικά τοποθετήθηκαν όλα και συναρμολόγησα το αυτοκίνητο. Εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τα πλαστικά, ούτε είδα κάτι άσχημο σε αυτά που έβγαλα (και σίγουρα όχι κάτι χειρότερο από το Rav4 Mk3, Prius Mk3). Δεν έσπασε τίποτα, και κούμπωσαν όλα μια χαρά μετά. Νομίζω δεν έκανα κάποια ζημιά. Σε μια πρόχειρη βόλτα που το έκανα, δεν άκουσα κάτι σε τριγμό, αλλά και να κάνει κάτι ρε παιδιά, δεν θα κάτσω να σκάσω... Ένα καθημερινό αυτοκίνητο που πηγαίνει στους σκατό-δρομούς μας είναι, σιγά πια!!! Είχα και έχω και πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα και δεν είναι αθόρυβα!!! Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να μην χαλάει συνέχεια και να σου δίνει κάποια ευχαρίστηση. Το Rav που είχα το βαριόμουν απίστευτα στην οδήγηση και για αυτό το έδωσα στην γυναίκα μου και μετά το πούλησα. Το Τιγκουαν, αν και είχα πει δεν θα ξαναπάρω από το γρουπ κου-Vag, τελικά το πήρα και έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα πάντως χάρηκα που το έδωσα!!! Μέχρι στιγμής τόσο στην γυναίκα μου, το βασικότερο, όσο και σε εμένα που το οδηγώ μια στις τόσες, το Qashqai το βρίσκω πολύ καλή επιλογή. Αν αρχίσει να βγάζει ζημιές, τότε θα ξενερώσω. Είμαι με πονοκέφαλο αλλά ελπίζω να βγάζω νόημα...Μερικές φωτο από το αποτέλεσμα...
Νίκος
Ωραιος
Μια ερωτηση μονο φιλε μου. Το αμαξι ειχε χειριστηρια στο τιμονι και εαν ναι μετα την τοποθετηση λειτουργουν κανονικα; -
Έχω την εντύπωση πως όλες οι εκδόσεις έχουν χειριστήρια στο τιμόνι. Τα περισσότερα από αυτά τα after market συστήματα έχουν αντάπτορες για να λειτουργούν τα χειριστήρια με το νέο σύστημα.
-
Ακριβώς, όλες οι εκδόσεις τα ίδια χειριστήρια έχουν στο τιμόνι ανεξάρτητα αν έχουν το απλό ράδιο cd ή το connect (ΒΤ έχουν όλα)
Στο βιντεάκι παραπάνω δείχνει ακριβώς αυτό που θα ήθελα εγώ, ήτοι αλλαγή connect με αντίστοιχο android, όπου βλέπουμε να τοποθετεί αντάπτορα !
Νissan Qashqai J11 [2014-__]