-
Μια ακόμα ερώτηση. Είμαι μεταξύ της επιλογής βενζίνης ή πετρελαίου. Θα κάνω περίπου 8000km το χρόνο. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα μου πείτε ότι για αυτά τα χιλιόμετρα δεν αξίζει η αγορά diesel. Αυτό που θέλω να ρωτήσω επειδή μου αρέσει η ζωντάνια που βγάζει ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι αν θα έχω πρόβλημα με τα dpf φίλτρα χρησιμοποιώντας το κυρίως για πολύ κοντινές αστικές μετακινήσεις και τόσα λίγα χιλιόμετρα σε ετήσια βάση??
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης zbutlr έγραψε:
Μια ακόμα ερώτηση. Είμαι μεταξύ της επιλογής βενζίνης ή πετρελαίου. Θα κάνω περίπου 8000km το χρόνο. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα μου πείτε ότι για αυτά τα χιλιόμετρα δεν αξίζει η αγορά diesel. Αυτό που θέλω να ρωτήσω επειδή μου αρέσει η ζωντάνια που βγάζει ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι αν θα έχω πρόβλημα με τα dpf φίλτρα χρησιμοποιώντας το κυρίως για πολύ κοντινές αστικές μετακινήσεις και τόσα λίγα χιλιόμετρα σε ετήσια βάση??Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κάθε άλλο παρά ειδήμων είμαι σε τεχνικά θέματα και μόλις πρόσφατα άρχισα να ενημερώνομαι για θέματα πετρελαιοκίνητων οχημάτων, εφόσον είμαι και εγώ νέος κάτοχος.
Με βάση αυτά που διαβάζω για τη δική μου ενημέρωση το diesel δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη δική σου περίπτωση. Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να πάρεις diesel, εφόσον κάνεις πολύ λίγα χιλιόμετρα και τα βενζινοκίνητα έχουν μεγαλύτερος εύρος στροφών από τα diesel. Εάν και εγώ έκανα λίγα χιλιόμετρα, δεν θα σκεφτόμουν την αγορά diesel αυτοκινήτου.
Επίσης, λόγω dpf το diesel αμάξι χρειάζεται χιλιόμετρα και 'ανοίγματα' σε ανοιχτό δρόμο. Άρα, οι δικές σου κυρίως αστικές διαδρομές δεν 'ταιριάζουν' με τη χρήση αυτή.
Τέλος, αν και αυτό δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη, υπάρχουν μηχανικοί που ισχυρίζονται ότι οι μικροί diesel κινητήρες (κάτω από 1600cc) που έχουν κατακλύσει την αγορά...δεν διαθέτουν ακόμη την ανάλογη αξιοπιστία... Αυτό το τελευταίο, βέβαια, θα αποδειχθεί στο σύντομο μέλλον, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση -
Ο χρήστης zbutlr έγραψε:
Μια ακόμα ερώτηση. Είμαι μεταξύ της επιλογής βενζίνης ή πετρελαίου. Θα κάνω περίπου 8000km το χρόνο. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα μου πείτε ότι για αυτά τα χιλιόμετρα δεν αξίζει η αγορά diesel. Αυτό που θέλω να ρωτήσω επειδή μου αρέσει η ζωντάνια που βγάζει ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι αν θα έχω πρόβλημα με τα dpf φίλτρα χρησιμοποιώντας το κυρίως για πολύ κοντινές αστικές μετακινήσεις και τόσα λίγα χιλιόμετρα σε ετήσια βάση??Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ζωντάνια και diesel , έχεις οδηγήσει σύγχρονο TURBO βενζίνη
-
Ο χρήστης zbutlr έγραψε:
Μια ακόμα ερώτηση. Είμαι μεταξύ της επιλογής βενζίνης ή πετρελαίου. Θα κάνω περίπου 8000km το χρόνο. ...χρησιμοποιώντας το κυρίως για πολύ κοντινές αστικές μετακινήσεις και τόσα λίγα χιλιόμετρα σε ετήσια βάση??Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συμφέρει ακόμα και με αυτά τα χλμ γιατί εκτός από τα λιγότερα λίτρα κατανάλωση έχεις και το πλεονέκτημα της 30% χαμηλότερης τιμής ανά λίτρο , το πρόβλημα το δικό σου είναι οι πολλές κοντινές αποστάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση μία στην εβδομάδα ή τις 15 ημέρες να πηγαίνεις ένα κοντινό ταξίδι -εκδρομή να το ξεκαπνίζεις;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
... υπάρχουν μηχανικοί που ισχυρίζονται ότι οι μικροί diesel κινητήρες (κάτω από 1600cc) που έχουν κατακλύσει την αγορά...δεν διαθέτουν ακόμη την ανάλογη αξιοπιστία... Αυτό το τελευταίο, βέβαια, θα αποδειχθεί στο σύντομο μέλλον, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση
Οι μηχανικοί λένε πολλά ,προσωπική εμπειρία από τον μικρό 1,3 diesel της fiat (σε corsa cdti) 300.000 χλμ με μόνη αλλαγή μια egr και πετρέλαιο συχνά από ΑΠ και πάντα το φθηνότερο, πάει άνετα άλλα τόσα, μόνο του σοβαρό μειονέκτημα ο θόρυβος που κάνει (από καινούργιο).
-
Φοβάμαι μην το κάνω ζημιά. Δεν θέλω να έχω στο μυαλό μου ότι πρέπει να το κάνω ταξίδι για να ξεμπουκωσει...
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το δικό μου yaris όταν το έχω καιρό μέσα στη πόλη και το ταξίδι αργεί , μια φορά την εβδομάδα* πηγαίνω από τον εξωτερικό περιφερειακό της Θεσσαλονίκης , του κάνω καμιά 30 χλμ μονοκοπανιά με 5η και 130-150 και μέχρι τώρα δε έχω περίεργα με τις αναγεννήσεις
- Ιδανικά κάτι Παρασκευές μεταμεσονύκτιες ώρες να χωνέψω
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Τέλος, αν και αυτό δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη, υπάρχουν μηχανικοί που ισχυρίζονται ότι οι μικροί diesel κινητήρες (κάτω από 1600cc) που έχουν κατακλύσει την αγορά...δεν διαθέτουν ακόμη την ανάλογη αξιοπιστία... Αυτό το τελευταίο, βέβαια, θα αποδειχθεί στο σύντομο μέλλον, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωσηΠάντως ο 1.5dci της Renault που τον έχει δανείσει και σε διάφορους άλλους κατασκευαστές (Nissan, Mercedes) νομίζω έχει αποδειχθεί απ' τους πιο αξιόπιστους κινητήρες.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Τέλος, αν και αυτό δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμη, υπάρχουν μηχανικοί που ισχυρίζονται ότι οι μικροί diesel κινητήρες (κάτω από 1600cc) που έχουν κατακλύσει την αγορά...δεν διαθέτουν ακόμη την ανάλογη αξιοπιστία... Αυτό το τελευταίο, βέβαια, θα αποδειχθεί στο σύντομο μέλλον, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση
Πάντως ο 1.5dci της Renault που τον έχει δανείσει και σε διάφορους άλλους κατασκευαστές (Nissan, Mercedes) νομίζω έχει αποδειχθεί απ' τους πιο αξιόπιστους κινητήρες.
ισχύει!
για τους ακόμη πιο μικρούς μου το είπαν! -
Δοκιμή μακράς διαρκείας (100.000Km) του Yaris Hybrid.
http://www.autobild.de/artikel/toyota-yaris-hybrid-100.000-kilometer-dauertest-8622507.html
Σε γενικές γραμμές ΟΚ, αλλά μετά το πέρας της δοκιμής, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα σκουριάς στο αμάξωμα και όχι μόνο...
-
Τα προβλήματα ήταν μάλλον επιφανειακή σκουριά και δεν επηρεάζει το αυτοκίνητο πχ σε έναν τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ , άλλωστε για αυτό τα μεταχειρισμένα της Ελλάδας ήταν ανάρπαστα (μέχρι που ...τέλειωσαν) στην Γερμανία ,τα αλάτια που δεν ρίχνουμε στους δρόμους!
Εγώ κρατάω ότι λύσανε μηχανικά μέρη και δεν υπάρχει καμία ένδειξη φθοράς ,χαρακτηριστικά λένε άλλα 200.000 χλμ άνετα , μεγάλο πράγμα να το παραδέχονται και οι Γερμανοί !
Τα άλλα περί θορύβου και υψηλής κατανάλωσης όταν πας πλακωμένος στην εθνική (160) τα ακούω βερεσέ σε ένα αυτοκίνητο που έχει προορισμό τη πόλη και τελική 170. -
Νομίζω πως αντίστοιχο πρόβλημα με επιφανειακή σκουριά είχανε εμφανίσει και τα Civic. Περίεργο πάντως, μοντέλα τόσο αξιόπιστων κατασκευαστών να εμφανίζουν τόσο σύντομα σκουριά στο αμάξωμα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Νομίζω πως αντίστοιχο πρόβλημα με επιφανειακή σκουριά είχανε εμφανίσει και τα Civic. Περίεργο πάντως, μοντέλα τόσο αξιόπιστων κατασκευαστών να εμφανίζουν τόσο σύντομα σκουριά στο αμάξωμα.Ακριβώς.. Εδώ έχουν σημασία τα χιλιόμετρα αλλά το χρονικό διάστημα...
-
Αφήνοντας σήμερα το υβριδικό για την επιδιόρθωση μιας μικρής αβαρίας στην αντιπροσωπεία, μου έδωσαν το ίδιο αλλα στην έκδοση lounge που ειναι η ανωτέρη.
Αισθητικά δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε μιας τα καθίσματα αν και με δερμάτινες πινελιές είχαν χάλια απόχρωση και διχρωμία.
Απο άποψη εξοπλισμού σε σχέση με το active plus μας ειχε προβολείς ομίχλης, cruise control , σύστημα πλοήγησης , κουμπί start, υποβραχιόνιο, πίσω φιμέ τζάμια και αεροτομή πίσω. Τέλος ειχε 16 άρες ζάντες που μου φάνηκαν κάπως στην οδήγηση. Λιγο πιο άβολες κυρίως καθώς αφηναν περισσότερο γδούπο να περνά στην καμπίνα. -
τι διάσταση ελαστικά φορούσαν οι 16ρες ? 195/55/16 ?
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
για την επιδιόρθωση μιας μικρής αβαρίαςΤι έπαθε??
-
Κάποιος μας ειχε ακουμπήσει στο πίσω φτερό και σήκωσε τον προφυλακτήρα, σπάζοντας μαλλον ένα κλιπάκι και κάνοντας μια μικρή γρατσουνια.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι διάσταση ελαστικά φορούσαν οι 16ρες ? 195/55/16 ?Νομίζω ναι ...
-
195/50/16 αρκετά χαμηλό προφίλ
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Κάποιος μας ειχε ακουμπήσει στο πίσω φτερό και σήκωσε τον προφυλακτήρα, σπάζοντας μαλλον ένα κλιπάκι και κάνοντας μια μικρή γρατσουνια.Το έχω πάθει δυο φορές σε άλλο αυτοκίνητο, πολύ σπαστικό....
Toyota Yaris 2013 (Mk3)