-
Το υβρίδιο μέσα σε πόλη έχει σχεδόν 5 κατανάλωση. Το diesel πάει 6,5 με 7 max. Το καλύτερο σε επαρχίακο που είχα δει με το diesel ήταν 5,5... Με υβρίδιο άστρωτο είδα παρακάτω από 5 αλλά δεν ήταν πολλά τα χιλιόμετρα για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι το υβρίδιο είναι και αυτόματο με ότι αυτό συνεπάγεται για καταναλωσεις.
Επισης δεν είναι ακριβώς 30 λεπτά η διαφορά αλλά 20-22 περίπου και εξηγουμαι.. Σε diesel σπάνια θα βάλεις αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απλό πετρέλαιο αλλά premium. Αντίθετα σε έναν άτκινσον όπως του υβριδικου μια χαρά αρκεί η 95αρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα στο qq Best action me 1,07 και στο 108 95αρα εκο με 1,27 -
φίλε αν το 5,5 σε επαρχιακό με ταχύτητες εως 100χλμ ήταν το καλύτερο που είδες, κάτι δεν πάει καλά, τα 4,5 έρχονται χωρίς πολύ προσπάθεια με αμάξι κατηγορίας yaris...εκτός κι αν μιλάς για το κασκάι ? οπότε ατυχής η σύγκριση σου...
30 λεπτά διαφορά το λιγότερο είναι...μη τα λες όπως σε συμφέρει...και βάζω v-power στην τιμή του απλού και τελείωσε η υπόθεση...
-
@nonos
Γραφω ξεκάθαρα νονε να μην το κάνουμε vs και το συνεχίζεις.Τι δουλειά έχουν τα γαλλικά μέσα σε καθαρά θεματικό thread; ειδικά κιόλας σε καμμένο από τη γαλλική αξιοπιστία άνθρωπο.
Τα καλά των γαλλικων μπορεί να δελεασουν σίγουρα κάποιον από ιταλική, γερμανική κλπ σχολή αλλά άνθρωπο που έχει εκτιμήσει ιαπωνικά και δη τογιοτα και έχει έστω και μια-συνήθως κακη-γαλλικη εμπειρία δεν τον μεταπειθεις εύκολα.
Δεξου το ως fact of life.
Και να μου χαρίζες γαλλικό εγώ ας πούμε δεν θα το έπαιρνα (εκτός αν ήταν συμπαραγωγή με ιαπωνικό όπως το 108 [emoji41] [emoji41]Νονε σέβομαι ειλικρινά και τις γνώσεις σου και τις αγάπες σου αλλά αν δεν έχεις καεί από γαλλικό δεν θα μας καταλάβεις ποτέ, οπότε μην με παρεξηγεις!!!
-
Οντως οι καταναλωσεις του diesel μου φαινονται τσιμπημενες αλλα απο τα συμφραζομενα καταλαβαινω οτι το παταγε αρκετα οποτε και απολυτως ρεαλιστικα και σιγουρα μπορουν να πεσουν οι τιμες αυτες.
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
φίλε αν το 5,5 σε επαρχιακό με ταχύτητες εως 100χλμ ήταν το καλύτερο που είδες, κάτι δεν πάει καλά, τα 4,5 έρχονται χωρίς πολύ προσπάθεια με αμάξι κατηγορίας yaris...εκτός κι αν μιλάς για το κασκάι ? οπότε ατυχής η σύγκριση σου...30 λεπτά διαφορά το λιγότερο είναι...μη τα λες όπως σε συμφέρει...και βάζω v-power στην τιμή του απλού και τελείωσε η υπόθεση...
Το Yaris diesel σε προκαλεί να το πας γαμιωντας... Δεν είναι αμαξακι για ρολαρισμα απλά. Τεσπα ας που ότι έπιανε τα 5. Σε δύο χρόνια δεν θυμάμαι να πήγε παρακάτω... Στιγμιαία ναι αλλα σε γενική κατανάλωση όχι. Μιλάμε για 20,5 κιλά ροπή και άριστα φρένα..
Για τη vpower δεν θα το σχολιάσω.
Και μάπα τη θεωρώ σε σχέση με eko ή avin και δεν θα εξαρτώνται οι διαδρομές μου με το αν έχει κοντά μου shell ή αν είναι Πέμπτη. Αλλωστε το ίδιο επιχείρημα στο αντιστρέφω και για τη βενζίνη vpower που υποτίθεται βγάζει πιο πολλά χιλιόμετρα (έχω βαρεθεί με τους απαράδεκτους υπαλλήλους της shell που προσπαθουν μονίμως να σου βάλουν ακριβότερο καύσιμο....)...
Στο δικό μου πορτοφόλι που τα έχω ζήσει και τα δύο πρόσφατα η διαφορά είτε δεν υπάρχει είτε είναι ελάχιστη σε βάρος του υβριδικου -
δυο χρόνια βάζω μόνο shell v-power και ποτέ δεν είχα πρόβλημα πάντως...ούτε με dpf ούτε με τίποτα...μάπα δεν νομίζω να είναι
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
@nonos
Γραφω ξεκάθαρα νονε να μην το κάνουμε vs και το συνεχίζεις.Τι δουλειά έχουν τα γαλλικά μέσα σε καθαρά θεματικό thread; ειδικά κιόλας σε καμμένο από τη γαλλική αξιοπιστία άνθρωπο.
Τα καλά των γαλλικων μπορεί να δελεασουν σίγουρα κάποιον από ιταλική, γερμανική κλπ σχολή αλλά άνθρωπο που έχει εκτιμήσει ιαπωνικά και δη τογιοτα και έχει έστω και μια-συνήθως κακη-γαλλικη εμπειρία δεν τον μεταπειθεις εύκολα.
Δεξου το ως fact of life.
Και να μου χαρίζες γαλλικό εγώ ας πούμε δεν θα το έπαιρνα (εκτός αν ήταν συμπαραγωγή με ιαπωνικό όπως το 108 [emoji41] [emoji41]Νονε σέβομαι ειλικρινά και τις γνώσεις σου και τις αγάπες σου αλλά αν δεν έχεις καεί από γαλλικό δεν θα μας καταλάβεις ποτέ, οπότε μην με παρεξηγεις!!!
Δε γινεται να γραφεις κατι και μετα 'ας μη το κανουμε vs'
Καμμενος απο γαλλικη αξιοπιστια δεν ειναι σιγουρα. Εκτακτο ετησιο κοστος 90e περιπου ,με 0 μηδεν ακινητοποιησεις υποθετω,2 συγκεκριμενα προβληματα και 210.000km δεν ειναι αμεμπτο ιστορικο αλλα σιγουρα δε τεκμηριωνει το χαρακτηρισμο σου..Κωστα δε καταλαβαινουν τιποτα τα psa diesel με το eolys κτλπ...
-
δυο χρόνια βάζω μόνο shell v-power και ποτέ δεν είχα πρόβλημα πάντως...ούτε με dpf ούτε με τίποτα...μάπα δεν νομίζω να είναιΚαι στο Yaris και στο qq με vpower κροταλιζει περισσότερο ο κινητήρας.
Επίσης θεωρώ πολύ δεσμευτικο να τρέχω πάντα Πέμπτες για καύσιμο.
Επίσης η shell είναι πάντα πιο ακριβή από εκο οπότε το μισό όφελος πάει στραφι ενώ τέλος με εκνευρίζει το προσωπικό των shell και δη του πρατήριου που είναι πιο κοντά.
Τέλος τόσο σε εκο όσο και σε avin έχω επιστροφή 3% με κάρτες οπότε ακόμα και η μισή αυτή διαφορά εκμνηδενιζεται. Στη shell μόνο με κάρτες της εθνικής παίρνεις κάποιους πόντους αλλά όλα τα σύστηματα καρτών με πόντους είναι αβολα μιας και δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή την αξία της ωφελείας σου. -
Ρε παιδια μην τρελαθουμε.. Οι δρομοι που θα κινειται ο φιλος ειναι ξεκαθαρα το στοιχειο του Diesel, επαρχιακος δρομος δηλαδη. Μεσα στην πολη θα κινειται ελαχιστο οπως ειπε.. Να παρει το υβριδικο μονο για αυτο το λιγο που θα βρισκεται στη πολη??
Φιλος με Panda diesel σε επαρχιακους δρομους της περιοχης εδω (Περιχωρα Θηβας), βλεπει χωρις καθολου προσπαθεια 4,2 lt/100χλμ.
Αν θυμαμαι καλα και ο φιλος iceman πριν μερικες μερες σε βολτα που ειχε πει οτι ειχε κανει στις γυρω περιοχες εδω ειχε δει στο QQ του κατω απο 4 lt..
Με το diesel εχεις και καλυτερες ροπες που χρειαζεσαι σε επαρχιακους με ανηφοροκατηφορες..Χωρις παρεξηγηση φιλε vags1983 εχω την εντυπωση οτι εχεις ηδη αποφασισει να παρεις το υβριδικο αλλα ψαχνεις να βρεις δικαιολογιες ωστε να απορριψεις το diesel.
Σεβομαι το ταβανι σου, αλλα εχεις πολλες επιλογες αν δεις και αλλες μαρκες.. Πλεον η αξιοπιστια των αυτοκινητων εχει ανεβει πολυ..
Μια σκεφτομαι ειναι το Renault Clio diesel 1.5 dci Expression στα ιδια λεφτα. 16400 χωρις αποσυρση.
Αλλη το Citroen C3 1.6 BlueHDi 100 Eco Shic iStreet Φουλ εξοπλιστικα και με Κλιματισμο. Στα 16.400 επισης χωρις αποσυρση. Εξαιρετικο το C3 εχω μπει μεσα.. -
Το qashqai καιει πάντως λιγότερο από το Yaris diesel εκτός κέντρου...
Εγώ πάντως τον δικαιολογω το φίλο με το δίλημμα. Είναι ωραίο αμαξακι το υβριδικό και πατάει πολύ καλά ενώ έχει πολιτισμενη λειτουργία και καλύτερο εξοπλισμό και από το diesel και απο αλλά της κατηγορίας. Επίσης ξεχνάμε όλοι το αυτόματο cvt του υβριδικου που είναι πολιτισμός και άψογο.
Συγκρίνετε σε τιμές αντίστοιχες λύσεις με αυτόματο κιβώτιο όχι manual επιλογές. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και στο Yaris και στο qq με vpower κροταλιζει περισσότερο ο κινητήρας.
Επίσης η shell είναι πάντα πιο ακριβή από εκο οπότε το μισό όφελος πάει στραφι ενώ τέλος με εκνευρίζει το προσωπικό των shell και δη του πρατήριου που είναι πιο κοντά.
Τέλος τόσο σε εκο όσο και σε avin έχω επιστροφή 3% με κάρτες οπότε ακόμα και η μισή αυτή διαφορά εκμνηδενιζεται. Στη shell μόνο με κάρτες της εθνικής παίρνεις κάποιους πόντους αλλά όλα τα σύστηματα καρτών με πόντους είναι αβολα μιας και δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή την αξία της ωφελείας σου.Εγώ που βάζω στην πειραιώς πάντως, η τιμές του είναι απο τις χαμηλότερες πανελληνίως και όσο για το προσωπικό, κανένα πρόβλημα..να φανταστείς είχα πάει τετάρτη να φουλάρω γιατί έφευγα ταξίδι και μου λέει ο υπάλληλος, γιατί δεν έρχεστε αύριο που έχει και προσφορά το v-power ?
-
Φίλε πετράν το είπα χαριτολογώντας ότι θα θελα να βρω λόγους να πάρω το υβριδικό, αν δεν βρω όμως δε θα το πάρω πίστεψέ με. Φοβάμαι αντίστοιχα πχ πάρα πολύ το θέμα της μπαταρίας και την πολυπλοκότητα του όλου συστήματος. Για αυτό και κοιτούσα μόνο για τογιότα που σου παρέχει μια ασφάλεια. Επίσης για μένα ζήτημα είναι και το αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να διαχειριστώ και στην αγορά ενός υβριδικού. Συνοψίζοντας ωστόσο και επειδή μου έδωσες πάσα τα βασικά ερωτήματα είναι:
- Σε καταστάσεις εθνικού Κρήτης με σταθερή πορεία 80-110 έχω να κερδίσω κάτι από το υβριδικό σε κατανάλωση; Σχετικά με την ροπή του diesel και τη δυνατότητα να τρέξω περισσότερο δεν είναι θέμα για μένα καθώς και το 307 με τα 115hp και τα 1600κυβικά μου το παρέχει αλλά ποτέ δεν το έχω εκμεταλλευτεί.
- Σε επαρχιακούς δρόμους με ανηφόρες κατηφόρες βουνά και λαγκάδια κερδίζω από το υβριδικό σε κατανάλωση ή θα δουλεύω συνεχώς τη βενζίνη; Αν όχι και με δεδομένο ότι πρόβλημα με το dpf δε θα έχω καθώς έχω και τη δυνατότητα να βγάζω το αμάξι να ξεσκάει θα κοιτάξω ξεκάθαρα για μια λύση diesel ελπίζοντας η διαφορά βενζίνης πετρελαίου να κρατήσει αρκετά ώστε να κάνω απόσβεση. Τον εξοπλισμό δεν μπορώ να μην τον κοιτάξω οπότε αν αποφασίσω πετρέλαιο ίσως κινηθώ λίγο πιο ψηλά σε ευρώ στην τογιότα αλλιώς πάμε για peugeot renault.
Όλα αυτά σκέφτομαι και για αυτό ακόμα δεν έχω πάρει αμάξι. Είμαι ο ορισμός του αναποφασίστου μάλλον.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Χωρις παρεξηγηση φιλε vags1983 εχω την εντυπωση οτι εχεις ηδη αποφασισει να παρεις το υβριδικο αλλα ψαχνεις να βρεις δικαιολογιες ωστε να απορριψεις το diesel.
Σεβομαι το ταβανι σου, αλλα εχεις πολλες επιλογες αν δεις και αλλες μαρκες.. Πλεον η αξιοπιστια των αυτοκινητων εχει ανεβει πολυ..
Μια σκεφτομαι ειναι το Renault Clio diesel 1.5 dci Expression στα ιδια λεφτα. 16400 χωρις αποσυρση.
Αλλη το Citroen C3 1.6 BlueHDi 100 Eco Shic iStreet Φουλ εξοπλιστικα και με Κλιματισμο. Στα 16.400 επισης χωρις αποσυρση. Εξαιρετικο το C3 εχω μπει μεσα..+1
Αν σου αρέσει το υβριδικό πάρτο και μην το ψάχνεις...μια χαρά είναι...Αλλά και το C3 με 25,4 kg ροπή , τρελό εξοπλισμό και μηδεν τέλη , παραμένει ακόμα τρελό value for money...
-
Ο χρήστης vags1983 έγραψε:
Φίλε πετράν το είπα χαριτολογώντας ότι θα θελα να βρω λόγους να πάρω το υβριδικό, αν δεν βρω όμως δε θα το πάρω πίστεψέ με. Φοβάμαι αντίστοιχα πχ πάρα πολύ το θέμα της μπαταρίας και την πολυπλοκότητα του όλου συστήματος. Για αυτό και κοιτούσα μόνο για τογιότα που σου παρέχει μια ασφάλεια. Επίσης για μένα ζήτημα είναι και το αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να διαχειριστώ και στην αγορά ενός υβριδικού. Συνοψίζοντας ωστόσο και επειδή μου έδωσες πάσα τα βασικά ερωτήματα είναι:- Σε καταστάσεις εθνικού Κρήτης με σταθερή πορεία 80-110 έχω να κερδίσω κάτι από το υβριδικό σε κατανάλωση; Σχετικά με την ροπή του diesel και τη δυνατότητα να τρέξω περισσότερο δεν είναι θέμα για μένα καθώς και το 307 με τα 115hp και τα 1600κυβικά μου το παρέχει αλλά ποτέ δεν το έχω εκμεταλλευτεί.
- Σε επαρχιακούς δρόμους με ανηφόρες κατηφόρες βουνά και λαγκάδια κερδίζω από το υβριδικό σε κατανάλωση ή θα δουλεύω συνεχώς τη βενζίνη; Αν όχι και με δεδομένο ότι πρόβλημα με το dpf δε θα έχω καθώς έχω και τη δυνατότητα να βγάζω το αμάξι να ξεσκάει θα κοιτάξω ξεκάθαρα για μια λύση diesel ελπίζοντας η διαφορά βενζίνης πετρελαίου να κρατήσει αρκετά ώστε να κάνω απόσβεση. Τον εξοπλισμό δεν μπορώ να μην τον κοιτάξω οπότε αν αποφασίσω πετρέλαιο ίσως κινηθώ λίγο πιο ψηλά σε ευρώ στην τογιότα αλλιώς πάμε για peugeot renault.
Όλα αυτά σκέφτομαι και για αυτό ακόμα δεν έχω πάρει αμάξι. Είμαι ο ορισμός του αναποφασίστου μάλλον.
Οσο και να ρωτας δεν αλλαζει τιποτα. Στη περιπτωση σου diesel χρειαζεται
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Φίλε πετράν το είπα χαριτολογώντας ότι θα θελα να βρω λόγους να πάρω το υβριδικό, αν δεν βρω όμως δε θα το πάρω πίστεψέ με. Φοβάμαι αντίστοιχα πχ πάρα πολύ το θέμα της μπαταρίας και την πολυπλοκότητα του όλου συστήματος. Για αυτό και κοιτούσα μόνο για τογιότα που σου παρέχει μια ασφάλεια. Επίσης για μένα ζήτημα είναι και το αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να διαχειριστώ και στην αγορά ενός υβριδικού. Συνοψίζοντας ωστόσο και επειδή μου έδωσες πάσα τα βασικά ερωτήματα είναι:- Σε καταστάσεις εθνικού Κρήτης με σταθερή πορεία 80-110 έχω να κερδίσω κάτι από το υβριδικό σε κατανάλωση; Σχετικά με την ροπή του diesel και τη δυνατότητα να τρέξω περισσότερο δεν είναι θέμα για μένα καθώς και το 307 με τα 115hp και τα 1600κυβικά μου το παρέχει αλλά ποτέ δεν το έχω εκμεταλλευτεί.
Χιλια συγνωμη τοτε αν το πηρες στραβα. Παντως και τα λεγομενα σου δειχνουν ανθρωπο που εχει αποφασισει για το υβριδιο.
Να σου πω για τα ερωτηματα σου. Ειδικος με τα υβριδικα δεν ειμαι και δεν εχω ψαχτει καθολου. Ομως θα σου πω τις αποψεις οπως τις σκεφτομαι.
- Στις ταχυτητες αυτες και με σταθερη πορεια που λες μπορεις να δεις το turbo diesel μοτερ να καει χαλαρα γυρω στα 4,0 - 4,5 lt. To υβριδικο με το cvt φανταζομαι θα καιει παραπανω. Επισης σε αυτο το ευρος ταχυτητας ενα diesel μοτερ δουλευει στο ευρος στροφων μεγιστης ροπης, γυρω στι 2000-3000. Και ειναι οτι καλυτερο για την καταναλωση να κινεισαι στο ευρος μεγιστης ροπης.
Για το υβριδικο δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι δεν γνωριζω οπως προειπα.
2)Το υβριδικο οπως προειπαν τα παιδια δινει το καλυτερο του ευατο μεσα στην πολη. Διοτι φανταζομαι φορτιζει τις μπαταριες του κατα το φρεναρισμα και ετσι δουλευει στα μεγιστα η ηλεκτροκινηση. Στους επαρχιακους δρομους και με τετοιες ταχυτητες θα δουλευει σιγουρα ο βενζινοκινητηρας και μαλιστα με δυνατο φορτιο. Δεν γνωριζω εαν κατα το ρολλαρισμα σε κατηφορα φορτιζουν ετσι οι μπαταριες του αλλα και παλι οταν κινεισαι με 80-90 και θελεις νακανεις μια προσπεραση και ζητησεις ολη τη δυναμη φανταζομαι θα ερθει μεγαλο μερος της απο τον βενζινοκινητηρα.
Παντως υπαρχουν πολλες λυσεις και με πολυ καλο εξοπλισμο να δεις. Κοιταξε τες τουλαχιστον και μετα αποφασιζεις οτι θελεις εσυ ο ιδιος και κανενας αλλος.
Ελπιζω να σε βοηθησα.
-
Δε θα φοβόμουν την υβριδική τεχνολογία της Toyota από πλευράς αξιοπιστίας. Υπάρχει στην παραγωγή εδώ και 15 χρόνια και έχει δοκιμαστεί στις αγορές της Αμερικής όπου τα αυτοκίνητα γράφουν άπειρα χιλιόμετρα. Το ότι η εγγύηση της μπαταρίας είναι 10 χρόνια δε σημαίνει ότι αντέχει μόνο τόσο. Απ όσο ξέρω από γνωστούς που έχουν Prius στην άλλη μεριά του ατλαντικού, όσο πέφτει η μπαταρία τόσο περισσότερο το αμάξι βασίζεται στον βενζινοκινητήρα και ανεβαίνει η κατανάλωση, αλλά μιλάμε για ανθρώπους που το χρησιμοποιούν σαν Uber και έχουν γράψει πάνω από 150K μίλια με αυτά.
Αλλά πρέπει να το αγοράσεις με τη λογική πως όταν χρειαστεί πλήρη αλλαγή μπαταρίας στα 12-15 χρόνια, θα το δώσεις για απόσυρση ή για σίδερα γιατί θα είναι απολύτως ασύμφορο να αλλαχθεί (αν υπάρχει ανταλλακτικό τότε) εκτός αν βρεθεί μεταχειρισμένη με λιγότερα χρόνια χρήσης (όπως κάνουν στην Αμερική εξ ίσου).
Αντίθετα το πετρελαιοκίνητο δεν έχει κάποιο τέτοιο όριο ζωής, οι diesel τείνουν να είναι χιλιομετρικά αθάνατοι κινητήρες λόγω υλικών.
Από την άλλη πρέπει να ξέρεις ότι το υβριδικό έχει καλύτερη απόδοση σε περιβάλλον πόλης, γι αυτό και πουλάει περισσότερο σε αγορές όπως πχ το San Francisco όπου πραγματικά αποδίδει σαφώς καλύτερα από το πετρέλαιο. Ττο Hybrid έχει εξελιχθεί γύρω από τέτοια περιβάλλοντα όπου αναπτύσεις αρκετή ταχύτητα (50-60χλμ), φρενάρεις και φορτίζουν καλά οι μπαταρίες και πάλι απ την αρχή.
Στον ανοιχτό και επαρχιακό δρόμο θα έχεις περισσότερη οικονομία με ένα diesel το οποίο πετυχαίνει μεγάλη ροπή σε πολύ χαμηλές στροφές και ρολάρει ακούραστα.
Οι διαφορές είναι μικρές. Εγώ θα έπαιρνα το Hybrid γιατί στα ίδια λεφτά απ ότι λες έχει καλύτερο εξοπλισμό και είναι και αυτόματο + μετά από 12-15 χρόνια και του diesel η μεταπωλητική αξία για τα πανηγύρια θα είναι οπότε δε χάνεις κάτι.
-
Petran δεν το πήρα στραβά μην αγχώνεσαι αντιθέτως με βοήθησαν όσα είπες.Νομίζω ότι και κατά το ρολάρισμα σε κατηφόρες φορτίζουν οι μπαταρίες και σίγουρα και με την πέδηση αλλά τελικά μάλλον και κει χάνω σε κατανάλωση. Νικό χαίρομαι πραγματικά που είσαι τόσο σίγουρος
kapami ευχαριστώ για την αναλυτικότατη αναφορά σου αλλά το πρόβλημα με το υβριδικό είναι ότι από την άλλη δε μπορείς να ζεις κάθε μέρα με το φόβο ότι μπορεί να πάθει κάτι η μπαταρία, όχι τίποτα άλλο είμαι και γω αγχώδης και φοβάμαι μην πάθω τίποτα εγώ πριν από αυτήν.
Ευχαριστώ παιδιά. Το επόμενο ερώτημα που πρέπει να λύσω είναι αν θα κάνω τη θυσία στον εξοπλισμό ή αν θα δώσω 1300 παραπάνω ή απλά θα πάω σε άλλο αυτοκίνητο. Κοινώς είμαι πάλι στην αρχή!!!!!! -
Και στο Yaris και στο qq με vpower κροταλιζει περισσότερο ο κινητήρας.
Τέλος τόσο σε εκο όσο και σε avin έχω επιστροφή 3% με κάρτες οπότε ακόμα και η μισή αυτή διαφορά εκμνηδενιζεται. Στη shell μόνο με κάρτες της εθνικής παίρνεις κάποιους πόντους αλλά όλα τα σύστηματα καρτών με πόντους είναι αβολα μιας και δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή την αξία της ωφελείας σου.Εγώ που βάζω στην πειραιώς πάντως, η τιμές του είναι απο τις χαμηλότερες πανελληνίως και όσο για το προσωπικό, κανένα πρόβλημα..να φανταστείς είχα πάει τετάρτη να φουλάρω γιατί έφευγα ταξίδι και μου λέει ο υπάλληλος, γιατί δεν έρχεστε αύριο που έχει και προσφορά το v-power ?
Εκεί κάτω έχει γενικά καλές τιμές. Πιο ψηλά προς Μαρούσι έχει πάντα 6-8 λεπτά ακριβότερη. Γενικά οι εντυπώσεις μου από αυτά στην Κηφισίας είναι κακές και σε εξυπηρέτηση και σε τιμές.
-
Πάντως τις ταχύτητες που αναφέρεις τις πιάνεις άνετα και γρήγορα με το υβριδικό ενώ και η ποιότητα κίνησης είναι φοβερή και αθόρυβη.
Το πετρέλαιο από την άλλη θα σε βοηθήσει αρκετά σε ανηφοριες και φιδακια.
Θέματα αξιοπιστίας του συστήματος δεν θα με ένοιαζαν. Τογιοτα και πολλά χρόνια εγγύηση!! -
Petran δεν το πήρα στραβά μην αγχώνεσαι αντιθέτως με βοήθησαν όσα είπες.Νομίζω ότι και κατά το ρολάρισμα σε κατηφόρες φορτίζουν οι μπαταρίες και σίγουρα και με την πέδηση αλλά τελικά μάλλον και κει χάνω σε κατανάλωση. Νικό χαίρομαι πραγματικά που είσαι τόσο σίγουρος
kapami ευχαριστώ για την αναλυτικότατη αναφορά σου αλλά το πρόβλημα με το υβριδικό είναι ότι από την άλλη δε μπορείς να ζεις κάθε μέρα με το φόβο ότι μπορεί να πάθει κάτι η μπαταρία, όχι τίποτα άλλο είμαι και γω αγχώδης και φοβάμαι μην πάθω τίποτα εγώ πριν από αυτήν.
Ευχαριστώ παιδιά. Το επόμενο ερώτημα που πρέπει να λύσω είναι αν θα κάνω τη θυσία στον εξοπλισμό ή αν θα δώσω 1300 παραπάνω ή απλά θα πάω σε άλλο αυτοκίνητο. Κοινώς είμαι πάλι στην αρχή!!!!!!Η μπαταρία φορτίζει και κατά τη πεδηση και κατά το ρολαρισμα. Έχει σχετικές ένδειξεις.
Για τη μπαταρία πέρα από τη 10ετη εγγύηση υπάρχει και επέκταση της αρκεί να κάνεις ανά χρόνο κάποιο σέρβις και διαγνωστικό έλεγχο οπότε ανανεώνεται για ενα ακόμα χρόνο κοκ.... Ρώτησε το να το επιβεβαιώσεις, εγώ το διάβασα στο τογιοτα φόρουμ.
Toyota Yaris 2013 (Mk3)