-
21 0280 8000 παρε τηλεφωνο την ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ και ρωτα αν ισχυει αυτο με τους λαμπτηρες και εγγυηση. Αλλωστε η τουοτα προσφερει ως αφτερ μαρκετ τους λαμπτηρες της phillips extreme vision ή phillips white vision που εχουν απ εξω την επωνυμια τουοτα more light ή white light και πανω στη λαμπα γραφει phillips. σε πολλη καλη τιμη. μηπως αυτη ειναι η λυση σου; γιατι η xtreme vision ειναι εξισου καλες με τις nightbreaker
-
Ενδιαφέρομαι και εγώ γενικά για το Γιαρις. Το θέμα μου είναι οτι το αυτοκίνητο θα πρέπει να ειναι αυτόματο και δυστυχώς αν κατάλαβα το Ντιζελ δε μπορεί να εξοπλιστεί με αυτόματο (νομίζω προ-φεισλιφτ έβγαινε τετοια έκδοση), άρα πολύ δυστυχώς το αποκλέιω.
Τωρα, μεταξύ Υβριδικού και Βενζίνης 1.33 με αυτόματο, ποιό έχει το περισσότερο νεύρο; Εχω μπερδευτεί.Τα έχει οδηγήσει κανείς και τα 2 σε αυτόματες εκδόσεις; Η χρήση θα είναι κατα βάση πόλη, με κάποια ταξίδια.
Το νέο Γιαρις (μκ4) για πότε αναμένεται; -
Για τη χρήση που θες πολύ καλύτερο το υβριδικό
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για τη χρήση που θες πολύ καλύτερο το υβριδικόΗ διαίσθησή μου αυτή είναι και εμένα από όσο διαβάζω εδω και σε τεστ. Δεν είμαι Ελλάδα τωρα, αλλα μόλις γυρίσω θα περάσω να το οδηγήσω. Ο βενζινοκινητήρα στα πόσα χλμ/ωρα 'μπαίνει';
Πιστεύεις οτι σε ένα ταξίδι 2-3 άτομα με το υβριδικό-αυτόματο, θα μπορείς να κανεις προσπεράσεις; Δε λεμε για ταρζανιές... χεχε. Επισης και το υβριδικό-αυτόματο εχει το σπορ κουμπι που εχω διαβασει οτι το 1.33 εχει για πιο γρήγορα κατεβάσματα; -
Μεχρι τα 50 ανάλογα το πόσο πατάς το γκάζι ή αν έχει αναφόρα και ζόρια!
Ειδάλλως μπορεί να πάει χαλαρα μέχρι τα 50χαω και για 2 χλμ λέει το manual με πλήρεις μπαταρίες.
Το ταξίδι αυτό μέχρι Αντίκυρα 2 ενήλικες και 2 παιδιά το κάναμε με το αμάξι άστρωτο όταν το πήραμε!
Τη γενική σβελτάδα και 'ζουζουνιά' του ίδιου yaris αλλά σε diesel, που είχαμε πριν, δεν την είχε, ωστόσο ήταν πολύ πιο πολιτισμένη η οδήγηση του.
Σε τυχόν ζόρια, kickdown και πλην του θορύβου της επιτάχυνσης κανεις τη δουλειά σου άψογα και ειδικά στο συγκεκριμένο ταξίδι που πήγαμε από Αλίαρτο και βγήκαμε στη Θήβα Εθνική, άρα κάναμε και επαρχιακό δίκτυο με κίνηση λόγω τριημέρου, δεν είχαμε θέμα!
Το σπορ κουμπί δεν υπάρχει στο hybrid yaris. -
iceman7 , ευχαριστώ για τις απαντήσεις/πληροφορίες!
-
καλημερα σε όλους και καλορίζικο σε όσους έχουν αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο.
βρισκόμενος και εγώ σε αναζήτηση αυτοκινήτου για τη γυναίκα μου, το οποίο θα αντικαταστήσει το πολύ καλό αλλά πλέον πολύ παλιό colt, όταν είδαμε το yaris, και μάλιστα το κόκκινο μαύρο υβριδικό, κολήσαμε και οι δύο. ξέχασα το νέο κόρσα, το επερχόμενο colt (space star), το jazz (λόγω τιμής) και το νέο i20.
το βενζινοκίνητο το απέκλεισα από την αρχή λόγω κατανάλωσης και τιμής της βενζίνης. θεωρώ ότι 6+lt/100χλμ κατανάλωση σε νέο μικρό αυτοκίνητο είναι υπερβολικά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν βελτιώσει τόσα χρόνια τον τομέα αυτό. και φυσικά η τιμή της βενζίνης την ανηφόρα συντομα θα ξαναανέβει με την ευγενική φορολόγηση του κράτους. ευχαριστούμε!
τα πετρελαιοκίνητα τα θαυμάζω για τρεις λόγους:
-κατανάλωση
-ροπή, ροπή, ροπή, και
-τιμή πετρελαίου (η οποία για λόγους αποφυγής φοροδιαφυγής δεν πρόκειται να ανέβει)φυσικά τα πετρελαιοκίνητα δεν αισθάνονται άνετα μέσα στις πόλεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να κινούνται μέσα σε αυτές, όπως τόσα πετρελαιοκίνητα ταξί το κάνουν χρόνια τώρα.
τα υβριδικά εκπληρώνουν μία επιθυμία μου πολλών χρόνων, πως δε θα πάει χαμένη η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου όταν φρενάρουμε. όσα υβριδικά έχουν ως βάση βενζινοκινητήρα θα συνεχίζουν να έχουν ως μειονέκτημα τη χαμηλή θερμική απόδοση του κινητήρα, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας ξεκινάει από την αφετηρία με ένα πλεονέκτημα 30% καλύτερης απόδοσης.
και επειδή ακόμα δεν υπάρχει ακόμα υβριδικό με πετρελαιοκινητήρα το ερώτημα που με βασανίζει είναι τι συμφέρει την τσέπη μου: υβριδικό η με πετρέλαιο.
φυσικά, και έχουν γραφτεί τόσα σε αυτό το θέμα και αλλού, όπου διαφαίνεται η κυριαρχία του υβριδικού στην πόλη και του πετρελαίου στον επαρχικό δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο. στην μέση όμως; δηλαδή σε κίνηση μιάς λεωφόρου όπως η μαραθώνος όπου η ταχύτητες είναι σχετικά υψηλές διακόπτονται όμως συχνά από τα πάμπολα κόκκινα φανάρια. νομίζω η απάντηση δεν είναι εύκολη να δοθεί εκτός και διανύσουμε τη διαδρομή και με τα δύο αυτοκίνητα και συγκρίνουμε τις καταναλώσεις στο τέλος. Βέβαια με λιγότερα σταματήματα πλεονεκτέι το πετρέλαιο, με περισσότερη κίνηση το υβριδικό.
-
Με diesel κατανάλωση σε τέτοιους δρόμους 6-6.2 ενώ με υβριδικό 5... Τεσταρισμενο από εμένα σε διαδρομές στη μαραθωνος πρόσφατα
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Με diesel κατανάλωση σε τέτοιους δρόμους 6-6.2 ενώ με υβριδικό 5... Τεσταρισμενο από εμένα σε διαδρομές στη μαραθωνος πρόσφαταΑρα το ιδιο κοστος.
-
Ναι αλλά τα δύο μοντέλα έχουν διάφορες στον εξοπλισμό υπέρ του υβριδικό...
-
Το υβριδικό έχει ίδιο χώρο αποσκευών; Η μπαταρία τι χώρο πιάνει και από πού;
-
ναι έχει ίδιο χώρο αποσκευών αλλά πίσω είναι λίγο στενάχωρα. Επίσης το υβριδικό είναι βαρύτερο και η ανάρτηση δυσκολεύεται στις εγκάρσιες ανωμαλίες.
-
Α μάλιστα οπότε 'τρώει' απ' τα πίσω καθίσματα.
-
Τρία εκατοστά τρώει ... Για το βάρος δεν θα το έλεγα αρνητικό, μιας και πατάει καλύτερα πίσω το αμάξι.
-
Εντάξει όσο αποδοτικά και να είναι τα υβριδικά το επιπλέον βάρος είναι αναγκαίο κακό - θετικό σε καμία περίπτωση.
Αν ήταν πλεονέκτημα θα έβαζαν ένα κομμάτι σίδερο και στα μη υβριδικά για να πατάνε κι αυτά καλύτερα.
-
Μιλάμε για την αίσθηση που δίνει , ειδικά αν δεν το φορτώνεις πολυ πίσω... Για 60 κιλά μιλάμε πάντως οχι κανα τόνο.....
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Εντάξει όσο αποδοτικά και να είναι τα υβριδικά το επιπλέον βάρος είναι αναγκαίο κακό - θετικό σε καμία περίπτωση.Αν ήταν πλεονέκτημα θα έβαζαν ένα κομμάτι σίδερο και στα μη υβριδικά για να πατάνε κι αυτά καλύτερα.
+1
-
Ο χρήστης elias74gr έγραψε:
καλημερα σε όλους και καλορίζικο σε όσους έχουν αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο.βρισκόμενος και εγώ σε αναζήτηση αυτοκινήτου για τη γυναίκα μου, το οποίο θα αντικαταστήσει το πολύ καλό αλλά πλέον πολύ παλιό colt, όταν είδαμε το yaris, και μάλιστα το κόκκινο μαύρο υβριδικό, κολήσαμε και οι δύο. ξέχασα το νέο κόρσα, το επερχόμενο colt (space star), το jazz (λόγω τιμής) και το νέο i20.
το βενζινοκίνητο το απέκλεισα από την αρχή λόγω κατανάλωσης και τιμής της βενζίνης. θεωρώ ότι 6+lt/100χλμ κατανάλωση σε νέο μικρό αυτοκίνητο είναι υπερβολικά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν βελτιώσει τόσα χρόνια τον τομέα αυτό. και φυσικά η τιμή της βενζίνης την ανηφόρα συντομα θα ξαναανέβει με την ευγενική φορολόγηση του κράτους. ευχαριστούμε!
τα πετρελαιοκίνητα τα θαυμάζω για τρεις λόγους:
-κατανάλωση
-ροπή, ροπή, ροπή, και
-τιμή πετρελαίου (η οποία για λόγους αποφυγής φοροδιαφυγής δεν πρόκειται να ανέβει)φυσικά τα πετρελαιοκίνητα δεν αισθάνονται άνετα μέσα στις πόλεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να κινούνται μέσα σε αυτές, όπως τόσα πετρελαιοκίνητα ταξί το κάνουν χρόνια τώρα.
τα υβριδικά εκπληρώνουν μία επιθυμία μου πολλών χρόνων, πως δε θα πάει χαμένη η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου όταν φρενάρουμε. όσα υβριδικά έχουν ως βάση βενζινοκινητήρα θα συνεχίζουν να έχουν ως μειονέκτημα τη χαμηλή θερμική απόδοση του κινητήρα, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας ξεκινάει από την αφετηρία με ένα πλεονέκτημα 30% καλύτερης απόδοσης.
και επειδή ακόμα δεν υπάρχει ακόμα υβριδικό με πετρελαιοκινητήρα το ερώτημα που με βασανίζει είναι τι συμφέρει την τσέπη μου: υβριδικό η με πετρέλαιο.
φυσικά, και έχουν γραφτεί τόσα σε αυτό το θέμα και αλλού, όπου διαφαίνεται η κυριαρχία του υβριδικού στην πόλη και του πετρελαίου στον επαρχικό δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο. στην μέση όμως; δηλαδή σε κίνηση μιάς λεωφόρου όπως η μαραθώνος όπου η ταχύτητες είναι σχετικά υψηλές διακόπτονται όμως συχνά από τα πάμπολα κόκκινα φανάρια. νομίζω η απάντηση δεν είναι εύκολη να δοθεί εκτός και διανύσουμε τη διαδρομή και με τα δύο αυτοκίνητα και συγκρίνουμε τις καταναλώσεις στο τέλος. Βέβαια με λιγότερα σταματήματα πλεονεκτέι το πετρέλαιο, με περισσότερη κίνηση το υβριδικό.
υπάρχουν ... volvo V60 D6 plugin hybrid , peugeot 3008+
http://www.car.gr/classifieds/cars/?fs= ... _type=sale
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Με diesel κατανάλωση σε τέτοιους δρόμους 6-6.2 ενώ με υβριδικό 5... Τεσταρισμενο από εμένα σε διαδρομές στη μαραθωνος πρόσφατα
Αρα το ιδιο κοστος.
Στο Prius που έχω με τις 17άρες ζάντες, η ετήσια περσινή μέση πραγματική (σύμφωνα με τα γεμίσματα) κατανάλωση ήταν 4,67λτ/100 σε μια διαδρομή που είναι αστική-περιαστική 50-50 και με μερικά επαγγελματικά ταξίδια. Σε ταξίδι Αθήνα-Πύλο και πίσω, αυθημερών (οπότε σε γρήγορους ρυθμούς και όχι βόλτας) μου έκαψε 5,5λτ/100. Η χρήση του πάντα με τον normal πρόγραμμα ή το Sport, και ποτέ με το ECO γιατι σπάει νεύρα και δεν έχω διαπιστώσει να καίει λιγότερο (απλώς ρίχνει την απόδηση του A/C). Γενικά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέφτει η κατανάλωση και λειτουργεί περισσότερο το ηλεκτρικό. Αν το μάθεις και πετύχεις και ευνοϊκές συνθήκες μπορείς να πετύχεις τετραψήφια νούμερα χλμ ανά γέμισμ και νούμερα κατανάλωσης σαν το παρακάτω.
Βέβαια με ένα diesel μπορείς να πετύχεις πιο εύκολα μικρά νούμερα, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, και το καύσιμο θα είναι, λογικά, πάντα φτηνότερο οπότε αν και με μεγαλύτερη κατανάλωση από το υβριδικό έχεις λιγότερα Ευρώ/χλμ. Π.χ. το QQ 1.5 Dci με εμένα οδηγό, κοστίζει σχεδόν τα ίδια με το Prius με οδηγό την γυναίκα μου. Γενικά θεωρώ δύσκλο έως αδύνατο για μια γυναίκα (με όσες έχω γνωρίσει) να μάθει να οδηγεί σωστά ένα υβριδικό. Συνήθως το πόδι τους, ασχέτως γόβας-μπότας-σαγιονάρας, λειτουργεί μόνο ΟΝ-ΟFF...
Τα 5λτ/100 στο Yaris, όταν ανοίξει και το μάθετε θα πρέπει να πέσει στα 4. Υπόψην, το αμάξι μαθαίνει πως το οδηγείς και ακολουθεί τον οδηγό του. Όταν μου έκαναν αναβάθμιση στον εγκέφαλο του Prius, μετά το αυτοκίνητο σερνόταν και έκαιγε περισσότερο. Μετά απο 1-1,5 μήνα έστρωσε πάλι μέχρι να 'μάθει' τον τρόπο οδήγησής μου. Ήταν σαν να πήρα άλλο, πολύ χειρότερο αυτοκίνητο. Μετά θυμήθηκα πως έτσι ήταν οταν το πρωτο-αγόρασα και έκανα υπομονή γιατι ήμουν έτοιμος να το πάω πίσω να τους πω να το γυρίσουν στο παλαιό πρόγραμμα γιατι το κατέστρεψαν...
Νίκος
-
Και εμένα μου φαίνεται πολύ το 5 αλλά είναι αφενός άστρωτο ακόμα (1600 χιλιόμετρα) αλλά και γενικό εγκεφαλικό πρόβλημα των γυναικών. Οπότε το οδηγώ εγώ πάντως πάει καλύτερα το αυτοκίνητο και όλο και τσιμπάει προς τα κάτω η κατανάλωση.
Ευελπιστω να μάθει καλύτερα στην πορεία ειδάλλως θα πέσει απαλλοτριωση και θα της δώσω το 108.
Κάποια στιγμή ζήτησε να αλλάξουμε και να πάρει το qq και εκεί βέβαια έπεσε το γέλιο. Over my dead body!!
Τουλάχιστον έχω γλυτώσει με το άγχος του Dpf ή του premium πετρελαίου και των αναγέννησεων μιας και οι αποστάσεις που οδηγεί ειναι σύντομες και μικρές.
Toyota Yaris 2013 (Mk3)