-
διπλό.
-
Όσο και για το 'κλείσιμο της πόρτας', επειδή τα παρατηρώ αυτά καλά, το 308 πλέον είναι σε αυτό που λέμε 'Audi'.. Απολύτως όμως. Άλλωστε ο προσανατολισμός του νέου 308 είναι πλέον ξεκάθαρος αντι-γκολφ/α3, οπότε έχει ανέβει σκαλί, κάτι που άλλωστε είναι ολοφάνερο.. Ειδικά στο θέμα υλικών, όμως, θα διαφωνήσω κάθετα για την υπεροχή του Golf. Το 308 έχει πολύ μαλακό δέρμα στο τιμόνι με λευκές ραφές, με το ίδιο δέρμα να χρησιμοποιείται σε χειρόφρενο και φούσκα λεβιέ ταχυτήτων, ο οποίος στο 6άρι αποτελείται από πλήρως χρωμιωμένο κομμάτι. Επίσης το υλικό του ταμπλώ είναι νέας τεχνολογίας και έχει πολύ μαλακή υφή και εμφάνιση. Σε όλα αυτά προσθέτεις και τον έξτρα εξοπλισμό της Allure και το αμάξι απλά έχει φύγει σε άλλο επίπεδο.. Κι ας είναι Πεζώ..
Όσο για την μεταπωλητική αξία που ειπωθηκε κάπου παραπάνω. Αυτός είναι ένας μύθος όπου κανείς δεν λέει να καταλάβει.. Γιατί λέμε έχει μεταπωλητική αξία ένα Golf, αλλά εγώ βλέπω πως μτχ κάνουν από 12-15k €.. Πόσο όμως κάνουν καινούρια; 22-23+... Χάνουν λοιπόν 8-10 χιλιάρικα σε 3 χρόνια (ενώ πχ μια C4 attraction mcp θα πωλείται από 18k, στα 12-13) αλλά κατά τα άλλα 'έχουν υψηλή μεταπωλητική αξία'! Αφού θα το πουλήσεις 10 χιλιάρικα κάτω απ'ότι αγοράστηκε, για ποια ακριβώς μεταπωλητική αξία λένε, δεν μπορώ να καταλάβω...
-
και απο εμένα το 308 allure για να είσαι υπερπλήρης. Η μεταπωλητική αξία δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί καθώς τα αυτοκίνητα έχουν και διαφορά στην τιμή αγοράς οπότε η διαφορά στην μεταπώληση -αν υπάρχει- θα είναι πλασματική. Το 308 είναι φρέσκο ποιοτικό και το κυριότερο υπερπλήρες και σε λογική τιμή. Γιατί να μπλέξεις με το vw -και τους ηλεκτρολόγους- .
υ.γ. Τελικά το οτι είναι τριμαλάκες στις αντιπροσωπίες του vag δεν το έχω παρατηρήσει μόνο εγώ....
-
οδηγησα προσφατα το 308, στον Γκαλλο στην Νεα Χαλκηδονα(πραγματικα εξαιρετικη αντιπροσωπεια), για το 308 εντυπωσιαστικα, οντως κατοχος του C4 εχω να πω οτι το 308 ειναι ενα σαφως πιο συγχρονο αυτοκινητο σε ολες τις παραμετρους. Το Γκολφ ειναι εντυπωσιακο σε εποπεδο προσοχης στην λεπτομερεια. Παραδειγμα η μονωση σε ολα τα σημεια, οι επενδυσεις, το τριγωνο στο πορτ μπαγκαζ.Απο την αλλη το 308 εντυπωσιακο στον δρομο και τεχνολογικη ασκηση. Προσωπικα θα ειχα μονο δυο επιλογες στην θεση σου....το allure στα 20κ και το Golf 4motion στα 23,5κ. Αν η επιλογη του 4motion δεν υπαρχει, το allure full led μοιαζει σαν μια εξαιρετικη επιλογη σε σχεση μεενα πολυ απλαμεξοπλισμενο γκολφ. Ωραια αμαξια και τα δυο , καλη επιλογη.
-
Φίλε μου αν το όριο σου ειναι τα 20κ με το golf εισαι μονο για την βασικη εκδοςη και αυτη εχει κοντά στα 21κ η οποία λόγο προιστοριας της μάρκας δεν εχει παράδοση καλού εξοπλισμού στο βασικο πακετο. Δλδ θα πάρεις και πιο παλιό μοντέλο , και πιο γυμνό αμάξι και πιο αργό αμάξι και πιο βαρύ αμάξι , και με πιο ακριβά Σερβις και οχι παραπάνω αξιόπιστο ! Αν εχεις κατασταλάξει στα 2 αυτα και μονο εγω θα πρότεινα το 308. Αλλα στα 20κ εχεις και άλλες επιλογές. Εγω θα έδινα 700 ευρω παραπάνω και θα επαιρνα το σιβικ. Απείρως πιο αξιόπιστο , με πολυ πιο πλούσιο εξοπλισμο απο το γκολφ, πιο δυνατο κινητήρα και απο τα 2 , πολυ πιο κοντά στην αίσθηση σε βενζινοκινητηρα , εντάξει εχει αυτο το manga style , αν το ξεπεράσεις ....
-
Αγαπητοί ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας..
Τη μεταπώληση την ανέφερα μεν αλλα δεν ειναι key factor καθώς, πρώτα ο Θεός, σκοπευω το κρατήσω πολλά χρόνια το αμάξι.. Αλλα η παράθεση του Crektis ειναι πολυ κατατοπιστική για το θέμα!!
Το 4motion που αναφέρει ο Dasimo ειναι ελκυστικό αλλα και η τιμή ειναι υψηλή, ειναι πιο βαρύ, πιο αργό και καίει παραπάνω.. Και κυρίως νομίζω πως ειναι περιττή η τετρακίνηση για τις δικές μου ανάγκες.. Εκτός κι αν εννοείς για λόγους ασφαλείας αλλα και πάλι δεν ωθω το αμάξι σε ακραίες καταστάσεις για να με σώσει η τετρακίνηση.. Ελπίζω να μην τη χρειαστώ
Όσο για το honda που λεει ο Tkin73, θα το ήθελα πολυ αλλα ρε γαμωτο ειναι σαν εξωγήινο..
Theo13, σε δυο vw που πήγα είχαν παρόμοια αντιμετώπιση, λες και θα σου κάνουν χαρη να ψωνίσεις απο αυτούς.. Επιπλέον, κατα τη γνώμη τους πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε ετοιμοπαράδοτο και φυσικά δε συζητάμε για κατι καλυτερο στην τιμή ή αν εχεις αυτοκινητο να δώσεις.. Και όταν όλοι οι άλλοι σου λένε οτι αν δεν εχεις απόσυρση θα βρουν αυτοί, χωρίς χρέωση ή με €300, στη VW απλα σε ρωτάνε αν εχεις και μάλλον περιμένουν να τους παρακαλέσεις και για αυτό..
Είπαμε πουλάνε αλλα οχι κι έτσι..
Μακράν καλύτερη η αντιμετώπιση στα δυο peugeot που πήγα (Γκάλλο και Καλαματα). -
Με την αντιμετωπιση που γραφεις απο τους διαφορους αντιπροσωπους του γκολφ για να σκεφτεσαι ακομα την αγορα του θα πρεπει να σου αρεσει πολυ το γκολφ! Αν λοιπον σου αρεσει τοσο πολυ μην το σκεφτεσαι προχωρα.
-
Κοιτά και το Leon
Sent from Corsair's brick
-
Όσον αφορά τη μεταπώληση συμφωνώ ότι δεν είναι ότι θα χάσεις χρήματα από το 308 σε σχέση με το γκολφ αλλά το τελευταίο πιθανόν να έχει μεγαλύτερη ευκολία μεταπώλησης.
Όσον αφορά στο λεον, όταν το είδα από κοντά απλά ΔΕΝ. Δεν ξέρω τι ήταν ακριβώς αλλά μου φάνηκε λίγο διαφορετικό και αδιάφορο σε σχέση με αυτό που περίμενα από τις εικόνες και την ιστοσελίδα. Προσωπική άποψη βέβαια, και σίγουρα είναι καλό και τίμιο αυτοκίνητο.
Για την Γκαλλο έχω να πω τα καλύτερα για την αντιμετώπιση και την συμπεριφορά. Το ίδιο για την Σεατ. Ακριβώς το αντίθετο από ότι για την κεντρική της VW.ακομα και σε τιμές ανταλλαγής.... -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
το Golf 4motion στα 23,5κ.4motion?? για πιο λόγο ακριβώς;; Για να είναι πιο ακριβό, βαρύ, αργό και να καίει παραπάνω?
η τετρακίνηση θα φανεί μόνο σε υψηλές ταχύτητες πχ σε ένα ταξίδι που όντως τα τετρακίνητα ή τα ψευτοτετρακίνητα όπως το 4motion όντως βεντουζώνουν στο δρόμο (έχω εμπειρία απο skoda octavia 5 2.0 4x4 ) και πέρα απο αυτό το πλεονέκτημα δεν υπάρχει κάτι άλλο θετικό. Και μη ξεχνάς το έξτρα κόστος συντήρησης
-
Στις χαμηλες ταχυτητες υπαρχει το οποιο traction advantage.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Δεν έχω εμπειρία από το peugeot 308 αλλά οδηγούσα τα προηγούμενα 2 χρόνια το 208 (1.4 diesel) ενώ πριν 2 μήνες αγόρασα το Golf 1.6 TDI bluemotion. Η γνώμη μου είναι ότι και οι δύο είναι πολύ καλές επιλογές και δεν πρόκειται να μετανιώσεις όποιο και να πάρεις. Απλώς είναι διαφορετική η φυσιογνωμία των δύο αυτοκινήτων και πιστεύω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κριτήριο για την επιλογή του ενός από τα δύο. Το peugeot είναι πιο μοντέρνο και ευχάριστο ενώ το golf πιο σοβαρό. Το Golf ίσως έχει και λίγο καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά (π.χ. σχεδόν μηδενικές κλίσεις στις στροφές) ενώ η κατανάλωση είναι σχεδόν η ίδια με το μικρότερο peugeot.
Και μια και τέθηκε το θέμα, η αντιπροσωπεία της Volkswagen στη Θεσσαλονίκη εμένα μου φέρθηκε άψογα.
-
Δεν παίζει λίγο πιο σφικτή ανάρτηση στο 308?
Γιατί μόνο αυτό είναι το μειονέκτημα του. -
Δεν νομίζω ότι υπάρχει επιλογή για σφικτή ανάρτηση.
Είναι επιλογή της εταιρίας να είναι περισσότερο άνετο. -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
το Golf 4motion στα 23,5κ.
4motion?? για πιο λόγο ακριβώς;; Για να είναι πιο ακριβό, βαρύ, αργό και να καίει παραπάνω?
η τετρακίνηση θα φανεί μόνο σε υψηλές ταχύτητες πχ σε ένα ταξίδι που όντως τα τετρακίνητα ή τα ψευτοτετρακίνητα όπως το 4motion όντως βεντουζώνουν στο δρόμο (έχω εμπειρία απο skoda octavia 5 2.0 4x4 ) και πέρα απο αυτό το πλεονέκτημα δεν υπάρχει κάτι άλλο θετικό. Και μη ξεχνάς το έξτρα κόστος συντήρησης
To 4motion εχει την ´´καλή´´ ανάρτηση πίσω. Αυτο και μονο ειναι ένας πολυ καλός λόγος να το επιλέξεις.
-
Τσάμπα κόστος και βάρος η 4κίνηση. Σήμερα ίσως δεν χρειάζεται σε τέτοιου είδους κατασκευές. Αν τώρα είσαι σε περιοχή που έχει χιόνι συχνά κλπ, τότε οκ... Κατά τα άλλα, τσάμπα όλα.
-
Προτείνω το 4motion γιατι :
- εχει πολλαπλούς πίσω
- Μεχρι πρόσφατα , μονο αυτό ειχε το καλό 6αρι-νομιζω τωρα ειναι στανταρτ και στο απλο Bluemotion-
- Η τερτρακινηση για εμένα πλέον έχει νόημα στους ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ κακούς ελληνικούς δρόμους ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με καλή ανάρτηση, καλο ESP
- Ερχεται με στανταρ ζάντες αλουμινίου 15 ινστών (195/55/15). Κατα τη γνώμη μου και επειδη την εχω σε ενα Μεγκαν 10ετίας , η καλύτερη διάσταση για τις ελληνικές συνθήκες.
Το θεωρώ το 4motion ενα αμάξι ουσίας σε σχέση με το απλό Γκόλφ και σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή σε σχέση με τον άχρωμο και παρόμοιο ανταγωνισμό.
Αν είναι να πάρεις κάτι άλλο πάρε το φθηνότερο.....ολα σχεδόν ίδια είναι. -
@Dasimo
Εντάξει έχει καλό 6άρι το VW το δέχομαι.. Αλλά σε σχέση με το 308 που είναι ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μοντέλο, το γκολφ δεν έχει και πολλά να αντιπροτείνει.. Καλή η 4κίνηση, αλλά πλέον όλα τα αμάξια, και δη τα γαλλικά, έχουν τεράστια αποθέματα πρόσφυσης.. Να σκάσει τώρα για 4κινηση ένα 4χίλιαρο παραπάνω, χωρίς να υπάρχει ανάγκη (πχ να μενει σε μέρος όπου χιονίζει συχνά) είναι κομματάκι δύσκολο. Από την άλλη στα επιπεδα εξοπλισμού υπάρχει χάσμα!! Τι να λέμε τώρα.. Το golf χρήζει άμεσης ανανέωσης και μαζί με αυτό και ο κινητήρας του.. Ας γίνουν αυτά και το ξανασυζητάμε.. -
Ναι αλλα τα γκολφ πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι! Οποιος ειναι αναποφασιστος στην κατηγορία , παίρνει το γκολφ ενα αμάξι με μεγάλη παράδοση που ξερει οτι σίγουρα δεν θα του βγει πατάτα! Μπορει να παίρνει λίγο εξοπλισμο για τα λεφτα που δίνει, να υστερεί σε τράβηγμα, αλλα παίρνει ενα σοβαρό στιβαρό αμάξι που αν μην τι αλλο δεν θα κλαψει για την επιλογη του.
-
Το 4motion είναι υπερβολή όταν μιλάμε για τέτοιας υποδύναμης αυτκινητα εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με ειδικές συνθήκες.
Από εκεί και πέρα το καλύτερο γκολφ είναι το 140hp με ACT πολλαπλούς και πιο σπορ αναρτηση στο επίπεδο high line αλλά αν θέλεις εξοπλισμό πληρώνεις αδρά και τελικά μάλλον δεν αξίζει λόγω της απαξίωσης στις συνθήκες της ελληνικής αγοράς.
Αναφορικά με την ποιότητα εκφράζονται πολλές αμφιβολίες για τον όμιλο VW . Από τα πλαστικά που ξεφλουδιζουν μέχρι σπαστικες μικροβλαβες (Πώς λειτουργούν τα αυτόματα φωτα και ο πισω υαλοκαθαριστήρας, μια τρόμπα που θα χαλάσει νωρίτερα απ ότι θα περίμενες κλπ κλπ). Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι κακή αλλά πολλοί άλλοι θα πουν το αντίθετο.
VW GOLF BLUEMOTION VS PEUGEOT 308 HDI