-
Νομίζω οτι έχει σερβις. Δεν είμαι σίγουρος
-
Στις κολώνες λέτε να κάνουν δουλειά σε θέμα ηχομόνωσης; Δεν με ενδιαφέρει τόσο για το μπαλένο που είναι πολύ ήσυχο αν εξαιρέσεις κάτι μικρά τσικ τσακ που και που από τα φτηνιάρικα πλαστικά (αυτά νομίζω θα λυθούν με σπρέι σιλικόνης?) όσο με το σιβικ μου που έχει αρχίσει να γίνεται κουδουνίστρα από τη σκληρή ανάρτηση τόσα χρόνια.. Ήδη παρήγγειλα το σφηνωτο για το παρμπρίζ και πίσω την εταζερα..
-
Εγώ αυτό για το παράθυρο δεν κατάλαβα που μπαίνει. Στο facelift έχει λυθεί το θέμα με το γρυλο. Αυτό που δεν έχει ακόμα βρεθεί λύση είναι τα μαλακά λάστιχα στο τέρμα εκεί που κλείνει και τερματίζει στο άνω άκρο το παράθυρο που με πίεση κουνιούνται ελάχιστα και μερικές φορές ακούγεται. Έχει το πλαστικό αυτό εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση?
-
Εγώ αυτό για το παράθυρο δεν κατάλαβα που μπαίνει.
Στο άνω άκρο του πάνελ της πόρτας τρέχει κατά μήκος του ένα σκληρό πλαστικό. Όπως κάθεσαι στη θέση του οδηγού με κλειστή την πόρτα και κοιτάς αριστερά και βλέπεις το πλαστικό, όταν τελειώνει η πάνω έξω πλευρά του (σόρρυ για το 'πάνω έξω' αλλά μπαίνει ο άξονας των z στο παιχνίδι ) αρχίζει ένα αυλάκι βάθους περίπου 1 εκατ. το οποίο τρέχει από άκρη σε άκρη το παράθυρο. Μετά από αυτό έχει μία τσόχινη επιφάνεια και μετά το τζάμι. Στο αυλάκι μπαίνει και μάλλον παίζει τον ρόλο άσκησης πίεσης προς το τζάμι προκειμένου αυτό να είναι πιο σφιχτό. Όπως όμως έγραψα κρατώ μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα που θα έχει.
Στο facelift έχει λυθεί το θέμα με το γρυλο.
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Δημοσίευσηαπό alnotas » 08 Φεβ 2019 06:53
...............
Τώρα απομένει να 'λύσω' και το θέμα του 'τσικ-τσικ' του παραθύρου μου που εμφανίζεται μετά τα 70-80χλμ/ώρα.Ιγνάτιε νομίζω ότι είσαι απλά τυχερός αφού ο ήχος που ακούει ο alnotas πιθανά να μην οφείλεται στα χαλαρά λάστιχα που αναφέρεσαι.
Έχει το πλαστικό αυτό εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση?
Όχι. Κυκλοφορούν και τέτοια λάστιχα στο ali αλλά δεν νομίζω να ασχοληθώ. Μόνο προσθήκες για την ώρα και ουχί αντικαταστάσεις..
Υ.Γ. Προηγούμενα είχα γράψει ότι τα τακάκια που φοράμε από το εργοστάσιο είναι της ashika. Πιθανότατα πρόκειται για κοτσάνα ολκής εξού και το μήνυμα διαγράφηκε.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Δημοσίευσηαπό alnotas » 08 Φεβ 2019 06:53
...............
Τώρα απομένει να 'λύσω' και το θέμα του 'τσικ-τσικ' του παραθύρου μου που εμφανίζεται μετά τα 70-80χλμ/ώρα.Ιγνάτιε νομίζω ότι είσαι απλά τυχερός αφού ο ήχος που ακούει ο alnotas πιθανά να μην οφείλεται στα χαλαρά λάστιχα που αναφέρεσαι.
Έκανα 330χλμ το ΣΚ.
Μου σπασαν τα νεύραΑν έχει κάποια σημασία, όταν ασκούσα πίεση στο τζάμι, σταματούσε.
-
Τι να πω... Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με το γρυλο. Εμένα καταρχήν είναι τελείως ανεπαίσθητο και πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια με κλειστό ράδιο και όταν φυσάει για να το ακούσεις....
-
Αυτό αφορά και προ facelift και μετά facelift;
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
Ο χρήστης geobal έγραψε:
Αυτό αφορά και προ facelift και μετά facelift;Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Ποιο από όλα? Γιατί έχουμε μπερδέψει τους θορύβους. Το δικό μου αφορά τα λάστιχα και μόνο. Θα τραβήξω ένα βίντεο και θα το ανεβάσω.
-
Απο οτι με ενημέρωσαν μέσω email σε 1 μήνα θα λειτουργεί και το σερβις του Κορφιάτη , ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος.
-
Καλησπερα σας! Νέος κατοχος του suzuki sx4 scross 1.4 2w. Μηπως εχει καποιος τo ελληνικο manual σε ψηφιακη μορφή, γιατι μου εδωσαν το αγγλικο? Ευχαριστω.
-
Επειδή μετά από το γουργούρισμα στα φρένα άκουσα κι ένα μεταλλικό ήχο από αυτά, την εκανα τη βόλτα στην αντιπροσωπεία. Άδικος κόπος για του γουργούρισμα (από την υγρασία επιβεβαιώσαν) αλλά ο μεταλλικός προήλθε από ένα λαμάκι το οποίο λέει ότι είχε στραβώσει. Τι και πώς δεν ρώτησα.
Και επειδή μετά από 55.000 χλμ τα τακάκια ήταν στα μέση, το αποτέλεσμα της οικονομίας αυτής επενδύθηκε στο κιβώτιο. Αλλαγή σε 75αρα βαλβολίνη, λίπανση του λεβιέ και έλεγχος ντίζας. €78. Για να είμαι όμως ειλικρινής, στις 30-40 πρώτες αλλαγές δεν μπορώ να μιλήσω για 'άλλο κιβώτιο'. Λόγω και σχετικής ζέστης σήμερα (12οC) κόμπιασμα δεν είχε αλλά και βουτυράτο δεν το λέω:) Θα φανεί.
-
Λοιπόν, χρωστάτε κουφάλες ένα φρέντο καπουτσίνο γλυκό για την παρακάτω πληροφορία.
Reset Oil Indicator
στα πρώτα s-cross και στα νεότερα (όπου δεν υπάρχει ένδειξη reset oil μέσω του δεξιού κουμπιού).- Σβήνεις τα πάντα.
- Κρατάς πατημένο το γκάζι ΤΕΡΜΑ και δεν το αφήνεις ποτέ σε όλη τη διαδικασία.
- Πατάς 2 φορές το start-stop, μέχρι να γράψει SUZUKI και τη δεύτερη φορά το αφήνεις εκεί.
4.Πατάς το αριστερό κουμπί του καντράν μέχρι να δείξει τα χιλιόμετρα του Β δείκτη, όχι του Α. - Πατάς και κρατάς το δεξί κουμπί μέχρι να δείξει το μενού.
- Πατάς το φρένο 3 φορές.
Θα σου ανάψει το λαμπάκι OIL στο καντράν και σε 2 δευτερόλεπτα θα σβήσει. Μετά τα χιλιόμετρα που απομένουν για την αλλαγή λαδιών θα είναι 30,000, όπως αν το είχες συνδέσει στο διαγνωστικό.
Α ρε japanese, πάλι έγραψες (δοκιμάστηκε σε 2 αμάξια και ΕΠΑΙΞΕ!!!! )
-
Στο βήμα 3, ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ τη μηχανή. το πόδι μακριά από το συμπλέκτη.
-
Καλησπέρα σας.
Σκοπεύω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, το οποίο παράλληλα να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς μου, αλλά και τις ιδιοτροπίες μου σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς, αξιοπιστίας, χρηστικότητας και hobbies.
Στην αναζήτησή μου έχω ξεχωρίσει το Suzuki SX4 Scross 1.4 Lit.Allgrip και to Nissan Qashqai 1.3 Lit.(4X2) και τα δύο βενζίνης.
Παρά το γεγονός οτι απευθύνομαι σε ιδιοκτήτες / φίλους του πρώτου αυτοκινήτου, θε εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθεια σας αν μου αναφέρατε αντικειμενικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αγοράσω κάποιο απο τα δύο αυτοκίνητα.
Σας ευχαριστώ -
Ο χρήστης antsam έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Σκοπεύω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, το οποίο παράλληλα να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς μου, αλλά και τις ιδιοτροπίες μου σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς, αξιοπιστίας, χρηστικότητας και hobbies.
Στην αναζήτησή μου έχω ξεχωρίσει το Suzuki SX4 Scross 1.4 Lit.Allgrip και to Nissan Qashqai 1.3 Lit.(4X2) και τα δύο βενζίνης.
Παρά το γεγονός οτι απευθύνομαι σε ιδιοκτήτες / φίλους του πρώτου αυτοκινήτου, θε εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθεια σας αν μου αναφέρατε αντικειμενικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αγοράσω κάποιο απο τα δύο αυτοκίνητα.
Σας ευχαριστώΠολύ καλύτερο το S-Cross για τους εξής λόγους:
- Πιο γρήγορο
- Καλύτερη οδική συμπεριφορά
- Ίσως μικρότερη κατανάλωση
- 4κίνηση
- Καλύτερη ποιότητα κατασκευής
- Καλύτερος εξοπλισμός (και το βασικότερο, φώτα LED)
- Πιο φτηνό
- Μεγαλύτερη εγγύηση
Το Qashqai είναι πιο άνετο (σε θέμα ανάρτησης), πιο εμπορικό και σαφώς πιο όμορφο...και εκεί τελειώνουν τα πλεονεκτήματά του έναντι του S Cross.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το Qashqai είναι πιο άνετο (σε θέμα ανάρτησης), πιο εμπορικό και σαφώς πιο όμορφο...και εκεί τελειώνουν τα πλεονεκτήματά του έναντι του S Cross.
Και πιο μεγάλο. Ανήκουν άλλωστε σε διαφορετική κατηγορία ως προς το μέγεθος, κάνω λάθος;
-
Να μην ξεχνάμε και τα καλύτερα φρένα λόγο και του χαμηλότερου βάρους !!!
-
Οντως ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία.
Ισως γιατί το S Cross είναι κάτι ενδιάμεσο σε μήκος με την μικρότερη. -
Στην ίδια κατηγορία είναι το qq είναι απλά μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις πουθενά αλλού, έχει μικρότερο εσωτερικό και μικρότερο χώρο αποσκευών 430 το qq 440 το s-cross
-
το s-cross είναι στην κατηγορία c-suv όπως και το qq
SUZUKI SX4 SCROSS