-
Πολλές φορές οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενός προϊόντος δεν σημαίνει ότι επιτρέπει και την χρήση σε όλες τις συνθήκες.
Το αυτοκίνητο μας έχει όλες τις προδιαγραφές σε κινητήρα, αναρτήσεις, ελαστικά για να κινείτε με 180-200 km/h, αλλά μετά τα 130 δεν επιτρέπεται.
Η ιταλική καραμπίνα που κληρονόμησα από τον πατέρα μου έχει όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αλλά δεν επιτρέπεται να την έχω κρεμασμένη στον ώμο μου στην πλατεία Συντάγματος.
Πριν μερικά χρόνια έφαγα πρόστιμο για το ραντάρ καμερών που είχα στο αυτοκίνητο, υψηλότατων προδιαγραφών, που επιτρέπεται να πωλείτε στην Ελλάδα αλλά όχι να χρησιμοποιείτε …..
Σκέψου να χτυπήσεις με ένα μεταλλικό pull bar έναν πεζό, έναν ποδηλάτη ή κάποιο δίκυκλο, μη σου τύχει…… -
Το παρακάτω δίνει νομίζω αρκετές πληροφορίες που μάλλον αποτελούν και το ζουμί της συζήτησης.
https://kteonews.gr/sistimata-metwpikis ... -kai-kteo/ -
κοριτσια παμε και με προβληματα...
απο βιτ κλουμπ
οπως τα βιτ, ετσι και οι ασχημομουρες φαινεται να εχουν τελικα ενα θεμα με τον πισω αξονα
το καταλαβαινεις οταν εχεις ανομοιομορφια στο φαγωμα των πισω πελματων.
στην ευθυγραμμιση θα δειχνει πανω απο 3mm
φαινεται σαν να ειναι προβλημα συγκεκριμενης σειρας αξονων.
στη σουζ εχουν οδηγια να το τσεκαρουν και αν ξεφευγει να αλλαζουν αξονα. σγα μην το κανουν αν δεν τρεξεις ο αυτός.
μεχρι το τωρα, οι προβληματικοι φαινεται να ειναι αυτοι που εχουν κωδικο AP και φαινεται οι διορθωμενοι να εχουν AQ.
Υπαρχουν και αλλοι π.χ. AM / AO που ομως δεν εχει αναφερθει θεμα. Οσα εχουν AQ που ειναι αρκετα παντως, κανενα δεν εχει φανει προβληματικο.
Πως βλεπς κωδικο?
Ιδε απο βιτ, αναλογα για σπυριαρα...
ριξτε τη μουρη σας και δειτε...ΑρΕς
Ρε τζαπονι σαλονικιώτικο πως σου εφυγε? -
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση,γάτε!
Θα ρίξω μια ματιά τις επόμενες μέρες ή επειδή πλησιάζει το ετήσιο service θα ζητήσω να το κοιτάξουν εκεί και να μου πουν τον τύπο του άξονα. -
Πριν κανά 2 μήνες σας είχα ενημερώσει για αυτό.
Σε ότι αφορά τους τριγμούς από το ταμπλό, ο σφακιανάκης ζητάει από τους αντιπροσώπους βιντεάκι για να δικαιολογήσει επέμβαση. Επίσης ο μάστορας είπε ότι το ταμπλό δεν εφάπτεται στο παρμπρίζ και ως εκ τούτου το αφρώδες αυτό υλικό δεν παίζει ρόλο μονωτή.
Τελικά η κάμερα, εκτός από το τρίξιμο, έπιασε και φουσκωμένο ταμπλό, κάτι που διέφυγε του αετίσιου ματιού μου.
Έτσι, σε 15 μέρες που έχω 3ο σέρβις, πάω και για τον έλεγχο του πίσω άξονα (thanx γάτε) και για αλλαγή ταμπλό (εγκρίθηκε η εντός εγγύησης αντικατάσταση)..
Με 'τριζάτα' εμπρός παράθυρα, εσωτερικό καθρέφτη-εκκρεμές και προβληματικό ταμπλό το nickname μου αποδεικνύεται προφητικό
-
gatoz 'το καταλαβαινεις οταν εχεις ανομοιομορφια στο φαγωμα των πισω πελματων'
41.000xlm εχουν τα πισω ελαστικα (δεν εγινε μπρος πισω) και δεν εχω δει ανομοιομορφη φθορα.Βεβαια θα τσεκαρω και εγω να δω.Εγω ακουω ενα χτυπημα μπροστα αριστερα σαν κουφιος οχι μεταλλικος θορυβος και μονο με ταχυτητες 40χλμ και σε ανωμαλιες του δρομου.
luckies δεν εισαι μονο εσυ τυχερος να σου θυμησω οτι στον 1.5 χρονο αλλαξα κολωνα τιμονιου.Για το αφρωδες υλικο στο ταμπλο και σε μενα φαινεται αλλα δεν θα μπω σε διαδικασια.... -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Εγω ακουω ενα χτυπημα μπροστα αριστερα σαν κουφιος οχι μεταλλικος θορυβος και μονο με ταχυτητες 40χλμ και σε ανωμαλιες του δρομου.Αυτό που λες το είχα πάθει στο Opel Astra H που είχα.
...Μπαράκι ζυγαριάς. -
[quote='ΕΚΤΩΡΑΣ']......... βράδυ σε επαρχιακό δρόμο, σε δεξιά κλειστή στροφή με ταχύτητα 50 km/h, πέφτω σε τρύπα – χαντάκι, συνεργάτης που είχα στο αυτοκίνητο μέτρησε το βάθος της τρύπας στα 23 εκατοστά ..... Είχα ξαναπέσει το καλοκαίρι σε κάτι αντίστοιχο, άλλα δεν υπήρξε τότε πρόβλημα, (τότε είχα πάει στην αντιπροσωπεία για να το ελέγξουν), αυτή την φορά όμως το μπροστινό ελαστικό εμφάνισε ένα καρούμπαλο ...... ζήτησα να ελέγξουν τις ζάντες για στράβωμα, καθώς και να δουν τα αμορτισέρ και την ευθυγράμμιση. Οι ζάντες είναι εντάξει, στην ευθυγράμμιση όμως είχαμε ένα θέμα, αρκετή αρνητική σύγκλιση μπροστά, (εκτός ορίων) η οποία διορθώθηκε άμεσα και θετική σύγκλιση πίσω, στα πάνω όρια του κατασκευαστή (όπως μου είπαν η SUZUKI στα τετρακίνητα της, έχει περισσότερη θετική σύγκλιση από άλλους κατασκευαστές), η οποία όμως δεν μπορεί να διορθωθεί λόγο άξονα πίσω.....
Το είχα γράψει τον Νοέμβριο του 2015 στα 35.000 km, έψαξα την εκτύπωση της ευθυγράμμισης και είναι λίγο κάτω από τις 3 μοίρες 2,78 η θετική σύγκλιση σε λογικά πλαίσια, χωρίς στις 3 αλλαγές ελαστικών να έχω παρατηρήσει ανομοιόμορφη φθορά. Θα ψάξω κάποια στιγμή και τον κωδικό του άξονα
-
Κωδικος αξονα AM.Στην δεξια φισουνα του διαφορικου (πισω) βρήκα 2 κομματια τυλιγμενα ασπρο τεφλον!!!Πως βρεθηκαν εκει...
Για ευθυγράμμιση εχω ακουσει για καποιον στην Χαριλαου οτι ειναι κορυφη,σκεφτομαι καποια στιγμη να παω προληπτικά.... -
Δεν το κοιτάω καν. AP δαγκωτό. 1,02 δίνει ο OΠΑΠ.
Ανομοιομορφία υπάρχει στο φάγωμα αλλά στις 25.000 (τώρα 43.500) τα είχα αλλάξει χιαστί.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Δεν το κοιτάω καν. AP δαγκωτό. 1,02 δίνει ο OΠΑΠ.Ανομοιομορφία υπάρχει στο φάγωμα αλλά στις 25.000 (τώρα 43.500) τα είχα αλλάξει χιαστί.
Μην τρελενεσαι... αδερφε και εγω αν θελω να αποφύγω κατι πανω του πεφτω αστα σε νιωθω....Ανομοιομορφια μπορει να προκυψει και απο λάθος πίεση φιλε μου....
Υγ. αν θες απαντας δημοσια ή σε πμ Μενεις Ηλιουπολη? -
Όχι. Γιατί; Βρέχει συνέχεια; Κανένας τοπικός σεισμός;)
-
Νομιζα οτι εισαι απο Σαλονικα και είμαστε γειτονες...Χαχα....
-
Σαλόνικα, αλλά από την άλλη μεριά.
-
Α μαλιστα.Καπιυ θα εχουμε συναντηθει εγω δουλευω αεροδρομιο οποτε καπου θα βρεθηκαμε.Το lime χρωμα δεν κυκλοφορεί και πολυ αντε 3-4 να ειμαστε....
-
το φάγατε το αμαξάκι... επειδή δεν ταϊζει τα συνεργεία.
Στα 10 τέστ με crossover στα περιοδικά, ζήτημα να παίζει το vitara kai το s-cross σε ένα από αυτά.Βρέθηκε άξονας στραβός στα 1000 αμάξια μπορεί και στα 10,000 και την τρίχα τριχιά.
Ο δικός μου άξονας έχει κωδικό ΑΑ (αδικαιολογήτως απών), όπως πάντα ο Ήρα.
Στα 120,000 χλμ, πένα το μοτέρ όπως πάντα, ούτε σταγόνα λάδι (έχω κολλήσει με το λάδι γιατί ΈΧΩ ΚΑΕΙ σε προηγούμενα αμάξια - φριτέζες).
Τις προάλλες είδα μυρμηγκάκι να βγαίνει από τον κεντρικό αεραγωγό, θα το πω στο service, μάλλον θα μου αλλάξουν το ταμπλό....εκτός εγγύησης φυσικά.
Ηρακλής.
-
Το βλέπετε αριστερά από το ηχείο;
Είναι έτσι από την πρώτη μέρα.
Έγινε και αυτό με το αφρώδες...Λέτε στο σέρβις του Αυγούστου να ζητήσω και εγώ αλλαγή ταμπλώ;
-
alnotas To κομματι πανω απο τα οργανα βγαινει πολυ ευκολα και ισως σου αλλαξουν αυτο.Τωρα για το αφρωδες υλικο βγηκε αρκετα τι να σου πω εσυ ξερεις....Εμενα το ενα ηχειο δεξια πανω στο ταμπλο εχει ξεκουμπωσει λιγο ισως βαλω λιγο κολλα στιγμης καποια στιγμη....
-
Λέτε στο σέρβις του Αυγούστου να ζητήσω και εγώ αλλαγή ταμπλώ;
Κατ΄αρχήν ζήτα μερεμέτι. Έχεις άλλα 3 (;) χρόνια μπροστά σου για να αποφασίσεις αν αξίζει να το ξηλώσεις χωρίς κόστος. Εγώ το αποφάσισα επειδή θα το άνοιγαν που θα το άνοιγαν για το τσικι τσίκι που τρυπούσε το αυτί..
-
Και για να πνίξω τον πόνο μου, πάτσαρα τις Κινεζιές και ησύχασα. Δεν είναι κακά. Και εάν το πάρετε απόφαση, ο spiderman
https://www.aliexpress.com/item/2Pcs-se ... 4c4dlVHKNx
αν και δεν είναι ο πιο φθηνός, τα έστειλε Ελλάδα σε 13 μέρες και σε συσκευασία σαφώς καλύτερη από αυτή με την οποία έστειλε η αποθήκη της Amazon τη βάση του κινητού.
Η γωνία γιατρεύεται;
SUZUKI SX4 SCROSS