Thanx dolomites, u2!
Για την ιστορία, οι πληροφορίες αναφορικά με την εμπειρία μου δεν δόθηκαν για να λάβω συγχαρητήρια (η τελευταία δημοσιογραφική απόπειρα έγινε στο δημοτικό), ούτε για να αποτρέψω τον κόσμο να αγοράσει το αυτοκίνητο αφού έχω αναφέρει δύο μείον (υλικά-συναρμογή) και 8 συν: '... θεωρώ ότι έχει πολλά καλούδια σε εξοπλισμό, 'γλυκιά' εμφάνιση, αξιοπρεπή κινητήρα, διασκεδαστικό τιμόνι, φανταστική θέση οδήγησης, καλή εργονομία, πολύ άνετη καμπίνα και καλό χώρο αποσκευών.' Αντιθέτως, όποιος ξέρει να διαβάζει, καταλαβαίνει ότι το θεωρώ ένα ιδιαίτερα αξιολόγο αυτοκίνητο. Για αυτό και ο lagman πχ το έπιασε και θα πήγαινε να το δει και από κοντά..
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Δημοσίευσηαπό lagman » 04 Ιαν 2016 20:22
Ησουν κατατοπιστικοτατος φιλε και σ' ευχαριστω για τον χρονο σου..Εχω σχηματισει ηδη μια εικονα και το επομενο βημα θα ναι η προσωπικη επαφη μαζι του..
Από την άλλη ένας από τους πρώτους κανόνες που διδάχθηκα στο μάρκετινγκ ήταν ότι: 'Ένας ευχαριστημένος πελάτης θα μιλήσει για την εμπειρία του σε άλλους 5 ενώ ένας δυσαρεστημένος σε άλλους 20'. Προφανώς το ίδιο ισχύει και στην ένταση με την οποία επικοινωνείς τη δυσαρέστηση/ευχαρίστησή σου: 100 γραμμές το πρόβλημα και 2 γραμμές τα καλά.. Αν και μεταξύ μας, αν σκεφτόμου υστερόβουλα, ως κάτοχος scross δεν θα ήθελα να πλημμυρίσει η αγορά από δαύτα. Η ικανή μάζα που μου εξασφαλίζει ανταλλακτικά για πολλά χρόνια έχει ήδη πουληθεί. Οι επιπλέον πωλήσεις μάλλον θα μειώσουν το ανταγωνιστικό μου πλεονέκτημα στην μεταπώληση, ότε και αν. 'Προσφορά και ζήτηση' δεν το λένε;)
Η εμπειρία λοιπόν μοιράστηκε για τρεις λόγους:
- Να ακούσω: 'Ωπ, μην μασάς εκεί, το είχα κι εγώ και το έλυσα έτσι'.
- Εφόσον λύσω εγώ κάτι από αυτά, να το μοιραστώ με άλλους
- Να μιλήσω ενδεχομένως στη Suzuki: Πολλές εταιρίες ανά τον κόσμο τρέχουν προγράμματα text analytics, ήτοι μηχανάκια διαβάζουν αυτά που γράφουμε και αποκωδικοποιούν την εμπειρία μας από την εταιρία. Λίγο μπινελίκι ίσως και να μας βγει σε καλό.
Για να κλείσω και την ιστορία με τον λαστιχά, μάθε ότι αυτός δεν εμπορεύεται αλυσίδες (τον είχα επισκεφθεί για βίδα πατημένη όπως αποδείχτηκε) και μου σύστησε να επισκεφθώ μάλλον το ίδιο στο οποίο αναφέρεσαι ('δίπλα στη Ford του Χατζή' νομίζω ότι ήταν τα λόγια του - Αυτοhouse νομίζω το όνομα) και να αναφέρω και το ονόμά του. Για τον λόγο αυτό και θεωρώ ότι ήταν τουλάχιστον ειλικρινής μαζί μου (ακόμα και αν αποδειχθεί άσχετος).
Κι επειδή η αρχή είναι το μισό του όλου...χαιρετώ σας.