-
Καλη Χρονια & καλα ταξιδια.Φιλε elvet μαλλον δεν εχεις διαβασει τα σχολια μας σχετικα με το scross.Αν υπαρχει καποιος το 2016 που πιστευει οτι πηρε το super αμαξι ειναι βλαξ.Η καταλωση εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως ξερεις οποτε ειναι προσωπικη εκτιμηση κ τιποτα παραπανω.Οποτε καλε μου φιλε διαβασε τι εχουμε γραψει(εγω αλλαγη κολωνας τιμονιου αλλος σασμαν) και μετα γραψε την αποψη σου.Σιγουρα υπαρχουν κ καποιοι ασχετα με την μαρκα αυτ/του που σε αυτους δεν εχει βγαλει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα αλλα μολις το ξεφορτωθουν νιωθουν τεραστια χαρα.Τελος ΝΑΙ περιμενα με 24000€ που εδωσα πριν 2 χρονια να εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης αλλα πιστευω οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα δεν την εχουν σημερα.....
-
Δεν ξέρω αν θα είμαι υπερβολικός γράφοντας ότι είναι υπερτιμημένα τα περισσότερα crossover/suv σήμερα - προφανώς εντάσσω και το δικό μου μέσα σε αυτά - καθώς, ακόμη και όταν αποδεικνύονται αξιόπιστα, το κόστος τους είναι - πιστεύω - πάνω από την πραγματική τους αξία...
Ασφαλώς εκφράζω υποκειμενική γνώμη, αλλά η μόδα της εποχής έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να υπερτιμολογούνται τα λίγο υπερυψωμένα οχήματα με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ κιόλας αποδεδειγμένα υστερούν σε πολλά χαρακτηριστικά έναντι π.χ. των sedan. Μια πιο λογική τιμολόγηση θα έρθει μόνον, όταν το ρεύμα κοπάσει... -
Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο, και μας πιάνουν κωτσους για το λίγο παραπάνω ύψος..... Ψευδαίσθηση όλα.....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο, και μας πιάνουν κωτσους για το λίγο παραπάνω ύψος..... Ψευδαίσθηση όλα.....Πάνω σε αυτό που συζητάμε έχετε καθίσει ποτέ να παρατηρήσετε πόση είναι η πραγματική διαφορά ύψους ανάμεσα σε ένα suv και ένα 'συμβατικό' αμάξι όταν αυτά είναι δίπλα δίπλα;
Κοίταζα προχθές το δικό μου (Χ1) δίπλα σε ένα άλλο και μου φαινόταν ελάχιστη η διαφορά αυτή...και σκεφτόμουν 'καλά εγώ τώρα αγόρασα υποτίθεται ψηλό αυτοκίνητο';
Δεν είναι τυχαίο μάλλον ότι μόλις μπήκα στο αμάξι προσάρμοσα τη θέση οδήγησης αρκετά πιο ψηλά από ότι ήταν...
Σταματάω εδώ το off topic... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
- Χριστούγεννα στο βουνό και έτρεμε το φυλλοκάρδι μου τα χιόνια. Αλυσίδες είπε ο λαστιχάς δεν μπαίνουν στα λάστιχα αυτά. Μόνο πανιά. Κατόπιν εορτής, μετανιώνω που τσιγκουνεύτηκα τα 3 χιλιάρικα της τετρακίνησης, όχι τόσο για την άσφαλτο (δεν πετάει και φωτιές το αμάξι) όσο για τον ημιτελή χαρακτήρα του (crossover που φοβάται το χιόνι, την άμμο κοκ).
Αγόρασε την επόμενη φορά που θα αλλάξεις λάστιχα τα Michelin CrossClimate (ή άλλα αντίστοιχα) και θα είσαι μια χαρά στα χιόνια έχοντας γλυτώσει και τα 3 χιλιάρικα της τετρακίνησης.
Παιδες, μην νομιζεται οτι μια τετραδα χειμερινα ελαστικα αντικαθηστα την τετρακινηση. Ενα δικηνητο αυτοκινητο με χειμερινα ελαστικα σε ανηφορικο δρομο, αν το χιονι ειναι γλιστερο και σταματησει για καποιο λογο, θα δυσκολευτει να ξεκινησει αν δεν σπρωχνουν και οι πισω τροχοι οπως στα αυτοματα τετρακινητα. Αν η ανηφορα ειναι πιο μεγαλη η το χιονι πιο πολυ η πιο γλιστερο το αμαξι με αυτοματη τετρακινηση θα δυσκολευτη να ξεκινησει και αν ξεκινηση θα 'πλεει', οποτε εδω μπαινει κλειδωμα τετρακινησης και το αμαξι παει τρενο. Αν δυσκολευτεις και με lock, τοτε κατεβαινεις και βαζεις αλυσιδες και πας μακρυτερα απο οποιοδηποτε δικηνητο με την βοηθεια της τετρακινησης και της αυξημενης αποστασης απο το εδαφος.
Βεβαια αν το αμαξι δεν φοραει χειμερινα η εστω all season ελαστικα τοτε δεν παει πουθενα ουτε δικηνητο ουτε τετρακινητο.. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο, και μας πιάνουν κωτσους για το λίγο παραπάνω ύψος..... Ψευδαίσθηση όλα.....
Πάνω σε αυτό που συζητάμε έχετε καθίσει ποτέ να παρατηρήσετε πόση είναι η πραγματική διαφορά ύψους ανάμεσα σε ένα suv και ένα 'συμβατικό' αμάξι όταν αυτά είναι δίπλα δίπλα;
Κοίταζα προχθές το δικό μου (Χ1) δίπλα σε ένα άλλο και μου φαινόταν ελάχιστη η διαφορά αυτή...και σκεφτόμουν 'καλά εγώ τώρα αγόρασα υποτίθεται ψηλό αυτοκίνητο';
Δεν είναι τυχαίο μάλλον ότι μόλις μπήκα στο αμάξι προσάρμοσα τη θέση οδήγησης αρκετά πιο ψηλά από ότι ήταν...
Σταματάω εδώ το off topic...Καλά τα crossover είναι ελάχιστα παραπάνω. Αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που παρατήρησε η γυναίκα μου μπαίνοντας στο qq.. Καλά μου λέει αυτό τώρα είναι ψηλό; συνηθισμένοι στο rav χρόνια πέσαμε χαμηλότερα (pun intended)
-
Καλη η ποιοτητα αλλα η αξιοπιστια είναι ποιο σημαντικη από όλα. Αν το αμαξακι δωσει αυτά που υπόσχεται σε σχεση με την οικονομια στην χρηση ο φιλος θα είναι ικανοποιημένος.
Για τα χιονα που αναφερθηκε παρε χειμερινα λάστιχα και θα εισαι μια χαρα. Αν πηγαίνεις αρκετες φορες στα χιονα δικαιολογεις το κοστος. Το μειον είναι ότι στον ζεστο καιρο θα πρεπει να βαλεις πισω τα καλοκαιρινα λάστιχα.
Παντως οποιος πληρωνει πανω από 20κ για τετοιο αμαξι είναι υπεύθυνος για την επιλογή του. Νομιζω τον κινητηρα της ΦΙΑΤ εχει, υπαρχει και το 500Χ (απο 15500 το διαφημιζουν) που είναι με τον ιδιο κινητηρα καλυτερο αμαξι και φθηνοτερο.
-
Φιλε wantone θα συνφωνησω μαζι σου οτι ειναι ο καθενας υπευθυνος για τις επιλογες του...οπως οταν πηρα το Leon 16χιλ κ δεν εφευγα απο τα συνεργεια με το picanto δεν με ηξεραν στα συνεργεια και ας ειχε 8χιλιαρικα ο πεθερος με Α4 30χιλιαρικα ολο θεματα εχει αρα ειναι και θεμα λιγο τυχης... Τελος για ολους τους φιλους που εδω στο τοπικ κραζουνε την ατυχη μας επιλογη SUZUΚΙ και μετα γραφουνε στα δικα τους τοπικ τι τυχεροι που εχουν παρει αυτη καλυτερα αμαξια να πω πως ο μην ασχολειστε με την μαλακια που εβγαλε η Suzukι αφηστε μας στον πονο μας.....
-
Δεν φαίνεται και τέρας αξιοπιστίας το Leon, lemouz75.
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 15-2-3/489
Από την άλλη ο προκάτοχος του scross από τη θέση #70 στα 2-3 χρόνια ανεβαίνει στη #12 στα 6-7. Το ζητούμενο είναι να βγει και το νέο έτσι.
-
Ως κάτοχος και εγώ του SX4 και με αφορμή τα τελευταία σχόλια, θέλω να σημειώσω τα εξής: το αυτοκίνητο (γενικά σαν αντικείμενο) τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το Νο 1 παγκόσμια καταναλωτικό αγαθό, με δεύτερο, τελευταία, τα κινητά τηλέφωνα. Δυστυχώς αγοράζουμε ένα πανάκριβο καταναλωτικό προϊόν, με πολύ υψηλό λειτουργικό κόστος, το οποίο με την αγορά του, έχει ήδη χάσει ένα μεγάλο μέρος της αξίας του και σε λιγότερο από 2 χρόνια έχει παρωχημένη τεχνολογία, (στα κινητά αυτό συμβαίνει ανά εξάμηνο). Κάθε παραγωγός αυτοκίνητων, προσπαθεί να στοχεύσει σε κάποια συγκεκριμένη μερίδα καταναλωτών και εστιάζει εκεί, για να μπορέσει να επιβιώσει. Πολλές φορές εμείς οι καταναλωτές θεωρούμε ότι δύο αυτοκίνητα ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά έχουμε λάθος αντίληψη, αφού η στόχευση του κάθε παραγωγού είναι διαφορετική. Ανέφερε ο φίλος lukies ότι σε όλα τα review, το QQ είναι ανώτερο αυτοκίνητο από το SX4, θα διαφωνήσω, υπάρχουν review που έχουν σαν προτεραιότητα το lifestyle και σίγουρα θα βγάλουν πρώτο το QQ, αλλά υπάρχουν και review που βλέπουν το αυτοκίνητο σαν εργαλείο, όπου εκείνα βγάζουν πρώτο το SX4. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τα προηγούμενα QQ & SX4, ανήκαν σε 2 διαφορετικές κατηγορίες, απλά στην επομένη γενιά τους, η εξέλιξη ήταν αρκετά μεγαλύτερη στο SX4. Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο παγκόσμια, υπάρχουν αναφορές για όλα το μοντέλα, όπου μπορούμε βάση των αναγκών μας, να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, αλλά η τελική απόφαση είναι του κάθε καταναλωτή, έχοντας σαν προτεραιότητα τις ανάγκες του, αλλά και το ποσό που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Όπως και στα διάφορα forum όπου, οι απόψεις φυσιολογικά πάντα διίστανται και θεωρώ ότι αυτό είναι υγεία. Υπάρχουν αυτοί που αγοράζουν ένα προϊόν και υπερασπίζονται αυτή την επιλογή τους, υπάρχουν οι άλλοι που δεν το προτίμησαν και υπερασπίζονται την δική τους επιλογή, αλλά υπάρχει και η τρίτη κατηγορία που μετανιώνει για την επιλογή της και θεωρεί ότι έπρεπε να αποκτήσει την άλλη που απέρριψε. Μετά από 31 χρόνια που οδηγάω και έχοντας διανύσει 1.800.000 km με 14 διαφορετικά αυτοκίνητα (τα 300.000 οδηγώντας diesel), πλέον θεωρώ το αυτοκίνητο εργαλείο και η επιλογή μου γίνεται με βάση τις ανάγκες που μπορεί να καλύψει αυτό το εργαλείο, ξοδεύοντας ένα λογικό ποσό. Όταν πριν 1,5 χρόνο έψαχνα ένα τετρακίνητο diesel με μικρό κινητήρα, είχα 3 επιλογές DUSTER - SX4 - QQ. Όσοι άκουγαν DACIA γελούσαν όπως ο συνέταιρος μου, που έλεγε ότι με αυτό θα έχεις συνέχεια προβλήματα μηχανικά !!! τελικά αυτός προτίμησε το καινούργιο QQ με τον 1.5 που φοράει και το DUSTER αλλά επειδή είναι QQ δεν τον πειράζει, είναι ο ίδιος που δεν θα έπαιρνε ποτέ κινέζικο κινητό, αλλά χρυσοπληρώνει ένα iPhone made in china !!! Εγώ επέλεξα το τετρακίνητο SX-4, (στα ίδια χρήματα που ο συνέταιρος μου αγόρασε το δικίνητο QQ), με το οποίο σε 14 μήνες έκανα 37.000 km, το έχω πάει σε άμμο, σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, σε λάσπη και όποτε πάμε σε χιονοδρομικά για βόλτα, παίρνω και τον συνέταιρο μου μαζί μου, γιατί βαριέται να βάζει αλυσίδες στο QQ, (φοράω χιονολάστιχα), χωρίς να κάνει τσικ σε όλα αυτό το διάστημα. Δεν έχει πλαστικά επιπέδου Bentley, αλλά σίγουρα δεν είναι κακοφτιαγμένο, έχει πολύ καλή συναρμογή και εάν κρίνω και από το άλλο Suzuki που έχω, δύσκολα θα παλιώσουν με την πάροδο του χρόνου.
-
Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στην άμυνα Εκτωρα. Το αυτοκίνητο που έχεις είναι καλό. Πολύ καλό για την ακριβεια. Το είχα γράψει πολλές σελίδες πίσω όπως και ότι δεν θα το επέλεγα όχι όμως γιατί δεν θα μου έβγαινε καλό. Το σουλούπι του με χάλαγε πολύ. Όσον αφορά την αξιοπιστία του είναι υπεράνω κριτικής. Η suzuki δεν έκανε ποτέ τσιγκουνιές ώστε να προκύψουν σφάλματα σε βάρος της αξιοπιστίας των οχημάτων της.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στην άμυνα Εκτωρα. Το αυτοκίνητο που έχεις είναι καλό. Πολύ καλό για την ακριβεια. Το είχα γράψει πολλές σελίδες πίσω όπως και ότι δεν θα το επέλεγα όχι όμως γιατί δεν θα μου έβγαινε καλό. Το σουλούπι του με χάλαγε πολύ. Όσον αφορά την αξιοπιστία του είναι υπεράνω κριτικής. Η suzuki δεν έκανε ποτέ τσιγκουνιές ώστε να προκύψουν σφάλματα σε βάρος της αξιοπιστίας των οχημάτων της.spoke my mind...
-
Φίλε Βασίλη επειδή σε κάποιες ατυχείς συγκρισεις κατά τη γνώμη μου του scross με άλλα αυτοκίνητα όπως για παράδειγμα το qq το έχω βγάλει ηττημένο εντούτοις στην κατηγορία που παίζει... πάντα κατά την γνώμη μου είναι ένας πολύ δυνατός παίχτης. Στην κατηγορία αυτή εντάσσω για παράδειγμα το 500χ, το countryman το οποίο γλυκοκοιτάζει το έτερον ήμιση αλλα και το captur ή κάποια πεζώ.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλη Χρονια & καλα ταξιδια.Φιλε elvet μαλλον δεν εχεις διαβασει τα σχολια μας σχετικα με το scross.Αν υπαρχει καποιος το 2016 που πιστευει οτι πηρε το super αμαξι ειναι βλαξ.Η καταλωση εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως ξερεις οποτε ειναι προσωπικη εκτιμηση κ τιποτα παραπανω.Οποτε καλε μου φιλε διαβασε τι εχουμε γραψει(εγω αλλαγη κολωνας τιμονιου αλλος σασμαν) και μετα γραψε την αποψη σου.Σιγουρα υπαρχουν κ καποιοι ασχετα με την μαρκα αυτ/του που σε αυτους δεν εχει βγαλει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα αλλα μολις το ξεφορτωθουν νιωθουν τεραστια χαρα.Τελος ΝΑΙ περιμενα με 24000€ που εδωσα πριν 2 χρονια να εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης αλλα πιστευω οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα δεν την εχουν σημερα.....Εχω διαβάσει όλο το νήμα (σίγουρα το έκανες κι εσύ) οπότε συμφωνείς ότι έχουν γραφτεί τερατολογίες και υπερβολές (αλήθεια το παληκάρι που θα έκαιγε
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε Βασίλη επειδή σε κάποιες ατυχείς συγκρισεις κατά τη γνώμη μου του scross με άλλα αυτοκίνητα όπως για παράδειγμα το qq το έχω βγάλει ηττημένο εντούτοις στην κατηγορία που παίζει... πάντα κατά την γνώμη μου είναι ένας πολύ δυνατός παίχτης. Στην κατηγορία αυτή εντάσσω για παράδειγμα το 500χ, το countryman το οποίο γλυκοκοιτάζει το έτερον ήμιση αλλα και το captur ή κάποια πεζώ.Σπύρο και εγώ θεωρώ αδικημένα τα suzuki σε σχέση με τα γνωστά καλοπουλημένα! Ελα όμως που το s-cross για την πλειοψηφία ΔΕΝ βλέπεται, γεγονός που του έχει στερήσει πολλές πωλήσεις. Γι' αυτό και θεωρώ ότι με το vitara αυξάνονται οι πιθανότητες της suzuki για κάτι καλύτερο καθώς σχεδιαστικά εχεί βελτιωθεί πολύ!
-
Η εμφάνιση είναι ασφαλώς υποκειμενική, το έχω γράψει πολλές φορές...Η μούρη του sx4 και εμένα με χαλάει πολύ, αλλά μηχανικά το αμάξι έχω διαβάσει ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! Για τα υπόλοιπα οι χρήστες είναι οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουν. Το αμάξι έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, όπως όλα! Ίσως με μια ακόμη πιο ανταγωνιστική τιμή να γινόταν ακόμη πιο value for money. Από την άλλη όλα τα crossover είναι υπερτιμημένα. Το QQ π.χ. με το οποίο συγκρίνεται είναι και πιο ακριβό, αλλά κατά τη γνώμη μου μάλλον το πιο ωραίο της κατηγορίας και καλύτερο σε αρκετά σημεία από το SX4.
Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι το SX4 αποτελεί κακή ούτε καν μέτρια επιλογή. Απλά όχι την καλύτερη στην κατηγορία.
Σπύρο τα 500χ και τα υπόλοιπα που αναφέρεις νομίζω ότι είναι λίγο πιο μικρά. Πιστεύω ότι ο χώρος αποσκευών ίσως είναι ένας παράγοντας για να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες. Π.χ. αυτά που έχουν πάνω από 400-420 λίτρα (π.χ. QQ, SX4, HRV κτλ) τα θεωρώ πιο πάνω κατηγορία από όσα έχουν κάτω από 400 ή περίπου στα 350 τα θεωρώ πιο κάτω κατηγορία. Νομίζω ότι αυτά που ανέφερες ανήκουν στην πιο κάτω 'κατηγορία'.
Ακόμη πιο πάνω βάζω τα crossover με πάνω από 500 λίτρα (π.χ. RAV4, CRV) που ξεπερνούν και τα 4,5 μέτρα μήκος... -
Φανταζομαι και το xtrail στην ίδια κατηγορία θα μπαίνει με RAV4 σωστά;
Αλήθεια απόψεις για αυτό; Δεν το βλέπω να πουλάει πολυ.... -
Κατ΄αρχην φιλε μου Εκτωρα για ακομη μια φορα ησουν σωστος και σαφεστατος!!! Σιγουρα το scross χανει απο ενφανιση σε σχεση με αλλα αυτοκινητα.Απο τα λεγομενα του φιλου luckies καταλαβαινω μια πικρια ισως αλλα δεν εχει αδικο στα περισσοτερα που λεει.Καλε μου φιλε elvet προς τιμην σου που διαβασες ολα τα προηγουμενα σχολια και συνφωνω μακαρι να ειναι αξιοπιστο οπως το παλιο μοντελο.Διαφωνω ομως για την καταναλωση,ναι ειναι μετρησιμο γεγονος αλλα αλλος παει γαμ.....ας και αλλος πιο soft αλλος χιλιομετρα σε πολη και αλλος εθνικη αλλα σιγουρα σε καμια περιπτωση δεν πιανει τις εργοστασιακες μετρησεις .Αν διαβασες εμενα ποτε δεν εγραψα μονο θετικα αλλα και τα αρνητικα του γιατι ετσι ειναι το σωστο και δεν πρεπει να κρυβουμε τα προβληματα του καθε αυτ/του λες και ειναι κρατικο μυστικο(ελπιζω να μην σε κουραζω).Φιλε SPI_duster σε διαβαζω κ εκτιμω τις αποψεις σου και εγω αν αγοραζα σημερα αυτοκινητο θα επαιρνα duster ή το kadjar ή παλι scross οποτε δεν εχω θεμα με την μαρκα αρκει να αποδειχθει με την παροδο των χρονων αξιοπιστο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Φανταζομαι και το xtrail στην ίδια κατηγορία θα μπαίνει με RAV4 σωστά;
Αλήθεια απόψεις για αυτό; Δεν το βλέπω να πουλάει πολυ....Ακριβώς! Δεν ξέρω ποιες είναι οι πωλήσεις του, αλλά δεν είναι άσχημο αμάξι και έχει τεράστιους χώρους. Έχω δει 1-2 να κυκλοφορύν Γιάννενα ήδη. Ίσως να είναι λίγος ο κινητήρας με τα 130 άλογα για τόσο βαρύ αμάξωμα. Μάλλον ένα 2λιτρο μοτέρ θα είναι πιο ταιριαστό για τέτοιο όγκο.
Επίσης, είναι τέτοια η επιτυχία του QQ που αρκετοί θα καλύπτονται με αυτό και δεν θα βρίσκουν λόγο για ένα μεγαλύτερο, πιο δυσκίνητο και προφανώς πιο ακριβό αμάξι, όπως το X-Trail...Επίσης, στο παραπάνω σχόλιό μου έχω παραλείψει πολλά ακόμη μοντέλα...
-
Βασικά φίλοι μου ανέφερα προηγουμένως το 500χ και τα υπόλοιπα λόγω της αισθητικής τους (πολυμορφιζουν λίγο...). Έτσι μου φαίνεται και το scross δίχως φυσικά να έχω απαραίτητα δίκιο. Στεφάνε όντως το rav4 θα το σύγκρινα με το xtrail, το Mitsubishi outlander το cx7, το CRV κοκ. Lemouz75 στο τρέχον νήμα ήσουν και είσαι ήρεμη δύναμη και παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον ότι γράφεις.
SUZUKI SX4 SCROSS