-
Έχει κάποιος άποψη για τα goodyear eagle f1 asymmetric 3 η' 5?
-
Καλησπέρα.. Σήμερα παρατήρησα σε μια ανηφόρα οτι δυσκολεύτηκε να ανέβει το αυτοκίνητο..Ήμουν σταματημένος και αναγκαστηκα να το πατιναρω για να ανέβω..Στην ίδια ανηφόρα ανέβαινα εύκολα τις προηγούμενες φορές...Σαν να μην είχε καλή απόκριση το γκάζι το αισθανομουν..Έχω το 1.6 diesel 2wd και ένιωθα σαν να οδηγούσα βενζίνη με ηλεκτρογκαζο..Στην πορεία και σε ρεπριζ το αυτοκίνητο επιταχύνει κανονικά...Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να φταίει???
Τα λάστιχα είναι οκ? Επειδή λες για πατινάρισμα.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το 1.4 facelift και έχω σε 1.5 χρόνο 45.000 χλμ. Οπότε λέω να αρχίσω να κοιτάω για ελαστικά.
Ποια τοπ 2 -3 προτείνετε;
Ευχαριστώ
Λίγο νωρίς δεν είναι?
-
45.000 χλμ λεει. Ποσο να κρατησουν σε αψογη κατασταση.
Primacy 4
Εγω εβαλα τα energy, μαπα
Εβαλα τα crossclimate+, καλα αλλα φαγωνινται ευκολα διοτι στριβω εντονα.
Πανε σε καλο κλασικο ελαστικο,
-
Καλά τα Michelin Pilot Sport 4 που προτάθηκαν από τα καλύτερα σε απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα αλλά....δεν υπάρχουν στην διάσταση μου 205 55 17 από ότι έψαξα , και από ότι διαβάζω κλασικά ως Michelin δεν βγάζουν χλμ και έχουν και λίγο τσιμπημενη κατανάλωση.
Αν δεν κάνω λάθος το f/l έχει 215 55 17. Σε αυτή την διάσταση υπάρχει το pilot.
-
Σέρβις στα 120000 . Κόστος εργασιών ( όλα με ΦΠΑ ) 49 ευρώ. Πέρα από λάδια και φίλτρο αλλαχτηκαν φίλτρο καμπίνας και φίλτρο αέρα και αλλαχτηκαν και τα υγρά φρένων.
Λάδια φουλ συνθετικά Motul 8100 X-Clean FE 5W-30 60 ευρώ, τα 3 φίλτρα 27 ευρώ, υγρά φρένων 15 ευρώ.
Εργασία αλλαγής ιμάντα χρονισμού και αντλίας νερού 124 και 37 αντίστοιχα.
Υλικά δικά μου skf 92 και 48 αντίστοιχα.
Σύνολο δλδ με ποιοτικό επώνυμα ανταλλακτικά ιμάντα και αντλίας 300 ευρώ. Αντιπροσωπεία Χ2
Εργασία αντικατάστασης 1 καμένου προθερμαντηρα 31 ευρώ , υλικό δικό μου Bosch 12,5.
Aν έβαζε τα υλικά ιμάντα και αντλία το συνεργείο από 300 θα πηγαινε σε 405 χωρίς να ξέρω ποια μαρκα θα μου έβαζε.
Προθερμαντηρα ς υλικό μου είπαν 54 το ένα κομμάτι! Και εγώ τον πήρα 12!
Συμπέρασμα όσοι μπορείτε μακριά από αντιπροσωπείες και στα συνεργεία προσπαθήστε να πηγαίνετε με δικά σας ανταλλακτικά γλιτωνετε πολλά λεφτά.
-
Λοιπον έχουμε καταλήξει στα εξης:
1) goodyear efficient grip perf. 2
2) vredestein ultrac satin
- continental premium contact 6
Για πείτε μπας και καταλήξουμε. Με ενδιαφέρει στρίψιμο φρένο αίσθηση.
Δείκτες ταχύτητας και φορτίου να ασχοληθώ ή δεν τρέχει λόγος.??
-
τα vredestein ultrac satin εχω καλα παντου αλλα εχουν αρκετή φθορα για τα χιλιόμετρα τους παρότι ο λαστιχας μου τα διαφήμιζε ότι θα βγάλουν χλμ....
-
Goodyear EGP 2, πιστεύω το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ελαστικό της κατηγορίας του αυτή τη στιγμή.
-
Προχθές που χάζευα για αγορά όμως του χρόνου, τα continental premium contact 6 μου γυάλισαν
-
Σαν επιλογες θα εβαζα τα goodyear efficient grip perf. 2 που θεωρω οτι θα ειναι καλυτερα απο τα προηγουμενα....
Φιλε luckies αν θυμασαι και διαβαζες απο την αρχη το φορουμ πολλοι ειχαν ατυχηματα με τα 1α που φορουσε (conti eco 5) και θεωρω οτι δεν ειχε σταθερο τιμονι εν συγκριση με τα επομενα 2 που φορεσα στο αμαξι.Σαν εταιρεια δυσκολα θα την εβαζα ξανα σε αυτοκινητο μου.....
-
Σέρβις στα 120000 . Κόστος εργασιών ( όλα με ΦΠΑ ) 49 ευρώ. Πέρα από λάδια και φίλτρο αλλαχτηκαν φίλτρο καμπίνας και φίλτρο αέρα και αλλαχτηκαν και τα υγρά φρένων.
Λάδια φουλ συνθετικά Motul 8100 X-Clean FE 5W-30 60 ευρώ, τα 3 φίλτρα 27 ευρώ, υγρά φρένων 15 ευρώ.
Εργασία αλλαγής ιμάντα χρονισμού και αντλίας νερού 124 και 37 αντίστοιχα.
Υλικά δικά μου skf 92 και 48 αντίστοιχα.
Σύνολο δλδ με ποιοτικό επώνυμα ανταλλακτικά ιμάντα και αντλίας 300 ευρώ. Αντιπροσωπεία Χ2
Εργασία αντικατάστασης 1 καμένου προθερμαντηρα 31 ευρώ , υλικό δικό μου Bosch 12,5.
Aν έβαζε τα υλικά ιμάντα και αντλία το συνεργείο από 300 θα πηγαινε σε 405 χωρίς να ξέρω ποια μαρκα θα μου έβαζε.
Προθερμαντηρα ς υλικό μου είπαν 54 το ένα κομμάτι! Και εγώ τον πήρα 12!
Συμπέρασμα όσοι μπορείτε μακριά από αντιπροσωπείες και στα συνεργεία προσπαθήστε να πηγαίνετε με δικά σας ανταλλακτικά γλιτωνετε πολλά λεφτά.
Aντλια Νερου που ειχα αλλαξει μαζι μετα εργατικα και το υγρο 145€ ειχα πληρωσει στην αντιπροσωπεια...Στο συμπερασμα σου θα διαφωνησω για 2 λογους:Σε περιπτωση ζημιας με μεγαλο κοστος θα πονεσει πολυ η τσεπη και το εχω ζησει και ημουν τυχερος στην ατυχια μου (ρωτα τον Εκτωρα που για ενα σερβις εχασε την εγγυηση να σου πει) Ναι μπορει να εχω πληρωσει πιο ακριβα τα λαδια ή την εργασια αλλα στο τελος ειχα κερδος με τις βλαβες που μου εφτιαξαν εντος εγγυησης και επισης καταλαβα οτι παιζουν οι τιμες για τα μεγαλα σερβις απο αντιπροσωπεια σε αντιπροσωπεια...
-
145 η αντλία στην αντιπροσωπεία 85 με υλικό skf σε εμενα. Δλδ μόνο από την αντλία γλίτωσα 60 ευρώ! Ιμάντα πόσο σου βγήκε;
Δεν τίθεται θέμα εγγύησης στην περίπτωση μου έχω βγει καιρό εκτός.
Όταν αλλάζεις ιμάντα είσαι εκτός 5 έτους εγγύησης χρονικά για ποια εγγύηση μιλάς;
-
Αντιψυκτικό δεν σου χρέωσε?Οι Ιμάντες αν θυμάμαι καλά γιατί όπως ξέρεις το έδωσα το αμάξι είναι 140.000χλμμ ή 5 χρόνια... Έμενα μου έκατσε διαρροή αντλίας πετρελαίου και λέρωσε τους ιμάντες 2 μήνες πριν λήξει η εγγύηση.Δεν πλήρωσα ΤΙΠΟΤΑ γιατί τα καλύψετε η εγγύηση.Ρωτα τον καλό φίλο Εκτωρα που έπαθε το ίδιο ποσό πλήρωσε γιατί είχε χάσει την εγγύηση.Οπως επίσης και η κολώνα τιμονιού που είχα αλλάξει στα 2 χρόνια....Για μένα είναι μεγάλο Ρίσκο να φύγεις από την εγγύηση με τα σημερινά αυτοκίνητα που έχουν όλα τα θέματα τους...Ναι οι έξω παίρνουν λιγότερα εργατικά ( έχω αλλάξει βαλβολινες 2 φορές σε σασμαν και διαφορικά και Αμορτισέρ) και ειδα την διαφορά, Μετά από 6 αυτοκίνητα πιστεύω ότι ξέρω τι με συμφέρει και τι με βολεύει....
-
Όχι δεν μου χρέωσε έξτρα κάτι άλλο. Εγώ έφυγα από την αντιπροσωπεία όταν προσπαθούσαν να μου αλλάξουν τακάκια με μεγάλο κόστος στα μέσα της ζωής τους , όταν μου κρατούσαν το αμάξι 20 μέρες προσπαθώντας να βρουν αντλία πετρελαίου που δεν χρειαζόταν τελικά αλλαγή , αλλά προσπαθούσαν να βγάλουν μεγάλη βλάβη και τελικά το θέμα λύθηκε όταν αποφάσισαν να καθαρίσουν τα σωληνάκια αφού το ανταλλακτικό δεν ερχόταν ποτέ και με κάποιες παρόμοιες τέτοιες κινήσεις....
Τελικα πλήρωσα εκτός εγγύησης 155 ευρώ για αλλαγή ντιζας λεβιέ ταχυτήτων , που αν είχαν τσίπα θα μου την άλλαζαν κανονικά, αλλά μόνο από τα τακάκια γλυτωσα +300 ευρώ (τώρα είμαι στα δεύτερα καί με την αντιπροσωπεία θα ήμουν στα τέταρτα) στα σέρβις έβαζα τα δικιά μου φουλ συνθετικά λάδια και όχι τα ημι της αντιπροσωπείας και μου κόστιζε 50-80 ευρώ λιγότερα κάθε σέρβις κανονικά με απόδειξη ,και άλλαζα πάντα όλα τα φίλτρα και αέρα και καμπίνας που στα πρώτα σέρβις η αντιπροσωπεία μια άλλαζε μια όχι.....
Έβαλα φίλτρο πετρελαίου Mann και όχι της πλάκας που βάζει η Σουζούκι ( βλέποντας αυτό που έβγαλα) και πολλά άλλα....με κόστος 16 ευρώ και όχι τα τριπλά για υλικό της πλάκας.
-
Όταν αλλάζεις ιμάντα είσαι εκτός 5 έτους εγγύησης χρονικά για ποια εγγύηση μιλάς;
Τα ανταλλακτικά και η εργασία στις αντιπροσωπείες καλύπτονται από διετή εγγύηση (κατά Έκτωρα τουλάχιστον), ανεξάρτητα του χρόνου λήξης της εργοστασιακής. Αν έχεις αντίστοιχο μαξιλάρι και στα συνεργεία, πάσο..
Φιλε luckies αν θυμασαι και διαβαζες απο την αρχη το φορουμ πολλοι ειχαν ατυχηματα με τα 1α που φορουσε (conti eco 5) και θεωρω οτι δεν ειχε σταθερο τιμονι εν συγκριση με τα επομενα 2 που φορεσα στο αμαξι.
Ιούδα lemouz που απαρνήθηκες το θηρίο (αλλά καλέ φίλε που ακόμα μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου ) , έχω διαβάσει τον μίτο 3 φορές και ατυχήματα δεν ενθυμούμαι. Θυμάμαι παράπονα για αστάθεια του τιμονιού αλλά νομίζω ότι αυτά παρατηρήθηκαν μετά από αλλαγή ελαστικών. Προσωπικά, κακό λόγο δεν έχω να πω πάντως για τα eco. Για 45.000 χλμ ήταν πολύ καλά. Λάθος μου που δεν τα άλλαξα τότε και τα άφησα έως τις 53.000. Δεν λέει να φοβάσαι το ελαστικό σου..
primacy 4 και premium contact 6 είναι για την ώρα οι εναλλακτικές μου και ξέρω τι προτείνεις..
-
Λες φίλε μου μετά από τόσα σέρβις που έχω κάνει στο συνεργείο το έξω αν χτυπά ξύλο μου βγάλει πρόβλημα ο ιμάντας ή η αντλία σε 12-15 μήνες θα πάω στο συνεργείο και θα ξαναπληρωσω;....
-
Έχει κάποιος άποψη για τα goodyear eagle f1 asymmetric 3 η' 5?
Εξαιρετικά σε όλα και τα F1 A3 , λογικά τα F1 A5 θα είναι ακόμη πιο βελτιωμένα ως πιο καινούργιο μοντέλο , βγήκε λίγο πιο μετά για να ανταγωνιστεί τα PS4.
Δες εδώ ένα εξαιρετικό βιντεάκι
-
Λοιπον έχουμε καταλήξει στα εξης:
1) goodyear efficient grip perf. 2
2) vredestein ultrac satin
- continental premium contact 6
Για πείτε μπας και καταλήξουμε. Με ενδιαφέρει στρίψιμο φρένο αίσθηση.
Τα Vredestein που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω. Η εταιρία όμως ανήκει στην Α2 κατηγορία, σε σχέση με Goodyear και Continental που ανήκουν στην Α1 (αναλογία σε μπασκετικές κατηγορίες ). Το λάστιχο μπορεί όμως να είναι πολύ καλό, αλλά εγώ θα το έβαζα μόνο αν είχε μια αξιόλογη διαφορά τιμής από τα άλλα δύο.
Πάμε τώρα στα άλλα δύο. Αυτά δεν είναι στην ίδια κατηγορία. το EGP2 είναι αυτή τη στιγμή από τα καλύτερα touring ελαστικά, ενώ το PC6 είναι από τα καλύτερα sport ελαστικά (μην το μπερδεύετε με τις παλιότερες σειρές premium contact). Το αντίστοιχο του σε Goodyear είναι το F1 A5, το οποίο μάλλον θα επέλεγα εγώ αυτή τη στιγμή, εφόσον βγαίνει στη διάσταση που σε ενδιαφέρει.
-
Τα ανταλλακτικά και η εργασία στις αντιπροσωπείες καλύπτονται από διετή εγγύηση (κατά Έκτωρα τουλάχιστον), ανεξάρτητα του χρόνου λήξης της εργοστασιακής. Αν έχεις αντίστοιχο μαξιλάρι και στα συνεργεία, πάσο..
Φιλε luckies αν θυμασαι και διαβαζες απο την αρχη το φορουμ πολλοι ειχαν ατυχηματα με τα 1α που φορουσε (conti eco 5) και θεωρω οτι δεν ειχε σταθερο τιμονι εν συγκριση με τα επομενα 2 που φορεσα στο αμαξι.
Ιούδα lemouz που απαρνήθηκες το θηρίο (αλλά καλέ φίλε που ακόμα μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου ) , έχω διαβάσει τον μίτο 3 φορές και ατυχήματα δεν ενθυμούμαι. Θυμάμαι παράπονα για αστάθεια του τιμονιού αλλά νομίζω ότι αυτά παρατηρήθηκαν μετά από αλλαγή ελαστικών. Προσωπικά, κακό λόγο δεν έχω να πω πάντως για τα eco. Για 45.000 χλμ ήταν πολύ καλά. Λάθος μου που δεν τα άλλαξα τότε και τα άφησα έως τις 53.000. Δεν λέει να φοβάσαι το ελαστικό σου..
primacy 4 και premium contact 6 είναι για την ώρα οι εναλλακτικές μου και ξέρω τι προτείνεις..
Αν ήταν βενζίνη δεν θα το έδινα αλλά δεν κάνω χλμ πλέον οπότε μόνο κακό θα του έκανα και στην τσέπη μου... Έχω παραμείνει στην οικογένεια της Suzuki αφού πήραμε το Ignis hybrid σαν 2ο αυτοκίνητο....Τα ατυχήματα που αναφέρω είναι σκισμένα πλαϊνά με τσ Conti σε αρκετούς.....Σας διαβάζω γιατί δεν κρύψαμε τα προβληματα που προέκυψαν όπως σε νήματα.....
SUZUKI SX4 SCROSS