-
Για λάσπη θέλεις off λάστιχο, με βαθιά αυλάκια. Στην άμμο θέλεις φαρδύ λάστιχο (μεγάλη επιφάνεια επαφής) και δεν ενοχλεί καθόλου αν αυτό είναι δρομίσιο. Επίσης στην άμμο βοηθάει αν χαμηλώσεις τις πιέσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζεις από off road οδήγηση και να κάνεις πρώτα κατόπτευση της διαδρομής, αν αυτή δεν σου είναι γνώριμη. Σε τετρακίνητο, ένα on-off λάστιχο 4 εποχών, είναι η χρυσή τομή για κίνηση εντός και εκτός δρόμου.
-
Θα έλεγα οτι ταιριάζει καλύτερα Α/Τ λάστιχο που κατα κανόνα είναι θερινό λάστιχο σε τετρακίνητο SUV (ανάλογα βέβαια και τις ανάγκες του καθενός). Βέβαια τα περισσότερα έχουν σήμανση Μ+S που τα καθιστά ικανά και σε χιόνι . Βέβαια σε scross δεν έχω δει κανένα off λάστιχο . Για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου ένα 80 οn-20 off είναι υπεραρκετό.
-
Τα M&S, χωρίς άλλη σήμανση, είναι ουσιαστικά 4 εποχών. Υπάρχουν και αμιγώς χειμερινά M&S (3 peaks & snowflake) φυσικά.
-
Πλησιάζει ο καιρός για πρώτη αλλαγή ελαστικών (40.000χλμ) και έχω αποφασίσει να στραφώ σε All Season.
Παραμένοντας στην διάσταση 215/55/r17 έχει κανείς άποψη για τα παρακάτω;
H διαφορά χρημάτων δεν είναι θέμα, για μένα +/-100€ στο σύνολο δεν είναι λόγος για να μην πάρω το 'κάτι καλύτερο'Ακούω γνώμες:
-
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2. Πέρσι το www.autoexpress.co.uk το έβγαλε καλύτερο σε αντίστοιχο συγκριτικό All Season. Από τον Απρίλιο βέβαια έχει βγει και το επόμενο Gen-3 αλλά δεν υπάρχουν reviews
-
CONTINENTAL ALL SEASON CONTACT. Έχω θετικό bias απέναντι στα Conti.
3) Bridgestone WeatherControl A005. Και αυτά πήγαν καλά στα εν λόγω τεστς
4) Falken EUROALL SEASON AS210. Το φθηνότερο από τα παραπάνω
Υ.Γ. ΔΕΝ με ενδιαφέρει ξαναλέω η αλλαγή διάστασης, μην αναλωθούμε στα '...μα γιατί δεν πας σε 215/60...'
Υ.Γ.2 ΔΕΝ με ενδιαφέρει να γίνει debate στο '....γιατί all Season και όχι καλοκαιρινό/χειμωνιάτικο/ανοιξιάτικο/φθηνοπωρινό/ημερήσιο/νυχτερινό/άσπρο/πορτοκαλί....' κτλ
Υ.Γ.3 Αν μαζί με την άποψή σας έχετε και καμιά καλή γνώμη για βουλκανιζατέρ Θεσσαλονίκη, ρίχτε την. -
-
Έχει τσιμπήσει η κατανάλωση οφθαλμοφανώς. Πιθανά από τότε που πιάσανε οι ζέστες. Έχουν περάσει όμως και άλλα 4 καλοκαίρια προηγούμενα χωρίς παρόμοια αύξηση. Παίζει να οφείλεται σε βρώμικο κλιματιστικό (έχει να καθαριστεί 4 χρόνια);
-
Ισχυει και σε εμενα τον τελευταιο χρονο ( ανεξαρτητα απο χειμωνα-καλοκαιρι) μέχρι περύσι εβλεπα από 4.8 ως 5.2 αναλογα την εποχη τώρα εχει καθήσει στο 5.4.
-
Ως νέος κάτοχος S-Cross ,λιγότερο από μήνα,θελω να ρωτήσω τους μακροχρόνια κατόχους αν το πατάκι με τον καιρό θα αρχίσει να γδέρνει και να τρίβει την φόδρα του πατώματος με αποτέλεσμα να ολισθαίνει το πατάκι αν η επιφάνεια από κάτω αρχίζει και λιαίνει.Το πατάκι έχει δυο τρύπες υποτίθεται για να μπαίνει κλιπάκι και να ασφαλίζει με τις αντίστοιχες τρύπες που έχει το πάτωμα οι οποίες όμως δεν ειναι συμμετρικές,δηλαδή η τρύπα στο πατάκι δεν πέφτει πάνω στην αντίστοιχη τρύπα στο πάτωμα.
Αυτό που συγκρατεί το πατάκι είναι η σαγρέ κάτω επιφάνεια του.
-
Αμα εχεις και κλιπσακια που το κρατουν σταθερο είσαι αρχοντας. Ως μακροχρονια κατοχος θα σου πω ότι τα δικα μας δεν ειχαν τετοια μονο την σαγρε επιφάνεια που λες για να κολλα. Και ναι το πατακι με την χρήση θα τρυπησει μην το ψαχνεις , δεν θυμαμαι καν εδω και ποσα χρονια το αλλαξα με λαστιχενιο ( τουλαχιστον 3 χρόνια).
-
Tkin αν επιτρέπεται, παρέμεινε το Scross ή το αντικατέστησες;
Θυμάμαι πως σου είχα γράψει πως δύσκολα θα ικανοποιηθείς με κάτι άλλο, γιατί είναι πολύ vfm όχημα, ακόμη περισσότερο αν το είχες πετρέλαιο.
-
Εδώ είμαι ακόμα δύσκολα να βρω κάτι άλλο. Ζητούν πολλά λεφτά και η αναβάθμιση τελικά θα είναι μόνο αισθητική και δύο τρια γκατζετακια. Είναι το απόλυτο vfm το αμάξι ειδικά στο ντίζελ.
-
Εδώ είμαι ακόμα δύσκολα να βρω κάτι άλλο. Ζητούν πολλά λεφτά και η αναβάθμιση τελικά θα είναι μόνο αισθητική και δύο τρια γκατζετακια. Είναι το απόλυτο vfm το αμάξι ειδικά στο ντίζελ.
Ετσι είναι, για το ρόλο του δεν θα βρεις άλλο όχημα που να έχει νόημα στα λεφτά του. Να πας σε κάτι όπως πήρα εγώ, δεν το λες και αναβάθμιση, για να κερδίσεις μόνο το αυτόματο, δεν αξίζει τα λεφτά. Πόσο μάλλον να το ξεπεράσεις σε τιμή. Και φαίνεται καλό όχημα, ούτε τρελά χιλιόμετρα έχει. Το πολύ πολύ κάνε μια αναβάθμιση ένα ποιοτικό navigation σύστημα, με τις κάμερες του κλπ. νομίζω υπάρχουν πολλές καλές επιλογές για το αμάξι, και θα το χαρείς για πολύ καιρό ακόμη, το κόστος θα είναι σαν να αγόρασες ένα καινούρο κινητό. Αν δεν είχα αναγκαστεί να 'σκοτώσω' το άψογο SX4 μου όταν έφυγα, αυτό θα έκανα και γω δεν θα έπαιρνα άλλο, κι ας ήταν βενζίνη με κουτσές επιδόσεις, πόσο μάλλον εσύ που έχεις ένα όχημα ίδιας φιλοσοφίας, ανώτερο στα πάντα.
-
Εμ, νομίζω στο ξανά είπα...
Το forester του λαού.
Δεν Υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό.
Περίμενε σε λίγο έρχεται το ολοκαίνουργιο vitara
https://indianautosblog.com/2021-suzuki-vitara-next-gen-creta-rival-india-p320620
-
Εγω εχω πανω απο 2 μηνο που το πουλησα.Ειχε 108,000χλμ και οι λογοι ηταν οτι πλεον δεν εκανα χλμ για την ακριβεια μονο την Κυριακη το εβγαζα βολτα και θελαμε ενα μικρο.Πηρα το Ignis GLX το υβριδικο και ολα οκ.Εχω και ενα καινουργιο Opel combo 1.2 βενζινη και ξεμπερδεψα με τα πετρελαια.Θα μου λειψει το all grip του και η ροπη του....
-
Καλησπέρα στην ομάδα, μόλις πριν λίγες ημέρες απέκτησα ένα sx4 s-cross diesel. Η αλήθεια είναι ότι έχω ήδη διαβάσει πολύ σημαντικά πράγματα στο νήμα που με βοήθησαν και κατά την αγορά του οχήματος. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάνει ήδη κάποιος είναι να αντικαταστήσει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου με κάποια 2din οθόνη. Θα με ενδιέφερε να μάθω στο περίπου το κόστος μια τέτοιας αλλαγής, αν συνεχίζουν να λειτουργούν τα χειριστήρια στο τιμόνι και αν επηρεάζεται η ποιότητα του ήχου εντός του αυτοκινήτου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος του diesel μοντέλο του 2015 εδώ και περίπου 1 χρόνο. Τον τελευταίο καιρό ακούω ένα θόρυβο από το τιμόνι και κάποιους κραδασμούς. Το αυτοκίνητο έχει 42000 χιλιόμετρα και είναι άριστα συντηρημένο. Σε επίσκεψη μου σε αντιπροσωπεία σήμερα ο μηχανικός μου είπε ότι είναι κολόνα τιμονιού είτε κρεμαγιερα. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία από τέτοιο πρόβλημα γιατί μιλάμε για ζημιά με μεγάλο κόστος σε αμάξι 5ετιας με 42000 χιλιόμετρα και άριστη συντήρηση.
-
Φιλε gebolati τετοιο προβλημα ειχα και εγω σε μοντελο του 2014 diesel περιπου στα 2 χρονια που το ειχα.Εμενα με λιγα χλμ περιπου 30-40-50 οταν εστριβα ακουγονταν ενας χτυπος ψηλα δηλαδη στο υψος ρυθμισης του τιμονιου και λιγο πιο κατω,οχι χαμηλα στους τροχους.(μετα απο μερες αρχισε να ακουγεται και σταματημενο γυρνωντας το τιμονι).Ο μηχανικος στην Suzuki μου ειπε οτι δεν κρεμαγιερα και ο ηλεκτρολογος καταλαβε οτι ειναι κολωνα τιμονιου.Το κοστος ειναι ακριβο αλλα ευτυχως ημουν στην εγγυηση και δεν πληρωσα τιποτα.ΠΡΟΣΟΧΗ αν ειναι κολωνα υπαρχει κινδυνος κατα την οδηγηση, ετσι μου ειχαν πει....
-
Παρακολούθησε το για λίγο καιρό και πρόσεξε και τι καύσιμο βάζεις. Πολλοί τριγμοί στο τιμόνι μου έχει πει μάστορας μπορεί να οφείλονται και σε κακό καύσιμο στα σύγχρονα αμάξια ( όσο και αν ακούγεται άσχετο).
-
Καλημέρα. Έχω βρει μεταχειρισμένο SX4 SCross diesel με λίγα χλμ (35.000) αλλά έχω κολλήσει στο ότι ο κινητήρας σταμάτησε να παράγεται και ίσως σε πχ 10 χρόνια να μη βρίσκεις η να σπανίζουν τα ανταλλακτικά. Μήπως ξέρετε αν παράγεται ο ίδιος από τη FIAT?
-
Παράγεται κανονικά ο κινητήρας και θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμα. Οπότε για τα επόμενα 20 χρόνια δεν υπάρχει θέμα ανταλλακτικών.
-
Στο δικό μου ο θόρυβος ακούγεται από χαμηλά στο σημείο όπου η κολόνα του τιμονιού περνάει από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Σε δοκιμή που έκανα σήμερα σε συναδέλφου που έχει το 1.4 βενζίνη ακούγεται ακριβώς ο ίδιος θόρυβος όταν στρίβεις το τιμόνι γρήγορα δεξιά αριστερά όταν είναι σταματημένο όπως και στο δικό μου. Ίσως είναι ένας ακόμη θόρυβος με τον οποίο πρέπει απλά να συμβιβαστουμε.
SUZUKI SX4 SCROSS