-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Τέσπα, hankook έχει φίλος-αδερφός με type-r (2η γενιά)και όταν έβρεχε σε γειτονική πόλη, από την υγρασία στην ατμόσφαιρα, ξεκινούσαν να γλυστρούν.Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν τα ventus prime 3.....Έχω οδηγήσει και γελοία Hankook, αλλά μιλάμε για τα Κ125 τώρα, τα οποία είναι πολύ καλά (δεν λέω εξαιρετικά, εξαιρετικό λέω μόνο τα Pirelli P Zero 4 και Michelin PS4). Αλλά λάστιχο που βάζει άνετα 195 άλογα στον δρόμο και δεν τα κάνει νέφος καπνού, όπως επίσης με τέρμα φρένο ΣΠΑΕΙ την πτυσσόμενη ποτηροθήκη ενός 9-3 που έφερε ένα μπουκαλάκι νερού (ΟΚ, φανταστικά τα φρένα του Saab, αλλά πρέπει να βοηθάνε και τα λάστιχα για να βγάλει τέτοια g), ε το λέω πολύ καλό και καθόλου σκληρό, αφού δεν χρειάστηκε καθόλου ζέσταμα για όλα τα παραπάνω.
-
Τα λάστιχα είναι σχετικά και με τη χρήση και το μοντέλο τους εγώ με s-cross συνήθως βγαίνω κατευθείαν σε μεγάλες ταχύτητες, έχω και hankook off road σε ένα 3l dmax και είναι φοβερά (αν εξαιρέσω μια ανεξήγητη φθορά στα πλαϊνά) ακόμα και στην άσφαλτο - ο θόρυβος είναι λογικός δεν τον περνω υπόψη.
Μιας και είμαι στο ψάξιμο και μάλλον τελικά αναποφάσιστος και λέω να δοκιμάσω και κάτι άλλο για τα Yokohama bluerth έχει κανείς άποψη;;
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-
Σε μικρή διάσταση που φορά το κορσάκι έκαναν αν μη τι άλλο καλή δουλειά. Το άστριφτο αν μη τι άλλο στρίβει καλά. Τίμια λάστιχα δηλαδή.
-
Για ελαστικά, πάντα για s-cross, πιστεύω αυτά τα eco contact 6 είναι very good.Μίλησα με άτομο που τα έβαλε στο vitara(ενώ είχε μαμά τα eco 5), και μου είπε στη βροχή είναι σαύρα και πιο οικονομικά και από τα 5-άρια.
Με ενεργειακή κλάση Α, είσαι 0.5 λίτρο κάτω τουλάχιστον στις μετακινήσεις.
Πάντα για το s-cross-vitara παιδιά.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Για ελαστικά, πάντα για s-cross, πιστεύω αυτά τα eco contact 6 είναι very good.Μίλησα με άτομο που τα έβαλε στο vitara(ενώ είχε μαμά τα eco 5), και μου είπε στη βροχή είναι σαύρα και πιο οικονομικά και από τα 5-άρια.Με ενεργειακή κλάση Α, είσαι 0.5 λίτρο κάτω τουλάχιστον στις μετακινήσεις.
Πάντα για το s-cross-vitara παιδιά.
Να σου θυμίσω ότι Continental eco contact 5 φορούσε το S cross από το εργοστάσιο και θα τα χαρακτηρίζα μέτρια..Τα goodyear grip performance ήταν κορυφή μπροστά τους και ειχε διορθώσει το τιμόνι που ήταν σαν PlayStation.Στα λεφτά των Conti 6 υπάρχουν καλύτερα ελαστικά όπως τα Michelin Primancy 4 που φοράω τώρα και είναι εξαιρετικά μέχρι στιγμής...Να θυμίσω πως με το 50 αρι προφίλ ήμουν εξαίρεση που δεν έσκισα το πλαϊνό υπήρχαν πολλά κρούσματα... Βέβαια ο καθένας βάζει ότι θέλει κσι οτι αντέχει η τσέπη του χωρίς παρεξήγηση....
-
@lemouz
Μεταξυ efficient grip και primacy 4 πες λίγο πιο αναλυτικά. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
@lemouz
Μεταξυ efficient grip και primacy 4 πες λίγο πιο αναλυτικά.Τα Primancy 4 τα φοραω ενα χρονο και εχω κανει 18500χλμ ενω τα efficient grip τα φορουσα 48000χλμ και περιπου 3.5 χρ. Ειναι αθορυβα τα 4αρια οπως και τα goodyear και τα δυο εξαιρετικα στην βροχη με πολυ καλο φρεναρισμα και σε στεγνο και σε βρεγμενο, το μονο μειονεκτημα που ειδα εγω στα Goodyear ειναι πως αρχισαν να εχουν σκισηματακια στα αυλακια σχετικα γρηγορα ενω τα 4αρια ειναι σαν καινουργια με την ιδια χρηση απο τον ιδιο οδηγο σε ιδιες διαδρομες...Σαν οδηγος το παταω λιγο το γκαζακι χωρις υπερβολες και οσες φορες χρειαστηκα να φρεναρω σε πανικο και τα 2(μαρκες εννοω) ηταν εκει...Aν θα διαλεγα παλι σημερα με κλειστα τα ματια τα 4αρια και ας ηταν 50€ πιο ακριβα απο τα Goodyear....
Ευχομαι το OPEL combo life που περιμενω να ερθει να φοραει οπως ειδα τα michelin Energy...
-
Έτσι είναι από την αρχή
-
Τι βλέπουμε; Πέρα από μια ζάντα ταλαιπωρημένη από πεζοδρόμια...
-
Βλέπω μάλλον καρούμπαλο κάτω δεξιά.
Και λάστιχο σλικ, δεν υπάρχει, πέλμα καθόλου. -
Είναι τα ventus prime έχουν πέλμα, αλλά έτσι πατάνε Από την αρχή τα μπροστινά . Εχουν κάνει 15000 χλμ από πέρυσι. Το είχα γράψει πιο πάνω και χρωστάγα τη φωτό.
-
Σήμερα ολοκλήρωσα το πλάνο ψηλώματος του s-cross για τις διακοπές (περιλαμβάνουν μπόλικο χωματόδρομο) έχοντας τη δυνατότητα εύκολης επαναφοράς στην εργοστασιακή κατάσταση.
Πρώτη παρέμβαση: spring buffers με κόστος 110€ και όφελος +2 cm. Η τοποθέτηση, αφότου σηκώθηκε το αυτοκίνητο στην ράμπα, ήταν πανεύκολη και ζήτημα είναι αν διήρκησε 5 λεπτά. Εκτιμώ ότι, τώρα που είδα πως γίνεται, δεν θα μου πάρει πάνω από 10 λεπτά για να τα βάλω/βγάλω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χωρίς ράμπα πρέπει να σηκώνω έναν έναν του τροχούς και με τον γρύλο που έχουμε, ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Με βλέπω πολύ σύντομα να επενδύω και σε έναν υδραυλικό γρύλο 2-4 τόνων. Τουλάχιστον υπάρχει βουλκανιζατέρ στα 50 μέτρα από το σπίτι μου και με άνθρωπο πολύ εξυπηρετικό.
Δεύτερη παρέμβαση: αλλαγή εργοστασιακών ecocontact με μεταχειρισμένα conticrosscontact lx2 215/60r17 παραγωγής κάπου στον Οκτώβριο του 17 και σε καλή κατάσταση, με κόστος 105€ τοποθετημένα και όφελος +1 cm. Έβρισκα και ένα geolandar g015 (καλύτερο off road) στην ίδια διάσταση αλλά παραγωγή αρχές του 14. Στις φωτογραφίες φαινόταν σε καλή κατάσταση αλλά λόγω εμπειρίας με το ίδιο λάστιχο σε jimny οικογενειακό, μετά τα 2-3 χρόνια, όσο τακούνι και να έχει χρίζει αλλαγής. Στην άσφαλτο της Αθήνας και ειδικά σε συνθήκες βροχής φαίνεται να έχει χάσει το 40% των όποιων δυνατοτήτων του.
Σύνολο 215€ + 3 cm περισσότερο γκράουντ κλίαρενς.
Οδηγική εμπειρία 2 μερών με spring buffers σε διαδρομές χαλαρές εντός Αθήνας. Έχει γίνει λίγο πιο σφιχτό το ελατήριο αλλά δεν φαίνεται να μπιστάει.
Οπτικό αποτέλεσμα: ορατό σε κάθε ιδιοκτήτη s-cross και ειδικά αν σταθεί δίπλα στον καθρέφτη ή το καπό. Οι μη ιδιοκτήτες ίσως να μην καταλαβούν την διαφορά.
Γενικά νιώθω ευχαριστημένος από τις επιλογές μου και το μπάτζετ που δαπάνησα. Μένει να το δω και στην πράξη.
Μετά την επιστροφή από τις διακοπές, σίγουρα θα επανατοποθετηθούν τα ecocontact και θα το σκεφτώ αν θα αφαιρέσω τα spring buffers.
Άντε, καλές διακοπές να έχουμε!
Υ.Γ. Gatoz, εκεί στην Vitaraland κάπου πήρε το μάτι μου να ετοιμάζονται ποδίτσες ιδιοκατασκευής για τα NV σας. Γνωρίζουμε αν μπαίνουν και στα s-cross χωρίς καμία αλλαγή? Και αν ναι, θα μπορούσες να ρωτήσεις μήπως μπορούμε να συμμετέχουμε κι εμείς στην παραγγελία? Φαντάζομαι πως κι άλλοι από δω με s-cross θα ενδιαφέρονται.
-
https://youtu.be/jw_pv1ZPNYk
Αυτό το βίντεο περιγράφει πολύ ωραία το s Cross σε σχέση με τον ανταγωνισμό. -
https://youtu.be/jw_pv1ZPNYk
Αυτό το βίντεο περιγράφει πολύ ωραία το s Cross σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Μόνο που παρουσιάζει το 2017 fl σαν την συνέχεια του αρχικού SX-4.
Ούτε λόγος για το προηγούμενο 2013-2017 μοντέλοΤο 2017 fl εκτός από fl πήρε και καινούργιο κινητήρα, οπότε μόνο fl δεν ήταν.
-
Ναί οι μπαρες είναι Thule απλά γράφουν suzuki
-
Πάμε καλά σύντροφοι...
Ανεβάζει πολύ ωραία από ότι φαίνεται...
P. S έδωσα σε φίλο κάτοχο golf gt 1.4 170 άλογα το αμάξι μου για βόλτα.... Και δεν το πίστευε ότι είναι τόσο καλό. Μάλιστα γέλαγε και με κοίταγε όσο το οδηγούσε και μου έλεγε ότι του δίνει την αίσθηση ότι είναι το ίδιο γρήγορο με το δικό του. Του έκανε εντύπωση και το πάτημα - στρίψιμο για το είδος του.
-
vagi_gi μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου? Το τηλέφωνό μου είναι γραμμένο στο νήμα με τις μικρές αγγελίες.
-
Έχει βάλει κανείς φίλτρο K&N στο Boosterjet 1.4?
Αν ναι, πείτε αριθμό μοντέλου. -
Του πάνε πολύ οι 18 άρες..... Και άλλοι προφυλακτήρες για πιο άγριο look..... Πως σας φαίνεται? Το χρώμα μου φαίνεται επίσης διαφορετικό
-
Πολυ ωραιο....τζαπανιλα να γουσταρουμε.
Γενικα και τις 18 αρες μια χαρα τις καταπινει ο θολος
Αυτα τα εξτρα αξεσοριζ δεν νομιζω να τα στελνουν εδω ελλαδα οι οικοι βελτιωσεων των γιαπονων.
SUZUKI SX4 SCROSS