-
Εάν βάζατε πιο σπορτίφ ελαστικά στο SX4 στη μαμά διάσταση ποια θα βάζατε σημερα? Ρωτάω για να έχω μια εικόνα για μελλοντική χρήση.
-
Σπυρο παντα βαζω premium ελαστικά με γνώμονα τον θόρυβο και όσο πιο κοντα σε Α-Β κατ.καυσιμου και Α βροχη.Δεν λεω ότι δεν ειναι καλά χωρις να τα εχω δοκιμασει τα συγκεκριμένα...Εγω φιλε ignantios εχω τα Michelin primancy 4 ( δεν νομιζω να ειναι τόσο sport) α δεν τα εχω τεσταρει σε δυνατή βροχή φαίνονται αρκετά καλα αθόρυβα....
-
Λεμ τα λάστιχα αυτά δεν είναι του συρμού. Οι προδιαγραφές τους είναι απλά άριστες σε σχέση με τα continental που είχα και που υποτίθεται πως ήταν πρίμιουμ. Σε 17άρες ζάντες και χαμηλό προφίλ ειδικά είναι με τα τωρινά δεδομένα στην κατηγορία των ακριβών (θόρυβος 69 db). Ιγνάτιε σπορτιφ ελαστικά είναι τα falken και μάλιστα σε συγκριτικά που έχω δει κατα καιρούς βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις. Ντριφτάρικα θα τα έλεγαν αρκετοί. Δεν επιμένω καθώς δεν έχω ποσοστά, απλά τα πρότεινα σαν μια εναλλακτική. Τέλος να πω πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα λάστιχα μιας εταιρείας ποτέ δεν ήταν συνεχώς τα καλύτερα. Όλες οι εταιρείες αυτού του τύπου προϊόντων έχουν τα πάνω και τα κάτω τους από χρονιά σε χρονιά, από παρτίδα σε παρτίδα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τέλος να πω πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα λάστιχα μιας εταιρείας ποτέ δεν ήταν συνεχώς τα καλύτερα. Όλες οι εταιρείες αυτού του τύπου προϊόντων έχουν τα πάνω και τα κάτω τους από χρονιά σε χρονιά, από παρτίδα σε παρτίδα.είπες μεγάλη κουβέντα ... ήθελα να το γράψω στο προηγούμενο ποστ αλλά το μετάνιωσα..... Επίσης ακόμη και αυτά που περιγράφουν ως αντικαταστάτες παλιότερων κατηργημενων μοντέλων δεν έχουν καμία σχέση.Παντως και η επιλογή σωστού ελαστικού είναι ιστορία.Πηγα μια μέρα από τη Suzuki και έλεγξα σε όλα τα καινούργια επιβατικα τι ελαστικό φοράει Άλλο δείκτη ταχύτητας στο swift 1,2αλλο στο 1,0 άλλη μάρκα στο 1,2 αλλη στο 1,0 και το ίδιο μοτίβο ισχύει για όλα τα μοντέλα.
-
Ετσι ακριβώς φίλε Ιγνατιε. Είχα αναφέρει στο θέμα του φόκους πως ο δικός μου άνθρωπος όταν το πήρε (trend) προσφέρονταν με δύο ελαστικά (continental και yokohama). Δυστυχώς εκείνη την χρονιά προτίμησε τα conti αλλά στο τέλος της έκλαιγε που δεν προτίμησε τα yoko που τότε απεδείχθησαν ότι είναι στις μέρες μας τα μισελίν. Αυτά τα φόραγα (energy και πιλοτ) κάποτε στα τουοτα μου και θεωρούσα φυσιολογικό να στρεβλώνουν τα λάστιχα στα 40000 χλμ μέχρι που ανακάλυψα τα F1 goodyear και έτσι πάει ο κόσμος...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
falken ΖΕ914 (η εταιρεία πλέον είναι η μαμα των goodyear dunlop Uniroyal) αν θυμάμαι καλά και με αυτό το όνομα πωλούνται πλέον τα goodyear στις ΗΠΑ.Όχι ακριβώς. Η Goodyear είναι πολύ μεγαλύτερη εταιρεία. Είχε μαζί με την Sumitomo (μαμά της Falken) κοινή επιχείρηση στις ΗΠΑ, αλλά χώρισαν. Έτσι η Sumitomo αγόρασε ένα εργοστάσιο της Goodyear στις ΗΠΑ για να συνεχίσει μόνη της την παραγωγή εκεί, ως Falken. Σχετικά με τις διάφορες θυγατρικές, σε ΗΠΑ-Ευρώπη-Ωκεανία τα δικαιώματα των ονομάτων τα είχαν οι Αμερικανοί και σε Ασία-Αφρική οι Ιάπωνες. Τώρα που χώρισαν δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, αλλά λογικά κάποια μοιρασιά έγινε. Στην Ευρώπη πάντως, που μας αφορά, η Goodyear είναι η εταιρεία που κατέχει την Dunlop, Fulda, Sava κλπ.
-
Τέσπα, το θέμα δεν είναι ποιος είναι ποιου και ποιος την έχει πιο μεγάλη αλλά πως τα falken είναι ελαστικά υψηλών επιδόσεων με σαφέστατο προσανατολισμό. Πιστεύω πως σε ένα από τα πιο σπορ crossover της κατηγορίας, όπως είναι το scross μόνο θα πρόσθετε στα σημεία που αφορούν την σπορ οδήγηση, όταν έχει κάνει το duster μου να 'βιδώνει' στον δρόμο εκεί που με τα lx θα ίδρωνα.
Συγκρίνοντας τότε τις προδιαγραφές του με τα continental ονομαστικά ήταν σαφέστατα καλύτερες. Στην πορεία διαπίστωσα πως αυτό ισχύει πλην της κατανάλωσης. Αυτή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Βέβαια για αυτό έχω μια δικαιολογία. Με τα καλύτερα παπούτσια μου άνοιξε η όρεξη και ομολογώ πατώ περισσότερο το γκάζι πλέον στο ντουστ. Με αυτά τα ελαστικά χάθηκε σημαντικό μέρος του νωχελικού του χαρακτήρα αλλά και του δικού μου αφού είδα πως μπορώ να κινούμαι με ασφάλεια σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Μου θυμίζουν έντονα τα F1 και έχω την αίσθηση πως όντας σκληρά ελαστικά, θα πρέπει να τα αλλάξω όταν νιώσω πως θα αρχίσουν να χάνουν στο φρενάρισμα. Γιατί για να λιώσουν δεν το βλέπω. -
Σπύρο πιστεύω οτι τα Conti ειναι ναι μεν premium αλλα είναι πολύ υπερεκτιμημένα σαν ελαστικά και το λεω εγω που τα έβαζα χρόνια στα αυτοκίνητα μου... Όπως και οτι όλες οι σειρες ελαστικών απο μια εταιρεία δεν ειναι ολες καλές.Οσο αφορα τα καινούργια αυτοκίνητα οι εταιρείες ότι βρίσκουν σχετικά φθηνό το βάζουν....
-
Σε φάγανε Γάτε τα πετρέλαια.... eat our dust και έτσι.
Από το s-cross 165 άλογα και 420 ροπή με τον 1.6 diesel.
Με το Wolf προγραμματάκι.Το νου σου, σου λέω!
-
Είμαι ο μόνος που σκέφτεται να βάλει πρόγραμμα στο scross ?!!Εχθές μίλαγα με έναν Άγγλο που έχει το Vitara 1,4 allgrip Auto.Εβαλε πρόγραμμα 169 άλογα.Και μου λέει όλα καλά μέχρι τώρα.Το αμάξι στο Sport ειδικά μεταμορφώθηκε.
-
Να φανταστώ σε 1.0 δεν μπαίνει προγραμματάκι.....κ μετά λες αντίο στην εγγύηση;
-
Ο χρήστης dioskar έγραψε:
Να φανταστώ σε 1.0 δεν μπαίνει προγραμματάκι.....κ μετά λες αντίο στην εγγύηση;Μπαίνει πρόγραμμα περίπου 130-135 άλογα.Εννοειται αντίο εγγύηση.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Σε φάγανε Γάτε τα πετρέλαια.... eat our dust και έτσι.Από το s-cross 165 άλογα και 420 ροπή με τον 1.6 diesel.
Την custom εξάτμιση που έχει βάλει την προσέξατε; Πρέπει να βγάζει απίστευτη βαβούρα. Δε νομίζω ότι θα την αντέξει νορμάλ άνθρωπος...
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Σε φάγανε Γάτε τα πετρέλαια.... eat our dust και έτσι.Από το s-cross 165 άλογα και 420 ροπή με τον 1.6 diesel.
καλω πασα ενα χειριστην μηχανης παραγωγης νοξ δια κοντριτσαν με τρατον μεγα, 2 κολωναι...
ΑρΕς
για μπουστη-τζετ να ειδεις τι υπαρχει σε πουσαρισμα.
απο την μονστερ σπορτ μαλιστα = οφισιάλε της σουζ.
πλην ομως, μολις βγεις εκτος δρομου θα γευτεις τη μυρουδια βρωμικης καλτσας = συμπλεκτοδισκου, στο πρωτο σαμαρακι...
στον χιλια παρ'αυτα θα το εκαμα καθότι δεν θα μασαει ο δισκος μεχρι εκει που παιρνει ανεβασμα... -
Της monster ειναι για δικινητο δεν ξερω εαν μπορει να μπεί σε all grip....Εκτος δρομου δεν βγαινω σχεδον ποτέ.... Αυτο που ενδιαφέρει ειναι η αντοχή του σασμαν και γενικα η οσο το δυνατον μεγσλυτερη αξιοπιστια...που προς το παρον μόνο η monster μπορει να σου δωσει λογω ονόματος. Ετσι και αλλιως εγω θα περιμενω 1-2 χρονια ακομα να δω τι θα βγαλουν απο θεμα προβληματων.
-
Να και ένα άρθρο με τέστ για τα φώτα. Δοκίμασαν και το δικό μας
-
Καλημέρα... Χαζεύοντας στο ίντερνετ για λάστιχα, είδα τα Toyo Open Country U/T με M+S που βγαίνουν στην εργοστασιακή διάσταση 215/55/17..Κριτικές βρήκα μόνο στην Αυστραλία όπου η βαθμολογία τους είναι πάρα πολύ καλή....Υπάρχει κάποιος που να τα έχει δοκιμάσει??
-
Πρώτη δοκιμή της 4κινησης σήμερα στην Ελάτη που έχει ρίξει περίπου 10ποντους χιόνι.Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια καλή ανηφόρα.Εβαλα την επιλογή στο snow και έφτασα μέχρι επάνω στον κεντρικό δρόμο χωρίς πρόβλημα.Στο τέρμα πριν βγω στον κεντρικό σταμάτησα αναγκαστικά λόγω πεζών κλπ.Εκει μετά την ακινητοποίηση στην προσπάθεια να ξεκινήσω γλίστρησαν οι τροχοί για 2-3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια έφυγε απτόητο.Ειπα από μέσα μου χαλάλι.....εάν δεν ήταν 4κινητο μάλλον δεν θα βγαίναμε ....
Ps μια πτώση διαπίστωσα στην απόδοση του κινητήρα (εκτός εάν είναι η ιδέα μου) μάλλον λόγω -3 και υψομέτρου...
-
Λαστιχα;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Λαστιχα;Μαμά
SUZUKI SX4 SCROSS