-
Ο χρήστης Da Tsun έγραψε:
Αυτόματο S-Cross ή Diesel S-Cross = καθημερινή δικαίωση
Αll grip S-Cross= χιονισμένη δικαίωση... Ναι, αν βάζεις την άνεση ή/και την οικονομία (...εις βάρος των γύρω σου και του περιβάλλοντος...αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...) στην αντίθετη μεριά της ζυγαριάς από την ασφάλεια
-
Όποιος αυτές τις μέρες νιώθει δικαιωμένος που πήρε το Allgrip παρόλο που του λέγαν
'...σιγά μωρέ, πότε θα σου χρησιμεύσει η τετρακίνηση, δεν είσαι και κάθε μέρα στα βουνά...'
να σηκώσει χέρι....Αυτόματο S-Cross ή Diesel S-Cross = καθημερινή δικαίωση
Αll grip S-Cross= χιονισμένη δικαίωσηΜπορεί να έχεις δίκιο, αλλά όλα καλά είναι ,το καθένα έχει το λόγο ύπαρξης του.Εγω αυτόματα δεν θα έπαιρνα γιατί θέλω να συμμετέχω ενεργά στην οδήγηση.Βεβαια καταλαβαίνω απόλυτα αυτόν που το επιλέγει.Diesel επίσης γιατί υστερεί αρκετά σε επιδόσεις και fun to Βέβαια καταλαβαίνω απόλυτα αυτόν που το επιλέγει.Τετρακινηση επέλεξα για καλύτερο πάτημα και καλύτερο κράτημα.Σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας .Και στα χιόνια αυτό μου έδωσε , αίσθημα ασφάλειας.Αλλα εγώ δεν είμαι και ο καταλληλότερος γιατί το επέλεξα και για λόγους που έγραψα και πιο πάνω που σε κάποιους φαίνονται λίγο περίεργοι.
-
[quote='robotech_']Καλησπέρα και καλή χρονια
Άλλξα ελαστικά πριν λίγες μέρες και έβαλα Goodyear EfficientGrip.
Μετά τα 110 νιώθω ένα τρέμολο στο τιμόνι, από ελαφρύ έως έντονο ανάλογα την ταχύτητα.
Ισχύει αυτό που διάβασα και μου είπε κι ένας λαστιχας, ότι πρέπει να πατηθεί το ελαστικό για 1000-1500 χλμ και μετα να πάω για ζυγοστάθμιση;[/quoΕγω ειχα τα Goodyear Eff grip Performance και ηταν πολυ καλό ελαστικο.Ποτε μα ποτέ μετα απο αλλαγη δεν ειχα τρέμουλο σε κανενα αυτοκίνητο μου...Αυτο το να πατηθεί το ελαστικό για μερικα χλμ δεν το ξερω.Ισως να μην εχει γινει σωστη ζυγοστάθμιση .....
Επισης παίζει να υπάρχει και ελαττωματικό ελαστικο (οπως ειπε και ο gatoz) όσο περίεργο και να ακούγεται....
Το αμάξι μας εχει πολυ καλο στήσιμο για Suv και δυστηχως ευαίσθητο τιμονι οποτε με προβληματικο ελαστικό φενεται αμεσως.Εγω που εχω απο τα 1α και φορουσε τα Continental Eco 5 το τιμονι ηταν σαν να παίζεις PlayStation....Δεν νομιζω να ειναι θεμα αναρτησης αλλα τιμονιου και μονο .... -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά όλα καλά είναι ,το καθένα έχει το λόγο ύπαρξης του.Εγω αυτόματα δεν θα έπαιρνα γιατί θέλω να συμμετέχω ενεργά στην οδήγηση.Βεβαια καταλαβαίνω απόλυτα αυτόν που το επιλέγει.Diesel επίσης γιατί υστερεί αρκετά σε επιδόσεις και fun to Βέβαια καταλαβαίνω απόλυτα αυτόν που το επιλέγει.Τετρακινηση επέλεξα για καλύτερο πάτημα και καλύτερο κράτημα.Σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. -
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Θα δοκιμάσω σε λίγο με 25εκ. Ή που θα σας πω ή που θα ακούσετε στις ειδήσεις.Ακόμα; πάω να βάλω ειδήσεις
-
Η επιλογή του allgrip γίνεται κατά 90% για ψυχολογικούς λόγους.
Το δικίνητο δεν είναι σκοτώστρα. Έλεος. Δεν έχω αισθανθεί ανασφαλής με το δικό μου ακόμα και ούτε μπορώ να φανταστώ γιατί θα έπρεπε να πάρω τετρακίνητο. Για να 'αισθάνομαι' περισσότερη ασφάλεια;
Ισως μόνο στα χιόνια είναι η διαφορά τους, χωρίς να έχω τεστάρει το δικίνητο μου στα χιόνια. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Θα δοκιμάσω σε λίγο με 25εκ. Ή που θα σας πω ή που θα ακούσετε στις ειδήσεις.
Ακόμα; πάω να βάλω ειδήσεις
-
Λοιπόν μου συνέβη το εξής :Πήγα χτες στα χιόνια. Άφησα την πεθερά μου στο αυτοκίνητο και πήγα παραπέρα να παίξω με τη γυναίκα και τον μικρό. Γυρνώντας βλέπω ένα χιονάνθρωπο στο καπό της μηχανής. Δεν δίνω Σημασία και σήμερα βλέπω 7 γρατζουνιές στο σημείο που ήταν ο χιονάνθρωπος. Μια μεγάλη ίσια και 6 μικρότερες σαν μουτζούρες. Ερώτηση : εάν έχει κάποιος σας χρεισημοποιησει touch up paint set της suzuki να μου πει εάν κάνει δουλειά να το πάρω και εγώ. Ευχαριστώ
Στάλθηκε από το Mi MIX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η επιλογή του allgrip γίνεται κατά 90% για ψυχολογικούς λόγους.
Το δικίνητο δεν είναι σκοτώστρα. Έλεος. Δεν έχω αισθανθεί ανασφαλής με το δικό μου ακόμα και ούτε μπορώ να φανταστώ γιατί θα έπρεπε να πάρω τετρακίνητο. Για να 'αισθάνομαι' περισσότερη ασφάλεια;
Ισως μόνο στα χιόνια είναι η διαφορά τους, χωρίς να έχω τεστάρει το δικίνητο μου στα χιόνια.Γιατί το παίρνεις προσωπικά?Εγώ δεν έθιξα την επιλογή σού.Καλα έκανες εγώ λίγο πριν την παραγγελία έβαλα την τετρακίνηση.Για δικινητο πήγαινα γιατί είναι πιο σβέλτο σε σχέση με το all grip.Εγω τρέχω με το αμάξι πολύ και ήθελα ένα χαρτί στο μανίκι παραπάνω .Έχω ακούσει ας πούμε ότι το all grip είναι πιο ευαίσθητο στην αύξηση ιπποδύναμης και ροπής (μπορεί να είναι και Μουφα) αλλά εάν επιβεβαιωθεί αυτό για μένα που μελλοντικά θα το αυξήσω ιπποδύναμη είναι ένα αρνητικό.Μπορει και να μην ισχύει βέβαια οπότε θα είναι πολύ θετικό.
-
Ακόμα; πάω να βάλω ειδήσεις
Αν και πέρα από την πλάκα, στις περιπτώσεις αυτές συχνά η εμπειρία συλλέγεται με..πόνο.
Προσπαθώντας λοιπόν να μεταφέρω την εμπειρία όσο πιο χρηστικά για τους λοιπούς:
-
Τελικά δεν ήταν 25 αλλά 18 τα εκατ. του χιονιού στον δρόμο.
-
Ο δρόμος του σπιτιού είναι αυτός που 'φαίνεται' βόρεια του δέντρου..
...και αριστερά από τα πουρνάρια.
- Το σουζούνι παρκαρισμένο ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα, στους -2oC (περιφερειακός Θεσσαλονίκης στις 10:00) έβηξε αλλά πήρε μπρος με την πρώτη (eko avio χωρίς πρόσθετα - δεν ξέρω τι θα γίνει τη Δευτέρα στους -10..).
-
Στο τέλος του δρόμου 20 μέτρα κατηφορά κλίσης 5-7%. Σαν χελώνα (καθότι και τα τέκνα μέσα) μεν, καμία ανησυχία δε.
-
150 μέτρα ισιάδι στον δρόμο αυτό (είχε γεμίσει ο τόπος παιδιά που έπαιζαν για αυτό και κομμένη η φώτο). Επίσης καμία ανησυχία.
-
100 μέτρα ανηφόρας >10% κλίσης σε καλύτερης ποιότητας δρόμο από τον προηγούμενο (και χειρότερης από αυτόν που φαίνεται στην παρακάτω φώτο) αλλά τόσο κακό που δεν είχα μυαλό για φώτο... Ανέβηκα, χρειάστηκε να κόψω και στη μέση. Κανένα πρόβλημα.
-
Καρφί για τη ανηφόρα της ΔΟΥ Καλαμαριάς στην οποία, όταν μου κακολογούσαν τα λάστιχα, έλεγαν οτι πρόπερσι κάνανε τσουλήθρα. Δεν ανέβηκα καν. Η κατάσταση του δρόμου ήταν σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη ανηφόρα που είχα ανέβει και δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω την πορεία μου. Έτσι κατέληξα στην 'φλώρικη' Καλαμαριά.
- Κατά τις 12:00 έκανα την αντίστροφη πορεία (ποιος ξέχασε τη βασιλόπιτα;;) και μετά Βούλγαρη. 16:00 η ώρα Χορτιάτη βολτα και πίσω χωρίς ίχνος χιονιού στον δρόμο αλλά -4oC στο θερμόμετρο.
Συμπέρασμα για εμέ, όταν το πρωί κατευθυνόμουν προς Καλαμαριά είδα ότι πάνω από τα μισά αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με αλυσίδες. Αισθάνθηκα τυχερός που δεν φορούσα χωρίς να αισθανθώ ανασφάλεια (εκτός αυτής του αγνώστου) ούτε λεπτό. Αν το είχα πάρει και 4κίνητο..
-
-
Τσάμπα χρήμα (€20), κόπος και νεύρα. Δώσε απευθείας 100 και φτιάξ' το έξω.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Τσάμπα χρήμα (€20), κόπος και νεύρα. Δώσε απευθείας 100 και φτιάξ' το έξω.
Στείλε μου εάν μπορείς σε παρακαλω πάλι το λινκ να δω τι ειναι γιατί δεν το βλέπω
Στάλθηκε από το Mi MIX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στείλε μου εάν μπορείς σε παρακαλω πάλι το λινκ να δω τι ειναι γιατί δεν το βλέπω
Quote ήθελα να βάλω. Μόλις το πλύνω μπορώ να σου στείλω κανά 2 φωτογραφίες αλλά πίστεψέ, ειδικά για αυτό που έχεις το πινελάκι δεν κάνει. Είναι ημίμετρο στην καλύτερη..
-
Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους...Χθες χαζεύοντας βιντεάκια στο youtube βρήκα ενα που δοκίμαζε το suzuki swift σε roller βάζοντας την μια ρόδα πάνω να δει αν θα ξεκινήσει..Στην πρώτη προσπάθεια έχει το esp εκτός και στην δεύτερη τo esp on ...Από αυτό που είδα το traction control της suzuki λειτουργεί μεταφέροντας την ροπή στον τροχό που έχει πρόσφυση..Κάτι σαν το grip control της peugeot...??
-
Με καύσιμα Vpower diesel -
Να κάνω μια 'χαζή' ερώτηση;
Όταν είμαστε σε κάποιο mode τετρακίνησης, Snow/Sport, και βάζουμε όπισθεν, συνεχίζει η ροπή να πηγαίνει και στους 4 τροχούς; -
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Να κάνω μια 'χαζή' ερώτηση;
Όταν είμαστε σε κάποιο mode τετρακίνησης, Snow/Sport, και βάζουμε όπισθεν, συνεχίζει η ροπή να πηγαίνει και στους 4 τροχούς;Κανονικότατα, όπως και στο lock
-
Ερώτησης για το facelift 1.4 ...
θεωρείτε πως η διάσταση 215/60/17 είναι λάθος και θα βρίσκει στους θόλους ??
-
TO 55αρι ειναι οκ 60αρι δεν εχω δει δεν νομιζω να βρισκεις αλλα πηγαινε και σε καποιον λαστιχα που εμπιστευεσαι να σου πει γνωμη, αντιπροσωπεια μην ρωτας οτι και να σου πουν στην τυχη θα ειναι...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
TO 55αρι ειναι οκ 60αρι δεν εχω δει δεν νομιζω να βρισκεις αλλα πηγαινε και σε καποιον λαστιχα που εμπιστευεσαι να σου πει γνωμη, αντιπροσωπεια μην ρωτας οτι και να σου πουν στην τυχη θα ειναι...Ρωτησα αντιπροσωπεια στο σερβις τους και μου ειπαν (αυστηρα..) πως δεν 'παιζουμε με αυτα τα πραγματα' και να μεινω σ οτι εχει ηδη....(ασχολιαστο)
Βασει του κανονα '3 τοις εκατο' ως προς την υπάρχουσα διάσταση 215/55/17, με καλύπτει το 215/60/17 αλλα επειδη διαβαζοντας εδω ειδα πως καποιοι έχουν πειραματιστει με διαφορετικές διαστάσεις είπα να ρωτήσω ...
SUZUKI SX4 SCROSS