-
Το καλοκαίρι μου έτυχε κάτι καταπληκτικό....δύο golf 4 σταματημένα στη Μουδανίων σε απόσταση 300 μέτρων το ένα από το άλλο με ανοιχτό καπώ και τα δύο ενώ στο ένα είχε έρθει ήδη οδική....
-
Ευχαριστω πολύ όλους σας
Δεν ξέρω τώρα αν έχει αλλάξει κάτι Fanis75... αλλά όταν το παρήγγειλα τέλος Σεπτέμβρη και στους τρείς εμπόρους που πήγα ( πόλη μου και διπλανές πόλεις) δεν έδιναν καμμιά έκπτωση ...αν και περίμενα κάποια προωθητική γιατι είχαν μόλις ανακοινωθεί τιμές και μοντέλα απο το facelift Vitara αλλα ....δεν -
Συνεχίζοντας για τις βαλβολίνες...
Έχω 17.000χλμ στο AllGrip...και το κιβώτιο το νιώθω σαν να λιπαίνεται από....νερό
Ο μάστορης το καλοκαίρι που έκανα το πρώτο σέρβις μου είπε αυτολεξεί
'Τα suzuki έχουν μια ιδιαιτερότητα. Θέλει να ζεσταθεί το λάδι του κιβωτίου για να κουμπώνουν καλά'
Βέβαια δεν κατάλαβα τι προτείνει, να πηγαίνω με 1η για καμιά 10αριά χλμ μέχρι να ζεσταθεί και μετά να βάλω 2α; :
Το κιβώτιο μου έκανε κάτι κουλά στα πρώτα 4-5.000χλμ, δυο φορές μου 'μπλόκαρε' ενώ έκανα όπισθεν και κάμποσες δεν μπορούσα να βάλω με τίποτα 1η. Τα σταμάτησε ευτυχώς. Παρόλα αυτά η αίσθησή του με εκνευρίζει. Το νιώθω....'στεγνό'. Δεν ξέρω πως να το εκφράσω....Οι ταχύτητες δεν κουμπώνουν με
'κλούμμμμππππ'
αλλά με
'κρλάννκκκ'Θα ήθελα αυτό το 'μμμ' στην αίσθηση....
Είμαι εντός εγγύησης αλλά δεν πρόκειται να πάω να 'διαμαρτυρηθώ' στην αντιπροσωπία, μόνοκαι μόνο για να εισπράξω τα κλασσικά
'Αυτά προτείνει η Suzuki, αυτά βάζουμε/κάνουμε/αλλάζουμε'Υπάρχει λύση για κιβώτιο βούτυρο ή είναι στο τέλος 'κατασκευαστική ιδιαιτερότητα' και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό;
Αν ναι, πείτε μάρκα λαδιού και συνεργείο στην Θεσσαλονίκη να πάω να το αλλάξω να τελειώνει.... -
Έκτωρα, ορθό το by the book σου αλλά και Ιάπωνας έχει τα δίκια του εάν τα κιβώτια είναι ακριβώς ίδια.
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... anguage=en
Και ίσως να είναι, γιατί το θέμα 1η-2α το έχουν ξεσκίσει..
https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gi ... worse.html
https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gi ... lease.html -
Λοιπόν, οποιαδήποτε βαλβολίνη 75W GL-4 είναι η σωστή για αυτό το κιβώτιο. Έβαλα την tutela 75w gearforce γιατί γράφει πως είναι ειδικά για το κιβώτιο μας.
Οπωσδήποτε GL4 και όχι GL5 διότι αντίο δαχτυλίδια κιβωτίου.
Εγώ την άλλαξα και πραγματικά το κιβώτιο, συμπεριφέρεται ακόμα καλύτερα από πριν (δεν είχα θέμα, λίγο με τη 2α σε πολύ κρύο).Όποιος θέλει με ακούει, δικό σας αμάξι είναι στο φινάλε.
Ευχαριστώ luckies,αυτά έψαξα και εγώ και πήγα και την άλλαξα.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Έκτωρα, ορθό το by the book σου αλλά και Ιάπωνας έχει τα δίκια του εάν τα κιβώτια είναι ακριβώς ίδια.http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... anguage=en
Και ίσως να είναι, γιατί το θέμα 1η-2α το έχουν ξεσκίσει..
https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gi ... worse.html
https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gi ... lease.htmlΠρέπει να γνωρίζουμε ποιο κιβώτιο έχει το diesel και ποιο το 1,4 βενζίνη.
Ποιο φοράει το C530 και ποιο το C635.
Και οι Ιταλοί προτείνουν διαφορετικά λιπαντικά για το ανάλογο κιβώτιο, ακόμα και για το έτος κατασκευής τους.
Σύμφωνα με τον japanese1 έχουμε τρομακτική βελτίωση με βαλβολίνη που έχει δοκιμάσει, μένει να μας τι επιβεβαιώσει για το επόμενο διάστημα ώστε να έχουμε μία βάση, σάν επόμενη επιλογή.
Το δικό μου αυτοκίνητο με κωδικό P22 4wd diesel έτους 2014 με κιβώτιο C530, όπου και αν έψαξα προτείνει 75w-80 σαν το προτεινόμενο, με εναλλακτικές 75w-90 και 75w-75.
Στα 112.000 km δεν το έχω αλλάξει ακόμα
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άσε τις ευχαριστίες Ιάπωνα γιατί μπορεί να μιλάμε για διαφορετικά κιβώτια..
Πού βλέπεις κωδικό αυτοκινήτου και τύπο κιβωτίου Έκτωρα;
-
Σε διαβεβαιώ όμως ότι δεν ήταν καθόλου ειρωνικό και τα smilies μπήκαν μόνο για να δείξουν την καλή μου διάθεση.
Τι πιστεύεις αλήθεια ότι είμαι περισσότερο, κομπλεξικός ή ηλίθιος; Και ο Τσοχατζόπουλος αθώος είναι. Και ακόμα ψάχνεις για το τι έφταιξε στον τόπο.
Δεν είμαι κανένα παιδάκι. Αν ήθελα να είμαι ειρωνικός στο ποστ που αναφέρεσαι, δεν θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ. Εν γένει δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι έγραψα ήταν και αυτό που εννοούσα, με χιουμοριστικό τόνο. Όντως πιστεύω ότι γενικά οι κάτοχοι SX4 που γράφουν εδώ μέσα είναι πολύ περήφανοι για τα εργαλεία τους, χωρίς να αποκρύπτουν τις αδυναμίες που βρίσκουν. Μου άρεσε και το λογοπαίγνιο με το γνωστό τίτλο της ταινίας και είπα να δώσω ένα χιουμοριστικό τόνο. Δυστυχώς πολλές φορές το πληκτρολόγιο όχι μόνο δεν καταφέρνει να μεταφέρει το ύφος, αλλά δημιουργεί και παρεξηγήσεις.Γράφω ένα ποστ σχετικά με το ότι θεωρώ τη βλάβη στο σασμάν σημαντική και πιθανώς επικίνδυνη (χωρίς κανένα χαρακτηρισμό για το αυτοκίνητο ή 'μπουρδελάκι' όπως εσύ έγραψες) και κάποιοι ορμάνε να με φάνε...
Άποψη (εύστοχη ή άστοχη) εξέφρασε ο Tkin73 και δεν έπεσε να σε φάει. Κι εσύ; Τι απαντάς;
Και γιατί να μην απαντήσω; Απαγορεύεται ο διάλογος;Μην καταφεύγεις στη συνήθη ελληνική πρακτική του πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα!
Κλασική υπερασπιστική γραμμή των δικών μας 'αστοχιών' και λαθών είναι να λέμε ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Το βλέπουμε κάθε μέρα στην πολιτική, στην εργασία μας, στη γειτονιά μας, παντού! Και είναι μια από τις αιτίες που αυτή η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά.ΑΑΑααα, δεν ήταν ειρωνικό. Δεν είχε ίχνος απαξίωσης. Είχε smile ντε. Για να δείξει την καλή σου τη διάθεση. Μπεεεεε
Όχι το συγκεκριμένο σχόλιο δεν ήταν ειρωνικό! Ήταν αυτό ακριβώς που πιστεύω. Η αδυναμία αναγνώρισης λαθών και αδυναμιών και η εύρεση ελαφρυντικών στα πεπραγμένα των 'άλλων' είναι κάτι σύνηθες. Το ότι θεωρείς απαξιωτικό το σχόλιο μου με ξεπερνάει. Θεωρείς ότι οποιοσδήποτε έχει διαφορετική άποψη από κάποιον άλλο, τον απαξιώνει;Άφησα να περάσει λίγος χρόνος πριν απαντήσω για να μην υπάρξει ένταση. Για μένα έχει τελειώσει εδώ το θέμα και απλώς δεν ήθελα να μένουν λάθος εντυπώσεις.
Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε κόκκινο χρώμα γραμματοσειράς, καθώς αυτό χρησιμοποιείται από τους moderators. Επίσης η απάντηση μέσα στην παράθεση κάνει δύσκολη την ανάγνωση για όσους χρησιμοποιούν Tapatalk και για αυτό καλό είναι να αποφεύγεται. [Admin]
-
Αδέρφια μου αλήτες πουλιάαααααα
Νομίζω ότι κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Η διαφορά 75w(σκέτο) με 75w80 που προτείνει και η suzuki είναι σαν να λέμε χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι.
Σαν να λέμε λάδι 5w30 με 5w35.Εγώ το ξεκίνησα το πανηγύρι και ζητώ συγνώμη γιατί μάλλον έφερα αναστάτωση.
Εδώ και 50,000 χλμ είμαι με μια castrol multivehicle GL4. Ενώ σε συμπεριφορά στα κρύα ήταν άριστη , μετά από μεγάλο ταξίδι ένιωθα το κιβώτιο κάπως μουδιασμένο. Δεν έδωσα σημασία όπου πέρασαν 50,000 χλμ με τη συγκεκριμένη απροβλημάτιστα (ούτε ντίζες κομμένες ούτε μανιβέλες).1)Λόγω του site της motul που μέσω του oil selector προτείνει μια Motul DCTF, η οποία είναι σκέτη 75W, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα προτείνει και 75w90,
- είμαι πειραχτήρι και την ψάχνω γεινικότερα,
μετά από άπειρο διάβασμα κατέληξα στην tutela 75W gearforce.
Απλά επειδή τη motul την εμπιστεύομαι, και επειδή αυτή η DCTF εμφανίστηκε ως επιλογή το τελευταίο εξάμηνο, με έβαλε σε σκέψεις και πειραματισμούς, και πειραματίστηκα με μια σκέτη 75W GL4.
Ζημιά να γίνει δύσκολα από τη στιγμή που συμπεριφέρομαι το κιβώτιο με το χάδι. Αν κάποιος είναι σιδεροφάγος, καλύτερα να μείνει σε μια 75W80 ή ακόμα και 75W90.
That's all folks.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αδέρφια μου αλήτες πουλιάααααααΝομίζω ότι κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Η διαφορά 75w(σκέτο) με 75w80 που προτείνει και η suzuki είναι σαν να λέμε χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι.
Σαν να λέμε λάδι 5w30 με 5w35.Εγώ το ξεκίνησα το πανηγύρι και ζητώ συγνώμη γιατί μάλλον έφερα αναστάτωση.
Εδώ και 50,000 χλμ είμαι με μια castrol multivehicle GL4. Ενώ σε συμπεριφορά στα κρύα ήταν άριστη , μετά από μεγάλο ταξίδι ένιωθα το κιβώτιο κάπως μουδιασμένο. Δεν έδωσα σημασία όπου πέρασαν 50,000 χλμ με τη συγκεκριμένη απροβλημάτιστα (ούτε ντίζες κομμένες ούτε μανιβέλες).1)Λόγω του site της motul που μέσω του oil selector προτείνει μια Motul DCTF, η οποία είναι σκέτη 75W, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα προτείνει και 75w90,
Απλά επειδή τη motul την εμπιστεύομαι, και επειδή αυτή η DCTF εμφανίστηκε ως επιλογή το τελευταίο εξάμηνο, με έβαλε σε σκέψεις και πειραματισμούς, και πειραματίστηκα με μια σκέτη 75W GL4.
Ζημιά να γίνει δύσκολα από τη στιγμή που συμπεριφέρομαι το κιβώτιο με το χάδι. Αν κάποιος είναι σιδεροφάγος, καλύτερα να μείνει σε μια 75W80 ή ακόμα και 75W90.
That's all folks.
Σεβόμαστε το χρόνο που αφιερώνεις, τίς επιλογές σου, τίς προτάσεις που κανείς,το χιούμορ σου και η εκτίμηση και αγάπη κάποιων εδώ μέσα που σε γνώρισαν, είναι αδιαπραγμάτευτες.
Ψάχνουμε λύσεις και προσπαθούμε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο, έστω οι καλοπροαίρετοι, μας βάζεις σε πειρασμό να το ψάξουμε και δεν σου κρύβω ότι μπορεί να έχεις δίκιο, επέτρεψε όμως σέ όσους δεν έχουν την αποφασιστικότητα την δική σου να το ψάξουμε λίγο παραπάνω.
Ανεβάζω κάποιες foto όπου και η suzuki έχει λάδι κιβωτίου 75w,
και η γερμανική εταιρεία στην τρίτη foto προτείνει το 75w με αλλαγή στα 160.000 km, πρέπει να το ψάξουμε και περιμένουμε να μας ενημερώσεις για το αποτέλεσμα.Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Μετά απο 11 χρόνια πολύ καλή συμβίωσης με ένα Sedici ( https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... lit=sedici ) από χθες πέρασα στην νεα γενιά σε ένα SCROSS 1,4 Allgrip .... ελπιζω να αποδειχθει άξιος διάδοχος του SX4/Sedici .
Επειδη είχε μόνο Αγγλικο Manual μηπως υπαρχει καποιο link που μπορω να βρω το Eλληνικό manual?Καλοτάξιδο. Το sedici είναι καλό αυτοκίνητο, ειδικά εκτός δρόμου, αλλά έχει κακή λειτουργία ανάρτησης, αχρείαστα σκληρό, κουραστικό και απότομο, ειδικά για τις πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητές του. Πάντα μας έβγαλε χωρίς πρόβλημα σε χιόνι, λάσπη, άμμο με ασφάλτινα λάστιχα, αλλά εντός δρόμου είναι σκληρό και κουραστικό, αλλά χωρίς πρόσφυση (π.χ. σε επιτάχυνση με τέρμα γκάζι με 2α ή 3η πάντα μπαίνει το esp), και σε στροφές απότομο και μονοκόμματο (το esp υπερωρίες σε 2κινητη επιλογή). Δεν έχω οδηγήσει το S-Cross, αλλά λογικά δύσκολα να είναι χειρότερο στη ρύθμιση της ανάρτησης.
-
Στα πόσα χιλιόμετρα είναι καλό να κάνουμε την αλλαγή στις βαλβολινες ρε παιδιά??άλλη μια ερώτηση το πρώτο σέρβις μου είπαν να το κάνω στις 7 χιλιάδες και μετά ανα 15.000 χιλιάδες,έκδοση 1.0
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αδέρφια μου αλήτες πουλιάααααααΝομίζω ότι κάνουμε την τρίχα τριχιά.
That's all folks.
Η motul DCTF ειναι για αυτόματα σασμαν ....Ναι μεν την δείνει σαν επιλογή αλλα την προτείνει για αυτόματα...
-
Για μένα έχει τελειώσει εδώ το θέμα
Κι εγώ τις προάλλες μόνο είχα όρεξη για καυγά.
Ναι αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουμε ποιο διάολο κιβώτιο και κινητήρα έχουμε;
Άνοιξα την άδεια μπας και βγάλω άκρη (η motul για τον diesel 2013-2016 δίνει 4 διαφορερικούς τύπους) αλλά δεν βρήκα τίποτε σε Pxx.
Και τότε άρχισα να χτυπάω το VIN στο ιντερνετ. Το αυτοκίνητό μου είναι ένα Samurai / Forenza του 2005 με 182000χλμ
-
Για μένα έχει τελειώσει εδώ το θέμα
Κι εγώ τις προάλλες μόνο είχα όρεξη για καυγά.
Ναι αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουμε ποιο διάολο κιβώτιο και κινητήρα έχουμε;
Άνοιξα την άδεια μπας και βγάλω άκρη (η motul για τον diesel 2013-2016 δίνει 4 διαφορερικούς τύπους) αλλά δεν βρήκα τίποτε σε Pxx.
Και τότε άρχισα να χτυπάω το VIN στο ιντερνετ. Το αυτοκίνητό μου είναι ένα Samurai / Forenza του 2005 με 182000χλμ
luckies το Pxx το γνωρίζει η αντιπροσωπεία αλλά δεν το εμφανίζουν πουθενά, βάση πλαισίου παρήγγειλα αμορτισέρ, αλλά ήταν λάθος και αφού απαίτησα το Pxx από τον αντιπρόσωπο παρέλαβα τα σωστά από την KYB
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Μετά απο 11 χρόνια πολύ καλή συμβίωσης με ένα Sedici ( https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... lit=sedici ) από χθες πέρασα στην νεα γενιά σε ένα SCROSS 1,4 Allgrip .... ελπιζω να αποδειχθει άξιος διάδοχος του SX4/Sedici .
Επειδη είχε μόνο Αγγλικο Manual μηπως υπαρχει καποιο link που μπορω να βρω το Eλληνικό manual?Καλοτάξιδο. Το sedici είναι καλό αυτοκίνητο, ειδικά εκτός δρόμου, αλλά έχει κακή λειτουργία ανάρτησης, αχρείαστα σκληρό, κουραστικό και απότομο, ειδικά για τις πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητές του. Πάντα μας έβγαλε χωρίς πρόβλημα σε χιόνι, λάσπη, άμμο με ασφάλτινα λάστιχα, αλλά εντός δρόμου είναι σκληρό και κουραστικό, αλλά χωρίς πρόσφυση (π.χ. σε επιτάχυνση με τέρμα γκάζι με 2α ή 3η πάντα μπαίνει το esp), και σε στροφές απότομο και μονοκόμματο (το esp υπερωρίες σε 2κινητη επιλογή). Δεν έχω οδηγήσει το S-Cross, αλλά λογικά δύσκολα να είναι χειρότερο στη ρύθμιση της ανάρτησης.
Ευχαριστώ.
Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω... η αναρτηση όντως ηταν σκληρή αλλα δεν με ενόχλησε...περισσότερο με ενοχλούσε ο θόρυβος στις υψηλες στροφές. Στις δύσκολες συνθήκες δεν με πρόδωσε ποτέ . Αψογο στο χιόνι... εχω οργώσει τα χιονοδρομικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (φορούσε και χιονολάστιχα)... και στην άμμο, εχει κατέβει σε παραλιες και παραλίες μέχρι την θάλασσα (ατομο με κινητικο προβλημα στην οικογενεια). Τώρα για το ESP... όντως έμπαινε το ESP αλλα με το που εβαζες τετρακινηση στο AUTO (κατι που έκανα οταν ηθελα να κινηθώ γρήγορα σε δρομο με στροφες ) δεν το ξαναβλεπες...Υπάρχει καποιο link για FREE VIN check???
-
Decoder λέει αλλά μου έβγαλε και χλμ. Και τώρα που το ξαναδοκίμασα από 182.000χλμ έβγαλε 177.000χλμ...
https://www.vindecoderz.com/EN/Suzuki
Επειδή σκιάχτηκα, το έψαξα λίγο και από ό,τι κατάλαβα το VIN είναι αυστηρή τυποποίηση μόνο για τη Β. Αμερική. Ό,τι κατευθείνεται στην Ευρώπη έχει πιο 'αδόμητο' VIN. VIN decoder της Suzuki δεν βρήκα πάντως (ενώ πχ η Toyota έχει).
-
https://www.autodna.com
Για δοκίμασε κι εδώ σχετικά με το VIN.. -
Decoder λέει αλλά μου έβγαλε και χλμ. Και τώρα που το ξαναδοκίμασα από 182.000χλμ έβγαλε 177.000χλμ...Και στο δικό μου που μόλις κυκλοφορησε ....
Suzuki GM Hungary /// Samurai / Forenza /// 2005 /// 182,523 km !!!!!!!!!!!
https://www.autodna.com
Για δοκίμασε κι εδώ σχετικά με το VIN..Εδω το βρίσκει σωστα οτι ειναι Scross ...αλλα για υπόλοιπα στοιχεια αν καταλαβα καλα ....πρεπει να πληρώσεις....
-
Suzuki GM Hungary /// Samurai / Forenza /// 2005 /// 182,523 km !!!!!!!!!!!
Μη μασάς, αύριο θα σου βγάζει λιγότερα
SUZUKI SX4 SCROSS