-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου πει αν τα θερμαινόμενα καθίσματα θερμαίνουν μόνο τον 'πωπό' ή και την πλάτη; Νόμιζα ότι δεν θέρμαιναν πλάτη αλλά τις προάλλες που τα άναψα άρχισα να νιώθω μια ανεπαίσθητη ζέστη στην μέση... Αλλά μπορεί να ήταν και η ιδέα μου.
Νομίζω είναι μόνο για την έδρα (sic) του καθίσματος κι όχι για την πλάτη.Μήπως όμως το έβαλες σε υψηλή ένταση HI και ζέστανε τόσο που να αισθανθείς τη ζέστη ως την πλάτη;
Eγώ καταλάθος είχα πατήσει του συνοδηγού τον Αύγουστο στο HI και μετά από κανένα τέταρτο το πήρα χαμπάρι,γιατί αισθανόμουνα μέσα στο αυτοκίνητο σα φούρνο μικροκυμάτων! (ευτυχώς δεν είχα συνοδηγό ) -
Μπορεί κάποιος να μου πει αν τα θερμαινόμενα καθίσματα θερμαίνουν μόνο τον 'πωπό' ή και την πλάτη; Νόμιζα ότι δεν θέρμαιναν πλάτη αλλά τις προάλλες που τα άναψα άρχισα να νιώθω μια ανεπαίσθητη ζέστη στην μέση... Αλλά μπορεί να ήταν και η ιδέα μου.
Αν είναι σαν του Ιγκνις που έχω (λογικά το ίδιο σύστημα θα είναι) μόνο ποπό .. Και τον ποπό όχι ομοιόμορφα, κάτι σαν να σου χουν βάλει κάρβουνα στη κ@λ@τρ@π@δα ένα πράμα
Συγκρίνω με τα θερμαινόμενα του Λέξους 400 και σκέφτομαι στη κυριολεξία 'ότι πληρώσεις παίρνεις..'
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλημερα.Δυο θεματακια που θελω να μου πειτε την γνωμη σας.Εδω και αρκετο καιρο παρατηρω οτι τα αμορτισερακια απο το πορτμπαγκαζ δεν το ανοιγουν μεχρι επανω (το εκανε και πριν τα κρυα) και στο σασμαν μολις πεσει η θερμοκρασια δυσκολευουν να κουμπωσουν 2α και οπισθεν οι αλλες μπαινουν κανονικα βεβαια μολις ζεσταθει ολα οκ.Στο Leon που ειχα δεν ειχα παρατηρησει τετοιο θεμα...
Πόσο καιρό έχεις το αμάξι;
Σε Hyundai i10 που είχα στα 7 χρόνια παρουσίασαν θέμα τα αμορτισερ του πορτμπαγκάζ (στην αρχή δεν άνοιγε ως τέρμα πάνω,όπως εσένα,αλλά μετά άρχισε να πέφτει όταν άνοιγε με κίνδυνο παρ'ολίγο τραυματισμού(!),οπότε αλλάχτηκαν).Κόστος αλλαγής σε εξουσιοδοτημένο Ηyundai το 2015, 10 ευρώ -μαζί με την εργασία-.
Για τις ταχύτητες το είχα στην αρχή αυτό το θέμα,αλλά μετά από 7μήνες δεν με έχει απασχολήσει ξανά.Τον αλλο μηνα κλεινει 4 χρονια.Μαλλον τελος ζωης για τα αμορτισερακια .Στο picanto που ειχα στα 6 χρονια αρχισαν να κανουν νερα....
-
Εμένα τους πρώτους 2 μήνες δεν κούμπωνε εύκολα η 1η και η όπισθεν.
Τώρα μετά από 4.000χλμ η 1η μπαίνει κανονικά, αλλά καμιά φορά έχω θέμα με την όπισθεν. Πολλές φορές την βάζω και δεν νιώθω ότι κούμπωσε και ότι θα μου την πετάξει.Με τα αμορτισέρ του πορτ μπαγάζ δεν έχω παρατηρήσει κάτι.
Και εγω που τα δοκιμασα ζεσταινουν και την μεση.
-
Εγώ τον Μάρτιο συμπληρώνω 4 χρόνια ενώ πλησιάζω τα 100.000χλμ.
Θέμα με τα αμορτισέρ του πορτμπαγκάζ δεν έχω.lemouz με μπαταρία έχεις θέμα;
Έχει κανένα μήνα τώρα που μερικές φορές η εκκίνηση δεν είναι τόσο ''σπίρτο'' όσο ήτανε.
Μάλλον στα κοντά πάω για αλλαγή.
Μέτρηση με όργανο έδειξε ένα νούμερο 455 ενώ θα έπρεπε κάπου 650. (Αλήθεια τι μονάδα είναι αυτή; αμπέρ εκκίνησης;)
Ο μάστορας μου είπε ότι για αυτό το αμάξι (πετρέλαιο 2κινητο) βάζουν την varta agm e39 (αν θυμάμαι καλά)
με κόστος κάπου στα 160€ - αυτό το θυμάμαι .
Επίσης ότι αυτή που έχει πάνω (της μαμάς δλδ) είναι τουλάχιστον 5ετίας. Ότι πολλές εταιρίες βάζουν στοκ μπαταρίες για μείωση του κόστουςΑλήθεια τώρα που τελειώνει η εγγύηση για πείτε τι να δω στον αντιπρόσωπο...
-
Δεν εχω θεμα με την εκκινηση μεχρι στιγμης.Στο picanto την αλλαξα στα 8 χρ. στο Leon στον 1.5χρ.Θελουν 160€ για μπαταρια?Μια ματια που εριξα στο ιντερνετ για τα γνησια αμορτισερακια εχουν περιπου 50 με 60€.Εγω θελω αλλα 1000χλμ για το 4ο σερβις οπου θα αλλαξω για 2η φορα φιλτρο πετρελαιου να δω τι γινεται.Θα παω και στο κτεο τον Γεναρη.Καποιος απο εδω πρεπει να εχει αλλαξει και ιμαντες αλλα δεν μας ειπε το κοστος....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλημερα.Δυο θεματακια που θελω να μου πειτε την γνωμη σας.Εδω και αρκετο καιρο παρατηρω οτι τα αμορτισερακια απο το πορτμπαγκαζ δεν το ανοιγουν μεχρι επανω (το εκανε και πριν τα κρυα) και στο σασμαν μολις πεσει η θερμοκρασια δυσκολευουν να κουμπωσουν 2α και οπισθεν οι αλλες μπαινουν κανονικα βεβαια μολις ζεσταθει ολα οκ.Στο Leon που ειχα δεν ειχα παρατηρησει τετοιο θεμα...Και τα δικά μου παρουσιάζουν κάτι αντίστοιχο. Άλλαξα φέτος στο SPLASH τα αμορτισεράκια με 35 €, με περισσότερα nm από 405 σε 500 (πιο δυνατό άνοιγμα και καλύτερο κλείσιμο), νομίζω φοράνε ακριβώς τα ίδια. Ίσως τα αλλάξω εάν και την άνοιξη συνεχίσουν την ίδια συμπεριφορά.
Για το κιβώτιο δοκίμασε στην αλλαγή από 1η σε 2α, να αφήνεις τον λεβιέ στο νεκρό, (στην μέση της 3ης - 4ης) και μετά να βάζεις την 2α είναι θέμα μηχανισμού - λεβιέ και όχι κιβωτίου, απλά όταν είναι κρύο το κιβώτιο ή υπό κλίση το αυτοκίνητο είναι πιο έντονο. -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Εγώ τον Μάρτιο συμπληρώνω 4 χρόνια ενώ πλησιάζω τα 100.000χλμ.
Θέμα με τα αμορτισέρ του πορτμπαγκάζ δεν έχω.lemouz με μπαταρία έχεις θέμα;
Έχει κανένα μήνα τώρα που μερικές φορές η εκκίνηση δεν είναι τόσο ''σπίρτο'' όσο ήτανε.
Μάλλον στα κοντά πάω για αλλαγή.
Μέτρηση με όργανο έδειξε ένα νούμερο 455 ενώ θα έπρεπε κάπου 650. (Αλήθεια τι μονάδα είναι αυτή; αμπέρ εκκίνησης;)
Ο μάστορας μου είπε ότι για αυτό το αμάξι (πετρέλαιο 2κινητο) βάζουν την varta agm e39 (αν θυμάμαι καλά)
με κόστος κάπου στα 160€ - αυτό το θυμάμαι .
Επίσης ότι αυτή που έχει πάνω (της μαμάς δλδ) είναι τουλάχιστον 5ετίας. Ότι πολλές εταιρίες βάζουν στοκ μπαταρίες για μείωση του κόστουςΑλήθεια τώρα που τελειώνει η εγγύηση για πείτε τι να δω στον αντιπρόσωπο...
Και στο δικό μου προχθές με 0 C το πρωί έδειξε ένα κόμπιασμα, όπως και τον Ιανουάριο με τις παγωνιές. Την μέτρησα πριν 15 μέρες σε συνεργάτες στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, που έχουν μόνο μπαταρίες και είπαν ότι είναι καλή. Το κόστος μιας καινούργιας δικιά τους στο 70 ή 72 ah (δεν θυμάμαι ακριβώς) γύρω στα 85 € με τρία χρόνια εγγύηση ή 98 € με 4 χρόνια εγγύηση.
-
Εκτωρα ευχαριστω για τις συμβουλες οταν παω για σερβις θα ρωτησω μηπως λεω μηπως τα καλυπτει η εγγυηση.Αν δεν βγαλω ακρη θα σε παρω τηλ να μου πεις απο που πηρες για το SPLASH σου.Δεν ξερω αν η Ιαπωνικη τα εχουν ή ο Γεωργακοπουλος παντως τα ιδια εχουν γυρω στο 50 με 60€ στο ιντερνετ...
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλημερα.Δυο θεματακια που θελω να μου πειτε την γνωμη σας.Εδω και αρκετο καιρο παρατηρω οτι τα αμορτισερακια απο το πορτμπαγκαζ δεν το ανοιγουν μεχρι επανω (το εκανε και πριν τα κρυα) και στο σασμαν μολις πεσει η θερμοκρασια δυσκολευουν να κουμπωσουν 2α και οπισθεν οι αλλες μπαινουν κανονικα βεβαια μολις ζεσταθει ολα οκ.Στο Leon που ειχα δεν ειχα παρατηρησει τετοιο θεμα...
Πόσο καιρό έχεις το αμάξι;
Σε Hyundai i10 που είχα στα 7 χρόνια παρουσίασαν θέμα τα αμορτισερ του πορτμπαγκάζ (στην αρχή δεν άνοιγε ως τέρμα πάνω,όπως εσένα,αλλά μετά άρχισε να πέφτει όταν άνοιγε με κίνδυνο παρ'ολίγο τραυματισμού(!),οπότε αλλάχτηκαν).Κόστος αλλαγής σε εξουσιοδοτημένο Ηyundai το 2015, 10 ευρώ -μαζί με την εργασία-.
Για τις ταχύτητες το είχα στην αρχή αυτό το θέμα,αλλά μετά από 7μήνες δεν με έχει απασχολήσει ξανά.Mια μικρή διόρθωση: 10 ευρώ είχε το ένα αμορτισεράκι -που ήταν και το χαλασμένο-.Όμως ο τεχνικός ανέφερε πως έρχεται κι η ώρα του άλλου λόγω 7ετίας και το αλλάξαμε προληπτικά,άρα κόστος 20 ευρώ.
-
Γεια σας φίλοι του forum. Εγώ είμαι κάτοχος του s-cross 1.4 boosterjet. Έκανα πριν λίγες μέρες το 1ο ετήσιο σερβις (αλλαγή λαδιών-φίλτρο).Ενώ περίπου πριν ένα χρόνο στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι ο κινητήρας παίρνει λάδια 0-20 μου έβαλαν 5-30 της motul,λέγοντάς μου οτι αυτή είναι η εντολή από κεντρικά.Έχει συμβεί το ίδιο σε άλλον;
Το κόστος μαζί με κάρτα καυσαερίων + 1λιτρο λάδι (για να έχω αν χρειαστεί) με έκπτωση 10% ανήλθε στα 132 ευρώ,στο συνεργείο Σφακιανάκη Αργυρούπολη. -
mmvog, το 5-30 ήταν πάντα το συνιστώμενο λάδι -όπως αναφέρει και το manual-. Κάποιος σου είπε λάθος (από άγνοια ή νομίζοντας πως έχεις τον 1.6 ατμόσφαιρα).
Κι εγώ τον 1.4 boosterjet έχω και το πήρα τ'άμαξι από την αντιπροσωπεία της Αργυρούπολης. -
Ο χρήστης mmvog έγραψε:
Γεια σας φίλοι του forum. Εγώ είμαι κάτοχος του s-cross 1.4 boosterjet. Έκανα πριν λίγες μέρες το 1ο ετήσιο σερβις (αλλαγή λαδιών-φίλτρο).Ενώ περίπου πριν ένα χρόνο στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι ο κινητήρας παίρνει λάδια 0-20 μου έβαλαν 5-30 της motul,λέγοντάς μου οτι αυτή είναι η εντολή από κεντρικά.Έχει συμβεί το ίδιο σε άλλον;
Το κόστος μαζί με κάρτα καυσαερίων + 1λιτρο λάδι (για να έχω αν χρειαστεί) με έκπτωση 10% ανήλθε στα 132 ευρώ,στο συνεργείο Σφακιανάκη Αργυρούπολη.Τζάμπα ρε φίλε...το έξτρα λίτρο σου το πουλήσαν με το ζόρι δηλ?
-
Παρατήρησα τις δύο τελευταίες ημέρες ότι το λαμπάκι για τον αεροσακο συνοδηγού δεν ανάβει πάντα το on. Άλλοτε ανάβει, άλλοτε όχι. Σας έχει τύχει ?
-
Το κόστος μαζί με κάρτα καυσαερίων + 1λιτρο λάδι (για να έχω αν χρειαστεί) με έκπτωση 10% ανήλθε στα 132 ευρώ,στο συνεργείο Σφακιανάκη Αργυρούπολη.Να θεωρήσω πως τα 180 που μου ζήτησαν εμένα για το πρώτο service στη Θεσσαλονίκη είναι λόγω των επιπλέον φίλτρων που έχει το diesel ?? ή ανταγωνισμός στην Αθήνα λειτουργεί κατεβάζοντας τις τιμές !!!
-
Τι επιπλεον αλλαζεις στο 1ο σερβις?
-
Τελικά ανάβει το on για ένα λεπτό και μετά σβήνει . Το γράφει και το manual.
-
Έχω παραγγείλει το αμάξι από τα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δείχνει το αμάξι στη παραγωγή και θέλω να δαγκώσω κανένα λαρύγγι
-
Ήθελα να σας ρωτήσω, επαναφέροντας το θέμα με το Mirrorlink, ποια smartphones είναι συμβατά για Mirrorlink σύνδεση με το σύστημα του S-cross αφού αυτό είναι βασικό μου κριτήριο στην επιλογή του νέου μου κινητού (χρειάζομαι ιδιαίτερα το Google Maps κυρίως με input από την οθόνη του ηχοσυστήματος, όχι του κινητού).
-
Ο χρήστης Da Tsun έγραψε:
Ήθελα να σας ρωτήσω, επαναφέροντας το θέμα με το Mirrorlink, ποια smartphones είναι συμβατά για Mirrorlink σύνδεση με το σύστημα του S-cross αφού αυτό είναι βασικό μου κριτήριο στην επιλογή του νέου μου κινητού (χρειάζομαι ιδιαίτερα το Google Maps κυρίως με input από την οθόνη του ηχοσυστήματος, όχι του κινητού).Το mirrorlink ειναι περιπου αμαρτια...
Ακομη και κινητα που ειναι συμβατα, με καποια αναβαθμιση καταληγουν να μην ειναι...
τοσο στο bosch mm της σουζ, όσο και στα passat/ibiza
Καλυτερα το android auto που σχεδον τα παντα υποστηριζονται με κατεβασμα ομως του app του android auto χειροκινητα και οχι με play store.
Η υποστηριξη του android auto ισχυει με firmware στο bosch 1850.2 που το κατεβαζεις, αν δεν το εχει, και το βαζεις μονος σου πολυ ευκολα.
Παντως,
sony z3, z3+, samsung a5 2017, samsung s7 λειτουργουν και με mirrorlink και με android auto στο τελευταίο τους firmware (1850.2 στο bosch)
Λειτουργικα το aa ειναι κλασεις καλυτερο του mirrolink, αλλα για gps ευκολοτερη ειναι η χρηση του ενσωματωμενου στη συσκευή (που αν δεν εχεις παιρνεις απο το ebay για μολις 50 γιουρα)
SUZUKI SX4 SCROSS