-
Παίδες,ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση!
Τελικά το έκανα με λίγο μαύρο χρώμα σε πινελάκι επιδιόρθωσης γρατζουνιών (από την autoplus) και κατά 50-60% διορθώθηκε.Έμεινε ελάχιστο,πρέπει να φθάσεις σε απόσταση 10-15 εκ. για να το προσέξεις!
Στο κάτω-κάτω,όπως λέει κι o alnotas,ας είναι το γούρι για να μην το ματιάζουν! -
XAXAXAXA!!! Πρώτη μέρα με το duster. Μια βόλτα ως την Χαλκίδα. Μπροστά μας πηγαίνει ένας μια νταλίκα. Από το παράθυρο φεύγει ένα κουτάκι κοκα κόλα. Βλέπω την καμπύλη που διαγράφει πλαι από την νταλίκα. Πέφτει στο οδόστρωμα. Ένα γκελ, δεύτερο και σκάει στην πίσω αριστερή πόρτα, χαμηλά. Στο Σύριο δεν βλέπω κάτι. Περνανε λίγες μέρες και κάνω το πρώτο πλύσιμο. Ένα σημαδάκι ένα χιλιοστό και ούτε... Το πρώτο παράσημο. Δεν το πείραξα. Γούρι είναι. Ακολούθησε μια γρατζουνιά ακόμη 3-4 χιλιοστά στο μπροστινό δεξί φτερο από το ποδήλατο της μικρής. Μαύρα δεν θα τα βάψω σκέφτηκα. 3,5 χρόνια και 105000 χλμ μετά αυτά είναι και τίποτε άλλο. Να μαστε καλά! Καλά χλμ σε όλους. Την γρατζουνιά την διόρθωσα με πινελάκι από μανό και άσπρο χρώμα. Το σημαδάκι το άφησα γιατί είναι γούρι.
-
Να ρωτήσω κάτι...
Είχε βρέξει ένα βράδυ με λασποβροχή. Το επόμενο πρωί που έβαλα μπρος, στο infotainment παρακαλώ, μου έβγαλε ένα μήνυμα ότι ο sensor-ας (προφανώς των αυτόματων υαλοκαθαριστήρων) είναι βρώμικος και πρέπει να τον καθαρίσω.
Μου έκανε εντύπωση... Επίσης όταν μέσα στον Οκτώβρη άλλαξε ο καιρός και έπεσε λίγο απότομα η θερμοκρασία και όπως ήταν φυσικό τα λάστιχα χάσαν πίεση, το κεντρικό καντράν των ενδείξεων μου έβγαλε την πίεση των ελαστικών με κίτρινο προειδοποιητικό σήμα και με την παρότρυνση να συμπληρώσω αέρα.Από την άλλη, πριν κανα 2 βδομάδες, άλλαξα όλα τα λαμπάκια της καμπίνας, του πορτ μπαγάζ αλλά και τα φώτα πινακίδας, με κάτι φθηνιάρικα Led από ένα φυσικό Κινεζομάγαζο εδώ στην θεσσαλονίκη (Απολλώνια). Παρεπιμπτόντως, τα λευκά, δυνατά led στην καμπίνα.........άλλη φάση...και κόστος μόνο 4-5 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ....
Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι δοκίμασα και έβαλα μπρος, με αναμμένα φώτα, χωρίς να έχω βάλει τα φωτάκια της πινακίδας επίτηδες, και δεν μου έβγαλε πουθενά ένδειξη καμένης λάμπας.
Βέβαια δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο για κάποιο πιο 'σοβαρό' φως, όπως πχ κεντρικά φώτα ή φλας.Ηθελα να ρωτήσω, εσάς τι μηνύματα σας έχει βγάλει κατά καιρούς; Πόσο καλό είναι το self-check σύστημά του;
Για παράδειγμα, έχω που έβαλα νερό στους υαλοκαθαριστήρες, εδώ και κάτι μήνες. Και το χρησιμοποιώ. Υποθέτω ότι είναι στα τελιώματά του αλλά επίτηδες δεν συμπληρώνω γιατί θέλω όταν τελειώσει, να δω αν θα μου βγάλει κάποια ειδοποίηση. Εχετε δει κάτι τέτοιο;Υ.Γ. Σήμερα ψέκασα τους μεντεσέδες με σπρέυ λευκού λιθίου, μάρκας WD40. Να δούμε αν θα ξανατρίξουν...
-
alnotas,αυτό με το σένσορα των υαλοκαθαριστήρων που σου έβγαλε ειδοποίηση στο infotainment πως θέλει καθάρισμα δεν το έχω ξανακούσει ή βρει κάπου,αλλά ακούγεται καλό -και χρήσιμο- εφέ!
Τώρα για τις εσωτερικές λάμπες φωτισμού ή των πινακίδων να υπάρχει ένδειξη για το αν καούν,δεν το έχω συναντήσει και δεν το γνωρίζω για κανένα αμάξι (ούτε και για τα αναφερόμενα 'premium').
Όπως επίσης και για ενημέρωση στάθμης νερού στο δοχείο καθαρισμού παρμπρίζ,δεν το έχω δει πουθενά.Υ.Γ. Τι led λαμπάκι έβαλες στο σημείο που φωτίζει την κονσόλα χαμηλά,κάτω από τον κλιματισμό;Θέλω κι εγώ να βάλω κάτι ισχυρότερο εκεί,όπως και σ'αυτό του πορτμπαγκάζ.Είναι εύκολη η αντικατάσταση σ'αυτά τα σημεία;
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Όπως επίσης και για ενημέρωση στάθμης νερού στο δοχείο καθαρισμού παρμπρίζ,δεν το έχω δει πουθενά.
Στο Opel Astra H του 2008 που είχα, το έβγαζε...
-
Σε Σουιφτ μου έβγαλε πριν 1 βδομάδα ειδοποίηση για το λάστιχο μπρος δεξιά οτι έχει πέσει σε πίεση 212... Βαρέθηκα να παω σε βενζινάδικο να σγουβω μέσα στις βροχές να βαλω αέρα και ημουν 1 βδομάδα με την κ@λοένδειξη να αναβοσβήνει οσαν χριστουγεννιατικα λαμπάκια. Σήμερα έβαλα αέρα και βρήκα την υγειά μου.
Πολύ σπαστικές αυτες οι ενδείξεις που δε φευγουν καθόλου. -
Πολύ σπαστικοί οι οδηγοί που αγνοούν ένα τόσο σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια την δική τους και των γύρω τους βασικά...
-
Έκτωρα σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά. Θα δω εάν μου βγαίνουν τα logistics και θα επανέλθω.
'Υ.Γ. Σήμερα ψέκασα τους μεντεσέδες με σπρέυ λευκού λιθίου, μάρκας WD40. Να δούμε αν θα ξανατρίξουν... '
Alnotas, κάθε έξι μήνες περίπου βογκάνε οι δικες μου. Οι κόντρες πάντως, αν και όντως ψεύτικες (έχω αλλάξει ήδη 2), μην σε ανησυχούν γιατί συμπεριλαμβάνονται στην εγγύηση νομίζω.'Πολύ σπαστικοί οι οδηγοί που αγνοούν ένα τόσο σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια την δική τους και των γύρω τουε βασικά...'
Δία, δεν είναι πάντα για κακό. Εάν για παράδειγμα το έχεις ρυθμίσει στο ECO σου ανάβουν τα λαμπάκια -
REALZEUS, στα Σουζουκι σου δείχνει συνεχώς τη πίεση του αέρα οταν υπάρχει θέμα για συνεχή παρακολούθηση. Μετά από λίγα χλμ κίνησης η πίεση ανέβαινε στα 225. Δεν έφυγα για ταξίδι, δε το κινούσα συνέχεια το συγκεκριμένο, όποτε κινήθηκα ήταν μέσα σε κίνηση (Κηφισίας πρωί πρωί... ομορφιά) και πάντα μπροστά μου είχα (την ενοχλητική) συνεχή ένδειξη, αρα αν έβλεπα καποια real-time επικίνδυνη πτώση πίεσης, φυσικά και θα το κοίταζα.
15 χρόνια οδηγώ, 0 ατυχήματα, ότι αυτοκίνητο είχα και κτεο πέρασε μια χαρά πουλήθηκε εύκολα ως 'καινούργιο' μηχανολογικά, ακόμα και αυτό πάνω στο οποίο έμαθα να οδηγώ.
Με την ασφάλεια δεν έχω θέματα, με το (υπερβολικό) political correctness έχω κάποια. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Σε Σουιφτ μου έβγαλε πριν 1 βδομάδα ειδοποίηση για το λάστιχο μπρος δεξιά οτι έχει πέσει σε πίεση 212... Βαρέθηκα να παω σε βενζινάδικο να σγουβω μέσα στις βροχές να βαλω αέρα και ημουν 1 βδομάδα με την κ@λοένδειξη να αναβοσβήνει οσαν χριστουγεννιατικα λαμπάκια. Σήμερα έβαλα αέρα και βρήκα την υγειά μου.
Πολύ σπαστικές αυτες οι ενδείξεις που δε φευγουν καθόλου. -
Παρέλαβα σήμερα μετά από κάνα μήνα, ένα module για να κλείνουν αυτόματα τα παράθυρα και οι καθρεύτες με το κλείδωμα.
Αύριο πρωί θα κάνω την 'εγχείριση' και θα σας πω, για όποιον ενδιαφέρεται, τα 'πως και τι'.Υ.Γ. Το έχει πάρει μήπως και κανείς άλλος; Κανά tip?
-
Ωραίο δείχνει και φαίνεται plug n play!
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ωραίο δείχνει και φαίνεται plug n play!Έχει δουλειά αλλά δείχνει σχετικά εύκολο στην τοποθέτηση
-
Το σύστημα ήταν plug-and-NOT-play
Χτες που παρέλαβα, και είδα το καλώδιο που μου έστειλε ο κινέζος, παρατήρησα ότι το καλώδιο έπρεπε να έχει 2 ακόμα βύσματα, για τον μηχανισμό των παραθύρων.
Έστειλα την ανησυχία μου στον πωλητή αλλά με διαβεβαίωσε ότι αυτό που παρέλαβα κλείνει ΚΑΙ τους καθρέφτες.
Δυστυχώς οι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί. Τοποθέτησα το Module σήμερα το πρωί και δουλεύει μόνο στο ...33%
-Οι καθρέφτες δεν κλείνουν
-Οταν κλειδώσω πρέπει να πατήσω ΞΑΝΑ το κλείδωμα για να ανέβουν τα παράθυρα.
-Έχασα το αυτόματο κατέβασμα/ανέβασμα του παραθύρου του οδηγού
-Εννοείτε δεν έχω ούτε αυτόματο κατέβασμα/ανέβασμα των υπολοίπων παραθύρων.Το μόνο πράγμα που δουλεύει όπως θα έπρεπε είναι, όταν το αμάξι είναι κλειδωμένο και πατήσω διαδοχικά Unlock/Lock/Unlock, να κατεβούν τα παράθυρα...
Ο κινέζος παραδέχτηκε ότι μου έστειλε λάθος καλώδιο αφότου τράβηξα βίντεο και του το έστειλα. Είπε θα στείλει άλλο καλώδιο αλλά δεν είπε τίποτα για τα υπόλοιπα. Και άντε τώρα να περιμένω ακόμα ένα μήνα για καλώδιο, και άντε να μην δουλεύει ούτε και αυτό...
-
Καλησπέρα σας.Να σας ρωτήσω για να μου λύσετε μια απορία,όσον αφορά τον φωτισμό στα πόδια οδηγού και συνοδηγού.Τα έχω ρυθμίσει να συγχρονίζονται είτε με το άνοιγμα της πόρτας,είτε με το άνοιγμα των φώτων,αλλά τζίφος.Κανένα φως δεν ανάβει.Έσκυψα και με φακο και στις δύο μεριές μπας και δω κανένα φως αναμένο αλλά και πάλι τίποτα.Μήπως κάηκαν οι λάμπες και να πάω στο service το δούνε ? λέω τώρα εγώ !!!
-
Με τους υαλοκαθαριστηρες τι έγινε τελικά ?
-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Καλησπέρα σας.Να σας ρωτήσω για να μου λύσετε μια απορία,όσον αφορά τον φωτισμό στα πόδια οδηγού και συνοδηγού.Τα έχω ρυθμίσει να συγχρονίζονται είτε με το άνοιγμα της πόρτας,είτε με το άνοιγμα των φώτων,αλλά τζίφος.Κανένα φως δεν ανάβει.Έσκυψα και με φακο και στις δύο μεριές μπας και δω κανένα φως αναμένο αλλά και πάλι τίποτα.Μήπως κάηκαν οι λάμπες και να πάω στο service το δούνε ? λέω τώρα εγώ !!!Ο φωτισμός στα πόδια θα ανάψει όταν ανοίξεις την πόρτα για να μπεις.Όμως,μόλις κλείσεις την πόρτα,ακόμη και νύχτα να είναι που θα έχεις αναμμένα τα φώτα πορείας,θα σβήσει.Είναι μόνο για είσοδο-έξοδο από το αμάξι στο σκοτάδι.
Υ.Γ. Εκτός αν έχεις χαμηλώσει υπερβολικά την ένταση φωτισμού (brightness) από το δεξιό λεβιεδάκι του καντράν,που είναι σαν να μην φωτίζει στα πόδια.
-
Καλησπέρα σας.Να σας ρωτήσω για να μου λύσετε μια απορία,όσον αφορά τον φωτισμό στα πόδια οδηγού και συνοδηγού.Τα έχω ρυθμίσει να συγχρονίζονται είτε με το άνοιγμα της πόρτας,είτε με το άνοιγμα των φώτων,αλλά τζίφος.Κανένα φως δεν ανάβει.Έσκυψα και με φακο και στις δύο μεριές μπας και δω κανένα φως αναμένο αλλά και πάλι τίποτα.Μήπως κάηκαν οι λάμπες και να πάω στο service το δούνε ? λέω τώρα εγώ !!!
Ο φωτισμός στα πόδια θα ανάψει όταν ανοίξεις την πόρτα για να μπεις.Όμως,μόλις κλείσεις την πόρτα,ακόμη και νύχτα να είναι που θα έχεις αναμμένα τα φώτα πορείας,θα σβήσει.Είναι μόνο για είσοδο-έξοδο από το αμάξι στο σκοτάδι.
Υ.Γ. Εκτός αν έχεις χαμηλώσει υπερβολικά την ένταση φωτισμού (brightness) από το δεξιό λεβιεδάκι του καντράν,που είναι σαν να μην φωτίζει στα πόδια.
Οχι την ένταση του φωτισμου την έχω στο τέρμα.Με ανοιχτή την πόρτα και με φακό που έψαξα από κάτω,δεν ανάβει τίποτα ούτε στην πλευρά του οδηγού αλλά ούτε και στου συνοδηγού.Και το τσέκαρα νύχτα για να είμαι σίγουρος.
-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Οχι την ένταση του φωτισμου την έχω στο τέρμα.Με ανοιχτή την πόρτα και με φακό που έψαξα από κάτω,δεν ανάβει τίποτα ούτε στην πλευρά του οδηγού αλλά ούτε και στου συνοδηγού.Και το τσέκαρα νύχτα για να είμαι σίγουρος.
Τότε, όντως μπορεί να μην λειτουργεί η λάμπα ή να μην κάνει επαφή κ.τ.λ.
-
Τότε, όντως μπορεί να μην λειτουργεί η λάμπα ή να μην κάνει επαφή κ.τ.λ.
Λογικά είναι μέσα στην εγγύηση,σωστά ? 15 ημερών αυτοκίνητο είναι.
SUZUKI SX4 SCROSS