-
https://youtu.be/21lGDrh6idU?t=73
πατατε χριστιανοί....
πάνορμε? ακομη στρώνς? -
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι σε σκέψη για s-cross 1.0! Το έχει κανείς? Με προβληματίζει ότι είναι τρικίλυνδρο και turbo. Έχω αξιόπιστο γνωστό μηχανικό σε αντιπροσωπεία και τον ρώτησα για το rapid 1.0tsi (βλέπεις το Buget είναι τα 15.000€) και μου είμαι να πάρω κάτι άλλο. Αν το έχει κανείς δουλεμένο ας πει τις εντυπώσεις του, γιατί για να το πάρω θα γίνει υπέρβαση.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
https://youtu.be/21lGDrh6idU?t=73
πατατε χριστιανοί....
πάνορμε? ακομη στρώνς?Γάτε,ναι συνεχίζεται το στρώσιμο -αν και αργοπορεί λίγο λόγω δουλειάς-,είναι οικογενειακή παράδοση.Άλλωστε είναι και λίαν χαλαρωτικό. Μέχρι τα 1500-2000χλμ. θα το πάω.
Επειδή λέω να έχω κι ένα μπουκαλάκι λάδι 1lt για παν ενδεχόμενο,τελικά για τον 1.4 ποιο να πάρω;japanese1, που είσαι;Ποιο θα πρότεινες;
-
Τελικα μετα απο ερευνα πληρωση για το φρεον στο αμαξι μονο η suzuki...Tιμη απαγορευτικη αν υπολογιση κανεις πως το 1 κιλο του συγκεκριμενου φρεον εχει 100€ και το μηχανημα εχει 6000€...Προεκυψε θεμα με τα τηλεκοντρολ-κλειδι Keyless και απο οτι μου ειπε η αντιπρ. ειναι συχνο στα suzuki το προβλημα με την πλακετα, κοστος 200€ το ενα.Θα ψαχτω και εξω μηπως και ειμαι τυχερος.(Δεν μου εχει πεσει κανενα κ δεν ειναι θεμα μπαταριας ).Φιλε Εκτωρα τα φωτα σου.... Α περασα και μεβρανες μπροστα κοστος 60€ στην glass drive της ASWF με εγγυηση εφ' ορου ζωης...
-
Είναι κανένας που να περιμένει σαν και μένα S-Cross με εκτιμώμενη παράδοση, τέλη Ιουλίου/αρχές Αυγούστου;
Αν ναι, έχετε κάνα νέο;
Πλησιάζει ο καιρός και η ανυπομονησία μεγαλώνει
-
panormus,μην αγχώνεσαι με το λάδι.Τα suzuki φριτεζες δεν είναι.Το δικο μου vitara 86,000χλμ πετρελαιο και δεν εχει καψει γραμμάριο. Μην αγχώνεσαι και να χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου.
-
lemouz, 2,5 χρόνια ακομα με το πρώτο κλειδί είμαι.Ούτε μπαταρία δεν εχω αλλάξει.Γιατί έτσι ρε αλανι;
-
O.k., japanese1.
Μια κι απ'ότι κατάλαβα, έχεις στο vitara σου το σύστημα keyless για είσοδο και έναρξη κινητήρα,έχω μια απορία:Πατώντας κάθε φορά το start engine,πάει από την θέση ΑCC (ράδιο ανοιχτό),στη θέση ΟΝ (όλα τα λαμπάκια στο καντράν κι όλα τα ηλεκτρολογικά ανοιχτά) και τέλος όταν πατάς και συμπλέκτη ξεκινά η μηχανή (αν δεν πατήσω συμπλέκτη κι από το ΟΝ πατήσω το κουμπί θα σβήσει το καντράν).Αν όμως θέλω να πάω από την ACC κατευθείαν στο κλείσιμο του αυτοκινήτου,δε γίνεται,πρέπει να πάω υποχρεωτικά στο ON κι έπειτα για off.
Είναι υποχρεωτικά έτσι ή υπάρχει τρόπος να πάω κατευθείαν από ΑCC σε off; -
Ρε πειραχτηρι!!! χαχαχα
Ναι,οπως το έγραψες,πρεπει να πας στο ον και μετα σβήνει και κάνει κυκλο. Δεν εχω βρει και εγώ κάποιο κόλπο,και δε θέλω να το πολυπειραζω!!!
Ίσως αν.πατήσεις συνεχόμενα το κουμπί,αλλά δοκίμασε το εσύ, εγώ φοβάμαι. -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Ίσως αν.πατήσεις συνεχόμενα το κουμπί,αλλά δοκίμασε το εσύ, εγώ φοβάμαι.
Και αν το κάνει αυτό και το αμάξι αρχίσει...
10
...
9
...
8
...
7
... -
Και για να συνεχίσω.. Μου έκαναν δώρο τη ρεζέρβα (ήταν στη συμφωνία της παραγγελίας,αλλά ήρθε εκ των υστέρων 2-3 μέρες αργότερα) κι επειδή γινόταν χαμός στο service και στα ανταλλακτικά την πήρα,έφυγα και τη βίδωσα με τη δικιά της βίδα μετά στο σπίτι.Όταν την έσφιξα,έφτασε σ'ενα σημείο που αν έσφιγγες παραπάνω ξαναχαλάρωνε και μετά ξαναέσφιγγε.Εκεί σταμάτησα. Έτσι είναι και στις δικές σας;
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
lemouz, 2,5 χρόνια ακομα με το πρώτο κλειδί είμαι.Ούτε μπαταρία δεν εχω αλλάξει.Γιατί έτσι ρε αλανι;Ειναι πολυ συχνο στα αυτοκινητα μας οποτε ειναι θεμα μην σου κατσει...Το οτι ομως κανενας μα κανενας κατοχος Suzuki εδω μεσα ΔΕΝ τον αγγιξε οτι το φρεον που εχει το αμαξι μας μας δεσμευει να το παμε μονο αντιπ/εια με ξεπερναει....
-
Υπό νορμάλ συνθήκες το φρεον δεν πρέπει να χρειαστεί συμπλήρωμα. Μάλλον για αυτό δεν ασχολείται κάνεις.
Το κύκλωμα του κλιματισμού σε αυτοκίνητα αλλά και στα οικιακά κλιματιστικά είναι κλειστό κύκλωμα και αν χρειαστεί συμπλήρωμα σημαίνει Ότι από κάπου χάνει(διαρροή από σωληνάκι, κομπρεσορα κλπ ή από την βαλβίδα ασφαλείας επειδή ζορίζεται και σηκώνει πίεση).
Τώρα για το συγκεκριμένο ψυκτικό μέσο δεν γνωρίζω για να εκφράσω άποψη αν είναι καλύτερο ή όχιSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
lemouz, όταν αναφέρεσαι στο φρέον εννοείς το R-1234y; Γιατί στο βιβλιαράκι οδηγιών που έχω ( scross facelift) λέει γι αυτό και πως αντικατέστησε το προηγ. R-134a.Το βιβλιαράκι όμως,δεν αναφέρει στη συντήρηση πότε και πόσο προσθέτουμε ή αντικαθιστάμε.
Πάντως,σε όσα αυτοκίνητα είχα (έχω κρατήσει και 7-8 έτη) δε χρειάστηκε να προσθέσουν φρέον.Αυτό που μου έχουν πει, είναι πως το κλιματιστικό πρέπει να δουλεύει λίγο και το χειμώνα για να μην χαλάνε οι σωληνώσεις του.Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς,παρατηρώ στην αλλαγή ταχυτήτων,ότι καμιά φορά -όχι πάντα- σα να σκαλώνει η 1η με τη 2α.Είναι κοινό αυτό των Suzuki ή με τα χλμ. θα βελτιωθεί;
-
Εχει υπερδιπλασιαστει η τιμη του φρεον στο λιτρο πανελλαδικα λογω εισαγωγεα απ οτι μου ελεγε ο μηχανικος μου. Υπαρχει προβλημα στην αγορα με την τιμη αυτη τη στιγμη και αφορα τους παντες. Με καθε επιφυλαξη μεταφερω αυτο που μου ειπε πριν λιγες εβδομαδες.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
lemouz, 2,5 χρόνια ακομα με το πρώτο κλειδί είμαι.Ούτε μπαταρία δεν εχω αλλάξει.Γιατί έτσι ρε αλανι;
Ειναι πολυ συχνο στα αυτοκινητα μας οποτε ειναι θεμα μην σου κατσει...Το οτι ομως κανενας μα κανενας κατοχος Suzuki εδω μεσα ΔΕΝ τον αγγιξε οτι το φρεον που εχει το αμαξι μας μας δεσμευει να το παμε μονο αντιπ/εια με ξεπερναει....
Καλημέρα, lemouz75 για το κλειδί δεν έχω κάποια απάντηση. Χθες έκανα το σερβίς των 80.000, ρώτησα τον μηχανικό εάν χρειάζεται έλεγχο το ψυκτικό του a/c και μου είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα. Το καλύπτει κανονικά η εγγύηση και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα θα το βγάλει σαν σφάλμα στην οθόνη του κλιματισμού. Ακόμα και ο ιμάντας του a/c που θεωρητικά θέλει αλλαγή στα 80.000 ήταν σε άριστη κατάσταση και τον αφήσαμε όπως είναι.
-
Φιλε Εκτωρα η εγγυηση μετα τα 3 χρονια ΔΕΝ καλυπτει τιποτα ειναι για τα ματια του κοσμου (μονο για να δουν τι φταιει). Για τα κλειδια περιμενω απαντηση μηπως και φτιαξουμε το ενα απο τα δυο....Εγω απο τα προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα τα εκανα ελεγχο καθε 2 χρονια.Δεν εχω δει καποιο θεμα και φυσικα το βαζω και το χειμωνα να δουλεψει.Απλα ψαχτηκα λογο φρεον R-1234y το οποιο ανεπισημα θελει 150€ για να γινει πληρωση....
Φιλε panormus772 το θεμα απο 1 σε 2α εμενα μου το κανει ακομα και τωρα που εχω 65000 χλμ.... -
lemouz, με αφορμή την αλλαγή του γρύλλου του παραθύρου από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι στην 3ετία εξαντλείται η εγγύση των ηλεκτρολογικών. Τότε το ερμήνευσα ως 'στην 3ετία εξαντλείται η εγγύση των ηλεκτρολογικών ΜΟΝΟ'. Ελπίζω να έχεις άδικο..
Με την ευκαιρία, το παράθυρο δεν βγάζει κιχ ένα μήνα τώρα. Λαμβάνοντας και το παραπάνω υπόψη, στα 2,5 χρόνια θα αλλάξω και του συνοδηγού που βγάζει έναν σαφώς λιγότερα ενοχλητικό αλλά υπαρκτό θόρυβο.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
lemouz, με αφορμή την αλλαγή του γρύλλου του παραθύρου από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι στην 3ετία εξαντλείται η εγγύση των ηλεκτρολογικών.http://www.suzuki.gr/auto/mysuzuki/afte ... i-eggyisis
Εδώ γράφει:
Όλα τα μοντέλα συνοδεύονται με 5 ετή εγγύηση καλής λειτουργίας (3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια επέκταση εγγύησης).
...
... κάθε καινούργιο αυτοκίνητο Suzuki συνοδεύεται με 5ετή εγγύηση (3 έτη εργοστασιακή και 2 με επέκταση εγγύησης), που περιλαμβάνει:
5 έτη ή 100.000 χλμ για τα μηχανικά / ηλεκτρικά μέρη
12 έτη για το αμάξωμα*- Ο χρόνος εγγύησης καλής λειτουργίας αμαξώματος διαφέρει στο μοντέλο Jimny που είναι 6 χρόνια.
-
Σιγουρα σας εχουν δωσει το βιβλιαρακι για την εξτρα εγγυηση 2 ετων.Ριξτε το μια ματια.Ηλεκτρολογικα δεν καλυπτει τιποτα οπως κολωνα τιμονιου ( που μου εκατσε εμενα στον 1,5 χρ. ) ανηκει στα ηλκτρολογικα οπως και καποια εξαρτηματα του κινητηρα δηλ. αν κρινουν οτι το αλλαζει ο ηλεκτρολογος τοτε αντιο....Τα τηλεκοντρολ-κλειδια δεν τα καλυπτουν ενω ξερουν οτι ειναι ευαισθητα....Το ολο θεμα ειναι το τι θελουν να καλυψουν οι κατα τοπους αντιπρ/ειες....
SUZUKI SX4 SCROSS