-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
@Sakattack
Καλορίζικο φίλε και καλώς ήρθες στην παρέα.Και εγώ το ζαχαρώνω το 500x αλλά προβληματίζομαι ανάμεσα σε πετρέλαιο ή βενζίνη.Να' σαι καλά αδερφέ.
Προσωπικά πήγα με το diesel όχι μόνο για θέμα οικονομίας, αλλά και γιατί στην οδήγηση δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από τη βενζίνη. Λίγο πιο σπιρτόζος ο βενζικοκινητήρας, σίγουρα, λίγο πιο 'νευρικός' αλλά ειλικρινά είναι μικρή η διαφορά. Οδήγησέ τα και τα δύο και θα με καταλάβεις. Η τεράστια ροπή του 1,6d ισοφαρίζει ουσιαστικά και προσωπικά τον θεωρώ πιο κατάλληλο για το συγκεκριμένο αμάξι (δεν είναι καθόλου ελαφρύ...).
Διαφορά υπάρχει τιμολογιακά βέβαια, αλλά στην Ελλάδα με την τόσο μεγάλη διαφορά diesel - βενζίνης, θα κάνεις νωρίς απόσβεση αν κάνεις αρκετά χιλιομετράκια/χρόνο.
Για ποιο trim θα πας?
-
Φίλε μου τα οδήγησα και τα δύο και η βενζίνη μου φάνηκε σαν να οδηγούσα άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με τον πετρελαιοκινητήρα, άσε που κάνω και λίγα χιλιόμετρα. Αλλά επειδή θα το κρατήσω για καιρό, φοβάμαι τους ρύπους της βενζίνης για τον πράσινο δαχτύλιο του μέλλοντος. Πολλοί δεν το υπολογίζουν αλλά για εμένα είναι βασικό κριτήριο αγοράς.
Σκέφτομαι για το city Lounge στα 20.620 με την προσφορά που τρέχει μέχρι τέλη μαρτίου.
-
Η τάση είναι να απαγορευτούν τα ντίζελ, όχι τα βενζινοκίνητα. Ο λόγος είναι ότι το CO2 δεν είναι ρυπος, σε αντίθεση με αυτά που βγάζουν τα ντίζελ.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Στο τρίλημμα μεταξύ Audi Q3 1.4 TFSI-Mercedes GLA 180 CDI-BMW X1 S DRIVE 18D(πισωκίνητη,μεταχειρισμένη από 2011 κ μετά) τι θα λέγατε;
Το Audi είναι το μόνο βενζινοκίνητο από τα τρία.Ως καινούριο πωλείται κοντά στα 29-30 χιλιάρικα.Διαθέτει το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων(cod) και κατανάλωση κοντά στα 9 λίτρα/100χλμ.
Η GLA είναι πετρελαιοκίνητη αλλά έχει δύο βασικά μειονεκτήματα:έχει τον πιο ανίσχυρο κινητήρα από τα τρία και παράλληλα την πιο υψηλή τιμή...31-32 χιλιάρικα καινούρια.
Και πάμε στη δίλιτρη πετρελαιοκίνητη Χ1.Καλές επιδόσεις,καλή κατανάλωση,άνετο ταξίδι.Τέλη κυκλοφορίας αν δεν κάνω λάθος είναι στα 140€ και η ασφάλεια(με πυρός/κλοπή αλλά όχι μικτή) όπως υπολόγισα στο insurancemarket κυμαίνεται περίπου στα 400 € το χρόνο.Υπάρχει όμως πάντα το ''αγκάθι'' των 440€ του φόρου πολυτελείας/χαρατσιού.Κόστος κτήσης κοντά στα 23 χιλιάρικα ως μεταχειρισμένη.Αυτό το χαράτσι νομίζω πως είναι το μοναδικό μεγάλο ''αγκάθι'' για κάποιον που ψάχνει 2λιτρο αμάξι σήμερα.
Αισθητικά μου αρέσουν και τα τρία,οι χώροι ικανοποιητικοί και στα τρία οπότε αυτά είναι τα λιγότερο σημαντικά.
Αξίζει τον κόπο να πάρει κανείς 2λιτρο diesel;Σκέφτομαι πως τα 7-8 χιλιάρικα που γλιτώνει κανείς από την αυξημένη τιμή αγοράς των δύο πρώτων,τα πληρώνει σταδιακά σε φόρο πολυτελείας στην Χ1,αν φυσικά διατηρηθεί μελλοντικά αυτός ο φόρος. -
Την GLA με το diesel εγώ θα την απέρριπτα πρώτη. Εκτός εάν δε σε νοιάζει το αμάξι απλά να 'πηγαίνει'. Κρίνοντας από το προηγούμενο αμάξι σου Λεω χλωμό να συμβιβαστείς με τούτο. Την έκανες τεστ;
Το Q3 πρέπει να πηγαίνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Πόσα χλμ κάνεις το χρόνο;
Εάν κάνεις λίγα πάρε το Q3 που σου αρέσει κιόλας. Τα έξοδα της βενζίνης δε θα είναι τόσα πολλά εάν είσαι κάτω από 15.000 χλμ.
Εάν κάνεις πολλά περισσότερα αναγκαστικά πας σε diesel. Η Χ1 που αναφέρεις πάντως πρέπει να έχει ανάλογες (αν όχι ολόιδιες...) επιδόσεις με το QQ 1.6 dci. Σαν ποιότητα κατασκευής είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά σαν εμφάνιση σίγουρα χειρότερη. Πιθανότατα να έχει και καλύτερα κρατήματα κτλ. Εγώ σε Χ1 θα κοιτούσα μόνο την 20d. Εκεί θα δεις διαφορά πιστεύω...Μήπως να περιμένεις και τη νέα Χ1 που θα κυκλοφορήσει (αλλά θα μου πεις θα είναι ακριβή...) ή και τα μοντέλα που αναμένονται στους επόμενους μήνες;Για τα μεταχειρισμένα έχω τον εξής κανόνα :
Μεταχειρισμένο δίλιτρο αξίζει όταν έχει τέτοια τιμή που στα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια με όλους τους φόρους και τα γ....α δε φτάνει ποτέ την τιμή του καινούριου που θες να αγοράσεις και είναι και καλύτερο αμάξι από αυτό.
Για την Χ1 μάλλον στο 20άρικο (αν βρεις φυσικά...) -
Αφου δινεις γυρω στα 30.000 ευρω για αγορα καινουργιου εγω φιλε μου θα σου ελεγα να απορριψεις και τα 3 γερμανικα και να πας να παρεις ενα Honda CR-V 1.6 i-Dtec (160 αλογα) MY2015 στη μοναδικη Elegance εκδοση που ερχεται το Μαιο. Αγοραζεις με τα ιδια λεφτα 'περισσοτερο αυτοκινητο', τον καλυτερο ντιζελ κινητηρα της αγορας αυτη τη στιγμη, που συμφερει και φορολογικα, και αμαξι με πολυ ποιοτικη κατασκευη, υπερπληρη εξοπλισμο και τεραστιους χωρους.
-
Geiasou,το crv δε μου αρέσει και επίσης είμαι fan των τριών γερμανικών εταιρειών οπότε...
Βασίλη,άσε γιατί σήμερα έχασα μια καλή ευκαιρία για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο 2λιτρο diesel Χ1 '12 το οποίο μπήκε πριν από λίγες μέρες στο car και αμέσως πουλήθηκε,δεν το πρόλαβα.Ήταν ίσως το πρώτο αμάξι όλους αυτούς τους μήνες που ψάχνω που βρέθηκα τόσο κοντά στο να το κλείσω.
Το q3 έχει πολλά θετικά αλλά και 2 σημαντικά μειονεκτήματα: δύσκολα θα ξοδέψω 30 χιλιάρικα για βενζινοκίνητο το οποίο θα μου καίει από 9-10+ λίτρα/100χλμ.
Η GLA καλή,χρυσή αλλά η τιμή και αυτός ο κινητήρας με αποθαρρύνει...θέλω όμως να πάω να την οδηγήσω όταν βρεθεί χρόνος.Ξέρεις ότι δεν περιμένω ένα δεύτερο rx8,έχω ήδη συμβιβαστεί με αυτό
Ξέρουμε τι συμβαίνει με τα τέλη κυκλοφορίας των 2λιτρων αυτοκινήτων σε βάθος χρόνου;Η Χ1 του 2012 ας πούμε έχει τέλη κυκλοφορίας 140€ σήμερα.Μετά από 5-6 χρόνια και σύμφωνα με το υπάρχον καθεστώς,τα τέλη αυξάνονται,μειώνονται ή μένουν σταθερά;Ρωτάω μόνο για τα τέλη διότι ξέρω πως ο φόρος πολυτελείας μειώνεται λίγο μετά από την 5ετία. -
τα τέλη μένουν σταθερά απ' ότι ξέρω...αρκεί να μην αλλάζει η νομοθεσία
η τάση πάντως είναι να αλλάξει ο υπάρχων νόμος.
Υποψιάζομαι τέλη ανάλογα των ρύπων αλλά και με την αξία του αυτοκινήτου στο μέλλον, ενδεχομένως και με τα χιλιόμετρα που κάνει κάποιος
Πόσο είχε το Χ1 που πουλήθηκε; Ποια βερσιόν ήταν ;
Πάντως και καινούριο diesel (με τα περίπου 150 άλογα) ξεκινά λίγο πάνω από 30K. Θέλω να πω ότι το να τα βρίσκει κάποιος μεταχειρισμένα στα 25.000 ή και πιο πάνω...δεν το λες και τρομερή ευκαιρία...
Κι επιμένω ότι αναμένεται το νέο Χ1 που απ΄ότι φαίνεται δε θα έχει τις 'ασχήμιες' του τωρινού στην εμφάνιση...
Θα το μετανιώσουμεεεεεε -
Χαχα!
Πουλήθηκε 22.000,ήταν η έκδοση με τα 143hp(πισωκίνητη) και σε πολύ καλή κατάσταση.Δυστυχώς άργησα.
Το καινούριο αναμένεται στα τέλη του έτους και με πετρελαιοκινητήρα 1600cc αν θυμάμαι καλά ε;Είναι πολλοί μήνες μέχρι τότε ρε συ,ζω ένα δράμα
Καινούρια σήμερα βλέπω πως κοστίζει 30500 αλλά γυμνή φαντάζομαι. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Χαχα!
Πουλήθηκε 22.000,ήταν η έκδοση με τα 143hp(πισωκίνητη) και σε πολύ καλή κατάσταση.Δυστυχώς άργησα.
Το καινούριο αναμένεται στα τέλη του έτους και με πετρελαιοκινητήρα 1600cc αν θυμάμαι καλά ε;Είναι πολλοί μήνες μέχρι τότε ρε συ,ζω ένα δράμα
Καινούρια σήμερα βλέπω πως κοστίζει 30500 αλλά γυμνή φαντάζομαι.καλά, αυτή με τον diesel στα 1600, άστο...θα είναι ίδια περίπτωση με την GLA. Θα βγάζει δλδ 115 άλογα αν θυμάμαι καλά.
Είναι βαρύ αμάξι, θέλει πάνω από 150 άλογα για να πηγαίνει αξιοπρεπώς. Επομένως, πάλι για δίλιτρη θα μιλάμε...Εάν μπει ο νέος twin turbo της renault με τα 160 άλογα σε κάποιο από τα QQ - Kadjar δε θα το σκεφτόσουν;
-
Αν εννοείς πετρελαιοκίνητο 1600άρη με τέτοια απόδοση,θα είχε ενδιαφέρον!
Σημερινό δημοσίευμα το οποίο,αν αληθεύει,δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο πολεμούν αυτή τη δύσμοιρη αγορά των αυτοκινήτων >1929cc με αυτό το ανόητο και πρωτοφανές χαράτσι.
Το αστείο είναι ότι το διάβασα μόλις είχα μιλήσει με karenta και Τρικαλιώτη για 2λιτρα Q3/Tiguan/X1 και μου τάραξε πραγματικά τα νεύρα. -
'Η κυβέρνηση υπολογίζει πως το μέτρο της αύξησης του φόρου πολυτελείας, θα αποφέρει έσοδα περίπου 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο'
απίστευτες μ....ς!! Και με 20 εκ. τι θα πετύχουν ;; Θα μειώσουν το χρέος των 300+ δις;; Πλάκα κάνουν;
Δε βλέπουν ότι έκαναν όλον τον κόσμο να καταθέσει πινακίδες ;
Κάντε το αντίθετο : Μειώστε πολύ το φόρο να πάρουν όσοι θέλουν δίλιτρα και να ξανακινητοποιήσουν όσοι ήδη έχουν και δεν τα πούλησαν και τότε τα έσοδα θα είναι περισσότερα (αν βάλεις μέσα και καύσιμα, ασφάλειες κτλ...)Επί του θέματος Λεώ. Ισχύει αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Αν δεν κάνεις πολλά χλμ πάρε το Q3 σε 1400. Η μεγαλύτερη κατανάλωση λίγο θα σε επηρεάσει με λίγα χλμ. Διαφορετικά μόνο μεταχειρισμένο σε τιμή πραγματικής ευκαιρίας
-
Πραγματικά απελπίστηκα όταν το διάβασα...μα είναι τόσο ηλίθιοι και αυτοί ώστε να πιστεύουν ότι θα τους αποφέρει οφέλη;;Μισή ώρα πριν το διαβάσω,μιλούσα με τους εμπόρους και αύριο θα πήγαινα να οδηγήσω το ένα με σκοπό να το παραγγείλω.Και πόσοι άλλοι σαν εμένα...Έχει αναπαραχθεί σε αρκετά ειδησεογραφικά sites πάντως,μάλλον αποκλείεται το πρωταπριλιάτικο.
Και πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη για το νέο RAV 4 -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Πραγματικά απελπίστηκα όταν το διάβασα...μα είναι τόσο ηλίθιοι και αυτοί ώστε να πιστεύουν ότι θα τους αποφέρει οφέλη;;Μισή ώρα πριν το διαβάσω,μιλούσα με τους εμπόρους και αύριο θα πήγαινα να οδηγήσω το ένα με σκοπό να το παραγγείλω.Και πόσοι άλλοι σαν εμένα...Έχει αναπαραχθεί σε αρκετά ειδησεογραφικά sites πάντως,μάλλον αποκλείεται το πρωταπριλιάτικο.
Και πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη για το νέο RAV 4άντε να δεις υβριδικό στην Ελλάδα με 2.500 cc...
Πέρα από το ότι η toyota θα το έχει πανάκριβο, άντε να πληρώνεις και το φόρο με τους ρεμπεσκιέδες πολιτικούς μας -
Απαράδεκτοι.Πάνω που νόμιζα πως είχα σχεδόν καταλήξει...τώρα στάση αναμονής.
Mitsubishi Outlander
Lexus RX
Hyundai Enduro Concept -
http://www.fimes.gr/2015/04/teli-kykloforias-auksisi/
Εάν δεν αποφασίσουν να μας πουν τι θα πληρώνουμε, το να αγοράζεις αμάξι θα είναι σαν να είσαι σε λοταρία...
Δε θα έχεις ιδέα τι θα σου βγει... -
Το κλασσικο ελληνικό μπουρδελο κράτος. Ποτε μα ποτε δεν πρέπει να βασίζεσαι σε οτιδήποτε λεει.... Ποτε ομως... Πάντα ψέματα θα σου πουν για να στα πάρουν μετα... Κράτος δικαίου και παπάρια μάντολες..... Απλα εχω την εντύπωση οτι τα τέλη με βάση τους ρύπους ειναι ευρωπαϊκή οδηγία και θα πρέπει να πρωτοτυπησουμε παλι
-
Για το νεο Vitara τι αποψη εχετε ρε παιδια?
Οι μεχρι τωρα κριτικες για τον 1.6 diesel με τα 120Hp είναι απίστευτες, κυρίως αναφορικά για την ροπή του.
Εγω το εκανα TD πριν 2 μέρες και εχω να παρατησρήσω τα εξής- ο κινητηρας οντως τραβαει πολυ καλα σε όλο του το φασμα.
2.το αμαξι ειναι πολυ ομορφο (υποκειμενικα πάντα)
3.είναι ίσως ελάχιστα πιο μικρο απο ότι θα το θελα (αμελητεα ομως)
4.Αυτα που προσφερει στις 2 εκδοσεις GL+ / GLX είναι VFM
5.Μειωνεκτημα του το παρα τα πολλά καλουδια του, αρκετα λιτο σχεδιαστικα εσωτερικό και κυρίως η κονσολα.
- ο κινητηρας οντως τραβαει πολυ καλα σε όλο του το φασμα.
-
Δες και το fiat 500x. Ίδιο μοτέρ, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πιο καλό στον δρόμο. Εκτός και αν θες την τετρακίνηση.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δες και το fiat 500x. Ίδιο μοτέρ, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πιο καλό στον δρόμο. Εκτός και αν θες την τετρακίνηση.Χθες γυρνοντας απο την δουλεια το ειδα σε μια εκθεση. Αν και δεν ειμαι φαν την Fiat εχω να πω ότι μου κεντρισε την προσοχή. Μπηκα μετα λιγο και το χαζεψα στο Internet. Δεν με ενθουσιάζει εξωτερικά όσο το vitara η το qq αλλά δεν είναι και όσο χάλια ειναι το Sx4 cross. Μέσα όμως φαίνεται πολύ μοντέρνο και όμορφο. Ίδιο κινητήρα με το vitara, καλό εξοπλισμό και οριακά μέσα στο budget των 22000€ που έχω
Προστεθηκε και αυτο στο διλλημα και πλεον πρεπει και αυτο να γινει TD
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover