-
Διαφωνείς κάπου; Είχες άλλη εμπειρία; Όταν πήγα σε αγγλικό σχολείο δεν μου είχαν ζητήσει την Άρτα και τα Γιάννενα!!!
ΥΓ: Καταδρομείς... ας έρθουν. Θα μας κάνουν πιου-πιου με τα 5.56 τους!!! Μπορεί να μας ξύσουν λίγο το χρώμα στα Leo...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Διαφωνείς κάπου; Είχες άλλη εμπειρία; Όταν πήγα σε αγγλικό σχολείο δεν μου είχαν ζητήσει την Άρτα και τα Γιάννενα!!!ΥΓ: Καταδρομείς... ας έρθουν. Θα μας κάνουν πιου-πιου με τα 5.56 τους!!! Μπορεί να μας ξύσουν λίγο το χρώμα στα Leo...
Δεν ειναι ολα τα σχολεια τα ιδια.
εξηγω με πμ
-
Θα χαρώ να δω το ΠΜ σου Θοδωρή, αλλά δεν διαφωνώ στο τελευταίο που λες. Όλα τα σχολεία λοιπόν δεν είναι ίδια και δεν ζητούν τα ίδια πράγματα. Επειδή προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο αυτό που ζητάει το συγκεκριμένο σχολείο, προτείνω να στείλει ο φίλος μας σε άλλο σχολείο τα παιδιά του. Η 'οσφυοκαμψία' του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος μου δείχνει πως έτσι είναι και στην διδασκαλία. Επειδή δε είχα την ατυχία να έχω μια μικρή επαφή με γερμανικό Schule... ΜΑΚΡΥΑ από τους κολλημένους Φρίτσηδες!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα χαρώ να δω το ΠΜ σου Θοδωρή, αλλά δεν διαφωνώ στο τελευταίο που λες. Όλα τα σχολεία λοιπόν δεν είναι ίδια και δεν ζητούν τα ίδια πράγματα. Επειδή προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο αυτό που ζητάει το συγκεκριμένο σχολείο, προτείνω να στείλει ο φίλος μας σε άλλο σχολείο τα παιδιά του. Η 'οσφυοκαμψία' του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος μου δείχνει πως έτσι είναι και στην διδασκαλία. Επειδή δε είχα την ατυχία να έχω μια μικρή επαφή με γερμανικό Schule... ΜΑΚΡΥΑ από τους κολλημένους Φρίτσηδες!!!Πρεπει να λαβεις υποψη σου το γεγονος οτι το συγκεκριμενο σχολειο δενειναι Γερμανικο, ειναι international για παιδια στρατιωτικώνε, μεταναστώνε, και διπλωμάτωνε απο διαφορες χωρες. Οπως και να το κανεις, χρειαζεται περισσοτερη πληροφορια και προετοιμασια για να καταφερεις την ομογενοποιηση. Χωρια που αυτα που ζητανε δεν ειναι περισσοτερα απο αυτα που ηδη ξερει ο οποιοσδηποτε δασκαλος για τα πιτσιρικια της ταξης του. Απλα στο Ελλαδισταν η πληροφορια που θα μπορουσε καπου να χρησιμευει, ειτε για επεξεργσια, ειτε για reference, χανεται, και οσο λιγοτερη πληροφορια καταγεγγραμμενη, τοσο λιγοτερες οι πιθανοτητες να ελεγχθει κατι ή ΚΑΠΟΙΟΣ.
Σκεψου αναφορα λοχου: 'Δυναμη περιπου 45, παροντες μαλλον 42, κωλυομενοι δυό-τρεις' . Εται, αμα ψοφησει ενας, ολοι ειναι καλυμμενοι. ενω με τον κανονικο τροπο, ξερουμε παντα ποιος και τι και που και ποιος φερει ευθυνη. -
Δε συμφωνώ με την επιμονή του Highfidelity ότι ο λόγος που ζητάνε τόσα είναι για να δικαιολογήσουνε τα λεφτά τους. Πήγαμε σε παιδικούς σταθμούς για να πάμε το παιδί και μας ζητήσανε βιογραφικό του παιδιού, 1,5-2 ετών! (Αγγλία) Με στοιχεία εκτός από τα περί της οικογένειας, δομή, μορφωτικό επίπεδο κλπ πληροφορίες για το τι του αρέσει, αν συχνάζει σε παιδικές χαρές, σε ομάδες παιχνιδιού (playgroups) κλπ κλπ!
Η συμπεριφορά των δασκάλων είναι πολύ διαφορετική. Όπως και η ενασχόλησή τους για την σφαιρική αξιολόγηση των παιδιών. Το κάθε παιδί μελετάται ξεχωριστά από τους δασκάλους του και σχηματίζεται προφίλ με τους τομείς που πλεονεκτεί ή υστερεί. Μου έκανε εντύπωση που ζήτησαν δείγμα από τις ζωγραφιές της κόρης μου για να βάλουν στο φάκελό της γιατί τους έχει κάνει εντύπωση που πχ σχηματίζει πρόσωπα σε ηλικία πιο μικρή από όσο προβλέπεται.
Σε περίπτωση που το παιδί ξεφεύγει από το κανονικό τότε ενεργοποιούνται κατάλληλες καταστάσεις παρακολούθησης καθοδήγησης κλπ. Ο παραδοσιακός τρόπος εξέτασης των μαθητών στα μαθήματα και βαθμολόγησης που προτείνουν κάποιοι ως μονόδρομο θεωρείται εντελώς παρωχημένος.
Προσωπικά ακόμα κι αν δεν τα κάνουν αυτά στην Ελλάδα θεωρώ ότι είναι στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού να αξιολογεί το παιδί και να έρχεται σε επικοινωνία με άλλους εκπαιδευτικούς για ενημέρωση/πληροφόρηση για το παιδί που θα μεταβεί σε άλλο σχολείο. Δε χρειάζεται άδεια από ανώτερα κέντρα, υποχρέωσή τους είναι…. (στα ελληνικά φυσικά και μετά μετάφραση) Αλλά τόσο μεγάλη η τεμπελιά και ευθυνοφοβία που για όλα πρέπει να ρωτήσουμε το υπουργείο να εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο και πιάσε αυγό και κούρευτο…
Και αν το παιδί είναι διαφορετικό εκεί επηρεασμένο από τις αλλαγές και δυσκολίες και φέρεται αλλιώς εκεί ένας λόγος παραπάνω να το ξέρουν ώστε να βοηθήσουν καλύτερα. Και μην βάζουμε όλα τα ιδιωτικά στο ίδιο καλάθι. Φυσικά ούτε όλα τα δημόσια, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά. Και το τι θα μάθεις εξαρτάται από πολλά πράματα, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως το καλό ιδιωτικό (όχι απαραίτητα πολύ ακριβό) σου προσφέρει συνθήκες στις οποίες έχεις καλύτερες πιθανότητες να μάθεις.
Και βέβαια υπάρχουν και τα ελιτίστικα ιδιωτικά. Είναι ένα κοντά μου που δεν μου γέμιζε το μάτι κτιριακά οπότε δεν του το είχα αλλά για να μπεις στη λίστα αναμονής το λέει επίσημα στην ιστοσελίδα τους συνιστάται να δηλωθείς μόλις βγεις από το μαιευτήριο και βολευτείς σπίτι, δηλαδή εντός του πρώτου μήνα ζωής. Από μανάδες πάντως καλά πάει (ψιλομοντέλες άψογες περιποιημένες με τις πλαστικές τους και τα μοντελάκια τους) και από αυτοκίνητα το ίδιο… Ναι θα ήθελα να μπορούσα να στείλω το παιδί μου εκεί αλλά ούτε μπορώ ούτε με θέλουν, άργησα!Τα δημόσια σχολεία φυσικά ελέγχονται και τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι στη διάθεση του καθενός σε σχετική ιστοσελίδα. Εκεί θα δεις όχι μόνο ένα γενικό σκόρ αλλά πολλές λεπτομέρειες όπως: ποσοστό μαθητών των οποίων η επίσημη γλώσσα δεν είναι η πρώτη τους, που είναι οικογενειών που παίρνουν επίδομα, που τους προσφέρεται δωρεάν φαγητό και άλλα πολλά. Σε συγκεκριμένο σχολείο που πέρασα και είδα απέξω όντως πολλά παιδάκια ήταν αραβάκια/πακιστανάκια κλπ. Μετά είδα τα στατιστικά του και τρόμαξα. Προσωπικά δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάει στο σχολείο αυτό όπου το 93% των παιδιών είναι τέτοια. Όταν η πλειονότητα των μαθητών δεν μιλάει τη γλώσσα είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι το επίπεδο προόδου θα είναι πολύ χαμηλό μια και ο δάσκαλος όσο καλή διάθεση και να έχει θα μένει πίσω. Θεωρώ ότι ιδιωτικό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ανάγκη όχι ελιτιστική. Όπως πχ το άλλο που έμαθα είναι ότι είναι συνηθισμένο και αποδεκτό κάποιοι να αλλάζουν γειτονιά προκειμένου το παιδί τους να γίνει δεκτό σε καλύτερο δημόσιο σχολείο. Και οι τιμές επηρεάζονται ανάλογα αν στην γιετονιά το σχολείο είναι καλό! Βασικά αντί να τα δώσουν στο ιδιωτικό τα δίνουν στη διαμονή σε πιο ακριβή περιοχή, κάτι που βέβαια μπορεί να έχει και συνολικά πλεονεκτήματα στην κοινωνική άνοδο της οικογένειας.
Πάντως το ιδιωτικό σχολείο στην Αυστρία σαν πολύ ακριβό μου φαίνεται….
Εμείς αποφάσισαμε ότι καλύτερα το παιδί μας να ακολουθήσει το τοπικό σύστημα και να μην πάει στο «ελληνικό» σχολείο μια και έτσι κι αλλιώς μετά θα θέλαμε να πάει σε πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδας για να τελειώσει στην ώρα του ακολουθώντας ένα δομημένο πρόγραμμα κλπ κλπ και όχι το ελληνικό 'πανεπιστημιακό' τριμπούρδελο. Το καλό είναι ότι σε όλες τις χώρες θα υπάρχει σχολείο για ξένους οπότε δεν θα μπερδευτεί αν τύχει να βρεθούμε κάπου αλλού και αν βρεθώ πάλι στην Ελλάδα θα το στείλω σε ξένο σχολείο.
Επειδή αναφέρθηκε, παλιά στην Αγγλία σπούδαζες δωρεάν ή πολύ φτηνά. Πλέον όμως χρεώνουν και τους ντόπιους και τους Ευρωπαίους κάμποσα χιλιάρικα λίρες το χρόνο. Τους εκτός Ευρώπης περίπου τα διπλά.
Ναι ζήτα χαρτί από την ασφαλιστική σου βοηθάει. Αλλά όπως σου είπαν εξάντλησε το να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου ως έχει. Επίσης αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις αυτοκίνητο από εκεί με ειδικές τιμές (όπως διπλωματικοί, στρατιωτικοί κλπ) μήπως να πουλήσεις το ελληνικό και να πάρεις ξένο;
Μην ξεχάσεις ότι θα πρέπει να γραφτείς και στο ΕΣΥ τους ή ό,τι έχουν ώστε να καλύπτεστε από πλευράς υγείας. Θα είναι πολιτισμικό σόκ η ενημέρωση σου για τυχόν ελέγχους πχ των παιδιών κλπ.
Τα στοιχεία που μου λείπουν από την Ελλάδα είναι όχι οι ανθρώπινες σχέσεις, πιο άνετα νιώθω στην ξενιτιά και μια χαρά ενσωματώνομαστε στην τοπική κοινωνία ούτε τόσο η θερμοκρασία αλλά
1 το γαλάζιο του ουρανού και το φώς τις περισσότερες μέρες του χρόνου,
2 η εγγύτητα θάλασσας που μπορείς να κολυμπήσεις και
3 το γενικό κλίμα χαλαρότητας. Στην Ελλάδα έστω κι αν δουλεύεις σα σκυλί αισθάνεσαι ότι δουλεύεις για να ζήσεις και όχι ότι ζεις για να δουλεύεις όπως μοιάζει η ζωή εκτός. -
..συνεχεια στο θεμα σχολείου
Οπως ειπαμε, η απλη φορμα θα πρεπει πρωτα να μεταφραστει στα ελληνικα (επισημως) να συμπληρωθει, να ξαναμεταφρασθει στα αγγλικα και μετα να αποσταλλει.
Την καταθετω στο υπουργειο εξωτερικων στο μεταφραστικο και επειτα από δυο εβδομαδες περίπου την εχω στα χερια μου. Διαπιστωνω ότι δεν εχει καμια σφραγιδα πανω, καμια ενδειξη ότι εγινε επισημη μεταφραση και δεν το εκανα μονος μου. (Αμα ηταν ετσι την μετέφραζα μόνος μου χωρις να περιμενω δυο εβδομαδες και χωρις να πληρώσω κιόλας.)
Την επόμενη ξαναπάμε και γινεται η σχετικη φασαρια με τον προϊστάμενο ο οποιος διατείνεται ότι η φορμα του ξενου σχολειου είναι από «ανεπισημη» πηγη και ως εκ τουτου δεν μπορει να μεταφρασθει επισήμως (…), ότι η απόδειξη θα επρεπε να ηταν αρκετή ως μονο αποδεικτικό στοιχείο και για τα υπόλοιπα να βγάλουμε άκρη με το ελληνικό σχολείο…. Τελικα με τα πολλά, αφου καταλαβε τι αδιέξοδο παίζει, βαζει μια σφραγιδα στο ότι η μεταφραση εγινε από την σχετικη υπηρεσια.Χθες δινουμε τη φορμα στη διευθύντρια του σχολειου.
Πρωτη αντιδραση (κατά την παραλαβη): «μα καλα, μονο μια σφραγιδα στην τελευταια σελιδα? Δεν επρεπε να εχουν ολες?»
... την παίρνει με ξινίλαΣημερα: «τη συμπληρώσατε παρακαλώ?» , «εεε όχι ειναι πολυπλοκη, θελει τον καιρο της..
Ομως , να σας πω, γιατι εμπλέξατε τον Χ υπεύθυνο....'Δυστυχως σημερα δεν τον βρηκαμε στο τηλεφωνο, αυριο ελπιζω να βγαλουμε καποια άκρη μαζί του
Δε ξερω ποτε και αν θα τελειωσει αυτος ο εφιαλτης
Το σχολειο αυτο ειναι αρκετα δημοφιλες και η αιτηση επρεπε να ειχε κατατεθει εδω και καιρο, πλεον εχω αμφιβολιες σοβαρες αν οταν την κανουμε θα εχει θεσεις (πανε χαμενα και τα 300 ευρω...)Απελπισιας συνεχεια: αρχισαμε να κοιταμε εναλλακτικες, αλλα σχολεια
1-2 που ειδαμε ακομα, εχουνε ολα μια αντίστοιχη φόρμα που πρεπει να συμπληρωθεί..... -
Οταν θα παω για πινακιδες , θα πρεπει να περασω technical inspection
δυστυχως εκει το αντιστοιχο ΚΤΕΟ το κανεις στα 3 χρονια, και εγω ειμαι στα 3μιση...Για να με διευκολύνουνε και καλα, μου ειπανε απο το σχετικo υπουργείο στην αυστρία οτι δεχονται και αποδεικτικο απο τοπικο φορεα (ελληνικό) αν ειναι σε αγγλικα πχ
επειδη εχω καει με τις μεταφρασεις , δεν υπαρχει περιπτωση να παω εδω Ελλάδα να κάνω τίποτα
θα παω εκει και οτι γινει
εχει κανεις καμια σχετικη εμπειρια, να προσέξω κάτι ιδιαίτερο;
το αμαξι ειναι σε αριστη κατάσταση, του εκανα και το service των 30Κ χθες, το ελεγξανε και ολα καλα, εβγαλα και τα φιμε (μονο στα πισω πλαινα αφησα) -
δεν έχεις κανά φίλο δικηγόρο να σου σφραγίσει τη μετάφραση;
-
Πραγματικά, με λίγη καλή θέληση από την δασκάλα το θέμα θα είχε λήξει σε 10 λεπτά....
-
το σχολειο πλεον εχει μπει σε φαση αρνησης
μας δωσανε ενα 2σελιδο free text report (που τα λεει ολα οκ) και συμπληρωσανε και τη μεταφρασμενη φορμα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ
τα ιδια που λεγανε στο report με λογια τα αφηνανε κενα ή συμπληρωνανε ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!
επιπλεον πληροφοριες του στυλ 'μπορει το παιδι ανα λαβει μερος σε αθληματα κτλ' τα αφησανε κενα
'Μα σας ειχαμε φερει χαρτια απο γιατρους στην αρχη του ετους' - αααα δεν αναλαμβανουμε τετοια ευθυνηΘα σταματησω να γραφω για το θεμα αν και εχει πολυ ψωμι και ευτραπελα ακομα
πλεον με χαλαει παρα πολυ, δε θελω ουτε να το σκεφτομαι το θεμα, με απελπιζει αυτη η κατασταση
θα δω τι θα κανω για το παιδι και τα υπολοιπα θα προσπαθησω να τα φησω πισω στην Ελλαδα φευγωντας και ελπιζω να μην τα ξαναβρω μπροστα μου ποτεΚριμα, μονο αυτο εχω να πω.
-
έτσι είναι αν βάλεις δημόσιο υπάλληλο (δεν μιλάω μόνο για ελλ) να σκεφτεί κάτι πέρα από το προβλεπόμενο...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
το σχολειο πλεον εχει μπει σε φαση αρνησηςμας δωσανε ενα 2σελιδο free text report (που τα λεει ολα οκ) και συμπληρωσανε και τη μεταφρασμενη φορμα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ
τα ιδια που λεγανε στο report με λογια τα αφηνανε κενα ή συμπληρωνανε ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!
επιπλεον πληροφοριες του στυλ 'μπορει το παιδι ανα λαβει μερος σε αθληματα κτλ' τα αφησανε κενα
'Μα σας ειχαμε φερει χαρτια απο γιατρους στην αρχη του ετους' - αααα δεν αναλαμβανουμε τετοια ευθυνηΘα σταματησω να γραφω για το θεμα αν και εχει πολυ ψωμι και ευτραπελα ακομα
πλεον με χαλαει παρα πολυ, δε θελω ουτε να το σκεφτομαι το θεμα, με απελπιζει αυτη η κατασταση
θα δω τι θα κανω για το παιδι και τα υπολοιπα θα προσπαθησω να τα φησω πισω στην Ελλαδα φευγωντας και ελπιζω να μην τα ξαναβρω μπροστα μου ποτεΚριμα, μονο αυτο εχω να πω.
Πριν φύγεις πήγαινε να τους τα πεις ένα χεράκι και πιθάνως να κάνεις εγγραφη καταγγελία και παράπονα ακόμα και προς το υπουργείο παιδείας.
Δε το λέω για άλλο λόγο αλλα οσο τους αφήνουμε ατιμωρητους ή έστω στο απυρόβλητο,τίποτα δε προκειται να αλλάξει ποτέ. -
σαν την δικη σου περιπτωση θα υπαρξουν πολλες πλεον καλο ειναι το υπουργειο να ασχοληθει ωστε να διευκολυνονται οι οικογενεις που θα μεταναστευσουν... αλλα αυτα ισως ειναι ψιλα γραμματα για την δοιηκηση μας σαν κρατος. Παντα οποιος εκανε κατι λιγοο διαφορετικο απο τους υπολοιπους κατοικους εδω το εκανε ΜΟΝΟΣ του χωρις βοηθεια απο το κρατος εστω και γραφειοκρατικη... (συμπληρωση φορμας.... τεραστιο προβλημα...)
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
!
'Μα σας ειχαμε φερει χαρτια απο γιατρους στην αρχη του ετους' - αααα δεν αναλαμβανουμε τετοια ευθυνη.
Το μονο λογικο παντως ειναι αυτο. Δεν ειναι δουλεια του εκπαιδευτικου να πιστοποιει την ικανοτητα για αθληση.
Μονο γιατρος μπορει να το κανει και να εχει την ευθυνη. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
!
'Μα σας ειχαμε φερει χαρτια απο γιατρους στην αρχη του ετους' - αααα δεν αναλαμβανουμε τετοια ευθυνη.
Το μονο λογικο παντως ειναι αυτο. Δεν ειναι δουλεια του εκπαιδευτικου να πιστοποιει την ικανοτητα για αθληση.
Μονο γιατρος μπορει να το κανει και να εχει την ευθυνη.Και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτο το σημείο.Μήπως σεν αναφέρονται στη σωματική υγεία του παιδιου, αλλα σε ομαδικό πνευμα κτλ.
-
Παιδιά μπαίνετε και εσείς στο τρυπακι να κάνετε υπέρ ανάλυση απλών πραγμάτων.
Δεν είναι καμία υπεύθυνη δήλωση, μια γνωμη από παρατήρηση γράφεις για διαφορα, ότι το παιδάκι παίζει στο διάλειμμα με τα παιδιά, τρέχει κτλ....
Δεν θέλουνε ιατρική διάγνωση από το δάσκαλο, αλλά να δούνε αν έχει κάποιο σοβαρό θέμα κινητικό να είναι προετοιμασμένοι.Επιμένω, ένας καλοπροαίρετος δάσκαλος θα το είχε τελειώσει σε δέκα λεπτά, αλλά απλά τελικά κανένας δεθέλησε να ασχοληθεί μόνο να πετάξει το μπαλάκι
Η πλάκα είναι ότι τώρα το πρωί η γυναίκα μου βρήκε τη δασκάλα στο Facebook και στο προφίλ έχει ξένα τραγουδάκια, σχολιακια στα αγγλικά κτλ
Ασταδιαλα γμτ, μαύρη πέτρα θα ρίξω μου φαίνεται:-(
-
Ηρθανε και απο τις μεταφορικες και ειδανε τα πραγματα
πολυ οργανωμενοι , απο ολες τις εταιριες (θα παιξει μειοδοτικος διαγωνισμος, not driven by me)
δεν εχω προηγουμενη εμπειρια, εχω κανει μια μικρου μεγεθους μετακομιση παλαια απο το πατρικο μου στο σπιτι μου ολο και ολο
βασικα εμεις δε κανουμε τιποτα, αυτοι κανουνε τα παντα, σου συσκευαζουνε τα πραγματα ολα, τα ρουχα μπαινουνε ορθια σε δικες τους ντουλαπες οπως ακριβως τα εχεις στη ντουλαπα σου, επιπλα κτλ αποσυναρμολογουνται απο αυτους , μεταφερονται και συναρμολογουνται εκ νεου στον προορισμο -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μονο γιατρος μπορει να το κανει και να εχει την ευθυνη.Συγνώμη, το παιδάκι δεν συμμετέχει ήδη στο μάθημα της Γυμναστικής στο σχολείο του ?
Αρα για να συμμετέχει κάποιος έχει ήδη πιστοποιήσει την ικανότητά του για άθληση.
Οπότε αρκεί να γράψει 'συμμετέχει κανονικά στο μάθημα της Γυμναστικής', ούτε ψέμματα, ούτε πιστοποίηση.Η όλη φάση είναι κλασσική ευθυνοφοβία-καυτή πατάτα-μηδέν διάθεση λύσης προβλήματος-πως θα φυλάξουμε τον κώλο μας.
-
Ok αλλα συνηθως υπαρχουν ζημιες οταν θα φτασουν εκει οποτε ρωτα τι παιζει με την ασφαλεια της μεταφορας, ποσο πληρωνει και πια ειναι η διαδικασια για claim.
-
'Ναι σας φταίει η καημένη η δασκαλίτσα των 600 ευρώ που ζει μέσα στην ανασφάλεια και παίρνει και δουλειά στο σπίτι, βάλτε τα πάλι με τους δυ να βλέπει η τρόικα να χαίρεται. Νεοφιλελέ όλοι σας'.
Το ημερολόγιο του μετανάστη