-
IMHO το κλιμα ειναι εντελως υπερεκτιμημενος παραγοντας. Ειναι ωραιο για φασεις 'λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και τ' αγορι μου' αλλα δεν επηρεαζει αλλιως. Το δε ελληνικο καλοκαιρινο καμινι ειναι απαλευτο για οσους εργαζονται εκτος κλιματιζομενων χωρων.
Οσο για το μεταναστης, οι Αγγλοι εχουν μια σωστη λεξη οταν μετοικεις για μια καλυτερη ζωη: expatriate. Αλλο αυτο κι αλλο το emigrant που υποδηλωνει τις φαμπρικες της Γερμανιας και του Βελγιου τις στοες που τραγουδουσε κι ο Στελλαρας.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οσο για το μεταναστης, οι Αγγλοι εχουν μια σωστη λεξη οταν μετοικεις για μια καλυτερη ζωη: expatriate. Αλλο αυτο κι αλλο το emigrant που υποδηλωνει τις φαμπρικες της Γερμανιας και του Βελγιου τις στοες που τραγουδουσε κι ο Στελλαρας.
Σωστο μου ακούγεται αυτο, θα το αλλάξω
thanx
-
Εγώ πάντως, αν ήμουν δάσκαλος των παιδιών, ειδικά αυτό το έγγραφο και πιο ειδικά τις σελίδες 13 και 14, ΔΕΝ θα το συμπλήρωνα.
Το έγγραφο εστάλη επισήμως από το αυστριακό σχολείο στο ελληνικό ή απλά το δώσανε στους γονείς; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
btw, χωρίς να είμαι σχετικός, το να πας προς συμπλήρωση έγγραφο σε γλώσσα που δεν είναι επίσημη δεν νομίζω να γίνεται πουθενά
Φαντάζομαι πχ να έσκαγες στη γαλλία σε ένα σχολείο με τα αντίστοιχα έγγραφα τί είδους απάντηση θα έπαιρνεςΔεκτόν γιαυτό πρότεινα να παω να τους το μεταφράσω αν ετσι λυνότανε το θεμα
Μπαααα....Παντως, η δασκαλίτσα, να ειναι 25 ετων δύσκολα, κατα τα αλλα φιλικη, προθυμη κτλ...
αλλα μολις ειδε τα αγγλικα χλώμιασε
Εν ετει 2014 ρε γμτ...???? απο επιστήμονα ανθρωπο?
το γαμω-lower μονο για το Facebook ειναι?Προκειται για επίσημο έγγραφο, δεν είναι θέμα η μή γνώσης των αγγλικών, είναι θέμα ευθυνοφοβίας (δικαιολογημένης ίσως), για κάτι που δεν καλύπτεται.
Ετοιμάσου για αντίστοιχες μή ευέλικτες συμπεριφορές πάντως, σε ακόμα πιο μεγάλο βαθμό -
Σωστο μου ακούγεται αυτο, μαλλον θαα το αλλάξω
thanx
Μα πολλοί Έλ στην Αγγλία ακούνε τα τραγουδια του Καζαντζίδη και κλαίνε στο ensuite δωμάτιο τους στην εστία στο Λονδίνο (true story)
Το κόβω γιατί θα το πηδηξουμε το εξαιρετικό τοπικ του ανθρώπου !
-
IMHO το κλιμα ειναι εντελως υπερεκτιμημενος παραγοντας. Ειναι ωραιο για φασεις 'λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και τ' αγορι μου' αλλα δεν επηρεαζει αλλιως. Το δε ελληνικο καλοκαιρινο καμινι ειναι απαλευτο για οσους εργαζονται εκτος κλιματιζομενων χωρων.Το έχεις ξαναπεί, αλλά απλώς κάνεις λάθος και κρίνεις εξ ιδίων... Το κλίμα παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στην ψυχολογία και δεν είναι καθόλου ασήμαντος παράγοντας. Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι καμίνι σε καμία περίπτωση.
Ενδεικτικά:
http://psychcentral.com/blog/archives/2 ... your-mood/
http://www.ur.umich.edu/0405/Oct25_04/31.shtml
Με λίγο googlισμα, θα βρεις μπόλικα παρόμοια...Οσο για το μεταναστης, οι Αγγλοι εχουν μια σωστη λεξη οταν μετοικεις για μια καλυτερη ζωη: expatriate. Αλλο αυτο κι αλλο το emigrant που υποδηλωνει τις φαμπρικες της Γερμανιας και του Βελγιου τις στοες που τραγουδουσε κι ο Στελλαρας.
Προφανώς και είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά και πάλι υπάρχουν κοινές δυσκολίες σε κάποια. Ο expatriate συνήθως το επιλέγει όντας ήδη σε καλό επίπεδο, ο μετανάστης, μάλλον αναγκάζεται.
-
IMHO το κλιμα ειναι εντελως υπερεκτιμημενος παραγοντας. Ειναι ωραιο για φασεις 'λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και τ' αγορι μου' αλλα δεν επηρεαζει αλλιως. Το δε ελληνικο καλοκαιρινο καμινι ειναι απαλευτο για οσους εργαζονται εκτος κλιματιζομενων χωρων.+1
Για εμένα είναι απάλευτη και η φάση θάλασσα, λιοπύρι, ιδρώτας, γυαλί ηλίου, αντηλιακό, διαρκής αναζήτηση σκιάς, κλπ
Μια χαρά είναι η μουντάδα και η δροσούλα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγώ πάντως, αν ήμουν δάσκαλος των παιδιών, ειδικά αυτό το έγγραφο και πιο ειδικά τις σελίδες 13 και 14, ΔΕΝ θα το συμπλήρωνα.Γιατι?
Το έγγραφο εστάλη επισήμως από το αυστριακό σχολείο στο ελληνικό ή απλά το δώσανε στους γονείς;
Εγω ως γονεας το έδωσα στη δασκάλα η οποια μετα τη συμπλήρωση θα επρεπε να το στειλει με fax (απο το σχολείο, χωρις να μεσολαβήσω εγώ, confidential και καλα) στο νεο σχολείο.
Αν υπηρχε πρόβλημα με αυτό, μπορούσε το VIS να στείλει απευθείας request στο ελληνικό σχολείο.. αλλα τι λεμε τωρα.... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
btw, χωρίς να είμαι σχετικός, το να πας προς συμπλήρωση έγγραφο σε γλώσσα που δεν είναι επίσημη δεν νομίζω να γίνεται πουθενά
Φαντάζομαι πχ να έσκαγες στη γαλλία σε ένα σχολείο με τα αντίστοιχα έγγραφα τί είδους απάντηση θα έπαιρνεςΔεκτόν γιαυτό πρότεινα να παω να τους το μεταφράσω αν ετσι λυνότανε το θεμα
Μπαααα....Παντως, η δασκαλίτσα, να ειναι 25 ετων δύσκολα, κατα τα αλλα φιλικη, προθυμη κτλ...
αλλα μολις ειδε τα αγγλικα χλώμιασε
Εν ετει 2014 ρε γμτ...???? απο επιστήμονα ανθρωπο?
το γαμω-lower μονο για το Facebook ειναι?Προκειται για επίσημο έγγραφο, δεν είναι θέμα η μή γνώσης των αγγλικών, είναι θέμα ευθυνοφοβίας (δικαιολογημένης ίσως), για κάτι που δεν καλύπτεται.
Ετοιμάσου για αντίστοιχες μή ευέλικτες συμπεριφορές πάντως, σε ακόμα πιο μεγάλο βαθμόΕννοείται.
(Ειδικά) στους αυστριακούς, νομίζεις, θα άρεσε να συμπληρώσουν ένα έντυπο που περιλαμβάνει τόσο εμπιστευτικές πληροφορίες, που δεν προβλέπεται από καμιά δική τους διαδικασία και που δεν εστάλη επισήμως από τον οργανισμό του εξωτερικού; -
Εγώ πάντως, αν ήμουν δάσκαλος των παιδιών, ειδικά αυτό το έγγραφο και πιο ειδικά τις σελίδες 13 και 14, ΔΕΝ θα το συμπλήρωνα.
Γιατι?
Το έγγραφο εστάλη επισήμως από το αυστριακό σχολείο στο ελληνικό ή απλά το δώσανε στους γονείς;
Εγω ως γονεας το έδωσα στη δασκάλα η οποια μετα τη συμπλήρωση θα επρεπε να το στειλει με fax (απο το σχολείο, χωρις να μεσολαβήσω εγώ, confidential και καλα) στο νεο σχολείο.
Αν υπηρχε πρόβλημα με αυτό, μπορούσε το VIS να στείλει απευθείας request στο ελληνικό σχολείο.. αλλα τι λεμε τωρα....Αν ήμουν δάσκαλος λοιπόν, θα ζητούσα επίσημη αποστολή του εγγράφου από τους αυστριακούς και πάλι θα το έστελνα (επίσημα πάλι) ΜΟΝΟ αν έπαιρνα το ΟΚ από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας. Είμαι σίγουρος ότι και οι αυστριακοί το ίδιο (και χειρότερα) θα έκαναν, αν αφορούσε αυτούς.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
.....είναι θέμα ευθυνοφοβίας (δικαιολογημένης ίσως), για κάτι που δεν καλύπτεται.
Ετοιμάσου για αντίστοιχες μή ευέλικτες συμπεριφορές πάντως, σε ακόμα πιο μεγάλο βαθμόΤο έχω βιώσει για πολλά χρόνια αυτο στη δουλεια, σε συνεργασίες με γερμανούς.
Πολυ, μα πολυ δύσκολα αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν θεωρουν δικές τους, αγαπούν τις διαδικασίες και την οργάνωση γιατι δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά εκτός αυτού του πλαισίου.
Σε επαφες με δημόσια διοικηση πρεπει οντως να ειναι χαλαστικο και εχω μαρτυριες τετοιες
Επαγγελματικά παντως συνηθως εμας τους ελληνες μας βγαινει σε καλο.. ειναι κλασσικη περιπτωη που μπαινουμε και καθαριζουμε deadlock καταστασεις που κανεις δεν παιρνει πρωτοβουλια να λυσει.. τουλαχιστον στο δικο μου το χωρο το παρατηρώ συχνά -
Απλα λυπαμαι αν θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι Ευρωπη.
Γεωγραφικάα μπορεί να ειναι, αλλα απο αποψη κουλτουρας, σχέσεων, κλίματος, υποδομών, καθημερινότητας , οχι, δεν ειναι.
Και αυτο δεν εμπεριεχει τιποτα υποτιμητικο, ειμαστε πως ειμαστε και με γεια μας, δεν εμπεριέχει κάποια αξιολόγηση (π.χ. η ευρώπη ειναι καλύτερη απο την Ελλάδα) γιατι απλα δεν μπορει να υπαρξει σε ενα τοσο σύνθετο ερώτημα.
Γιατι στεναχωριέσαι;Γιατι δεν ειναι ετσι αλλα ενα μερος του πλυθυσμου πιστευει το αναποδο. Δεν εχει μηπως αναλογο κλιμα η Ιταλια, η νοτια Γαλλια και η Ισπανια; Γιατι δεν εχουμε υποδομες, εχουν πολλες αλλες χωρες Αττικη οδο για παραδειγμα;
Παντως αν δεν θελεις να θεωρεις τον εαυτο σου Ευρωπαιο δεν μπορω να σε εμποδισω. Εδω οι αλλοι πιστευουν οτι ειναι Μακεδονες. -
IMHO το κλιμα ειναι εντελως υπερεκτιμημενος παραγοντας. Ειναι ωραιο για φασεις 'λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και τ' αγορι μου' αλλα δεν επηρεαζει αλλιως. Το δε ελληνικο καλοκαιρινο καμινι ειναι απαλευτο για οσους εργαζονται εκτος κλιματιζομενων χωρων.Οσο για το μεταναστης, οι Αγγλοι εχουν μια σωστη λεξη οταν μετοικεις για μια καλυτερη ζωη: expatriate. Αλλο αυτο κι αλλο το emigrant που υποδηλωνει τις φαμπρικες της Γερμανιας και του Βελγιου τις στοες που τραγουδουσε κι ο Στελλαρας.
An expatriate (sometimes shortened to expat) is a person temporarily or permanently residing in a country other than that of the person's upbringing. The word comes from the Latin terms ex ('out of') and patria ('country, fatherland').
Etymology
From patrius(“of or pertaining to a father”), from pater (“father”), ultimately from Proto-Indo-European *ph₂tḗr. Cognate with Ancient Greek πατριά (patria, “generation, ancestry, descent, tribe, family”) and πατρίς (patris, “place of one's ancestors”).Άρα, η σωστή φράση Δία είναι: οι Άγγλοι έχουν μια σωστή λέξη,** Ελληνολατινικής προέλευσης**, όταν μετοικείς για μια καλύτερη ζωή: expatriate.
Ή απλά,
απόδημος, ομογενής επίθ. εκπατρισμένος μτχ.
Μια σωστή λέξη που έχουν οι Έλληνες. (ή για την ακρίβεια, τρεις ) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν ήμουν δάσκαλος λοιπόν, θα ζητούσα επίσημη αποστολή του εγγράφου από τους αυστριακούς και πάλι θα το έστελνα (επίσημα πάλι) ΜΟΝΟ αν έπαιρνα το ΟΚ από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας. Είμαι σίγουρος ότι και οι αυστριακοί το ίδιο (και χειρότερα) θα έκαναν, αν αφορούσε αυτούς.
Μaκάρι να ηταν ετσι....
Αυτο που λες ομως προϋποθέτει μια σταση θετική, που ο άλλος ερχεται διπλα σου να λύσετε το πρόβλημα.
Ας μου ζηταγανε κατι τετοιο, και θα τους τα εφερνα ολα ετοιμα στο πιατο, θα κανονιζα εγω να τους το στειλουνε με κουριερ ή οτι άλλο.
Απο την πρώτη στιγμη στο σχολείο μπηκανε στο mode πως θα πεταξω το μπαλακι και στα π@π@ρια μου και εσυ και το παιδι σου και τι θελετε να κανετε αμα φυγετε απο εδω που δεν ειναι και ευθυνη μας.... Και ειδικα αυτη η γαμωαριστερη φαμπρικα της εκπαίδευσης,. μολις ακουσε η διευθυντρια οτι ειναι ιδιωτικο το σχολειο στυλωσε τα ποδια σαν το γαιδαρο και δεν συζηταγε τίποτα -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
IMHO το κλιμα ειναι εντελως υπερεκτιμημενος παραγοντας. Ειναι ωραιο για φασεις 'λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και τ' αγορι μου' αλλα δεν επηρεαζει αλλιως. Το δε ελληνικο καλοκαιρινο καμινι ειναι απαλευτο για οσους εργαζονται εκτος κλιματιζομενων χωρων.
+1
Για εμένα είναι απάλευτη και η φάση θάλασσα, λιοπύρι, ιδρώτας, γυαλί ηλίου, αντηλιακό, διαρκής αναζήτηση σκιάς, κλπ
Μια χαρά είναι η μουντάδα και η δροσούλαΑνθρωπε μου! Ηδη σκεφτομαι οτι πλησιαζει το λιοπυρι και απελπιζομαι... Μεταναστης θα παω στην Ισλανδια!
-
Μπορεί να έχεις δίκιο για τη στάση (για την κριτική στην... αριστερά , οχι -αλλά το προσπερνώ ) των συγκεκριμένων δασκάλων, του συγκεκριμένου σχολείου. Πάντως να μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι, αν γινόταν ερώτημα στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας αυτή θα έδινε το ΟΚ, και ίσως (αυτό δεν το ξέρω ούτε εγώ, ούτε εσύ) η διευθύντρια να το γνώριζε και γι' αυτό στύλωσε τα πόδια.
Επιμένω πάντως ότι το έγγραφο είναι απαράδεκτο και πιο απαράδεκτος ο τρόπος που οι αυστριακοί ζητούν τη συμπλήρωσή του (=μισή ντροπή δική τους) -
Σχετικα με το σχολειο στην Βιεννη, νομιζω ειναι ιδιωτικο σχολειο και η λογικη λεει οτι εχει μεγαλη ζητηση γιατι θα ειναι το μονο στα αγγλικα οποτε μπορει να ζηταει οτι θελει (300 ευρω φι κλπ). Η Ελληνιδα δασκαλα δεν ειναι υποχρεωμενη να συμπληρωσει την φορμα και το εξυπνο ειναι να μην το κανει γιατι αν γραψει κατι που δεν αρεσει στον γονεα η στο νεο σχολειο δεν θα μπλεξει μετα;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγώ πάντως, αν ήμουν δάσκαλος των παιδιών, ειδικά αυτό το έγγραφο και πιο ειδικά τις σελίδες 13 και 14, ΔΕΝ θα το συμπλήρωνα.γιατί;
Λίγο υπερβολικούς σας βρίσκω πάντως.
Αν όντως τα χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα στοιχεία,και παρακολουθούν το παιδί, προσαρμόζονται οι δάσκαλοι στις απαιτήσεις κλπ, εμένα μια χαρά μου φαίνονται -
Εκτός αυτών που έχουν ειπωθεί παραπάνω είναι χαρακτηριστική η προτελευταία ερώτηση για το αν τα παιδάκια (του δημοτικού ) έχουν academic potential
-
Απ' την κούνια φαίνεται ο Αϊνστάιν...
(πάντως τον Αϊνστάιν, απ' ότι κατάλαβα, δεν θα τον δεχόντουσαν)
Το ημερολόγιο του μετανάστη