-
Τίποτα δε συμβαίνει......μέσα στα πλαίσια του'κι'απ'την μύγα ξύγκι' marketing,πουλάνε μέχρι και την επέκταση της εγγύησης!!!Περί ορέξεως βέβαια........
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Ανθρωποι που πραγματικα δε τους ενδιαφερει η οδηγηση και ειλικρινα δε ξερω τι κανουν εδω μεσα...Εμ για αυτό όταν είχα τα Κορεάτικα δεν έγραφα εδώ μέσα. Ευτυχώς υπήρχαν άλλα φόρουμς...
Και τους τα λέω στους Κορεάτες. Πηγαίνετε σε κανά Hyundai Club ή σε κανά hhcc ή στα τόσα που υπάρχουν...
Εδώ και εγώ που έχω τώρα ένα φτωχό πλην τίμιο 207 και το σκέφτομαι πολύ για να γράψω κάτι για το αυτοκίνητο... Άλλωστε ήδη εδώ μέσα έχει χαρακτηρισθεί ως 'μαύρο χάλι'...
τα καλύτερα φόρα ειναι τα ειδικευμένα... εκεί που μαζεύονται οι π.χ. γκαου αξξεντάκιδες και γλύφουν ο ένας τα αιτιά του άλλου...
-
Για κάθε πράμα υπάρχει και ο αγοραστής του.
Και σύμφωνα με στατιστικές (JD Power 2012, και αν τις βρω θα τις ποστάρω), η αξιοπιστία είναι πρώτος λόγος επιλογής στη γενική περίπτωση αγοράς ΙΧ, στα επαγγελματικά και στα φλιτ σέιλς. Δεύτερος στα μετάχειρα, με πρώτο το 'πόσο κάνει' , δεύτερος επίσης στο γυναικείο κοινό, με πρώτο το 'σε αυτό το χρωματάκι είναι μούρλια', και τρίτος στα πρίμιουμ, με πρώτους το στυλ και το σήμα (το πόσο κάνει σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμη πιο πίσω, στην 6 ή 7 θέση ).
Πάρα πολύ ψηλά στην έρευνα παίζει και το άφτερ σέιλς, ειδικά στα επαγγελματικά είναι στη δεύτερη θέση, καθώς επίσης και οι προσφερόμενες εγγυήσεις (γενικώς πολύ ψηλά πασών των κατηγοριών).
Έτσι, η επιλογή του κάθε νεοφώτιστου μαζικού κατασκευαστή να επενδύσει στην αξιοπιστία, μόνο τυχαία δεν είναι και φυσικά μόνο εύκολη και φτηνή υπόθεση ΔΕΝ είναι, όταν πρέπει το κάθε εξάρτημα και υποσύστημα να είναι και αποτελεσματικό και φτηνό, εκτός από αξιόπιστο, και παράλληλα να μην τον εκθέσει με ανακλήσεις και ρήτρες εγγυήσεων.
Το κοινό που θα τα εκτιμήσει αυτά είναι πρακτικά άπειρο, μιας που η συντριπτική πλειοψηφία του κοσμάκη δεν είναι herades και αυτό που κυρίως θέλει είναι να μην του ζητάει λεφτά και να τον πηγαίνει από το σημείο Α στο Β.
Ας προσπαθήσει κάποιος να φανταστεί πόσοι θα αγόραζαν ΚΙΛ και Χιουντάι, ή π.χ. Τουότα και Χόντα ιδιαίτερα στα σίξτις/σέβεντις (όταν ένα κουβαδοΙΧ έκανε όσο ένα καινούργιο τριάρι στο Παγκράτι), αν ΔΕΝ ήταν πρώτα από όλα αξιόπιστα, αλλά και πόσο άσχημα και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ χαντακώθηκαν κάποια εργοστάσια όταν απλώς τους βγήκε το όνομα. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...
Ανθρωποι που πραγματικα δε τους ενδιαφερει η οδηγηση και ειλικρινα δε ξερω τι κανουν εδω μεσα...Εμ για αυτό όταν είχα τα Κορεάτικα δεν έγραφα εδώ μέσα. Ευτυχώς υπήρχαν άλλα φόρουμς...
Και τους τα λέω στους Κορεάτες. Πηγαίνετε σε κανά Hyundai Club ή σε κανά hhcc ή στα τόσα που υπάρχουν...
Εδώ και εγώ που έχω τώρα ένα φτωχό πλην τίμιο 207 και το σκέφτομαι πολύ για να γράψω κάτι για το αυτοκίνητο... Άλλωστε ήδη εδώ μέσα έχει χαρακτηρισθεί ως 'μαύρο χάλι'...
τα καλύτερα φόρα ειναι τα ειδικευμένα... εκεί που μαζεύονται οι π.χ. γκαου αξξεντάκιδες και γλύφουν ο ένας τα αιτιά του άλλου...
+1
και το λεω με σιγουρια γιατι το ξερω εκ των εσω... -
Διαφωνω λιγουλακι ...Οταν ηταν να παρω το Q.Q (κλασσικος νισσανακιας-τογιοτοχοντακιας) καποιος μου σφυριξε για το skoda club. Ειχα οδηγησει λοιπον την οκταβια σε 2λιτρο κινητηρα κ μου αρεσε. Γραφτηκα στο φορουμ λοιπον κ για ενα χρονο αντλουσα πληροφοριες για την Οκτυ.Βλαβες απο βελτιωσεις , βλαβες σε ολοκαινουρια , κοστη συντηρησης κ.λ.π . Τελικα την αγορασα συνειδητα γνωριζοντας απο πριν τα πλην κ συν της..
-
Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.
- Δεν αμφισβητείται γενικά η πρωτοκαθεδρία των ευρωπαϊκών σε οδηγική συμπεριφορά, φρένα, εκλεπτυσμένη αισθητική κλπ. μετρήσιμους ή μη παράγοντες.
- Δυστυχώς η γερμανική σχολή που για χρόνια (μέχρι το 2000 τουλάχιστον) αναγνωριζόταν ως πεμπτουσία της αξιοπιστίας έχει υποστεί τεράστια πλήγματα. Δείτε που βρίσκονται BMW, Mercedes κλπ. στους δείκτες βλαβών, σε μετρήσεις, σε 'ιστορίες για αγρίους' με συνεργεία κλπ.
- Κάποια στιγμή το Group VAG προσπάθησε και σχεδόν τα κατάφερε να πουλήσει γόητρο, τεχνολογία κλπ. σχεδόν σαν χαλίφης στη θέση του χαλίφη ή VW στην θέση των πρώτων (Mercedes, BMW). Το πέτυχε, εν μέρει μέσω του hi end brandname (λέγε με Audi) και εν μέρει αυτοδύναμα. Δηλ. έκλεισε το μάτι στους καταναλωτές στο στίλ 'Αφού εμείς φτιάχνουμε τα Audi, και το VW δεν είναι παρά ένα Audi σε λίγο πιο φθηνό περιτύλιγμα'.
- Όλο αυτό το σκηνικό με την VW πουλήθηκε πανάκριβα στην Ελλάδα της αφθονίας (2000-2008).
- Κάποια στιγμή, μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις. Με κορεάτικα ρούχα. Οι πρώην φτωχοί και περιφρονημένοι Κορεάτες, βγάζουν καλά (σε αξιοπιστία) αμάξια και ...τολμάνε να το διακηρύξουν, δίνοντας κιόλας ανήκουστη επταετή εγγύηση.
- Fact of life Γερμανοί = 2 χρόνια Κορεάτες = 7 xρόνια. Τι να συμπεράνει ο πτωχός (και πτωχευμένος πλέον) λαουτζήκος??
Υποσημειώσεις:
α. Ότι και να γράφουν τα περιοδικά, η οδική συμπεριφορά των Kia/Hyundai παρόλη την βελτίωση ΥΣΤΕΡΕΙ. Όχι τραγικά αλλά αισθητά. Το βεβαιώνω προσωπικά, από τη διετία που είχα Kia Ceed.
β. Το ξέρετε ότι δεν υπάρχουν aftermarket αμορτισέρ για Ceed σε καμία μάρκα? Δηλ. αν θες να βελτιώσεις οδική συμπεριφορά πέραν της εργοστασιακής δεν μπορείς. Τελεία...
γ. Οι τιμές service του group Κia/Hyundai (επίσημο δίκτυο) είναι ακριβότερες από Toyota (εξ ιδίας πείρας, από οικογενειακά αμάξια, πάντα σε επίσημο δίκτυο)
δ. Αρκετά ανταλλακτικά Kia είναι πολύ πιο φθηνά. ΌΜως τα αναλώσιμα είναι σκοπίμως ακριβά για να συμμετέχεις κάπως στην 7ετή εγγύηση.
ε. Δεν ξέρω κανένα απολύτως κάτοχο Kia/Hyundai (τελευταίας πενταετίας) από τον κύκλο των γνωστών και όσων έχω συζητήσει, να αναφέρει πρόβλημα/βλάβη πέραν συνηθισμένης συντήρησης. Για το Group VAG πάλι από το ίδιο κύκλο, τα (σοβαρά) παράπονα είναι άπειρα, με αποκορύφωμα φίλο που έχει μείνει 7 φορές στο δρόμο με Yeti μέσα σε μια τριετία και δεν βρίσκουν τι φταίει, ενώ έχει ήδη αλλάξει turbo, άπειρους πολλαπλασιαστές, ηλεκτρικά κλπ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
-
-
Υπάρχουν αντίστοιχα καλά σε συμπεριφορά Ιαπωνικά. Για παράδειγμα το 3άρι και το 6άρι Mazda στρίβουν όσο καλά στρίβει μια σειρά 1 και 3 BMW.
-
Ποτέ δεν ήταν τα γερμανικά η πεμπτουσία της αξιοπιστίας από το '70 και μετά.
Κατά τα άλλα συμφωνώ.
-
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Διαφωνω λιγουλακι ...Οταν ηταν να παρω το Q.Q (κλασσικος νισσανακιας-τογιοτοχοντακιας) καποιος μου σφυριξε για το skoda club. Ειχα οδηγησει λοιπον την οκταβια σε 2λιτρο κινητηρα κ μου αρεσε. Γραφτηκα στο φορουμ λοιπον κ για ενα χρονο αντλουσα πληροφοριες για την Οκτυ.Βλαβες απο βελτιωσεις , βλαβες σε ολοκαινουρια , κοστη συντηρησης κ.λ.π . Τελικα την αγορασα συνειδητα γνωριζοντας απο πριν τα πλην κ συν της..Προφανως και ειναι μια εξαιρετικη αφορμη για να ενημερωθεις, να βοηθησεις και να βοηθηθεις. Αλλο πραγμα σχολιαστηκε. Η θεοποιηση της μαρκας-μοντελου και οι φιλοφρονησεις μεταξυ των ιδιοκτητων.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτό το θέμα, γι' ακόμη μία φορά σε ετούτο εδώ το φόρουμ, μεταφράζεται στο παρακάτω:
'Έχω αγοράσει το ΤΑΔΕ, ήταν φθηνότερο (ή είχε μεγαλύτερη εγγύηση, ή μεγαλύτερο δείκτη αξιοπιστίας, ή μεγαλύτερη ψ λή ) από άλλα, άρα είμαι πολύ γαμάτος. Δείτε και ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ πόσο γαμάτος και έξυπνος είμαι!'.
Μερικά χρόνια πριν είχαμε σ' αυτή τη θέση τα SKODA (τους ιδιοκτήτες τους κυρίως, τι φταίνε τα αυτοκινητάκια...). Τώρα, έχουμε τους κορεάτες...Όχι πως έχω κάτι με τα αυτοκίνητα, κάθε αυτοκίνητο μπορεί να είναι εξαιρετικό, αν το αγοράζεις γι' αυτό που είναι και ξέρεις τι αγοράζεις. Οι κάτοχοι έχουν το πρόβλημα...
Κλασικές περιπτώσεις:- 'Μπορεί να λέτε το αμάξι μου κουβά, αλλά δεν χαλάει' --> Είναι ένας αξιόπιστος κουβάς. Κάποια χαλάνε 1 φορά το χρόνο σύμφωνοι, εσύ όμως μετακινείσαι ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ με έναν κουβά. Δεν βλέπω το λόγο να χαίρεσαι.
- 'Το δικό μου το αγόρασα φθηνά, άρα είναι καλύτερο' --> Είναι σίγουρα φθηνότερο. Αλλά όχι απαραίτητα καλύτερο.
3.'Τα SKODA, SEAT, HYUNDAI, KΙΑ -you name it-...είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ με τα 'AUDI, LAMBORGHINI, JAGUAR, -you name it- blah blah --> Μπορεί να έχουν 80% ίδια ανταλλακτικά. Αυτό δεν τα κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ ίδια. Γιατί αυτά που είναι διαφορετικά -εκτός από τα σηματάκια- μπορεί να είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ σημαντικά: πχ ταμπλό, υλικά, ηχομόνωση, κλπ κλπ κλπ κλπ - 'Πλέρωσα MERCEDES, BMW, LEXUS, -you name it- οπότε είμαι και πολύ γαμάτος' --> Δεν είσαι, ΠΑΝΤΟΥ πιο γαμάτος, είσαι σε κάποια. Ξεκόλλα. Και επιπλέον, το ότι ΔΕΙΧΝΟΥΝ πιο ποιοτικά, δεν σημαίνει πως είναι κιόλας.
Δεν έχω κάτι με κάποιον που έδωσε λίγα λεφτά για να κάνει την δουλειά του. Δεν χρειάζεται όμως να μας πείσει πως έκανε καλά και άγια και πως είναι ο πιο έξυπνος εδώ μέσα. Ο καθένας, αγοράζει σύμφωνα με τις δυνατότητες, επιθυμίες, γούστα του.
Νομίζω το πιο σωστό ποστ που διάβασα είναι αυτό. Και πάλι κρίμα που υπάρχει αυτός ο χαζοφανατισμός και βγαίνουν έχθρες για μοντέλα και μάρκες ξεχωριστά τη στιγμή που το πρόβλημα το έχει το κεφάλι μας.
-
Καλό είναι γενικά να αποφεύγονται οι γενικεύσεις και τα στερεότυπα σε οτι αφορα τα αυτοκίνητα. Ακόμη και εκτός αυτοκινήτου οι Ελληνες έχουμε χρυσό πληρώσει και χρυσό πληρώνουμε την βεβαιότητα μας και τα στερεότυπα που βρίσκονται μονο στο μυαλό μας. Απο εκεί και πέρα δεν υπαρχουν πια κακά αυτοκίνητα . όλα είναι καλα και τα γερμανικά βέβαια και τα κορεατικά αλλά και τα ιαπωνέζικα, γαλλικά και ιταλικά που εδώ δεν αναφέρονται καθόλου
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
8 σελίδες με κομπλεξ κατωτερότητας από τους μεν και τρολάρισμα από τους δε.
Σε αυτοκινητιστικό φόρουμ που εννοείται ότι υπάρχει μια οδηγική ή έστω πιο ολοκληρωμένη γνώση και άποψη περί αυτοκινήτου και οδήγησης διαβάζουμε ότι πήρα Χιουνται γιατί οτιδήποτε αλλο άν έπαιρνα θα έπρεπε να μου το πάρει ο μπαμπάς μου και δεν ήθελα, είναι καλύτερο το Κία μου και εγώ εξυπνότερος που μαζί με τις 354 δόσεις μου δίνει και 10 χρόνια εγγύηση ενώ οι άλλοι οι μαλάκες έδωσαν τα διπλάσια για να πάρουν αναξιόπιστα κλπ ...
Προκάλυψη της μιζέριας της ζωής κάποιων ... Βρε τι καλά περνάμε στας εξοχάς τελικά!!! -
Έχεις ένα έμμεσο δίκιο cosneo. Βασικά όλα θέμα μάρκετινγκ είναι οπότε εχουμε από τη μία τα πρώτα θύματα και από την άλλη τα άλλα (και δε βγάζω ούτε εγώ την ουρά μου απέξω).
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Έχεις ένα έμμεσο δίκιο cosneo. Βασικά όλα θέμα μάρκετινγκ είναι οπότε εχουμε από τη μία τα πρώτα θύματα και από την άλλη τα άλλα (και δε βγάζω ούτε εγώ την ουρά μου απέξω).Στάλθηκε από το LG-E975 μου
γιώργο μάρκετινγκ κάνεις στα ξένα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Έχεις ένα έμμεσο δίκιο cosneo. Βασικά όλα θέμα μάρκετινγκ είναι οπότε εχουμε από τη μία τα πρώτα θύματα και από την άλλη τα άλλα (και δε βγάζω ούτε εγώ την ουρά μου απέξω).
γιώργο μάρκετινγκ κάνεις στα ξένα?
Εμ ναι είναι λίγο περίεργος ο κλάδος που είμαι. Λέγεται International business management, και μπορώ να ασχοληθώ από μάρκετινγκ, μέχρι και world trading.
-
τότε βρε πασά μου τι γράφεις για θύματα και μάρκετινγκ
-
Ε εντάξει ρε φίλε τι να κάνω που μου βγαίνει ο κρυφός μου εαυτός ώρες ώρες? Χαχαχαχαχα
-
Ε εντάξει ρε φίλε τι να κάνω που μου βγαίνει ο κρυφός μου εαυτός ώρες ώρες? ΧαχαχαχαχαΣτάλθηκε από το LG-E975 μου
Ωχ πάλι καλα που δεν σου βγήκε οταν ήμουν εκει!
-
Ε εντάξει ρε φίλε τι να κάνω που μου βγαίνει ο κρυφός μου εαυτός ώρες ώρες? ΧαχαχαχαχαΣτάλθηκε από το LG-E975 μου
Ο κρυφος σου εαυτος ειναι αυτος του μπογιατζη και το ξερεις...
7 χρόνια εγγύηση η Κia, 2 η Vw. Τι συμβαίνει;