-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Πόσα χιλιόμετρα είχαν τα λάδια και πόσο καιρό ήταν μέσα? Τί μοντέλο?
(Ρωτάω γιατί σε τέτοια σενάρια συνήθως δε θέλουν αλλαγή ούτε τα λάδια απλά τα βλέπει μαύρα ο βενζινάς και τα αλλάζει επειδή 'μαύρισαν' κάτι που δεν έχει σχέση με το πότε θέλουν αλλαγή)edit: αν έμειναν ένα χρόνο και δεν ήταν long life με ανάλογο φίλτρο, αλλάξτε και φίλτρο.
ενα χρονο, καντετ του 84, μεσα στον χρονο ζητημα να εκανε 1000 χλμ
Kαι τι θα πάθει αν μείνει το ίδιο φίλτρο;
-
Οκ αν έκανε μόλις 1000 χιλιόμετρα δε θα πάθει τίποτα. Από την άλλη εγώ προσωπικά δε θα άλλαζα ούτε τα λάδια με τόσο λίγα χιλιόμετρα και θα γλίτωνα το 50άρικο.
-
Δεν άλλαξε το φίλτρο γιατί:
- Άλλαξε τα λάδια ρουφώντας από τον δείκτη και δεν ήθελε να μπει από κάτω για το φίλτρο.
- Δεν είχε φίλτρο.
Αλλάζεις λάδια και δίνεις 30-50 ευρώ για τα λάδια και κάνεις οικονομία κρατώντας το βρώμικο φίλτρο που κάνει 5 ευρώ.
Όχι και πολύ έξυπνο. -
50€ για λαδια σε καντετ του 84;;;
-
στα βενζιναδικα ειναι ακριβοτερα τα λαδια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν άλλαξε το φίλτρο γιατί:- Άλλαξε τα λάδια ρουφώντας από τον δείκτη και δεν ήθελε να μπει από κάτω για το φίλτρο.
- Δεν είχε φίλτρο.
Αλλάζεις λάδια και δίνεις 30-50 ευρώ για τα λάδια και κάνεις οικονομία κρατώντας το βρώμικο φίλτρο που κάνει 5 ευρώ.
Όχι και πολύ έξυπνο.1000 km ειχε το αμαξι απο την προηγουμενη αλλαγη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν άλλαξε το φίλτρο γιατί:- Άλλαξε τα λάδια ρουφώντας από τον δείκτη και δεν ήθελε να μπει από κάτω για το φίλτρο.
- Δεν είχε φίλτρο.
Όχι και πολύ έξυπνο.στην περιπτωση μας δεν εγινε οικονομια απο τον ιδιοκτητη, ο βενζινας μαλλον δεν ειχε φιλτρο οπως πολυ συχνα συμβαινει.
-
φιλε kingstonian , να πας στο βενζιναδικο σημερα κιολας κ να ρωτήσεις τι λαδια (μαρκα - τυπο - ποσοτητα κλπ ) εβαλαν κ πηραν 50 euro ??? στο δικο μου micra k11 πληρωνω τα 3 λιτρα castrol magnatec 10/40 + πάντα νέο φιλτρο λαδιου το πολύ 35 euro , εδώ μιλαμε για πολυ κλεψιμο θα εβαλε σιγουρα ορυκτελαιο 20/50 των 3 euro το 1 λιτρο , για κυτταξε κ τον δεικτη λαδιου να δεις είναι προς το ξανθο δηλ. καινουργια η καταμαυρα δηλ.βγαλμενα από άλλο αμαξι κ δηθεν καινουργια .... τωρα βεβαια βενζιναδικο κ να κανει απατεωνιες - κλεψιες ε όχι πεφτω από τα συννεφαααααα
-
Εαυ το πηγες στην αλλη ακρη.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δηλαδή να έβαλε τίποτα πανάκριβα σούπερ συνθετικά δεν παίζει; Πάντως εγώ που θυμάμαι τον πατέρα μου και αυτοκίνητο άλλης εποχής , λάδια κάθε 6μηνο ή 5000km και φίλτρο κάθε δεύτερη αλλαγή. Σιγά μην πάθει το απαλό του αυτοκινήτου επειδή δεν άλλαξε ένα φίλτρο λαδιού.
-
Σούπερ συνθετικά σε kadett του 1984 ;
-
δεν είπα ότι έγινε, το είπα σαν αντίλογο ότι τον έκλεψε του έβαλε παλιόλαδα κλπ
-
εβαλε βαση του παγουριου που μου εδειξε η αδελφη μου HELIX H7, 15-50
4λιτρο, πηρε ελαχιστα πριν τα 3λιτρα.
εκτος και αν το τραβηξε με συριγγα το παγουρι ειχε αλουμινιενο καπακι σαν το μπουκαλι γαλα...
το ανοιξε μπροστα της και το ειδε καθαρα...δεν παιζει κατι τετοιο...και το λαδι που εριχνε ηταν ολοξανθο σε αντιθεση με τα αδειασμενα που ηταν μαυρα.τωρα βλεπω οτι
http://www.siderisoil.gr/index.php?opti ... 2-18-24-02http://www.oilsmotoauto.gr/el/lipantika ... 50-1l.html
οποτε πηρε και τα 'εργατικα' του...
next time αλλου...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
εβαλε βαση του παγουριου που μου εδειξε η αδελφη μου HELIX H7, 15-50
4λιτρο, πηρε ελαχιστα πριν τα 3λιτρα.
εκτος και αν το τραβηξε με συριγγα το παγουρι ειχε αλουμινιενο καπακι σαν το μπουκαλι γαλα...
το ανοιξε μπροστα της και το ειδε καθαρα...δεν παιζει κατι τετοιο...και το λαδι που εριχνε ηταν ολοξανθο σε αντιθεση με τα αδειασμενα που ηταν μαυρα.τωρα βλεπω οτι
http://www.siderisoil.gr/index.php?opti ... 2-18-24-02http://www.oilsmotoauto.gr/el/lipantika ... 50-1l.html
οποτε πηρε και τα 'εργατικα' του...
next time αλλου...
Πέρνα απο το βενζιναδικο και κοίτα πόσο τα πουλάει.Μην συγκρίνεις τιμες ιντερνετ με βενζινάδικα.
Μπορείς πάντα να τα αλλάζεις μόνος για πιο οικονομικά. -
15-50 και 50 ευρω
αλλαγη λαδιων + φιλτρο λαδιου = πως ???