-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το πιο βασικό είναι μην καεί κανένας, ειδικά πρωτάρης οπότε ας το αφήσουμε 15 λεπτά να κρυώσουν λίγο τα λάδια (ας είναι 70C όχι 100+C) Μια χαρά θα ρέουν και πάλι.
Μετά ανακινούμε το δοχείο και ρίχνουμε τα καινούργια λάδια, με προσοχή στην ποσότητα που λέει ο κατασκευαστής. Θα έλεγα βάλτε 200ml λιγότερο από το επίσημο και δείτε με τη βέργα ότι είναι λίγο πριν το max οπότε αν θέλετε συμπληρώνετε.
Θέμα διαστολών/ραγισμάτων κλπ. δεν υπάρχει με τέτοια διαδικασία δεδομένου ότι τα νέα λάδια θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Προσωπικά βέβαια δεν είμαι υπέρ του να αλλάζει μόνος του κανείς τα λάδια, μιας και το λιπαντικό σέρβις είναι μια ευκαιρία γενικότερου οπτικού ελέγχου από ένα έμπειρο μάτι. Αν χρειάζεται συχνά αλλαγές, καλύτερα να περάσει σε συνθετικό και να τις περιορίσει.
Αν ειναι να τα αλλάζεις μόνος σου και 'το έμπειρο μάτι' να ειναι σαν του φίλου παραπάνω που εχει διαβάσει 2-3 σπασμωδικά πραγματα σε κανά μαξ παουερ, ασε το... Βρες άλλο χόμπι
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Μια σκέψη είναι να βάλεις μπρος τον κινητήρα και να τον αφήσεις να ζεσταθεί λίγο ή να κάνεις καμιά βόλτα....Πές τα εσύ τα προφανή για να μην τα πω εγώ και γίνω κακός, γιατί πολλοί με έχουνε στην μπούκα για δικούς τους λόγους.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
μα αυτό δε λένε πιο πανω; ότι πρέπει να μπαίνουν ζεστα λάδια σε ζεστο κινητήρα; σα να λέμε αλλαγη υγρών ψυγειου: κρυα υγρα σε κρυο κινητήρα!
Πάντως σε όλα τα περιοδικα του αυτοκινητιστικου ενδιαφέροντος είχα διαβάσει σε ζεστο κινητηρα να αλλάζετε τα λάδια για να βγούνε όσο το δυνατό περισσότερα. Μετα βάζεις νεα λάδια χωρίς μέριμνα για τη θερμοκρασια τουςΑν ξαναδιαβάσεις θα δείς ότι αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στην αφαίρεση τους και όχι στο να γεμίσουμε το κάρτερ με λάδι, οπότε μάλλον κάνεις πλάκα.
-
Γιατί δεν διαβάζει το βιβλίο του αυτοκινήτου πολύ πιθανόν να περιγράφει την διαδικασία.
-
Για αρχη καλο ειναι να παρακολουθήσει κάποιον τεχνικό, ρωτώντας στα σημεία που εμφανίζει απορίες
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
οσοι εχουν αλουμινενιο καρτερ πρεπει να ειναι ζεστο το μοτερ?ζεστο το μοτερ τι θερμοκρασια να εχει το λαδι?70βαθμους?
Nαί, και με αλουμινένιο κάρτερ, στο σημείο της τάπας πάντα χρειάζεται προσοχή στο σφίξιμο για να μην χάνει, στα αλουμινένια περισσότερο και πάντοτε αλλάζουμε τη ροδέλλα με καινούργια, το λάδι να είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας του μοτέρ.
Για όσους κοροϊδεύουν είναι σαφώς ευφυέστεροι από εμένα. Δεν έβρεχε πάντοτε άπλετα την εξυπνάδα ο θεός
Από τα λίγα Ελληνικά που ξέρω με Ελληνικο Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά, διδακτορικό Ελλάδας και Αμερικής και υποτροφία στην Αμερική με τίτλο τιμής, αυτό κατάλαβα. Τι να κάνω. Από την άλλη κρίμα που οι έξυπνοι αδικούνται από τη ζωή και προχωράνε οι βλάκες αλλά εργατικοί.
Έγραψα ότι στα περιοδικά διάβασα ότι δεν παίζει ρόλο. Από την άλλη γιατί να είναι επικίνδυνα τα παραφλου σε ζεστό κινητήρα και να μην είναι τα λάδια; Για αυτό ρώτησα. Η μητέρα της μάθησης είναι το διάβασμα και η απορία. Αλλά οι εξυπνότεροι είναι αυτοί με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος -
εδώ κ 4 χρονια περιπου οι αλλαγες λαδιων στο δικο μου αμαξι γινονται με αναρροφηση κ όχι με τον κλασσικο τροπο ξεβιδωμα ταπας λαδιου οι μαστοροι ισχυρίζονται ότι αφαιρειται ετσι περισσοτερο λαδι ισχυει αυτό ?? εκει που αλλαζω λαδια εγω πηγαινουν παρα πολλα taxi κ σε όλα ετσι τα αλλαζουν (αναρροφηση ) κ δεν ειχαν ποτε πρόβλημα κ τα οποια κανουν χιλιαδες χιλιόμετρα κάθε μηνα κ όχι εγω που ζητημα αν κανω 7-8000 το χρονο . και όταν βαζουμε νέο φιλτρο λαδιου θα πρεπει να ριχνουμε εσωτερικα τουλάχιστον 100 ml από το νέο λαδι κ να το κουναμε λιγο δεξια-αριστερα κ μετα να βιδωθεί ?? στις 50 χοντρικα αλλαγες λαδιων που εχω κανει μόνο 3 μαστοροι το ειχαν κανει ετσι οι υπολοιποι 47 μου λενε δεν χρειαζεται λιγο λαδι στην τσιμουχα κ μετα βιδωμα ,ποιο είναι το σωστο ?? το αμαξι δεν ξερω αν παιζει ρόλο είναι ένα micra k11 1000 cc . ευχαριστω
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
οσοι εχουν αλουμινενιο καρτερ πρεπει να ειναι ζεστο το μοτερ?ζεστο το μοτερ τι θερμοκρασια να εχει το λαδι?70βαθμους?
Nαί, και με αλουμινένιο κάρτερ, στο σημείο της τάπας πάντα χρειάζεται προσοχή στο σφίξιμο για να μην χάνει, στα αλουμινένια περισσότερο και πάντοτε αλλάζουμε τη ροδέλλα με καινούργια, το λάδι να είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας του μοτέρ.
Για όσους κοροϊδεύουν είναι σαφώς ευφυέστεροι από εμένα. Δεν έβρεχε πάντοτε άπλετα την εξυπνάδα ο θεός
Από τα λίγα Ελληνικά που ξέρω με Ελληνικο Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά, διδακτορικό Ελλάδας και Αμερικής και υποτροφία στην Αμερική με τίτλο τιμής, αυτό κατάλαβα. Τι να κάνω. Από την άλλη κρίμα που οι έξυπνοι αδικούνται από τη ζωή και προχωράνε οι βλάκες αλλά εργατικοί.
Έγραψα ότι στα περιοδικά διάβασα ότι δεν παίζει ρόλο. Από την άλλη γιατί να είναι επικίνδυνα τα παραφλου σε ζεστό κινητήρα και να μην είναι τα λάδια; Για αυτό ρώτησα. Η μητέρα της μάθησης είναι το διάβασμα και η απορία. Αλλά οι εξυπνότεροι είναι αυτοί με επιφοίτηση του Αγίου ΠνεύματοςΜηχανικός είσαι ;
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Έγραψα ότι στα περιοδικά διάβασα ότι δεν παίζει ρόλο. Από την άλλη γιατί να είναι επικίνδυνα τα παραφλου σε ζεστό κινητήρα και να μην είναι τα λάδια; Για αυτό ρώτησα. Η μητέρα της μάθησης είναι το διάβασμα και η απορία. Αλλά οι εξυπνότεροι είναι αυτοί με επιφοίτηση του Αγίου ΠνεύματοςΆσε τις εξυπνάδες και διάβασε με τα Ελληνικά σου τι λέει ο τίτλος του πόστ, τι ρωτάει το παλικάρι και τι του απαντάω, και αν δείς πουθενά ότι αναφέρομαι σε filling και όχι σε drain ξαναγράψε μου.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
εδώ κ 4 χρονια περιπου οι αλλαγες λαδιων στο δικο μου αμαξι γινονται με αναρροφηση κ όχι με τον κλασσικο τροπο ξεβιδωμα ταπας λαδιου οι μαστοροι ισχυρίζονται ότι αφαιρειται ετσι περισσοτερο λαδι ισχυει αυτό ?? εκει που αλλαζω λαδια εγω πηγαινουν παρα πολλα taxi κ σε όλα ετσι τα αλλαζουν (αναρροφηση ) κ δεν ειχαν ποτε πρόβλημα κ τα οποια κανουν χιλιαδες χιλιόμετρα κάθε μηνα κ όχι εγω που ζητημα αν κανω 7-8000 το χρονο . και όταν βαζουμε νέο φιλτρο λαδιου θα πρεπει να ριχνουμε εσωτερικα τουλάχιστον 100 ml από το νέο λαδι κ να το κουναμε λιγο δεξια-αριστερα κ μετα να βιδωθεί ?? στις 50 χοντρικα αλλαγες λαδιων που εχω κανει μόνο 3 μαστοροι το ειχαν κανει ετσι οι υπολοιποι 47 μου λενε δεν χρειαζεται λιγο λαδι στην τσιμουχα κ μετα βιδωμα ,ποιο είναι το σωστο ?? το αμαξι δεν ξερω αν παιζει ρόλο είναι ένα micra k11 1000 cc . ευχαριστωΗ αναρροφηση ειναι πιο γρηγορη διαδικασία και αυτο δεν συμφέρει τα συνεργεία που δουλεύουν με την εργατοωρα... Λάδι στην τσιμουχα και καλο σφιξιμο με το χέρι η με εργαλειο που δεν ασκεί μεγάλη ροπη
-
σε πολλα αυτοκινητα(αναλογα το σχημα του καρτερ σε σχεση με την οπη της ταπας λαδιου) η μηχανη αναρροφησης βγαζει μεγαλυτερη ποσοτητα λαδιου.
-
Σε ολα βγάζει περισσότερο, το θεμα εινς γιατι το αποφεύγουν πολλα συνεργεία
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Έγραψα ότι στα περιοδικά διάβασα ότι δεν παίζει ρόλο. Από την άλλη γιατί να είναι επικίνδυνα τα παραφλου σε ζεστό κινητήρα και να μην είναι τα λάδια; Για αυτό ρώτησα. Η μητέρα της μάθησης είναι το διάβασμα και η απορία. Αλλά οι εξυπνότεροι είναι αυτοί με επιφοίτηση του Αγίου ΠνεύματοςΜηχανικός είσαι ;
viewtopic.php?p=2971442#p2971442
viewtopic.php?p=2971980#p2971980ενημερωθείτε λιγο πρωτα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σε ολα βγάζει περισσότερο, το θεμα εινς γιατι το αποφεύγουν πολλα συνεργείασε ολα δεν βγαζει περισσοτερο.Στο δικο μου Ρενω 5 πχ.Απο την ταπα εβγαιναν παραπανω λαδια οταν ειχε τελειωσει η αναρροφηση.Ηταπα ηταν τελειως καθετα στο κεντρο του καρτερ,και προφανως ο σωληνας του δεικτη λαδιου που μεσω αυτου ρουφαει η λαδιερα δεν ''στοχευε'' στο χαμηλοτερο σημειο.
Το γιατι το αποφευγουν συνεργεια οι λογοι ειναι πολλοι.
Κοστος της λαδιερας αναρροφησης,δυσπιστια πελατη σχετικα με το αν αλλαχθηκαν ολα τα λαδια,επαρκεις ρεμιζες ετσι ωστε παντα να υπαρχει 2-4κολωνο ελευθερο ωστε οταν ερθει καποιος για λαδια να μην περιμενει τα αλλα αυτοκινητα να τελειωσουν σερβις-επισκευες.Η λαδιερα εχει πολλα πλεονεκτηματα παντως.Ενα αλλο πχ ειναι οτι δεν χρειαζεσαι λυσε-δεσε σε αλουμινενια καρτερ που εχουν μια ευαισθησια σε συγκριση με τα μεταλλικα,ή οτι ενα γενικο συνεργειο δεν χρειαζεται να εχει στοκ ολες τις ροδελλες στεγανοποιησης που υπαρχουν σε ολα τα μοντελα που πιθανον θα του ερθουν για λαδια.
Κανεις την δουλεια σου γρηγορα και καθαρα,μπορεις να την βγαλεις εξω απο το μαγαζι και να αλλαξεις λαδια,δεν χρειαζεται δλδ να βγαλεις αλλα αυτοκινητα εξω για να βαλεις μεσα αυτο που θελει μονο λαδια.Ενα αλλο πλεονεκτημα ειναι τα χαμηλα αυτοκινητα,που δεν χωρας αποκατω να δουλεψεις.Σε μερικα δεν χωραει ουτε το λεκανακι συλλογης λαδιων καλα-καλα. -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Έγραψα ότι στα περιοδικά διάβασα ότι δεν παίζει ρόλο. Από την άλλη γιατί να είναι επικίνδυνα τα παραφλου σε ζεστό κινητήρα και να μην είναι τα λάδια; Για αυτό ρώτησα. Η μητέρα της μάθησης είναι το διάβασμα και η απορία. Αλλά οι εξυπνότεροι είναι αυτοί με επιφοίτηση του Αγίου ΠνεύματοςΞεκαβάλα απο το καλάμι σου to start with
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ξεκαβάλα απο το καλάμι σου to start with
Πως τολμάς;;;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Έχει κι αυτός στο παλμαρέ του πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Έγραψα ότι στα περιοδικά διάβασα ότι δεν παίζει ρόλο. Από την άλλη γιατί να είναι επικίνδυνα τα παραφλου σε ζεστό κινητήρα και να μην είναι τα λάδια; Για αυτό ρώτησα. Η μητέρα της μάθησης είναι το διάβασμα και η απορία. Αλλά οι εξυπνότεροι είναι αυτοί με επιφοίτηση του Αγίου ΠνεύματοςΔυστυχώς στα διδακτορικά δεν εξηγούν αυτά που εξηγούν τα περιοδικά.
Λοιπόν στα περιοδικά γράφουν να μη βάζεις κρύο νερό σε ζεστό κινητήρα αλλά δεν γράφουν να μη βάζεις κρύα λάδια σε ζεστό κινητήρα.
Αυτά τα γράφουν γιατί αυτά γράφουν όλοι οι κατασκευαστές κινητήρων που ξέρω.Μπορείς να κάνεις κι άλλες υποθέσεις όπως ότι τα νερά γεμίζουν το μπλοκ του κινητήρα (το οποίο μπορεί να ραγίσει) ενώ τα λάδια κατεβαίνουν στο κάρτερ και δεν ψύχουν το μπλοκ.
Επίσης, καλό είναι να μη πλένεις εξωτερικά ζεστούς κινητήρες για τον ίδιο λόγο (ζορίζεται το μπλοκ καθώς κρυώνει γρήγορα).
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η απορία ελύθηκε.
Όσο για τα άλλα, στην Ελλάδα, άλλος είναι υπερήφανος που έκλεψε, άλλος καυχιέται που δε δουλεύει, άλλος κλαίγεται που αδικήθηκε από την κοινωνία και δεν αναγνωρίστηκε η αξία του, να γίνει πχ πρωθυπουργός. Εδώ που τα λέμε άλλοι κι άλλοι γίναν… Ε ας είμαι και εγώ υπερήφανος που δεν έκλεψα, αλλά εργαζόμενος σκληρά και διαβάζοντας και κάνοντας έρευνα, όλα ταυτόχρονα και χωρίς να επιβαρύνω κανένα (ιδιαίτερα τους κοινωνικότατους σχολιαστές προηγουμένως) πήρα ορισμένα χαρτιά, ως αποδεικτικά για όλα αυτά που έκανα. Δε ξεχωρίζω ονόματα γιατί και στο τόπικ με τους παράνομους μετανάστες όταν μου πρωτοεπιτέθηκαν με τόση αυταπάρνηση, είναι ένα σώμα μια ψυχή. Άλλωστε από κει όλα ξεκινούν. Το καλύτερο ότι κάποτε θα βρεθούν στην ανάγκη μου αλλά ευτυχώς δε θα ξέρουμε ο ένας τον άλλον, όχι ότι δε θα τους βοήθαγα, αλλά θα δημιουργούσαν προβλήματα μόνοι τους στον εαυτό τους.
Γενικώς όμως με βοηθήσατε, οπότε ευχαριστώ -
κανονικά άνθρωπος που έχει μεταπτυχιακά, πτυχία και phd δεν αρμόζει να μιλάει με την πλέμπα...
κατά τα άλλα, οι απαντήσεις είναι ανάλογες με την χροιά της ερώτησης
αλλαγη λαδιων + φιλτρο λαδιου = πως ???