Κάτι με έπιασε και θέλω να βάλω μπελά στο κεφάλι μου
Ψάχνω ένα φτηνό αυτοκίνητο που να μπορεί να προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση,και κατέληξα στις δύο αυτές κυρίες.Πολύ διαφορετικά σαν αυτοκίνητα,αλλά το δίλημμα είναι υπαρκτό.Το αυτοκίνητο ΔΕΝ θα είναι για βόλτες τις Κυριακές,προορίζεται για καθημερινή χρήση.
Στα χρήματα ας πούμε πως κάπου στα 3000-4000 ευρώ είναι το όριο.Κυβικά 1600 άντε 1800 το πολύ.Το έψαξα λίγο,ας κάνω λοιπόν τις ερωτήσεις που προέκυψαν:
1)Στην 75,τα διαθέσιμα μοτέρ στα κυβικά αυτά είναι 1.6,1.8 και 1.8 turbo.Το turbo μόνο θεωρητικά,σε αυτά τα χρήματα δεν παίζει οπότε το ξεχνάμε. Μεταξύ 1.6 και 1.8,να διαλέξω το 1.8; Τα παραπάνω κυβικά φαίνονται ή οι διαφορές με το 1.6 δεν είναι τόσο μεγάλες;
2)Απο κατανάλωση ξέρω οτι παίζουμε σε κάπως υψηλές τιμές.Το μοντέλα με ψεκασμό έχουν αισθητή διαφορά στην κατανάλωση,ή να τσιμπήσω με την πρώτη ευκαιρία ένα με καρμπυρατέρ,που είναι και πιο ζωντανό;
3)Απο βλάβες,πόσο χάλια είναι; Μιλάμε για επίπεδα που ακινητοποιούν το αυτοκίνητο ή δίαφορες χαζοβλάβες που με ψάξιμο και προσωπική εργασία τις φτιάχνεις μόνος σου;
4)Γενικά,Alfa 75 και 1.6 ή 1.8 μοτέρ πάνε μαζί,ή δεν δείχνει ποτέ το στήσιμό του το αυτοκίνητο;
Η Sprint παίζει σε χαμηλότερους κυβισμόυς,εδώ θα κοίταγα 1.5 και 1.7 (αν βρώ,γιατί δε βρίσκεις εύκολα)
1)Οδηγικά,είναι καλό; Με την 75 δεν αμφιβάλλω (και λόγω πίσω κίνησης),εδω τι γίνεται; Ή πχ ένα ZX κάνει τα ίδια και χωρίς τα προβλήματα της παλαιότητας;
2)Βασίζεται στην Alfasud,που σημαίνει απο προβλήματα να φάνε και οι κότες ε; Χαζοβλάβες και εδώ ή σοβαρά πράγματα;
Μήπως να τα αφήσω να πεθάνουν με την ησυχία τους και να ψάξω για κανα VTi-CRX;
Για βοηθήστε λίγο!