-
Δεν μπορεί στο ντίζελ η διαφορά να είναι 2000 και στην βενζίνη 400 € . Εγώ προσωπικά , λόγω φόρων , τεκμηρίων και της χαμηλής σχετικά τιμής πλέον της βενζίνης , αλλά και της μικρής διαφοράς κατανάλωσης , στα 7 λίτρα η βενζίνη στα 5 λίτρα το ντίζελ και επειδή στο εξωτερικό η βενζίνη και το ντίζελ έχουν παρόμοιες τιμές και όταν λύσουν το θέμα του λαθρεμπορίου , θα πάμε και εμείς εκεί , η διαφορά των 2-3 € στα 100 χλμ , δεν θα με κάνει να πάω σε ντίζελ .
Από την άλλη ο κάκτος μου αρέσει , αλλά το c4 είναι πιό ολοκληρωμένο και πιό άνετο , μεγάλο κλπ . Ετσι θεωρώ ότι η διαφορά των 2000 € θα είναι αρκετή .
-
Μοντέρνο το C4 Cactus, συμβατικο το C4. Διαφορετικά target groups μεταξύ των. Δύσκολα θα τα εβαζα σε σύγκριση.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
To cactus εμένα μου αρέσει πολύ . Αλλά ενώ έχει καλές λογικές σαν αμάξι , έχει κάποια πράγματα που ενοχλούν . Τα ταμπούρα πίσω , τα πίσω παράθυρα , το μονοκόματο πίσω κάθισμα το άλλαξαν και θα προσφέρεται διαιρούμενο σαν έξτρα , κάποια πράγματα ακόμη που αν θέλεις να πάρεις πλούσια έκδοση και ντίζελ , περνάς τα 20000 . Αντίθετα το c4 έχει πολύ καλή ποιότητα στο εσωτερικό και εμφάνιση και όταν πάμε ψηλά σε εξοπλισμό έχουμε διαφορές .
Να θυμίσω ακόμα ότι οι λεγόμενες πρίμιουμ μάρκες , κάνουν μεγάλες εκπτώσεις για να πουλήσουν , με αποτέλεσμα πάνω από τα 20000 να υπάρχουν και άλλες λύσεις . Γνωστή μου πήρε το κάντρυμαν σαν 1600 ντίζελ με 24000 πριν 1 χρόνο . Και έχει προσεγμένο εσωτερικό .
Εγώ θεωρώ ότι το κάκτους δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει τις 17-18000 στην ακριβότερη του έκδοση , ενώ να υπάρχει σε καλές εκδόσεις γύρω στις 14000 .
Χτες είδα στον δρόμο , ταξί το ελυζέ . Το αμάξι μπορεί να φαίνεται γεροντέ , αλλά δείτε τι τιμές έχει .
http://www.citroen.gr/wp-content/upload ... Elysee.pdf11000 σαν βενζίνη και 13580 σαν ντίζελ . Και τι σημαίνει αυτό ? Οτι πλέον έχει τους ίδιους κινητήρες με τα άλλα μοντέλα .
Και η τιμή είναι πολύ χαμηλή . Οσο και άσχημο να θεωρείται και είναι μέχρι ένα σημείο , ο λόγος τιμής - αξίας είναι πολύ καλός . Δεν ξέρω αν το έχει οδηγήσει κανένας , αλλά επειδή η κρίση μας προσγείωσε στην πραγματικότητα , πρέπει να προσγειωθούν όλοι .
Οταν τα μτχ τα έχει ρίξει η αγορά στα τάρταρα , προφανώς πρέπει και τα καινούργια να προσαρμοστούν .
-
Χτες είδα στον δρόμο , ταξί το ελυζέ . Το αμάξι μπορεί να φαίνεται γεροντέ , αλλά δείτε τι τιμές έχει .
http://www.citroen.gr/wp-content/upload ... Elysee.pdfΤσάμπα το δίνουν. Τεράστια ευκαιρία. Όποιος ψάχνει οικογενειακό ή κάποιο σεντάν είναι πρόκληση!...
Εγώ πάντως δεν το θεωρώ 'γεροντέ' ...
-
To elyze είναι λίγο περίεργο , αλλά πράγματι είναι τζάμπα .
-
έχει οδηγήσει κανείς το cactus;
Ενδιαφέρεται ένας φίλος... -
Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το 1.2 βενζίνης με τα 110 άλογα. Το αυτοκίνητο είναι ένα αγχολυτικό από μόνο του. Τόσο εξωτερικά (σου αρέσει ή όχι, ενδιάμεσο δεν υπάρχει) όσο και εσωτερικά. Υπάρχουν μερικά τσίπικα υλικά στο εσωτερικό αλλά είτε δεν τα ακουμπάς συχνά είτε είναι κοντά στα υλικά καλής ποιότητας οπότε δεν σου φαίνεται. Η θέση οδήγησης θέλει λίγο χρόνο για να βρεις τον κατάλληλο συνδυασμό μιας και το τιμόνι δεν πάει μέσα-έξω αλλά ευτυχώς ρυθμίζεται η πολυθρόνα του οδηγού καθ ύψος.
Στον δρόμο σιδερώνει λακουβίτσες και κυματάκια στην άσφαλτο που έχουμε πάμπολλα. Δεν στρίβει γρήγορα ούτε όμως το παίζει σπορ. Ωστόσο δεν είναι βάρκα γιαλό. Δεδομένου του βάρους του αυτοκινήτου ο κινητήρας ήταν σπιρτόζικος, με 2 άτομα μέσα και 3 βαλιτσικά άρπαζε καλά. Δεν είναι μόνο για εθνικές οδούς, θα πας και στο βουνό σου αλλά την διαδρομή σου δεν θα την λες στροφοδιαδρομή αλλά ... ορεινό δρόμο! (you see what I did there ). Πολύ μεγάλο ταξίδι δεν έκανα και κρατάω μια επιφύλαξη για το πως θα νοιώθει η πλάτη μου στα καναπεδοκαθίσματα μετά από ώρα.
1η ένσταση: αφού θέλεις να το παίζεις cruising κατάσταση, θα θυσίαζα 5 κιλά παραπάνω για μερικά περισσότερα γρανάζια στο κιβώτιο για μια 6η ταχύτητα. 2η ένσταση: πόσο δύσκολο θα ήταν μερικές ακόμη γραμμές κώδικα και πόσο βάρος θα πρόσθεταν λίγα καλώδια για ένα στροφόμετρο; Ενσωματωμένο πάντα στην οθόνη μπροστά σου για το μίνιμαλ της υπόθεσης. 3η ένσταση: σε αυτοκίνητο που προορίζεται να περάσει την περισσότερη ζωή του στην πόλη γιατί δεν ενσωματώνουν το αυτόματο εμποδιοφρενάρισμα ή έστω για το adventure της υπόθεσης το extra grip, ή όπως στο καλό λέγεται,που υπάρχουν αμφότερα έτοιμα απ το 2008;
Προσωπικά τα παράθυρα με τον μεντεσέ δεν με ενόχλησαν, ίσα ίσα καλύτερα που υπάρχουν αυτά και δεν σου παίρνουν τα αυτιά με το βαβαβούμ των τέρμα κάτω flip down στον αυτοκινητόδρομο, αν κάθονται πίσω ανώριμοι ενήλικες ή δεν χρειάζεται να έχεις τον νου σου πίσω μήπως τα ανοίξει ο μπόμπιρας. Άσε που τα ραφάκια στις πόρτες χωράνε πολύ πράμα. Και οπωσδήποτε βάζεις ηλιοροφή γιατί φέρνει φως και οι πίσω δεν αισθάνονται κλειστοφοβικά. Το κάθισμα μια χαρά διπλώνει, πλέον, μισό οπότε μπορείς να βάλεις και κάνα τσιμπράγκαλο παραπάνω μαζί με πίσω επιβάτη.Και ερχόμαστε στο μπακίρι. Μ' αυτά και με κείνα οι εκδόσεις που αξίζουν είναι γύρω στο 20άρικο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο μιας και σε αυτό το εύρος τιμών παίζουν golf και focus χιλιάρια με καλό εξοπλισμό. Αν ήταν 2-2,5 χιλιάρικα φθηνότερο δεν θα το συζητούσα καν αλλά τώρα με κάνει να αναρωτιέμαι... αξίζει το ότι είναι διαφορετικό εμφανισιακά τα παραπάνω χρήματα;
-
Συμφωνώ και εγώ και το έχω ξαναπεί . Το αμάξι πρέπει να είναι 2000 κάτω , να κοπούν κάποιες εκδόσεις φτηνές και να δίνει σε αυτές περισσότερο εξοπλισμό .
Στην τιμή που δίνεται το κανιβαλλίζει η C4 . Golf και Focus δεν τα θεωρώ ανταγωνιστές , γιατί ένας που κοιτάει citroen δεν γουστάρει την vw και αντίστροφα . Το focus το έχω κάνει βόλτα με τον 1,5 ντίζελ και είναι καλό , αλλά στενό αμάξι για το μέγεθος του και βέβαια δεν έχει άποψη .
-
Η άποψη του Φοκους είναι στην οδήγηση και όχι στον ρηχό εμφανισιακο εντυπωσιασμό.
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Και ερχόμαστε στο μπακίρι. Μ' αυτά και με κείνα οι εκδόσεις που αξίζουν είναι γύρω στο 20άρικο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο μιας και σε αυτό το εύρος τιμών παίζουν golf και focus χιλιάρια με καλό εξοπλισμό. Αν ήταν 2-2,5 χιλιάρικα φθηνότερο δεν θα το συζητούσα καν αλλά τώρα με κάνει να αναρωτιέμαι... αξίζει το ότι είναι διαφορετικό εμφανισιακά τα παραπάνω χρήματα;
Δεν ειναι σε καμια περιπτωση οι τιμες του Cactus στο ευρος των τιμων που παιζει το Golf.. Για το Focus που λες ισως αλλα και παλι βγαινει φθηνοτερος ο κακτος.. To Cactus diesel εχει τιμη με αποσυρση 16.170 στην εκδοση live, 16.770 στην feel και 18.070 στην Shine με πληρη εξοπλισμο που περιλαμβανει navi, καμερα οπισθοπορειας, αισθητηρες παρκαρισματος, αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων, φυμε τζαμια κ.α..... Το Golf diesel ξεκινα με αποσυρση απο 20.070 στη βασικη εκδοση, οταν με 18.070 παιρνεις Cactus με πληρη εξοπλισμο.. Αρα δεν στεκει σε καμια περιπτωση οτι το Cactus παιζει κοντα στις τιμες του Golf..
-
Γραψε λαθος.. Νομιζα οτι αναφεροσουνα σε diesel εκδοσεις.. Αλλα και στα βενζινης βλεπω οτι το Cactus 1.2 110 ξεκινα απο 15940 στη μεσαια feel και 17.240 στη Shine.. Ενω το 5θυρο golf απο 18.490.. Με το Focus βενζινης ομως, οντως το Cactus παιζει στις ιδιες τιμες
-
Δηλαδή παίζει κάποιος να οδηγήσει το Focus , μετά να οδηγήσει τον Κάκτο και να βρεί το Focus αγχωτικό ενώ τον Κάκτο αγχολυτικό?
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Δηλαδή παίζει κάποιος να οδηγήσει το Focus , μετά να οδηγήσει τον Κάκτο και να βρεί το Focus αγχωτικό ενώ τον Κάκτο αγχολυτικό?Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Δεν είπε κανείς ότι το φάκους είναι αγχωτικό, αλλά το ότι έχει πιο οδηγοκεντρική συμπεριφορά σε σχέση με τον κάκτο. Το στήσιμο του τελευταίου έτσι κι αλλιώς δεν σε προδιαθέτει ούτε στο ελάχιστο να το πιέσεις σε μια διαδρομή. Εξού και το αγχολυτικό.
Ο κάκτος, όπως και να το κάνουμε, είναι ένας ωραία διακοσμημένος ( υποκειμενικό πάντα το ωραίο ) ανθρωπομεταφορέας.Η άποψη του Φοκους είναι στην οδήγηση και όχι στον ρηχό εμφανισιακο εντυπωσιασμό.
Επί της ουσίας δεν διαφωνώ σε κάτι, αλλά γιατί η εμφάνιση να είναι 'ρηχό' χαρακτηριστικό; Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αγοράζουν αυτοκίνητο δεν τους ενδιαφέρει πόσο συμμετοχικό είναι το όχημά τους στην οδήγηση. Κατά συνέπεια και το πως φαίνεται είναι σημαντικός παράγοντας που ορίζει αν θα αγοράσεις κάτι ή όχι.
-
Τα αυτοκίνητα υπάρχουν σε διάφορες εκδόσεις για να βολεύονται όλοι . Υπάρχουν οι καυλοτίμονοι . Αυτοί θέλουν αμάξια οδηγοκεντρικά , αλλά αλλάζει η ηλικία η παρέα και οι διαθέσεις της παρέας .
Αν το αμάξι το οδηγείς μόνος σου , τότε παίρνεις ότι σου αρέσει . Το ίδιο και αν το οδηγείς με την στους πρώτους έρωτες που σε αφήνει να κάνεις ότι θέλεις . Αν όμως έχεις οικογένεια , παιδιά , ή φίλους που ταξιδεύεται παρέα τότε πολλά αλλάζουν .
Ελάχιστοι γουστάρουν να ταξιδεύουν με κάποιον που οδηγεί επιθετικά , επιταχύνει και φρενάρει απότομα , αν έχουν περάσει τα 20-25 χρόνια τους .
Τα γαλλικά αμάξια έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία . Γνωστή σε όλους . Αν εξαιρέσεις κάποια που είναι πιό στημένα , τα άλλα προσανατολισμό την άνεση και τις μεγάλες μωτ , οδηγούμενα με ροπές και φόρα .
Είτε σου αρέσει , είτε όχι .
Επί της ουσίας στις τιμές του κάκτου , εγώ θα προτιμούσα το c4 .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ελάχιστοι γουστάρουν να ταξιδεύουν με κάποιον που οδηγεί επιθετικά , επιταχύνει και φρενάρει απότομα , αν έχουν περάσει τα 20-25 χρόνια τους .
Μην το λες....
Είμαι 43 και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα τα Mercedes (τα καθημερινά μοντέλα) είναι τόσο πλαδαρά και τα Άουντι (πάλι τα καθημερινά μοντέλα) είναι τόσο νωθρά. Και δε νομίζω να το καταλάβω ποτέ.
Από την άλλη, φίλος με Οκτάβια 1 RS σιχαίνεται το τιμόνι του Φόκους γιατί λέει είναι 'φλύαρο', άλλος με Όπελ Ινσίγκνια σιχαίνεται το τιμόνι της 156 γιατί λέει επίσης είναι πολύ 'φλύαρο'. -
Απο ποτε ενα τιμονι που σου δινει αισθηση ελεγχου και ασφαλειας ειναι φλυαρο και αυτο που δεν ξερεις που ειναι οι ροδες σου,ειναι αγχολυτικο;;;;;;
Οσα δεν φτανει η αλεπου ......... -
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Η άποψη του Φοκους είναι στην οδήγηση και όχι στον ρηχό εμφανισιακο εντυπωσιασμό.
Επί της ουσίας δεν διαφωνώ σε κάτι, αλλά γιατί η εμφάνιση να είναι 'ρηχό' χαρακτηριστικό; Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αγοράζουν αυτοκίνητο δεν τους ενδιαφέρει πόσο συμμετοχικό είναι το όχημά τους στην οδήγηση. Κατά συνέπεια και το πως φαίνεται είναι σημαντικός παράγοντας που ορίζει αν θα αγοράσεις κάτι ή όχι.
Δεν το εξήγησα σωστά μάλλον. Θεωρώ την εμφάνιση κριτήριο αγοράς βέβαια. Ως ρηχό εντυπωσιασμό θεωρώ τις κραυγαλέες κιτς επιλογές, όπως π.χ. τα air bubbles που τα βλέπεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις...
-
Ξέρεις.
Στην αρχή θα γελάσεις, μετά που βαρεθείς το κιτς , θα ξεθωριάσουν τα πλαστικά θα γρατζουνιστούν και θα ξεφτίσουν θα κλάψεις.
Και στο fiat Multipla στην αρχή γελούσες εσύ αλλά μετά οι άλλοι. -
Δεν αναφέρθηκα μόνο ή μάλλον δεν αναφέρθηκα καθόλου στον οδηγό . Είπα ότι δεν θα έρχεται κανένας μαζί σου , όταν οδηγείς με γκαζώματα -φρεναρίσματα και δαγκωμένη ταυτότητα στις στροφές και στις προσπεράσεις , αν έχεις περάσει τα 20-25 .
Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν έχουμε περίπτωση που στο ένα ξέρεις που είναι οι ρόδες σου και στο άλλο δεν ξέρεις . Μια χαρά ξέρεις που είναι οι ρόδες σου . Απλά το τιμόνι είναι πιό φορτηγίσιο σαν θέση και χαλαρό στο στρίψιμο και υπάρχουν και κλίσεις στις στροφές . Αλλη λογική έχεις όταν θες να κάνεις ένα ταξίδι ξεκούραστος με παρέα και άλλη όταν θέλεις να κάνεις μόνος σου τον Διόνυσο πλακωμένος .
Για τις φούσκες έχουν πει ότι το κόστος αντικατάστασης είναι 100 € και δεν είναι κάτι που χαλάει και τόσο εύκολα .
Προφανώς το αμάξι έχει άποψη και έτσι προκαλεί ακραία και αντίθετα συναισθήματα . Εγώ επιμένω ότι το βασικό του πρόβλημα είναι η τιμή του σε σχέση με το c4 .
Και περί αλεπούς . Μια εταιρεία που έχει κατακτήσει επί σειρά ετών το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα ράλλυ , που έχει βγάλει στο παρελθόν αρκετά στημένα και παιχνιδιάρικα αμαξάκια , τότε προφανώς δεν είναι θέμα ότι δεν τα φτάνει . Είναι ότι επιλέγει με άλλες προτεραιότητες .
Μην αναμασάμε τα ίδια . Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις άλλες εταιρείες που επιλέγουν ταξιδιάρικη κυρίλα , αντί για υστερική τεστοστερόνη και απώλεια 1-2 σπονδύλων σε κάθε μεγάλη λακούβα που πέφτουν μέσα .
-
Μιλάς σαν να είσαι ήδη στο ΚΑΠΗ ρε criuser. Γιατί να μην θέλει δηλαδή ένας 40αρης να μπει στο αυτοκίνητο με έναν γρήγορο οδηγό; Δεν είναι θέμα ηλικίας, θέμα ανθρώπου είναι. Επίσης πρέπει κάποιος να είναι φτιαγμένος από Lego για να χάνει σπονδυλους έτσι εύκολα...
Citroen C4 Cactus