-
Υδραυλικά τα λέει . Τώρα τι ακριβώς δεν το είδα . Πάντως είναι η νέα ανάρτηση για τα μικρά μοντέλα που είχαν τεστάρει σε ένα κάκτους πριν 1 χρόνο .
Διάβασα σε ένα εγγλέζικο , ότι ενώ είχε τότε εξαιρετική συμπεριφορά σαν ανάρτηση , είχε θέμα βυθίσματος στο φρενάρισμα . Θα δούμε πόσο έχει αλλάξει .
Αλλωστε είπαν πραγματική υδρό , στην επόμενη 5άρα το 2020 .
-
Μηχανικός είσαι ρε συ, χρειάζεται να σου πει/δείξει κάποιος πως και τι λειτουργεί κάτι ?
Αν ονομάσουμε οποιαδήποτε ανάρτηση λειτουργεί με υγρό ως 'υδραυλική', τότε όλα τα αμορτισέρ λαδιού είναι 'υδραυλικά'.
Αν ήταν πραγματική υδραυλική ανάρτηση (ήτοι κεντρικό κύκλωμα, μπουκάλες, φούσκες κλπ), τότε δεν θα το διαλαλούσε η ίδια η Citroen στο στυλ 'νέα υδροπνευματική', ή ΗΑ4 ξέρω-γω ή κάτι παρόμοιο ? Και όντως η δοκιμή του C4 Cactus πέρσι δεν είχε και πολύ θετικά αποτελέσματα....
-
Υδραυλική λέει , όχι υδροπνευματική και πάντοτε ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες....
Επί της ουσίας αν με τον 110 είχε 9,3 , με τον 130 πόσο θα έχει ?
-
Προτιμώ το παρόν ως εξωτερική εικόνα. Γιατί έχουν την τάση στα περισσότερα νέα αυτοκίνητα να ενσωματώνουν τα πίσω φώτα στοπ και στην πέμπτη πόρτα (πορτ μπαγκάζ)??
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αλλωστε είπαν πραγματική υδρό , στην επόμενη 5άρα το 2020 .Πραγματική υδροπνευματική δεν θα υπάρξει από εδώ και πέρα. Και αυτό το σύστημα στο νέο Cactus είναι απλά αυτό που είπε ο AMarinos.
-
Κι εγω πιστευω υδροπνευματικη δε θα ξαναμπει σε μοντελο. Τι στο καλο αμα περιμενουν μερικα χρονια να την εξελιξουν ή την εχουν εξελιξει και τη κρατανε για μετα?
-
Το έχω γράψει και παλιότερα νομίζω, η υδροπνευματική προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, και είναι σχετικά απλό να μασκάρεις ή να εξαλείψεις -στο βαθμό που μπορεί να το αντιληφθεί ο άνθρωπος- τα μειονεκτήματά της. Τι έλειπε από την ΗΑ3+ ? Δυνατότητα μιας εντελώς 'καναπεδάτης' και μιας πιο sport ρύθμισης (αν όχι, και μιας track/race, αλλά ας μην το παρατραβάμε ), καθώς και η δυνατότητα παραμετροποίησης των ρυθμίσεων, σε βαθμίδες ή με συνεχή κλίμακα. Και τα δύο λυνόντουσαν αρκετά εύκολα -όπως το αντιλαμβάνεται το μηχανικό μυαλό μου- με πάντρεμα της υδροπνευματικής (μπουκάλες, φούσκες κλπ) με τη δυνατότητα των μαγνητοροϊκών, δηλαδή είτε επιπλέον διαδρομές με ηλεκτρομηχανικό άνοιγμα/κλείσιμο, είτε μπουκάλες ρυθμιζόμενης διατομής. Η πρώτη επιλογή θα ήταν πιο εύκολη, απλή και φθηνή, και θα έδινε προκαθορισμένες ρυθμίσεις έτοιμες και εύκολες, ενώ η δεύτερη επιλογή, πιο δύσκολη και ακριβή, θα έδινε σχεδόν άπειρες δυνατότητες ρύθμισης, modes λειτουργίας κλπ.
Βάλε μέσα και ένα σύστημα adaptive dampening με κάμερες, εξέλιξε τα ηλεκτρονικά της ΗΑ3+ για να μειώσεις το χρόνο απόκρισης, προσέθεσε και τα σωστά υλικά/υγρά, και είσαι έτοιμος για την ανάρτηση της επόμενης 20ετίας.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, καθώς είναι τόσο απλό, μπας και το έχουν έτοιμο για τίποτα DS και το κρατάνε μυστικό ?
-
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Citroen C4 Cactus το οποίο θα διατεθεί αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο με τιμές που θα ξεκινούν από £17.265.
Το νέο μοντέλο αντιπροσωπεύει μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο σύστημα ανάρτησης της μάρκας, το Progressive Hydraulic Cushions και την πρώτη εμφάνιση για τα καθίσματα Advanced Comfort.Aρχικά θα διατεθεί σε δύο επίπεδα εξοπλισμού από τα οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν: τα πακέτα Feel και Flair, ενώ για περιορισμένο μόνο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμο και ένα μοντέλο Feel Edition με βενζινοκινητήρα PureTech 82.
Θα υπάρχει επίσης μια σειρά τεχνολογιών και κινητήρων για τη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών. Το μοντέλο έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις με 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που προσφέρονται τώρα, συμπεριλαμβανομένων των Active Brake Safety, Grip Control και Warning Departure Warning. Υπάρχουν επίσης τρεις τεχνολογίες συνδεσιμότητας: το Citroën Connect Nav, το Citroën Connect Box με το σύστημα επείγουσας ανάγκης και τη βοήθεια και το Mirror Screen, καθώς και μια αναθεωρημένη σειρά κινητήρων με μονάδες ισχύος που θα αποδίδουν μέχρι και 130 ίππους. -
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Citroen παρουσίασε το ανανεωμένου C4 Cactus, και κατά την διάρκεια της παρουσίασης του η CEO της μάρκας, Linda Jackson, είχε δηλώσει ότι η κατάργηση του C4 hatchback θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η γαλλική εταιρία δεν θα έχει κλασική πρόταση για το C-segment, καθώς δεν θα υπάρχει άμεσος αντικαταστάτης του μοντέλου.
Χθεσινή δήλωση του επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Citroen, Xavier Peugeot, μας επιβεβαιώνει ότι μελλοντικά τα C4 και C4 Cactus θα συγχωνευτούν σε ένα μοντέλο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μοντέλων της εταιρίας. Χαρακτηριστικά, ο Peugeot τόνισε:
Έπρεπε να μειώσουμε τη γκάμα μας σε οκτώ σιλουέτες, έτσι ένα από αυτά τα μοντέλα έπρεπε να φύγει. Τα C4 και C4 Cactus γίνονται ένα.Σύμφωνα με τον Peugeot, το C4 Cactus είναι πιο κατάλληλο από το C4 hatchback, εξαιτίας της μεταστροφής του κοινού προς τα SUV. H εξέλιξη της επόμενης γενιάς του C4 Cactus έχει ήδη ξεκινήσει, με την εταιρία να παραδέχεται ότι δεν θα έχει την SUV εμφάνιση του σημερινού μοντέλου.
Πηγή -
O σχεδιαστης της Citroen λεγεται... Peugeot
-
Βυσμαααα
-
Δεν είναι σχεδιαστής βρε . Ιδιοκτήτης και μάνατζερ είναι...
-
Πρώτη οδήγηση σήμερα στους 4Τ για τον κάκτο με την νέα ανάρτηση . Αν διαβάσουμε τα καλυμένα λόγια , λέει ότι ενώ πράγματι βελτιώνει το ήδη άνετο αμάξι , έχει μεγαλύτερες κλίσεις στις στροφές από τον ανταγωνισμό και έχει και θεματάκια στο κατσαρό οδόστρωμα που δεν προλαβαίνει να δράσει .
Στην Μασσαλία το οδήγησε . Να το δούμε στους βομβαρδισμένους δρόμους της Αθήνας .
-
Τιμές και εξοπλισμοί για το νέο κάκτους .
Στην έκδοση comfort plus με τιμή κάτω από 18000 και ανάλογα με την προώθηση ίσως και κάτω από 17000 έχουμε καλούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ και εξοπλισμούς για το ελαφρύ αμάξι .
Με την νέα ανάρτηση , αν είναι καλή , τα νέα καθίσματα , ίσως σε αυτές τις τιμές ο ανταγωνισμός να είναι ελάχιστος και ίσως μπορείς να ξεχάσεις τα πίσω παράθυρα που δεν ανοίγουν . Το στροφόμετρο δεν μου έλειψε ποτέ αφού μετά από 41 χρόνια στο τιμόνια έχω πάψει εδώ και πολλά χρόνια να το κοιτάω .
Για τον δείκτη θερμοκρασίας που είναι λαμπάκια , όπως λένε άλλοι , είναι σύνηθες , αλλά εγώ το θεωρώ έλλειψη , αφού τα δικά μου αμάξια τον έχουν .
http://www.zougla.gr/automoto/tests/cit ... -c4-cactus
-
εμένα εμφανισιακά μου αρέσει πάντως πάρα πολύ ο νέος Κάκτος. Αν δεν είχε ελλείψεις όπως το στροφόμετρο και τα μη ανοιγόμενα πίσω παράθυρα θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές. Απο την στιγμή που αποφάσισαν ότι πρός το παρόν θα είναι ο αντικαταστάτης της εξαιρετικής c4 (ποιοτικά και εξοπλιστικά), δεν θα έπρεπε να έχει τις συγκεκριμένες εξοπλιστικές ελλείψεις. Κατά τα άλλα πιο όμορφο, πιο ποιοτικό και πιο ,άνετο
-
Φαίνεται πολύ όμορφο, αισθητικά αυτό είναι μια καλή συνέχεια του C3 και όχι το aircross που βγήκε χοντρουλικο και ατσούμπαλο.
Και εγώ είμαι φαν του προηγούμενου κάκτου , μου αρέσει πολύ οπότε το βλέπω , ξεχωριστό , με χαρακτήρα , σου ανεβάζει την διάθεση και σε προδιαθέτει θετικά για τους ιδιοκτήτες του που συνήθως είναι νεαρά ζευγάρια.
Η ποιο VFM επιλογή του είναι η comfort plus 110 που έχει τις καθισματάρες στα 17.800
Εγώ θα κοίταζα μόνο τη Shine 110 με το αυτόματο 6αρι που έχει τα πάντα και αν ψάχνεις για αυτόματο είναι πολύ ανταγωνιστική τιμή στα 21.500.
Εξίσου καλή είναι και η Shine με τα 130 στα 21.400 αν θες παραπάνω γκάζι.Εδώ τώρα πρέπει να μάθουμε τι κόστος έχουν τα χρώματα που σίγουρα πρέπει να επιλέξεις κάτι που σου αρέσει πραγματικά σε αυτό το αυτοκίνητο και όχι να αναγκαστείς να πάρεις το βασικό δωρεάν.
Μακάρι να είναι σωστοί με τις εκπτώσεις τους.
Θετικό πως τα 110 έρχονται με εξαρι κιβώτιο και δίσκους πίσω σε σχέση με το προηγούμενο.
Και επειδή είπα για γκάζι τα τυποποιημένα νούμερα επιδόσεων δεν είναι πολύ καλά αν και το αυτοκίνητο είναι παναλαφρο. Λογικά θα φταίει το κιβώτιο με μακριές σχέσεις οπότε στην πραγματική χρήση που θα βρίσκεις εσύ το σωστό σημείο να αλλάζεις θα είναι πολύ-πολυ σβέλτο όταν θες και οικονομικό στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Και εδώ έρχομαι στο μοναδικό φάουλ κατά τη γνώμη μου που είναι η έλλειψη στροφομέτρου , εγώ προσωπικά πρώτα θα επιβεβαίωνα πως αμέσως μετά την αγορά μπορώ να βάλω κάποιο πολύ κομψό οργανάκι aftermarket και μετά θα πήγαινα στην έκθεση για να το δω.
Επίσης το πορτμπαγκάζ του δεν είναι αντάξιο του ανταγωνισμού και νομίζω πως τα καθίσματα κάνουν σκαλοπατάκι όταν πέφτουν και δεν έχει κρυφό πάτωμα.
Η έλλειψη ανοιγόμενων παραθύρων πίσω δεν με ενδιαφέρει διόλου , μάλλον καλύτερο είναι για τα παιδιά που δεν μπορείς να τα ελέγξεις εύκολα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Το χρώμα έχει 450 ευρώ. Η έλλειψη στροφόμετρου είναι ένα φάουλ ίσως ανεπίτρεπτο. Δεν νομίζω πλέον να ειναι τόσο δύσκολο να βάλουν στην οθόνη μια απλή μπάρα. Προσωπικά και το παλιό αλλά και το νέο μου αρέσουν πολύ,απλά το νέο δείχνει πιο ώριμο σαν σχέδιο. Βέβαια η τιμή του αυτόματου είναι μάλλον υψηλή για ένα αυτοκίνητο που θεωρείται νεανικό,ειδικά από την στιγμή που εγώ πήρα το c4 μου 18100 το 2014. Στο γκρουπ spa έχουν μανία με τις μακριές σχέσεις και για αυτό οι επιδόσεις δεν είναι αντίστοιχες των ίπποδυνάμεων. Από την άλλη ειναι τέτοια η φιλοσοφία της μάρκας που σε θέλει χαλαρό να κάνεις cruising με νορμαλ ταχύτητες και όχι καγκουριές κυνηγώντας πεζοδρόμια....
-
Ο χρήστης Azan Gorde έγραψε:
εμένα εμφανισιακά μου αρέσει πάντως πάρα πολύ ο νέος Κάκτος. Αν δεν είχε ελλείψεις όπως το στροφόμετρο και τα μη ανοιγόμενα πίσω παράθυρα θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές. Απο την στιγμή που αποφάσισαν ότι πρός το παρόν θα είναι ο αντικαταστάτης της εξαιρετικής c4 (ποιοτικά και εξοπλιστικά), δεν θα έπρεπε να έχει τις συγκεκριμένες εξοπλιστικές ελλείψεις. Κατά τα άλλα πιο όμορφο, πιο ποιοτικό και πιο ,άνετοΚαι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει αυτές τις ελλέιψεις.Ή ότι δεν υπάρχει αεραγωγός στην δεξιά πλευρά του συνοδηγού... Πρώτη φορά συναντάω κάτι τέτοιο!
-
Θα μπορούσαν και πίσω να έχουν μία πόρτα, την δεξιά, όπως το Veloster.
Γιατί οι πίσω επιβάτες να έχουν δύο πόρτες; Αφού μπορούν να μπουν από τη μία. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θα μπορούσαν και πίσω να έχουν μία πόρτα, την δεξιά, όπως το Veloster.
Γιατί οι πίσω επιβάτες να έχουν δύο πόρτες; Αφού μπορούν να μπουν από τη μία.Άσχετο, αλλά μιας και το θυμήθηκες, μου ήρθε φλασιά με την απαγορευμένη διαφήμιση του εν λόγω οχήματος
Η Citroen κάνει ότι παραξενιά θεωρεί ως 'cool', αλλά το μοναδικό που κάνει είναι να πυροβολεί τα πόδια της. Οι παραπάνω ελλείψεις (αεραγωγοί, στροφόμετρο, διάφορα λαμπάκια, πίσω παράθυρα κλπ), το αστείο πορτμπαγκάζ, συν την τραγική επιλογή να διαφημίζουν κιόλας την έμπνευσή τους να αλλάξουν τα bump stops με μικρά αμορτισεράκια απλά κόβουν πωλήσεις, τίποτα άλλο.
Citroen C4 Cactus