-
Καλησπέρα.
Είμαι ανάμεσα σε Nissan Qashqai Accenta Connect 1.6d 4WD και το Suzuki S-Cross GLX 4WD.
Το πρώτο θα μου έρθει σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και το δεύτερο είναι σχεδόν ετοιμοπαράδοτο. Επίσης το δεύτερο θα το πάρω 2300 ευρώ λιγότερα.Ποια θεωρείτε πιο καλή επιλογή; Προσωπικά γέρνω προς το Qashqai απλά με προβληματίζει ότι θα είναι new και φοβάμαι παιδικές ασθένειες κτλ. Κατά τα άλλα είναι πολύ πιο όμορφο από το Suzuki και με καλύτερο μοτέρ (κατά τη γνώμη μου).
Σήμερα έκανα test drive το SX4 και μπορώ να πω ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Η βλακεία είναι ότι δεν υπάρχει το Qashqai για test drive..
-
Καλησπέρα.
Είμαι ανάμεσα σε Nissan Qashqai Accenta Connect 1.6d 4WD και το Suzuki S-Cross GLX 4WD.
Το πρώτο θα μου έρθει σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και το δεύτερο είναι σχεδόν ετοιμοπαράδοτο. Επίσης το δεύτερο θα το πάρω 2300 ευρώ λιγότερα.Ποια θεωρείτε πιο καλή επιλογή; Προσωπικά γέρνω προς το Qashqai απλά με προβληματίζει ότι θα είναι new και φοβάμαι παιδικές ασθένειες κτλ. Κατά τα άλλα είναι πολύ πιο όμορφο από το Suzuki και με καλύτερο μοτέρ (κατά τη γνώμη μου).
Σήμερα έκανα test drive το SX4 και μπορώ να πω ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Η βλακεία είναι ότι δεν υπάρχει το Qashqai για test drive..
-
Και το CRV είναι αξιόλογο.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/test/article/239349/dokimazoyme-to-neo-honda-cr-v/ -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Προσωπικά προτιμώ το suv style, ενώ θέλω και τη μεγαλύτερη απόσταση από τη έδαφος, ....
Από εκεί και πέρα ομολογώ ότι έχοντας μηχανικό αυτοκινήτων αδερφό, ο οποίος με έχει προδιαθέσει αρνητικά απέναντι σε ορισμένες εταιρίες (π.χ. OPEL και ορισμένα ιταλικά αυτοκίνητα), ενώ και oi αρνητικές εμπειρίες πολλών γνωστών και συγγενών με κάποιες άλλες μάρκες (Ford, ορισμένα Citroen και Renault) με κάνουν να έχω μια προτίμηση προς τα ιαπωνικά αυτοκίνητα εκτός κι αν μιλάμε για τις μεγάλες γερμανικές εταιρίες...
Στην κατηγορία κάτω από τα 2000cc για suv νομίζω ότι οι επιλογές είναι πάνω κάτω :
.....
Άλλωστε μιας το corolla μου κινείται με υγραέριο κι έχω μάθει να φουλάρω με 30-35 ευρώ (500km βγάζω με κάθε γέμισμα) θέλω να το σκεφτώ πολύ σοβαρά ποιο θα είναι το επόμενο αυτοκίνητό μου...Δύσκολα σε βλέπω με την ''γλύκα'' του υγραερίου να χωνέψεις τις πραγματικές καταναλωσεις ενός SUV.
Στη λίστα Yeti και Duster;Τώρα για γιαπωνέζο κλπ δεν ξερω. Νομίζω είναι μέχρι να σου κάτσει η στραβή.
Και τα suzuki Fiat Κινητήρα έχουν (που το κατέχουν καλά το άθλημα οι Ιταλοί).
Νομίζω όμως αν μετά από 10 χρονια βάλω διπλα-διπλα το s-cross και ενα Opel Mokka τουλάχιστον εσωτερικά
πιστεύω το Mokka θα δείχνει σαν καινούργιο!
Για βλάβες δεν γνωρίζω αλλά ....καλά είναι τα 5 χρόνια εγγύηση. -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Δύσκολα σε βλέπω με την ''γλύκα'' του υγραερίου να χωνέψεις τις πραγματικές καταναλωσεις ενός SUV.
Στη λίστα Yeti και Duster;Τώρα για γιαπωνέζο κλπ δεν ξερω. Νομίζω είναι μέχρι να σου κάτσει η στραβή.
Και τα suzuki Fiat Κινητήρα έχουν (που το κατέχουν καλά το άθλημα οι Ιταλοί).
Νομίζω όμως αν μετά από 10 χρονια βάλω διπλα-διπλα το s-cross και ενα Opel Mokka τουλάχιστον εσωτερικά
πιστεύω το Mokka θα δείχνει σαν καινούργιο!
Για βλάβες δεν γνωρίζω αλλά ....καλά είναι τα 5 χρόνια εγγύηση.Αναφορικά με τις καταναλώσεις το Corolla που έχω με υγραέριο φτάνει τα 8λτ/100χλμ και βάζω και λίγη βενζίνη.
Οι καταναλώσεις του Qashqai dci σύμφωνα και με τους χρήστες που το έχουν κάνουν λόγο για περίπου 5λτ/100 χλμ
Συνεπώς, το κόστος μετακίνησης θα έρθει περίπου στα ίδια λόγω της μικρότερης τιμής του υγραερίου.Σχετικά με τα μοντέλα και τις εταιρίες, πλέον όπως ακούω και από τους ειδικούς οι διαφορές είναι μικρές. Προφανώς προβλήματα έχουν εμφανιστεί σε κάθε εταιρία. Ακούμε να ανακαλούν μοντέλα τους ακόμη και οι παραδοσιακά αξιόπιστες μάρκες όπως η Toyota. Συνεπώς, το να σου κάτσει 'λαχείο' αυτοκίνητο με προβλήματα είναι μια πιθανότητα. Απλά, ελπίζεις ότι η αξιοπιστία ορισμένων εταιριών μειώνει κατά ένα ποσοστό τον κίνδυνο να 'τρέχεις και να μη φτάνεις'. Προσωπικά θα ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια με ένα γιαπωνέζικο αυτοκίνητο που όμως έχει κατασκευαστεί στην Ιαπωνία και όχι αλλού. Βέβαια και το αμάξι που οδηγώ τώρα αν και toyota έχει κατασκευαστεί στην Αγγλία και ήδη έχω κοντά 150.000 χλμ χωρίς καν να 'βήξει'...
Τα Yeti και Duster δε μου αρέσουν σα σουλούπι...Τετράγωνο το πρώτο και 'αλλόκοτο' το δεύτερο
Από τα μοντέλα που έγραψα πιο ωραία κατά γνώμη μου είναι τα NISSAN QASHQAI, BMW X1, FORD KUGA κι ένα κλικ πιο κάτω τα MITSUBISHI ASX, HYUNDAI ix35 και HONDA CRV 1,6 i-DTEC (αν κι ο 'κώλος' του δε μπορώ να πω ότι είναι και ο πιο εύκολος να αρέσει...)
Τέλος, εάν έβαζε νερό στο κρασί της η Toyota με το RAV4 και το έβγαζε κάτω από τα 2000cc και με επιδόσεις ανάλογες των 3 πρώτων που έγραψα τότε μάλλον θα έμπαινε στην μου πρώτη θέση... -
Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή της toyota να μη βγάζει το rav με λιγότερα κυβικά.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή της toyota να μη βγάζει το rav με λιγότερα κυβικά.Γιατί η αγορά της Toyota δεν είναι η Ελλάδα...στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, τα κυβικά δεν παίζουν ρόλο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή της toyota να μη βγάζει το rav με λιγότερα κυβικά.
Γιατί η αγορά της Toyota δεν είναι η Ελλάδα...στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, τα κυβικά δεν παίζουν ρόλο.
+1
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Να υποθέσω ότι για όλους τους υπόλοιπους (με τα λιγότερα κυβικά) η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά;
-
-
Ο χρήστης Northjohn έγραψε:
Να υποθέσω ότι για όλους τους υπόλοιπους (με τα λιγότερα κυβικά) η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά;Δε θα ελεγα αυτο, αλλα ο καθενας στοχευει σε δικα του μαρκετ. Επισης σκεψου και το αλλο. Οταν βγαζει μια εταιρια εναν κινητηρα τουρμπατο μικρο, τον φορανε 3-4 μοντελα της ιδια εταιριας με διαφορετικες εκδοσεις αλογως. Ισως τη toyota δε τη συμφαιρει να κανει κατι τετοιο, η μπορει να τους βγαινει πολυ ποιο φτηνα να κανουν tuning στους υπαρχον κινητηρες.
-
Επομένως δεν φταίει το μέγεθος της Ελληνικής αγοράς. Πιστεύω πάντως ότι θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν έστω και με καθυστέρηση τους υπόλοιπους.
-
Όχι απαραίτητα.
-
Επομένως δεν φταίει το μέγεθος της Ελληνικής αγοράς. Πιστεύω πάντως ότι θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν έστω και με καθυστέρηση τους υπόλοιπους.Δεν έχει σχέση η ελληνικη αγορά.Γενικά η Toyota δεν έχει ακολουθησει το downsizing με turbo.Τωρα βεβαια ετοιμάζει ηδη 2.0lt turbo για τη lexus.Οπότε σιγα σιγα μπορει να δούμε και μικρότερα σύνολα.
-
Έτσι είναι έχει επενδύσει πάρα πολλά στην υβριδική τεχνολογία κάτι που οι άλλοι (εκτός από την Honda) τώρα προωθούν σαν τεχνολογία.
Το μέγεθος την Ελληνικής αγοράς φταίει με την έννοια ότι δεν θα αλλάξει τα πλάνα της για 100 - 200 περισσότερες ταξινομήσεις σε ένα μοντέλο εφόσον έχει το ψωμοτύρι της - βλέπε yaris - auris
-
Να υποθέσω ότι για όλους τους υπόλοιπους (με τα λιγότερα κυβικά) η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά;Αν και ειρωνικό το σχόλιο, ας απαντήσω:
Φυσικά και όχι! Αλλά η toyota δεν έχει κινητήρα με λίγα κυβικά και τούρμπο, ώστε να κινεί αξιοπρεπώς το RAV και φυσικά δεν πρόκεται να φτιάξει τέτοιο μοτέρ για την Ελλάδα. Με τους υπάρχοντες κινητήρες, το RAV δεν θα κινείται αξιοπρεπώς με ένα 1.300cc ατμοσφαιρικό. -
Δε νομίζω κανείς να χαλιόταν με έναν τούρμπο ντίζελ κινητήρα 1600 κυβικά να κινεί το RAV4. Νομίζω ότι εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα πουλούσε πολύ περισσότερο.Βέβαια, το αμάξωμα είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα (εξαίρεση το Honda) και το βάρος σημαντικό και ίσως να ζοριζόταν περισσότερο από τα λίγο πιο 'μαζεμένα' suv της λίγο μικρότερης κατηγορίας. Κριτικές και βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν το CRV να υστερεί αρκετά σε επιδόσεις από άλλα suv. Μήπως θα γινόταν κάτι ανάλογο και με το RAV4 και θα σερνόταν με μικρότερο κινητήρα ; Από αυτά που διαβάζω και το υπάρχον RAV4 κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του...ή κάνω λάθος ;
Πάντως, το RAV4 και το CRV σε διαστάσεις πιστεύω ότι ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία και όχι στην ίδια με Qashqai, ASX και σία... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δε νομίζω κανείς να χαλιόταν με έναν τούρμπο ντίζελ κινητήρα 1600 κυβικά να κινεί το RAV4.Μια χαρά θα ήταν...αλλά εάν δεν κάνω λάθος (εάν κάνω διορθώστε με παρακαλώ!), η Toyota δέν έχει 1.6TD.
-
Εχω την εντύπωση οτι θα βάλει τον 1,6d της BMW, αυτον που έβαλε και στο verso. Τουλάχιστον τέτοια φήμη υπάρχει
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να υποθέσω ότι για όλους τους υπόλοιπους (με τα λιγότερα κυβικά) η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά;
Αν και ειρωνικό το σχόλιο, ας απαντήσω:
Φυσικά και όχι! Αλλά η toyota δεν έχει κινητήρα με λίγα κυβικά και τούρμπο, ώστε να κινεί αξιοπρεπώς το RAV και φυσικά δεν πρόκεται να φτιάξει τέτοιο μοτέρ για την Ελλάδα. Με τους υπάρχοντες κινητήρες, το RAV δεν θα κινείται αξιοπρεπώς με ένα 1.300cc ατμοσφαιρικό.Επομένως καταλήγουμε στο ότι απλά η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει έτοιμη λύση – πρόβλημα της -και δεν είναι το πρόβλημα η αγορά της Ελλάδας για τα 100-200 αυτοκίνητα.
Αυτό ήθελα να δείξω με το ερώτημα μου και όχι να ειρωνευτώ κάποιον.
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)