-
Για diesel το 11,5 είναι πολύ καλή επίδοση.Μην συγκρίνεις με την βενζίνη.Αν δεις το astra με 1600 κυβικά και 32 κιλά ροπή
είναι στα 10,5.Οπότε μπορείς να πεις ότι το 11,5 είναι καλά.Άλλο παράδειγμα το auris 13,5.Επειδή μέχρι να καταλήξω οδήγησα αρκετά diesel πιστεύω ότι το πλεονέκτημα αυτών είναι η ροπή που έχεις στο φάσμα στροφών(2000-4000). -
Στο τεύχος του περιοδικού Autotriti με ημερομηνία 18/11/2014 αναφέρει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2'', δε γνωρίζω το κατά πόσο αληθεύει. Πάντως είναι μια καλή επιλογή, άλλωστε ο μέσος αγοραστής αυτής της κατηγορίας θεωρώ ότι η επιτάχυνση δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζει.
-
Ίσως οι ρεπρίζ να είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο...κι εκεί υπάρχει η ουσία, εφόσον την επιτάχυνση την θες όταν πρέπει να προσπεράσεις!
Επίσης, φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό που γράφετε για τη διαφορά βενζίνης - πετρελαίου...
Απλά επειδή οδηγώ αμάξι σχεδόν 9 ετών πλέον, με 0-100 στα 12'' και νιώθω ότι δε μου δίνει αυτό που θέλω, θα περίμενα κάτι σαφώς καλύτερο από ένα νέο αυτοκίνητο.
Από την άλλη, όπως πολύ σωστά γράφτηκε, το συγκεκριμένο αμάξι μπορεί να απευθύνεται σε οδηγούς που αδιαφορούν για το κάτι παραπάνω στις επιδόσεις, γιατί μπορεί να εστιάζουν σε ένα ευρύχωρο κι άνετο εσωτερικό... -
Όχι το 11,5 ισχύει.θα συμφωνήσω ότι κάποιος που θέλει επιδόσεις δεν θα πάρει diesel.Απλά συμφέρει για κάποιον που κάνει πολλά χλμ.Εγώ ας πούμε έχω υπολογίσει ότι το ίδιο αμάξι συγκριτικά με τον βενζινοκινητήρα έχει ένα όφελος στα 20000 χλμ που κάνω περίπου στα 1000 ευρώ το χρόνο.Υπολογίσιμο.
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Όχι το 11,5 ισχύει.θα συμφωνήσω ότι κάποιος που θέλει επιδόσεις δεν θα πάρει diesel.Απλά συμφέρει για κάποιον που κάνει πολλά χλμ.Εγώ ας πούμε έχω υπολογίσει ότι το ίδιο αμάξι συγκριτικά με τον βενζινοκινητήρα έχει ένα όφελος στα 20000 χλμ που κάνω περίπου στα 1000 ευρώ το χρόνο.Υπολογίσιμο.όχι απλά υπολογίσιμο...για τους περισσότερους σήμερα ίσως και καθοριστικός παράγοντας επιλογής ενός αυτοκινήτου...
Από την άλλη υπάρχει και η σκέψη να πάρεις βενζίνη και να το κάνεις υγραέριο...Έτσι, έχεις και την οικονομία και τις επιδόσεις...
Το αρνητικό βέβαια είναι στο ότι 'πειράζεις' εξ αρχής ένα καινούριο αυτοκίνητο...και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της βλάβης...
Η λύση είναι η εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων...αλλά μέχρι να πέσουν οι τιμές τους... -
Δε νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που θα αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο βενζίνη και θα πάνε στα καπάκια να βάλουν υγραέριο. Αν θέλεις οικονομία και αντέχεις για καινούριο πας σε diesel. Αλλιώς μετατρέπεις το υπάρχον αυτοκίνητο σε υγραέριο και όσο αντέξει.
Το pulsar προσωπικά δεν θα το αγόραζα αλλά θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει ένα ευρύχωρο και αξιόπιστο hatch για να μετακινείται. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που θα αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο βενζίνη και θα πάνε στα καπάκια να βάλουν υγραέριο. Αν θέλεις οικονομία και αντέχεις για καινούριο πας σε diesel. Αλλιώς μετατρέπεις το υπάρχον αυτοκίνητο σε υγραέριο και όσο αντέξει.
Το pulsar προσωπικά δεν θα το αγόραζα αλλά θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει ένα ευρύχωρο και αξιόπιστο hatch για να μετακινείται.Συμφωνώ μαζί σου...δύσκολα βάζεις σε νέο αμάξι υγραέριο...
Αν θες οικονομία, όμως, κάπου θα κάνεις συμβιβασμό...είτε στις επιδόσεις (με πετρέλαιο), είτε στο ρίσκο (με υγραέριο...)
Βενζίνη και οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες πια...κι αν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο...μοιάζει απαγορευτικό -
Τα πάντα είναι σχετικά αναφορικά με τις επιδόσεις. Κάποιος που οδηγούσε ατμοσφαιρικό μέχρι 1800 κυβικά θα διαπιστώσει ότι ακόμα και ένα 1600αρι diesel είναι πιο σβέλτο και σε κάθε περίπτωση τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Αν αντέχει η τσέπη αγοράζεις diesel δίλιτρο και έχεις αρκετά καλές επιδόσεις και οικονομία. Ένα diesel ναι μεν υστερεί σε απόλυτα νούμερα από ένα αντίστοιχου κυβισμού turbo βενζίνη αλλά το τελευταίο θα κάψει ΠΟΛΥ αν αποφασίσεις να δεις την δύναμή του και να το ευχαριστηθείς. Οι περισσότεροι καταλήγουν να τα οδηγούν με 2 ταχύτητες πάνω και όσο γίνεται πιο οικονομικά. Στην εθνική δε, με το ντιζελάκι πας αέρας καίγοντας ελάχιστα και δεν είσαι αναγκασμένος να κλειδώσεις το cc στα 100-110 για να κάψει λίγο. Προσωπικά το diesel δεν με έκανε να συμβιβαστώ τρομερά, ίσα ίσα κινούμαι αρκετά σβέλτα παντού χωρίς τον μπαμπούλα του πρατηρίου. Και το προηγούμενο αυτοκίνητο μόνο αργό δεν ήταν...
-
Τα πάντα είναι σχετικά αναφορικά με τις επιδόσεις. Κάποιος που οδηγούσε ατμοσφαιρικό μέχρι 1800 κυβικά θα διαπιστώσει ότι ακόμα και ένα 1600αρι diesel είναι πιο σβέλτοΠου την παίζουν αυτή την κωμωδία;
-
Δεν έχω φάει ξύλο από ατμοσφαιρικό μικρομεσαίο είτε μιλάμε για εθνική είτε για δρόμο με στροφιλίκια. Μόνο ένα civic 1.8 αποδείχτηκε πιο σβέλτο στην ευθεία. Αν μιλάμε δε για ανάβαση, έχει ακόμα περισσότερη πλάκα
-
Ούτε εγώ έχω φάει ξύλο από τον Mike Tyson αλλά δεν λέει κάτι αυτό για το αν μπορεί να με δείρει. Φυσικά και είναι πιο σβέλτο ένα Σιβίκ 1800 και ας έχεις το ταχύτερο 1600άρι τουρμποντίζελ της αγοράς. Ειδικά το Πάλσαρ 1500, περί ου ο λόγος, δεν έχει τύχη απέναντι σε πολλά ατμοσφαιρικά.
-
Σίγουρα η βενζίνη είναι καλύτερο καύσιμο από πολλές απόψεις.Στο μόνο για μένα που μπορεί να γίνει σύγκριση επιδόσεων είναι μεταξύ ατμοσφαιρικού βενζινοκίνητου και diesel με κινητήρα περίπου ίδιων κυβικών.Παράδειγμα το auris που ήταν μέσα στις επιλογές μου.Σε diesel έχει ίδια τιμή σε 0-100 και τελική με το ατμοσφαιρικό.Η ροπή όμως είναι 20,5 στις 1700 στροφέςγια το diesel και 12,5 πάνω από τι 4.500 στροφές στο ατμοσφαιρικό.Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά.Στο φάσμα στροφών 2-4που κυρίως δουλεύει ένα αυτοκίνητο έχεις μεγάλη ροπή και κατα επέκταση καλύτερο τράβηγμα.
Φυσικά στην σύγκριση τουρμπάτου βενζινοκινητήρα με diesel ιδίου κυβισμού νομίζω ότι και πάλι υπερτερεί το βενζινοκίνητο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
και ας έχεις το ταχύτερο 1600άρι τουρμποντίζελ της αγοράς.Απο ποτε?
-
Απο τοτε που βγηκε μαλλον.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Απο τοτε που βγηκε μαλλον.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Μάλλον δεν διαβάζεις νούμερα και μετρήσεις. Υπαρχουν 2-3 τουλαχιστον 1.6 ντίζελ πιο γρήγορα και δυνατά απο τον άσο. Δεν θελει και πολυ ψάξιμο.
-
@REALZEUS@ Τα περισσότερα μικρομεσαία ατμο 1400-1800 απέδιδαν μεταξύ 90 και 120 ατίθασων αλόγων. Ένα 1600αρι με 120 άλογα θεωρείτο γρήγορο. Αν δεις επιδόσεις των εν λόγω αυτοκινήτων (στάση και -ειδικά- ρεπρίζ), τα περισσότερα diesel που είναι πάνω από 110 άλογα τα υποσκελίζουν. Το mondeo mk3 που ακόμα οδηγώ αραιά και που δεν μου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο γρήγορο από τον άσο. Και ήταν από τα σβέλτα οικογενειακά, ακόμα και σήμερα με 220.000 χλμ διακοσαρίζει για πλάκα. Αλλά για να οδηγήσεις πραγματικά γρήγορα θέλει αλλαγές στις 6500 στροφές που σημαίνει κατανάλωση πάνω από 12 λίτρα/100 εύκολα. Σε σβέλτο ταξίδι δύσκολα πέφτει κάτω από 10. Με τα τελευταίας κοπής turbo τα πράγματα γέρνουν φυσικά υπέρ της βενζίνης αν και πολλά από αυτά στον βωμό της οικονομίας έχουν υπερβολικά μακριές σχέσεις και οι διαφορές δεν είναι τόσο χαοτικές μερικές φορές. Χώρια που μερικά δουλεύουν σαν diesel, ροπή από χαμηλά και μετά τις 5000 στροφές καληνύχτα. Μερικά δίλιτρα διαμάντια (turbo benzina) δυστυχώς είναι απαγορευτικά για τον μέσο έλληνα.
@Tkin73@ Ο δίας μάλλον δεν εννοεί τον άσο αλλά γενικά αν πάρεις το πιο γρήγορο diesel της αγοράς vs των ατμο. Όσον αφορά τα diesel, το νέο astra που φορά τον πιο δυνατό 1600αρι στην πιάτσα λόγω βάρους δεν είναι τόσο σβέλτο. Είναι πιο σβέλτο από το civic (από στάση) και λίγο πιο σβέλτο σε ρεπρίζ. Ο άσος είναι πιο γρήγορος και από τα 2 στις μετρήσεις από στάση (όλα μετρημένα από το drive). Στις ρεπρίζ όπως έχω γράψει πολλές φορές ο άσος αδικείται στις τυποποιημένες μετρήσεις λόγω κλιμάκωσης. Αλλά στον πραγματικό κόσμο που δεν πρόκειται ποτέ να προσπεράσεις με πέμπτη και 50 χιλιόμετρα αλλά έχοντας την βέλτιση για την περίσταση σχέση, δε νομίζω ότι υστερεί και ας έχει πιο χαμηλή ονομαστική απόδοση. Μάλλον το megane με τα 130 άλογα είναι το πιο σβέλτο της κατηγορίας overall σήμερα. Το sx4 είναι επίσης αρκετά σβέλτο αν και τις αποκλίσεις που έχουμε δει από περιοδικό σε περιοδικό δεν μπορώ να τις καταλάβω.
Δεν έχω οδηγήσει το pulsar αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι αρκούντως σβέλτο για να προσπεράσεις τουλάχιστον με ασφάλεια. Και σίγουρα με φορτίο θα τα καταφέρνει καλύτερα από αντίστοιχης απόδοσης ατμοσφαιρικά. Θα ήταν πολύ ωραία να μπορούσαν όλοι να ψωνίσουν βενζίνες με 180-200 άλογα αλλά στην εποχή που ζούμε ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν χωρίς να σκεφτούν το κόστος χρήσης. Οπότε ο έλληνας παίρνει την ντιζελιά, οδηγάει σβέλτα χωρίς τύψεις και άγχος και περιμένει την ανάκαμψη
-
Τα περισσότερα μικρομεσαία ατμο 1400-1800 απέδιδαν μεταξύ 90 και 120 ατίθασων αλόγων. Ένα 1600αρι με 120 άλογα θεωρείτο γρήγορο.Αν και σταμάτησαν εδώ και χρόνια να εξελίσσονται, τα καλά 1400άρια έχουν 100, τα 1600άρια 120 και τα 1800άρια 140 άλογα. Λογικό είναι ότι μια 147 ήταν σβέλτη όταν πριν 10-15 χρόνια είχε 10αράκι για τα 100.
Το mondeo mk3 που ακόμα οδηγώ αραιά και που δεν μου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο γρήγορο από τον άσο.
Συγκρίνεις το πλοίο με ένα μικρομεσαίο, για αυτό.
Ο άσος είναι πιο γρήγορος και από τα 2 στις μετρήσεις από στάση
Αυτό εννοούσα. Το Άστρα το τρώει το βάρος του.
-
Αν και σταμάτησαν εδώ και χρόνια να εξελίσσονται, τα καλά 1400άρια έχουν 100, τα 1600άρια 120 και τα 1800άρια 140 άλογα. Λογικό είναι ότι μια 147 ήταν σβέλτη όταν πριν 10-15 χρόνια είχε 10αράκι για τα 100.Καταρχήν δεν έχουν σταματήσει να εξελίσσονται, οι γιαπωνέζοι επιμένουν ατμοσφαιρικά. Άλλωστε πόσα άλογα θα μπορούσε να βγάλει ένας 1600ρης με τους αυστηρούς περιορισμούς ρύπων και κατανάλωσης. Δεν πέρασαν τόσα χρόνια από την άτμο εποχή, πλην του vag οι άλλοι ευρωπαίοι άρχισαν να ρίχνουν turbo στην αγορά σταδιακά μετά το 2008 (για να χτυπήσουν την vag). Ουσιαστικά μετά το 2010 γέμισε η αγορά με turbo. Κυκλοφορούν ακόμα πάρα πολλά astra, auris, focus, c4, leon κλπ ατμοσφαιρικά. Καίνε αρκετά έως πολύ για τα σημερινά δεδομένα και με επιδόσεις από μέτριες έως τραγικές (τα 1400). Η 147 ήταν από τα πιο σβέλτα 1600αρια (μαζί με το 1.6 auris-corolla) αλλά ένα καλό 1600αρι diesel είναι ακόμα πιο σβέλτο, πιο ευχάριστο λόγω της ώθησης της ροπής και απείρως οικονομικότερο.
Συγκρίνεις το πλοίο με ένα μικρομεσαίο, για αυτό.
Τσου. Το εν λόγω πλοίο έχει σε 10 sec τα 100 (γενικά επιδόσεις καλύτερες από τα καλά μικρομεσαία 1600αρια) και στρίβει καλύτερα από όλα σχεδόν τα σημερινά (και τα τότε) μικρομεσαία-μεσαία. Μόνο η 156 και η 147 μπορούσαν να το κοντράρουν στα ίσια στο κομμάτι οδηγική συμπεριφορά. Με δαύτο κυνηγιόμουνα πολύ συχνά με τον κολλητό μου (mx5 1.8 3d generation) και πηγαίναμε προφυλακτήρες στο Καλαμάτα-Σπάρτη για όσους ξέρουν (είμαστε οδηγικά στο ίδιο επίπεδο περίπου). Είναι ένα μεγαλύτερο focus mk1, μακάρι όλα τα πλοία να ήταν τόσο στριφτερά και διασκεδαστικά
Άραγε αν τα σύγχρονα και αποδοτικά μικρομεσαία diesel αποτελούν συμβιβασμό (όσον αφορά το κομμάτι επιδόσεις), τότε η κατοχή ατμο 1400-1800 τι είναι, κατάρα? -
Κατάρα είναι να έχεις ένα ΙΧ το οποίο δεν έχει το γκάζι που θέλεις, δεν έχει να κάνει αν είναι άτμο αυτό. Πάρα πολλοί με ΤΣΙ πάνε και του αλλάζουν τα φώτα στις μετατροπές για να το φέρουν εκεί που θέλουν, κι ας είναι τούρμπο από την αρχή. Για σκέψου το.
-
Εδώ μιλάμε για τον μέσο οδηγό που θέλει να μετακινείται και να προσπερνάει με ασφάλεια όταν χρειαστεί. Αυτό το έκαναν τόσα χρόνια ατμο ως επί το πλείστον μοτέρ, μέτριας απόδοσης με απόλυτα νούμερα, τα οποία ως γνωστόν δεν παίρνουν άλογα όπως ένα τουρμπομοτέρ. Κατά συνέπεια οι οδηγοί τους πολλές φορές συμβιβάζονταν και προσάρμοζαν ανάλογα την οδήγησή τους, δεν είχαν άλλη επιλογή. Είναι άλλο ζήτημα το ότι έχω εξαρχής ένα γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο υπέρ-επαρκεί για όλες τις μετακινήσεις-καταστάσεις και άλλο το ότι πολλοί μπαίνουν στην διαδικασία να ζητήσουν ακόμα περισσότερα άλογα. Τα 180 άλογα του forester είναι μια χαρά αλλά προσωπικά το βελτίωσα και το έφτασα 270 άλογα. Τα οποία μετά από λίγο καιρό δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση γιατί πολύ απλά η δύναμη συνηθίζεται. Φαύλος κύκλος είναι αυτή η ιστορία της βελτίωσης, βαρέλι χωρίς πάτο. Αντίστοιχα αυτός που πήρε tsi με 122 άλογα, με ένα πρόγραμμα και χαμηλό κόστος είχε εύκολα 150-160 οπότε why not. Αλλά και με τα 122 έκανε την δουλειά του παραπάνω από ικανοποιητικά. Το τωρινό μου ντιζελάκι ναι μεν απέχει έτη φωτός σε γκάζια από το suba αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αργό ακόμα και με απόλυτα κριτήρια.
Nissan Pulsar