-
Ομορφιές μου το πήγα στη σκοπελο ... έκανα και off road. Πηγαίνοντας στην εκκλησία του Αι - Γιάννη που γυρίστηκε και ένας μέρος της ταινίας mama mia το gps του κινητού μας έβγαλε ένα άλλον δρόμο που ήταν εντελώς κατσικοδρομος . Οπότε είπαμε με την κοπέλα μου να το δοκιμάσουμε . Λοιπόν το αυτοκίνητο, μας πήγε πολύ άνετα σε ανηφόρες ,κατηφόρες χώμα , πέτρα και με το air condition στο full . Αν ήξερα και τον δρόμο έστω και λίγο θα ήμουν πιο άνετος . Επίσης η μεγάλη σκάλα στα αυτόματα φώτα είναι πραγματικά αυτόματη . Σε κάθε αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα με αναμμένα τα φώτα η σκάλα έπεφτε στα φώτα διασταυρώσεως όπως και όταν καταλάβαινε ότι ο δρόμος είναι φωτισμένος.
Το κόκκινο συμπαθητικό... τα χρώματα που μου αρέσουν όμως είναι το μαύρο , το σκούρο γκρι ( νομίζω έχει δύο αποχρώσεις ) και το λευκό . Άντε και το πορτοκαλί στην έκδοση trailhawk.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το οδήγησα (1,4 Auto 4x4 Limited) και με ενθουσίασε!! Έγραψα αναλυτικά στο νήμα 'Οδήγησα' (drenie που συμφωνείς / διαφωνείς με αυτά που έγραψα, μια και είσαι κάτοχος??).
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και το μόνο αρνητικό είναι ότι εάν προχωρήσω, θα πρέπει να πάρω ένα από τα ετοιμοπαράδοτα, που σημαίνει ότι:
- Δεν μπορώ να διαλέξω χρώμα
- Δεν μπορώ να διαλέξω εσωτερική επένδυση (αυτό λύνεται μετά βέβαια)
- Δεν μπορώ να προσθέσω εξοπλισμό (είχα πεί στον εαυτό μου ότι ξανά αυτοκίνητο χωρίς φώτα Xenon ή LED δεν αγοράζω!), γιατί η τιμή εκτοξεύεται. Drenie, πώς είναι τα στάνταρ φώτα αλλογόνου? Φωτίζουν ικανοποιητικά ή είναι χάλια?
-
Θα δώσεις την 116;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Θα δώσεις την 116;Δεν έχω ιδέα ακόμα!!
Απλά υπάρχουν κάποιες σκέψεις για αλλαγή αυτοκινήτου (είτε άμεσα είτε μέσα στο 2017) και η μόνη σίγουρη απόφαση είναι ότι εάν και εφόσον γίνει αλλαγή, το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι SUV και κατά προτίμηση 4κινητο (αλλιώς δεν έχει και πολύ νόημα για εμένα). Ιδανικά θα ήθελα την Χ1, αλλά είναι 2λιτρη και με κάποια (λίγα πλέον δυστυχώς!) έξτρα, φτάνει τις €50.000. Σε αυτά τα χρήματα (που τώρα δεν υπάρχουν) μπαίνουν στο παιxνίδι και τα: Land Rover Disco Sport, Range Rover Evoque, Jaguar F Pace. Οπότε για να μην ξεφύγω τελείως (και μετά αλλάξει κλειδαριές στο σπίτι η γυναίκα μου!! ), κοιτάω και το Renegade το οποίο με καλύπτει για το off road που θέλω και είναι στα €30k. Αναμένω τιμή για ανταλλαγή της 116i (η οποία είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά με έχει πιάσει η 'βλακεία' της αλλαγής...είχα μάθει να αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 2-3 χρόνια, γκατζετάκιας και ελεύθερος γαρ!) για να δώ εάν αξίζει και φυσικά εάν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια κίνηση.
-
Δε σε φοβάμαι εσένα, από όσο έχω διαβάσει τα post σου, έχεις ολοκληρωμένη άποψη, οπότε σε όποιο αμάξι και να καταλήξεις, θα το γουστάρεις κάργα. Το θέμα αλλαγής κλειδαριών από τη γυναίκα μόνο μπορεί να αποτελέσει πιθανό πρόβλημα.
Πάντως από τα 30κ πας κατευθείαν στα 50κ, υπάρχουν και τα ενδιάμεσα, χωρίς παρεξήγηση.
Η bmw, πάντως, για να μη σε χάσει από πελάτη, μπορεί να κάνει κανένα καλό σκόντοnickthetrib from tapatalk
-
Δεν νομίζω να βρει σε αυτά τα χρήματα άλλο suv με τέτοια μηχανή! Η περίπου 'αντίστοιχη' Χ1 έχει 14k παραπάνω κ χωρίς εξοπλισμό! Στα 30k κ χωρίς την ανάγκη του diesel (πολλά χλμ...) θεωρώ το renegade την καλύτερη επιλογή για να έχεις κ επιδόσεις. Η gla με τα 156 άλογα πόσο πάει; (άλλη επιλογή...)
-
Λογικά η μερσεντα θα είναι στα περίπου ίδια λεφτά με την Χ1, άλλη επιλογή το tiguan είτε 2λίτρο diesel είτε 1.4 βενζίνη με 150 άλογα, με καλό επίπεδο εξοπλισμού δεν θα είναι κοντά στα 40κ;
Μπορεί να γράφω και μ@λ@κιες, δεν κοιτάζω αυτοκίνητα πάνω από 25-28κ γιατί ακόμα και αυτά είναι ανεκπλήρωτα όνειρα με τα οικονομικά μουnickthetrib from tapatalk
-
Φάνη θα σε στενοχωρήσω γιατί έχω βάλει το πακέτο xenon και είμαι τρέλα ενθουσιασμενος .
Κοιτάς την δική μου έκδοση και θα πω ότι όσο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι κάτω από 30 χιλιάρικα είναι μια πολύ καλή επιλογή ...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δε σε φοβάμαι εσένα, από όσο έχω διαβάσει τα post σου, έχεις ολοκληρωμένη άποψη, οπότε σε όποιο αμάξι και να καταλήξεις, θα το γουστάρεις κάργα. Το θέμα αλλαγής κλειδαριών από τη γυναίκα μόνο μπορεί να αποτελέσει πιθανό πρόβλημα.Ευχαριστώ! Ούτε εγώ με φοβάμαι....την γυναίκα ίσως λίγο
Πάντως από τα 30κ πας κατευθείαν στα 50κ, υπάρχουν και τα ενδιάμεσα, χωρίς παρεξήγηση.
Υπάρχουν ενδιάμεσα, σαφώς, απλά είναι και θέμα το τι μου αρέσει. Για παράδειγμα δεν μου αρέσει το CRV, ούτε το RAV. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές στο €40k+, απλά δεν μπορώ να ανέβω τόσο ψηλά αυτή τη στιγμή. Κοιτάω για κάτι γύρω στο 30αρι, είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο (απλα ακόμα δεν υπάρχει Χ1 2λιτρη μεταχειρισμένη σε αυτά τα χρήματα, από το 2017 και μετά.)
Η bmw, πάντως, για να μη σε χάσει από πελάτη, μπορεί να κάνει κανένα καλό σκόντο
Μου κάνει καλές εκπτώσεις (μετά από 5 αυτοκίνητα από αυτούς!), π.χ. στην 116i μου είχαν κόψει €4.500. Αλλά ακόμα και με την έκπτωση μια Χ1 2λιτρη από €50k θα πέσει στα €43-45k, πιο κάτω πολύ δύσκολα.
Η gla με τα 156 άλογα πόσο πάει; (άλλη επιλογή...)
H GLA εκτός του ότι δεν μου αρέσει καθόλου αισθητικά, δεν είναι καν SUV, ένα ελαφρώς υπερυψωμένο hatchback είναι.
Και εγώ τα θέλω τα Xenon....σίγουρα τα σπάνε, αλλά δεν υπάρχει κανένα ετοιμοπαράδοτο.Μόνο τα ετοιμοπαράδοτα είναι πλέον κάτω από €30k, οπότε υπάρχουν μόνο 4 επιλογές σε χρώματα και από έξτρα εξοπλισμό, μόνο κάποια με ηλιοροφή.
-
Αν ανεβάσεις τον εξοπλισμό στο Renegade και βάλεις κάτι τύπου xenon led κλπ ( το τουμπανιάσεις δλδ) θα φύγει πάνω από 40Κ? Αν όχι νομίζω ότι είναι καλά, αν πάλι ναι πας σε Χ1 κλπ
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αν ανεβάσεις τον εξοπλισμό στο Renegade και βάλεις κάτι τύπου xenon led κλπ ( το τουμπανιάσεις δλδ) θα φύγει πάνω από 40Κ? Αν όχι νομίζω ότι είναι καλά, αν πάλι ναι πας σε Χ1 κλπΠάνω από €40k δύσκολα (εκτός εάν προσθέσω όλη την λίστα ), αλλά θα φτάσει €38-40k, οπότε σε αυτά τα χρήματα δεν είναι τόσο ελκυστικό όσα στα €30k, και επίσης, δύσκολα μπορώ να ξεπεράσω τις €30-32k, εκτός εάν μου πάρουν σε εξαιρετική τιμή την 116i.
-
Τι θα ήθελες να βάλεις Φάνη πέρα από τα xenon ; πέρυσι πάντως το πακέτο αυτό έκανε αν θυμάμαι καλά 950 ευρώ.
Αν διαβάσεις το νήμα λίγες σελίδες πριν θα δεις και σχόλιο για την λειτουργία του πακέτου και το πόσο ευχαριστημενος είμαι .
-
Κατάλαβα το σκεπτικό σου Φάνη, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αν στα ιδια λεφτά με τουμπανιασμένο renegade παίρνεις X1 με παραπλήσιο εξοπλισμό (γυμνή, λεμε τώρα γιατί μόνο γυμνή δεν είναι η βασική μπέμπα, δε λέει όσο το τουμπανιασμένο renegade)
-
Συμφωνώ μαζί σου για τους χώρους της gla, άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που την απέρριψα κ εγώ. Διαφωνώ όμως για την εμφάνιση - εμένα μου φαίνεται πολύ όμορφο αυτοκίνητο - κ κυρίως πιστεύω ότι μαζί με την Χ1 κ το Q3 είναι τα πιο καλοστημενα suv στα λεφτά τους
-
@drenie:
Θελω xenon (€1.000 εχει το πακετο)! Απο εκει και περα θελω και αρκετα αλλα, με τα οποια ομως μπορω να ζησω και χωρις. Θα ηθελα (με την σειρα που τα αναφερω):- Ηλιοροφη (€2.000)
- Ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες (€650) γιατι ειναι πακετο.
- Καμερα οπισθοπορεις (€600)
- Ηλεκτρικα καθισματα (φτηνα στα €650 σε σχεση με τα ποσα ζηταει η bmw), αλλα πανε μονο πακετο με τα δερματινα (αλλα €1.800), οποτε δεν συμφερει. Εκτος εαν λογω limited εκδοσεις τα δερματινα δεν χρεωνονται οπως μου ειπε ο πωλητης.
- Το μεγάλο navigation (€1.500 αλλα μαλλον πιο λιγα στην limited)
- Θερμαινομενα καθισματα (€750 το πακετο winter).
Εσυ, εκτος των xenon εχεις βαλει κατι αλλο, γιαι δεν θυμαμαι και ειμαι απο κινητο;;
@nickthetrib:
Η Χ1 (αλλα και καθε bmw εκτος των μεγαλων μοντελων) για εμενα εχει βασικες ελλειψεις. Για να βαλω τον στανταρ εξοπλισμο του renegade limited στην Χ1, θελω δυστυχώς πάνω απο €3.000!! Και επισης εχει και πιο ακριβα εξτρα η bmw, με κραυγαλεο το navi που το χρεωνει €2.200 το απλο και €3.500 το professional!!@emperor:
Δεν μπορω να πω κατι, γιατι η εμφανιση ειναι υποκειμενικη. Για να καταλαβεις το Q3 το βρισκω αδιαφορο και την GLA ασχημη!! Μπροστα ειναι ΟΚ, πισω ειναι χαλια και 3/4 ειναι μετριοτατη. Εαν συνυπολογισω τους μικρους χωρους και την αστεια αποσταση απο το εδαφος, πραγματικα δεν βρισκω τον λογο υπαρξης της;!;! -
Από τις τιμές που γράφεις είναι οι ίδιες με πέρυσι .
Αυτά που έβαλα εγώ είναι τα xenon , η ηλιοροφη , τα φιμε εργοστασιακά ( 400 ευρώ αν θυμάμαι καλά ) και αναγκαστικά το μεταλλικό χρώμα που ήταν γύρω στα 600 ευρώ .
Τα δερμάτινα δεν θυμάμαι να μου είχαν πει για κάποιον άλλο συνδυασμό ώστε να μη τα πληρώσεις αλλά μπορεί να έχει αλλάξει κάτι εδώ και ένα χρόνο .
Οι καθρέφτες είναι κάτι που ακόμα το σκέφτομαι που δεν τους έβαλα και όταν το ζήτησα να το προσθέσουν η παραγγελία είχε ηδη ξεκινήσει να ολοκληρωνεται οπότε δεν τους πρόλαβα .
Ξαναλέω ότι όσο το αυτοκίνητο κάνει κοντά στα 30 χιλιάδες ευρώ είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και όντως καλύτερη από τον ανταγωνισμό ειδικά για εκείνους που ψάχνουν και για πραγματικό off road ( Εντάξει δεν είναι και wrangler ) χαρακτήρα .
-
Αφού είναι έτσι λοιπόν, τουμπανιασε το renegade τοτε και καλές βόλτες.
nickthetrib from tapatalk
-
drenie, ελαχιστα εχουν αλλαξει οι τιμες (ο τιμοκαταλογος των εξτρα εχει και την παλια τιμη διπλα, πχ τα xenon ειχαν €950 αντι για €1.000 τωρα). Το προβλημα ειναι ποσο θα ανεβει η τελικη τιμη με τα εξτρα. Γιατι μπορει να βαλω εγω αξιας €2.000 εξτρα, αλλα εαν ανεβει σε επομενη φορολογικη κλιμακα, η τελικη χρεωση να ειναι €3.500 (δεν ξερουν να μου πουν απο τωρα)...!!!
Τεσπα, παμε 3ημερο οικογενειακως, οποτε θα κανουμε 'συμβουλιο' να δουμε!
-
Τι εννοείς φορολογική κλίμακα ; γιατί δηλαδή αν βάλεις 2000 ευρώ έξτρα να ανέβεις τελικά στα 3500. Σόρρυ αλλά δεν ξέρω πως πάει η φορολογία γι'αυτο και ρωτάω .
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Τι εννοείς φορολογική κλίμακα ; γιατί δηλαδή αν βάλεις 2000 ευρώ έξτρα να ανέβεις τελικά στα 3500. Σόρρυ αλλά δεν ξέρω πως πάει η φορολογία γι'αυτο και ρωτάωΚαλα κανεις και ρωτας! Αυξανεται το % του φορου οσο ανεβαινει η αξια λιανικης (προ φορων) και οχι α αλογα με τα κυβικα που ηταν μεχρι τωρα. Οποτε εαν πχ το αυτοκινητο εχει €15.000 αξια και αρα 15% φορο (τυχαια νουμερα, δεν τα ξερω απεξω), με την προσθηκη των εξτρα η αξια λιανικης ανεβαινει πχ στα €16.000 οποτε η κλιμακα του φορου γινεται 20%, σε ολο το ποσο! Οποτε πρεπει να παιξεις με τα εξτρα, ωστε να μεινεις μεσα στην τιμη που δεν θα αλλαξει την κλιμακα του φορου. θα ψαξω να βρω να ανεβασω αναλυτικα τη νεα κλιμακα.
Jeep Renegade 2015