-
Τώρα για καρότσι τι μου προτείνετε, έχω δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και τα έχω μετρήσει όλα!
Τελικά το μικρότερο είναι το Chicco, http://www.toys24.gr/bebe/volta/karotsi ... 311_82096/
όχι όμως το ελαφρύτερο όπως αυτό http://www.camspa.it/el/prodotti/012-%C ... twin-flip/
Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν πλαστικό παραθυράκι, αλλά φερμουάρ που ανοίγει για να βλέπεις το μωρό, όχι καλό για χειμώνα.
Έχω δει όλα τα υπόλοιπα καρότσια, αλλά λόγω περιορισμένου χώρου, μόνο αυτά χωράνε κλειστά στο Μίκρα (μάλλον).
Κάνουν για βόλτα αυτά, η είναι μόνο για παρκέ εμπορικών κέντρων? -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αν πάρεις και τα υπόλοιπα, θα δεις ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στο βάλε-βγάλε, τόσα χρόνια είχαμε ολόκληρο το σετΕννοείς καρότσι η επομενου βάρους καθισματάκια?
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Τώρα για καρότσι τι μου προτείνετε, έχω δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και τα έχω μετρήσει όλα!
Τελικά το μικρότερο είναι το Chicco, http://www.toys24.gr/bebe/volta/karotsi ... 311_82096/
όχι όμως το ελαφρύτερο όπως αυτό http://www.camspa.it/el/prodotti/012-%C ... twin-flip/
Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν πλαστικό παραθυράκι, αλλά φερμουάρ που ανοίγει για να βλέπεις το μωρό, όχι καλό για χειμώνα.
Έχω δει όλα τα υπόλοιπα καρότσια, αλλά λόγω περιορισμένου χώρου, μόνο αυτά χωράνε κλειστά στο Μίκρα (μάλλον).
Κάνουν για βόλτα αυτά, η είναι μόνο για παρκέ εμπορικών κέντρων?Για δίδυμα είναι περιορισμένες οι επιλογές.
Όλα τα καρότσια πάντως την ίδια δουλειά κάνουν, θα σου πρότεινα να διαλέξεις κάτι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ.
Μιλάω για επώνυμα φυσικά όπως αυτά που έβαλες όχι κινέζικα του jumbo.Σου προτείνω και αυτό: http://www.inglesina.gr/karotsia-peripatou/twin-swift
Έχω πάρει αντίστοιχο για ένα μωράκι βέβαια και μπορώ να πώ τα καλύτερα από άποψη χώρων-βάρους-αντοχής.Επίσης αν και δε νομίζω ότι έχεις τέτοιες επιλογές απέφυγε τα 3 σε 1 ή 5 σε 1 ή 10 σε 1 δεν βολεύουν καθόλου.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Αν πάρεις και τα υπόλοιπα, θα δεις ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στο βάλε-βγάλε, τόσα χρόνια είχαμε ολόκληρο το σετ
Εννοείς καρότσι η επομενου βάρους καθισματάκια?
Εννοώ το ακριβώς αντίθετο από αυτό εδώ
Επίσης αν και δε νομίζω ότι έχεις τέτοιες επιλογές απέφυγε τα 3 σε 1 ή 5 σε 1 ή 10 σε 1 δεν βολεύουν καθόλου.
Εμείς είχαμε για σχεδόν 6 χρόνια το Pliko Switch της PegPerego, και κυριολεκτικά μας γλύτωσε ώρες και μέρες από το χρόνο μας, χώρια που ήταν απίστευτη ευκολία το βγάλε-βάλε-κούμπωσε μεταξύ των τριών μορφών. Βέβαια το portbebe θα το χρησιμοποιήσεις για 3-4 μήνες το πολύ, και το πρώτο καθισματάκι (το 0+) για κανά χρόνο, άντε ενάμιση βαριά-βαριά, αλλά η ευκολία που σου δίνει αυτό το format είναι απίστευτη. Χώρια που, λόγω σχεδιασμού, έχουν περισσότερες ευκολίες και πιο βαριά/στιβαρή κατασκευή. Και ειδικά το συγκεκριμένο που το καρότσι διπλώνει σαν ομπρέλα (και άρα χωράει σε οποιοδήποτε πορτμπαγκάζ) δεν έχει και προβλήματα χώρου σε μικρά αυτοκίνητα.
Από την άλλη, όποιο καρότσι βόλτας (της 'γιαγιάς' που λέμε) και αν πήραμε, είτε ήταν της πλάκας είτε είχε ελάχιστες ευκολίες, είτε δεν βόλευε καθόλου στα σημεία μεταφόρτωσης (κοινώς στο βγάλε-βάλε).
Γι'αυτό και εγώ προτείνω να βρεις τα αντίστοιχα επιπλέον κομμάτια του καθίσματος (αν υπάρχουν), γιατί θα βολευτείς απίστευτα. Βέβαια θα κάνεις και έναν χωροταξικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σου πριν τα πάρεις...
-
Στο βάρος του μωρού να προσθέσεις και το βάρος από το καθισματάκι και να το βγάλεις μαζί από το Micra για να το κουμπώσεις στον σκελετό από το καρότσι.
Ασκήσεις ακριβείας που προσωπικά δε με βολέψαν καθόλου αν και μου είχαν δώσει χωρίς να πληρώσω ένα 3-1 καρότσι της peg perego.Προτιμώ καθισματάκι μονιμα στο αμάξι και να σηκώνω μόνο τη μικρή. Και το καρότσι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο.
Το δικό μας πάντως (iglesina espresso) έχει ότι ευκολία θέλεις, δεν έχει πάθει τίποτα και βολεύει πολύ ότι κλείνει σαν βαλίτσα, σαν ένα τετράγωνο γίνεται.
Βέβαια με τα δίδυμα ίσως όλη η κουβέντα είναι θεωρητική γιατί νομίζω δεν υπάρχουν 3 σε 1. Χωρίς να είμαι σίγουρος.
Και να υπάρχουν μάλλον δε θα χωράνε στο micra.... -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Που θα πάει θα το αλλάξω το Μίκρα, αλλά πρώτα προέχει αλλαγή σπιτιού, αλλιώς
Έχω βάσεις οροφής, οπότε βάζω και μιά 450άρα βαλίτσα και βλέπουμε
Πάμε λοιπόν στις λύσεις που προτείνετε.
Έχει αποκλειστεί η λύση 3 σε 1 λόγω διδύμων, όγκου κ.λ.π. Το πορτ μπεμπε είναι ογκώδες ακόμα και για ένα μωρό.
Απ'ότι είδα είναι πολύ εύκολο όταν τα μωρά είναι μέχρι κάποιων μηνών να τα έχεις ήδη έτοιμα στα καθίσματα και απλά τα κουμπώνεις όταν φτάσεις στο αυτοκίνητο. Έτσι μπορεί και ένα άτομο να πάρει και τα δύο μαζί.
Μαζί με το κάθισμα και χωρίς καρότσια κ.λ.π. πας εύκολα στο γιατρό, στην εκκλησία κ.λ.π. Αν πάρεις καρότσι μαζί και έχουν και μεγαλώσει, τότε το κάθισμα μπορεί να είναι μόνιμα στο αυτοκίνητο, αν και τα συγκεκριμένα καθίσματα σε τρία δευτερόλεπτα έχουν μπει-βγει μαζί με τις βάσεις.
Τα προβλήματα είναι στο να κυκλοφορήσεις λίγο στην πόλη με αυτό το πιο πλατύ καρότσι.
Είδα σήμερα πάλι σε μία βόλτα αρκετά καρότσια καθώς και το Inglesina.
Τα παραπάνω που γράφω για Chicco και Cam απορρίπτονται τελικά.
Υποψήφιο μπήκε σαφώς το Inglesina, πάρα πολύ καλό, αλλά με μεγάλο μειονέκτημα το ότι δεν αναδιπλώνονονται τα υποπόδια των μωρών, αλλά είναι σταθερά, το μοναδικό καρότσι που έχει αυτό το μείον, περίεργο .
Το άλλο που είδα πάλι και ψήνομαι είναι το http://bebejou.gr/index.php?route=produ ... ct_id=3763
Θα δούμε -
Δεν αναδιπλώνονται?? Όντως μειονέκτημα....
Μήπως ξεκουμπώνουν??
Αν και πάλι δεν βολεύει ιδιαίτερα -
Αν λες για το inglesina trilogy το υποπόδιο σαφώς και αναδιπλώνεται ακριβώς εκεί που το θες. Τσέκαρετο ή ρώτα μια πωλήτρια να σου δείξει.
Εμείς εδώ και 1,5 χρόνο είμαστε σουπερ ευχαριστημένοι με το trilogy και τώρα που έρχεται το 2ο είναι σαν καινούριο ακόμα το καρότσι και έχει γράψει ατέλειωτα χιλιόμετρα !
Edit: Άκυρο μάλλον δε λες για το trilogy!
-
Δυστυχώς δεν αναδιπλώνονται τα υποπόδια. Καλά που το πρόσεξα γιατί η πωλήτρια δεν το ανέφερε.
Και κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει σε ακριβά κυρίως μοντέλα Inglesina, Peg Perego, Chicco και άλλα ότι το μέρος όπου ακουμπάει η πλάτη του μωρού είναι ένα διπλό ύφασμα συνήθως, χωρίς να έχει κάποια εξτρά επένδυση με αποτέλεσμα όταν το πιέζω με το χέρι μου να διαγράφεται το σίδερο του καροτσιού πίσω από το ύφασμα, δηλαδή με λίγα λόγια το μωρό θα ακουμπάει σε κενό και σίδερο, άβολο για μένα. Η πλάκα είναι ότι κάποια καρότσια φθηνότερα έχουν αφρώδες υλικό, κάτι σαν υπόστρωμα, το οποίο είναι μαλακό και όσο και να το πιέσεις σίδερα δεν βρίσκεις. -
Λοιπόν,
η μικρή μας πέρασε αισίως το 1 έτος ζωής και παρατήρησα τις προάλλες ότι το κεφαλάκι της έχει αρχίσει να βγαίνει πάνω από τα προστατευτικά μαξιλαράκια του βρεφικού της καθίσματος. Οπότε είμαι σε αναζήτηση του επόμενου καθίσματος. Βασικά ήμουν σε αναζήτηση το φθινόπωρο για να είμαι έτοιμος νωρίτερα αλλά απογοητεύτηκα που δεν έβρισκα το τέλειο για τα γούστα μου, το κεφάλι μου έγινε καζάνι και τα παράτησα. Τώρα όμως πρέπει να πάρω απόφαση.
Αυτά που θέλω οπωσδήποτε είναι:
-να κοιτάει πίσω
-να τα πηγαίνει καλά στα τεστ
Επίσης, ιδανικά θα ήθελα να
-έχει isofix
-κοστίζει κάτω από 300 Ευρώ, και
-να περιστρέφεται ώστε να φορτώνεται το παιδί πιο εύκολα.Δεν έχω βρει κανένα να με καλύπτει απόλυτα, ενώ τα 3 επικρατέστερα είναι:
-joie stages https://www.skroutz.gr/s/3336392/Joie-S ... oie+stages
Κοστίζει γύρω στα 200 Ευρώ και το μεγάλο μου θέμα είναι ότι πήρε κακή βαθμολογία στο τεστ (αν και υπάρχει πολλή παραφιλολογία εδώ). Επίσης στο αμάξι μου δεν είναι σίγουρο ότι θα χωρέσει (αν και αυτό θα το σιγουρέψω πριν κάνω κάτι). Ίσως χρειαστεί belt extender. Πλεονέκτημα ότι γυρίζει προς τα μπροστά αν σε 1-2 χρόνια το παιδί δεν αντέχει προς τα πίσω.
-Britax Maxway http://shop.carseat.se/car-seats/britax-max-way.html
Κοστίζει λίγο πάνω από 300 ευρώ (αν πάρεις και σφήνα και ίσως belt extender θα ανέβει και άλλο η τιμή). Μειονέκτημα ότι είναι ταλαιπωρία η εγκατάστασή του (ιμάντες κτλ.). Δεν το έχουν τεστάρει στον ADAC (αν και τον πρόγονό του το Hiway που τέσταραν, είχε εκπληκτικές επιδόσεις). Επίσης, παραγγελία μόνο από έξω. Κοιτάζει μόνο προς τα πίσω. Επίσης, το σαιτ της Britax λέει ότι δεν κάνει σε κανένα από τα 2 μου αυτοκίνητα, ενώ σε ερώτησή μου, το παλικάρι από το carseat.se μου λέιε να μην τα κοιτάω αυτά και ότι στο astra της γυναίκας μου θα κάνει.
-Cybex sirona m2 isize http://cybex-online.com/en/carseats/sironam2isize.html (το πρότεινε ο PeterPan εδώ μέσα). Έχει πολλά καλά, είναι ολοκαίνουργιο, isofix και γυρίζει προς τα εμπρός όταν το παιδί βαρεθεί το πίσω. Αλλά είναι πολύ ακριβό (νομίζω ότι το βρίσκεις 400+ από εξωτερικό) και η βαθμολογία του είναι αρκετά καλή χωρίς να είναι κορυφαία.
Κοιτάζω λίγο δειλά και το besafe izi kid x2 isize (530 Euro ) το οποίο έχει φανταστικές επιδόσεις στα κρας τεστ.
Κανένα από τα παραπάνω δεν περιστρέφεται για να φορτώσεις το παιδί εν τω μεταξύ. Μόνο το παλαιότερο cybex sirona (το οποίο περιέργως είναι και λίγο καλύτερο στα τεστ πρόσκρουσης από το πρόσφατο sirona m2 isize).
Αυτές είναι οι σκέψεις μου. Κάθε γνώμη και βοήθεια καλοδεχούμενη. -
Έχω το Britax Maxway, σίγουρα θέλει αρκετό χώρο στο πίσω κάθισμα. Έχω Skoda Octavia ΜΚ2 κι είμαι 1,78cm. Δεν το βολεύω πίσω από το κάθισμά μου. Το Astra θα έχει παρόμοιο χώρο. Εγώ όμως έχω την μεγάλη μου μέσα που είναι 6 χρονών (1.05 ύψος, 20 κιλά) και της άφησα παραπάνω χώρο στα πόδια. Τον εμπιστεύομαι τον Σκανδιναβό, ο,τι μου είπε ήταν αλήθεια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ασφαλίζει με ζώνες και θέλει τακτικά να το ξαναελέγχεις. Ενώ με το isofix κουμπώνεις και το ξεχνάς.
Αν πάρεις την σφήνα που μπαίνει κάτω από το κάθισμα θα δώσεις επιπλέον κλίση στο παιδικό κάθισμα και θα χρειαστείς παραπάνω χώρο από την πλάτη του οδηγού/συνοδηγού.
Αν είσαι στη Θεσσαλονίκη το βλέπεις από κοντά, το δοκιμάζεις πώς χωράει.Για την 2η θα πάρω το Triofix Recline που είναι ακριβότερο από αυτά που ζητάς αλλά είναι πιο compact, γυρίζει μπροστά κι έχει και isofix. Το ότι γυρίζει μπροστά εγώ δεν το βλέπω σαν πλεονέκτημα. Όπως τα μάθεις είναι τα παιδιά.
-
Και πήγαινα για ανάποδο αλλά τελικά πήρα το cube pallas m-fix.
Έχει κορυφαίες μετρήσεις στα crash test και η μικρή το έχει βολευτεί πάρα πολύΣτάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης pantelikas έγραψε:
...Ευχαριστώ φίλε μου. Ναι, συμφωνώ και εγώ με όλα αυτά που λες.
Μάλλον τελικά στο τέλος θα προτιμήσω -παρά το κόστος- το cybex (ή το besafe) διότι επειδή είναι 2 τα αυτοκίνητα και θα αλλάζουμε συχνά, το max-way θα μας ταλαιπωρήσει πολύ στο βάλε-βγάλε από ότι έχω καταλάβει.@Plutare
είμαι ανένδοτος, θα πάρω κάθισμα που να κοιτάει πίσω. Μακάρι και μετά τα 3-4 χρόνια να μπορώ να το κάνω όπως ο pantelikas και να το/τα διατηρήσω πίσω το/τα παιδί/ιά. -
Αν αλλάζεις μεταξύ αυτοκινήτων το isofix είναι αδιαπραγμάτευτο. Μην πάρεις το britax για τέτοια χρήση.
-
Ο χρήστης pantelikas έγραψε:
Αν αλλάζεις μεταξύ αυτοκινήτων το isofix είναι αδιαπραγμάτευτο. Μην πάρεις το britax για τέτοια χρήση.+1
Έχω το joie i-anchor η Αθηνούλα (22μηνών) δεν άντεχε άλλο το προς τα πίσω ( δεν βολευοταν στα πόδια ). Γυρνάει και προς τα εμπρός , έχει isofix και τότε 6ος/15 είχε καλές βαθμολογίες. Το είχα πάρει 480€.nickthetrib from tapatalk
-
Για καθίσματα www.carseat.se. Μόνο.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μελλοντικός πατέρας και εγώ (περιμένουμε το 1ο μας παιδί τον Φεβρουάριο). Ψάχνω για παιδικό κάθισμα 0-οσο πάει. Και έχω χάσει λίγο τον μπούσουλα. Σίγουρα isofix κάθισμα. Από εκεί και πέρα τι;
Το κάθισμα θα μπει στο μεγάλο αμάξι μόνιμα (Ford Kuga). Θέλω να γυρνάει μπρος πίσω. Από εκεί και πέρα μετρά η ασφάλεια.
Καρότσι μου έχουν δώσει ήδη ένα Inglesina QUAD PRO με το καλάθι του και το κάθισμα αλλά όχι το 'αυγό' Να πάρω το 'αυγό' και την βάση isofix; Ή ένα σκέτο κάθισμα isofix;
Τι έχετε να προτείνετε; Μέχρι τι ηλικία να κοιτάω; Κάποιο μοντέλο συγκεκριμένα γιατί όλα έχουν 5-6 διαφορετικές εκδόσεις και δεν βγάζω άκρη
Και για να δώσω πληροφορία για το 'αυγό'
Να πάρω πχ αυτό https://www.inglesina.gr/asfaleia-sto-aftokinito/darwin μαζί με τη βάση https://www.inglesina.gr/axesouar/vasi-isofix-gia-darwin-i-size
και μεθάυριο να πάρω αύτο https://www.inglesina.gr/asfaleia-sto-aftokinito/darwin-toddler
ή κάτι άλλο?
-
Κατ' αρχήν εύχομαι τα καλύτερα!!!
Εκτός από isofix κοίτα να έχει και την προδιαγραφή i-size.
Μην πας σε διάστημα μεγαλύτερο του 0-18kg (περίπου 4 ετών δλδ) γιατί έχουν υποχωρήσεις σε ασφάλεια.
Κοιτάς να έχει ανακλήσεις για να κοιμάται στο αμάξι άνετα και να μην σκύβει το κεφάλι όταν το παίρνει ο ύπνος και περιστροφή για εύκολο βαλε-βγαλε και να μπορείς να το γυρίσεις μπροστά μετά τα 2 χρόνια (δεν βολεύουν με ΤΙΠΟΤΑ να κοιτάει πίσω στα 2χρόνια, ζορίζετε και στο να βλέπει έξω αλλά και δεν χωράνε τα πόδια του)
Προσωπικά δεν είμαι της άποψης 4 σε 1 καρότσι, πορτ μπεμπε, κάθισμα αυτοκίνητου λόγο του ότι κάνουν και αυτά υποχωρήσεις (και κυρίως στο κομμάτι αυτοκίνητο, που είναι το πιο κρίσιμο από άποψη ασφάλειας)
edit. αυτά που έβαλες είναι καλή λύση. Έχε υπ' όψην ότι θα χρειαστείς και άλλο ένα μετά. Μεχρι τα 12 χρονια δλδ 150cm περιπου
-
Cybex, τα καλύτερα καθίσματα. Πάρε όποιο σου ταιριάζει και σου αρέσει.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα κάνω μια βόλτα να τα δώ από κοντά. Κανένα κατάστημα που να μπορεί να γίνει δοκιμή στο αμάξι υπάρχει; στο skroutz σε cybex βλέπω αυτά τα 3
Cybex Sirona S i-Size
Cybex Sirona Z i-Size Plus With Base
Cybex Sirona Z i-Size With BaseΓνωρίζει κάποιος τι διαφορά έχει το S από το Ζ και Ζ plus;
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ