-
To http://cybex-online.com/en/carseats/juno2fix.html κοιταζει μονο μπροστα; Δεν μπορω να βρω αυτη την πληροφορια. Μαλλον θα παω σε 9-18 γιατι θελω να κοιταζει πισω αρχικα ο μικρος.
-
Μπορεί να μην αναφέρεται πουθενά ημερομηνία λήξης για τα καθίσματα. Ποιος αμφισβητεί την φθορά των πλαστικών; Πλαστικών που μένουν πολλές μέρες στον ήλιο;
Πρόσφατα έβαλα καθισματάκι σε αυτοκίνητο συναδέλφου που το πήρε από την αδελφή του. Το κάθισμα είχε φιλοξενήσει 3 παιδιά και ήταν σε άσχημη κατάσταση. Τα πλαστικά τριμμένα, ξεθωριασμένα κτλ. Του λέω να σου δώσω καλύτερα το δικό μου που είναι μόλις 1 έτους. Μέχρι να ξαναβρεθούμε μου είπε ότι το κάθισμα έσπασε από εκεί που περνούσε η ζώνη σ' ένα φρενάρισμα. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Το isofix εκτός από την ευκολία τοποθέτησης δίνει καλύτερη συμπεριφορά της κινούμενης μάζας (κάθισμα+Παιδί) σε περίπτωση σύγκρουσης οπότε και επιβαρύνεται λιγότερο ο αυχένας και γενικά μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών. (Κυρίως όταν συνδυάζεται με anchor ή top tether ). Σχετικά βίντεο στο γιουτιουμπ δείχνουν τις διαφορές Στα τεστ.
ΙΜΗΟ αξίζουν τα λίγα παραπάνω χρήματα.+1. Πέρα από την καλύτερη/ασφαλέστερη σύνδεση με το σασί του αυτοκινήτου, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πέρναγα αν έπρεπε να μπαζοβγάζω τα καθίσματα και δεν ήταν isofix...Κατά την προσωπική μου άποψη δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος (άντε, ίσως το κόστος, αλλά δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός, λαμβάνοντας υπόψη για το τι μιλάμε εδώ) για να μην πάρεις isofix σε οποιαδήποτε κατηγορία.
-
Ο χρήστης pantelikas έγραψε:
Μπορεί να μην αναφέρεται πουθενά ημερομηνία λήξης για τα καθίσματα. Ποιος αμφισβητεί την φθορά των πλαστικών; Πλαστικών που μένουν πολλές μέρες στον ήλιο;
Πρόσφατα έβαλα καθισματάκι σε αυτοκίνητο συναδέλφου που το πήρε από την αδελφή του. Το κάθισμα είχε φιλοξενήσει 3 παιδιά και ήταν σε άσχημη κατάσταση. Τα πλαστικά τριμμένα, ξεθωριασμένα κτλ. Του λέω να σου δώσω καλύτερα το δικό μου που είναι μόλις 1 έτους. Μέχρι να ξαναβρεθούμε μου είπε ότι το κάθισμα έσπασε από εκεί που περνούσε η ζώνη σ' ένα φρενάρισμα.Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από το κάθισμα και τη χρήση του.
Τα πλαστικά του δικού μου καθίσματος είναι σε άριστη κατάσταση.
Για σκέψου: αν ισχύουν αυτά που λες τότε όλα τα (πλαστικά) σκάφη αναψυχής θα είναι για πέταμα σε 3-4 χρόνια, τόση θάλασσα και κάργα ήλιος. Δεν είναι όμως και με καλή περιποίηση κρατάνε δεκαετίες. -
Σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτό που λες, κι εγώ στο αυτοκίνητο έχω τόσο μεμβράνες ηλιοπροστασίας όσο και κουρτινάκια στα μέτρα των παραθύρων για μέγιστη ηλιοπραστασία τόσο των επιβατών όσο και των υλικών. Νομίζω όμως ότι το παιδικό κάθισμα και το κράνος πρέπει να παρέχουν και κάποια ελαστικότητα για απορρόφηση των δυνάμεων μια σύγκρουσης, κάτι που δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο στα σκάφη. Αλλιώς θα ήταν εύκολο να κατασκευαστούν μεταλλικά παιδικά καθίσματα. Ίσως να κάνω και λάθος. Ακούμε όλες τις απόψεις κι ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του.
-
Ο κατασκευαστής του καθίσματος (ή του κράνους κοκ.) ξέρει καλύτερα αν λήγει ή όχι. Αν λήγει, βάζει ετικέττα-ταμπελάκι κτλ. Διαφορετικά δε βάζει. Το να παριστάνουμε ότι ξέρουμε καλύτερα από τον κατασκευαστή δε νομίζω ότι βοηθάει σε τίποτα.
-
Σωστά, σ' ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο κατασκευαστής του καθίσματος (ή του κράνους κοκ.) ξέρει καλύτερα αν λήγει ή όχι. Αν λήγει, βάζει ετικέττα-ταμπελάκι κτλ. Διαφορετικά δε βάζει. Το να παριστάνουμε ότι ξέρουμε καλύτερα από τον κατασκευαστή δε νομίζω ότι βοηθάει σε τίποτα.Σιγουρα σωστο αυτο αλλα για να πω την αληθεια οσα καθισματα κοιταξα οταν αγοραζα το καθισματακι 9-18 ( γιατι οταν επαιρνα το πρωτο καθισμα δεν ηξερα οτι ληγουν) εγραφαν πανω η στο βιβλιαρακι οτι θα πρεπει να αντικατασταθουν σε Χ χρόνια . Τι καθισματακι εχεις, αν επιτρεπεται?
-
Αυτό (το Romer/Britax). Μόλις του έριξα μια ματιά, δεν έχει πουθενά ετικέττα για λήξη. Ούτε στο manual γράφει κάτι.
-
Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει το εξής?
Η μια μικρή είναι 8παρά κιλά και σε ένα μήνα κλείνει χρόνο. Την έχουμε ακόμα στο πρώτο της καθισματάκι, το βρεφικό που κοιτάει πίσω.
Πότε αλλάζω το καθισματάκι? Στον χρόνο ή όταν πάει 9 κιλά?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει το εξής?Η μια μικρή είναι 8παρά κιλά και σε ένα μήνα κλείνει χρόνο. Την έχουμε ακόμα στο πρώτο της καθισματάκι, το βρεφικό που κοιτάει πίσω.
Πότε αλλάζω το καθισματάκι? Στον χρόνο ή όταν πάει 9 κιλά?
η προυποθεση -οπως εχω διαβασει καπου- ειναι ηλικιακη.
δηλαδη πρεπει να εχει πιασει τον 1 χρονο κι ας ειναι οσα κιλα θελει. (οκ ποση αποκλιση να μπορει να εχει?) -
Κατά την άποψή μου πάντα δεν έχει σημασία η ηλικία αλλά το όριο βάρους του καθίσματος και το ύψος του παιδιού. Η δικιά μου άλλαξε κάθισμα γιατί είχε ψηλώσει παραπάνω από το προσκέφαλο αν και δεν είχε περάσει το όριο κιλών.
-
Ο χρήστης pantelikas έγραψε:
Κατά την άποψή μου πάντα δεν έχει σημασία η ηλικία αλλά το όριο βάρους του καθίσματος και το ύψος του παιδιού.+1
Sent from my SM-N9005
-
Σημασία έχει η ηλικία στο να γυρίσει μπροστά. Όσο πιο μικρό είναι, τόσο περισσότερη ζημιά μπορούν να του κάνουν οι συνεχώς μεταβαλλόμενες εικόνες από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, τις οποίες αδυνατεί να επεξεργαστεί. Γύρω στο χρόνο είναι μια καλή στιγμή για να γυρίσει μπροστά, ανεξαρτήτως βάρους.
-
Ομολογώ πως αυτό πρώτη φορά το ακούω . Όχι πως δεν έχει κάποια λογική, αλλά καθοριστικής σημασίας στο να γυρίσει το παιδί μπροστά θεωρούσα πάντα το πότε θα μπορεί να στηρίξει 'επαρκώς' (ως minimum requirement για να γυρίσει μπροστά) το κεφάλι του. Στο δικό μας κάθισμα (pebble), επειδή είναι κάπως υπερυψωμένο, μπορούσαν πάντα να κοιτάνε έξω
Στην περίπτωση του Νίκου, θεωρώ πως αν δεν υπάρχει λόγος (π.χ. δε χωράει πια στο κάθισμα) να γυρίσει μπροστά, καλό είναι να παραμείνει ως έχει (κι ας έχει καλύψει στα χαρτιά τις προϋποθέσεις για να γυρίσει μπροστά).Sent from my SM-N9005
-
Παντως κι εγω στην κορη μου πηγα απο το Pearl στο RodiFix λογω υψους κι οχι βαρους.
-
Pebble - pearl - rodifix και για εμένα ...
-
καλησπέρα και από εμένα.
Επειδή δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω 31 σελίδες thread θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση και αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει με ΑΠΛΑ λόγια, γιατί δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις:
περιμένουμε τρίδυμα και όπως καταλαβαίνετε, πέρα από το θέμα της αγοράς αυτοκινήτου που να χωράει 3 παιδικά καθισματάκια στο πίσω κάθισμα, χρειάζομαι και βοήθεια στο ποια καθισματάκια να επιλέξω.
λόγω έλλειψης χρημάτων, μας δίνουν γενικώς καθισματάκια δεξιά και αριστερά. έχω μαζέψει 4 αλλά δεν ξέρω αν κάνουν, και αν χωράνε κλπ.
Επειδή κατάλαβα εδώ ότι ασχολήστε με το θέμα, μπορεί κάποιος να μου πει τι καθισματάκια να επιλέξω? Οικονομικά εννοείται.
Πάντως με το ελάχιστο ψάξιμο που έκανα, γιατί να πάρει κάποιος κάθισμα 3-12 κιλά και να μην πάρει κατευθείαν 3 - 30 (μη με βρίσετε είμαι άσχετος το είπα). Γιατί δλδ να μην πάρω ένα μία και καλή και να πάρω κάποιο που σε λίγο καιρό θα το αλλάξω άρα θα χρειαστώ επιπλέον χρήματα?
Υπάρχουν πολλοί τύποι? Λεπτά, πιο χοντρά κλπ?
Αυτά
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. -
Ο χρήστης pagio έγραψε:
καλησπέρα και από εμένα.
Επειδή δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω 31 σελίδες thread θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση και αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει με ΑΠΛΑ λόγια, γιατί δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις:
περιμένουμε τρίδυμα και όπως καταλαβαίνετε, πέρα από το θέμα της αγοράς αυτοκινήτου που να χωράει 3 παιδικά καθισματάκια στο πίσω κάθισμα, χρειάζομαι και βοήθεια στο ποια καθισματάκια να επιλέξω.
λόγω έλλειψης χρημάτων, μας δίνουν γενικώς καθισματάκια δεξιά και αριστερά. έχω μαζέψει 4 αλλά δεν ξέρω αν κάνουν, και αν χωράνε κλπ.
Επειδή κατάλαβα εδώ ότι ασχολήστε με το θέμα, μπορεί κάποιος να μου πει τι καθισματάκια να επιλέξω? Οικονομικά εννοείται.
Πάντως με το ελάχιστο ψάξιμο που έκανα, γιατί να πάρει κάποιος κάθισμα 3-12 κιλά και να μην πάρει κατευθείαν 3 - 30 (μη με βρίσετε είμαι άσχετος το είπα). Γιατί δλδ να μην πάρω ένα μία και καλή και να πάρω κάποιο που σε λίγο καιρό θα το αλλάξω άρα θα χρειαστώ επιπλέον χρήματα?
Αυτά
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Sorry που στο λέω έτσι, αλλά για τα καθίσματα που θα βάλεις τα παιδιά σου, καλό είναι και πρέπει και οφείλεις να διαβάσεις όλες τις σελίδες εδώ, να ψάξεις τα 4-5 γνωστότερα sites κατασκευαστών και να πάρεις μερικές τιμές από μαγαζιά ή έστω από το skroutz.gr. Πρέπει να μάθεις τα βασικά και να μπορείς να διαλέξεις μόνος σου. Δεν θα σου πάρει πάνω από 3,4,5 ώρες να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα καθισματάκια.
Μερικά πολύ γρήγορα: καλύτερα, προτιμότερα, πιο εύχρηστα αλλά και ακριβότερα τα isofix (υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες). Υπάρχουν προφανώς πολλές παραλλαγές, διαστάσεις, ποιότητες και τιμές. Επίσης υπάρχουν κατηγορίες, αλλά και καθίσματα που καλύπτουν 2 ή και 3 κατηγορίες (π.χ. 1-2-3). Αυτά είναι πιο προσιτές λύσεις, αλλά προφανώς χειρότερα καθίσματα από τα μεμονωμένα για κάθε κατηγορία. Αν θες να πας στο πιο οικονομικό 'πακέτο', πάρε 0+ για όταν είναι μωρά, και βρες πολύ καλά 1-2-3.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
καλησπέρα και από εμένα.
Αυτά
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Sorry που στο λέω έτσι, αλλά για τα καθίσματα που θα βάλεις τα παιδιά σου, καλό είναι και πρέπει και οφείλεις να διαβάσεις όλες τις σελίδες εδώ, να ψάξεις τα 4-5 γνωστότερα sites κατασκευαστών και να πάρεις μερικές τιμές από μαγαζιά ή έστω από το skroutz.gr. Πρέπει να μάθεις τα βασικά και να μπορείς να διαλέξεις μόνος σου. Δεν θα σου πάρει πάνω από 3,4,5 ώρες να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα καθισματάκια.
Μερικά πολύ γρήγορα: καλύτερα, προτιμότερα, πιο εύχρηστα αλλά και ακριβότερα τα isofix (υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες). Υπάρχουν προφανώς πολλές παραλλαγές, διαστάσεις, ποιότητες και τιμές. Επίσης υπάρχουν κατηγορίες, αλλά και καθίσματα που καλύπτουν 2 ή και 3 κατηγορίες (π.χ. 1-2-3). Αυτά είναι πιο προσιτές λύσεις, αλλά προφανώς χειρότερα καθίσματα από τα μεμονωμένα για κάθε κατηγορία. Αν θες να πας στο πιο οικονομικό 'πακέτο', πάρε 0+ για όταν είναι μωρά, και βρες πολύ καλά 1-2-3.
Τα περισσότερα ποστ είναι 5-10ετίας. κατά πόσο νομίζεις καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες. Για όταν γραφτήκαν ήταν καλά αλλά πλέον έχουν περάσει 10 χρόνια. οπότε δεν ξέρω έαν αυτά που διαβάζω πλέον ισχύουν ή είναι και σωστά.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ