-
Η κόρη μου πέρασε τα 2,5 και είναι 15 κιλά. Πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για ομάδα 2 ή κρατάμε το υπάρχον μέχρι να πατήσει τα 18 κιλά;
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Η κόρη μου πέρασε τα 2,5 και είναι 15 κιλά. Πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για ομάδα 2 ή κρατάμε το υπάρχον μέχρι να πατήσει τα 18 κιλά;Πως πάει η καμπύλη βάρους της ? Αν πρόκειται να περάσει σύντομα τα 18 κιλά, θα σου έλεγα να κάνεις τη κίνηση από τώρα, κυρίως αν πρόκειται να κάνετε ταξίδι εντός καλοκαιριού. Ομοίως αν το υπάρχον είναι ρυθμιζόμενο καθ'ύψος και το έχει πάρει όλο η μικρή (δηλαδή έχεις τερματίσει τη ρύθμιση στο πάνω μέρος). Αν οι απαντήσεις στα προηγούμενα είναι όχι, τότε περιμένεις να δεις πως θα πάει, αφού δεν υπάρχει βιασύνη.
-
Ποια παιδικά καθίσματα χρησιμοποιείται;
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
προς κατόχους καθισμάτων με το προστατευτικό μαξιλάρι ασφαλείας αντι της ζώνης 5 σημείων στην πράξη διαπιστώσατε ,ειδικά όταν ενα παιδι είναι μικρό πχ σε κάθισμα 9-36 όταν το παιδί είναι 9-10 κιλά , πιθανό κίνδυνο να μετακινηθεί πολυ περισσότερο για να βγει το μωρό από την θέση του λόγω της απουσίας ζώνης 5 σημείων?
ή δεν τιθεται τετοιο θέμα?
σκεφτομαι το CYBEX Pallas 2-fix ο μικρός είναι σχεδόν 10 μηνών 9 κιλά 75 cm υψος, δλδ αδύνατος και ψηλός για την μετάβαση από το 0+. Το 'κακο' είναι ότι με αυτή την επιλογή αναγκαστικά το παιδί θα γυρίσει μπροστα , βέβαια αυτό σκοπεύω να το κανω αφοου χρονίσει το παιδί, διαβάζω φυσικά τα περι ως 15 μηνών ανάποδα και τα 3-4 ετών αντίστοιχα στην Σκανδιναβία, αλλά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για αναποδη χρήση μέχρι 20-25 κιλά και αναγκαστικα΄θα πρέπει να παω σε 3 καρεκλάκια. Τελος πάντων ας επικεντρωθούμε αρχικά στο πρώτο ερώτημα μου.
-
Δυστυχώς ανάποδα καθισματάκια κυρίως από το http://shop.carseat.se/car-seats/ Εκεί υπάρχουν για παιδιά μέχρι 25 κιλά.
-
Ο χρήστης pantelikas έγραψε:
Δυστυχώς ανάποδα καθισματάκια κυρίως από το http://shop.carseat.se/car-seats/ Εκεί υπάρχουν για παιδιά μέχρι 25 κιλά.ναι τα εχω δει αυτα, αλλά λεω να αποφυγω αγορά από εκει. Αυτοί στέλνουν εδώ πολυ περισσότερο εν μέσω cc? ενα klippan triofix που είδα και μου άρεσε , βγαίνει 400 με μεταφορικά και όπως είδα στο adac.de δεν το βγάζει και κορυφη μόλις ικανοποιητικό ( έχει 2 κατηγορίες ακόμα πιο πάνω), σορρυ 400 ευρω πρέπει να είναι κορυφη και οχι στην μεση...
Για το θέμα με την ασφάλεια που ρωτάω λόγω απουσίας ζώνης 5 σημείων?
-
Προσωπικά δεν θα τα επέλεγα χωρίς όμως να έχω επιχειρήματα να σου πω. Ψάξε crash test και δες τα από κοντά. Την κατασκευή τους, την αίσθηση που σου αφήνουν. Δοκίμασε πώς εφαρμόζει η ζώνη στο παιδί σου.
-
Νομίζω πως η καλύτερη επιλογή αν θες κάθισμα να κοιτάει μπροστά είναι αυτό που λες.
-
Πιστεύω πως το cybex είναι το καλύτερο
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βλέποντας crash tests από το κάθισμα βλέπω ότι δεν τίθεται θέμα να γλιστρήσει το παιδί από το μαξιλάρι. Εκείνο όμως που βλέπω είναι ότι έχει μεγάλη μετακίνηση το πάνω μέρος της πλάτης καθίσματος, προφανώς γιατί η ζώνη περνιέται χαμηλά από το κανάλι του μαξιλαριού και λόγω του αυξημένου όγκου της πλάτης , με αποτέλεσμα να πλακώνει την πλάτη του παιδιού.
Δείτε εδώ https://m.youtube.com/watch?v=xMJR1wnnFQ0 και εδώ https://m.youtube.com/watch?v=xRzQLa4u4wU.
Η απουσία ιμάντα στην πλάτη του καθίσματος είναι εμφανής. Το άλλο κάθισμα του τεστ , παρότι εντέχνως έχουν βγάλει τα χέρια της κούκλας έξω από την ζώνη με αποτέλεσμα η μετακίνηση του σώματος να επιδυνωνεται η πλάτη του καθίσματος μένει σχετικά σταθερή, ενώ του Cybex έχει τρελή μετατόπιση νομίζεις ότι θα ξεκολλήσει από την βάση του!
Αυτό το kiddy πχ που είναι ίδιας λογικής με μαξιλάρι και αυτό δείχνει ίνα έχει σαφώς πιο ακλόνητη πλάτη.
-
Πήγα τα είδα από κοντά τα9-36 σε επίπεδο τιμής ως 380 που έχει το Cybex m fix.
Τα Cybex & τα recaro ξεχώρισαν.
Το Cybex έδειχνε ποιο μάτσο, αισθητά πιο μαλακό και άνετο, το άλλο είχε όμως πιο ποιοτικά υφάσματα.
Το πατεντε μαξιλάρι του Cybex έπειθε περισσότερο , έμπαινε και ασφαλίζε με ένα χέρι και κούμπωνε σε διάφορες θέσεις ανάλογα το σώμα. Στο ρεκαρο αντίθετα απλά το βάζεις μπροστά στο παιδί και το ακινητοποιεις αφού περάσεις και δέσεις την ζώνη. Αυτό έφτανε να το απορρίψω! + 300 και το μαξιλάρι να μπαίνει τόσο πρόχειρα?!
Επίσης η ανάκληση του ρεκαρο ήταν αρκετά μικρότερη του Cybex .
Οικονομική λύση με πολύ μαλακά και πλούσια υφάσματα με isofix είναι το kiddo cruiser που ζητά τα μισά λεφτά , το ίδιο κυκλοφορεί και με ιταλική φίρμα το έχουν τα λητω αλλά πιο ακριβό. Αλλά κολλάω γιατί δεν βρίσκω κάπου βαθμολογία.
Μάλλον κλείνω στο Cybex που με έπεισε περισσότερο και έχει υψηλότερη βαθμολογία από το ρεκαρο. Το θέμα βέβαια της απαραίτητης εκπαίδευσης του μωρού για να μην δυσφορεί στο μαξιλάρι στην αρχή παραμένει.Ο πωλητής μου είπε ότι σε 2 χρόνια όλα θα έχουν πετάξει τις ζώνες και θα είναι με το μαξιλάρι. Υπερβολικό σίγουρα.
-
Αυτό με την εκπαίδευση το σκέφτομαι και γω για όταν το πάρω. Είμαι σίγουρος πως η μικρη μου θα θέλει να του βάλει φωτιά
-
Παντως, ο γιος μου, οι δυο ανηψιοι μου και μια ανηψια μου δεν δυσανασχετησαν ποτε με τα cybex pallas 2 fix τους.
Τα m fix νομιζω τα εχουν παει λιγο χειροτερα σε βαθμολογια (στην μετωπικη) .τσεκαρε το και αν ισχυει παρε το pallas που θα ειναι και πιο φτηνο.
Μην παρεις το καλοκαιρινο καλυμμα.μεγαλη απατη!
Περαν των μικροτερων καταπονησεων που δεχεται ο αυχενας τους στη συγκρουση (μακρυα απο μας),ενα μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν μπορουν τα πιτσιρικια να λυσουν ζωνες,βγαλουν χερια κλπ
Επισης,στο μαξιλαρι ο δικος μου παιζει και με τα αυτοκινητακια του. -
Έχω 2 κορίτσια σε 'ανάποδα καθισματάκια' Η μεγάλη 5 ετών ποτέ δεν παραπονέθηκε παρά μόνο στα μεγάλα ταξίδια που λογικό είναι να βαριέται. Έτσι πάντα στο 2ωρο κάνω διάλειμμα να περπατήσουν, να ξεδώσουν.
Η εκπαίδευση που γράφετε παραπάνω με λίγη υπομονή βοηθάει στο μέλλον πάρα πολύ. Η δική μου πλέον μου ζητάει να βάλω ζώνη, να ελέγξω ότι είναι σφιχτά δεμένη κτλ. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Τα m fix νομιζω τα εχουν παει λιγο χειροτερα σε βαθμολογια (στην μετωπικη) .τσεκαρε το και αν ισχυει παρε το pallas που θα ειναι και πιο φτηνο.
Μην παρεις το καλοκαιρινο καλυμμα.μεγαλη απατη!Στο adac.de που είδα ιδια βαθμολογια είχαν σε θέματα ασφάλειας. Αν βρεις κάποια πηγή με καλυτερα αποτελέσματα του fix 2 βάλτην να το δούμε μπας και βγάλουμε καμια άκρη.
το m σε σχεση με το fix 2 έχει κάποιες σχεδιαστικές βελτιώσεις με κύρια τον επανασχεδιασμό του μαξιλαριού όπου έβαλαν ενα κουμπι στο κεντρο για ευκολοτερη τοποθετηση και το έκαναν λίγο πιο συμμαζεμένο σε διαστασεις σε σχεση με το άλλο που είναι λιγο γκουμουτσα. Ισως εδω να υπάρχει κάποια διαφορα στην μετωπικη που λες.
Το κακο επίσης είναι ότι το fix 2 ως μοντελο είναι του 2011 και στα περισσότερα φυσικά μαγαζια δεν το βρισκεις καθως έχουν τα τρεχοντα μοντελα. Και υπάρχει και το ψυχολογικο. Θα παρεις ενα καθισμα για μια δεκαετία κοντα δλδ σε 7-8 χρόνια θα είναι παρωχημενο αν το πάρεις και 4 χρονια μοντελο πισω στο τελος θα είσαι με μοντέλο 15 ετιας!!!
Επίσης αυτο για το καλοκαιρινο κάλυμμα τι είναι? πωλείται χωριστά? δεν έχω δει κάτι ως βασικη επιλογη καθισμα δλδ με χειμερινο ή καλοκαιρινο. Και οταν λες απάτη εννοεις ότι είναι ουσιαστικά ίδια με το κανονικό και τζάμπα το φορτώνεσαι?
-
Εχω το cybex pallas για τον πιτσιρικα μου και ποτε δεν αντιμετωπισαμε ουτε εμεις ουτε αυτος, κανενα προβλημα. Οσο για την πλατη, ζητησα απο το καταστημα και μου δωσανε ενα ιμαντα με clip και τον περναω απο το προκεφαλο του παιδικου καθισματος στο προσκεφαλο του καθισματος του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Εχω το cybex pallas για τον πιτσιρικα μου και ποτε δεν αντιμετωπισαμε ουτε εμεις ουτε αυτος, κανενα προβλημα. Οσο για την πλατη, ζητησα απο το καταστημα και μου δωσανε ενα ιμαντα με clip και τον περναω απο το προκεφαλο του παιδικου καθισματος στο προσκεφαλο του καθισματος του αυτοκινητου.Eίναι μια σκεψη και αυτο με τον ιμάντα...
Αλλα δεν ξέρω οι προσθήκες και επέμβασεις σε ένα άρτια υποτιθεται σχεδισμένο σύστημα δεν είναι λίγο αυθαίρετη και ίσως προβληματικη?
Μπορει να σου πει ο σχεδιαστής ότι εγώ εσκεμμενα θέλω αυτή την δυνατότητα κίνησης της πλατης ωστε να ακολουθεί την πλατη του μωρού και να απορροφά κραδασμους στην επαναφορά της πλάτης του μωρου στην πλάτη του καθισματος.
Το να επεμβένει κάποιος και να αλλάζει την λειτουργια μπορεί να είναι μέχρι και επικίνδυνο...
Δεν ξέρω σκέψεις καταθετω για προβληματισμο.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εχω το cybex pallas για τον πιτσιρικα μου και ποτε δεν αντιμετωπισαμε ουτε εμεις ουτε αυτος, κανενα προβλημα. Οσο για την πλατη, ζητησα απο το καταστημα και μου δωσανε ενα ιμαντα με clip και τον περναω απο το προκεφαλο του παιδικου καθισματος στο προσκεφαλο του καθισματος του αυτοκινητου.
Eίναι μια σκεψη και αυτο με τον ιμάντα...
Αλλα δεν ξέρω οι προσθήκες και επέμβασεις σε ένα άρτια υποτιθεται σχεδισμένο σύστημα δεν είναι λίγο αυθαίρετη και ίσως προβληματικη?
Μπορει να σου πει ο σχεδιαστής ότι εγώ εσκεμμενα θέλω αυτή την δυνατότητα κίνησης της πλατης ωστε να ακολουθεί την πλατη του μωρού και να απορροφά κραδασμους στην επαναφορά της πλάτης του μωρου στην πλάτη του καθισματος.
Το να επεμβένει κάποιος και να αλλάζει την λειτουργια μπορεί να είναι μέχρι και επικίνδυνο...
Δεν ξέρω σκέψεις καταθετω για προβληματισμο.
Και γω ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα
-
ετσι νομιζω είναι. Η εργονομία & η λειτουργικότητα που εχει ο καθενας στο μυαλο του απεχει από αυτο που εχει σκεφτει ο σχεδιαστης -μηχανικος.
Ας σκεφτουμε απλα ειναι δυνατον αυτο που βλεπουμε εμεις αν πραγματικα ήταν έλλειψη να μην το εχει σκεφτει η ομαδα μηχανικων που το ανεπτυξε? πολυ περισσοτερο οταν μιλαμε για ενα προιον που εχει αναπτυχθει σε βαθος χρονου και δεν ειναι κατι που μολις κυκλοφορησε.
Οχι φυσικα οτι γενικα αποκλειονται μικροπαραβλεψεις !!! Αλλα αυτό είναι χοντρο αν συμβαινει!
αν παντως δουμε σε καποια χρονια να βάζουν και κανα έξτρα αγκιστρο πισω για εξτρα ασφαλεια τοτε ειναι για να τους χτυπας τα κεφαλια μεταξυ τους!!!
-
Έχω διαβάσει περίπου τις 15-20 τελευταίες σελίδες του θέματος και αντί να βρω ένα μπούσουλα, έχω μπερδευτεί χειρότερα. Περιμένουμε τον μπέμπη σε μερικούς μήνες και εκτός από αυτοκίνητο με βλέπω πολύ σύντομα να ψάχνω και για καροτσι και φυσικά κάθισμα αυτοκινήτου. Και δεν ξέρω από πού να το πιάσω....
Σε μια δυο διερευνητικές επισκέψεις σε σχετικά καταστήματα κατάλαβα ότι είχα να κάνω με πωλητές που απλά ήξεραν από τίποτα έως ελάχιστα.
όποιος έχει την καλοσύνη, ας καταθέσει την άποψη του:
-
Να εμπιστευτώ το παιδικό καθισματάκι που πάει μαζί με τα καρότσια 3 σε 1 (τύπου Iglesina trilogy) ή να αποσυνδέσω εντελώς το θέμα του καθίσματος από το καρότσι και να ψάξω για 'καθαρόαιμο' καθισματάκι αυτοκινήτου?
-
Έχω δει καθισματάκια που είναι για σχετικά μικρό εύρος κιλων π.χ. 9-18 και άλλα που είναι για μεγαλύτερο π.χ. 9-36 χωρίς μεγάλες διαφορές στην τιμή. Για ποιο λόγο κάποιος θα επελεγε το πρώτο? Είναι πιο κατάλληλο σε σχέση με τα κιλά και το ύψος του παιδιού?
-
Την ευκολία χρήσης του Isofix την έχω καταλάβει, αλλά επειδή είμαι και σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν ξερω αν θα καταλήξω σε κάτι με isofix. Αν αγοράσω καθισματάκι isofix και το αυτοκίνητο δεν έχει την κατάλληλη εγκατάσταση, θα μπορώ να το δέσω με τη ζώνη?
-
Πώς μπορω να καταλάβω ποιο κάθισμα θα είναι άνετο για το παιδί? (δυστυχώς η γυναικα μου στην παρούσα φάση έχει πάρει πολλά κιλά για να χωρέσει εκεί μέσα )
-
Τι άλλο θα μου προτείνατε σαν κριτήριο επιλογής?
Δεδομένου ότι πρόκειται για την ασφάλεια του παιδιού, δεν θα κάνω παραχωρήσεις στην ασφάλεια, αλλά απο την άλλη δεν θέλω να κάνω και σπατάλες χωρίς αντίκρυσμα
Συγγνώμη για την πολυλογία
-
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ