-
Έχουμε άποψη γι αυτό το κάθισμα (Cybex Solution Q Fix);
Πήγαινα για το rodifix της maxi cosi αλλά κι αυτό φαίνεται ενδιαφέρον (είναι βέβαια και πιο ακριβό, αλλά χαλάλι αν αξίζει η διαφορά).Sent from my SM-N9005
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Επειδή είναι πολλές οι σελίδες ( ) να ρωτήσω κατευθείαν. Θέλω καθισματάκι (9-36kg) που να έχει δυνατότητα να κοιτάζει μπρος/πίσω, να μην είναι πολύ ογκώδες (λόγω μικρού αυτοκινήτου) και να έχει isofix. Για πείτε μερικά υποψήφια. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχουμε άποψη γι αυτό το κάθισμα (Cybex Solution Q Fix);
Πήγαινα για το rodifix της maxi cosi αλλά κι αυτό φαίνεται ενδιαφέρον (είναι βέβαια και πιο ακριβό, αλλά χαλάλι αν αξίζει η διαφορά).Sent from my SM-N9005
Cybex γενικα ειναι φοβερη μαρκα. Εχουμε το Aton και σιγουρα θα παμε μετα σε pallas-fix.
Για τα δυο αυτα, ειχα ψαξει και ειχα βρει οτι ειναι κορυφαια. Οποτε φανταζομαι οτι και το επομενο μοντελο (ηλικιακα) που ψαχνεις θα ειναι καλο.
Αν δεν ξερεις γερμανικα, με google translate ισως σε βοηθησει κι αυτο:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Επειδή είναι πολλές οι σελίδες ( ) να ρωτήσω κατευθείαν. Θέλω καθισματάκι (9-36kg) που να έχει δυνατότητα να κοιτάζει μπρος/πίσω, να μην είναι πολύ ογκώδες (λόγω μικρού αυτοκινήτου) και να έχει isofix. Για πείτε μερικά υποψήφια.Δεν νομιζω φιλε μου, να υπαρχει 9-36 που να κοιταζει μπρος πισω. Σε αυτο το ευρυ range, νομιζω κοιτανε ολα μπροστα.
-
Φοβερό το axis της maxi cosi...απίστευτα εύκολη η τοποθέτηση και δέσιμο του παιδιού...
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φοβερό το axis της maxi cosi...απίστευτα εύκολη η τοποθέτηση και δέσιμο του παιδιού...Sent from a mobile device
Έχει το μείον ότι είναι για μέχρι 18 κιλά άρα θα χρειαστείς άλλο κάθισμα κάποια στιγμή. Κατά τα άλλα όντως είναι απίστευτα βολικό.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Φοβερό το axis της maxi cosi...απίστευτα εύκολη η τοποθέτηση και δέσιμο του παιδιού...
Έχει το μείον ότι είναι για μέχρι 18 κιλά άρα θα χρειαστείς άλλο κάθισμα κάποια στιγμή. Κατά τα άλλα όντως είναι απίστευτα βολικό.
Ε στα 18 κιλά το βάζεις σε booster seat έτσι κι αλλιώς...
-
18 για booster είναι πολύ λίγο. 7-8 ετών, >25 κιλά και αντίστοιχο ύψος.
18 θέλει καθισματάκι -
Ετσι κι αλλιως καποια στιγμη θα χρειαστει καθισματακι παραπανω κατηγοριας γιατι τα καθισματα 'ληγουν' κατα μ.ο. 6 ετη μετα την ημερομηνια κατασκευης... ειναι κατι που ξεχνανε να πουν ολοι οι πωλητες αλλα υπαρχει στο βιβλιο οδηγιων και επιπλεον καποια καθισματα εχουν την ημερομηνια ληξης τυπωμενη στη βαση τους.
-
Ξέρει κανείς, εάν υπάρχουν booster με ISOFIX ;;
-
Άρα ή πάω σε 9-36 που κοιτάζει μόνο μπροστά ή θα πρέπει να πάρω 2 με μοιρασμένα τα κιλά;
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
...γιατι τα καθισματα 'ληγουν' κατα μ.ο. 6 ετη μετα την ημερομηνια κατασκευης...Για δωσε πληροφοριες...πρωτη φορα το ακουω αυτο.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ξέρει κανείς, εάν υπάρχουν booster με ISOFIX ;;http://www.britax-roemer.com/car-seats/ ... ix-xp-sict
http://www.maxi-cosi.com/products/car-s ... difix.aspx
Δεν είναι βέβαια απλά booster.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
...γιατι τα καθισματα 'ληγουν' κατα μ.ο. 6 ετη μετα την ημερομηνια κατασκευης...
Για δωσε πληροφοριες...πρωτη φορα το ακουω αυτο.
Δεν εχω παραπανω πληροφοριες να δοσω. Αν θες googlαρε το child car seat expiry η απλα διαβασε το manual του καθισματος. Φανταζομαι οτι εχει να κανει με το οτι με το χρονο τα αφρωδη υλικα παυουν να ειναι αφρωδη και τα πλαστικα γερνανε οπως περιπου και στα κρανη
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
...γιατι τα καθισματα 'ληγουν' κατα μ.ο. 6 ετη μετα την ημερομηνια κατασκευης...
Δεν εχω παραπανω πληροφοριες να δοσω. Αν θες googlαρε το child car seat expiry η απλα διαβασε το manual του καθισματος. Φανταζομαι οτι εχει να κανει με το οτι με το χρονο τα αφρωδη υλικα παυουν να ειναι αφρωδη και τα πλαστικα γερνανε οπως περιπου και στα κρανη
Oπως τα λες ακριβως ειναι. Τα διαφορα πολυμερη, αποσυντιθονται, με αποτελεσμα, την φθορα, και το βασικοτερο, να μην τηρουν τις αρχικες προδιαγραφες ασφαλειας.
Μονο σε ενα καταστημα με παιδικα/βρεφικα ειδη μου το ειπαν, και μετα το εψαξα, κι ειδα οτι ειχαν δικιο. Γι'αυτο το λογο υπαρχει και η ημερομηνια κατασκευης, συνηθως σε ενα πορτοκαλι χαρτακι στην πλατη.
Καλο ειναι να μοιραστειτε με αλλους γονεις αυτη την πληροφορια, γιατι παιζει να χρησιμοποιουνται καθισματακια που δεν ειναι τελικα τοσο ασφαλη οσο νομιζουμε. Και κυριως οταν τα παιρνουμε απο 2ο και 3ο χερι, απο καποιον γνωστο ή γνωστο γνωστου. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φοβερό το axis της maxi cosi...απίστευτα εύκολη η τοποθέτηση και δέσιμο του παιδιού...Sent from a mobile device
ποσο ειναι τα διδυμα σου?
εχουν πιασει το min του καθισματος αυτου στα κιλα?
ο δικος μου ειναι στα 9 παρα κατι κιλα (7 μηνων) και αρχιζω και ψαχνω σιγα σιγα.
ενδιαφερον καθισματακι παντως. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ο δικος μου ειναι στα 9 παρα κατι κιλα (7 μηνων) και αρχιζω και ψαχνω σιγα σιγα.
ενδιαφερον καθισματακι παντως.9 η μία 8 η άλλη.
Η μία είναι στο axis η άλλη όχι ακόμα.
Απίστευτα βολικό!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ενδιαφερον καθισματακι παντως.9 η μία 8 η άλλη.
Η μία είναι στο axis η άλλη όχι ακόμα.
Απίστευτα βολικό!!
Έχω διάφορα καθισματάκια αυτοκινήτου, κάπου στα 6 και απο αυτο που πήρες τελικά.
Οταν θα μεγαλώσουν λίγο τα πιτσιρίκια θα δεις ότι κάπως καταφέρνουν και βγάζουν τις τιραντες απο τους ώμους ακόμα και οταν ειναι αρκετά σφιγμενο
Μάλιστα το έχουν κανει και παιχνίδι.
Επίσης κάθεται πολυ ψηλά το παιδί και αν έχεις χαμηλόταβανο αυτοκίνητο το μπες βγες γίνεται πιο δύσκολα. -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Oπως τα λες ακριβως ειναι. Τα διαφορα πολυμερη, αποσυντιθονται, με αποτελεσμα, την φθορα, και το βασικοτερο, να μην τηρουν τις αρχικες προδιαγραφες ασφαλειας.
Μονο σε ενα καταστημα με παιδικα/βρεφικα ειδη μου το ειπαν, και μετα το εψαξα, κι ειδα οτι ειχαν δικιο. Γι'αυτο το λογο υπαρχει και η ημερομηνια κατασκευης, συνηθως σε ενα πορτοκαλι χαρτακι στην πλατη.
Καλο ειναι να μοιραστειτε με αλλους γονεις αυτη την πληροφορια, γιατι παιζει να χρησιμοποιουνται καθισματακια που δεν ειναι τελικα τοσο ασφαλη οσο νομιζουμε. Και κυριως οταν τα παιρνουμε απο 2ο και 3ο χερι, απο καποιον γνωστο ή γνωστο γνωστου.Δεν ισχύει καθολικά αυτό. Εξαρτάται από το κάθισμα και τα υλικά του, τις συνθήκες χρήσης (πχ. έκθεση στον ήλιο) και αποθήκευσης κοκ. Ούτε (απ΄όσο θυμάμαι) προβλέπεται από τα σχετικά πρότυπα της ΕΕ (R44/04 κτλ.)
ΑΝ το κάθισμα λήγει τότε θα έχει σαφή σχετική ένδειξη πάνω στο ίδιο το κάθισμα. Ενα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία κατασκευής ΔΕΝ είναι ένδειξη ή απόδειξη αντίστοιχης ημερομηνίας λήξης. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι πχ. οι ζώνες ασφαλείας (έχουν ημερομηνία κατασκευής αλλά μόνο όσες προορίζονται για motorsport χρήση έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία φαίνεται εμφανώς στην ετικέττα) και τα κράνη (αντίστοιχα έχουν ημερομηνία κατασκευής αλλά μόνο κάτι φτηνά από fibre glass έχουν ημερομηνία λήξης εκείνο το κυκλάκι με τις τελίτσες, αν το έχετε δει).
Μόλις τσεκάρισα το manual ενός καθίσματος που έχω και δε γράφει τίποτα για λήξη (δεν το έχω πρόχειρο αλλά δε θυμάμαι κάποια σχετική ετικέττα).
-
Το isofix εκτός από την ευκολία τοποθέτησης δίνει καλύτερη συμπεριφορά της κινούμενης μάζας (κάθισμα+Παιδί) σε περίπτωση σύγκρουσης οπότε και επιβαρύνεται λιγότερο ο αυχένας και γενικά μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών. (Κυρίως όταν συνδυάζεται με anchor ή top tether ). Σχετικά βίντεο στο γιουτιουμπ δείχνουν τις διαφορές Στα τεστ.
ΙΜΗΟ αξίζουν τα λίγα παραπάνω χρήματα.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ