-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι αν γίνει μια απεργία στα πρατήρια βενζίνης, τι θα κάνεις; Θα πάρεις γάιδαρο;Σε μενα απάντησες??? Αν ναι την απάντηση στην έδωσε ο φίλος futurist.....
-
Όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται με CNG είναι bifuel, αν δεν κάνω λάθος. Οπότε, δεν ακινητοποιείσαι αν δεν βρεις αέριο, απλά για λίγο σταματάς να κάνεις οικονομία....[emoji41]
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μερικώς κάνεις λάθος, καθώς όλα τα σύγχρονα CNG πλέον έχουν ντεπόζιτο βενζίνης 10 λίτρων, οπότε πρακτικά πας μόνο στην ευρύτερη γειτονιά μόνο με βενζίνη.
Γιοκ, η ελευθερία κίνησης, λοιπόν.
-
Είναι ξεκάθαρα θέμα τσέπης. Στη μία μεριά του μπαλάτζου μπαίνουν τα 1.000-2.000-3.000 ευρώ που εξοικονομείς το χρόνο και στην άλλη η σχετική ανεμελιά που σου χαρίζουν τα διαδεδομένα καύσιμα. Κρίνεις και παίρνεις, τόσο απλό!
Είμαι σε κλειστή ομάδα στο ΦουΜπού και σε πληροφορώ ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βρει την υγειά τους, καραγουστάρουν κι απορούν με όλους τους υπόλοιπους και την εμμονή τους στα παραδοσιακά καύσιμα. Έχουν άδικο;
Εσύ αξιολογείς ως πιο σημαντικό το να μη σταματάς κάθε 100-150 χιλιόμετρα όταν έχει απεργία ή όταν χαλάσει κάποια αντλία (επίσης συχνό φαινόμενο). Είναι όμως μια καθαρά προσωπική γνώμη. Ο καθένας τα μετράει και παίρνει τις αποφάσεις του.
Προσωπικά θεωρώ ότι το φυσικό αέριο είναι μια λύση που έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα (οικονομία) και πολλά μικρά μειονεκτήματα. Αν ήμουν λεφτάς, προφανώς και δε θα το κοίταγα καν. Στην παρούσα φάση, αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο, δε θα κοιτούσα άλλο καύσιμο, το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία.
-
Κι εγώ μελετώ από πέρυσι το CNG και έχουμε αναφέρει ξεκάθαρα μερικά πράγματα.
Το 95% των ελλήνων είναι αστικής τάξεως άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για πέταμα και άσκοπο ξόδεμα. Κανέναν δεν τον χαλάει αντί για 1500 καύσιμα ετησίως, να ξοδεύει 500 ευρώ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ σημαίνει ικανότητα να γεμίσεις και να φύγεις.
Αυτό, δυστυχώς, ως τώρα το CNG δεν μπορεί να το παρέχει ακόμα στη χώρα. Ίσως και ποτέ.
-
Δεν είναι καθόλου η μπάλα στην εξέδρα, ίσα ίσα που είναι to the point: για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με τα οικονομικά σε κακή κατάσταση, αυτοκίνηση σημαίνει έξοδα, έξοδα, έξοδα. Και σιγά πια που το φυσικό αέριο σου κόβει την ελευθερία. Να σου έλεγα για ηλεκτρικό Up με αυτονομία 120 χιλιόμετρα, να μου πεις για ελευθερία και περιορισμό μετακίνησης. Όλη τη μέρα ανεβοκατεβαίνεις την Πίνδο και δεν το αντέχεις το φυσικό αέριο;
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Κι εγώ μελετώ από πέρυσι το CNG και έχουμε αναφέρει ξεκάθαρα μερικά πράγματα.Το 95% των ελλήνων είναι αστικής τάξεως άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για πέταμα και άσκοπο ξόδεμα. Κανέναν δεν τον χαλάει αντί για 1500 καύσιμα ετησίως, να ξοδεύει 500 ευρώ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ σημαίνει ικανότητα να γεμίσεις και να φύγεις.
Αυτό, δυστυχώς, ως τώρα το CNG δεν μπορεί να το παρέχει ακόμα στη χώρα. Ίσως και ποτέ.
Ικανοτητα να γεμισεις ? Με καυσιμο στο 1,62ε να γεμισεις ενα ντεποζιτο 50λιτρα θες και βαρια τσεπη και ελαφρυ ποδι . Να ειμαστε ρεαλιστες λιγο.Προσωπικα 1 χρονο εχω στην κατοχη μου το up! Με 2 πρατηρια στην Θεσσαλονικη στα 2 ακρα της πολης , εχω ξεμεινει λογω βλαβης 2-3 φορες βαρια και αυτο γιατι βαριομουνα να παω στο αλλο να γεμισω. Τωρα με 10λιτρα που εχει αυτονομια βενζινης μιλαμε για 200χλμ αυτονομια κοντα , οποτε κανεις μια σχετικη υπομονη αν ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη η βλαβη στο πρατηριο.Το κοστος γεμισματος τωρα που επεσε και ο ΦΠΑ ειναι ακομα καλυτερο σε σχεση με τα χιλιομετρα που γινονται .Το cng ειναι μονοδρομος για εναν απλο μεσο οδηγο / οικογενειαρχη θα ησυχασει πληρως.
-
Ο καθένας το βλέπει διαφορετικα, 1 χρόνο και 1 εβδομάδα τώρα, το αμάξι έχει 35.000χλμ...όσα κάνει κάποιος στη 5ετία.
Εχω φύγει πολλές φορές από το πρατήριο λόγω βλάβης και έχω διανύσει ακόμα και 5 εργάσιμες ημέρες ( από 140χλμ/ημέρα ) με βενζίνη , δεν με πείραξε...
~3.200χλμ/μήνα δίνω ~115€
-
Υπεραπλουστεύσεις διαβάζω. Ένα ιχ φ.α. έχει νόημα μόνο όταν κινείται με φ.α. Το να το γεμίζεις βενζίνη, εκτός έκτακτου περιστατικού φυσικά δε λέει τίποτα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος για το μέσο γιωταχί. Ναι, όσο κινείσαι με φ.α. κάνεις οικονομία, αλλά πρέπει να συμβιβαστείς με μερικά πραγματάκια που ο μέσος γιωταχής δεν τα θεωρεί και τόσο απλά και αυτονόητα :
α. Τα διαθέσιμα μοντέλα είναι απειροελάχιστα και από συγκεκριμένους κατασκευαστές και μόνο
β. μπορείς να μετατρέψεις ένα βενζινοκίνητο σε φ.α., αλλά και πάλι δεν υπάρχουν κιτ για όλα, τα λεφτά είναι αρκετά και πολλοί δεν θέλουν να κάνουν πειράματα
γ. Τα διαθέσιμα πρατήρια απειροελάχιστα, και δεν είναι εναλλακτική να καις βενζίνα, ούτε να κάνεις πολλά έξτρα χλμ. για να πας σε ένα τέτοιο πρατήριο, ούτε να τρως το χρόνο σου σε ανεφοδιασμούς και σε σούρτα φέρτα (= χαμένος χρόνος, κίνδυνοι, κόστος)
δ. η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι μικρή συγκρινόμενη με το πετρέλαιο, το καθιερωμένο καύσιμο των χιλιομετροφάγων
ε. ανά περίπτωση το πορτμπαγκάζ είναι μικρό, εγώ το θέλω μεγάλο, και τέλος (το στ' πιάνει σ' αυτούς που δεν παίρνουν πετρέλαιο ...γιατί θα καταργηθεί, όχι σε μένα)
στ. Δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο, με τόσα λίγα που πουλάνε παίζει να καταργηθεί και να καταρρεύσει το δίκτυο και να μην μπορείς να το δώσεις πουθενάΜε τα παραπάνω α-στ είναι νομίζω φανερό ότι για το μέσο γιωταχή, όχι μονόδρομος δεν είναι το φ.α., αλλά ούτε καν στη σορτ λιστ του θα μπει, άσχετα αν μερικοί αγόρασαν ένα τέτοιο ιχ και σώθηκαν.
Προσωπικά τώρα, μένω στο νομισματοκοπείο και περιμένω ένα μεγάλο πρατήριο στο Χαλάνδρι να φέρει φ.α.Αν ο κάνει, ίσως προβώ σε αγορά ιχ φ.α., έχω σταμπάρει κάποιο μοντελάκι που δείχνει κατάλληλο. Αλλιώς, ΟΧΙ, θα μείνω με αυτά που έχω. Δεν θα ξεκινάω κάθε 3 και λίγο να πηγαίνω στην Παιανία ή στην Ανθούσα για γέμισμα, να μου λείπει, ο χρόνος μου είναι και λίγος και πολύτιμος.
-
Λατρεύω το επιχείρημα 'μα κάποιες φορές χρειάζεται να κάψεις μπενζίνα' όταν η αντιπρόταση είναι 'να την καις 365 μέρες το χρόνο'! Εντάξει, δεν είναι το μόνο, κι άλλα επιχειρήματα έχουν πλάκα. 'Το πήρα και σώθηκα, γλυτώνω 200 ευρώ το μήνα'. Κι απαντάει η άλλη πλευρά:
-Μα τι λες; Το φυσικό αέριο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί στην Ελλάδα.
-Μα σώθηκα σου λέω.
-Ξέρω κι ένα με τον Τοτό!Ορισμένοι είστε τόσο έντονοι που θα νόμιζε κανείς ότι έχετε μετοχές στη ΒΡ. Χαλαρώστε, δε σας υποχρεώνει κανείς να πάρετε φυσικό αέριο, όπως δε με υποχρέωσε κι εμένα. Το διευκρινίζω γιατί μπορεί κάποιοι να παρερμηνεύουν τη ζέση μου ως αποτέλεσμα των επιλογών μου. Όχι, δεν έχω φυσικό αέριο αλλά το θεωρώ τη βέλτιστη λύση για πολλούς συμπατριώτες μας, πολλαπλάσιους από όσους το έχουν επιλέξει.
Κι αν αυτό οφείλεται σε λογικά κριτήρια, τότε μπράβο τους. Αν οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης και σε στενομυαλιά, τότε είναι κρίμα.Εν τω μεταξύ, με πρατήρια στην Παιανία και την Ανθούσα, αποκλείεται να ανοίξει στο Χαλάνδρι, η αγορά έχει κορεστεί στην περιοχή. Στα Νότια υπάρχει ψωμί. Γλυφάδα κανείς;
-
Αντιλαμβανομαστε ολοι τις διαφορες που εχουνε τα αυτοκινητα αυτα σε σχεση με βενζινη και πετρελαιο και αντιστοιχα πραττουμε τα δεοντα οταν ερχεται η ωρα της αποφασης. Οποτε πρεπει ρεαλιστικα να σκεφτουμε στην λιστα που κανουμε τι θεωρουμε σοβαρο μειονεκτημα σε ενα τετοιο αμαξι και τι σοβαρο πλεονεκτημα.Παραδειγμα οταν με ~8,5ε πετυχαινεις 300χλμ αυτονομια ειναι καλο να ερωτηθουμε , αν κανουμε τοσα χιλιομετρα σε 1 μερα και θελουμε πρατηριο καθε μερα ωπου αυτο ειναι κουραστικο αλλα και απο την αλλη με βενζινη καταριομαστε την ωρα και την στιγμη. Αυτο που βλεπω σαν μ.ο ειναι πεεεεεριπου 1 γεμισμα την βδομαδα κατι που δεν ειναι αποθαρρυντικο. Εαν ομως εισαι ταξιδιαρικο πουλι και ειδικα απο την μερια των Ιωαννινων και εισαι στο πανε ελα ακομα δεν ειναι λυση το Φ.Α. Επεισης για ολους που μονο ακουτε αλλα δεν εχετε οδηγησει τετοιο αμαξι να πατε να το κανετε να δειτε και πως παει στο δρομο. Οταν το up! γυρναει σε βενζινη καταλαβαινεις τον ψωφιο ατμοσφαιρικο 1000ρι κινητηρα να σερνεται στους Ελληνικους δρομους , οχι πως με Φ.Α πηγαινει σαν δαιμονισμενο αλλα ειναι σαφως περισσοτερο σπιρτατο και ροπατο.
-
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα! Διαβάζω με ενδιαφέρον απόψεις σχετικά με το Cng και βλέπω να διαφαίνεται μία αντιπαλότητα σχετικά με τα οφέλη αλλά και τα αρνητικά του.
Όπως έγραψα στο αρχικό μου post κατά την εγγραφή μου, οδηγώ 35 χρόνια (τα 20 επαγγελματικά) και χονδρικά έχω διανύσει μέχρι τώρα περίπου 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα με δεκάδες διαφορετικούς τύπους οχημάτων όλων των ειδών. Ανήκω στην αιματοβαμμένη γενιά των Yamaha RD, ανήκω στην εποχή που βάζαμε κινητήρα Porsche σε σκαραβαίο αδιαφορώντας αν τον καθιστούσαμε κινητό νεκροταφείο.
Το ιδανικό αυτοκίνητο για εμένα λοιπόν σήμερα με δύο παιδιά φοιτητές και μετά από 9 χρόνια μνημονίων, μειώσεων μισθών και εκτόξευση φόρων,δεν είναι η Ferrari 360 Modena που λιγουρεύομαι 15 χρόνια τώρα.
Ιδανικό αυτοκίνητο είναι το 1000ράκι που πήρα κι έχω δώσει περίπου 200€ ως τώρα για τα 4500km που έχω κάνει.Είναι πρόβλημα άραγε η δύσκολη πρόσβαση στον ανεφοδιασμό; Αναμφίβολα ναι, όπως δύσκολο είναι να πηγαίνω από super market σε super market προκειμένου να αγοράσω προϊόντα που έχει το καθένα ξεχωριστά σε προσφορές. Όπως επίσης δύσκολο είναι να αγοράσω το κάθε τί προσεκτικά κάνοντας επί ημέρες έρευνα αγοράς προκειμένου να μην παρεκτραπώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι για τον καθένα εξ' ημών υπάρχει διαφορετικό ιδανικό ανάλογο των θέλων του, των αναγκών του και των επιθυμιών του. Άλλος θέλει γκάζια, άλλος θέλει χώρους, άλλος θέλει ευκολία.
Κανείς δεν πρέπει όμως να επιβάλλει τη γνώμη του στους άλλους εκθέτοντας αυτή ως κυρίαρχη και ιδεατή.
Παραθέτει ο καθένας τα επιχειρήματά του έτσι ώστε κάποιος τρίτος που απλά διαβάζει το forum να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.Κάποιος φίλος έγραψε παραπάνω ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και να κλείσει το δίκτυο.
Αυτό είναι κινδυνολογία και παραπληροφόρηση. Η ΔΕΠΑ είναι τραγική, κλασική ελληνική δημόσια επιχείρηση που πορεύεται νωχελικά πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες κωλυσιεργώντας ασύστολα αδιαφορώντας για τον πολίτη - καταναλωτή.
Η ΔΕΠΑ όμως αύριο - μεθαύριο μπορεί να είναι ιδιωτική και τα πρατήρια Cng ν' ανοίγουν σε χρόνο dt, ή μπορεί στο δίκτυο να εισέλθει ιδιώτης επενδυτής ως ανταγωνιστής και το θέμα του ανεφοδιασμού να λήξει αισίως.
Το σίγουρο είναι ότι το Cng ήρθε για να μείνει στη χώρα μας κι αυτό όχι γιατί εγώ προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα της ελληνικής πολιτείας, αλλά γιατί έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς της ΕΕ.
Ειρήνη αδέλφια, ο καθένας ας κυκλοφορεί με ότι πιστεύει ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα, δίνοντας προτεραιότητα στις πραγματικές του ανάγκες.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!ΥΓ: Στα 4500km που έχω διανύσει ως τώρα, τα 200 ήταν βενζινοκίνητα. Δεν χάθηκε δα και ο κόσμος, ειδικά από τη στιγμή που και ο κατασκευαστής ακόμη προτείνει η βενζίνη να μην μένει επί μακρόν στο ρεζερβουάρ και να ανανεώνεται.Με κατανάλωση τρία λεπτά σε εθνικό δίκτυο και 4,5 σε αστικό ακόμη και το παπάκι που έχω μου φαίνεται πολυυύ ακριβό!
-
Αν το κάνουμε τοσο μεγάλο θέμα για το Φ.Α και αν κινηθώ λίγες μέρες με βενζίνη τι πρέπει να λένε αυτοί που σκέφτονται την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Αν το κάνουμε τοσο μεγάλο θέμα για το Φ.Α και αν κινηθώ λίγες μέρες με βενζίνη τι πρέπει να λένε αυτοί που σκέφτονται την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα...Μα με το ηλεκτροκίνητο - ειδικά αν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης - δεν έχεις κανένα θέμα. Το βάζεις στην πρίζα από το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί και είσαι οκ για να πας στη δουλειά σου. Εκτός αν κάνει απεργία η ΔΕΗ [emoji23]
-
Θελει ταχυφορτιστη, ειδαλλως 26 με 30 ωρες θελει για να φορτισουν
-
Έλα όμως που δεν είναι το ίδιο.Η τεράστια επέκταση ενός δικτύου υγρών καυσίμων, επιτρέπει καθαρά σε στατιστικό επίπεδο ακόμα και σε μια απεργία, να βρεις αρκετά σημεία που θα εξυπηρετούν.
Αυτή τη στιγμή με τα πρατήρια φυσικού αερίου, τα βρίσκεις που τα βρίσκεις «με το τουφέκι», στην παραμικρή ανωμαλία στην αλυσίδα τροφοδοσίας, έχεις μείνει εκτός.
Η εμπειρία ως τώρα, έχει μιλήσει ξεκάθαρα. ΔΕΝ είναι το καύσιμο που μπορούμε να στηριχτούμε ως καταναλωτές στην Ελλάδα. Ακόμα κι αυτοί που το σκεφτόμαστε, δεν βλέπω να οδηγούμαστε εκεί.
Ελάχιστη σημασία έχουν οι λόγοι ανικανότητας του εγχώριου συστήματος να υποστηρίξει ένα τέτοιο καύσιμο για κίνηση.
Σημασία έχει ότι ο καταναλωτής που κρέμεται από την ελευθερία κίνησης, ΔΕΝ μπορεί να εμπιστευτεί το CNG στην Ελλάδα, ακόμα κι αν ανοίγουν με το σταγονόμετρο αυτά τα πρατήρια που έχουν υποσχεθεί εδώ και χρόνια.
Γιατί; Γιατί τα λίγα σημεία, καθιστούν ΜΗ ΙΚΑΝΗ τη συνεχή τροφοδοσία του καταναλωτή, με τον κάθε παραμικρό λόγο «ανωμαλίας» που στα ώριμα δίκτυα υποστήριξης, αποτελούν απλή διαταραχή που σβήνει με τη γέννησή της.
Πρέπει να είσαι μικρός εσυ γιατί δεν θυμάσαι τις ουρές στα πρατήρια και τα «θα σου βάλω 5 λίτρα μεγάλε για να πάρουν κι Άι υπόλοιποι.»
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Υπεραπλουστεύσεις διαβάζω. Ένα ιχ φ.α. έχει νόημα μόνο όταν κινείται με φ.α. Το να το γεμίζεις βενζίνη, εκτός έκτακτου περιστατικού φυσικά δε λέει τίποτα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος για το μέσο γιωταχί. Ναι, όσο κινείσαι με φ.α. κάνεις οικονομία, αλλά πρέπει να συμβιβαστείς με μερικά πραγματάκια που ο μέσος γιωταχής δεν τα θεωρεί και τόσο απλά και αυτονόητα :α. Τα διαθέσιμα μοντέλα είναι απειροελάχιστα και από συγκεκριμένους κατασκευαστές και μόνο
β. μπορείς να μετατρέψεις ένα βενζινοκίνητο σε φ.α., αλλά και πάλι δεν υπάρχουν κιτ για όλα, τα λεφτά είναι αρκετά και πολλοί δεν θέλουν να κάνουν πειράματα
γ. Τα διαθέσιμα πρατήρια απειροελάχιστα, και δεν είναι εναλλακτική να καις βενζίνα, ούτε να κάνεις πολλά έξτρα χλμ. για να πας σε ένα τέτοιο πρατήριο, ούτε να τρως το χρόνο σου σε ανεφοδιασμούς και σε σούρτα φέρτα (= χαμένος χρόνος, κίνδυνοι, κόστος)
δ. η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι μικρή συγκρινόμενη με το πετρέλαιο, το καθιερωμένο καύσιμο των χιλιομετροφάγων
ε. ανά περίπτωση το πορτμπαγκάζ είναι μικρό, εγώ το θέλω μεγάλο, και τέλος (το στ' πιάνει σ' αυτούς που δεν παίρνουν πετρέλαιο ...γιατί θα καταργηθεί, όχι σε μένα)
στ. Δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο, με τόσα λίγα που πουλάνε παίζει να καταργηθεί και να καταρρεύσει το δίκτυο και να μην μπορείς να το δώσεις πουθενάΜε τα παραπάνω α-στ είναι νομίζω φανερό ότι για το μέσο γιωταχή, όχι μονόδρομος δεν είναι το φ.α., αλλά ούτε καν στη σορτ λιστ του θα μπει, άσχετα αν μερικοί αγόρασαν ένα τέτοιο ιχ και σώθηκαν.
Προσωπικά τώρα, μένω στο νομισματοκοπείο και περιμένω ένα μεγάλο πρατήριο στο Χαλάνδρι να φέρει φ.α.Αν ο κάνει, ίσως προβώ σε αγορά ιχ φ.α., έχω σταμπάρει κάποιο μοντελάκι που δείχνει κατάλληλο. Αλλιώς, ΟΧΙ, θα μείνω με αυτά που έχω. Δεν θα ξεκινάω κάθε 3 και λίγο να πηγαίνω στην Παιανία ή στην Ανθούσα για γέμισμα, να μου λείπει, ο χρόνος μου είναι και λίγος και πολύτιμος.
Ακριβώς.
Θα συμπληρώσω ότι ειδικά στο (α), ένας αγοραστής στην Ελλάδα οχήματος CNG, αναγκάζεται να επιλέξει οχήματα κατασκευαστών που έχουν σημαντικά υψηλότερο rate βλαβών, από άλλα που θα επέλεγε αν το κριτήριο δεν ήταν το καύσιμο.
Εν ολίγοις, αν βάλουμε στην εξίσωση όλα τα παραπάνω, η εξοικονόμηση δεν είναι αυτή που αρχικά φαίνεται και εμπεριέχει και ένα ερωτηματικό για βλάβες στη διάρκεια ζωής λόγω συγκεκριμένων κατασκευαστών.
-
Υπεραπλουστεύσεις διαβάζω. Ένα ιχ φ.α. έχει νόημα μόνο όταν κινείται με φ.α. Το να το γεμίζεις βενζίνη, εκτός έκτακτου περιστατικού φυσικά δε λέει τίποτα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος για το μέσο γιωταχί. Ναι, όσο κινείσαι με φ.α. κάνεις οικονομία, αλλά πρέπει να συμβιβαστείς με μερικά πραγματάκια που ο μέσος γιωταχής δεν τα θεωρεί και τόσο απλά και αυτονόητα :
α. Τα διαθέσιμα μοντέλα είναι απειροελάχιστα και από συγκεκριμένους κατασκευαστές και μόνο
Ακριβώς.
Θα συμπληρώσω ότι ειδικά στο (α), ένας αγοραστής στην Ελλάδα οχήματος CNG, αναγκάζεται να επιλέξει οχήματα κατασκευαστών που έχουν σημαντικά υψηλότερο rate βλαβών, από άλλα που θα επέλεγε αν το κριτήριο δεν ήταν το καύσιμο.
Εν ολίγοις, αν βάλουμε στην εξίσωση όλα τα παραπάνω, η εξοικονόμηση δεν είναι αυτή που αρχικά φαίνεται και εμπεριέχει και ένα ερωτηματικό για βλάβες στη διάρκεια ζωής λόγω συγκεκριμένων κατασκευαστών.
Rate βλαβων όπως 'ο καταναλωτής δεν την παλεύει με το σύστημα ψυχαγωγίας κτλ κτλ' ενω σε δίπλα θέμα, καινε λάδι με τη μανικα. Ήμαρτον πια με τους παντογνωστες.
-
Χιλιοειπωμένα όλα τούτα, απορώ γιατί αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια.
Σε κάτι πιο σχετικό, τυλίξτε μου ένα τέτοιο για το δρόμο:https://www.autoscout24.com/offers/volv ... c2289fb406
Με κόστος κίνησης 4,7 ευρώ στα 100 στον ανοιχτό δρόμο, δεξαμενές 18 κιλών για το φυσικό αέριο ΚΑΙ 55 λίτρα βενζίνης, θα γίνει του οργώματος!
Επίσης, 253 άλογα, 0-100 σε 7', τελική 230, μόνο η τετρακίνηση λείπει. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ακριβώς.
Rate βλαβων όπως 'ο καταναλωτής δεν την παλεύει με το σύστημα ψυχαγωγίας κτλ κτλ' ενω σε δίπλα θέμα, καινε λάδι με τη μανικα. Ήμαρτον πια με τους παντογνωστες.
Αυτή τη στιγμή όποιος θέλει να πάρει CNG στη χώρα, πρέπει να αγοράσει VAG group ή Fiat. Δεν τα λες και στην πρώτη δεκάδα σε επίπεδο αξιοπιστίας.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles