-
παντως με αυτες τις τσιγγουνιες των Γερμανων με τα κουτσικα ντεποζιτα βενζινης υπαρχει σοβαρο προβλημα.
Έχει συζητηθεί πολλές φορές, ΔΕΝ είναι θέμα τσιγκουνιάς αλλά νομοθεσίας, ώστε το αυτοκίνητο να ταξινομείται ώς μονού καυσίμου και να μετράνε μόνο οι ρύποι του Φ.Α.
-
Το τεποζιτο του μοντελου βενζινης μπορει να τοποθετηθει στο αμαξι φ.αεριου ή η θεση του ειναι κατειλημενη απο οτιδηποτε αλλο?
-
Λοιπόν, για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο που σκέφτεται ν' αγοράσει αυτοκίνητο φ.α. προσπαθώντας ν' αντλήσει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες, το πρόβλημα του μικρού ρεζερβουάρ βενζίνης μόνο μία μικρή επιπλέον ταλαιπωρία μπορεί να επιφέρει και τίποτα παραπάνω.
Προφανώς όποιος σκέφτεται σοβαρά ν' αγοράσει Cng, βρίσκεται ή κινείται πλησίον ενός πρατηρίου της Fisikon και σίγουρα επιθυμία του θα είναι να κινείται αποκλειστικά ή όσο το δυνατόν περισσότερο με φ.α ώστε ν' απολαμβάνει το όφελος της οικονομίας του. Εάν στο δυσμενές σενάριο αποφασίσει να κινηθεί εκτός εμβέλειας ανεφοδιασμού με φ.α., (όπως για παράδειγμα σε διακοπές) τότε θα πρέπει να ανεφοδιάζεται κάθε 100-130Km με βενζίνη.Τα μικρά ρεζερβουάρ βενζίνης (9-10-12lt) που έχουν τα περισσότερα οχήματα Cng, έχουν επάρκεια για 200km περίπου σε επαρχιακή ή εθνική οδό και το 1/3 θα πρέπει να μένει διαρκώς γεμάτο για την μακροζωία και την απρόσκοπτη λειτουργία της αντλίας.
Κάθε 100-130Km ανεφοδιασμός με βενζίνη (τη στιγμή που υπάρχει πρατήριο και στη τελευταία άκρη της ελληνικής επικράτειας), όταν και εφ΄ όσον δεν μπορούμε να ανεφοδιαστούμε με φ.α., το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί, είναι πέντε χαμένα λεπτά από τον χρόνο μας, χώρια που είναι και μία ευκαιρία ξεμουδιάσματος.
Ένα τελευταίο που είναι βασικό και δεν έχει αναφερθεί από κανέναν. Με το φυσικό αέριο ξεχνάς τί πάει να πει νοθευμένο καύσιμο με τα επακόλουθά του. Οι παθόντες, ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο καλό είναι αυτό για το αυτοκίνητο και την τσέπη τους.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας σχετικά με την Octavia G-Tec. Αν θέλει κάποιος χώρους, είναι η μοναδική επιλογή.
Με προβληματίζουν τα παρακάτω:
-
Μοντέλο που αλλάζει (ΟΚ το αγοράζεις όμως σε καλύτερη τιμή)
-
VAG. Έχοντας 2 αυτοκίνητα του group έχω ταλαιπωρηθεί και είμαι διστακτικός. Οι βλάβες όχι τόσο σοβαρές, αλλά σχετικά συχνές και ειδικά για το ένα αυτοκίνητο (AUDI A2 2003) πλέον κάθε 30-40 μέρες θα περάσω από το συνεργείο για κάτι μικρό ή μεγάλο.
-
ΟΚ το Φ.Α. όπως αναφέρθηκε δεν παύει να είναι ορυκτό καύσιμο. Με τα mild hybrid να είναι -κατά τη γνώμη μου- χωρίς ουσία, πρέπει ή να σκάσουμε 45.000+ για ηλεκτρικό / PHEV ή να μείνουμε χωρίς αυτοκίνητο; Και πώς θα παραχθεί το απαιτούμενο ρεύμα αφού θα κλείσουν τα εργοστάσια λιγνίτη και η τιμή της κιλοβατώρας θα αυξηθεί; (και άλλα πολλά ζητήματα)
Με προβληματίζουν λιγότερο:
-
Ο μάλλον βασικός εξοπλισμός της έκδοσης ambition με κυριότερη έλλειψη την απουσία κλιματισμού.
-
Οι διακοπές στην Κρήτη που αποκλείεται να δούμε πρατήριο με ΦΑ (αλλά εντάξει είναι 1 φορά το χρόνο).
-
-
Προσωπικά θα ήθελα πολύ ένα μεσαίο SUV με CNG και ένα ανεπτυγμένο δίκτυο CNG, καθώς το θεωρώ το κορυφαίο καύσιμο με την κλασική πλευρά των πλεονεκτημάτων του ... αλλά δεν μπορούμε ως τώρα να κλείσουμε τα μάτια και να θεωρήσουμε ως μικρά προβλήματα κάποια θέματα που αλλάζουν τον τρόπο της αυτοκίνησης για τους περισσότερους.
Για παράδειγμα:
-
Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών (και οδηγών) ζει μακριά από κάποιο από τα λίγα πρατήρια CNG.
-
Ακόμα κι αυτοί που ζουν κοντά, δεν είναι διαθέσιμα ΟΛΕΣ τις ώρες και μερικά από αυτά δεν είναι διαθέσιμα ΟΛΕΣ τις μέρες, χωρίς εναλλακτική επιλογή σε γεωγραφικό κύκλο ίσο με την αυτονομία.
-
Για κάποιους, το να κάνουν εκδρομή αναψυχής, δεν μπορεί να συνοδευτεί με την αγωνία αν θα μείνει το αυτοκίνητο και από τα δύο καύσιμα, πόσο μάλλον αν έχεις παιδιά και δεν θέλεις να ζήσεις την περιπέτεια στο φαρ ουέστ.
-
Το ξεμούδιασμα με το ζόρι, για συνεχή ανεφοδιασμό του 2ου καυσίμου, επειδή αν δεν το κάνεις θα αρχίσεις την ταλαιπωρία, δεν είναι στοιχείο που ταιριάζει με τη σημερινή αυτοκίνηση, αλλά με την εποχή των γαϊδουριών που δεν πείραζε να φτάσουν στην πόλη μετά από 3 μέρες δρομολόγιο.
-
Να σημειώσουμε, ότι υπάρχουν εξαιρετικοί εκδρομικοί προορισμοί στην Ελλάδα από άποψη φυσικού κάλλους, στους οποίους τα ΣΚ δεν είναι πάντα ανοιχτά τα διαθέσιμα βενζινάδικα, και αν τύχει να θέλεις να κάνεις ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκδρομής, μπορεί να τα πετύχεις ΟΛΑ κλειστά αν είναι περίεργη ώρα. Ανατριχιαστική και μόνο η ιδέα ότι έμεινες και από το 2ο καύσιμο.
Τέλος, ο καθένας ξέρει προσωπικά για τον εαυτό του πώς βλέπει την αυτοκίνηση και αν θα πρέπει το καύσιμο να επανακαθορίσει τον τρόπο που την βλέπει ή ο τρόπος που την βλέπει θα καθορίσει την επιλογή του καυσίμου στη χώρα που ζει.
Δεν γίνεται με το ζόρι, όλοι να αγαπήσουμε τις ελλείψεις των υποδομών του CNG στη χώρα και την έλλειψη επιλογών αυτοκινήτων. Και ξαναλέω, πολύ θα ήθελα να ήταν αλλιώς τα πράγματα.
-
-
[quote=akis.citigo]
Ένα τελευταίο που είναι βασικό και δεν έχει αναφερθεί από κανέναν. Με το φυσικό αέριο ξεχνάς τί πάει να πει νοθευμένο καύσιμο με τα επακόλουθά του. Οι παθόντες, ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο καλό είναι αυτό για το αυτοκίνητο και την τσέπη τους.
[quote=akis.citigo]
Μονοπώλιο είναι άντε να δεχτούμε ότι δεν νοθεύουν άλλα αν αύριο αλλάξουν ποιότητα/προμηθευτή;
Οι ποσότητες που βάζουν οι αντλίες δεν είναι και πολύ σταθερές ανάλογα της θερμοκρασίας πράγμα που σημαίνει μεταβαλλόμενη εμβέλεια ανάλογα με την εποχή άλλα το χειρότερο διαβάζω από άλλους χρήστες φυσικού αερίου οτι πολλές φορές οι χρόνοι ανεφοδιασμού (20-30 ') είναι τραγικοί ιδίως αν έχει κίνηση (1-2 αυτοκίνητα μπροστά) και η αντλία δεν έχει πίεση.
Το πιστεύω γιατί το πάθαινα και εγω όταν είχα αυτοκίνητο με LPG δεν θα ξεχάσω το μισάωρο που έχασα απο την ζωή μου ενα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό περιμένοντας το Ρουμάνο με το Χ5 να γεμίσει τις δυο 80αρες μποτίλιες που είχε στο πρατήριο του Θεοδώρου στη Γιαννιτσών .
Άποψη μου οτι είναι για τύπους της περιπέτειας το Φ.Α.
-
Λοιπόν, για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο που σκέφτεται ν' αγοράσει αυτοκίνητο φ.α. προσπαθώντας ν' αντλήσει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες, το πρόβλημα του μικρού ρεζερβουάρ βενζίνης μόνο μία μικρή επιπλέον ταλαιπωρία μπορεί να επιφέρει και τίποτα παραπάνω.
Προφανώς όποιος σκέφτεται σοβαρά ν' αγοράσει Cng, βρίσκεται ή κινείται πλησίον ενός πρατηρίου της Fisikon και σίγουρα επιθυμία του θα είναι να κινείται αποκλειστικά ή όσο το δυνατόν περισσότερο με φ.α ώστε ν' απολαμβάνει το όφελος της οικονομίας του. Εάν στο δυσμενές σενάριο αποφασίσει να κινηθεί εκτός εμβέλειας ανεφοδιασμού με φ.α., (όπως για παράδειγμα σε διακοπές) τότε θα πρέπει να ανεφοδιάζεται κάθε 100-130Km με βενζίνη.Τα μικρά ρεζερβουάρ βενζίνης (9-10-12lt) που έχουν τα περισσότερα οχήματα Cng, έχουν επάρκεια για 200km περίπου σε επαρχιακή ή εθνική οδό και το 1/3 θα πρέπει να μένει διαρκώς γεμάτο για την μακροζωία και την απρόσκοπτη λειτουργία της αντλίας.
Κάθε 100-130Km ανεφοδιασμός με βενζίνη (τη στιγμή που υπάρχει πρατήριο και στη τελευταία άκρη της ελληνικής επικράτειας), όταν και εφ΄ όσον δεν μπορούμε να ανεφοδιαστούμε με φ.α., το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί, είναι πέντε χαμένα λεπτά από τον χρόνο μας, χώρια που είναι και μία ευκαιρία ξεμουδιάσματος.
Akis οι περισσότεροι σε αυτή τη συζήτηση, έχουμε άμεσο ενδιαφέρον για το ΦΑ καθώς είναι η καλύτερη και φθηνότερη λύση ΤΩΡΑ. Δεν είμαστε πολέμιοι, και θέλουμε να ωθήσουμε κόσμο προς το Φ.Α.
Όπως όμως λέμε, ΔΕΝ πρέπει να ωραιοποιούμε τα πράγματα.
Γι αυτό, όπως και προηγουμένως, θα ήθελα να μας δώσεις την εξήγηση για τα χλμ με βενζίνη που αναφέρεις.
Ίσως το citigo και τα άλλα μικρά να έχουν πραγματική κατανάλωση όχι πάνω από 6 λτ. βενζίνης. Κάτω από 5 λτ αποκλείεται να έχουν, δεν είναι τεχνικά εφικτό. Δηλαδή, ΑΝ κάποιος είχε ακριβώς φουλαρισμένο 9 ή 10 ή 11λτ βενζίνης την ώρα που του τελείωσε το αέριο (κι όχι π.χ. μόνο 7λτ) τότε με περιθώριο όπως σωστά λες το 1/3 ελάχιστου καυσίμου για την εμβαπτιζόμενη αντλία, έχει το μέγιστο 6-7 λίτρα διαθέσιμα.
Δηλαδή με αυτοκίνητο μεγέθους citigo ή ανάλογο, λίγο βάρος σε εθνική οδό, κι όχι ας πούμε με κλιματισμό και 4 άτομα σε ορεινό δρόμο, θα πρέπει μέσα σε 80 χλμ. απόσταση να έχει βρει πρατήριο βενζίνης. Είναι δυνατόν το πρατήριο να βρίσκεται στο 80ο χιλιόμετρο; Που σημαίνει, ανάλογα σε ποια περιοχή βρίσκεσαι, θα πρέπει κάθε ώρα ή λιγότερο να σταματάς για να βάλεις 10€ βενζίνη. Αν είσαι τυχερός και κινείσαι σε αστικές περιοχές, γιατί αν είσαι σε επαρχία αργία ή νύχτα ή για πολλούς άλλους λόγους, δεν σημαίνει πως έχεις εξασφαλίσει ανεφοδιασμό. Αν μιλήσουμε τώρα για ένα LEON, Octavia κλπ. που υποτίθεται τα αγοράζεις για τη δυνατότητα φορτίου ή σπορ οδήγησης, τα περιθώρια για ανεφοδιασμό μειώνονται κι άλλο.
Η επιλογή να αφαιρεθεί το κανονικό ντεπόζιτο και να μπει 9-11 λίτρα, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στα περισσότερα σενάρια χρήσης στην Ελλάδα, ακόμη κι αν το δίκτυο αναπτυχθεί λίγο ακόμη. Εγώ το θέλω το Φ.Α., έχω πρατήριο δίπλα στο σπίτι κι όμως, πέρα απ' τη χρήση πόλης, στα σενάρια που κινούμε δεν είμαι 100% καλυμένος. Όπως έχω ξαναγράψει, σκέφτομαι πως ίσως πάρω ένα Panda με όσους συμβιβασμούς κι αν έχει, γατί είναι η μοναδική ασφαλής επιλογή. Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αν πάω και πάρω ένα ωραίο DSG (o Θεός μαζί μας) Octavia (στην τιμή που θα έπαιρνα ένα αυτόματο ντήζελ), και συμβεί από το πιο απλό όπως να χαλάσει η αντλία αερίου μέχρι κάτι απρόβλεπτο, όπως π.χ. να χρεωκοπήσει μία τοπική επιχείρηση;
-
Εγώ το θέλω το Φ.Α., έχω πρατήριο δίπλα στο σπίτι κι όμως, πέρα απ' τη χρήση πόλης, στα σενάρια που κινούμε δεν είμαι 100% καλυμένος. Όπως έχω ξαναγράψει, σκέφτομαι πως ίσως πάρω ένα Panda με όσους συμβιβασμούς κι αν έχει, γατί είναι η μοναδική ασφαλής επιλογή. Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αν πάω και πάρω ένα ωραίο DSG (o Θεός μαζί μας) Octavia (στην τιμή που θα έπαιρνα ένα αυτόματο ντήζελ), και συμβεί από το πιο απλό όπως να χαλάσει η αντλία αερίου μέχρι κάτι απρόβλεπτο, όπως π.χ. να χρεωκοπήσει μία τοπική επιχείρηση;
+1
-
Δηλαδή με αυτοκίνητο μεγέθους citigo ή ανάλογο, λίγο βάρος σε εθνική οδό, κι όχι ας πούμε με κλιματισμό και 4 άτομα σε ορεινό δρόμο, θα πρέπει μέσα σε 80 χλμ. απόσταση να έχει βρει πρατήριο βενζίνης. Είναι δυνατόν το πρατήριο να βρίσκεται στο 80ο χιλιόμετρο; Που σημαίνει, ανάλογα σε ποια περιοχή βρίσκεσαι, θα πρέπει κάθε ώρα ή λιγότερο να σταματάς για να βάλεις 10€ βενζίνη. Αν είσαι τυχερός και κινείσαι σε αστικές περιοχές, γιατί αν είσαι σε επαρχία αργία ή νύχτα ή για πολλούς άλλους λόγους, δεν σημαίνει πως έχεις εξασφαλίσει ανεφοδιασμό. Αν μιλήσουμε τώρα για ένα LEON, Octavia κλπ. που υποτίθεται τα αγοράζεις για τη δυνατότητα φορτίου ή σπορ οδήγησης, τα περιθώρια για ανεφοδιασμό μειώνονται κι άλλο.
Η επιλογή να αφαιρεθεί το κανονικό ντεπόζιτο και να μπει 9-11 λίτρα, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στα περισσότερα σενάρια χρήσης στην Ελλάδα, ακόμη κι αν το δίκτυο αναπτυχθεί λίγο ακόμη. Εγώ το θέλω το Φ.Α., έχω πρατήριο δίπλα στο σπίτι κι όμως, πέρα απ' τη χρήση πόλης, στα σενάρια που κινούμε δεν είμαι 100% καλυμένος. Όπως έχω ξαναγράψει, σκέφτομαι πως ίσως πάρω ένα Panda με όσους συμβιβασμούς κι αν έχει, γατί είναι η μοναδική ασφαλής επιλογή. Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αν πάω και πάρω ένα ωραίο DSG (o Θεός μαζί μας) Octavia (στην τιμή που θα έπαιρνα ένα αυτόματο ντήζελ), και συμβεί από το πιο απλό όπως να χαλάσει η αντλία αερίου μέχρι κάτι απρόβλεπτο, όπως π.χ. να χρεωκοπήσει μία τοπική επιχείρηση;
Συμφωνώ πλήρως.
-
Κύριοι, προφανώς η αυτονομία υπολογίζεται με ιδανικές συνθήκες οδήγησης κι αυτό ισχύει για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως καυσίμου.Το ρεζερβουάρ βενζίνης του Citigo (10lt), επαρκεί για 200km επαρχιακής ή εθνικής οδού, χωρίς a/c - σχάρες- μπαγκαζιέρες και τσίτα τα γκάζια. Με άλλους ιδιοκτήτες διαφόρων μοντέλων φ.α. που τυχαίνει να μιλάω κατά τον ανεφοδιασμό, επίσης επιβεβαιώνουν τη μέση αυτονομία βενζίνης υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις και για τα δικά τους αυτοκίνητα.
Προσωπικά, στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, ούτε για μιά στιγμή δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ανεφοδιασμού, όπου κι αν κινήθηκα στον Ελλαδικό χώρο. Όταν πέρυσι τέτοιο καιρό παρήγγειλα το αυτοκίνητο,είχα ήδη 2-3 μήνες που το έψαχνα.Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε το γεγονός της ύπαρξης πρατηρίου Cng κοντά μου, στο οποίο πήγα κιόλας ώστε να μιλήσω από κοντά με ιδιοκτήτες φ.α χωρίς να σταθώ στο τι έλεγε η αντιπροσωπεία, τα test και τα διάφορα forum. Τελικά αποδείχθηκε πως το πρωτόκολλο WLTP είναι πέρα για πέρα αξιόπιστο και ισχύουν μέχρι κεραίας οι μετρήσεις των εργοστασίων που γίνονται σύμφωνα με αυτό.
Τα αυτοκίνητα φ.α δεν απευθύνονται (δυστυχώς) σε όλους τους Έλληνες οδηγούς, κυρίως λόγω του περιορισμένου δικτύου και της μικρής γκάμας μοντέλων. Όταν όμως κάποιος έχει κοντά του πρατήριο και ένα από τα υπάρχοντα μοντέλα τον καλύπτει, θ' αρχίσει τα αν και τα αν; Αν χρεοκοπήσει ο πρατηριούχος, αν χαλάσει η αντλία, αν κατέβουν τα Νεφελίμ και τα Ελοχίμ; Καλά, εγώ είμαι ο γεροξούρας, εσείς είστε οι συντηρητικοί; Δηλαδή μία κυρία που πήρε το eco up! (τρελά ερωτευμένη μαζί του) γιατί έκανε-κάνει 80-100km ημερησίως λόγω δουλειάς εντός Αττικής, περνώντας καθημερινά έξω από δύο τουλάχιστον πρατήρια, έκανε σφάλμα τη στιγμή που θα το αποσβέσει πλήρως σε περίπου 5 χρόνια;
Εν πάση περιπτώσει, έχουμε μπει σε μία ατέρμονη συζήτηση, εγώ ως χρήστης-οδηγός φ.α. κι εσείς ως ενδιαφερόμενοι(;). Ο μόνος λόγος που συνέχιζα μέχρι σήμερα βλέποντας να έχουν αποχωρήσει από το thread προ πολλού και κάποια μέλη που ομολογώ ότι τους είχα αδυναμία, ήταν για να βοηθήσω όποιον-α ψάχνει αξιόπιστες πληροφορίες για τα οχήματα Cng. Όποιος διαβάζει ή θα διαβάσει στο μέλλον λοιπόν αυτές τις σελίδες, ας κρίνει κι ας κάνει τις επιλογές του ως ενήλικος και ώριμος άνθρωπος. Από εμένα καλή συνέχεια στην ανταλλαγή απόψεων.
ΥΓ: @MONMAN2
Το φ.α. δεν νοθεύεται, το δίκτυο είναι υπό πίεση. Εκτός αυτού, η ποιότητά του αναγνωρίζεται και από το αυτοκίνητο με αισθητήρα.Η χωρητικότητα του δοχείου μεταβάλλεται ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία με μέση απόκλιση ± 6-8%. Το φ.α. δεν διαστέλλεται μόνο, ενίοτε συστέλλεται κιόλας να ξέρεις. Όσον αφορά τους χρόνους ανεφοδιασμού, με 1-2 αυτοκίνητα μπροστά, δεν ξεπερνάς τα 5-6 λεπτά αναμονή. Νισάφι πιά με τις ράδιο-αρβύλες.. -
Άκη, επαναλαμβανόμαστε μόνο ως προς το ότι επιμένεις να προβάλεις πλασματικά νούμερα, διαφορετικά είμαστε 'σύμμαχοι' ως προς τη συμπάθεια στο ΦΑ ως το καλύτερο και φθηνότερο καύσιμο.
Αν το citigo είναι το πιο οικονομικό αυτοκίνητο βενζίνης που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία της αυτοκίνησης, καταναλώνει περί τα 4.5 λτ/100 χλμ ? Τότε τα 3/4 των 10λτ βενζίνης (Εφόσον φουλαρες στην αναχώρηση και δεν χρησιμοποίησες καθόλου) αρκούν για 150-160 χλμ προσεκτικής οδήγησης σε ιδανικές συνθήκες? Θα ρισκάρεις μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο για να σπρώχνεις, ή θα σταματάς κάθε 100 χλμ.το μέγιστο, όπου πετύχεις πρατήριο, για να είσαι ασφαλής;
Τα 200 χλμ με βενζίνη, δεν βγαίνουν ούτε σε αγώνα οικονομίας.
Τα κανονικού μεγέθους θα χρειαστούν ασφαλή ανεφοδιασμό κάθε λιγότερο από 100χλμ.
Δε μιλάμε για καθημερινό ρίσκο, αλλά οποιοδήποτε ταξίδι θα θέλει τη σχετική μελέτη.
-
Η Δυτική Ελλάδα είναι ακόμα χωρίς επαρκή υποστήριξη, και αυτό είναι ένα ερώτημα για έναν που θέλει να απλωθεί με ένα όχημα CNG.
Να μιλήσουμε για τον ανεφοδιασμό ΒΕΝΖΙΝΗΣ στην από χρόνων Εγνατία;
(σε περίπτωση που κάποιος ταξιδέψει εκεί με τη λογική του συνεχόμενου ανεφοδιασμού 2ου καυσίμου) -
δεν είναι ράδιο άρβυλα αυτά για τους χρόνους ανεφοδιασμού μου τα έχουν πει και γράψει δημόσια ιδιοκτήτες οχημάτων ΦΑ , μάλλον στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα νούμερα κατανάλωσης που μας λες ,εγω προσωπικά τα κρίνω εξωπραγματικά για κινητήρα που δουλεύει σε κύκλο ΟΤΤΟ .
-
Οπως ξαναειπα ,αν υπηρχε σοβαρη προθεση να γυρισουμε σε cng ως χωρα , θα επρεπε να δινουν την επιδοτηση για μετατροπη εστω παραλληλα με την επιδοτηση για αγορα.Στα 20κ δεν μου λεει κατι το 1000αρικο,ενω αν μου επιδοτουσαν δεξαμενες ΑΝΕΤΑ θα εβαζα φ.αεριο αντι να αλλαζω δεξαμενη και να παραμενω στο υγραεριο.Αν επιδοτουσαν την μετατροπη θα ηταν φυσικο επομενο να ξεφυτρωσουν πρατηρια φ.αεριου.Τωρα που νεα αυτοκινητα δεν πωλουνται σε ικανο αριθμο,δεν προκειται να γεμισουμε πρατηρια ποτε.
-
Δεν τον γνωριζω.
http://tsoggas.gr/phusiko-aerio/epidotese-egkatastases-phusikou-aeriou/
Ετσι γινεται δουλεια,απορω τι σκεφτεται η Fisikon
-
Δεν τον γνωριζω.
http://tsoggas.gr/phusiko-aerio/epidotese-egkatastases-phusikou-aeriou/
Ετσι γινεται δουλεια,απορω τι σκεφτεται η Fisikon
Έχεις απόλυτο δίκιο και έτσι πχ κάτι τέτοιο
https://stock-center.car.gr/cars/view/21035628/
ακόμα και εγώ θα το γουστάρα με την πιο μεγάλη μπουκάλα από ανθρακονήματα που υπάρχει , το rav άλλωστε έχει τεράστιο χώρο αποσκευών , και αν πάω σε απόμερα σημεία το μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης και η τετρακίνηση θα με κάλυπταν άνετα.
-
Στο μυαλό μου το CNG ήταν μόνο στα εργοστασιακά και βλέποντας τις φωτογραφίες στους παραπάνω συνδέσμους, μάλλον όποιος κάνει μετατροπή χαιρετά το χώρο αποσκευών!
-
Στο μυαλό μου το CNG ήταν μόνο στα εργοστασιακά και βλέποντας τις φωτογραφίες στους παραπάνω συνδέσμους, μάλλον όποιος κάνει μετατροπή χαιρετά το χώρο αποσκευών!
Οσοι κοιταμε-ΘΑ ενδιαφερομασταν για τετοια μετατροπη δεν μας ενδιαφερει τοσο ο αποθηκευτικος χωρος.Αλλο να κανεις 50κ+ το χρονο με μονο επιβατη τον οδηγο και αλλο 20κ με οικογενειακα ταξιδια και μετακινησεις μεσα.Anyway λογω πατωματος για κανονικη ρεζερβα ισως να μου μενε χωρος για δυο βαλιτσες,not bad.
-
Δεν κανω διαφημιση,τυχαια το βρηκα.
https://kalogritsasgas.gr/product/landirenzo-evo-cng/
Δηλαδη στην τιμη περιλαμβανει και μια βασικη δεξαμενη και απο κει και περα βαζεις τι θες?Τα κιτ απο αποψη κοστους δεν θεωρουνται ιδια μεταξυ lpg/cng?
-
Πώς πάνε τα πρατήρια εκτός Αθήνας; Έχουμε εικόνα;
Τόσο και για νέα, όσο και τα υπάρχοντα πώς πάνε από κίνηση, προβλήματα, κλπ.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles