-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...πάντως ο μόνος τρόπος να καταφέρουμε να επιβιώσουμε με 500-600€ μηνιάτικο - ακόμα κι αν το ποσοστό της ανεργίας κατέβει στο 0%(!) - είναι να ψωνίζουμε κινέζικα, από ΙΚΕΑ, από Ζάρα... κλπ... και για όποιον δεν κατάλαβε, η μικρομεσαία επιχείρηση και από άποψη απασχόλησης αλλά και σαν ο κύριος οικονομικός τροφοδότης του κράτους, ΠΕΘΑΝΕ οριστικά και αμετάκλητα!.. όλα τα άλλα που γράφονται είναι για νά 'χαμε να λέγαμε... ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να είμαστε 'ισότιμα' μέλη της ΕΕ και της ευροζώνης... κάπως έτσι τουλάχιστον τό 'χω καταλάβει εγώ.Kαι αν κλείσει η ΜΜ επιχείρηση απο που θα παίρνει τα 500-600€;
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...πάντως ο μόνος τρόπος να καταφέρουμε να επιβιώσουμε με 500-600€ μηνιάτικο - ακόμα κι αν το ποσοστό της ανεργίας κατέβει στο 0%(!) - είναι να ψωνίζουμε κινέζικα, από ΙΚΕΑ, από Ζάρα... κλπ... και για όποιον δεν κατάλαβε, η μικρομεσαία επιχείρηση και από άποψη απασχόλησης αλλά και σαν ο κύριος οικονομικός τροφοδότης του κράτους, ΠΕΘΑΝΕ οριστικά και αμετάκλητα!.. όλα τα άλλα που γράφονται είναι για νά 'χαμε να λέγαμε... ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να είμαστε 'ισότιμα' μέλη της ΕΕ και της ευροζώνης... κάπως έτσι τουλάχιστον τό 'χω καταλάβει εγώ.Το εχεις καταλαβει εν μερει λαθος γιατι δεν υπαρχει ελληνικη οικονομια χωρις τους μικρομεσαιους
Ολοι αυτοι που ειναι αυταπασχολουμενοι,μικρομαγαζατορες κτλ αν μεινουν ανεργοι τοτε πολυ απλα δεν θα υπαρχει ελληνικη οικονομια και θα φυγουν και οι ζαρες και οι μαρεςαπό πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, στην οποία αναλύεται ο ρόλος των μικρομεσαίων (ΜμΕ) επιχειρήσεων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας το 2012. Προκύπτει δε ότι αυτές οι εταιρείες αποτελούν* τον κύριο κορμό του εγχώριου επιχειρείν** και αναλογικά στην Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι ΜΜΕ είναι περισσότερες.*
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
jmarr
το 'merino wool tshirt' ειναι γαματη ιδεα και ειναι οπως το παρουσιαζουν το υλικο.
ΑΛΛΑ...98 ντάλλαρς το tshirt, και με τον middleman κομμενο κιολας? Sorry I'll pass, ειναι παντεσπανι
αμα κανει 98 δολλαρια το tshirt, ποσα θα πρεπει να κανει το καθε κουστουμι μου? Εχω καμμια 10αρια τουλαχιστον.
ΥΓ Εχουν και λινη bandanna για τον roman_K με 48 δολλαρια.
Δεν είπα οτι είναι φτηνά ούτε οτι είναι για ολους. Είπα απλά οτι μ'αρεσαν τα προιόντα της, ο τρόπος που τα προωθεί (μέσω blog κλπ) και πουλάει. Απο εκεί και πέρα οταν η YSL χρεώνει 250 euro (http://www.ysl.com/gr/shop-product/men/ ... 456re.html)για ενα απλο βαμβακερό μπορεί να το πείς και ευκαιρία.
-
τα μπουφαν μηχανης colori ειναι τελεια σε ποιοτητα και κοστος. πριν 7-8χρονια πουλησανε καλα, μετα αρχισανε
οι εισαγωγες και εξαφανηστικανε τα colori. σημερα πρεπει να ψαξεις αρκετα για να βρεις colori.
φιλος πηρε μπουφαν δερματινο dainese 440 ευρω. ειναι ιδια ποιοτητα με το δικο μου καλοκαιρινο ixs των 150 ευρω.
παντα αγοραζα ρουχα απο το τοπικο μαγαζι. εχω πολλα κοντομανικα των 10-14 ευρω για 2-3 χρονια και δεν
εχουνε παθει τιποτα μετα απο απειρα πλυσιματα. σε μικρη πολη κατω τον 100κ κατοικων δεν θα βρεις
καταστημα με μπλουζακια 15 ευρω. αν θες να αγορασεις ενα μπλουζακι απο που θα το αγορασεις?
απο τον τυπο με το 'κυριλε καταστημα' που το πουλαει 30-40 ευρω? δεν νομιζω. αναγκαστηκα θα πας
στο zara, στο h&m και τα σχετικα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kαι αν κλείσει η ΜΜ επιχείρηση απο που θα παίρνει τα 500-600€;
...μα ΔΕΝ είμαι υπέρ του κλεισίματος των ΜΜ επιχειρήσεων... επισήμανα απλά που μας οδηγούν οι 'πολιτικές' που ακολουθούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης, απ' όπου κι αν προέρχονται!.. (σε λίγο και τα'κινέζικα' θα μας φαίνονται πανάκριβα!.. )>>...πάντως ο μόνος τρόπος να καταφέρουμε να επιβιώσουμε με 500-600€ μηνιάτικο - ακόμα κι αν το ποσοστό της ανεργίας κατέβει στο 0%(!) - είναι να ψωνίζουμε κινέζικα, από ΙΚΕΑ, από Ζάρα... κλπ... και για όποιον δεν κατάλαβε, η μικρομεσαία επιχείρηση και από άποψη απασχόλησης αλλά και σαν ο κύριος οικονομικός τροφοδότης του κράτους, ΠΕΘΑΝΕ οριστικά και αμετάκλητα!.. όλα τα άλλα που γράφονται είναι για νά 'χαμε να λέγαμε... ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να είμαστε 'ισότιμα' μέλη της ΕΕ και της ευροζώνης... κάπως έτσι τουλάχιστον τό 'χω καταλάβει εγώ.
Το εχεις καταλαβει εν μερει λαθος γιατι δεν υπαρχει ελληνικη οικονομια χωρις τους μικρομεσαιους
Ολοι αυτοι που ειναι αυταπασχολουμενοι,μικρομαγαζατορες κτλ αν μεινουν ανεργοι τοτε πολυ απλα δεν θα υπαρχει ελληνικη οικονομια και θα φυγουν και οι ζαρες και οι μαρεςαπό πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, στην οποία αναλύεται ο ρόλος των μικρομεσαίων (ΜμΕ) επιχειρήσεων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας το 2012. Προκύπτει δε ότι αυτές οι εταιρείες αποτελούν* τον κύριο κορμό του εγχώριου επιχειρείν** και αναλογικά στην Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι ΜΜΕ είναι περισσότερες.*
...σωστά τό' χω καταλάβει, μόνο που το διατύπωσα κάπως... στραμπουληγμένα(!) και έγινε παρερμηνεία... συμφωνώ και πιστεύω απόλυτα με ό,τι γράφεις παραπάνω, μόνο που οι ευρωπαίοι 'εταίροι' μας ΔΕΝ γουστάρουν τέτοιου είδους οικονομίες μέσα στην ΕΕ και στην Ευροζώνη και μας κατευθύνουν προς τα κεί ακριβώς που τους βολεύει...
...είδες πώς... 'στράβωσαν' μόλις πληροφορήθηκαν τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης... -
Μια χαρα μαγαζακια της γειτονια και καταστηματα ελληνικων μικροβιοτεχνιων εχει που πουλανε μπλουζακια με 5€. Γνωριζω και μαγαζι με ελληνικα τζιν των 10€.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Πόσο καιρό έχεις την καρέκλα του ΙΚΕΑ nass?
(ρωτάω γιατί ψάχνομαι για καρέκλα και ίσως λυγίσω και επιλέξω ικέα. Θα είναι το μόνο
-
Δεν έχω καρέκλα ΙΚΕΑ, σκέφτομαι να πάρω μία παιδική και κάνω έρευνα αγοράς. Η δική μου καρέκλα είναι Δρομέας και είναι εξαιρετική. Το ΙΚΕΑ δεν το πολυγουστάρω γιατί θεωρώ ότι από το τρίπτυχο 'design-ποιότητα-τιμή' η ποιότητα είναι (σε γενικές γραμμές, υπάρχουν και εξαιρέσεις προφανώς) πιο χαμηλά απ΄όσο θα ήθελα για τα δικά μου γούστα, ωστόσο αναγνωρίζω ότι ο συνδυασμός των 3 είναι hard to beat και ιδιαίτερα αν το budget είναι περιορισμένο τότε είναι τρομερά δύσκολο να ΜΗΝ επιλέξεις ΙΚΕΑ.
-
Τριφτη μετα απο ερευνα ειχα καταληξει σε καρεκλα απο το Πρακτικερ αντι για το ΙΚΕΑ.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
@soft_trifter
Σεις που'στε μπλούσιοι και στα εξωτερικά πάρτε καμιά Herman Miller ή Humanscale.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@soft_trifterΣεις που'στε μπλούσιοι και στα εξωτερικά πάρτε καμιά Herman Miller ή Humanscale.
...μέχρι πρίν λίγο, αγνοούσα την ύπαρξή τους...
...νά 'σαι καλά Τζι-μαρρ!.. -
Sorry, my bad, διάβασα λάθος
Εμείς οι μπλούσιοι κάνουμε φιλανθρωπίες εδω πέρα, δε μας μένουν λ7 για καρέκλες
-
Στους ορθοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές και στις μασατζούδες θα τα φάς.
-
Αυτά τα πληρώνει η δημόσια ασφάλεια υγείας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτά τα πληρώνει η δημόσια ασφάλεια υγείαςΑμα βρεθείς με κανα ψαλίδι ξεχασμένο μέσα σου μην έρθεις εδώ να κλαφτείς
-
Περι εμποριου:
κολλητος μου καθημερινα εκραζε τους διαφορους λιανεμπορους/μαγαζια για τις τιμες, για τη μη ανταγωνιστικοτητα μεταξυ τους (μεταξυ ομοειδων ειδων ή κ ακριβως των ιδιων - μαρκα μοντελο - σε διαφορετικα μαγαζια), κ φυσικα ψωνιζε απο ιντερνετ εξωτερικου. Και (μεχρι εδω) πολυ καλα εκανε.
ΑΛΛΑ
Επισης ειχε την γενικη εισαγωγη για Ελλαδα, Κυπρο κ καποια βαλκανια, σε 3 πολυ γνωστες μαρκες αθλητικων ειδων, κ αλλες 2-3 μαρκες πιο τεχνικων ενδηματων (ορειβασιες κλπ). Οποτε καποιος λιανεμπορος ηθελε να παιξει ανταγωνιστικα, να κανει προσφορες, να ριξει τιμη κλπ κλπ, αμεσως αυτοματα ο κολλητος του χαλαγε την εκπτωση για να τον αναγκασει να παιζει στις ιδιες τιμες με τους αλλους, γιατι 'χαλαει τη πιατσα'.
Στα 'δικα μας' ειδη δηλαδη, 'δεν πρεπει να χαλαει η πιατσα' κ δεν το επιτρεπουμε, αλλα σε ολα τα αλλα 'γαμιουνται οι κλεφτες οι εμποροι που πουλανε διπλασια απο το εξωτερικο κ εχουν ολοι ιδιες τιμες'.
Κ επισης θα θυμαστε το παραδειγμα της γνωστης μου οπτικου που μου πουλαγε γυαλια ηλιου τριετιας, που στο εξωτερικο τα ξεστοκαρανε στα 100κατι ευρω, κ τα εδινε 'απο 350ε 240 επειδη ειναι περσινο μοντελο'...
-
Στην πρώτη σελίδα είμαι ακόμα και γελάω....Μεχρι την 7η θα βάλω τα κλάματα, το ξέρω, αλλα προς το παρόν δε θέλω να χαλάσω τη διάθεσή μου, θα διαβάσω κάποια άλλη στιγμή...
Μπορεί και ποτέ, δεν ξέρω, θα δω αν χαλιέμαι πολύ....
-
Αξίζει να τα διαβάσεις Σπάρταν...
-
προσεξτε το θεμα της καρεκλας γραφειου, παρ' οτι ειμαι φαν, εδω αφηστε το ΙΚΕΑ στην ακρη εκτος αν μιλατε για τα 'ακριβα' μοντελα.
τα φτηνα του κατα τη γνωμη μου ΔΕΝ ειναι καλα, ειναι φτηνα ομως. Αλλο η καρεκλα του τραπεζιου, θα κατσεις 1 ωρα το πολυ αλλο του γραφειου,.
Αν θυμαμαι καλα στο συγκεκριμενο θεμα η αποψη μου ειναι λιγο 'ελα παππουλη να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου', σωστα?
-
Παντως η Poltrona Frau εχει κατι ευκαιριες χειροποιητες μουρλια .(4000 ευρωπουλα+).... για καρεκλες σαλονιου θα τις εχουν και τα εγγονια.... αν αυτο εχει σημασια..
Περί Εμπορίου [Διάσπαση]