-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Iταλία τα όρια πλέον τηρούνται απαρέγκλητα σε αυτοκινητόδρομους, μετά την εγκατάσταση του system tutor που μοιράζει αυτόγραφα βάσει ωριαίας ταχύτητας.+1
Συν το γεγονός ότι από τη μέρα της εφαρμογής του 'Tutor', εκτός από το φαινόμενο 3 λωρίδες αυτοκινητόδρομου να κινούνται ταυτόχρονα με 130χαω και μεταξύ τους σχετική διαφορά ταχύτητας 0, οι τροχόμπατσοι έχουν αμοληθεί από τις υπηρεσίες τους στα βουνά επί 24ώρου βάσεως και μπορεί να σου πεταχτούν από το θάμνο με το πιστολάκι στις 3 και στις 4 τα ξημερώματα, στο πιο απομακρυσμένο στροφιλίκι. Ιταλία πλέον μόνο ντίζελ και κρουζ κοντρόλ.
-
Κατάντια παίδες
-
Μόνο που στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεις πίστα προδιαγραφών σε ακτίνα το πολύ 100 χιλιομέτρων.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εννοείται πως μιλάμε για βράδυ... 3-4 η ώρα.
Και όμως είναι ασφαλές. Απ τη στιγμή που πάρεις τη στροφή με 120,και μπεις στην ευθεία, τα μόνα στραβά που μπορεί να συμβούν είναι ή να σε προδώσει κάποιο μέρος του αυτοκινήτου σου, ή να πεταχτεί κανένα ζωάκι, ούτε καν σκυλί, δεν χωράει απ τις μπαριέρες. Μέχρι το φανάρι θα έχεις διακοσαρίσει , και θα έχεις κόψει πάλι στα 140, αν είναι πράσινο. Αν είναι κόκκινο, ή κιτρινίζει, σε προειδοποιούν κίτρινα φανάρια πιο πριν, οπότε εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Και δε λέμε να το κάνεις συνέχεια, που και που, να ελέγχουμε αν θέλει ζυγοστάθμιση.Η στροφή είναι για 160 και η ευθεία για 120
Απο το μια φορα στο τόσο , τα Αυγουστιάτικο βραδιά που δεν εχει ψυχή, έπιασα 160 μέχρι το ειναι για 160 με καθημερινό όχημα ειναι κάπως ....
Φονια,πως δεν σκοτωσες καποιον και πως δεν σκοτωθηκες με την υπερβολικη ταχυτητα των 160
Απο το παραπάνω αυτο κατάλαβες ;
Απο τότε που πήρε μτχ ο πατέρας σου την σ κλασς και κατάλαβες οτι υπάρχουν και μεγαλύτερες ταχύτητες απο τα 160 που έπιανε το κουβαδακι σου μας τα έχεις κάνει ολίγον τι τσουρεκια με τα 200 της μερσεντες κλπ κλπ
Γκροου απ και ξαναμιλαμε
Eσυ δηλαδη απο το παραπανω δεν καταλαβες οτι μιλουσα ειρωνικα;δεν σου φταιω εγω.Επιπλεον καλυτερα mercedes δεκαετιας παρα κουβας καινουριος και με τα διπλα χρηματα.
Το κουβαδακι μου πιανει τα 200 η μερκ παει αλλα 60 παραπανω,εχουμε και ενα forester που παει στα 240 και ειχαμε και ενα renault που 220αριζε ενταξει τωρα με τις ταχυτητες;
Γενικα εχεις προβλημα μαζι μου η ιδεα μου; -
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Μόνο που στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεις πίστα προδιαγραφών σε ακτίνα το πολύ 100 χιλιομέτρων.Μας δίνει αυτο άλλοθι να οδηγούμε δίχως αύριο;
Τα Μεγαρα δεν είναι τόσο κακά για τα κουβαδακια που έχουμε οι περισσότεροι -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Εννοείται πως μιλάμε για βράδυ... 3-4 η ώρα.
Και όμως είναι ασφαλές. Απ τη στιγμή που πάρεις τη στροφή με 120,και μπεις στην ευθεία, τα μόνα στραβά που μπορεί να συμβούν είναι ή να σε προδώσει κάποιο μέρος του αυτοκινήτου σου, ή να πεταχτεί κανένα ζωάκι, ούτε καν σκυλί, δεν χωράει απ τις μπαριέρες. Μέχρι το φανάρι θα έχεις διακοσαρίσει , και θα έχεις κόψει πάλι στα 140, αν είναι πράσινο. Αν είναι κόκκινο, ή κιτρινίζει, σε προειδοποιούν κίτρινα φανάρια πιο πριν, οπότε εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Και δε λέμε να το κάνεις συνέχεια, που και που, να ελέγχουμε αν θέλει ζυγοστάθμιση.Η στροφή είναι για 160 και η ευθεία για 120
Απο το μια φορα στο τόσο , τα Αυγουστιάτικο βραδιά που δεν εχει ψυχή, έπιασα 160 μέχρι το ειναι για 160 με καθημερινό όχημα ειναι κάπως ....
Φονια,πως δεν σκοτωσες καποιον και πως δεν σκοτωθηκες με την υπερβολικη ταχυτητα των 160
Απο το παραπάνω αυτο κατάλαβες ;
Απο τότε που πήρε μτχ ο πατέρας σου την σ κλασς και κατάλαβες οτι υπάρχουν και μεγαλύτερες ταχύτητες απο τα 160 που έπιανε το κουβαδακι σου μας τα έχεις κάνει ολίγον τι τσουρεκια με τα 200 της μερσεντες κλπ κλπ
Γκροου απ και ξαναμιλαμε
Eσυ δηλαδη απο το παραπανω δεν καταλαβες οτι μιλουσα ειρωνικα;δεν σου φταιω εγω.Επιπλεον καλυτερα mercedes δεκαετιας παρα κουβας καινουριος και με τα διπλα χρηματα.
Το κουβαδακι μου πιανει τα 200 η μερκ παει αλλα 60 παραπανω,εχουμε και ενα forester που παει στα 240 και ειχαμε και ενα renault που 220αριζε ενταξει τωρα με τις ταχυτητες;
Γενικα εχεις προβλημα μαζι μου η ιδεα μου; -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μόνο που στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεις πίστα προδιαγραφών σε ακτίνα το πολύ 100 χιλιομέτρων.
Μας δίνει αυτο άλλοθι να οδηγούμε δίχως αύριο;
Τα Μεγαρα δεν είναι τόσο κακά για τα κουβαδακια που έχουμε οι περισσότεροιΕγω παντως εχω ζησει ~5110 'αυριο', παρα τις δολοφονικες ταχυτητες που κινουμαι. 'Διχως αυριο' αν αντι για 130 πας με 150 σε ενα δρομο αυτων των προδιαγραφων?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τα Μεγαρα δεν είναι τόσο κακά για τα κουβαδακια που έχουμε οι περισσότεροιΕγω παντως εχω ζησει ~5110 'αυριο', παρα τις δολοφονικες ταχυτητες που κινουμαι. 'Διχως αυριο' αν αντι για 130 πας με 150 σε ενα δρομο αυτων των προδιαγραφων?
Προσεχε οταν ξαναβγεις στο δρομο να μην περασεις με τιποτα τα 130,εκει σωζεσαι αλλα στα 150 πεθαινεις ακαριαια και μονο που θα τα πιασεις εστω και στιγμιαια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άρα και στην Φινλανδία το σπάνε το όριο. Έτσι εξηγείται όμως γιατί οι μισοί Φινλανδοί είναι κορυφαίοι οδηγοί αγώνων και οι άλλοι μισοί αλκοολικοί! Ο δε ΚΙΜΙ ΡΑΙΚΚΟΝΕΝ που είναι και το ίνδαλμά μου είναι και τα δύο μαζί!!! Δεν αντέχουν τις μαλακίες στον δρόμο που πρέπει να πηγαίνουν με 50 και χωρίς πίωμα!!! RESPECT!!!ΥΓ:
Γιώργο για πες τι θα ακούσουμε για αυτή την φωτό μας...
Παει λιγο αυτο ε;αφου φτασατε μεχρι εκει ας το τερματιζατε ρε παιδια.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Προσεχε οταν ξαναβγεις στο δρομο να μην περασεις με τιποτα τα 130,εκει σωζεσαι αλλα στα 150 πεθαινεις ακαριαια και μονο που θα τα πιασεις εστω και στιγμιαια.
Με 150km/h έχεις 33.1% περισσότερη κινητική ενέργεια από τα 130km/h και 56.2% περισσότερη κινητική ενέργεια από τα 120km/h. Δηλαδή το σώμα σου σε σύγκρουση είναι κατά 1.56 φορές πιο δύσκολο να σταματήσει από τα 120 χλμ. Αν ήδη στα 120 χλμ τραυματίζεσαι σοβαρά ή πεθαίνεις, στο ίδιο ατύχημα με 150 μένει πρακτικά το 2ο μόνο. Αυτά τα 20-30 χλμ παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Τα ίδια ισχύουν και για το αμάξι που τα φρένα σε συνδυασμό με τα λάστιχα και τη ποιότητα αντίστασης του δρόμου πρέπει να υπερκεράσουν ένα 56% παραπάνω για 30χλμ διαφορά. Κοινώς μπορεί ο οδηγός να ελέγχει τις παραμέτους των φρένων (πχ μεγαλύτερα) και των ελαστικών του αλλά δεν έχει έλεγχο του οδοστρώματος. Σε μεγάλες ταχύτητες χάνεται η πρόσφυση πιο εύκολα με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η συνολική αντίδραση του οδηγού σε κάτι αναπάντεχο το οποίο οδηγεί σε ατύχημα πολύ πιο εύκολα και ανάλογα σε τι βαθμό θα προλάβει να αντιδράσει ώστε να περιορίσει επαρκώς τη ταχύτητα του οχήματος, έχουμε και τις ανάλογες συνέπειες.
Καλά κάνεις που χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο γιατί μάλλον πήγες αδιάβαστος στο μάθημα φυσικής του σχολείου όταν δίδασκαν την αδράνεια σώματος. Κορόιδευε όσο θέλεις, χλεύαζε όσο θέλεις αλλά αυτοί οι αριθμοί θα είναι αμείλικτοι στην άτυχη στιγμή και ισχύουν εξίσου για σένα όσο και στον καθένα μας. BTW οι προδιαγραφές των δρόμων δεν εξασφαλίζουν ούτε την αποφυγή του αναπάντεχου ούτε προστατεύουν από τη βλακεία στον εγκέφαλο. -
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Με 150km/h έχεις 33.1% περισσότερη κινητική ενέργεια από τα 130km/h και 56.2% περισσότερη κινητική ενέργεια από τα 120km/h. Δηλαδή το σώμα σου σε σύγκρουση είναι κατά 1.56 φορές πιο δύσκολο να σταματήσει από τα 120 χλμ. Αν ήδη στα 120 χλμ τραυματίζεσαι σοβαρά ή πεθαίνεις, στο ίδιο ατύχημα με 150 μένει πρακτικά το 2ο μόνο. Αυτά τα 20-30 χλμ παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Τα ίδια ισχύουν και για το αμάξι που τα φρένα σε συνδυασμό με τα λάστιχα και τη ποιότητα αντίστασης του δρόμου πρέπει να υπερκεράσουν ένα 56% παραπάνω για 30χλμ διαφορά. Κοινώς μπορεί ο οδηγός να ελέγχει τις παραμέτους των φρένων (πχ μεγαλύτερα) και των ελαστικών του αλλά δεν έχει έλεγχο του οδοστρώματος. Σε μεγάλες ταχύτητες χάνεται η πρόσφυση πιο εύκολα και δυσκολεύει η συνολική αντίδραση του οδηγού σε κάτι αναπάντεχο το οποίο οδηγεί σε ατύχημα πολύ πιο εύκολα και ανάλογα σε τι βαθμό θα προλάβει να αντιδράσει ώστε να περιορίσει επαρκώς τη ταχύτητα του οχήματος, έχουμε και τις ανάλογες συνέπειες.
Καλά κάνεις που χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο γιατί μάλλον πήγες αδιάβαστος στο μάθημα φυσικής του σχολείου όταν δίδασκαν την αδράνεια σώματος. Κορόιδευε όσο θέλεις, χλεύαζε όσο θέλεις αλλά αυτοί οι αριθμοί θα είναι αμείλικτοι στην άτυχη στιγμή και ισχύουν εξίσου για σένα όσο και στον καθένα μας. BTW οι προδιαγραφές των δρόμων δεν εξασφαλίζουν ούτε το αναπάντεχο ούτε προστατεύουν από τη βλακεία στον εγκέφαλο.Για να φτασεις να εχεις τη στιγμη της προσκρουσης 150 χλμ/ωρα σημαινει οτι πριν πηγαινες με 200+ και δε προλαβες να κανεις και παρα πολλα.
Ε οκ αν πηγαινες με 200+ και γινει κατι εχεις ψοφησει, το ξερουμε αυτο. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Με 150km/h έχεις 33.1% περισσότερη κινητική ενέργεια από τα 130km/h και 56.2% περισσότερη κινητική ενέργεια από τα 120km/h. Δηλαδή το σώμα σου σε σύγκρουση είναι κατά 1.56 φορές πιο δύσκολο να σταματήσει από τα 120 χλμ. Αν ήδη στα 120 χλμ τραυματίζεσαι σοβαρά ή πεθαίνεις, στο ίδιο ατύχημα με 150 μένει πρακτικά το 2ο μόνο. Αυτά τα 20-30 χλμ παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Τα ίδια ισχύουν και για το αμάξι που τα φρένα σε συνδυασμό με τα λάστιχα και τη ποιότητα αντίστασης του δρόμου πρέπει να υπερκεράσουν ένα 56% παραπάνω για 30χλμ διαφορά. Κοινώς μπορεί ο οδηγός να ελέγχει τις παραμέτους των φρένων (πχ μεγαλύτερα) και των ελαστικών του αλλά δεν έχει έλεγχο του οδοστρώματος. Σε μεγάλες ταχύτητες χάνεται η πρόσφυση πιο εύκολα και δυσκολεύει η συνολική αντίδραση του οδηγού σε κάτι αναπάντεχο το οποίο οδηγεί σε ατύχημα πολύ πιο εύκολα και ανάλογα σε τι βαθμό θα προλάβει να αντιδράσει ώστε να περιορίσει επαρκώς τη ταχύτητα του οχήματος, έχουμε και τις ανάλογες συνέπειες.
Καλά κάνεις που χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο γιατί μάλλον πήγες αδιάβαστος στο μάθημα φυσικής του σχολείου όταν δίδασκαν την αδράνεια σώματος. Κορόιδευε όσο θέλεις, χλεύαζε όσο θέλεις αλλά αυτοί οι αριθμοί θα είναι αμείλικτοι στην άτυχη στιγμή και ισχύουν εξίσου για σένα όσο και στον καθένα μας. BTW οι προδιαγραφές των δρόμων δεν εξασφαλίζουν ούτε το αναπάντεχο ούτε προστατεύουν από τη βλακεία στον εγκέφαλο.Για να φτασεις να εχεις τη στιγμη της προσκρουσης 150 χλμ/ωρα σημαινει οτι πριν πηγαινες με 200+ και δε προλαβες να κανεις και παρα πολλα.
Ε οκ αν πηγαινες με 200+ και γινει κατι εχεις ψοφησει, το ξερουμε αυτο.Και με 150 να πηγαίνεις και στουκάρεις με 100 τελικά πάλι δίνει αρκετές πιθανότητες για σοβαρή ζημιά, έχεις λίγο παραπάνω χρόνο αντίδρασης όμως σε σχέση με τα 200+ και όσο μειώνεται η αρχική ταχύτητα, τόσο περισσότερο χρόνο έχεις να αντιδράσεις πιο σωστά ακόμα και αν έχεις μια υποτυπώδη καθυστέρηση στην αντίδραση από το ξάφνιασμα που θα την έχεις στο αναπάντεχο λίγο ως πολύ. Μα ήδη οι περισσότεροι εδώ μέσα τα 150 τα έχετε για τη πλάκα σας. Κάποιοι άλλοι ήδη τα 180 τα έχουν για πρωινό, δεν απέχουν και πολύ. Βραδυνό δε ξέρω αν θα προλάβουν κάποια μέρα.
-
To θέμα ήταν τα ΟΡΙΑ ταχύτητας. Κατά πόσον δηλαδή η οδική ασφάλεια ωφελείται διά των ορίων.
Η ταχύτητα είναι σίγουρα ένας (από πάμπολλους) παράγων κινδύνου, καθώς και παράγων (δραστικότατος) επιδείνωσης των συνεπειών ενός ατυχήματος, άπαξ και συμβεί. Δεν μπορεί να είναι νομικά αδιάφορη, αλλά δεν μπορεί να είναι και πεδίο προκρούστειας και καταχρηστικής καταστολής, από πλευράς Πολιτείας.
Διεγράφη επί προσωπικού παρατήρηση [Mod] -
Εγω εχω εκπαιδευτει να πηγαινω στο οριο, ουτε πανω ουτε κατω απο αυτο. Ομως κοιταω το GpS και οχι το ταχυμετρο. Πραγματικα δεν βλεπω το λογο να πηγαινω με 150 συνεχως λογω επιπτωση στην καταναλωση και αυξημενου κινδυνου.
Αν το μαθεις ειναι ευκολο να το κανεις. Ολα σε τελικη αναλυση ειναι θεμα μορφωσης.
-
Και όμως είναι πολύ σχετικό, τα crash tests δίνουν απόλυτες τιμές για τραυματισμούς και θανάτους κάτι όρια από 80-120 ανάλογα το τύπο του ατυχήματος (γενικά το λέω). Παραπάνω λέμε ότι αυτή η διαφορά των +30χλμ από τα 120 στα 150 δυσκολεύει αρκετά τις πιθανότητες αντίδρασης και συνεπώς αποφυγής πολύ άσχημων καταστάσεων. Ήδη δηλαδή τα 150 εισέρχονται στη ζώνη που ρίχνουμε ζάρια να δούμε αν θα τη βγάλουμε και ακόμα χειρότερα αν τρέχεις παραπάνω. Όχι πως είμαστε απόλυτα ασφαλείς με μικρότερες ταχύτητες αλλά τουλάχιστον έχουμε αρκετές περισσότερες πιθανότητες να τη βγάλουμε με λιγότερες ζημιές. Τα όρια σε Ε.Ο. συμπίπτουν αρκετά με αυτά τα αποτελέσματα αλλά οι περισσότεροι εδώ μέσα διαφωνούν κάθετα γιατί σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτονται:
- Αναπάντεχα δε θα τους συμβούν ποτέ και ας είναι μόνοι στο δρόμο.
- Επειδή ξέρουν το δρόμο, νομίζουν ότι κάθε μέρα ο δρόμος θα είναι πάντα στην ίδια κατάσταση παραβλέποντας το αναπάντεχο πχ στη στροφή τις προηγούμενες ώρες χύθηκαν λάδια από ένα ατύχημα και ακόμα και αν ρίξουν άμμο η πρόσφυση σε εκείνο το σημείο που θα πατήσει ο τροχός είναι τελείως διαφορετική και τσουπ πιάσαμε πλευρικές μπάρες με 150 ή ένα κλαδί/κορμός που έπεσε στο δρόμο.
- Οι αντιδράσεις τους θα είναι πάντα άμεσες, 0 χρόνος καθυστέρησης στο αναπάντεχο.
- Το αμάξι θα αντιδράσει πάντα άψογα υπό τις οδηγίες τους όταν αντιδράσουν γιατί φυσικά είναι όλοι οδηγάρες.
1-4 busted. Δε θέλει πολύ μυαλό να δεις τις συνέπειες.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Διεγράφη επί προσωπικού παρατήρηση [Mod]
Οδηγάω πολύ καλύτερα από εσένα γιατί καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από εσένα τι θα πει ασφάλεια στο δρόμο. Εμένα ας με κάνουν ban εδώ μέσα, εσένα και όλους τους γκαζοφονιάδες μπορούν να σας κάνουν ban από το δρόμο;
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Αν ήδη στα 120 χλμ τραυματίζεσαι σοβαρά ή πεθαίνεις, στο ίδιο ατύχημα με 150 μένει πρακτικά το 2ο μόνο.Εχεις κάποια παράθεση για αυτό ή τα βγάζεις πάλι από την κοιλιά σου ?
Διότι πολύ απλά σου λέω ότι και με τα 120 πεθαίνεις._
Αυτά τα 20-30 χλμ παραπάνω είναι πολύ σημαντικά.
Θα ήταν αν ήταν η διαφορά 50-80. Με τα 120 σε πρόσκρουση σε σταθερό σημείο ή ανατροπή ή σε μετωπική με αντίστοιχης ταχύτητας αυτοκίνητο (το τελευταίο όμως δεν παίζει στους αυτοκινητόδρομους που συζητάμε) έχεις τελειώσει κατά (ας πούμε) 98%. Ε αν στα 150 έχεις τελειώσει κατά (ας πούμε πάλι) 99% δεν θα πρεπε να είναι λόγος συζήτησης. Για τέτοια ποσοστά μιλάμε και μας έχεις ταράξει εδώ και δεκάδες σελίδες με τα αυθαίρετα νούμερά σου.
Καλά κάνεις που χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο γιατί μάλλον πήγες αδιάβαστος στο μάθημα φυσικής του σχολείου όταν δίδασκαν την αδράνεια σώματος. Κορόιδευε όσο θέλεις, χλεύαζε όσο θέλεις αλλά αυτοί οι αριθμοί θα είναι αμείλικτοι στην άτυχη στιγμή και ισχύουν εξίσου για σένα όσο και στον καθένα μας. BTW οι προδιαγραφές των δρόμων δεν εξασφαλίζουν ούτε την αποφυγή του αναπάντεχου ούτε προστατεύουν από τη βλακεία στον εγκέφαλο.
Αν θέλεις να γίνεις χρήσιμος στο θέμα (αντί απλά να τη λες σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου) και αφού σου αρέσει η φυσική γυμνασίου, κάτσε υπολόγισε πόση επιβράδυνση τρώει το σώμα σε 120 --> 0 εντός 0.1 sec και έλα να μας πεις αν τα 34G (κάπου τόσο θα βγει ) είναι επιβιώσιμα ενώ τα αντίστοιχα κάπου 42G σε 150 --> 0 δεν είναι.
[μακάβριος]Για τον ίδιο λόγο που σε αεροπορικό ατύχημα κατηγορίας CFIT όλοι σκοτώνονται ακόμα και με ζώνη ασφαλείας και ακόμα και αν κάθονται στην ουρά του αεροπλάνου δηλ. έχουν μπροστά τους ζώνη παραμόρφωσης μήκους 50 μέτρων[/μακάβριος]
Αρα, αν επιμένουμε ότι τα φυσικά μεγέθη και όχι οι ηλίθιοι άνθρωποι είναι που σκοτώνουν, δεν σκοτώνει η ταχύτητα αλλά η επιβράδυνση
@kacey
Η πρότασή σου για όχι όρια είναι τελείως ανεδαφική, ακόμα και αν εσύ είσαι Σουμάχερ, το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος χρήστης του δρόμου δεν είναι. Το όριο βάζει φρένο σε κάποιον με ανεπαρκή οδηγική παιδεία να καταλάβει μόνος του πόσο θα ΄πρεπε να πηγαίνει. Φαντάζεσαι την κυρα-Κατίνα με 200 ?@REALZEUS
Από μόνο του το να προσπερνάς κάποιον στην άλλη λωρίδα με +50 δεν είναι επικίνδυνο. Γίνεται επικίνδυνο επειδή αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι η κυρά Κατίνα παραπάνω που το καλύτερο που μπορείς να περιμένεις είναι να αλλάξει λωρίδα με ΜΙΑ κλεφτή ματιά στον καθρέφτη. Και πάλι δηλαδή κάνοντάς το αυτό βάζεις την τύχη σου στα χέρια κάποιου με δυνητικά/πιθανά ανεπαρκή οδηγική παιδεία και αυτό είναι το λάθος. Ακόμα και αν πηγαίνεις σε άδειο αυτοκινητόδρομο και πλησιάζεις ένα μοναχικό αυτοκίνητο στη μεσαία το ρίσκο αυξάνεται, πόσο δε μάλλον να υπάρχει ολόκληρη σειρά υποψήφιων δολοφόνων έτοιμων να την κάνουν μπροστά σου χωρίς πολλή σκέψη.Το 'χω πάθει και έμαθα (μοναδική φορά που 'χω κινδυνέψει σοβαρά στο δρόμο οδηγώντας αυτοκίνητο, παρότι άλλες φορές έχω πάει πολύ ταχύτερα, και η αιτία του παρολίγον ατυχήματος δεν ήταν η ταχύτητα αλλά η διαφορά ταχύτητας (δικό μου λάθος) και η έλλειψη οδηγικής παιδείας (λάθος του άλλου οδηγού))
Μια γενική παρατήρηση: οι περισσότεροι από τους κακούς οδηγούς που έχω συναντήσει ήταν κατηγορίας 'εγώ δεν τρέχω'. Ναι δεν τρέχουν αλλά μηδενική επαφή με το περιβάλλον τους, άχρηστοι καθρέφτες, κακή χρήση όλων των χειριστηρίων κτλ. κτλ. Κοινό χαρακτηριστικό τους εκτός του 'εγώ δεν τρέχω' ? Ολοι ανεξαιρέτως θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς και ασφαλείς οδηγούς.
-
Προσωπικα κινουμαι με τη ροη της κινησης, γενικως αλλα καποιες φορες ισως και ενα-δυο κλικ πανω.
Αν τωρα βρω αδειο δρομο, ε θα του δωσω να καταλαβει...
Sent from a mobile device
-
σε ενα οχημα που παει με 180 οταν ο οδηγος σηκωσει το ποδι του απο το γκαζι και πατησει φρενο ποση αποσταση θελει να κατεβει πχ. στα 100?? Για μεσο οχημα μιλαμε οχι για φρενα της 430.... εχω την αισθηση οτι δεν θελεις πολλα.... αλλα εσεις που το εχετε στη φυσικη η απο εμπειρια ποσα μετρα χρειαζονται? ωστε να κατεβεις σε 'ασφαλη' ταχυτητα?? συμφωνα με τους 'λογικους' εδω μεσα?.γιατι αν η αποσταση που θελεις ειναι 150 - 200 μετρα ενας σωστος οδηγος ευκολα μπαινει στην ασφαλη ταχυτητα.... και ετσι δεν αιφνιδιαζεται.. (ο ορος με αιφνιδιαζομαι βεβαια να ειναι λογικος οχι ειδα ενα περιστερι να απογειωνεται και τρομαξα...) Θεωρω βεβαια οτι πηγαινοντας με 180 εχεις την προσοχη σου τεταμμενη και δεν τσακωνεσαι με τους συνεπιβατες σου για μακακιες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@REALZEUS
Από μόνο του το να προσπερνάς κάποιον στην άλλη λωρίδα με +50 δεν είναι επικίνδυνο. Γίνεται επικίνδυνο επειδή αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι η κυρά Κατίνα παραπάνω που το καλύτερο που μπορείς να περιμένεις είναι να αλλάξει λωρίδα με ΜΙΑ κλεφτή ματιά στον καθρέφτη. Και πάλι δηλαδή κάνοντάς το αυτό βάζεις την τύχη σου στα χέρια κάποιου με δυνητικά/πιθανά ανεπαρκή οδηγική παιδεία και αυτό είναι το λάθος. Ακόμα και αν πηγαίνεις σε άδειο αυτοκινητόδρομο και πλησιάζεις ένα μοναχικό αυτοκίνητο στη μεσαία το ρίσκο αυξάνεται, πόσο δε μάλλον να υπάρχει ολόκληρη σειρά υποψήφιων δολοφόνων έτοιμων να την κάνουν μπροστά σου χωρίς πολλή σκέψη.Για αυτό ακριβώς γράφω δύο σελίδες πίσω, χωρίς βέβαια όλη αυτήν την ανάπτυξη θεωρώντας πως πρόκειται για κοινή λογική. Και θα πει κανείς, τι με νοιάζει εμένα εφόσον δεν είμαι εγώ η κυρά Κατίνα. Ε, αν έρχεται ο άλλος με 200, θα πάρει πολλούς τριγύρω η μπάλα. Κι αυτό δε θέλει πολύ σκέψη και φαντασία για να το καταλάβει κάποιος, αλλά καλό είναι να το κάνουμε λιανά μπας και σωθεί κάποιο από τα παιδάκια που διαβάζουν το 4tf (και άλλοι τόσοι που θα έχουν την ατυχία να το συναντήσουν).
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;