-
Μια χαρά τα λέει ο Nass! Σε αυτοκινητιστικό φόρουμ δεν περίμενα να διαβάσω 'αναλύσεις' περί υπερβολικής ταχύτητας επιπέδου ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ EXTRA 3!!!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εσύ ρε ντμόνστερ όλο σχολιάζεις, δεν μας έχεις πει την άποψη σου. Να ακουστεί επιτέλους και κάτι σωστό εδώ μέσα.
δεν υπάρχει αποψη μου, υπάρχει σωστό και λάθος... τώρα αν μεγάλο παιδί -και λογικά μορφωμένο- χρειάζεσαι υπότιτλους για να καταλάβεις πoιο είναι το ορθό και πoιο όχι, τι μπορώ επιπλέον να πω?
Αν αύριο σου ανέθεταν να αλλάξεις τα ανώτατα όρια των δρόμων κατά τη κρίση σου, θα έλεγες ?
είσαι μάτια μου συγκ/λος και έχεις στοιχεία στα χέρια σου οτι χρήζουν αλλαγή προς τα επάνω? και άντε σε μερικά σημεία είναι παράλογα χαμηλά, να στρίβεις στην κατεχάκη με 160 είναι τρέλα... για εσένα στα @@ μου, το ίδιο πιστεύεις και εσύ για εσένα από ότι κατάλαβα, εμένα που είμαι ανερχόμενος και μοντελιάρης νέος γιατί θες να με μπλέξεις ανάμεσα στο κουβαδάκι σου και στην μηχανή μου ?
Δεν είμαι συγκοινωνιολόλ(?)ος, ούτε έχω στοιχεία.
Αλλά δεν πιστεύω πως είναι και πολλοί αυτοί που κοιτάνε τα όρια, εκτός αν φοβούνται να μην τους γράψουν. Αυτός που αυτή τη στιγμή πηγαίνει με 100 στην Α.Ο. , και 160 να το κάνουν το όριο, πάλι με 100 θα πηγαίνει. Αυτός που ήδη πάει με 160 απλά θα είναι άνετος πως είναι και νόμιμος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα αυξηθούν ή όχι τα ατυχήματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Επιπλέον, ο αυτοκινητόδρομος θα δουλεύει πλέον στις κανονικές του προδιαγραφές, και θα εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε.
Τώρα για τα υπόλοιπα τι να πω, σε θεωρώ απ τους ελάχιστους νοήμονες εδώ μέσα, ικανό να καταλάβει πότε μιλάμε σοβαρά και πότε όχι. -
Αγαπητέ Ναςς, είναι προφανές ότι άνθρωποι που δεν κατέχουν κάτι, το δαιμονοποιούν, οχυρωνόμενοι πίσω από τους κανόνες.
Οι κανόνες είναι μεν απαραίτητοι για την ομαλή κοινωνική συμβίωση, αλλά η τυφλή προσήλωση στους κανόνες μαρτυρά ανθρώπους (και ολόκληρες κοινωνίες - βλ. γερμανική, ιαπωνική) πρωκτικώς ανεσταλμένους (κατά Freud), με κολοσσιαία οργή σωρευμένη μέσα τους.
Είναι γνωστό για τι είναι ικανά αυτά τα ανθρωπάκια και οι κοινωνίες τους (Αουσβιτς, Δίστομο, Κομμένο, Νανκίγκ κλπ).
Σε αυτές τις κοινωνίες σε βρίζουν αν περάσεις φανάρι ως πεζός με κοκκινο χωρίς να φαίνεται αυτοκίνητο σε απόσταση μισού χιλιομέτρου, και είσαι υποχρεωμένος να φοράς μάσκα αν γριπωθείς.Στην Ελλάδα είμαστε βέβαια στο άλλο άκρο, αλλά ποτέ ένα άκρο δεν υπήρξε φάρμακο για το άλλο: η χολέρα δεν θεραπεύεται με πανούκλα, όπως ο φασισμός δεν θεραπεύεται με κομμουνισμό.
Τουλάχιστον στις πρωκτικά ανεσταλμένες (ψυχαναγκαστικές και με εμμονές / obssessive-compulsive) κοινωνίες, οι εξετάσεις διπλώματος οδήγησης είναι τέτοιες που δεν τις περνάει ο φανατικά άσχετος, όπως ο κάθε φοβισμένος και μισαλλόδοξος απαγωγέας...
Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να τις περάσει (αφού πρόκειται για δίπλωμα παρκαρίσματος και όχι οδήγησης) και μετά πρήζει τ' αρχίδια των λογικών συνανθρώπων του στα φόρα, για το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που δεν ξέρει... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Τουλάχιστον στις πρωκτικά ανεσταλμένες (ψυχαναγκαστικές και με εμμονές / obssessive-compulsive) κοινωνίες, οι εξετάσεις διπλώματος οδήγησης είναι τέτοιες που δεν τις περνάει ο φανατικά άσχετος, όπως ο κάθε φοβισμένος και μισαλλόδοξος απαγωγέας...
Για κάτσε ρε συ, ξεφύγαμε εδώ. Ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω, τεκμηρίωσε μου γιατί είμαι φανατικά άσχετος στην οδήγηση, φοβισμένος(;) και μισαλλόδοξος;;; Από που προκύπτουν όλα αυτά; Έχετε μουρλαθεί μαζικά ή σας χτύπησαν οι ζέστες; Περαστικά, τι να πω.
Για το μισαλλόδοξος, όσο είμαι εγώ άλλο τόσο είστε και εσείς οπότε μπορείς να το βγάλεις από τη λίστα σου αυτό ως ατυχή χαρακτηρισμό. Για το φοβισμένος, καλά πίστευε ότι θέλεις, αν φοβόμουν δε θα οδηγούσα. Το να θέλω να φτάσω στο προορισμό μου και θα χαλάσει τη μέρα μου, χτύπα ξύλο, ο κάθε ηλίθιος που θα βρεθεί επειδή νομίζει ότι εκεί μπορεί να τρέχει όσο θέλει επειδή λανθασμένα εκτίμησε και θα τη κάνει τη μ@λ@κία, μόνο φοβισμένο δε με κάνει, αγανακτισμένο για τη μ@λ@κία στον εγκέφαλο που κυκλοφορεί σε αρκετούς με δίπλωμα σίγουρα. Εκτός αν είχες κάτι άλλο κατά νου. Παραδείγματα βλαμμένων οδηγών πάμπολα σε αυτό το thread με κάτι 180αρες και 220ρες. Είμαι εγώ ο φοβισμένος που αυτοί δε θα έπρεπε να έχουν δίπλωμα; Σε λάθος στόχο κατευθύνεις τα πυρά σου.
Τέλος για το φανατικά άσχετος, εγώ ξέρω ότι άσχετος είναι αυτός που προκαλεί θελημένα ή άθελα ατυχήματα. Θεωρείς λοιπόν ότι εγώ είμαι χειρότερος από αυτούς που κατεβαίνουν τη Κατεχάκη με 180 ή βγάζουν φώτο με 220 και είναι οι No1 υποψήφιοι να προκαλέσουν και θανατηφόρα ατυχήματα; Οκ, κάηκες και εσύ.
Όταν γίνεται ατύχημα ξέρεις τι ρωτάνε οι περίεργοι που σταματάνε; 'ΈΤΡΕΧΕ;' λένε, όχι 'ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΟΡΜΑΛ Η ΣΙΓΑ;' ή 'ΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ'. Δε σου λέει κάτι αυτο ή με τη δική σου συμπερασματολογία, καταλήγουμε ότι ο φανατικά σωστός οδηγός είναι αυτός που τρέχει όποτε του καπνίσει, είναι ατρόμητος και όποιον πάρει ο χάρος; -
Για πε... η μανα που σκοτωσε σημερα την κορη της και 3 φιλες της ετρεχε με υπρβολικη ταχυτητα κατ εσε?? απο αυτηγν κινδυνευεις βασικα οχι απο κατι σαν και εμας...
-
Κατσε ρε, ξεφυγαμε εδω, εδω ο ανθρωπος σου λεει παει στη Πατρα σε 2 ωρες κ κατι ψηλα, τι να του πουμε κ εμεις απο ταχυτητες. Που να γνωριζουμε απο τετοια πραγματα?
ΥΓ Εγω αποχωρω, θα το ριξω στη προσευχη ωστε να προσπαθησω να αποφυγω να προκαλεσω θυματα οταν βγω στο δρομο κ πηγαινω με 130.
-
ελα Γλυφάδα Kacey , κερνάω καφέ σήμερα..
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Για κάτσε ρε συ, ξεφύγαμε εδώ. Ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω, τεκμηρίωσε μου γιατί είμαι φανατικά άσχετος στην οδήγηση, φοβισμένος(;) και μισαλλόδοξος;;; Από που προκύπτουν όλα αυτά; Έχετε μουρλαθεί μαζικά ή σας χτύπησαν οι ζέστες; Περαστικά, τι να πω.
Για το μισαλλόδοξος, όσο είμαι εγώ άλλο τόσο είστε και εσείς οπότε μπορείς να το βγάλεις από τη λίστα σου αυτό ως ατυχή χαρακτηρισμό. Για το φοβισμένος, καλά πίστευε ότι θέλεις, αν φοβόμουν δε θα οδηγούσα. Το να θέλω να φτάσω στο προορισμό μου και θα χαλάσει τη μέρα μου, χτύπα ξύλο, ο κάθε ηλίθιος που θα βρεθεί επειδή νομίζει ότι εκεί μπορεί να τρέχει όσο θέλει επειδή λανθασμένα εκτίμησε και θα τη κάνει τη μ@λ@κία, μόνο φοβισμένο δε με κάνει, αγανακτισμένο για τη μ@λ@κία στον εγκέφαλο που κυκλοφορεί σε αρκετούς με δίπλωμα σίγουρα. Εκτός αν είχες κάτι άλλο κατά νου. Παραδείγματα βλαμμένων οδηγών πάμπολα σε αυτό το thread με κάτι 180αρες και 220ρες. Είμαι εγώ ο φοβισμένος που αυτοί δε θα έπρεπε να έχουν δίπλωμα; Σε λάθος στόχο κατευθύνεις τα πυρά σου.
Τέλος για το φανατικά άσχετος, εγώ ξέρω ότι άσχετος είναι αυτός που προκαλεί θελημένα ή άθελα ατυχήματα. Θεωρείς λοιπόν ότι εγώ είμαι χειρότερος από αυτούς που κατεβαίνουν τη Κατεχάκη με 180 ή βγάζουν φώτο με 220 και είναι οι No1 υποψήφιοι να προκαλέσουν και θανατηφόρα ατυχήματα; Οκ, κάηκες και εσύ.
Όταν γίνεται ατύχημα ξέρεις τι ρωτάνε οι περίεργοι που σταματάνε; 'ΈΤΡΕΧΕ;' λένε, όχι 'ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΟΡΜΑΛ Η ΣΙΓΑ;' ή 'ΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ'. Δε σου λέει κάτι αυτο ή με τη δική σου συμπερασματολογία, καταλήγουμε ότι ο φανατικά σωστός οδηγός είναι αυτός που τρέχει όποτε του καπνίσει, είναι ατρόμητος και όποιον πάρει ο χάρος;To μεγαλο λαθος στο συλλογισμο σου ειναι οτι εισαι παρα πολυ απολυτος,μονος σου ορισες σωστα την υπερβολικη ταχυτητα ετσι;η οποιοα ομως αλλαζει συνεχως αναλογα το δρομο το αυτοκινητο την κινηση κτλ γιατι κολας στο με 130 ειμαι ασφαλης με 150 πεθαινω;μαθε οτι και με 130 δεν εισαι καθολου ασφαλης σε σχεση με τα 60 γιατι εχεις διπλασια ταχυτητα και τετραπλασια κινητικη ενεργεια συνεπως οσο επικυνδινος ειμαι εγω στα 220 αλλο τοσο εισαι και συ στα 130 συμφωνα παντα με τους συλογισμους σου(λες οτι η μεγιστη σου ταχυτητα ηταν τα 170 και βαση αυτου θεωρεις νορμαλ τα 130,εμενα που ειναι τα 260 θα ειναι νορμαλ τα 220 σωστα;).
Οταν ακομα και με βαση τα στατιστικα τα οποια συνεχως επικαλεισαι βγαινεις λαθος και συνεχιζεις το ιδιο βιολι αποχωρω και γω απο την κουβεντα και παω να πλυνω το μερσεντικο να κανω το γαμπρο το βραδυ. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
To μεγαλο λαθος στο συλλογισμο σου ειναι οτι εισαι παρα πολυ απολυτος, μονος σου ορισες σωστα την υπερβολικη ταχυτητα ετσι;η οποιοα ομως αλλαζει συνεχως αναλογα το δρομο το αυτοκινητο την κινηση κτλ γιατι κολας στο με 130 ειμαι ασφαλης με 150 πεθαινω;μαθε οτι και με 130 δεν εισαι καθολου ασφαλης σε σχεση με τα 60 γιατι εχεις διπλασια ταχυτητα και τετραπλασια κινητικη ενεργεια συνεπως οσο επικυνδινος ειμαι εγω στα 220 αλλο τοσο εισαι και συ στα 130 συμφωνα παντα με τους συλογισμους σου(λες οτι η μεγιστη σου ταχυτητα ηταν τα 170 και βαση αυτου θεωρεις νορμαλ τα 130,εμενα που ειναι τα 260 θα ειναι νορμαλ τα 220 σωστα;).
Οταν ακομα και με βαση τα στατιστικα τα οποια συνεχως επικαλεισαι βγαινεις λαθος και συνεχιζεις το ιδιο βιολι αποχωρω και γω απο την κουβεντα και παω να πλυνω το μερσεντικο να κανω το γαμπρο το βραδυ.Τα crash test είναι απόλυτα, όπως απόλυτοι είστε εσείς που νομίζετε ότι είστε οδηγάρες.
λες οτι η μεγιστη σου ταχυτητα ηταν τα 170 και βαση αυτου θεωρεις νορμαλ τα 130,εμενα που ειναι τα 260 θα ειναι νορμαλ τα 220 σωστα;
Έχεις εγκεφαλική δυσλειτουργία;; Που συσχέτισα την ασφαλή ταχύτητα με το μέγιστο που πιάνει το αμάξι μου, και μου προσάπτετε δικά σας άκυρα συμπεράσματα και συλλογισμούς; Η διαφορά είναι στο ότι με 130 παίζει να γίνει ολέθρια ζημιά, με 150+ είναι σχεδόν δεδομένη. Απόλυτοι αριθμοί. Έχετε κάψει ομαδικά βαλβίδες μου φαίνεται. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω μπορω να αντιδρασω κ στα 150 κ στα 180. Το εχω κανει, στα 150 πετυχα κλεισμενο το Κηφισο απο ατυχημα, πανω σε στροφη (κ αυτο επειδη δεν ειχα την προσοχη μου στο δρομο, αλλιως τους ειχα δει απο πριν. αυτο ειναι που λεμε ΑΛΛΑ ειναι τα σημαντικα). κ στα 180 πετυχα (μαλλον) λαθρομεταναστη να πηδαει απο πισω μερος νταλικας ακινητοποιημενης στο πλαι του Κηφισου κ να διασχιζει πανικοβλητος το δρομο, κ τον απεφυγα. Ειμαι οκ?
Το αποκορύφωμα της επιχειρηματολογίας σου είναι αυτό;; Δε το σχολιάζω, είναι τόσο γελοίο που το αναφέρεις κιόλας για να δείξεις ότι είσαι οδηγάρα; Την επόμενη φορά δε θα τον αποφύγεις όμως, σου έκατσε μια φορά, μη πας γυρεύοντας.
Οχι, το αναφερω γιατι μας εχεις πρηξει τα παπαρια με το 'αδυνατο του να αντιδρασεις στην εξωπραγματικη ταχυτητα των 150 χαω ΑΡΑ τα 130 ειναι οριακα δολοφονικα' κ κατι αλλες τετοιες πιπες.
ο βεμπερ πήγε στην πάτρα σε περισσότερο από 2 ώρες και μάντεψε πως γύρισε πάλι στο ελ βελ....
πρέπει να είσαι τρομερός κρετίνος για να πηγαίνες με πάνω από 110 σε τέτοιους δρόμους...
αλλος απο δω...Σιγα τα γκαζια ρε μαστορα...
βέβαια ο βεμπερ είναι 'αδερφή, κότα, δεν έχει τα χέρια μου, εγώ απέφυγα λαθρομεταναστάκη ενώ έστριβα τσιγάρο και μου πέρναν μπιτζει...' κλπ κλπμ γραφικά...
Αυτο καταλαβες? Ή οτι ο Γουεμπερ φοβηθηκε απο την ταχυτητα?
120 η ταχύτητα του α, και 120 η ταχύτητα του αντίθετος ερχόμενου βου μας δημιουργεί ενα εκρηκτικό κοκτέιλ σε εθνικό δίκτυο χωρίς ενδιάμεσο διαχωριστικο... Ο γουεμπερ τα είδε όλα, εσυ όλα καλά ;
-
Ο Γουεμπερ δεν ειδε τιποτα να παει σε Σρι Λανκα, Κινα κ.λ.π. να κανει π.χ. 700 χλμ σαν συνοδηγος εκει σε εθνικες οδους χωρις διαχωριστικο,και μετα να ερθει να πει για την Κορινθου Πατρων... (εγω πηγα και πηρα τη δωση μου ... μια χαρα)
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εγω μπορω να αντιδρασω κ στα 150 κ στα 180. Το εχω κανει, στα 150 πετυχα κλεισμενο το Κηφισο απο ατυχημα, πανω σε στροφη (κ αυτο επειδη δεν ειχα την προσοχη μου στο δρομο, αλλιως τους ειχα δει απο πριν. αυτο ειναι που λεμε ΑΛΛΑ ειναι τα σημαντικα). κ στα 180 πετυχα (μαλλον) λαθρομεταναστη να πηδαει απο πισω μερος νταλικας ακινητοποιημενης στο πλαι του Κηφισου κ να διασχιζει πανικοβλητος το δρομο, κ τον απεφυγα. Ειμαι οκ?
Το αποκορύφωμα της επιχειρηματολογίας σου είναι αυτό;; Δε το σχολιάζω, είναι τόσο γελοίο που το αναφέρεις κιόλας για να δείξεις ότι είσαι οδηγάρα; Την επόμενη φορά δε θα τον αποφύγεις όμως, σου έκατσε μια φορά, μη πας γυρεύοντας.
Οχι, το αναφερω γιατι μας εχεις πρηξει τα παπαρια με το 'αδυνατο του να αντιδρασεις στην εξωπραγματικη ταχυτητα των 150 χαω ΑΡΑ τα 130 ειναι οριακα δολοφονικα' κ κατι αλλες τετοιες πιπες.
ο βεμπερ πήγε στην πάτρα σε περισσότερο από 2 ώρες και μάντεψε πως γύρισε πάλι στο ελ βελ....
πρέπει να είσαι τρομερός κρετίνος για να πηγαίνες με πάνω από 110 σε τέτοιους δρόμους...
αλλος απο δω...Σιγα τα γκαζια ρε μαστορα...
βέβαια ο βεμπερ είναι 'αδερφή, κότα, δεν έχει τα χέρια μου, εγώ απέφυγα λαθρομεταναστάκη ενώ έστριβα τσιγάρο και μου πέρναν μπιτζει...' κλπ κλπμ γραφικά...
Αυτο καταλαβες? Ή οτι ο Γουεμπερ φοβηθηκε απο την ταχυτητα?
120 η ταχύτητα του α, και 120 η ταχύτητα του αντίθετος ερχόμενου βου μας δημιουργεί ενα εκρηκτικό κοκτέιλ σε εθνικό δίκτυο χωρίς ενδιάμεσο διαχωριστικο... Ο γουεμπερ τα είδε όλα, εσυ όλα καλά ;
Δεν τον φοβησε η ταχύτητα ομως. Οι κακες συνθηκες τον φοβησαν.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Το ειπα και πριν και θα το ξαναπω. Εχω διαβασει πολυ απο το θεμα αλλα δεν θα κατσω να διαβασω 17 σελιδες απο σαχλαμαρες απο 18χρονα η 40αρηδες με μυαλα 15χρονων.
Απιστευτα θλιβερες αποψεις στο θεμα, μου προκαλουν πραγματικη θλιψη και δε το λεω για να την 'πω' σε καποιον. Καθομαστε και συζηταμε το αν το συντηρημενο αμαξι Α πρεπει να εχει παραπανω οριο απο το ασυντηρητο Β, αν θα εχουμε ορια αλλα για παππουδες αλλα για νεους και αλλα ανεφαρμοστα, την ιδια στιγμη που χεραδες γραφουν για 200αρισματα στην Κατεχακη και δικαιωμα του τρεχειν αφου δεν υπαρχει ατυχημα ακομα. (Λες και θα ζησεις με 200 να παθεις πολλα ατυχηματα)
Κανεις δεν ειπε εδω περα εγκλημα να πας με 160 σε μια εθνικη χωρις κινηση, αλλα μου προκαλει πραγματικη θλιψη να βλεπω ατομα να υπερασπιζονται την ασφαλεια του 200αρισματος ή 150αρισματος σε δρομο με πεζοφαναρα. Δηλαδη αν καποιος πεζος **ΚΑΚΩΣ **περασει με κοκκινο να τον κανουμε κιμα επειδη την ειδαμε χεραδες εντος πολης.
Πουθενα (Σε καμμια χωρα) δεν υπαρχει απολυτος σεβασμος στα ορια ταχυτητας, και αυτο ειναι φυσιολογικο σε ενα βαθμο γιατι δεν ειναι παντου λογικα οντως η ο κοσμος καποια φορα θα βιαζεται, παρολαυτα σε μεσους ορους τοσο ΚΑΦΡΙΛΑ δεν βλεπεις ευκολα σε χωρες που δεν ανηκουν στον λεγομενο 'τριτο κοσμο'. Δειτε μια θλιβερη πρωτια και δειτε και που ειναι οι φλωροι Γερμανοι, Δανοι και Σουηδοι που σεβονται σε μεγαλυτερο βαθμο τα ΕΞΙΣΟΥ χαμηλα ορια.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... death_rate
Ελλαδα 1.440 θανατοι το χρονο, και ενας θεος ξερει ποσοι αναπηροι.
Σουηδια 290 θανατοι το χρονοΤις εβαλα και τις δυο χωρες με 10 εκατομμυρια.
Οποιος εχει θεωρει οτι για ΟΛΗ αυτη τη διαφορα φταινε 'οι κακες συνθηκες και η κακια η στιγμη' και οχι οτι οι 'χεραδες' 200αριζουν παντου και παντα επειδη 'ακομα δεν εχουν κανει ατυχημα' μου προκαλει θλιψη.
Και επειδη ζω Σουηδια εδω και καμποσα χρονια, **ΟΧΙ **δεν εχει καλυτερο οδικο δικτυο απλα ο κοσμος δεν οδηγει σα να θελει να πεθανει σε καθε στροφη.
-
μα στην Ελλαδα τα 85% γινονται σε πολεις.... δεν διακοσαριζει καποιος μεσα σε πολη... (ισως σε ειδικες περιπτωσεις.. βλεπε ΑΟ αλλα οχι καθε μερα...) αρα δεν φταιει η ταχυτητα των 200+ η των 160+, αλλα η παιδεια μας πεζων και οδηγων και βεβαια και το φακελλακι με τη βοηθεια του οποιου πηρε καποιος το διπλωμα..
στη συγκριση πρεπει να μπει ισως και ο παραγοντας 'ποσα χλιομετρα κανουν τα 10 εκατ. Σουηδοι με τα δικα μας 10 εκατ. (δεν ξερω αν υπαρχει καπου σαν εκτημηση αυτο το νουμερο... -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Και επειδη ζω Σουηδια εδω και καμποσα χρονια, **ΟΧΙ **δεν εχει καλυτερο οδικο δικτυο απλα ο κοσμος δεν οδηγει σα να θελει να πεθανει σε καθε στροφη.Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι τα περισσότερα περιστατικά γίνονται λόγω ασχετοσύνης και όχι υπερβολικής ταχύτητας. Καθημερινά βλέπω απίστευτη βλακεία στον δρόμο. Στις χώρες που αναφέρεις τα τεστ οδήγησης είναι σοβαρά. Στην Ελλάδα είναι τεστ παρκαρίσματος, όπως έγραψε κάποιος φίλος σε προηγούμενη σελίδα. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.
-
Η ασχετοσύνη σε συνδυασμό με την υπερβολική ταχύτητα είναι που οδηγούν στα τροχαία.
-
Νομίζω ότι 224.v και REALZEUS με κάλυψαν απόλυτα στο θέμα της συσχέτισης των τροχαίων με την ταχύτητα. Προσωπικά, μετά από αρκετά χρόνια στο τιμόνι, και πολλά χιλιόμετρα, θεωρώ ότι η ταχύτητα από μόνη της, ως απόλυτο νούμερο, δεν προκαλεί τίποτα. Το πρόβλημα προκαλείται όταν πηγαίνεις με λάθος ταχύτητα, σε λάθος δρόμο, τη λάθος στιγμή.
Στην Αττική οδό για παράδειγμα και με 250χλμ/ώρα να πάει κάποιος, δεν είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνος είναι ο καραγκιόζης που πηγαίνει στην αριστερη με 100χλμ/ώρα και νομίζει ότι είναι νόμιμος. Από την άλλη το να ανεβαίνεις την Κηφισίας με 170 και 180 χλμ/ώρα σίγουρα δεν είναι σώσφρων, καθώς ακόμα και τα καλύτερα χέρια να έχεις δεν λαμβάνεις υπόψην σου πολλές και σημαντικές παραμέτρους. Στην τελική με οποιαδήποτε ταχύτητα πάνω από τα 50χλμ/ώρα, η επιβίωση είναι καθαρά θέμα τύχης. Που θα χτυπήσεις, με τι κτλ. Η υψηλή ταχύτητα όμως μειώνει σημαντικά το χρόνο αντίδρασης του οδηγού, καθώς και τη δυνατότητα ελιγμού του.
Προσωπικά τα όρια ταχύτητας ούτε που τα κοιτάω πλέον. Πηγαίνω με την ταχύτητα με την οποία νιώθω άνετα και φροντίζω να μην ενοχλώ. Μέσα στα στενά σπάνια θα περάσω τα 50χλμ/ώρα. Σε μεγάλες λεωφόρους θα κινηθώ με 120-130χλμ/ώρα και πάντα σε επιφυλακή. Στην εθνική με την ίδια ταχύτητα για λόγους οικονομίας, ενώ όταν κινούμε σε διαδρομές που γνωρίζω και έχω όρεξη να παίξω (πχ Μαραθώνος) θα αγγίξω και τα 150χλμ/ώρα. Όμως μιλάμε για διαδρομές που γνωρίζω από έξω και ανακατωτά και φυσικά πάντα φυλαγμένα στα κομμάτια με περιορισμένη ορατότητα (πχ στο φανάρι του Ν. Βουτσά, με κατεύθυνση για Αθήνα δεν γνωρίζεις αν είναι σταματημένος κανείς στο φανάρι, παρά μόνο όταν είναι αργά, για αυτό και πάντα σε αυτό το σημείο εγώ τουλάχιστον κόβω σημαντικά). Έξω από σχολεία ή παιδικές χαρές, ακόμα και τα 30χλμ/ώρα ίσως είναι πολλά, καθως τα παιδιά είναι εντελώς απρόβλεπτα.
Ως συμπέρασμα τελικά για μένα, σημασία δεν έχει η ταχύτητα ως νούμερο, αλλά ο υπολογισμός της συνάρτησης όπου περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητοι παράμετροι. Και αυτό, καλώς ή κακώς διαφέρει από οδηγό σε οδηγό, και ανά περίπτωση. Μέχρι όμως να δημιουργηθεί ένα σύστημα σωστής και χρόνιας εκπαίδευσης νέων οδηγών, προτιμώ να είναι κάπως αυστηρά τα όρια, καθώς εκτός από άτομα 'ψαγμένα' με το άθλημα κυκλοφορούν και πολλοί 'χάροι' που δε θα έπρεπε να οδηγούν. Ηλικιωμένοι που δεν έχουν καθόλου αντανακλαστικά, γκόμενες που οδηγούν έχοντας άγνοια του κινδύνου, πιτσιρικάδες που οδηγούν με τον φαλλό τους, κυράτσες που φοβούνται και τη σκιά τους και φυσικά κάμποσοι που νομίζουν ότι ξέρουν.
-
οι οδηγοι φταινε και οχι η υπερβολικη ταχυτητα. σκεφτειτε να εισαι στην κορινθου-πατρων με 100 χλμ
και ΟΛΟΙ να ειναι ΚΑΛΟΙ οδηγοι. με το ΚΑΛΟΙ δεν εννωω να ντριφταρουν για 5 χλμ (ασχετα αν μπορουν να το κανουν), αλλα να ξερουν να οδηγουν. αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχε κανενας κινδυνος! εχω παει βολτα 3 η 4 αυτοκινητα αρκετες φορες. οταν ειμασταν ΚΑΛΟΙ οδηγοι δεν φοβομουν τιποτα και φτασαμε ανετα (δεν βαζαμε κοντρες ουτε 200αριζαμε),
απλα πηγεναμε πορεια με ~130. μια αλλη φορα γυρισα πισω στην αρχη της διαδρομης γιατι φοβηθηκα
τους οδηγους απο την παρεα. αν ειναι να σκοτωθουμε και μεταξυ μας τι να το κανεις.'οποιος φοβατε πεφτει και κοιμαται'. (πλακα κανω)
-
Πραγματικα ωρες ωρες απορω αν ο κοσμος μιλαει ιδια γλωσα με εμενα.
Προφανως και ενα ατυχημα δεν θα συμβει αν πηγαινεις και με 360 αν δεν γινει καποιο λαθος η απροοπτο, το θεμα ειναι οτι απροοπτα συμβαινουν και θα συμβαινουν οσα διπλωματα και να περασεις και οσα σχολεια και να περασεις, ειτε γιατι σε τσαντισε πριν η γυναικα ειτε γιατι σε απελυσαν.
Και το θεμα ειναι τοτε οτι αν πηγαινεις με μια λογικη ταχυτητα (ας μην ειναι και η νομιμη) τοτε εχεις καποιες πιθανοτητες η να τη γλυτωσεις η να μειωσεις τις συνεπειες.
Τωρα αν κοσμος εδω περα θεωρει λογικα τα 200αρισματα στην Κατεχακη που πεζοι, αλλοι χρηστες καροτσακια με παλιοσιδερα σερνονται τοτε δεν εχουμε να συζητησουμε κατι, αλλα οι στατιστικες δυστηχως λενε οτι σκοτωνομαστε σαν τις μυγες και δεν λενε ψεμματα.
Αληθεια γιατι καραγκιοζης οποιος προσπερναει με 100 στην αριστερη στην Αττικη δε το καταλαβα? Εχει ελαχιστο 110 και δε το καταλαβαμε?
-
Καραγκιοζης ειναι αυτος που
α) καθεται στην αριστερη χωρις να προσπερναει, γιατι 'τοσο ειναι το οριο οποτε εγω δεν κουνιεμαι για αυτον που θελει να παει γρηγοροτερα'
β) καθεται στην αριστερη κ συνεχιζει να προσπερναει με 100, ενω οι μεσαιοι πανε ελαχιστα πιο αργα, ενω απο πισω του υπαρχει καποιος αλλος που θελει να προσπερασει πηγαινοντας ακομα πιο γρηγορα, ΕΝΩ μπορει με ασφαλεια να διακοψει την προσπεραση, να αδειασει την αριστερη κ να επιστρεψει στη μεσαια.
Μιλας για απροοπτα. Αυτο λοιπον που σου λεμε οι υπολοιποι ειναι οτι στον Α δρομο πχ ΑΟ, με τις τελειες συνθηκες, συμβαινουν 2 απροοπτα/'αυτοκινητοχιλιομετρο', ενω στο Β δρομο πχ Συγγρου με δυσκολες συνθηκες μπορει να συμβαινουν 40 απροοπτα/'αυτοκινητοχιλιομετρο', κ για αυτο στον Α δρομο αυτο που λεμε 'καταλληλη' ταχυτητα ειναι πολυ υψηλοτερη, ασχετα αν στον ενα γραφει οριο 100 κ στον αλλο 90.
Προφανως αν σου συμβει το απροοπτο, με οσα περισσοτερα πηγαινεις, τοσο μεγαλυτερη η ζημια κ τοσο δυσκολοτερο να το αντιμετωπισεις (κ αυτο σχετικο*), αλλα εγω (κ οι υπολοιποι, κρινοντας απο αυτα που γραφουν) ζυγιζουμε αυτη τη πιθανοτητα κ το ποσο μικρη ειναι, στις δεδομενες συνθηκες/δρομο κ η ζυγαρια γερνει προς τη μεγαλυτερη ταχυτητα.
*Πιο ευκολα θα αντιδρασεις στην στεγνη κ φαρδια ΑΟ οταν πηγαινεις με +20 απο το οριο (=150) παρα στη βρεγμενη κ στενη Αμφιθεας οταν πηγαινεις με +10 απο το οριο.
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;