-
Για να σας δω συμφορουμίτες... Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;
-
-
-
Τα βραδια που γυρναω σπιτι πχ 2-3 ναι τα τηρω γιατι εχει και ηρεμια ο δρομος και απλα i enjoy the ride. Τωρα πρωινα και μεσημερια που γινεται χαμος ενα μικρο ποσοστο πανω απο το οριο ειμαι. Τα περισσοτερα χιλιομετρα που κανω ειναι στον περιφερειακο, κεντρο σπανια, το οριο ειναι 90 εγω μαξ 120 αντε 130
-
Ποτε.
-
Όχι.
Με την έννοια που 'χε πει κάποτε ο Ιαβέρης. Το 50 είναι πολύ για μέσα στην πόλη, και το 120-130 λίγο για αυτοκινητόδρομο. Όπως και κάτι 60-70-80 σε επαρχιακούς.
-
μονο οπου εχει φωτογραφικες καμερες.
-
Τα τηρώ πολύ περισσοτερο απο παλαιοτεεα. Τα μεγαλα σχεδόν όλα (120-130) τα μικρα (30-40) λιγο λιγότερο αλλα γενικά και αυτά Ναι
-
Ποτέ και για κανενα λογο
Εξαιρεση μονο οταν περναω μεσα απο χωρια -
Συήθως οχι.
Μόνο τις σπάνιες φορές που συμπέσει το όριο που κρίνω εγώ με αυτό της τροχαίας. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τα τηρώ πολύ περισσοτερο απο παλαιοτεεα. Τα μεγαλα σχεδόν όλα (120-130) τα μικρα (30-40) λιγο λιγότερο αλλα γενικά και αυτά Ναι+1
Εκτός από κάτι κουλά σε περιοχές που ξέρω (τις περνάω σχεδόν 2-3 τη μέρα, κάθε μέρα τα τελευταια 20 χρόνια) ότι δεν έχουν νόημα. -
Με τις γαμωτιμές της βενζίνης πρέπει να έχω καιρό να πιάσω πάνω απο 110 σε ταξίδι.
-
Αν τηρουσαμε ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ τα ορια ταχυτητος τοτε ολοι οι δρομοι θα'ταν μονιμως μποτιλιαρισμενοι......
Δεν θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που προσπαθησα να τηρησω το σημα που εβαζε οριο 15 η 20 η 30 χλμ. -
εκτος συγκεκριμενων περιπτωσεων τα τηρω +29 χλμ/ω που ειναι το οριο για να μη μου παρουν το διπλωμα
(βεβαια σε κατοικημενη περιοχη δε παω με 80 , εκει μπορει να παω και με λιγοτερα απο τα θεωρητικα 50)
για ποντους εχω περιθωριο τωρα που εχουν παραγραφει οσα ειχα κανει παλια, εχω να φαω κληση παααρα πολλα χρονια -
Σπανια...Μονο στη πολη (μη πεταχτει κανα πιτσιρικι, κανας ντιλιβερας και παει λεγοντας).Στον επαρχιακο το στραμπουλαω και στον εθνικο πας με κανα 120ρι σταθερο σχεδον παντα (εκτος οταν παω Αθηνα στις κατηφορες πριν τη κακια σκαλα εχει 190ρια για το καλο)...
-
Ειδικα στα ταξιδια που συνηθως δε βιαζομαι τα τηρω γιατι μου αρεσει να απολαμβανω το ταξιδι.!!Μου ειναι αρκετα ξεκουραστο αλλωστε , στην πολη απο την αλλη ακομα και τα βραδια σπανια θα φτασω και τα 120.Εχουν δει πολλα και διαφορα τα ματια μου και παντα εχω το νου μου.
-
Προσπαθώ να τα σπάω, ακόμα και όταν είμαι με το ποδήλατο. Πολλές φορές είναι τόσο αστεία, που τα καταφέρνω.
-
Τα (παρα)τηρώ πάντα. Κατάλοιπο από την οδήγηση στη Σκωτία όπου κόβουν κ@λους.
-
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα ίδια όρια ταχύτητας ισχύουν για μένα, και ένα γέρο 70 χρονών. Προφανώς δεν έχουμε ούτε τα ίδια αντανακλαστικά ούτε τις ίδιες οδηγικές ικανότητες. Συνεπώς τα προσαρμόζω κατά την κρίση μου.
-
Τηρώ όχι τα όρια ταχύτητας αλλά την διαφορά της δικής μου ταχύτητας με το 'πρόβλημα'. Πολλές φορές τα δύο είναι ταυτόσημα, άλλες φορές όχι..
Πχ
Αραιή κινηση εθνικής , κρατάω μια διαφορά μέχρι το πολύ 30-40 χλ/ώρα από την αμέσως δεξιότερη λωρίδα. Αυτό σημαίνει οτι άλλοτε πάω με 110 και άλλοτε με 160, ανάλογα την πυκνότηατης κίνησης και το πόσο πιθανό είναι κάποιος να πεταχτεί μπροστά μου.Στην πόλη, το 'ολα τα σφαζω όλα τα μαχαιρώνω 50χ/ώρα' είναι κάπου τραγικά λίγο, κάπου αλλλου τραγικά πόλυ, και κάπου κανονικό.
Πχ στα στενα αν πάς με 50 μαλλον θα σκοτώσεις άνθρωπο, η 'διαφορά μου με το πρόβλημα', δηλαδή πχ τον πεζό είναι 30χλ/ωρα, άρα πάω με 20-30 το πολύ. Από την άλλη αν πάς με 50 πχ στο κομμάτι της μεσογείων που είναι μεσα στην πολη και όχι με 70, θα σε πατήσουν οι υπολοιποι οδηγοι, θα είναι αδύνατον να αλλάξεις λωρίδα και να πάς στην αριστερή για να στρίψεις αριστερα.. κάθε μέρα τα βλέπουμε αυτά..
Πιστεύω οτι σημαντικό είναι να είμαστε κοντά στην ροή του δρομου, λιγο πιο πάνω λιγο πιο κατω και να έχουμε 'λογική' διαφορά ταχύτας με τους υπόλοιπους. Αν όλοι πάνε με 130 και εμείς περνάμε με 220 από δίπλα, καποια στιγμή καποιος δεν θα μας δει στον καθρέπτη να ερχόμαστε και δεν θα καταλάβει την διαφορά ταχύτητας και θα γίνει η στραβή...
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;