-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αλλά γράφω αλλά καταλαβαίνετε.
Αυτοκριτική κάνουμε όχι γιατί ψηφίσαμε κάτι ή γιατί φαγάμε αλλά γιατί αποκλείεται να είναι κάποιος από εμάς αναμάρτητος και χώρις μικρή ή μεγάλη παράβαση κανόνα.
Το καθεστώς ανομίας μόνοι μας το φτιάξαμε και το υπηρετούμε.
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι και όχι και εμείς. Δεν ζούμε σε γυάλα.Mην εισαι απολυτος. Υπαρχει και κοσμος που ζει μια κανονικη ζωη χωρις να ενοχλεί αλλους. Τωρα αν πηγες και μια φορα κοντρα μονοδρομο δεν σημαινει ότι εισαι στην ιδια κατηγορια με αυτους που εκαψαν το κεντρο της Αθηνας ή κλεινουν εθνικες οδους ή δεν πληρωνουν τα διοδια.
Άλλο να μπηκες παρανομα στο δημοσιο ή με σημείωμα από κλαδικη και άλλο να εδωσες ΑΣΕΠ (πχ ή ακομα και η επετηριδα παλαιοτερα) εστω και αν οικονομικα ωφελείσαι το ιδιο.
Το καθεστως ανομιας το εφτιαξε μια μεγαλη μεριδα του Ελλ πληθυσμου αλλα δεν σημαινει ότι ολοι εχουμε συμμετοχη σε αυτό.
Υπαρχει και αρκετος κοσμος ο οποιος πληρωνει επιλογες αλλων αλλα από την στγμη που οι αλλοι πλειοψηφουν δεν μπορεις να κανεις κατι.
-
Το σύστημα εξουσίας είναι πυραμίδα. Ο τοπικός θέλει ψηφαλακια να βγει. Βγαίνοντας ελέγχει ένα τοπικό μηχανισμό και βοηθάει τον παραπάνω κοκΚυβέρνηση όμως δεν ξαναβγαίνεις αν δυσαρεστείς την πλειοψηφία.
-
Δεν νομίζω να είπε κανεις ότι έδωσε αυξήσεις ο Σημιτης.
Aν κοιτάξεις μερικά ποστ πριν υπάρχει αυτό. Και στο παρελθόν έχει γραφεί ξανά...
-
Λάθος όχι την πλειοψηφία . Αλλά τις ισχυρές μειοψηφίες με διακόπτη . Αυτές αν καταλάβαιναν τα ζώα οι πολιτικοί πόσο εύκολο είναι να τους βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και πόσο θετική απόκριση θα είχε αυτό από την πλειοψηφία , θα έβγαιναν πάντα .
Το ΣΚ στην μέση της τουριστικής περιόδου , κάποιοι ξύστες κλείνουν τα μουσεία για οποιονδήποτε γελοίο λόγο .
Ρήγκαν και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τους χρειάζεται και να δείτε πως όλα φτιάχνουν .....
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αυτοκριτική κάνουμε όχι γιατί ψηφίσαμε κάτι ή γιατί φαγάμε αλλά γιατί αποκλείεται να είναι κάποιος από εμάς αναμάρτητος και χώρις μικρή ή μεγάλη παράβαση κανόνα.
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι και όχι και εμείς. Δεν ζούμε σε γυάλα.Mην εισαι απολυτος. Υπαρχει και κοσμος που ζει μια κανονικη ζωη χωρις να ενοχλεί αλλους. Τωρα αν πηγες και μια φορα κοντρα μονοδρομο δεν σημαινει ότι εισαι στην ιδια κατηγορια με αυτους που εκαψαν το κεντρο της Αθηνας ή κλεινουν εθνικες οδους ή δεν πληρωνουν τα διοδια.
Άλλο να μπηκες παρανομα στο δημοσιο ή με σημείωμα από κλαδικη και άλλο να εδωσες ΑΣΕΠ (πχ ή ακομα και η επετηριδα παλαιοτερα) εστω και αν οικονομικα ωφελείσαι το ιδιο.
Το καθεστως ανομιας το εφτιαξε μια μεγαλη μεριδα του Ελλ πληθυσμου αλλα δεν σημαινει ότι ολοι εχουμε συμμετοχη σε αυτό.
Υπαρχει και αρκετος κοσμος ο οποιος πληρωνει επιλογες αλλων αλλα από την στγμη που οι αλλοι πλειοψηφουν δεν μπορεις να κανεις κατι.
Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος ..
Καθε αψηφηση κανόνα έχει μια κοινη βάση από πίσω. Το ότι αλλάζει η βαρύτητα του εγκλήματος δεν αλλάζει κάτι στα παραγωγικα αιτία της βούλησης. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι και όχι και εμείς. Δεν ζούμε σε γυάλα.Δηλαδή ένας κλέβει μία τράπεζα και σκοτώνει 10 υπαλλήλους και πελάτες , βγαίνοντας μπουκάρει σε ένα σπίτι και τρώει στο τραπέζι η οικογένεια . Τους σκοτώνει όλους και παίρνει ότι αξίας έχουν πάνω τους και στο σπίτι , μετά χτυπάει τις εισπράξεις ενός ΣΜ και καθαρίζει πελάτες και προσωπικό .
Κλέφτης λοιπόν ο τυπάκος και με μερικούς φόνους .
Δίπλα του ο πιτσιρικάς που έκλεψε μια τσίχλα από το περίπτερο .
Ο ηλεκτρολόγος που δεν έκοψε απόδειξη για τα 20 € που πήρε .....
Προφανώς κανένας αναμάρτητος .... [emoji38]
Λοιπόν φίλε μου , εγώ και μερικά εκατομμύρια άλλοι , ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ σε τίποτε ....
Αν θέλεις να αυτομαστιγώνεσαι , ή έχεις άλλες ενοχές , μην τις φορτώνεις και στους άλλους ....
Εγώ ξέρω ότι πληρώναμε αδρότατα κάποιους κοπρίτες , πολιτικούς , ΔΥ κλπ να περιφρουρούν την κρατική περιουσία , τις ασφαλιστικές μας εισφορές και κάποια πράγματα ακόμη.
Το γεγονός ότι γλύτωσαν το Γουδί , δεν τους αθωώνει...
Οπως και ο κατάδικος που παίρνει Χάρη , δεν σημαίνει ότι είναι και Αθώος ....
Άστο δεν έχει νόημα να μιλάμε άλλο. Σε θυμάμαι και από το νήμα για το 3008.
Δυστυχώς άνθρωποι με τέτοια προσέγγιση τα λένε αυτά όντας στην άπεξω και μέχρι να μπουν μέσα, οπότε αρχίζουν τα ίδια..... Κλασσική προσέγγιση γάτου που σκούζει.
Γεμισε η Ελλάδα κοψοχερηδες και τιμητες.....
Δυστυχώς καμία τύχη η χώρα με τέτοιες νοοτροπίες.... -
oliga με τους γάτους κύριε...
-
Έτσι μπράβο, περήφανα αντρίκια και σταράτα τα λέει ο Αλέκσης-ΠΦΑ, βρέθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος να το πει
Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός ανίκανου Πρωθυπουργού
Εκεί που λέει 'συγνώμη, δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, έχει και η ειρωνία τα όριά της' μου τα χάλασε λίγο όμως...
-
Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος ..
Καθε αψηφηση κανόνα έχει μια κοινη βάση από πίσω. Το ότι αλλάζει η βαρύτητα του εγκλήματος δεν αλλάζει κάτι στα παραγωγικα αιτία της βούλησης.Διαφωνω. Ειναι λαθος να προσπαθεις να ριξεις τα ασχημα σε ολους επηδη μενουν στην ιδια χωρα. Πρεπει παντα να ξεχωριζεις περιπτωσεις. Και αν καποιος ωφεληθηκε απο κατι ασχημο που εκαναν αλλοι (πχ εκλεισαν τους δρομους για αυξησεις και πηρε και αυτος αυξηση ενω διαφωνει με τετοιες συμπεριφορες) σε διαβεβαιω οτι σε αλλες χωρες αυτος που παει με τους νομους και ειναι ηθικα σωστος εχει πολυ μεγαλυτερα ωφελη.
-
Την τελευταία φορά που άκουσα αυτή την άποψη Στέφανε ήταν όταν προκειμένου να βγει ο Μπους Πρόεδρος των Η.Π.Α. θεωρήθηκαν ότι είχαν θέματα με την δικαιοσύνη ακόμοι και όσοι είχαν φάει και κλήσεις της τροχαίας...Όχι δεν φέρουν όλοι την ευθύνη για τις επιλογές των πολλών. Είναι τόσο δίκαιο όσο να κατηγορείς το ΚΚΕ πως κάνει ότι μπορεί τόσα χρόνια για να ενισχύσει τον Καπιταλισμό. Οι αλήθειες να λέγονται ξανά και ξανά, αλλά οι αλήθειες...
-
H έννοια της συλλογικής ευθύνης είναι ίδιον των ολοκληρωτικών συστημάτων και των υποστηρικτών τους .
Για την Αστική Δημοκρατία συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει . Οπως δεν υπάρχει και οικογενειακή ευθύνη . Οι ευθύνες είναι ατομικές .
Από την άλλη ακόμα και η ακροτελεύτια διάταξη προβλέπει την άμυνα των πολιτών απέναντι σε όποιον καταλύει τα βασικά δικαιώματα .
Και η ισονομία και η ίση συμμετοχή των πολιτών στα βάρη είναι βασικότατη διάταξη .
Αρα ξεκινάμε από τους ενόχους , από αυτούς που πληρώνονταν αδρά για να προστατεύουν το κράτος και το έκλεβαν , από τα λαμόγια του βαθέος κομματικού κράτους και μετά αφού τιμωρήσουμε αυτούς με την αυστηρότητα που πρέπει , τότε θα ζητήσει το κράτος ΤΑΠΕΙΝΑ από τους πολίτες να είναι σωστοί απέναντι του .
Αλλιώς είναι υποχρέωση του πολίτη να αντιδρά όχι μόνο στον εξωτερικό εχθρό , αλλά και στον εσωτερικό που έχει σφετεριστεί την κρατική εξουσία .
Οπότε δεν πρόκειται περί εγκλήματος , αλλά περί νομίμου άμυνας απέναντι σε εγκληματίες που επιτίθενται και λεηλατούν το κράτος .
Και επειδή δεν είμαι νομικός αλλά μηχανικός και άρα πιο πρακτικός , ας σκεφτούμε ότι μόνο την μίζα του Μαντέλη των 250000 , για να την φτάσει σε φοροδιαφυγή ένας ηλεκτρολόγος ή άλλος ΕΕ , θα πρέπει να είναι πολύ επιτυχημένος στην δουλειά του για 20 χρόνια τουλάχιστον , ώστε να φοροδιαφεύγει 12000 φόρο τον χρόνο . Δηλαδή με τα παλιά δεδομένα που υπήρχε και το αφορολόγητο για όλους θα έπρεπε να κρύβει 50000 τον χρόνο καθαρά κέρδη , δηλαδή να έχει φανερά και κρυφά καθαρά κέρδη 70-80000 που σημαίνει τζίρο πάνω από 150000 .
Χλωμό , έως πολύ χλωμό , εκτός αν μιλάμε για μερικές δεκάδες μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους ...
Οπότε επειδή οι μίζες ήταν εκατομμύρια , ας αφήσουμε τον κόσμο στην ησυχία του και όχι να τον κατηγορούμε για να αθωώσουμε τα λαμόγια τους πολιτικούς...
Για το 3008 νομίζω ότι καθάρισα το θέμα από άσχετες παρεμβάσεις τρίτων και πλέον το θέμα αφορά το αμάξι , το οποίο όπως το βλέπω πολύ συχνά στον δρόμο πάει αρκετά καλά . Φαίνεται δεν πείστηκαν πολλοί ότι αρκετά λεφτά δίνουμε μόνο για αμάξια που νομίζουμε ότι μας κάνουν πιό σημαντικούς .
Προφανώς ήταν σημαντικοί από μόνοι τους οι άνθρωποι . Δεν περίμεναν να τους εκτιμήσουν οι τρίτοι από το κλειδί του αυτοκινήτου που θα μοστράρουν στο τραπέζι του καφέ....
-
Αν περίμενα να με εκτιμήσουν από το κλειδί θα έπαιρνα άλλο αυτοκίνητο από αυτό που μου άρεσε. Η ευθύνη είναι δική μου! Φίλε criuser όμορφη τοποθέτηση δίχως περιστροφές και με μεγάλες δώσεις αξιοπρεπέστατης συμπεριφοράς. Αν είναι να συνεχίσεις έτσι θα έχουμε πρόβλημα σοβαρό όταν θα διαφωνούμε μαζί σου γιατί δεν θα μπορούμε να πετουμε την μπάλα στην εξέδρα!
-
OK παιδιά!
Δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζαχαρένια μας!
Ο,τι σας κάνει να κοιμάστε ευχάριστα το βράδυ!
Βγάλτε έξω τις μίζες κλπ... δεν συγκρινα ποτέ βαρύτητα εγκλήματος!
Δείτε, όμως, απλά την καθημερινότητα!
Ζούμε σε μια χώρα που δεν λειτουργει τίποτα ΑΛΛΑ πάντα ευθύνονται οι άλλοι ...... ΠΟΤΕ ο ευατός μας, εμείς, άλλωστε, τα κάνουμε όλα σωστά σαν ρομπότ και νομιμοποιούμε την (μικρή ή μεγάλη)παρανομία μας πίσω από το Σύνταγμα (αρθρο 114 και ήδη 120), την αντίσταση στο σύστημα και οποια άλλη εν τέλει λαικιστική μπουρδολογία που πάντα χαιδέυει τα αυτάκια του 'σοφού' (my arse) λαού!
ΟΚ, αν σας ευχαριστεί αυτο το αφήγημα, πάσο! Δεν φταίει κανείς μωρέ (πόσο ωχαδλεφικό ακούγεται αυτό), μόνο τα λαμόγια οι πολιτικοί και τα σκυλιά του βαθέος κράτους/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ (διαλέχτε)...
Ολως τυχαίως κανείς μας δεν ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ (μόνο ΚΟΔΗΣΟ, Οικολόγους ή λευκό ή κάτι άλλο που δεν βγήκε ποτέ.. γιατί έχουμε 'άποψη' και είμαστε διαφορετικοί), κανείς δεν ψήφισε ποτέ (λαμόγιο) για δήμαρχο (τον Πατουλη δεν τον είχες ψηφίσει ποτέ Σπύρο;), πάντοτε στα επαγγελματικά μας σωματεία ψηφίζαμε τους αξιότερους (γι αυτό και βγάινουν και έβγαιναν σούργελα ή λαμόγια) κλπ, αλλά ποτέ κανείς δεν είπε 'να ασχοληθώ εγώ βρε παιδί μου που είμαι καλός και διαφέρω', πάντα οι άλλοι να βγάζουν το φίδι από την τρύπα (να μπορούμε να τους βρίζουμε κιόλας άνετα, αφού πάντα αυτοί φταίνε, ποτέ η αφεντομουτσουνάρα μας) .....ΟΚΚΚΚΚΚ κατανοητό παίδες!
Whatever makes you happy! (άλλωστε όσοι διαφωνούν μπορεί να ειναι και ψώνια που καυλώνουν με τα βλέματα των άλλων στο κλειδί του premium αμαξιού τους στην καφετέρια ) -
Ποτέ δεν τον ψήφισα. Όμως όπως έχω ξαναγράψει δίχως διάθεση να τον υπερασπιστώ στον βαθμό που μπορούσε έκανε πράγματα. Τα αυθαίρετα του Ββ και άλλα με βουλεύματα και άλλο είδους νομότυπες παρανομίες δεν είναι στην δική του ευθύνη όπως και των πολιτών που τον ψήφισαν ή δεν τον ψήφισαν. Επιμένω μη σακιάζουμε όλους τους ανθρώπους σε ένα σωρό. Είναι πολύ άδικο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ποτέ δεν τον ψήφισα. Όμως όπως έχω ξαναγράψει δίχως διάθεση να τον υπερασπιστώ στον βαθμό που μπορούσε έκανε πράγματα. Τα αυθαίρετα του Ββ και άλλα με βουλεύματα και άλλο είδους νομότυπες παρανομίες δεν είναι στην δική του ευθύνη όπως και των πολιτών που τον ψήφισαν ή δεν τον ψήφισαν. Επιμένω μη σακιάζουμε όλους τους ανθρώπους σε ένα σωρό. Είναι πολύ άδικο.Μα το γράφω απο την αρχή ...... δεν τους 'σακιάζω' όλους για το ίδιο πράγμα, αλλά για την απάθεια/αδιαφορία/ωχαδελφισμό/ξερολισμό/κολοπαιδισμό/ψευτοπατριωτισμό/πουστιά/μη αναληψη ευθύνης/ανοχή κλπ (διάλεξε τι σε ενοχλεί/θες), που πλεον έχει καταπνίξει όλη την κοινωνία....
Και οι πολιτικοί και οι πολίτες δεν λειτουργούν εκτός των πλαισίων που η ίδια η κοινωνία φτιάχνει!
Κάπου καταντάει φαυλος κύκλος βεβαια και δεν βρίσκεις εύκολα την άκρη!Και προσωπικά για εσένα Σπύρο επειδή έχουμε πιει μια μπύρα μαζί... αντε ΟΚ δεν ψήφισες ποτέ τον Πατούλη (που όχι παπάρια έχει κάνει και είναι σούργελο που να βράσω και τους γιατρούς που τον ψηφίζουν ... μου λέει πολλά για τυς γιατρούς η επιλογή τους αυτή) ποτέ μα ποτέ δεν έκανες καμία λάθος επιλογή; Προφανως και θα έκανες και προφανώς δεν έχεις την ίδια ευθύνη με το Χ πολιτικό λαμόγιο, αλλά δεν μπορεί να έχουμε όλες τις παρθένες στην Ελλάδα και να φταίνε μόνο 100 πουτάνες!
-
Φυσικά και έχω κάνει όπως όλοι λάθος επιλογές. Αυτό δεν είναι ποινικά κολάσιμο ούτε φυσικά ίδιο με άλλες περιπτώσεις όπου άνθρωποι για να βολευτούν συνειδητά στήριξαν ανθρώπους κόμματα και πολιτικές που ήξεραν πως δεν ήταν οκ. Δεν υπάρχει φαύλος κύκλος. Υπάρχει σε όλα μια αλήθεια μια ουσία και όσα και αν είναι τα εμπόδια καλό είναι να προσπαθούμε να την εντοπίσουμε - καταννοήσουμε. Δεν δέχομαι όμως επ ουδενί να διαχέονται απόψεις ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι, λαμόγια ή ότι άλλο γιατί στην τελική αυτά τα ψεύδη διακινούνται από τους ωφελημένους του συστήματος.
-
OK παιδιά!
Δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζαχαρένια μας!
Ο,τι σας κάνει να κοιμάστε ευχάριστα το βράδυ!
Βγάλτε έξω τις μίζες κλπ... δεν συγκρινα ποτέ βαρύτητα εγκλήματος!
Δείτε, όμως, απλά την καθημερινότητα!
Ζούμε σε μια χώρα που δεν λειτουργει τίποτα ΑΛΛΑ πάντα ευθύνονται οι άλλοι ...... ΠΟΤΕ ο ευατός μας, εμείς, άλλωστε, τα κάνουμε όλα σωστά σαν ρομπότ και νομιμοποιούμε την (μικρή ή μεγάλη)παρανομία μας πίσω από το Σύνταγμα (αρθρο 114 και ήδη 120), την αντίσταση στο σύστημα και οποια άλλη εν τέλει λαικιστική μπουρδολογία που πάντα χαιδέυει τα αυτάκια του 'σοφού' (my arse) λαού!
ΟΚ, αν σας ευχαριστεί αυτο το αφήγημα, πάσο! Δεν φταίει κανείς μωρέ (πόσο ωχαδλεφικό ακούγεται αυτό), μόνο τα λαμόγια οι πολιτικοί και τα σκυλιά του βαθέος κράτους/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ (διαλέχτε)...
Ολως τυχαίως κανείς μας δεν ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ (μόνο ΚΟΔΗΣΟ, Οικολόγους ή λευκό ή κάτι άλλο που δεν βγήκε ποτέ.. γιατί έχουμε 'άποψη' και είμαστε διαφορετικοί), κανείς δεν ψήφισε ποτέ (λαμόγιο) για δήμαρχο (τον Πατουλη δεν τον είχες ψηφίσει ποτέ Σπύρο;), πάντοτε στα επαγγελματικά μας σωματεία ψηφίζαμε τους αξιότερους (γι αυτό και βγάινουν και έβγαιναν σούργελα ή λαμόγια) κλπ, αλλά ποτέ κανείς δεν είπε 'να ασχοληθώ εγώ βρε παιδί μου που είμαι καλός και διαφέρω', πάντα οι άλλοι να βγάζουν το φίδι από την τρύπα (να μπορούμε να τους βρίζουμε κιόλας άνετα, αφού πάντα αυτοί φταίνε, ποτέ η αφεντομουτσουνάρα μας) .....ΟΚΚΚΚΚΚ κατανοητό παίδες!
Whatever makes you happy! (άλλωστε όσοι διαφωνούν μπορεί να ειναι και ψώνια που καυλώνουν με τα βλέματα των άλλων στο κλειδί του premium αμαξιού τους στην καφετέρια )Στεφανε για την καθημερινοτητα και το μπαχαλο εχουμε την αστυνομια να επιβαλει την ταξη. Τωρα, αν επηδει ο κοσμος εχει ψηφισει την χαλαροτητα, η αστυνομια απλα παρακολουθει δεν φταινε σιγουρα οσοι ακολουθουν την ταξη και τους νομους. Φταινε αυτοι που ψηφησαν την χαλαροτητα και την ανομια.
Πχ πηγα να βγω στην Κηφισιας και εχεις 4 αμαξια να παρκαρουν πανω στην Κηφισιας εκει που υπαρχουν 2 πινακιδες απογορευται σταση/σταθμευση σε αποσταση 30 μετρων τοποθετημενες. Μπλοκαρουν την εισοδο τη κηφισιας και θα γινει ατυχημα αν δεν προσξει καποιος. Φταιω εγω που παω με τον νομο? Οχι. Γιατι παρκαρουνε εκει? Απλα γιατι η τροχαια δεν επιβαλει τους νομους. Μια φορα που ειχαν ερθει κατι αστυνομικοι (μια φορα στα 2 χρονια τους εχω δει) και εδιωχναν τα αμαξια ηταν καθαρος ο δρομος. Εγω πρεπει να αισθανομαι ενοχος γιατι η τροχαια ειναι αμετοχη? Φυσικα ΟΧΙ.
Σε πολιτισμενες χωρες σταματαει αστυνομικος που ειναι και εκτος υπηρεσιας και κοβει κλησεις σε καραμπινατες παρανομιες που δημιουργουν προυποθεση για ατυχημα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φυσικά και έχω κάνει όπως όλοι λάθος επιλογές. Αυτό δεν είναι ποινικά κολάσιμο ούτε φυσικά ίδιο με άλλες περιπτώσεις όπου άνθρωποι για να βολευτούν συνειδητά στήριξαν ανθρώπους κόμματα και πολιτικές που ήξεραν πως δεν ήταν οκ. Δεν υπάρχει φαύλος κύκλος. Υπάρχει σε όλα μια αλήθεια μια ουσία και όσα και αν είναι τα εμπόδια καλό είναι να προσπαθούμε να την εντοπίσουμε - καταννοήσουμε. Δεν δέχομαι όμως επ ουδενί να διαχέονται απόψεις ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι, λαμόγια ή ότι άλλο γιατί στην τελική αυτά τα ψεύδη διακινούνται από τους ωφελημένους του συστήματος.Βρε συ Σπύρο με εξοργίζεις και ελπίζω ειλικρινά να το κάνεις για να με πειράξεις, ως συνήθως!
Αναφέρομαι σε θέματα που εκφέυγουν τις κλεψιάς και της μίζας!
Αναφέρομαι κυρίως στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση και στις ευθύνες γι αυτό όλων μας, που κάποιοι κιόλας δικαιολογούν την ανομία/έλελιψη σεβασμού με το Σύνταγμα και άλλα γραφικά και εσύ μου λες για ωφελημένους κλπ
Κρίμα ρε Σπύρο να μην μπορούμε να συννενοηθούμε (όχι τίποτα άλλο χάνουμε μάλλον και άδικα το χρόνο μας) -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στεφανε για την καθημερινοτητα και το μπαχαλο εχουμε την αστυνομια να επιβαλει την ταξη. Τωρα, αν επηδει ο κοσμος εχει ψηφισει την χαλαροτητα, η αστυνομια απλα παρακολουθει δεν φταινε σιγουρα οσοι ακολουθουν την ταξη και τους νομους. Φταινε αυτοι που ψηφησαν την χαλαροτητα και την ανομια.
Πχ πηγα να βγω στην Κηφισιας και εχεις 4 αμαξια να παρκαρουν πανω στην Κηφισιας εκει που υπαρχουν 2 πινακιδες απογορευται σταση/σταθμευση σε αποσταση 30 μετρων τοποθετημενες. Μπλοκαρουν την εισοδο τη κηφισιας και θα γινει ατυχημα αν δεν προσξει καποιος. Φταιω εγω που παω με τον νομο? Οχι. Γιατι παρκαρουνε εκει? Απλα γιατι η τροχαια δεν επιβαλει τους νομους. Μια φορα που ειχαν ερθει κατι αστυνομικοι (μια φορα στα 2 χρονια τους εχω δει) και εδιωχναν τα αμαξια ηταν καθαρος ο δρομος. Εγω πρεπει να αισθανομαι ενοχος γιατι η τροχαια ειναι αμετοχη? Φυσικα ΟΧΙ.
Σε πολιτισμενες χωρες σταματαει αστυνομικος που ειναι και εκτος υπηρεσιας και κοβει κλησεις σε καραμπινατες παρανομιες που δημιουργουν προυποθεση για ατυχημα.
Συμφωνω απλά στη θέση σου εγώ για παρόμοια περίπτωση στη δική μου γειτονιά καλώ επωνύμως την Τροχαία, έχω στείλει επιστολές στον Υπουργό, στο Διοικητή και στον Εισαγγελέα, έχω κράξει το Δήμαρχο στις τοπικές εφημερίδες, συστήνω συλλογο για τα τοπικά θεματα... δεν περιμένω απλά την αστυνομία, ούτε φυσικά αυτοδικώ!
Το ιδιο έκανα προχθές και με κάποιον γείτονα που αποφάσισε να κάνει έργα με κομπρεσσερ μέσα στη νύχτα, με το μαλάκα που κάνει πάρτυ και συνεχίζει τη μουσική μετά τις 11.30-12.00.....
Αφήνω αυστηρά σημειώματα στο γείτονα που ενοχλει όπως παρκάρει, στέλνω αυστηρά emails στο απο κάτω και στον ιδιοκτήτη του που τα παιδιά του παίζουν μπάσκετ μέσα στο διαμέρισμα....
Γενικώς το κυνηγάω όσο μπορώ μιας και ακόμα και οι πιο χοντρόπετσοι έχουν κάποια ψήγματα ακόμα φιλότιμου και αντιδρούν στο κράξιμο και στην πίεση! -
Στεφανε για την καθημερινοτητα και το μπαχαλο εχουμε την αστυνομια να επιβαλει την ταξη. Τωρα, αν επηδει ο κοσμος εχει ψηφισει την χαλαροτητα, η αστυνομια απλα παρακολουθει δεν φταινε σιγουρα οσοι ακολουθουν την ταξη και τους νομους. Φταινε αυτοι που ψηφησαν την χαλαροτητα και την ανομια.
Συμφωνω απλά στη θέση σου εγώ για παρόμοια περίπτωση στη δική μου γειτονιά καλώ επωνύμως την Τροχαία, έχω στείλει επιστολές στον Υπουργό, στο Διοικητή και στον Εισαγγελέα, έχω κράξει το Δήμαρχο στις τοπικές εφημερίδες, συστήνω συλλογο για τα τοπικά θεματα... δεν περιμένω απλά την αστυνομία, ούτε φυσικά αυτοδικώ!
Το ιδιο έκανα προχθές και με κάποιον γείτονα που αποφάσισε να κάνει έργα με κομπρεσσερ μέσα στη νύχτα, με το μαλάκα που κάνει πάρτυ και συνεχίζει τη μουσική μετά τις 11.30-12.00.....
Αφήνω αυστηρά σημειώματα στο γείτονα που ενοχλει όπως παρκάρει, στέλνω αυστηρά emails στο απο κάτω και στον ιδιοκτήτη του που τα παιδιά του παίζουν μπάσκετ μέσα στο διαμέρισμα....
Γενικώς το κυνηγάω όσο μπορώ μιας και ακόμα και οι πιο χοντρόπετσοι έχουν κάποια ψήγματα ακόμα φιλότιμου και αντιδρούν στο κράξιμο και στην πίεση!Γίνεται τίποτα μετά από όλες αυτές τις παρεμβάσεις; επίσης, δεν έχεις κουραστεί να κυνηγάς όλες αυτές τις ιστορίες που θα έπρεπε να τις έχει λύσει η αστυνομία πολύ απλά; (για την παιδεία των παραπάνω και την πλειοψηφία της παιδείας των Ελλήνων δεν λέω κάτι, αυτό σε ποια υπηρεσία καλεί κάποιος για να παραπονεθεί;)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ