-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ένα είναι το ερώτημα πλέον. Εκλογές θα γίνουν ή θα τις απαγορεύσουν;
Δεν έχει και καμία διαφορά, είτε γίνουν είτε όχι, διακοσμητικές και μόνο είναι πλέον! Μάλιστα είναι και χειρότερο, γιατί έχουμε την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας και ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε / αλλάξουμε.
Για σένα μπορεί να μην έχει διαφορά.
Για μένα όμως τεράστια. Ειδικά για μένα που ιδεολογικά είμαι ακραία ακροακραίος.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
http://www.protothema.gr/economy/article/688767/-papadimitriou-meiosame-25-tis-sudaxeis-alla-den-mas-dinoun-tipota/«Έχουμε εγκρίνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις, μόλις πρόσφατα μια μείωση συντάξεων κατά 25%»!
O Johan έγραφε για μείωση 18% πριν κάτι εβδομάδες αλλά ο ίδιος ο υπουργός τον διαψεύδει
25% ισχυρότερη πέδιση λοιπόν!!!
Kαλα, αυτό το περιμενα, ειδικα από εσενα. Εχεις γινει τοσο προβλέψιμος πια...
Επειδή βλεπω ότι η χαρα δεν σε αφηνει, δε σε χαλουλου καθολουλου που τη δουλεια μας θα την εχουμε κανει μεχρι το '19 Να 'ναι καλα η πεδΗση της τετραετιας '15-'19.
Εχεις συνδεσει (βλακωδώς) την ολη μου υπαρξη με την συνταξη του πατερα μου, ποιος, εσυ, μικρε μου 'πορφυρογεννητε'. Τοσο τραγιΚουλης. -
Μαζεύτηκαν οι άχρηστοι καφετζήδες ριζοσπάστες καραγκιόζηδες για να πουν ότι όποιος πυροβολεί ... θα έχει την δυνατότητα να μπαίνει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν έχει και καμία διαφορά, είτε γίνουν είτε όχι, διακοσμητικές και μόνο είναι πλέον! Μάλιστα είναι και χειρότερο, γιατί έχουμε την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας και ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε / αλλάξουμε.
Για ποιον λογο? Με το ζορι τους βαζουν και ψηφιζουν αυτα που ψηφιζουν? Αν ο κοσμος θελει να ψηφιζει οτι θελει ασχετα με αυτα που γινονται στην δημοκρατια ειναι σεβαστο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για ποιον λογο? Με το ζορι τους βαζουν και ψηφιζουν αυτα που ψηφιζουν? Αν ο κοσμος θελει να ψηφιζει οτι θελει ασχετα με αυτα που γινονται στην δημοκρατια ειναι σεβαστο.
Ο κόσμος ψήφισε ΟΧΙ και ο Τσίπρας το έκανε ΝΑΙ. Τι να λέμε τώρα...
-
Ο Τσίπρας πάντως είχε πει ξεκάθαρα ότι το όχι δεν σημαίνει ρήξη, αλλά καλύτερη διαπραγμάτευση, whatever that meant.
Όσοι φοβόμασταν (ή όσοι ήλπιζαν) ρήξη, αποδείχτηκε ότι κάναμε (και έκαναν) λάθος.
Πάντως ρήξη δεν ψήφησε ποτέ ο λαός. Δεν του τέθηκε ποτέ τέτοιο ερώτημα.
-
Ναι αλλα οτι ελεγε ο Τσιπρας θα ακολουθουσαν. Οταν ειναι δημοκρατια δεν υπαρχει αμφιβολια εστω και αν ψηφιζουν ακατανοητα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Τσίπρας πάντως είχε πει ξεκάθαρα ότι το όχι δεν σημαίνει ρήξη, αλλά καλύτερη διαπραγμάτευση, whatever that meant.Όσοι φοβόμασταν (ή όσοι ήλπιζαν) ρήξη, αποδείχτηκε ότι κάναμε (και έκαναν) λάθος.
Δηλαδή που καταλήγουμε; Ότι ο λαός δεν έχει κανέναν λόγο...
-
Δεν ξέρω που καταλήγουν οι άλλοι, εγώ καταλήγω στο ότι όταν το ερώτημα είναι ηλίθιο, ό,τι απάντηση και να δώσεις, δεν πρόκειται να βγει λογικό συμπέρασμα.
Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν 'ο λαός έχει λόγο”. Ο λαός ήταν που ανέβασε στην εξουσία κάποιον που μετά τον έθεσε μπροστά σε ανούσια διλήμματα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Τσίπρας πάντως είχε πει ξεκάθαρα ότι το όχι δεν σημαίνει ρήξη, αλλά καλύτερη διαπραγμάτευση, whatever that meant.Όσοι φοβόμασταν (ή όσοι ήλπιζαν) ρήξη, αποδείχτηκε ότι κάναμε (και έκαναν) λάθος.
Gatoz πιτσιρίκι...
- Δεν θα πας στο κοριτσάκι στην άλλη γειτονιά
- Εντάξει μαμουά...
.... - Γιατί πήγες στο κοριτσάκι στην άλλη γειτονιά?
- Η ξύστρα είναι πλαστική....
Ο αλεξοψευτάκος είπε ότι νάναι... Αρκεί να του έμενε η καρέκλα...
Και ταυτόχρονα έλεγε στο λαό να είναι καραϊσκάκης και γέρος του μωριά.
Και ο λαός τη συγκεκριμένη περίοδο την είχε δει καραϊσκάκης και γέρος του μωριά. και bimmer την ίδια ακριβώς ώρα. Με δάνειο βεβαίως.
Δούλεμα σε λαό που θέλει να τον δουλεύουν...R.S.
Δία, εκεί που κατάγομαι είχαμε τον καιάδα. και σοσιαλισμό, έστω της άρχουσας τάξης, ήταν ανώριμες αι συνθήκαι. Σφάλατε... Τον οχτρό καλύτερα να τον ξέρεις. Τους ροζ λιγδοσερβιέτες και λοιπά 'δημοκρατικά' περιτώματα πρέπει να τα σκοτώνεις ενωρίς. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
«Έχουμε εγκρίνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις, μόλις πρόσφατα μια μείωση συντάξεων κατά 25%»!
O Johan έγραφε για μείωση 18% πριν κάτι εβδομάδες αλλά ο ίδιος ο υπουργός τον διαψεύδει
25% ισχυρότερη πέδιση λοιπόν!!!
Kαλα, αυτό το περιμενα, ειδικα από εσενα. Εχεις γινει τοσο προβλέψιμος πια...
Επειδή βλεπω ότι η χαρα δεν σε αφηνει, δε σε χαλουλου καθολουλου που τη δουλεια μας θα την εχουμε κανει μεχρι το '19 Να 'ναι καλα η πεδΗση της τετραετιας '15-'19.
Εχεις συνδεσει (βλακωδώς) την ολη μου υπαρξη με την συνταξη του πατερα μου, ποιος, εσυ, μικρε μου 'πορφυρογεννητε'. Τοσο τραγιΚουλης.Εντάξει, εγώ έκανα αναφορά στα γεγονότα.
Όταν λέγαμε για τα μέτρα του 19-20 έγραφες ότι σκούζουμε και η μείωση είναι μόνο 18%.
Ο Υπουργός ο ίδιος μιλάει για 25%.
Εσύ θα ξέρεις καλύτερα υποθέτω και εκείνος λέει ψέματα.Είμαι τόσο χαρούμενος που θα κόψουν ακόμα ένα 25% από τις συντάξεις των γονιών μου, που δεν περιγράφεται...
Ποια δουλειά;
Και όλα αυτά για να φτάσουμε τώρα επιτέλους σε νούμερα 2014...Η κυβέρνηση ελπίζει λέει να βγούμε στις αγορές με επιτόκιο περίπου 4,7%, όσο δηλαδή βγήκαμε το 2014 που ήταν ψεύτικη η έξοδος στις αγορές από τους ΣαμαροΒενιζέλους όπως λέγατε.
Και για να πάρουμε το χρέος του χρόνου μάλλον, με μετακύληση πληρωμών, 3.5% πλεονάσματα κτλπ κτλπ
Δηλαδή όχι κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο-πολύ καλύτερο από αυτά που είχαν συζητήσει-συμφωνήσει οι προηγούμενοι.Δεν έγραψα κάτι για τον πατέρα σου κτλπ. Τα θέματα ύπαρξης, πορφυρογέννητων κτλπ εσύ τα είχες βάλει στην συζήτηση και αναγκάστηκα να απαντήσω.
Είναι εκτός θέματος τώρα όμως.
Έγραψα απλά ότι ο υπουργός λέει 25% και εσύ 18%. -
Αφου λοιπον σου ζητησω συγνωμη για την παραπανω φορα που πηρα στην απαντηση μου όπως αποδειχθηκε, να σου πω ότι δεν μιλησα ΕΓΩ για 18%, αλλα απλα ειπα ο,τι ειχε ανακοινωθεί αρα δεν διαψεύδομαι ΕΓΩ αλλα ΑΥΤΟΙ. Από εκει και περα, το 18% είναι μεσοσταθμικο, αφου όπως λενε τα αρθρα για αλλους θα είναι περισσοτερο και για αλλους λιγοτερο.
Κατά τα αλλα μιλαμε για παλιες συνταξεις και όχι για εκεινες που είναι μετα το νομο του μαντηλάκια.
Πηρε και η μητερα σου συνταξη; Αν ναι, εχει καιρο γιατι νομιζα ότι εργαζεται ακομα.Είναι προφανες ότι το πανηγυρι για τον Αλεξακο θα τελειωσει τοτε, οποτε αν κανει εκλογες πριν το '19 θα σημαινει ότι οι μειωσεις θα γινουν με αυτους τους ορους. Αν μπορει να λειανει το πραγμα, θα το παει μεχρι τελους. Ειδωμεν.
-
Είδατε τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση ? Δεν υπάρχει κόμμα που μπορεί να τα περάσει αυτά , όχι γιατί έχουν κόστος για την οικονομία , αλλά γιατί έχουν κόστος για τα πελατάκια . Αποκρατικοποιήσεις , κάθαρση στην Δικαιοσύνη και γρήγορη απονομή και κάθαρση στο Δημόσιο....
Μόνο μια Οικουμενική θα τα περάσει αυτά . Και μάλιστα με προοπτική ετών και όχι μηνών .
-
Ε, θα το τραβηξει οσο μπορεσει ακομα, μεχρι να φτασουμε καπου κοντα στο 19, και μετα θα αποδρασει με εκλογες. Και μετα θα βγαινουν να κανουν αντρικια αντιπολιτευση οτι οι κυβερνωντες δινουν τα παντα, περηφανεια vs γερμανοτσολιαδες κλπ κλπ...
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Τσίπρας πάντως είχε πει ξεκάθαρα ότι το όχι δεν σημαίνει ρήξη, αλλά καλύτερη διαπραγμάτευση, whatever that meant.
Όσοι φοβόμασταν (ή όσοι ήλπιζαν) ρήξη, αποδείχτηκε ότι κάναμε (και έκαναν) λάθος.
Δηλαδή που καταλήγουμε; Ότι ο λαός δεν έχει κανέναν λόγο...
Τι λογο θεωρεις οτι εχει ο λαος, οταν χρειαζεται τα λεφτα των αλλων λαων για συνεχισει οχι να πληρωνει τα δανεικα, αλλα ακομα και να λειτουργει ως κρατος?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε, θα το τραβηξει οσο μπορεσει ακομα, μεχρι να φτασουμε καπου κοντα στο 19, και μετα θα αποδρασει με εκλογες. Και μετα θα βγαινουν να κανουν αντρικια αντιπολιτευση οτι οι κυβερνωντες δινουν τα παντα, περηφανεια vs γερμανοτσολιαδες κλπ κλπ...Κρίνοντας από τα κόμματα που **αυτοπροσδιορίζονται **ως δεξιά/κεντροδεξιά (π.χ. ΝΔ ) που μια ζωή σέρνονται στα τέσσερα πίσω από τους αριστερούλιδες και δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, μήπως τελικά είναι προτιμότερο να παραμείνουν για πάντα στην εξουσία οι Ριζοσπάστες Αριστεροί και με κάποιο τρόπο να καταργηθούν δια παντός οι εκλογές;
Είναι ανώφελο να υπάρχει εκλογική διαδικασία υπό αυτό το πολιτικό σκηνικό, με αυτά τα κόμματα και με αυτούς τους αρχηγούς κόμματων. Και είναι και γελοίο να γίνουν εκλογές και να ζήσουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Ειδικά ο αρχηγός της ΝΔ είναι άστα-βράστα. Άτολμος, άνευρος, χωρίς πειθώ, χωρίς ηγετικές ικανότητες, χωρίς τσαμπουκά, χωρίς αποφασιστικότητα, διστακτικός, προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, χωρίς ξεκάθαρα ιδεολογικό προσανατολισμό, πολύ λίγος μπροστά στο πρόβλημα που παρουσιάζει η χώρα. Με 'αγοράκια του σαλονιού' τύπου Κούλη, η χώρα θα παραμείνει για πάντα ένας αριστερός βόθρος τίγκα στο σκ@τό.
-
Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει η κοινωνία και οι αυτοματισμοί πλέον...
Δηλαδή αν γίνουν εκλογές και χάσει ο Τσίπρας, πως θα βγει ξανά στο βουνό;;; Εεεε στο πεζοδρόμιο εννοώ.
Με τι μούτρα θα βγει να καταγγέλει την εφαρμογή μέτρων που εκείνος ψήφισε;Θα μου πεις, ΣΑΝΟ υπάρχει, αλλά τόση χαζομάρα ρε φίλε;
Δεν ξέρω... -
Το σανό της αριστεράς είναι γκουρμέ και σερβίρεται πάντα με συνοδεία αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος με σάλτσα προοδευτισμού....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
^Η παραπανω πεποιθηση ειναι ΟΤΙ χειροτερο. Ετσι ξεκινανε πολυ ασχημες καταστασεις...Ενώ τώρα έχουμε ωραίες καταστάσεις?
Η διαφορά είναι ότι τις άσχημες καταστάσεις τις γνωρίζεις από πρίν...ενώ τώρα ζούμε το ίδιο άσχημες καταστάσεις (ίσως και χειρότερες) αλλά νομίζουμε ότι δεν τις ζούμε!
Για σένα μπορεί να μην έχει διαφορά.
Για μένα όμως τεράστια. Ειδικά για μένα που ιδεολογικά είμαι ακραία ακροακραίος.
Νίκο, δεν κατάλαβα τι εννοείς, αλλά σαφώς σέβομαι την άποψή σου και την τοποθέτησή σου.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει η κοινωνία και οι αυτοματισμοί πλέον...
Δηλαδή αν γίνουν εκλογές και χάσει ο Τσίπρας, πως θα βγει ξανά στο βουνό;;; Εεεε στο πεζοδρόμιο εννοώ.
Με τι μούτρα θα βγει να καταγγέλει την εφαρμογή μέτρων που εκείνος ψήφισε;Θα μου πεις, ΣΑΝΟ υπάρχει, αλλά τόση χαζομάρα ρε φίλε;
Δεν ξέρω...Για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τους ΑΝΕΛ είναι πάρα πολύ εύκολο όχι μόνο να βγουν ξανά στους δρόμους αλλά και να ξεκινήσουν πάλι αυτά που έκαναν πριν το 2015.
Η συμπεριφορά τους είναι εκ' του πονηρού 'αλλοπρόσσαλη'. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά εκπαιδευμένοι απατεώνες.
Κάνουν ότι κάνουν στη χώρα και ταυτόχρονα 'κλαίνε', δηλώνουν επαναστάτες, δηλώνουν αλληλέγγυοι, βρίζουν τους ξένους, κάνουν πόλεμο στην διαπλοκή, υποστηρίζουν τις απεργίες, το συνδικαλισμό, τα συμφέροντα των λίγων, τον κρατισμό, το πελατειακό κράτος, ...κλπ...κλπ... η λίστα είναι τεράστια.Έφθασαν στο σημείο να ειρωνεύονται ότι αν γίνει τώρα συγκέντρωση 'αγανακτισμένων' ή 'θυμωμένων' στο Σύνταγμα θα είναι μία αποτυχία, γιατί θεωρούν ότι μόνο αυτοί είναι 'ειδικοί σε αυτά'. Οπότε μετά τις εκλογές θα αρχίσει πάλι το ίδιο πανηγύρι.
Ο Τσίπρας είναι ικανός μετά τις εκλογές να ξεκινήσει πάλι 'συζητήσεις' με την Ζωή, τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη, τον Ανταρσύα με αιτιολογία τον 'κοινό τόπο συνεννόησης'.
Για αυτούς είναι πολύ εύκολα όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην πληγεί αυτό που ονομάζουν 'Αριστερά στην Ελλάδα'.Όλα αυτά δείχνουν, ότι και μετά τις εκλογές αυτοί θα κάνουν κουμάντο στη χώρα και ο Κούλης θα τους κοιτά σαν τον μαlάκα. Είναι πολύ λίγος ο Κούλης για να κυβερνήσει. Αριστερή διαχείριση θα κάνει και θα παραδώσει ξανά τη χώρα στον Τσίπρα.
Η πλειοψηφία του λαού θα ξυπνούσε μόνο αν έβλεπε κάποιον ακομμάτιστο θυμωμένο αναγνωρίσιμο πολίτη με εκτόπισμα που θα έμπαινε μπροστά για να τα πάρει όλα σβάρνα και όλοι θα κάθονταν προσοχή μπροστά του.
π.χ. Φραγκούλης Φράγκος. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δηλαδή αν γίνουν εκλογές και χάσει ο Τσίπρας, πως θα βγει ξανά στο βουνό;;; Εεεε στο πεζοδρόμιο εννοώ. Με τι μούτρα θα βγει να καταγγέλει την εφαρμογή μέτρων που εκείνος ψήφισε; ...
Για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τους ΑΝΕΛ είναι πάρα πολύ εύκολο όχι μόνο να βγουν ξανά στους δρόμους αλλά και να ξεκινήσουν πάλι αυτά που έκαναν πριν το 2015....
Μια σημείωση: αυτό το κάνει το συριζοανελοσυνοθύλευμα και ΤΩΡΑ, οι ίδιοι κάνουν πολιτική (απατεωνιάς) και οι ίδιοι κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους (που είναι εξ'ορισμού απατεωνιά). Όλα τα 'ψηφίζω αλλά δεν στηρίζω', 'ψηφίζω νόμο και στέλνω εγκύκλιο μη εφαρμογής' και λοιπά καραγκιοζιλίκια, που τα κάνουν ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, οι ίδιοι μεταξύ τους.
Και υπάρχουν άνθρωποι με τουλάχιστον διψήφιο IQ που τους στηρίζουν, 'ελπίζουν', 'οι άλλοι ήταν καλύτεροι δηλαδή ?' και λοιπές ασυναρτησίες, που είναι το ίδιο ανάξιες λόγου όπως π.χ. το 'η γη είναι επίπεδη'
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ