-
Αυτός ο πουθενάς-μυρουδάκιας σίγουρα δεν είναι περισσότερο δημοκράτης από τους τύπους που χειροκροτούσαν τον Κοκό στην κηδεία. Αλήθεια,πως έφτασε στο συμπέρασμα για τις πολιτικές πεποιθήσεις του συνομιλητή του? Άκρως 'δημοκρατική' συμπεριφορά.Σας θυμίζω την 'θεωρία των δυο άκρων' που τόσο πολεμήθηκε....μήπως δεν είναι και τόσο λάθος τελικά?
-
Θεωρώ τον Πολάκη εκφραστή της εν γένει αμορφωσιάς και αξεστίλας του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλου μέρους της ελληνικής αριστεράς γενικότερα. Ωστόσο εδώ θα πω ότι έχει ένα μεγάλο δίκιο σε ένα μέρος αυτών που έγραψε.
Ο Μητσοτάκης υπήρξε ένας εν των λιγότερο 'λαοφιλών' πολιτικών. Δράκουλα τον ανέβαζαν, βρυκόλακα τον κατέβαζαν για χρόνια. Να θυμίσω και τις ρήσεις περί γκαντεμιάς (όταν ο Αλεξούκος τον Ιανουάριο που ανέλαβε γκρεμίστηκε γεφύρι αιώνων στην Ήπειρο και η Πολεμική Αεροπορία είχε το πιο πολύνεκρο δυστύχημά της σε αποστολή στο εξωτερικό).
Για μένα που ήμουνα τότε το 90-93 στην κυβέρνησή του 20-25 ετών και ανεξάρτητα του τι ψήφιζα τότε, οι λέξεις 'λαικό προσκύνημα' και 'Μητσοτάκης' περισσότερο θυμίζουν κάτι από τα γνωστά ανέκδοτα με τις δύο λέξεις που λέγαμε παλιά. Ο δε Σκάι που έκανε 3 μέρες μνημόσυνο διαρκείας, εκείνη την εποχή ξεκίναγε από το πρωί το αντιμητσοτακικό βρισίδι με ...Τράγκα. Κάπου αργότερα συνέχιζαν και τα τότε τσικό (Πορτοσάλτε που έχει πει στην εκπομπή του ότι θεωρεί μεγάλο λάθος του αυτά που έλεγε τότε).Συνεπώς όλη αυτή η 'αγιοποίηση' μόνο ως προμοτάρισμα προς τον Κυριάκο μπορεί να εκληφθεί. Το να τον αγάπησαν τόσο πολύ ξαφνικά, λίγο με εκπλήσσει. Ασχέτως με το αν όντως άξιζε ή όχι τόσο λιβάνισμα...
-
Εγώ ξέρω να πω ότι πριν λίγο έκανα την φορολογική μου δήλωση.
Και μόλις σήμερα πήρα πρέφα ότι οι ριζοσπάστες αριστεροί μου έφαγαν επιπλέον 300euro από το καθαρό μου εισόδημα, για να ταϊσουν τους Πολάκιδες, τις Νοτοπούλες και τους Καρανίκες.Δεν γράφω σε τι κατάσταση είμαι γιατί θα με μπανάρουν μόνιμα οι εδώ μέσα 'γνωστοί-άγνωστοι'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και μόλις σήμερα πήρα πρέφα ότι οι ριζοσπάστες αριστεροί μου έφαγαν επιπλέον 300euro από το καθαρό μου εισόδημα, για να ταϊσουν τους Πολάκιδες, τις Νοτοπούλες και τους Καρανίκες.Δεν γράφω σε τι κατάσταση είμαι γιατί θα με μπανάρουν μόνιμα οι εδώ μέσα 'γνωστοί-άγνωστοι'.
Μείον 350€ στο φετινό εκκαθαριστικό, συν ένα ωραίο 'αναδρομικό' χαράτσι 800€
Είπαμε, αφού είμαστε μισθωτοί, τίμιοι και 'πλούσιοι', θα πληρώσουμε έχουμε δεν έχουμε. Θες να σου πω σε τι κατάσταση είμαι εγώ ? -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Είπαμε, αφού είμαστε μισθωτοί, τίμιοι και 'πλούσιοι', θα πληρώσουμε έχουμε δεν έχουμε. Θες να σου πω σε τι κατάσταση είμαι εγώ ?Ασε-Καταιγίδα, δες σεξ και βία...
Η εταιρεια μου, με 2 εταίρους, έκανε τζίρο 2300000.
Ειχα επισφάλειες μόλις (μην ξεχνάτε σε τι εποχή ζούμε...) 34000. Οι οποίες φυσικά ΔΕΝ αναγνωρίζονται αφού είναι άθροισμα μικροποσών και το κόστος των νομικών αθροιζόμενο σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ μεγαλύτερο. Παίρνει και 3-5 χρόνια...
Κέρδη (μαζί με τις επισφάλειες βεβαίως αφού δεν αναγνωρίζονται...) 300000 περίπου.
Εισπραγμένα από τον τζίρο τα 1800000.
Τέλος πάντων...
Στις 300000 έχω φορολογία 29% 87000.
Πρέπει να πληρώσω και προκαταβολή άλλα τόσα. Ακόμη και εάν αφαιρέσω την παλιά, με έχει μέσα το ελληνικό κωλοδημόσιο πάντα 87 χιλιάρικα (-παλιά + καινούργια = πάντα το ίδιο ποσό στη μπάνκα!).
Τα οποία μου κοστίζουν στην τράπεζα που παίρνω χρηματοδότηση-δάνειο, 12.5%.
Αρα 87000+12.5% των 87000= 97875.
Και χίλια τέλος επιτηδεύματος, 97875+1000=98875
Συνεχάμε...
Φόρος διανομής 15% σε (300000 - 87000 213000 = 32000
Συν τα προηγούμενα 98875+32000= 130800.
Συνεχάμε...
Μένουν στους εταίρους ΑΡΧΙΚΑ για φορολογηση (και μόνο) 300000-87000 = 213000
Από τα οποία θα πληρωθεί εισφορά αλληλεγύης (ο φόρος έχει ήδη πλερωθεί στη διανομή) 9% δηλαδή
Σύνολο φόρων μέχρι εδώ 130800+9% των 213000 = 130800+19200 = 150000
Συνεχάμε...
Στο κεφάλι θεωρητικά βγαίνει εισόδημα που θα υπολογισθούν οι ασφλιστικές εισφορές, 106000. Μας πλαφονάρει όμως στα 70300 το κεφάλι. Αρα θα πληρώσουμε ΕΦΚΑ 38% των 70300 ο καθείς (....38% καθότι ΤΣΜΕΔΕ και όχι 27% ΤΕΒΕ).
Αρα 150000+38% των 70300 ο ένας+38% των 70300 ο άλλος = 150000+26700+26700 = 203500
Να θυμίσω και την επισφάλεια των 34000...
Ετσι ΜΠΟΡΕΙ να εισπραξω για την εταιρεία μου που έκανε κέρδη 300 χιλιάρικα,
300000-203500-34000= 62500 / 2 = 31250!!!!
Αν αυξηθούν η επισφάλειες θα εισπράξω τα αρχίδια μου.
Και ούτως ή άλλως θα έρθει ο ελεγκτής μετά από 2-3 χρονάκια να μου ρίξει και ένα 20άρικο τη χρονιά 'λογιστικές διαφορές'...
Δε γαμιούνται λέω εγώ... -
Το τριήμερο πένθος για τον Μητσοτάκη, ήταν σαφώς προμόσιον του υιού....όταν ήταν πρωθυπουργός ήμουν εργαζόμενος και τότε είδα την τελευταία ουσιαστική αύξηση,το περίφημο 0+0=14%. Το μόνο που δέχομαι για τον συγκεκριμένο είναι ότι ήταν ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας,όπως παραδέχθηκαν άπαντες.
Καλή κουράγιο εύχομαι σε όσους έλαβαν ή ξέρουν πόσο θα ειναι τα φετινά εκκαθαριστικά. Εγώ ακόμα δεν τόλμησα να τη στείλω...κάνω ασκήσεις θάρρους....χαχαχαχα -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Είπαμε, αφού είμαστε μισθωτοί, τίμιοι και 'πλούσιοι', θα πληρώσουμε έχουμε δεν έχουμε. Θες να σου πω σε τι κατάσταση είμαι εγώ ?Ασε-Καταιγίδα, δες σεξ και βία...
...
Δε γαμιούνται λέω εγώ...Παιδιά η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.
Σκιζόμαστε στην δουλειά, βαράμε 10ωρα και 12ωρα κάθε μέρα, για να ταΐζουμε το τέρας δημόσιο και τους αυλικούς τους.Ότι και να πούμε για δαύτους δεν ιδρώνει το αυτί τους. Χασκογελάνε σαν βλάκες και τα βρίσκουν όλα όμορφα.
Αρχίζω και πιστεύω ότι όλοι τους είναι μαστουρωμένοι. Και αυτοί και όσοι τους υποστηρίζουν. -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Το τριήμερο πένθος για τον Μητσοτάκη, ήταν σαφώς προμόσιον του υιού....όταν ήταν πρωθυπουργός ήμουν εργαζόμενος και τότε είδα την τελευταία ουσιαστική αύξηση,το περίφημο 0+0=14%. Το μόνο που δέχομαι για τον συγκεκριμένο είναι ότι ήταν ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας,όπως παραδέχθηκαν άπαντες.
Καλή κουράγιο εύχομαι σε όσους έλαβαν ή ξέρουν πόσο θα ειναι τα φετινά εκκαθαριστικά. Εγώ ακόμα δεν τόλμησα να τη στείλω...κάνω ασκήσεις θάρρους....χαχαχαχαΕγώ επί Μητσοτάκη έζησα πολύ άσχημες ημέρες. Ήμουν φοιτητής και έφαγα στη μάπα όλο τον πανικό των απεργιών.
Πολύ άσχημα χρόνια. Ο Μητσοτάκης πήγε να βάλει χέρι στο αριστερό/κομουνιστικό κράτος και ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Μετά τα έκανε 'σκατά' με τα ανοιχτά σύνορα, γέμισε η χώρα με 'επιστήμονες αλβανούς' εμφανίστηκε και ο πιτσαδόρος, τον έριξε... για να έρθει ξανά αυτός που διέλυσε οριστικά τη χώρα ... ο ΘΑΘΑ ΘΑΘΑΝΔΡΕΟΥ....
Χάος... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αρχίζω και πιστεύω ότι όλοι τους είναι μαστουρωμένοι. Και αυτοί και όσοι τους υποστηρίζουν.
'Αυτοί' δεν είναι καθόλου μαστουρωμένοι, αντιθέτως εκτελούν με υψηλή ακρίβεια το έργο που έχουν αναλάβει.
Θα συμφωνήσω γι΄αυτούς που τους υποστηρίζουν! -
Για το περιοδικό των Gay έχει χρόνο να αφιερώσει ο κος Prime Minister.
Χρόνο όμως για να πάει σε κανένα νοσοκομείο ή για κάνει καμιά βόλτα στο μπουρδέλο το κέντρο της Αθήνας που σφάζονται οι λαθρομετανάστες δεν έχει ... ο ιδεολόγος ριζοσπάστης αριστερός.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλή κουράγιο εύχομαι σε όσους έλαβαν ή ξέρουν πόσο θα ειναι τα φετινά εκκαθαριστικά. Εγώ ακόμα δεν τόλμησα να τη στείλω...κάνω ασκήσεις θάρρους....χαχαχαχαΕγώ επί Μητσοτάκη έζησα πολύ άσχημες ημέρες. Ήμουν φοιτητής και έφαγα στη μάπα όλο τον πανικό των απεργιών.
Πολύ άσχημα χρόνια. Ο Μητσοτάκης πήγε να βάλει χέρι στο αριστερό/κομουνιστικό κράτος και ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Μετά τα έκανε 'σκατά' με τα ανοιχτά σύνορα, γέμισε η χώρα με 'επιστήμονες αλβανούς' εμφανίστηκε και ο πιτσαδόρος, τον έριξε... για να έρθει ξανά αυτός που διέλυσε οριστικά τη χώρα ... ο ΘΑΘΑ ΘΑΘΑΝΔΡΕΟΥ....
Χάος...Τα ιδιωτικα λεωφορεια στην Αθηνα ηταν μεγιστη αποτυχια του Μητσοτακη. Κινητη τηλεφωνια, μειωση των φορων στις λευκες συσκευες και αποσυρση αυτοκινητων με μειωμένους φορους είναι τα θετικα που θυμαμαι. Ατελειωτες απεργειες. Λαθος του αυτό για το Μακεδονικο ότι σε 10 χρονια κανενας δεν θαν θυμαται...φυσικα το θεμα είναι ανοιχτο από το 1900. Παντως στην οικονομια τα εκανε χαλια (ισως όμως φταιει και η διεθνη κριση τοτε το 1991) ενώ ο Αντρεας μετα που ηρθε τα μαζεψε αρκετα. Και ο Μητσοτάκης εκανε διορισμούς. Αρα αρκετα καλα λογια αλλα και πολλες λαθος πραξεις.
-
Πολύς κόσμος πάντως θα δει μείωση στην φορολογία εισοδήματος. Για παράδειγμα, όσοι μικροί επιτηδευματίες βγάζουν λίγα, ή έχουν και χασούρα, θα πέσουν από το 26% στο 22%. Βέβαια πάλι θα πληρώνουν φόρο για λεφτά που δεν έβγαλαν και αυτό είναι κληροδότημα από τους Σαμαροβενιζέλους, όπως και το Τέλος Επιτηδεύματος (αυτό νομίζω είναι του Γιωργάκη). Το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλοι οι άλλοι όμως γαμήθηκαν (λιγότερο ή περισσότερο) από την πτώση του αφορολόγητου (που δεν έχουν οι επιτηδευματίες έτσι κι αλλιώς - καλείσαι να πληρώσεις φόρο τεκμαρτά ακόμα και για 0 εισόδημα), όπως έπαθε και ο φίλος μας ο Storm. Γενικά η κατάσταση είναι σκατά και πάρα πολλά από αυτά τα μέτρα τα ζητάνε οι ξένοι. Εκεί έγκειται η διαφωνία μου με τον αγαπητό Storm, καθώς δεν μας φορολογούν για τους Καρανίκες (τα λεφτά που παίρνουν όλοι αυτοί είναι ψίχουλα σε σχέση με την γενική εικόνα), αλλά για να βγούνε τεράστια πλεονάσματα και να αποπληρώνουμε τα δάνειά μας στους ξένους!!! Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα μέτρα έρχονται έτοιμα από έξω και ο Αλεξάκος ο Ψευτράκος προσπαθεί να μας πείσει ότι θα πάρει αντίμετρα...
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Ετσι ΜΠΟΡΕΙ να εισπραξω για την εταιρεία μου που έκανε κέρδη 300 χιλιάρικα,
300000-203500-34000= 62500 / 2 = 31250!!!!Μιας και μας ανοίχτηκες, μας 'έδωσες' το δικαίωμα να ρωτήσουμε κιόλας. ΑΕ είναι; Αν ναι γιατί δεν εγγράφεστε οι δύο εταίροι ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι, με μισθό και ΙΚΑ; Θα έχετε και τον μισθό και στο τέλος τα όποια μερίσματα, χωρίς ΤΣΜΕΔΕ. Πάντως όσο περίεργο και αν ακούγεται, σήμερα τα 30.000 είναι καλά λεφτά και είναι κοινωνικά δίκαιο να πληρώσει περισσότερα αυτό που βγάζει καθαρά 30, παρά αυτός που βγάζει καθαρά 10!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...., καθώς δεν μας φορολογούν για τους Καρανίκες (τα λεφτά που παίρνουν όλοι αυτοί είναι ψίχουλα σε σχέση με την γενική εικόνα), αλλά για να βγούνε τεράστια πλεονάσματα και να αποπληρώνουμε τα δάνειά μας στους ξένους!!! ....Φίλε Δία, όταν πρέπει να εξοικονομήσεις από παντού, ακόμη και το 1% σε άχρηστα έξοδα το κόβεις (γιατί αυτό το 1% που θα έχεις όφελος,θα το προσθέσεις -λογικά- για να αποπληρώσεις τα του δανείου και -λογικά πάλι- θα το ελαφρύνεις από κάπου αλλού που θα'χει αξία π.χ. παιδεία,υγεία κ.ά.).Εδώ που φτάσαμε τίποτα δεν περισσεύει,ούτε το δημόσιο πρέπει να θεωρείται πια ως κοινωφελές ίδρυμα για την καριέρα κάποιων.
Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε ότι είναι ψίχουλα,το θεωρώ απαράδεκτο,π.χ. ένας ειδικευόμενος γιατρός σε νοσοκομείο,που προσφέρει παραπάνω και σκίζεται στη δουλειά να παίρνει 900-1000 ευρώ κι ο κάθε πρώην,νυν και μελλοντικός Καρανίκας να παίρνει τα διπλά-κι ίσως και περισσότερα-.Μονό και μόνο,για το κοινό αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας θα έπρεπε να εκλείπουν τέτοια φαινόμενα. -
Είχα γράψει κάποια πράγματα στον Realzeus αλλά τα έσβησα. Το πολύ το κυρ' ελέησον το βαριέται και ο παππάς.
Οι απόψεις του γνωστές.
Οι δικές μου επίσης γνωστές.
Αυτά. -
Πολύς κόσμος πάντως θα δει μείωση στην φορολογία εισοδήματος. Για παράδειγμα, όσοι μικροί επιτηδευματίες βγάζουν λίγα, ή έχουν και χασούρα, θα πέσουν από το 26% στο 22%. Βέβαια πάλι θα πληρώνουν φόρο για λεφτά που δεν έβγαλαν και αυτό είναι κληροδότημα από τους Σαμαροβενιζέλους, όπως και το Τέλος Επιτηδεύματος (αυτό νομίζω είναι του Γιωργάκη). Το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλοι οι άλλοι όμως γαμήθηκαν (λιγότερο ή περισσότερο) από την πτώση του αφορολόγητου (που δεν έχουν οι επιτηδευματίες έτσι κι αλλιώς - καλείσαι να πληρώσεις φόρο τεκμαρτά ακόμα και για 0 εισόδημα), όπως έπαθε και ο φίλος μας ο Storm. Γενικά η κατάσταση είναι σκατά και πάρα πολλά από αυτά τα μέτρα τα ζητάνε οι ξένοι. Εκεί έγκειται η διαφωνία μου με τον αγαπητό Storm, καθώς δεν μας φορολογούν για τους Καρανίκες (τα λεφτά που παίρνουν όλοι αυτοί είναι ψίχουλα σε σχέση με την γενική εικόνα), αλλά για να βγούνε τεράστια πλεονάσματα και να αποπληρώνουμε τα δάνειά μας στους ξένους!!! Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα μέτρα έρχονται έτοιμα από έξω και ο Αλεξάκος ο Ψευτράκος προσπαθεί να μας πείσει ότι θα πάρει αντίμετρα...Ετσι ΜΠΟΡΕΙ να εισπραξω για την εταιρεία μου που έκανε κέρδη 300 χιλιάρικα,
300000-203500-34000= 62500 / 2 = 31250!!!!Μιας και μας ανοίχτηκες, μας 'έδωσες' το δικαίωμα να ρωτήσουμε κιόλας. ΑΕ είναι; Αν ναι γιατί δεν εγγράφεστε οι δύο εταίροι ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι, με μισθό και ΙΚΑ; Θα έχετε και τον μισθό και στο τέλος τα όποια μερίσματα, χωρίς ΤΣΜΕΔΕ. Πάντως όσο περίεργο και αν ακούγεται, σήμερα τα 30.000 είναι καλά λεφτά και είναι κοινωνικά δίκαιο να πληρώσει περισσότερα αυτό που βγάζει καθαρά 30, παρά αυτός που βγάζει καθαρά 10!
Ρε συ δια μα τι λες? Σε χτύπησε το γάλα της κατσίκας στο κεφάλι?
Πρώτον, τα εταιρικά αποτελέσματα δημοσιεύονται δημόσια, άρα δεν ανοίχτηκα, το κράτος με άνοιξε και προβλημα δεν έχω, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ φοροδιεύφυγα, ούτε για ένα ευρώ...
Περί τσμεδε, ρώτα το λογιστή σου τι σημαίνει ταμείο που ασφαλίζει 'ιδιότητα' και όχι επάγγελμα... Δεν αλλάζει το παραμικρό...
Επίσης, πως τολμάς να μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη επειδή είδες ένα θεωρητικό νούμερο 30? Και δεν 'έβγαλε' 30. Μπορεί να μείνανε 30...
Εχεις επιχείρηση έτσι δεν είναι? Επισφάλειες δεν έχεις? Δεν ξέρεις τι πάει να πει τακτικός έλεγχος στο ellada? Πόσα θα μείνουν στο τέλος?
Ακόμη, για να βγει αυτό, μιλάς σε άνθρωπο που δεν κληρονόμησε, αλλά έφτιαξε, υπήρξαν δεκαετίες χωρίς εισόδημα, πείνα αγόρι μου, πείνα, υπάρχουν καθημερινά επιχειρηματικά ρίσκα και δουλειά ΚΑΘΕ σαββατοκύριακο, κάθε αργία, κάθε ώρα... Ακόμη παραγωγική ικανότητα σπρωγμένη στα όρια, υγεία παραμελημένη, αγχος και πίεση ακόμη και στο χέσιμο. Και που μέσα στα άλλα δίνω δουλειά σε 25 οικογένειες. Και εντέλει πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι οι κόποι που αφήνουν 300 χιλιάρικα από εξαγωγές φίλε μου, όχι διαπλοκή, να εκτίθονται σε κινδύνους γιατί το χρυσό γαμοαγόρι που δεν φοράει γραβάτα γουστάρει να πληρώνει κηφήνες? Εχεις ακούσει τη λέξη επανεπένδυση? Εδώ μέσα υπάρχουν κάτι αυτοκινητάκια με ωραίο σήμα. Ξέρεις πόσο τα ζηλεύω... Δεν πήρα ποτέ φίλε, τα έριχνα στη δουλειά. Μένω σε διαμέρισμα δυτικών συνοικιών 90τμ 5 άνθρωποι. Το χρωστάω αλλά το ξεπληρώνω. Τα είχα φίλε να τα σκάσω για τη μαιζονέτα. Αλλά τα έριχνα στη δουλειά. Ακόμη έχεις ακούσει να πολεμάς τους γερμανούς, του αμερικάνους που παίζουν με μικρότερα εργοδοτικά κόστη και μικρότερα φορολογικά βάρη? Αφού λες ότι έχεις κάνει εκεί που έκανα και εγώ, θα θυμάσαι τον σταχάνοφ. Εγινε διευθυντής σε ορυχείο, ανταμοίφθηκε.
Πάμε λίγο περί αριστεράς και λοιπές ουμανιστικαί θεωρίαι...
Θα μπορούσα να μεταφέρω την έδρα μου σε βουλγαρία ή κύπρο ή σε όποια γαμοχώρα. Νομιμα, άυλο λογισμικό κατασκευάζω και πουλώ φίλε, εκτός ελλάδος... Εμεινα εδώ, γιατί σκέφτηκα δεν θα με διώξουν οι αλήτες, δεν θα με κάνουν αλήτη οι αλήτες. Γιατί οι 25 οικογένειες είναι και δικές μου οικογένειες για να τους πετάξω στο δρόμο. Και γιατί κάπου ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Για να γράψουμε στα αρχίδια μας του ξένους. Και γιατί στη δική μου επιχείρηση (αλήθεια στη δική σου?) οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στα κέρδη με επίσημο συμφωνητικό: άλλα 120 χιλιάρικα μοιράστηκαν σε αυτούς σαν μπόνους και στα χέρια τους έφτασαν τα 34 μια και αυτούς τους γαμάει αφού είναι πετυχημένοι...Αυτή η εταιρικοκοινωνική συμπεριφορά λέγεται στο μυαλό μου αριστερά-σοσιαλισμός-ουμανιστικές θεωρίες. Οχι ο φίλος μου ο τάκης, ο καπακαπα, ο εργολάβος οικοδομων. Που κατεβαίνει να στηρίξει το παμε αλλα τα γκαφρα τα εχει στη γερμανία. Τα λόγια του αέρα και οι θεωρίες καππα-καππα μερκεντέ, my ass...
Γίνομαι έξαλος όταν αυτοί που ξεκίνησαν από 'εμάς' με πατάνε στο κεφάλι αντί να μου παίρνουν πίπες να φέρω κι'άλλα. Και η διαλεκτική του 'κόμματος' είναι συγκεκριμένη: χτυπάτε την επάρατη, οι ξένοι φταίνε και βάλτε και ένα-δύο λογάκια και για τα αρχιδάκια για ξεκάρφωμα... Ρόλος αντίβαρου, έτσι να μένει σταθερό στο σύστημα... Χίλιες φορές σαμαροβενιζέλοι παρά ροζ σερβιέτες.P.S. - συγχίστηκα για r.s.
Φίλε, έχω και ένα σκασμό λεφτά στο greek τραπεζικό σύστημα σαν εταιρεία...
Που τα μάζωξα με αίμα. Γιατί ποτέ δεν έπαιρνα ούτε το 30άρι.
Που μπορώ να τα βγάλω έξω για τη πλάκα, αφού όταν έχουν προέλευση εξωτερικό παπαρια capital controls.
Που δεν τα βγάζω έξω γιατί θέλω να πληρωθεί ο πυροσβέστης, ο δάσκαλος, ο μπάτσος...
Που το πάνε φυρί-φυρί να μου τα φάνε...
Που και να γίνει, στα αρχίδια μου, θα βγαλω και άλλα. Από έξω. Και θα το παίζω με τη δραχμούλα εσείς, πλούσιος με τα ντόλαρς μου. Αλλά λυπάμαι τον γείτονα, τον βλάκα τον 'αριστερό-δεν-μπορώ-αν-δεν-κοιμηθω-το-μεσημέρι' που το 15 έγινε καραϊσκάκης... -
Ποιοι έχουν μαζευτεί εκεί ?
http://www.athensvoice.gr/trending/showbiz/kostas-kazakos-prodotes-oi-neoi-poy-feygoyn
-
Πολύς κόσμος πάντως θα δει μείωση στην φορολογία εισοδήματος. Για παράδειγμα, όσοι μικροί επιτηδευματίες βγάζουν λίγα, ή έχουν και χασούρα, θα πέσουν από το 26% στο 22%. Βέβαια πάλι θα πληρώνουν φόρο για λεφτά που δεν έβγαλαν και αυτό είναι κληροδότημα από τους Σαμαροβενιζέλους, όπως και το Τέλος Επιτηδεύματος (αυτό νομίζω είναι του Γιωργάκη). Το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλοι οι άλλοι όμως γαμήθηκαν (λιγότερο ή περισσότερο) από την πτώση του αφορολόγητου (που δεν έχουν οι επιτηδευματίες έτσι κι αλλιώς - καλείσαι να πληρώσεις φόρο τεκμαρτά ακόμα και για 0 εισόδημα), όπως έπαθε και ο φίλος μας ο Storm. Γενικά η κατάσταση είναι σκατά και πάρα πολλά από αυτά τα μέτρα τα ζητάνε οι ξένοι. Εκεί έγκειται η διαφωνία μου με τον αγαπητό Storm, καθώς δεν μας φορολογούν για τους Καρανίκες (τα λεφτά που παίρνουν όλοι αυτοί είναι ψίχουλα σε σχέση με την γενική εικόνα), αλλά για να βγούνε τεράστια πλεονάσματα και να αποπληρώνουμε τα δάνειά μας στους ξένους!!! Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα μέτρα έρχονται έτοιμα από έξω και ο Αλεξάκος ο Ψευτράκος προσπαθεί να μας πείσει ότι θα πάρει αντίμετρα...Ετσι ΜΠΟΡΕΙ να εισπραξω για την εταιρεία μου που έκανε κέρδη 300 χιλιάρικα,
Τα 30000 είναι καλά για κάποιον που γαμιεται πρωί βράδυ και έχει δικη του επιχείρηση;;;;
Δηλαδή αυτός γιατί να πάει να εργαστεί ή να επενδύσει αύριο;
Αντί να βοηθήσουν την επίχειρηματικοτητα δίνουν συσσίτια επιδπτωντας τους τεμπεληδες και δίνοντας στο κόσμο ελεημοσύνη αντί για αξιοπρέπεια δηλαδή ευκαιρίες για δουλειές. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ποιοι έχουν μαζευτεί εκεί ?http://www.athensvoice.gr/trending/showbiz/kostas-kazakos-prodotes-oi-neoi-poy-feygoyn
Μάλλον χαλιέται επειδή οι νέοι προτιμούν να φύγουν και δεν κάθονται να 'συσπειρωθούν με το ΚΚΕ με προοπτική την εργατική και λαϊκή εξουσία, να διεκδικήσουν τον πλούτο και την κοινωνική ιδιοκτησία'
Αλλά από ότι φαίνεται και όσοι είναι εδώ δεν βλέπω να έχουν όρεξη να ασχοληθούν με 'το σάλπισμα για αντίσταση και αγωνιστική συσπείρωση για ρήξη και ανατροπή' και 'οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα'...
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Φίλε Δία, όταν πρέπει να εξοικονομήσεις από παντού, ακόμη και το 1% σε άχρηστα έξοδα το κόβειςΦαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι το 1% είναι σχεδόν 2 Δις €... Οι Καρανίκες αντε να κοστίζουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες όλοι μαζί και λέω πάρα πολλά. Πάντα και παντού υπάρχουν σύμβουλοι κλπ. Ναι κι εγώ εκνευρίζομαι όταν είναι ανίκανοι, αλλά η ύπαρξή των συμβούλων είναι απαραίτητη για μια Κυβέρνηση.
Επίσης, πως τολμάς να μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη επειδή είδες ένα θεωρητικό νούμερο 30? Και δεν 'έβγαλε' 30. Μπορεί να μείνανε 30...
Συγγνώμη που στο χαλάω, αλλά θα τολμάω να μιλάω για ό,τι θέλω. Και ναι, το να σου μείνουν 30 σήμερα δεν το λες κι άσχημο, όταν άλλοι μπαίνουν μέσα. Αυτό ακριβώς είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, ο πιο ισχυρός να συνεισφέρει περισσότερα. Το αν θα έπρεπε να μας πηδάνε για να αποπληρώνουμε δάνεια κλπ είναι άλλη συζήτηση. Από τη στιγμή που συμβαίνει όμως, το δίκαιο είναι να πληρώνει περισσότερα αυτός που μπορεί.
Ακόμη, για να βγει αυτό, μιλάς σε άνθρωπο που δεν κληρονόμησε, αλλά έφτιαξε, υπήρξαν δεκαετίες χωρίς εισόδημα, πείνα αγόρι μου, πείνα, υπάρχουν καθημερινά επιχειρηματικά ρίσκα και δουλειά ΚΑΘΕ σαββατοκύριακο, κάθε αργία, κάθε ώρα... Ακόμη παραγωγική ικανότητα σπρωγμένη στα όρια, υγεία παραμελημένη, αγχος και πίεση ακόμη και στο χέσιμο. Και που μέσα στα άλλα δίνω δουλειά σε 25 οικογένειες. Και εντέλει πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι οι κόποι που αφήνουν 300 χιλιάρικα από εξαγωγές φίλε μου, όχι διαπλοκή, να εκτίθονται σε κινδύνους γιατί το χρυσό γαμοαγόρι που δεν φοράει γραβάτα γουστάρει να πληρώνει κηφήνες? Εχεις ακούσει τη λέξη επανεπένδυση?
Δεν χρειάζεται να μου τα πεις εμένα, κι εγώ επιχείρηση έχω και ξέρω. Επίσης ξέρω ότι το πόσο θα δουλέψεις είναι στο χέρι σου. Κάποιοι ζούνε απλά για να δουλεύουν. Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ, αλλά μπορεί κάποιος να βάλει όριο. Επίσης αν νομίζεις ότι μας πηδάνε για τους 10-20-100 Καρανίκες απλά κάνεις λάθος.
Ρόλος αντίβαρου, έτσι να μένει σταθερό στο σύστημα... Χίλιες φορές σαμαροβενιζέλοι παρά ροζ σερβιέτες.
Συμφωνώ κατά το ήμισυ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά περνάει τα μέτρα που οι άλλοι δεν μπόρεσαν. Όμως δεν διαφέρει από τους Σαμαροβενιζέλους, τα ίδια σκατά είναι.
-
Συγγνώμη που στο χαλάω, αλλά θα τολμάω να μιλάω για ό,τι θέλω. Και ναι, το να σου μείνουν 30 σήμερα δεν το λες κι άσχημο, όταν άλλοι μπαίνουν μέσα. Αυτό ακριβώς είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, ο πιο ισχυρός να συνεισφέρει περισσότερα. Το αν θα έπρεπε να μας πηδάνε για να αποπληρώνουμε δάνεια κλπ είναι άλλη συζήτηση. Από τη στιγμή που συμβαίνει όμως, το δίκαιο είναι να πληρώνει περισσότερα αυτός που μπορεί.
Ωπα,
για να δούμε αν τα θυμάμαι καλά το μάθημα...
Μαρξ: Η κατανομή των πόρων γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες. Στο σοσιαλισμό.
Σωστά?
Γατοζ: Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς?Ανακόλουθο σε βλέπω...
Διαλέγεις, ή σοσιαλισμό και διανεμητική δικαιοσύνη ή φιλελευθερισμό και ανταποδοτική.
Για να το κάνουμε λιανά, με το τρέχον πολιτικο-οικονομικό σύστημα, πως μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη? Προς όφελος των ολιχαρχών, των ροζ ντε?
Δηλαδής εγώ να με 'δικαιώσουν κοινωνικά' και τα γκάφρα στο κεφάλαιο?Ακόμη, για να βγει αυτό, μιλάς σε άνθρωπο που δεν κληρονόμησε, αλλά έφτιαξε, υπήρξαν δεκαετίες χωρίς εισόδημα, πείνα αγόρι μου, πείνα, υπάρχουν καθημερινά επιχειρηματικά ρίσκα και δουλειά ΚΑΘΕ σαββατοκύριακο, κάθε αργία, κάθε ώρα... Ακόμη παραγωγική ικανότητα σπρωγμένη στα όρια, υγεία παραμελημένη, αγχος και πίεση ακόμη και στο χέσιμο. Και που μέσα στα άλλα δίνω δουλειά σε 25 οικογένειες. Και εντέλει πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι οι κόποι που αφήνουν 300 χιλιάρικα από εξαγωγές φίλε μου, όχι διαπλοκή, να εκτίθονται σε κινδύνους γιατί το χρυσό γαμοαγόρι που δεν φοράει γραβάτα γουστάρει να πληρώνει κηφήνες? Εχεις ακούσει τη λέξη επανεπένδυση?
Δεν χρειάζεται να μου τα πεις εμένα, κι εγώ επιχείρηση έχω και ξέρω. Επίσης ξέρω ότι το πόσο θα δουλέψεις είναι στο χέρι σου. Κάποιοι ζούνε απλά για να δουλεύουν. Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ, αλλά μπορεί κάποιος να βάλει όριο. Επίσης αν νομίζεις ότι μας πηδάνε για τους 10-20-100 Καρανίκες απλά κάνεις λάθος.
Δεν το πιστεύεις αυτό, είμαι σίγουρος...
Εκτός και αν είσαι επιχειρηματίας δευτεροτρίτης γενιάς, κεφάλαιο, μάγκας με τα λεφτά του μπαμπά ρε παιδί μου...Οσο για τους καρανίκες...
Οχι φίλε, δεν είναι 100. Είναι χιλιάδες, είναι μύρια και βρίσκονται στο ελληνικό δημόσιο, διορισμένοι από πασοκονουδούλα ή στον ιδιωτικό τομέα και συντηρούνται απο τον δημόσιο, ψηφίζουν ξύριζα ή ο tseaprus θέλει να ψηφίσουν ξύριζα. Ακόμη χιλιάδες, μύρια είναι στη σύνταξη, με λεφτά που δεν τα δούλεψαν ποτές.
Μερικοί ακόμη, δυσανάλογη με το πλήθος τους η ζημιά, είναι ο μπόμπολας, ο καλογρίτσας και το κακό συναπάντημα.
Και σκοτώνουν εμένα, εσένα και τον φίλο δημόσιο υπάλληλο που κάνει τη δουλειά του...Για τους σαμαροβενιζέλους...
Μην συμψηφίζεις...
Αυτοί ξέρουμε ποιοί είναι και τι θέλουν, δεν το κρύβουν...
Γουστάρω τον οχτρό να τον βλέπω και όχι να με χτυπάει συγκαταβατικά στη πλάτη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ