-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/5194029/stinetai-i-eispraktiki-etaireia-tis-aadeΕ ρε γλέντια. Αν δουλέψουν 'ανεμπόδιστοι' θα δείτε πόσο θα εκτιμηθεί αυτό δημοσκοπικα κατά την άνοιξη του '20...
Αυτό συμβαίνει ήδη, εδώ και χρόνια, και προ ΣΥΡΙΖΑ.
-
Nasos το έγκλημα των ζαιων ήταν ότι νομοθετησαν την ανεξαρτησία της ΑΑΔΕ, (ναι ΟΚ εντός μνημονίων αλλά αυτοί το έκαναν).
Από εκεί και πέρα και επειδή είσαι της δουλειάς και θα έχεις παράδειγμα για να το λες, παίρνει η εφορία α λα εισπρακτική τον οφειλέτη; Από ποιο ποσο οφειλής και πάνω συμβαίνει αυτό;
-
Πρεπει να γινει εξεταστικη οπως λενε και πραγματικα θα πεσει γελιο....οπου θα φανει με τι γνωσεις κυβερνουν το κρατος.
Δε γινεται να ακουγεται οτι η χωρα ειχε επιπλεον 100δις χρεος....πρωτα απο ολα δεν λες τετοια ανυποστατα πραγματα οταν η χωρα ψαχνει την σταθεροποιηση της στις διεθνης αγορες κεφαλαιωνΟι οποιεςπαρ ολα αυτα μεχρι στιγμης, με τις προσφορες τους δειχνουν που γραφουν την τεραστιων διαστασεων προπαγανδα. Ειναι τοσο ακραιο καθως επηρεασαν ψηφοφορυς με αυτο το ψεμα.
Λοιπον quadra μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως λεκτουργει το οικονομικο συστημα του καπιταλισμου.
Στο οικονομικο μας συστημα οπως ηδη ξερεις χρησιμοποιουμε νομισματικες μοναδες για τη ανταλλασγη τους προκειμενου να εχουμε προσβαση σε υπηρεσιες, υλικα αγαθα και πρωτες υλες τα οποια ειναι πεπερασμεμα...δεν ειναι άπειρα.Οι νομισματικες μοναδες ειναι και αυτες πεπερασμενες....δεν ειναι απειρες.
Ο ρολος λοιπον των οικονομολογων ειναι να εντοπιζουν τις πεπερασμενες νομισματικες μοναδες, να τις προσελκυουν και να προχωρουν με αυτες στην αγορα πρωτων υλων προκειμενου οι μηχανικοι να κανουν τα μαγικα τους...να σχεδιασουν κατι με σκοπο να πωληθει και να μαζεψει περισσοτερες νομισματικες μοναδες.
Η γραμμη παραγωγης και ο τροπος που θα μειωθει τον οριακο κοστος παραγωγης στις επιμερους μεταβλητες του...ειναι παλι αρμοδιοτητα των οικονομολογων και την οικονομικη μελετη του κοστους.
Η ευρεση επιπλεον χρηματικων μοναδων μεσω του δανεισμου τους και η δημιοθργια ενος λογιστικου περιβαλλοντος που θα προσελκυσει το ενδιαφερον και εν τελη την προσελκυση χαμηλοτερου επιτοκιου με σκοπο την γρηγοροτερη αναπτυξη εναντι των αλλων προιοντων της αγορας μεσα στο χρονο που θα φερει περισσοτερες νομισματικες μοναδες στους μηχανικους που δουλευουν , ειναι και παλι δουλεια των οικονομολογων.Επειτα, ο τροπος ενταξης των προϊοντων στην αγορα προκειμενου να μετακινηθουν να προσελκυσουν πελατες απο τους αντιπαλους τους και να επιφερουν προστιθεμενη αξια προκειμενου να πληρωθουν με νομισματικες μοναδες οι μηχανικοι που δουλεψαν, ειναι και παλι δουλεια των οικονομολογων.
Επειτα καθως ζουμε σε μια κοινωνια και πρεπει να συνδράμουμε ολοι μαζι ο ορισμος του φορολογηταιου ποσου και η διαδικασια φορολογησης ειναι δουλεια των οικονομολογωνΑν ληψουν οι γνωστες του οικονομικου συστηματος οπου ζουμε, οι μηχανικοι με λιγα λογια θα μεινουν με τα πτυχια τους καθως δεν θα εχουν τους πορους (που χρησιμοποιει η κοινωνια) προκειμενου να δημιουργησουν.
Να θυμασαι στην ζωη ολα ειναι πεπερασμενα και οχι απειρα... αν δεν καταφερεις να στρεψεις την προσοχη καποιων και τα πεπερασμενα στοιχεια ανταλλαγης αυτων...ουτε μεχρι το περιπτερο δεν πας...μπορει να εισαι ο καλυτερος μηχανικος του πλανητη και να εχεις τις καλυτερες ιδεες αλλα θα εισαι ανεργος και μη παραγωγικος.
Στα αλλα που κοιτας εσυ, ειναι οι θεωρητικοι της επιστημης των οικομομικων ,οπως ακριβως εσυ που εισαι μηχανικος αλλα ταυτοχρονα υπαρχουν και θεωρητικοι καθηγητες στα πολυτεχνια που εξεταζουν νεες τεχνολογιες. Δεν ειναι η συντριπτικη πλοιοψηφια των οικονομολογων δηλαδη θεωρητικοι, αλλα τελειως πρακτικοι.
Εκει ειναι το λαθος που σας λεω ξανα και ξανα..δεν είστε μονοι σας στην κοινωνια ουτε εχετε μαι χωρα δικη σας... υπαρχουν απειρα συμφεροντα διπλα σας και απειρα αλλα σχεδια διαφορετικα απο τα δικα σας....πρεπει να συνεργαστειτε, να πεισετε και επειτα να διαχειρηστητε τις νομισματικες μοναδες προκειμενου να πετυχετε κατι στη ζωη σας.
-
Lap μου λες ότι δεν καταλαβαίνω, σου λέω ότι δεν είσαι σε θέση να μου κάνεις αυτού του είδους μαθήματα και με αυτό το ύφος του παντογνώστη, σου λέω ότι σαν εσένα θέλω πολλούς στη καθισιά μου. Μαζέψου και πες ότι έχεις να πείς και όχι να θέλεις να μου κάνεις μαθήματα όντας περισσότερο άσχετος από εμένα στα οικονομικά, μας το παίζεις ειδήμων επειδή έχεις ένα internet που το ψάχνεις ολημερίς και μας αραδιάζεις ότι νομίζεις ότι θα μας εντυπωσιάσει, απλά δεν ασχολούμαστε με το θέμα σου γιατί μας απασχολούν άλλα και δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τι γνωρίζουμε και τι όχι όλοι εδώ μέσα, σου λέω λοιπόν ότι δεν έχω δεί μέχρι τώρα κάτι αυθεντικά δικό σου, αν έχεις κάτι να πείς τεκμηρίωσε το με δικά σου λόγια και όχι με εργασίες άλλων και άσε τις συμβουλές, τις παροτρύνσεις και τις προβλέψεις τι είναι ο καθένας και τι πιστεύει.
Έχεις πεί κατ΄επανάληψη ότι παρασύρομαι, ότι δεν γνωρίζω, ότι πρέπει να μάθω, να διαβάσω κλπ, σου λέω ότι είσαι μακράν νυχτωμένος για μένα όσον με αφορά και δεν χρειάζομαι μαθήματα από άτομο περισσότερο εκτός θέματος από ότι είμαι εγώ γιατί θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω, τα πόστ σου βρίθουν από αερολογίες και είναι γεμάτα από ασυνέχειες στη σκέψη σου και αν αρχίσω να αναλύω κάθε σου φράση δεν θα ξέρεις από που να κρυφτείς.
Λοιπον quadra μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως λεκτουργει το οικονομικο συστημα του καπιταλισμου. Αυτό που κάνεις λέγεται επίθεση επί προσωπικού, το ίδιο σου κάνω παραπάνω μπάς και καταλάβεις τι γίνεται και πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι.
-
γυρε ερωτησις. ειλικρινης.
τι πτυχιο εχεις? απο ποια σχολη? με τι βαθμο? απο ποιο ιδρυμα? με τι μοναδες εισαγωγης? σε ποσα χρονια? με τι μεταπτυχιακο? τι εργασιακη εμπειρια?ΑρΕς
τη πτωση των πωλησεων μου στο εξωτερικο, τη δυσκολια να επαναπατρισω τους ανθρωπους μου, τη καταστροφη της φημης και πελατειας μου στη δυτικη ευρωπη εφερε ο καθε μπαρουφακοτσιπραιος. αλλα βλεπεις υπηρξα ο αυναν που κρατησε τα αυρα (sic) στο ελληνικο τραπεζικο συστημα αντι των αριστερων (αυτο sick) που πιναν στη υγεια μας απο το καντονι που τα εχωσαν. -
Ρε συ γιατι θυμωσες
Με πολυ αγαπη στα λεω αυτα που λεω
Σου απαντησα γιατι σε δυο τρια ποστ εχεις βγαλει ως διαβολους και ως τσαρλατανους μια ολοκληρη επιστημη η οποια μαλιστα ειναι τοσο μα τοσο σημαντικη για το καπιταλιστικο συστημα που αγαπας σε σημειο μαλιστα που υπαρχουν μικρες μεν χωρες οι οποιες εχουν αεπ τεραστιο ανα κατοικο χωρις να εχουν τιποτα παραγωγικο. Δεν λεω οτι ειναι φυσικο και θεμιτο αυτο...αλλα ειναι παραδειγμα της δυναμης αυτης της επιστημης μεσα στο καπιταλιστικο συστημα.
Προσωπικα σου εχω πει εχω σπουδασει οικονομικα, εχω μεταπτυχιακα σε αυτα (μικροοικονομια) , εχω οργανωσει και εκπονησει ως ενα σημειο διδακτορικο στα οικονομικα (λογω κρισης και εργασιας σταματησα) εχω δουλεψει σε πολυεθνικη και αλλα που δεν χρειαζεται να αναφερω, παντα στον ιδιωτικο τομεα.
-
ο θυμος σε εμενα παει? ουτε καν... ενδιαφερον θα ελεγα για τη συζητησις.
περιμενω ομως πιο συγκεκριμενη απαντηση, οπως εγω ευκολα δινω τη δικη μου.
η απλη δηλωσις 'ειμαι ταδε και δεινα' ειναι ισοτιμη του πτυχιου του πι τζι ες εις οικομομολογιαν. κατι σαν δικατσα ενα πραμα. -
Επανήλθε το φόρουμ , αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι βολικό .
Θα δείξει .
Καλό μήνα
-
Επανήλθε το φόρουμ , αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι βολικό .
Θα δείξει .
Καλό μήνα
Υπομονή. είναι σε φάση στησίματος ακόμη. Παρατηρήσεις και προτάσεις μπορείτε να κάνετε εδώ : https://forum.4troxoi.gr/node/88060?page=5#comment-2105722779
-
Ρε που είναι εκείνος ο οικονομολόγος με τα master να μας πεί τι πάνε να κάνουν οι Κινέζοι με την ξαφνική πτώση του Γιουάν ? 500 υπερπλούσιοι έχασαν 117 δις τη Δευτέρα, ο λαός απαιτεί άμεση ενημέρωση, πόσα ακόμα θα χάσουμε εμείς οι επενδυτές ?
Που είναι ο ειδικός να μας τα κάνει ταληράκια να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς, να μας εξηγήσει τι παιγνίδι παίζεται μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτων? Να αγοράσουμε Jumbo ή Παπουτσάνη ??????
Μα είμαστε σοβαροί να λείπουμε διακοπές και να γίνεται το έλα να δείς στις αγορές και εμείς να είμαστε χωρίς ενημέρωση ? Διαμαρτύρομαι σφόδρα...
-
Λιρίτσες , πέρασαν τα 300-350 € και ακίνητα είναι πάντα οι βασιλιάδες , όπως ξέρουμε αιώνες τώρα...
-
-
.αντε με το καλό πίσω στη συζήτηση!
κι επειδή την είχαμε αφήσει πριν καιρό στο θεωρητικό χρέος του Βαρουφάκη, με κείνο το καταμετρημένο χρέος της ΝΔ πως πάει, τώρα που έγινε κυβέρνηση;
(για Πασοκ δε ρωτάω, και τους υπόλοιπους με τα ψιλικατζίδικα ποσά)
-
Συζήτηση εν μέσω θερινής ραστώνης , χλωμό το βλέπω...
-
Γιατί, μόνο απ' τη δουλειά σχολιάζουν οι συμμετέχοντες, όλοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι!?
Ας είναι καλά το site που μας έφτιαξε τέτοια ωραία πλατφόρμα, μέχρι και reply κάνει!
-
Κα Θάνου σώσε μας...λυπήσου μας κατακαλόκαιρο !
https://www.lykavitos.gr/anaksioprepos-irthe-anaksioprepos-feyg/
-
Καλή επάνοδο! Ελπίζω να μην δεχτώ πάλι επίθεση για παλιότερες κομματικές μου επιλογές για να μην πέσει ξανά το forum
-
Ωπα! το thread των ψυχολογικων αποθυμενων ξανανοιξε.... παλι τζαμπα ψυχικη εκτονωση θα εχετε μερικοι μερικοι, κοστιζουν και οι ψυχολογοι.
@Ρενακια, μη μου την μπαινεις και πολυ, εχει και ζεστη. Ο καθης στο ειδος του και στις σπουδες του. Αν δεν εχεις περασει ουτε απ'εξω απο κάποιο αμφιθετρο καποιας ανωτατης σχολης της οικονομικής επιστημης, αστο να παει. Δεν ειναι ολα απλα οπως τα φανταζεσαι. Για οσους γνωριζουν εστω καποια βασικα πραγματακια βλεπουν πως καταληγεις σε παιδαριώδη οικονομικά συμπερασματα κατα καιρους. Πες τα, αναφερε τα, αλλα ακου και την κριτικη σε αυτα. Που και που σε πιανουν αναλαμπες και λες κατι σωστό και στο καπακι επανερχεσαι στα δικα σου.
Στα άλλα τα πολιτικά βγαλε τα αποθυμενα σου...Τζαμπα ειναι άλλωστε/
@ ταξιδευτή, μη το λες..με τον καυσονα μονο απογευματινο μπανακι να απολαυσουμε και τη θεα του ηλιοβασιλεματος.... και απο aircodition σε aircodition ειμαστε.
-
Από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια.
-
Lap, μακάρι κάποια στιγμή να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου και ποιοί σε / μας φτωχοποίησαν επίτηδες, μακάρι, η ιστορία
θα δείξει το σωστό και το λάθος, επειδή ο Σύριζα θα διαλύσει σε 2 κόμματα να αποφασίσεις από τώρα αν θα είσαι με το νέο κόμμα του Τσίπρα ή με τους 53, μέχρι τότε καλό καλοκαίρι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ