-
Λαϊκίστικο είναι να επιμένει κάποιος ότι με την αύξηση του αριθμού των τουριστών επέρχεται αναγκαστικά και αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και του χρήματος που εισρέει στην χώρα. Δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Πέρσι δε είδαμε αύξηση τουριστών αλλά μείωση εσόδων. Τώρα αν όλοι οι ξενοδόχοι κόβουν μισές αποδείξεις σε σχέση με αυτά που εισπράττουν δεν το γνωρίζω. Αλλά αυτό θα το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια έτσι κι αλλιώς.
-
Εγω θα πω το πιο απλο...Καταγομαι απο ενα χωριο εξω απο την Τριπολη που εχει μονο 1 καφετερια/μπαρ...Ο τυπος δουλευει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ 3 μηνες τον χρονο (καλοκαιρι) και ετσι και ετσι τους υπολοιπους. Ε λοιπον αποδειξεις δεν κοβει ΠΟΤΕ, τις κοπελες που δουλευουν εκει τις εχει με 10ε μαυρα το 8ωρο (παιρνει ντοπια κοριτσακια) και για να γλυτωσει τυχον εφοδους απο το ΣΔΟΕ τα μπουκαλια με τα ποτα τα κραταει ΣΠΙΤΙ του. Στην καφετερια/μπαρ εχει παντα 3-4 μπουκαλια και οταν τελειωνουν παει σπιτι και φαιρνει και αλλα (προφανως καποιος φορος εχει να κανει με το ποσα εχει στο μαγαζι? δεν ειμαι ειδικος και δεν ξερω).
Φανταστειτε ομως αν μπορει 1 ατομο να κανει μια Καλη χασουρα στο κρατος τι κανουν αλλοι. Αυτο ομως ειναι το κακο με την Ελλαδα, θα επρεπε κλιμακια να θεριζουν ακομα και ατομα σαν αυτον γιατι δεν ειναι ενας στην Ελλαδα ετσι αλλα χιλιαδες. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχεις ΚΑΘΕ δικαίωμα να πεις 'εγώ ΤΟΣΑ μπορώ να δίνω και ψάχνω κάποιον που να κάνει ΑΥΤΟ. Υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται?'
Όχι δεν έχεις κάθε δικαίωμα. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι Νόμοι του Κράτους.
Δε συζητάμε για το τι λένε οι νόμοι κάποιας μπανανίας αλλά για το τι είναι λογικό.
Προφανώς εσύ θεωρείς λογικό να ΜΗΝ έχει το δικαίωμα κάποιος που πεινάει να δουλέψει για 4-5 κατοστάρικα το μήνα full-time μέχρι να βρει κάτι καλύτερο (άρα και κάποιος άλλος που μέχρι τόσα μπορεί να δώσει να το προτείνει) και ο εγκέφαλός σου δουλεύει με τελείως διαφορετικό τρόπο απ' τον εγκέφαλο κάποιου που ξέρει πώς είναι να πεινάς και να είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για να επιβιώσεις, οπότε από εκεί και πέρα τι να συζητάμε...
Επί της ουσίας, λοιπόν, δε ζητάς 'κατώτατο μισθό', αλλά 'κατώτατο ωρομίσθιο'. Το οποίο, φυσικά, δεν εξασφαλίζει την 'αξιοπρεπή διαβίωση' για την οποία διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου.
Μην παίζεις με τις λέξεις. Άλλοι αμείβονται με μισθό, άλλοι με ημερομίσθιο.
Ας μην κρυβόμαστε. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα να μην παίρνει κάποιος full-time μισθό αλλά ωρομίσθιο το οποίο ΔΕΝ του εξασφαλίζει την επιβίωση και το μόνο που σε νοιάζει -ακόμα και σε φιλοσοφικό επίπεδο- είναι το ωρομίσθιο να μην είναι κάτω από κάποιο -αυθαίρετο- όριο, ΑΚΟΜΑ κι αν ο ίδιος ο εργαζόμενος -που για την ώρα είναι άνεργος- δέχεται να είναι. Διότι πάνω απ' όλα, ακόμα κι από την ίδια την επιβίωση, βάζεις το να μην 'εκμεταλλεύεται' κανείς τον 'ιδρώτα' του άλλου.
Τα υπόλοιπα, είναι απολύτως κατανοητό γιατί δεν τα σχολίασες.
Τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου πρέπει να έχεις ρε Αλέξανδρε για να είσαι τόσο πρόθυμος να χάσεις ένα τόσο μεγάλο μέρος της ελευθερίας σου με αντάλλαγμα το παραπάνω που γράφεις.
Άσε με εμένα. Τα εκατομμύρια των ανέργων εσύ τα ανέφερες πριν, αλλά τώρα τα ξέχασες...
Να σε αφήσω, αλλά η ευκολία με την οποία παραχωρείς βασικές ελευθερίες σου για να σε 'βολέψει' το κράτος-πατερούλης που ονειρεύεσαι θυμίζει το σκυλάκι που ψάχνει έναν αφέντη να το ταΐζει, να το βγάζει βόλτα, και να του λέει 'fetch boy'.
'Όσο υπάρχει κράτος δεν υπάρχει ελευθερία. Όταν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει κράτος.'
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924, Σοβιετικός ηγέτηςΜιλούσε για τα καπιταλιστικά κράτη.
Ναι ο καψερός...
Και σου εξηγώ ότι αυτοαναιρείσαι όταν έχεις γράψει ότι 'οι καινοτομίες είναι μπαρμπούτσαλα κι έχουν απλά ως σκοπό το κέρδος' και μετά γράφεις ότι 'οι μεγαλύτερες τεχνολογικές ανακαλύψεις έγιναν είτε από ιδεολόγους ή για σκοπούς του κράτους'.
Μιλούσαμε συγκεκριμένα για επιχειρηματικές καινοτομίες. Μην τα διαστρεβλώνεις.
Ό,τι πεις.
Οπότε λοιπόν οι καινοτομίες χωρίζονται στις 'επιχειρηματικές' (που είναι όλες 'μπαρμπούτσαλα') και στις 'άλλες' (που αξίζουν).Ναι, κι εμένα, αλλά που το ξέρουμε ότι δεν το έκανε ΚΑΙ για να βγάλει λεφτά ΚΑΙ από αγάπη για το αντικείμενο?
Διότι στην ΕΣΣΔ δεν είχε τέτοια. Έφερε το βαθμό του Συνταγματάρχου και έπαιρνε τον αντίστοιχο μισθό. Ξέρω... απογοητεύτηκες.
Οπότε, υπήρχε αυτός, που έκανε 'παπάδες' για τη χώρα του (από αγνή αγάπη ) και του έδιναν ένα Χ μισθό, και υπήρχε κι ένας άλλος που δεν έκανε ούτε κατά διάνοια παπάδες για τη χώρα του, αλλά επειδή είχε τον ίδιο 'βαθμό' έπαιρνε κι αυτός ένα Χ μισθό.
Η αλήθεια είναι πως αν υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ σίγουρα θα προβληματιζόμουν.
Btw, το 'λεφτά'/'χρήμα' (που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών), η 'φήμη', η 'δόξα', το 'κέρδος σε ασφάλεια', το 'κέρδος σε στρατιωτική ισχύ', το 'κέρδος σε γνώσεις', το 'κέρδος σε ελευθερίες', κλπ, όλα στην ίδια ευρύτερη κατηγορία ανήκουν -- του ΚΕΡΔΟΥΣ.
Μην διευρύνεις τον ορισμό. Μιλούσαμε συγκεκριμένα για 'προσωπικό οικονομικό όφελος'.
Μιλούσαμε για κέρδος, και το κέρδος δεν έχει και τόση σημασία αν είναι οικονομικής [που μεταφάζεται όπως έγραψα και πιο πάνω σε μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών] ή άλλης φύσεως.
Αρκεί μια γρήγορη ματιά γύρω σου για να καταλάβεις ότι ούτε το 1% των πραγμάτων που σε πλαισιώνουν δεν έχει γίνει 'για την ψυχή της μάνας' αυτού που τα έφτιαξε.
Με μια γρήγορη ματιά όπως είπες:
Υπολογιστής: Ξεκίνησε ως ακαδημαϊκό και στρατιωτικό σχέδιο για να επιλύει ταχύτερα τα προβλήματα υπολογισμού, όχι για να βγάλουν λεφτά.Ναι... Και πόσοι υπολογιστές υπάρχουν γύρω σου, είπαμε, που δεν έχουν φτιαχτεί για να βγάλει λεφτά αυτός που τους έφτιαξε????...
Internet: Ξεκίνησε ως στρατιωτικό πρόγραμμα για επικοινωνία των Μονάδων, όχι για να βγάλουν λεφτά.
Ξεκίνησε για μπλα μπλα μπλα και εξελίχθηκε ώστε να εξυπηρετεί μεταξύ άλλων το οικονομικό όφελος μερικών δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Τηλεόραση: Αντιγράφω από την wiki: The invention of the television was the work of many individuals in the 19th and early 20th century. Individuals and corporations competed in various parts of the world to deliver a device that superseded previous technology. Many were compelled to capitalize on the invention and make profit, while some wanted to change the world through visual communication technology.
Δεν υπάρχει κανείς που να φτιάχνει τηλεοράσεις για την ψυχή της μάνας του.
Να μου έλεγες π.χ. για έναν πίνακα που έχεις στον τοίχο σου, που τον έφτιαξε και στον έκανε δώρο η γιαγιά σου από αγάπη, να πω ΟΚ, βρήκε κάτι.
Και πάλι, θα ήταν βελόνα μέσα στα άχυρα μπροστά στα χιλιάδες χιλιάδων προϊόντα γύρω μας τα οποία πρέπει να είναι καθυστερημένος κάποιος για να μην αντιλαμβάνεται ότι φτιάχτηκαν με σκοπό να βγάλει κάποιος χρήματα και να περάσει καλύτερα στη ζωή του.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δε συζητάμε για το τι λένε οι νόμοι κάποιας μπανανίας αλλά για το τι είναι λογικό.Μπανανίες και οι Αγγλία Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία κλπ που έχουν κατώτατο μισθό και ημερομήσθιο; Το ακούσαμε κι αυτό!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... nimum_wageΠροφανώς εσύ θεωρείς λογικό να ΜΗΝ έχει το δικαίωμα κάποιος που πεινάει να δουλέψει για 4-5 κατοστάρικα
Πήγαινε στην Γαλλία και πες τους κάτι τέτοιο να δούμε πως θα φύγεις... Να δουλέψει για 4-5 κατοστάρικα αλλά όχι full-time. Ο μισθός να είναι αναλογικός με τον μισθό του full-time εργαζομένου.
ΑΚΟΜΑ κι αν ο ίδιος ο εργαζόμενος -που για την ώρα είναι άνεργος- δέχεται να είναι
Ξέρεις κανέναν άνθρωπο, εργαζόμενο ή άνεργο που να μην αποζητά την προστασία του Νόμου; Ρώτα τους άνεργους φίλους σου αν τους αρέσει το 500άρικο ή αν θα προτιμούσαν τα 751 που ίσχυε προ κρίσης.
Να σε αφήσω, αλλά η ευκολία με την οποία παραχωρείς βασικές ελευθερίες σου
Όπως; Τι παραχωρώ δηλαδή; Το δικαίωμα να γίνω 'αφεντικός';
Η αλήθεια είναι πως αν υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ σίγουρα θα προβληματιζόμουν.
Έτσι λειτουργούσε και έτσι μεγαλούργησε για 70 χρόνια. Καμία εξήγηση για αυτό;
Δεν υπάρχει κανείς που να φτιάχνει τηλεοράσεις για την ψυχή της μάνας του.
Κανένας δεν βγάζει ένα καταναλωτικό αγαθό σε καπιταλιστική οικονομία για την ψυχή της μάνας του. Οι εφευρέσεις και οι ιδέες όμως πολλών εξ' αυτών βασίζονται στο όραμα κάποιου και όχι στο κυνήγι του κέρδους. Πρέπει να είναι καθυστερημένος κάποιος για να μην το αντιλαμβάνεται αυτό. Το ξέρεις φαντάζομαι ότι πολλοί εφευρέτες πέθαναν στην ψάθα...
-
Λαϊκίστικο είναι να επιμένει κάποιος ότι με την αύξηση του αριθμού των τουριστών επέρχεται αναγκαστικά και αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και του χρήματος που εισρέει στην χώρα. Δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Πέρσι δε είδαμε αύξηση τουριστών αλλά μείωση εσόδων. Τώρα αν όλοι οι ξενοδόχοι κόβουν μισές αποδείξεις σε σχέση με αυτά που εισπράττουν δεν το γνωρίζω. Αλλά αυτό θα το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια έτσι κι αλλιώς.Οι χώρες που ανταγωνίζονται για να πάρουν ποσοστά από το μερίδιο του τουρισμού, είναι σαν μια επιχείρηση.
Μια επιχείρηση ακόμα και αν βραχυπρόθεσμα δεν μπορέσει να αυξήση την κερδοφορία της, πρέπει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς.
Αν αυξάνεται το μερίδιο αγοράς στον τουρισμό, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση σε βάθος 3ετιας-5ετιας να μην αυξηθούνε και τα έσοδα.
Βραχυπρόθεσμα σίγουρα θα αυξηθεί η απασχόληση για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις ακόμα και αν τα κέρδη τους παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο.Όλα τα άλλα είναι ευφυολογήματα και μιζέρια.
-
Δεν ξέρω αν έχεις επιχείρηση, εγώ πάντως που έχω δεν θέλω περισσότερους πελάτες χωρίς αύξηση εσόδων. Μεγαλύτερη κερδοφορία θέλω, ούτε καν μεγαλύτερο τζίρο. Περισσότερη δουλειά για ίδια ή λιγότερα χρήματα είναι απλά fail!
-
Δεν ξέρω αν έχεις επιχείρηση, εγώ πάντως που έχω δεν θέλω περισσότερους πελάτες χωρίς αύξηση εσόδων. Μεγαλύτερη κερδοφορία θέλω, ούτε καν μεγαλύτερο τζίρο. Περισσότερη δουλειά για ίδια ή λιγότερα χρήματα είναι απλά fail!Οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές έχουν συνεχώς στόχο την αύξηση μεριδίου αγοράς.
Ακόμα και αν η κερδοφορία δεν μεταβληθεί σημαντικά.Εκτός αν θεωρείς ότι μια χώρα λειτουργεί με λογική μικρομεσσαίας επιχείρησης.
Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επιτέλους ανάπτυξη.
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε.
Ξανανοίγει η ΕΡΤ.Παρακαλούνται όλοι οι οπαδοί του δημόσιου ομίλου ΜΜΕ να κλειδώσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες της ΕΡΤ και να απολαύσουν το ποικίλο πρόγραμμα.
α!! Υπάρχει και το άλλο αδελφό κανάλι πρότυπο, ΒΟΥΛΗ TeleΒιζιόνανε. Πρωταγωνιστεί η Ζωούλα (όχι η Λάσκαρη, η άλλη...!!!!). Αμά λάχει σε 3D τρως και κανά χαστούκι από την Ζωούλα!....!...α!!!! Για τους οχτρούς της ΕΡΤ, το μενού των άλλων συχνοτήτων προσφέρει 'διαπλοκή με μπόλικο μνημόνιο' καθώς και εξτρά 'teleshopping με έξυπνη σήτα, έξυπνο καλσόν, κιλότα, σώβρακο, παντόφλα κλπ... και πάντα με δώρο το ρολόι'!!!!
Ανάπτυξη...
-
Λαϊκίστικο είναι να επιμένει κάποιος ότι με την αύξηση του αριθμού των τουριστών επέρχεται αναγκαστικά και αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και του χρήματος που εισρέει στην χώρα. Δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Πέρσι δε είδαμε αύξηση τουριστών αλλά μείωση εσόδων. Τώρα αν όλοι οι ξενοδόχοι κόβουν μισές αποδείξεις σε σχέση με αυτά που εισπράττουν δεν το γνωρίζω. Αλλά αυτό θα το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια έτσι κι αλλιώς.Αν έκοβαν αποδείξεις τόσα χρόνια (με δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις θα έκαναν όπως έπρεπε τη δουλειά τους), τώρα δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει υπερφορολόγηση, η οποία μείωσε τα έσοδα τους... Αλλά σιγά μην σκεφτεί ο Έλληνας το αύριο. Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας...
Από τα '90s που πηγαίνω στην Πάρο σχεδόν κάθε καλοκαίρι στο θείο μου, από τότε έχουν να κόψουν απόδειξη τα μισά μαγαζιά στη Νάουσα...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχεις επιχείρηση, εγώ πάντως που έχω δεν θέλω περισσότερους πελάτες χωρίς αύξηση εσόδων. Μεγαλύτερη κερδοφορία θέλω, ούτε καν μεγαλύτερο τζίρο. Περισσότερη δουλειά για ίδια ή λιγότερα χρήματα είναι απλά fail!
Οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές έχουν συνεχώς στόχο την αύξηση μεριδίου αγοράς.
Ακόμα και αν η κερδοφορία δεν μεταβληθεί σημαντικά.Εκτός αν θεωρείς ότι μια χώρα λειτουργεί με λογική μικρομεσσαίας επιχείρησης.
Όχι, μια χώρα μαρκοοικονομικά δεν λειτουργεί με κριτήρια μικροοικονομίας. Όμως η μεγαλύτερη απόδοση και άρα κέρδος είναι το ζητούμενο σε μια επιχειρηματική κίνηση. Ας πάρουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες και είναι το αντικείμενο του φόρουμ. Οι πολύ καλές πουλάνε λίγα αυτοκίνητα με μεγάλα περιθώρια κέρδους. Αυτές ξέρουν.
-
Οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές έχουν συνεχώς στόχο την αύξηση μεριδίου αγοράς.
Όχι, μια χώρα μαρκοοικονομικά δεν λειτουργεί με κριτήρια μικροοικονομίας. Όμως η μεγαλύτερη απόδοση και άρα κέρδος είναι το ζητούμενο σε μια επιχειρηματική κίνηση. Ας πάρουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες και είναι το αντικείμενο του φόρουμ. Οι πολύ καλές πουλάνε λίγα αυτοκίνητα με μεγάλα περιθώρια κέρδους. Αυτές ξέρουν.
γιαυτο τις εχουν εξαγορασει οι λιγοτερο καλες, π.χ. η fiat την ferrari.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Λαϊκίστικο είναι να επιμένει κάποιος ότι με την αύξηση του αριθμού των τουριστών επέρχεται αναγκαστικά και αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και του χρήματος που εισρέει στην χώρα. Δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Πέρσι δε είδαμε αύξηση τουριστών αλλά μείωση εσόδων. Τώρα αν όλοι οι ξενοδόχοι κόβουν μισές αποδείξεις σε σχέση με αυτά που εισπράττουν δεν το γνωρίζω. Αλλά αυτό θα το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια έτσι κι αλλιώς.
Αν έκοβαν αποδείξεις τόσα χρόνια (με δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις θα έκαναν όπως έπρεπε τη δουλειά τους), τώρα δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει υπερφορολόγηση, η οποία μείωσε τα έσοδα τους... Αλλά σιγά μην σκεφτεί ο Έλληνας το αύριο. Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας...
Από τα '90s που πηγαίνω στην Πάρο σχεδόν κάθε καλοκαίρι στο θείο μου, από τότε έχουν να κόψουν απόδειξη τα μισά μαγαζιά στη Νάουσα...
Ποια Πάρος και νησιά.
Εδώ γίνεται φοροχαμός μέσα στην Αθήνα πλέον σε σημείο τραγικό.
Η ατάκα 'θέλεις απόδειξη;;;;' έχει γίνει ψωμοτύρι.Ειδικά σε επιχειρήσεις/καταστήματα που ασχολούνται με είδη ανακαίνισης σπιτιού π.χ. είδη υγιεινής, ενεργειακά, ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστήματα ηλεκτρολογικών, ανταλλακτικά, ξυλεία, ανακαινίσεις, είδη υδραυλικών, χρωματοπωλεία, αλουμίνια κλπ... γίνεται πάρτι με την αποφυγή κοπής αποδείξεων.
Πας να αγοράσεις ηλιακό θερμοσίφωνα αξίας πάνω από 1000euro και σου πετά και την ατάκα: 'Θέλεις απόδειξη;;;; Με απόδειξη +23%. Η εγγύηση πάντως θα ισχύει και χωρίς απόδειξη.'
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
γιαυτο τις εχουν εξαγορασει οι λιγοτερο καλες, π.χ. η fiat την ferrari.
Μιας και το ανέφερες, η Ferrari είναι το πιο επικερδές κομμάτι της FIAT σήμερα (ανά κομμάτι προφανώς)...
-
Η Apple προτιμάει όλα αυτά τα χρόνια να έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους και μικρότερο μερίδιο αγοράς, από το να μειώσει το περιθώριο κέρδους και να αυξήσει τη διείσδυση στην αγορά. Και από ότι φαίνεται αυτό λειτουργεί αρκετά καλά - τουλάχιστον για το iphone.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Η Apple προτιμάει όλα αυτά τα χρόνια να έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους και μικρότερο μερίδιο αγοράς, από το να μειώσει το περιθώριο κέρδους και να αυξήσει τη διείσδυση στην αγορά. Και από ότι φαίνεται αυτό λειτουργεί αρκετά καλά - τουλάχιστον για το iphone.Η Ελλάδα όμως προς το παρών δεν μπορεί να στοχεύσει συνολικά σε μεγάλα περιθώρια κέρδους καθώς έχει τεράστια έλλειψη υποδομών...
Στην ουσία έχουμε το καλύτερο οικόπεδο και δεν το εκμεταλλευτήκαμε.
Δεν έχουμε δρόμους, δεν έχουμε μαρίνες, δεν έχουμε αεροδρόμια, δεν έχουμε καθαριότητα, δεν έχουμε τυποποίηση προϊόντων αλλά και πιστοποίηση.
Δεν έχουμε αξιοπιστία(για τους έξω), θεωρούμαστε ρίσκο για κάποιον που θέλει να περάσει ήσυχα τις διακοπές του χωρίς να φοβάται τα προηγούμενα χρόνια μήπως πέσει σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ή μήπως δεν έχουμε Ευρώ τα ΑΤΜ όπως τον τρομοκρατούνε άλλες χώρες βγάζοντας ταξιδιωτικές οδηγίες.Να θυμίσω ότι η Ακρόπολη ήταν κλειστή τις Κυριακές;
Κόσμος ερχόταν από την άκρη της γης με όνειρο να δει το λίκνο του πολιτισμού και το έβρισκε κλειστό ή άλλες φορές απεργούσανε οι υπάλληλοι του Υπουργείου πολιτισμού ; -
Μιας και το ανέφερες, η Ferrari είναι το πιο επικερδές κομμάτι της FIAT σήμερα (ανά κομμάτι προφανώς)...
1, το κερδος ανα κομματι σε μια βιομηχανια ειναι ατοπο, εσυ πουλας 1 κομματι το χρονο με χ κερδος και εγω 1000 κομματια με χ/100 κερδος, ποιος ειναι ο κερδισμενος αραγε?
2, αν δεν υπηρχε η ταπεινη φιατ με τη μαζικη παραγωγη και διαθεση 'φθηνου' προιοντος, η φερραρι θα ειχε πεθανει πριν καποιες δεκαετιες και θα ηταν σημερα απλα μια αναμνηση. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
2, αν δεν υπηρχε η ταπεινη φιατ με τη μαζικη παραγωγη και διαθεση 'φθηνου' προιοντος, η φερραρι θα ειχε πεθανει πριν καποιες δεκαετιες και θα ηταν σημερα απλα μια αναμνηση.Αυτό ισχύει. Σήμερα όμως συμβαίνει το αντίθετο και η Ferrari φέρνει σημαντικά κέρδη στον όμιλο.
-
Πολύ ωραία η συζήτηση σας ειδικά για αυτοκινητιστικό Φόρουμ αλλά καλό θα ήταν να επιστρέψουμε στην Ελληνική πολιτικη!
-
Mε ένα άρθρο...με ένα νόμο
http://www.iefimerida.gr/news/206371/o- ... nia-vinteo
-
Αυτοι εχουν καταντησει πλεον επικυνδινοι μεσα σε 100 μολις μερες...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ