Γεια και χαρά σε επιδοματούχους και μη,
παρακολουθούσα αυτή την εβδομάδα αλλά χωρίς δυνατότητα 'παρέμβασης'.
Ίνα λοιπόν ενισχύσομεν την γατίσια διαλεκτική, θα παρακαλούσα όσοι είναι 'χαλαροί' με τα επιδόματα, να γράφουν επί αυτών αν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους εδώ
https://www.capital.gr/tax/3332780/poio ... ous-forous
Όλοι είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής, όλοι είμαστε υπέρ του να συνδράμομεν τους 'πτωχούς' αρκεί βέβαια να πληρώνουν άλλοι. Ποιοι άλλοι; Ε, οι πλούσιοι. Πλην όμως ο τσακαλώτος μας εδήλωσε 'παιδιά, ζείτε σε κακό καπιταλισμό με οφ σορ, εκεί το χρήμα των πλούσιων δεν μπορεί να πιαστεί, αφού λοιπόν γουστάρετε κάπιταλζμ θα σας σκίσω...'. Θα το δεχόμουνα, αλλά δυστυχώς και τριστυχώς
https://www.capital.gr/tax/3350029/dilo ... ggelmation
(μιλάμε για πετυχεσιά μεγάλη της εφορίας, πείτε μας και ξαναπείτε μας για την αποτελεσματικότητα
του κράτους και των δημ υπηρειών, μπορεί και να το πιστέψετε στο τέλος...)
Οπότε έμεινα οι συνήθεις μαλ (c' est moi, spyros, gatoz…) να πληρώνουν την κοινωνική πολιτική του τσιπρέως. Και τι πολιτική μιλάμε, κιμπάρικη! Καμαρώστε 'άπορους': Επίδομα ενοικίου σε οικογένειες με περιουσία 160Κ, επίδομα αλληλεγγύης σε οικογένειες με ακίνητη περιουσία 100Κ και αμάξι 1.5 λιτρου ολοκαίνιουργιο περικαλώ (μέχρι 6Κ στα αντικειμενικά, μπορείς να έχεις και 2 πενταετίας!). Τι λέτε ωρέ, μουρλαθήκατε τελείως; Δηλαδή τον βαθμό της 'απορίας' θα τον κανονίζουν οι εκλογικές ανάγκες του γκουβέρνου (δεν βγήκαν με ανθρωπιστικά κριτήρια αυτά τα όρια, με εκλογικά βγήκαν) και θα πληρώνουν τελικά μόνο οι μαλ; Δηλαδή κλείνουμε το μάτι στον φοροφυγάδα για να πλερώ την ελάχιστη εισφορά (οπότε και αυτός είναι ΟΚ και εμείς) και μετά να μαμήσουμε τους μαλ που τα δηλώνουν για να επιδοτουν το ενοίκιο και το εισόδημα 'απόρων' όπως αυτοί που αναφέρθηκαν και των φοροφυγάδων;
Στα των προγραμματικών τώρα, ειλικρινά δεν ξέρω αν άρχισε να βρέχει λεφτά. Δεν ξέρω που μπορεί να βρει ο Κούλις όλο αυτό το χρήμα. Και επειδή υπόσχεται ότι δεν θα κόψει τίποτα, μόνο μια λύση διαφένεται, το ότι θα κάνει πολύ πιο αυστηρά τα κριτήρια που είναι και το σωστό. Επίσης διεύρυνση της φορολογικής βάσης με χαμηλότερο αφορολόγητο είναι επίσης σωστό αλλά δεν ξέρω αν το είδα πουθενά. Ελπίζω να γίνει. Για την ΔΕΗ κάπου άκουσα ότι αντί για αύξηση στον λογαριασμό (τι νόημα θα είχε, μάλλον θα πήγαιναν όλοι σε εναλλακτικούς) σχεδιάζεται πώληση του ΑΔΜΗΕ. Ίδωμεν...